Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

#FAREXIT! Nigel Farage zegt dikke doei!

That's all folks. UKIP-leader Nigel Farage houdt er mee op. Basta. "I've done my bit", aldus meneer Farage, wiens enige doel was om Engeland uit de EU te krijgen. Net als Boris Johnson wederom een prominente Leaver die de daadwerkelijke klus liever door anderen laat klaren. Stoppen op je hoogtepunt, moet de deserteur gedacht hebben, de rotzooi en de wederopbouw is voor de rest. Erg teleurstellend dit. Beetje alsof je een oud en vervallen weeshuis in de fik steekt, maar de nieuwe opvang door de arme weesjes zelf laat regelen. Alsof Max Verstappen de pole position pakt in de kwalificatie en dan op zondag geen zin meer heeft om te racen. Oranje dat zich kwalificeert voor het EK en dan het B-team het toernooi laat spelen omdat vakantie ook leuk is. Maar eerlijk is eerlijk. Zonder Farage wordt het toch weer een stuk saaier in het Europese en Britse politiek. Waarover gesproken, Nigel heeft natuurlijk spijt dat hij die goedbetaalde job in Europa geautomutileerd heeft. Snappen wij wel. Tabee, Nigel. And thanks for all the fish. RECTIFICATIE: Nigel houdt nog twee jaar zijn job in het Europees Parlement (aldus Sywert) want de Guinness zal er ook niet goedkoper op worden komende jaren.

Reaguursels

Inloggen

Beste medereaguurders,

Er zijn wat opvallende reacties op dit bericht, graag wil ik jullie wijzen op het volgende krantenbericht:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...
Wat dit in de praktijk betekent is dat er betaalde reacties op nieuws met betrekking tot de EU geplaatst worden die de publieke opinie moeten beïnvloeden. Vaak worden deze reacties gekopieerd van een script. Bekende voorbeelden zijn 'Ik steunde X maar..." en "Voorstanders van X zijn *belediging*" en dan een equivalent van het Engelse "blown the fuck out". Soms antwoorden zulk soort reaguurders, de reactie is echter inhoudsloos en gaat niet echt in op wat er gezegd wordt. De EU campagne lijkt zich vooral te focussen op het concept dat leavers spijt hebben van hun beslissing, weest u er van bewust dat de Brexit geen feit is en dit referendum waarschijnlijk genegeerd wordt.

MarieCurie | 06-07-16 | 11:08

botbot | 04-07-16 | 18:42
Legt u maar eens uit.Ach laat maar nu ik Stormageddon | 05-07-16 | 03:35 heb gelezen.

Musset | 05-07-16 | 11:53

@MRF2739 | 05-07-16 | 11:36
Daar gaat het wel om. Het is namelijk de kern van de zaak en Farage gaat er geheel niet vandoor, die blijft gewoon in het EP de belangen van de Britten behartigen.
Een punt wat uiteraard nimmer aanstipt omdat dat enkele feit al uw gehele betoog onderuit haalt.


Er zijn geen leugens, geen valse beloftes. Dat heb ik u al een keer eerder uitgelegd, aangezien u blijkbaar de Engelse taal niet machtig bent.
Teksten als "We should ..." , "I would like..." en "Let's spend... " , zijn nog steeds geen beloftes, hoe graag de media het ook zo zou willen spinnen. Pakt u gerust de Google Translate erbij, u zult zien dat er nimmer een belofte uit rolt.


Maar blijft u maar lekker schelden en de media-spin nablaten. Het zal zeer vermakelijk zijn voor de toehoorders.
Wellicht moet uw eigen advies opvolgen; de eerste zin van uw tegel van 05-07-16 | 10:56

Rest In Privacy | 05-07-16 | 11:46

@Teejee

Jij komt weer met hetzelfde riedeltje Cameron, Farage die geen lid is vd regering, blabalabla... !

Daar gaat het niet om!!!

