achtergrond

Geenstijl

Macron: "C'est l'islam, stupide!"

Wat is red-pilled in het Frans? Parce que Emmanuel Macron se réveille! De president die vernoemd is naar een beroemde serie Franse softporno-films, heeft het Hoge Woord eindelijk hardop gepredikt: De golf van terreur heeft wél met de islam te maken.

De genderneutrale Franse dandypresident met de make-up fetish en het kappersbudget van 26 mille per maand deed zijn uitspraken gisteren al, maar het duurde tot vandaag vooraleer iemand in de Nederlandse media het citaat opnoteerde in Elsevier. Verder helemaal rien. En het is echt niet dat ze het niet gelezen hebben bij de MSM, want heel zelfverklaard intellectueel Oudmedialië reist elk jaar met de uniseks genderneutrale toerfietsen op de trekhaak van de Citroën C4 naar Frankrijk, speciaal om met de neus in de lucht Le Figaro te kunnen lezen boven een piepklein bakje koffie en een croissant op een terrasje met slecht zittende klapstoeltjes onder de olijfbomen van een dorpsplein in de Dordogne. Dus reken maar van oui dat ze het hebben gelezen bij VARA en Volkskrant: Macron fait du terrorisme islamiste l'ennemi numéro un(payage-link). Het besef moet alleen nog ff indalen dat hun golden boy van het antipopulisme, die zijn verkiezingswinst claimde op de klanken van het "Europese" volkslied, ineens dingen aan het BENOEMEN is waarvan zij meenden dat er in de EU niet openlijk over gesproken werd door mensen die geen xenofoob, fascist of Geert Wilders zijn. 

Enfin, le haut mot is er dan toch uit nu. Kennelijk word je na een Charlie Hebdo, na een Bataclan, na Nice en na zo nog wat van die incidentjes toch wat kritischer op het doodgecheckte waanidee dat in de polder nog wel aan de oudmediale beademing ligt, namelijk dat je de radicale islam zonder al te veel bloedvergieten tot inkeer kunt knuffelen. HOE Macron de benoemde haatmoslims wil gaan bestrijden, is nog niet helemaal duidelijk. Franse commando's proberen in Syrië e.o. al een tijdje om afgereisde Franse hakbars naar hun god te knallen voordat ze met een bomgordel om hun middel kunnen terugkeren naar hun banlieus. Een paar sniperkogels die in de vergetelheid van Zandbakkië wat homegrown haatbaarden termineren is allemaal bon & sympa, maar in eigen land moet de politie onder erbarmelijke omstandigheden haar werk doen. Maar goed. Onderstaande quote mag toch zeker als morele opsteker onder de koppel worden geklemd. Allez, Emmanuelle!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.