achtergrond

Geenstijl

Round-up: Tommy Robinson gearresteerd, Brits mediaverbod over zaak, petitie gaat hard

Niet (meer) beschikbaar

Okay lui, laten we het nog even op een rijtje zetten allemaal. Het begon met deze Facebook Live stream die afgelopen vrijdag geschoten werd. Als enige filmende journo ter plaatse legde hij de verdachten (namen, hier op het extreem-rechtse BBC) in de miljardste rape ring zaken op video vast. Op 1:14:40 filmt hij zijn eigen arrestatie, die hier vanuit een andere hoek te zien is. De aanklacht is dat hij met het filmen van de verdachten dezelfde overtreding begaat waarvoor hij op 26 mei 2017 een voorwaardelijke gevangenisstraf van 13 maanden opgelegd kreeg, namelijk: contempt of court in de vorm van het hinderen van de rechtsgang door de verdachten te filmen. 

Nu zit Tommy vast en heeft hij geen toegang tot social media. Via zijn Facebookpagina communiceert zijn team met de wereld, en ontkrachtten zij bijvoorbeeld het gerucht dat hij aangevallen zou zijn. 

De Britse rechter heeft samen met Tommy's huidige veroordeling een D-notice uitgevaardigd, wat neerkomt op een publicatieverbod over de zaak voor Britse media. De argumentatie achter het verbod luidt: "Since it appears to be necessary for avoiding a substantial risk of prejudice to the administration of justice in these proceedings." Hier staat dus dat mediaberichten over Tommy's zaak een rechter of juryleden kunnen bevooroordelen, wat "the administration of justice" in de weg zou kunnen staan. Nu zijn we geen rechtsfilosofen, maar iets zegt ons dat het sentiment dat hierdoor ontstaat, en hallucinante nieuws-items als het bovenstaande opleveren, dit nou ook niet bepaald onbevooroordeeld uitpakt.

Tommy's fanbase gaat in ieder geval massaal de straat op voor hun working class hero. Vanavond ook in Den Haag. Wilt u Tommy een hart onder de riem steken, dan vraagt zijn team u hem een berichtje te sturen op: support@tommyrobinson.online. De petitie die om zijn vrijlating vraagt kunt u hier tekenen, op het moment van schrijven staat de teller op 330.904 van de benodigde 500.000.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Updates Schokkend Kopschop-filmpje Spijkenisse

3 "jongeren" gearresteerd, 15 nog niet. Tommy overladen met kaarten. NOS blundert.

@Pritt Stift | 22-01-19 | 13:35 | 0 reacties

'Ware Tommy Robinson Fan is niet gewelddadig'

In een talkshow op de NPO is geschokt gereageerd op de haat die Tommy Robinson fans te verduren kregen na gewelddadige incidenten tijdens de #FreeTommy-demonstratie van gisteren.

@Ronaldo | 10-06-18 | 15:30 | 0 reacties

Piscast! #FreeTommy & piss off, Paay

Tommy Robinson zit in de Britse bak voor het filmen van sex traffickers en wij staan voor het hekje van de toiletten rechter in de zaak Paay vs. GeenStijl voor het linken naar een plasseksfilmpje. Om het in videotermen te houden: het zijn bewogen tijden!

@Van Rossem | 28-05-18 | 17:00 | 0 reacties

Tommy Robinson verdwijnt 13 maanden in Britse deugkerker voor 'contempt of court'

Britse beuker Tommy Robinson is op staande voet naar de gevangenis gestuurd wegens het filmen buiten een rechtbank waar een moslimpedosekshandelzaak in behandeling was. Hij is opgepakt en dezelfde dag tot 13 maanden cel veroordeeld.

@Spartacus | 26-05-18 | 14:30 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.