Jij schijnt het nog niet door te hebben dat de Britten zelf, niet IK, van alle kanten verneukt worden: door de regering en UKip!

En de beste demonstratie van verneukerij is dat Farage er als een dief id nacht er tussenuit sluipt en niemand van de partijen met een echt plan komt!

Dus wel het volk op zitten te hitsen met allerlei leugens en valse beloftes om de EU te verlaten en nu het zover is er met de staart tussen de benen ervandoor te gaan, het volk in verbijstering achterlatend en een regering zonder plannen!

Nogmaals Farage en Johnson zijn een stelletje lafaards, populisten, oplichters, ophitsers en waardeloze zakken stront.

Hier de interview van Susanna Reid met zak Farage die toegeeft dat hij zit te liegen maar daar een "mistake" van maakt.

twitter.com/GMB/status/74621802819542...

MRF2739 | 05-07-16 | 11:36

@MRF2739 | 05-07-16 | 10:56
U blijft maar beledigen en niks zeggende onzin neerplempen. Tevens heeft u het weer over leugen en valse beloftes, maar wederom onderbouwt u NIKS met argumenten.
Dat begrijp ik wel, want dit is uw riedeltje. Meer dan dit heeft u niet. U kunt het niet onderbouwen, u roept maar wat.

En dan komt de vrij belachelijke conclusie dat Farage voor een Brexit gezorgd zou hebben.
Ik zal u even helpen herinneren aan het feit dat Cameron heeft lopen marchanderen met een referendum tijdens de verkiezingen, en het is de Britse regering die het daadwerkelijk heeft opgezet. Hoewel Farage een groot voorstander was (en is) van het referendum, heeft hij geen daadwerkelijke macht gehad om het af te dwingen.
En het is Cameron die daadwerkelijk heeft beloofd, ook tijdens de verkiezingen, dat hij zou blijven om het land door de nasleep te leiden in het geval van een Artikel 50 procedure.

U bent net zo'n schreeuwer als Wilders. Veel geblaat, maar nul komma nul inhoud. U zoekt een zondebok terwijl u voorbij gaat aan de daadwerkelijke feiten.

U maakt uzelf behoorlijk belachelijk.

Rest In Privacy | 05-07-16 | 11:10

@Teejee

Lul toch niet zo dom man!

Dat Farage geen onderdeel vd regering vormt maakt geen ene fuck uit! Wat hij voor elkaar heeft gekregen is dat hij door middel van valse beloftes mensen op het verkeerde been heeft gezet, misleid en besodemieterd heeft en nu met de staart tussen de benen ervan door gaat en een groot deel van de Brexiters heeft verneukt en voor een Brexit heeft gezorgd! Dat is het resultaat.

Het resultaat is dat Farage voor een Brexit heeft gezorgd en dat niemand van de zittende partijen weten hoe het nu verder moet omdat Farage er oook nog tussen uit knijpt! Waarom? Omdat zowel UKip en de Conservatieven en Labour geen plannen hebben! Sterker nog de Conservatieven maken nu onderling veel ruzie terwijl de financiele markt onrustiger wordt en het volk verder aan zijn lot wordt overgelaten en er chaos is. Wat zijn de Britten ermee opgeschoten? Farage gedraagt zich als een pyromaantje. Hoeveel werkende hersencellen heb je nog om dit te kunnen begrijpen!?!?

Nu het Britse volk door begint te krijgen dat ze van alle kanten verneukt worden of het door UKip, de regering is maakt in hun optiek geen ene fuck uit! Gaat het kwartje bij jou vallen?

Hopelijk komt er een nieuwe referendum:
www.independent.co.uk/news/uk/politics...

Anders moeten er maar snel nieuwe verkiezingen komen!

MRF2739 | 05-07-16 | 10:56

@MRF2739 | 05-07-16 | 08:50
U bent er al meerdere keren op gewezen dat Farage geen onderdeel is van de Britse regering en dat zijn visie een onafhankelijk VK is, welke ZELF handelsverdragen aan kan gaan met landen naar keuze en zijn eigen monetaire beleid kan voeren, zonder daarvoor gebonden te zijn aan de EU.
U bent er ook al meerdere kere nop gewezen dat Farage slechts opstapt als leider van UKIP, maar gewoon lid BLIJFT van het EP en vanuit daar een adviserende en ondersteunende rol blijft houden bij de Brexit.

Dat dit doel van Farage u niet bevalt is niet mijn probleem, noch zijn probleem. Dat u het verschil tussen zijn rol bij UKIP en het EP niet snapt is ook niet mijn probleem.


Denkt u nou werkelijk dat dat u met een beetje "populisten!" schreeuwen ook maar enige indruk maakt? U heeft geen onderbouwing, geen argument en u snapt aantoonbaar niet waar Farage zijn werkzaamheden nu nog liggen.

Ik zal het nog maar een keer zeggen, misschien komt het door die dikke plaat van u heen;
Farage blijft (BLIJFT!, als in; gaat niet weg!) werkzaam in het EP, waar ook de Brexit procedure behandeld zal worden.

Rest In Privacy | 05-07-16 | 09:24

@Teejee

Ik zal wel een grote bek hebben... Is ook zo! Maar inhoudsloos dacht het niet.

Vertel me wat voor plannen Farage en Johnson in petto hebben zodra Engeland uit de EU treedt. Ze hebben geen plannen! Het enigste wat ze gedaan is politieke spelletjes spelen en nu ze gewonnen hebben, blijken ze geen plannen te hebben en gaan ze er met de staart tussen de benen er vandoor, de Britten aan hun lot overlatend.
Dan ben je als politicus niets anders dan een ordinaire oplichter, populist, lafaard en een grote zak stront!

Vertel jij maar met jouw slappe praatjes eens waar de plannen zijn!

Stel je voor dat Wilders oproept voor een Nexit en exact hetzelfde doet... dat zijn de rapen gaar. Dan voel je goed verneukt! Ik laat me niet verneuken ook niet door populisten. Probleem met populisten is dat ze alleen op de zeer korte termijn denken. Daarna wordt het te moeilijk en smeren ze hem.

MRF2739 | 05-07-16 | 08:50

Ik snap de verbazing niet. Hij heeft zelf diverse malen gezegd dat hij na het referendum een stap terug zou doen. Het referendum was volgens mij voor hem ook de enige reden om het strijdtoneel vorig jaar weer te betreden nadat hij was afgetreden bij UKIP. De achterban heeft hem toen gevraagd om terug te komen.
Ik heb enkele artikelen en zelfs videomateriaal langs zien komen dat hij na het referendum klaar was met de politiek om hij geen carrière-politicus was (volgens mij in maart of april), dus ik snap de verbazing oprecht niet....

DickieDick | 05-07-16 | 07:56

Nou, dat is dan weer een zegen voor de Britten, je moet er niet aan denken dat DIE man aan de knoppen zou kunnen draaien nu, daar.
------------------------------------------------------------
MRF 2739 00.05: Je bent voorbarig, de Brexit is nog niet eens twee weken een feit.
Nu al vaststellen hoe vreselijk het allemaal wordt in de toekomst.... is dat wishful thinking of zo?
Het zou jouw Europese hart geloof ik goed doen als Engeland in zee zakte, niet?
WIE heeft het nu goed voor met de Britten???
JIJ in elk geval niet.

mallekater | 05-07-16 | 07:11

Nou, dat is dan weer een zegen voor de Britten, je moet er niet aan denken dat DIE man aan de knoppen zou kunnen draaien nu, daar.

mallekater | 05-07-16 | 07:08

@MRF2739 | 05-07-16 | 00:05
U heeft een grote bek, maar kan het niet onderbouwen. U valt kansloos door de mand, niets meer dan een inhoudsloos schreeuwertje.
Sneu.

Rest In Privacy | 05-07-16 | 06:25

Rutte over de zeik dat Farage weg gaat ,Frits Bolkenstein was lijsttrekker bij de VVD, en wat deed Frits ,hij vertrok na de verkiezingen gelijk naar Brussel ,en zei de groeten thuis . Rutte komt zelf al helemaal niks na van wat hij belooft ,dus Rutte houd lekker je bakkes ,of wees eens een vent ,en neem je verantwoordelijkheid .

fleurtje | 05-07-16 | 05:05

@botbot | 04-07-16 | 19:58
Als je van niks weet, hou dan je kop. Echt, je lult zo dom uit je nek, het is ergerniswekkend.
www.voteleavetakecontrol.org/campaign

De parlementsleden van de Leave Campaign
Rt Hon Michael Gove MP (Co-Convener) - Conservative
Rt Hon Gisela Stuart MP (Co-Convener) - Labour
Bernard Jenkin MP - Conservative
Anne-Marie Trevelyan MP - Conservative
Steve Baker MP -Conservative
Nigel Dodds MP - Democratic Unionist Party Ulster
Rt Hon Iain Duncan Smith MP - Conservative
Rt Hon Frank Field MP - Labour
Rt Hon Liam Fox MP - Conservative (Scottish)
Rt Hon Chris Grayling MP - Conservative
Boris Johnson MP - Conservative
Andrea Leadsom MP - Conservative
Rt Hon Priti Patel MP - Conservative
Dominic Raab MP - Conservative
Graham Stringer MP - Labour
Rt Hon Theresa Villiers MP - Conservative
Rt Hon John Whittingdale MP - Conservative en Minister van Cultuur, Media en Sport.

Dus... Parlementsleden van meerdere partijen en 1 minister in het kabinet die zich actief hebben ingezet in de Leave campagne.
Overigens, wie staat er niet tussen? Nigel Farage. UKIP had zijn eigen campagne, los van deze.
En verder: Boris is gewoon MP voor het district Uxbridge & South Ruislip, dus wat bedoel je met "En wat was ook al weer de reden dat hij geen MP kon worden?"
De man is MP! Gekozen member of parliament.
Je lult maar wat.

Stormageddon | 05-07-16 | 03:35

@MRF2739 | 05-07-16 | 00:05
Lul niet zo dom. Alleen Cameron heeft hoog spel gespeeld. Hij heeft het referendum beloofd en georganiseerd. Hij heeft zijn politieke lot er aan verbonden. Hij is de premier met een democratisch mandaat in het lagerhuis. Hij heeft gegokt en verloren.
Farage hoefde geen brexitplan te hebben, hij zit niet in de regering en toch heeft hij aangeboden om zijn bijdrage te leveren als de regering er om vraagt. Dat is alles dat hij kan doen. Hij is niet aan zet, de regering is aan zet. Het zal je misschien verbazen, maar daar zit Farage niet in. Johnson ook niet. En je kan Johnson niet verwijten dat hij niet genoeg steun heeft in zijn eigen partij. Hij had het gedaan als hij genoeg steun had in de back benches. Die steun heeft hij niet en dan is het een kansloze missie om je verkiesbaar te stellen voor het leiderschap van de Tories.

Stormageddon | 05-07-16 | 02:11

Je hebt nu eenmaal bouwers en slopers.

landlopertje | 05-07-16 | 00:50

TeeJee | 04-07-16 | 23:10

Tyf toch een eind op idioot met jouw "onderbouwingen". Ga eens nadenken man.

Cameron, Farage en Johnson hebben hoog spel gespeeld met de Brexit en daarbij de belangen van GB en Europa op het spel gezet waarbij nu er daar in GB een grote politieke en financiele puinhoop is, die ze niet snel te boven komen.

De Brexit was voor Farage en Johnson 1 groot politiek spel geweest want ze hadden niet eens een plan hoe nu daadwerkelijk verder, terwijl Farage al bijna 15 jr op de EU zit te foeteren. Wat heeft die droeftoeter in die 15 jr gedaan ipv lopen schelden? Waar zijn zijn plannen? Hij heeft genoeg tijd gehad om aan zijn plannen voor een GB zonder EU te werken.... Die lul van een Farage heeft die niet. Het enigste wat Farage en Johnson deden is met de staart tussen de benen snel opstappen. Nou dan ben je als politicus een lafaard, een verrader en een zak stront die door de mand is gevallen! De mensen die het gedrag van deze 2 normaal vinden hebben niet alleen een steekje los maar zijn net zo'n zak stront zonder klasse, lef en moed.

Wel te rusten en geniet van het mooie weeeeerrrrr! Hahahahah.
Ik spreek jullie morgen wel vanaf de Cote d'Azur.

Toedeloe motherfuckersssss (vrij naar Leslie Chow).

MRF2739 | 05-07-16 | 00:05

Ik las een bericht dat Farage zijn dochters van 9 en 15 jaar bedreigt zijn door een rapper die met zijn kameraden (islamitische migranten) de meisjes zou verkrachten. En dat mede door zulk soort bedreigingen (meerdere bedreigingen)hij zijn functie neerlegt. Ook hier op geenstijl zie ik nogal wat laaghartige aanvallen en gescheld tegen Nigel Farage. Zo verging het Pim Fortuyn en vergaat het Geert Wilders dagelijks. Zij hebben en hadden geen kinderen die bedreigd kunnen worden. Pim is dood, vermoord door een extreem links figuur. Maar er was een klimaat geschapen die deze daad opriep. Je kan het oneens zijn met een Brexit of Nigel Farage maar doe het met argumenten...

dijkbewaker | 05-07-16 | 00:05

Nehemia | 04-07-16 | 23:36
En daar gaan we weer,is hij daarom gestopt ja of nee.

botbot | 04-07-16 | 23:52

Von Strumpfhausen
U was me net voor. Nigel Farage is dus mogelijk gestopt omdat zijn dochters met verkrachting bedreigd werden. Waarschijnlijk was dit de bekende druppel die de UKIP-emmer deed overlopen. Uiteraard zullen we hiervan op de MSM niks gaan vernemen.

Nehemia | 04-07-16 | 23:36

@MRF2739 | 04-07-16 | 17:28
Na al die uren nog steeds geen inhoudelijke onderbouwing van uw schreeuwerige stellingname.

U bent af.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 23:10

Als Joop den Uijl dit in 1970 had gedaan zou ons een hoop ellende bespaard zijn gebleven.

beniknouzoslim | 04-07-16 | 22:48

Achtung babies. Laat je toch niet zo bang maken. De nee-stemmers/leave-stemmers zijn serieuze bedreigingen en daar heeft 'men' zich tegen gewapend. Speel ze nu niet in de kaart door bijv. een Farage de rug te keren, integendeel. Doorzie dat vieze spelletje (en weet dat degenen die het spelen bij jou in de klas hebben gezeten en dus dezelfde basis heeft gehad als jij) en trap er niet in. Dit is het tegenoffensief (Farage nu lekker zwart laten maken) louter bedoeld om verdeling te zaaien in het nee-kamp. Laat je niet zo bang maken. Farage doet het goed en het is een briljante zet van m. Ga daarin mee.

JoyCee | 04-07-16 | 21:40

polt | 04-07-16 | 20:34

De Britse regering heeft het referendum georganiseerd. Ondanks de fear campagne van Remain hebben de Britten die zijn gaan stemmen in meerderheid voor leave gestemd.

De regering had leave scenario's dienen uit te werken en klaar hebben staan voor implementatie. Het ontbreken van dergelijke scenario's is simpelweg wanbestuur van de Britse regering te noemen.

De voorspelde effecten, zoals voorgesteld door remain bij een eventuele exit, hebben zich ook niet in voorgedaan in de mate waarmee er is mee geadverteerd. Op de beurs worden er dagelijks miljoenen tot miljarden verloren en gewonnen. Dus kom nu niet aan met de dagkoersen.

Alsof een remain in de EU een lekkere taart is. Ik heb daar vanuit remain ook niet de ingrediënten voor gehoord anders dan het uitbreken van WOIII bij een leave.

Samenwerken met Europese landen kan altijd en hoeft niet perse onder de EU paraplu onder centraal gezag.

MathiasRots | 04-07-16 | 21:31

Nigel Farage heeft van te voren in een interview gezegd dat zijn enige doel was om Engeland uit de EU te krijgen, en dat dat zijn taak was. En wanneer die taak er op zou zitten zou hij eindelijk met pensioen kunnen gaan. Wat kan hij nog meer doen dan? Zijn partijtje UKIP is veel te klein om ook maar enige betekenis te hebben in de regering, dus valt er niet zo veel meer te doen voor meneer Farage. Trouwens, hij gaat niet helemaal weg, want hij blijft voorlopig in het EP de boel ondersteunen en begeleiden dus stopt hij er nog niet helemaal mee.

Ik ben hem heel erg dankbaar dat hij er aan heeft bijgedragen dat de Brexit er echt is gekomen. Want dit is namelijk een eerste Dominosteen of schaap over de Dam zo u wilt. De kans op een Nexit is dankzij de Brexit weer een stuk groter geworden. Nigel, bedankt voor die eerste zetten en ga nu genieten, je hebt het verdiend!

Ikdachthetniet | 04-07-16 | 21:15

De leavecampaign is sowieso afbraakpolitiek. Alsof je je in een vliegtuig bevindt, je je boos gaat maken omdat de piloten veel geld verdienen waardoor jouw ticket zo duur is en je dan liever wilt dat het vliegtuig neerstort ipv veilig landt zodat je een klacht kan indienen bij de vliegtuigmaatschappij.... en farage en boris die de boel aan boord hadden opgehitst zijn als overlevenden van de crash snel weggerend.
Klinkt dramatisch. Maar het is het ook mijn inziens. Ik hoop van harte dat GB en EU er mild vanaf komen. Wie weet loopt het met een sisser af.

polt | 04-07-16 | 20:54

@Gen. Maximus | 04-07-16 | 12:09
In roerige tijden hoef je niet van de leg te raken om het feit dat er jakhalzen op de loer blijken te liggen. Opstappen bij wat onverwachte tegenwind doe je nog altijd zelf. Een beetje vent plukt die dolk er weer uit en ragt 'm in de bakkes van de aanvaller, ook al betekent het z'n eigen einde, want zoals het er nu voor staat wordt een remainer de leider bij die club daar.

Slogra | 04-07-16 | 20:46

MathiasRots | 04-07-16 | 18:25
Ja, de leavecampaigners inderdaad hierop aanspreken. Ze hebben de ingredienten klaar gezet voor een klaarblijkelijk lekkere taart, maar hebben niet erbij gezegd hoe die taart gebakken moet worden.

polt | 04-07-16 | 20:34

Nabrander

Wat een hoop azijnzeikers op geenstijl zeg!!.
Punt 1 Farage wou vorig jaar er al mee stoppen, omdat hij de landelijke verkiezingen keihard verloren had. Hij ging toch door omdat zijn partij dit erg graag wou. Hij is gelukkig doorgegaan en heeft dit referendum weten af te dwingen en LEAVE laten winnen. Dat hij er nu na 25 jaar mee stopt vind ik om die reden niet zo'n gek idee.
Punt 2 Verder mag je Farage zijn keuze niet met die van Boris Johnson vergelijken, want Farage zit niet in de regering en Johnson wel. Johnson zou wel het premierschap op zich kunnen nemen omdat hij in de regering zit.
Punt 3 Farage zou als hij door zou gaan niet veel kunnen doen, omdat hij nogmaals niet in de regering zit.
Ik vind het ook erg jammer dat Farage ermee stopt, maar ik begrijp het vanuit zijn oogpunt wel degelijk.

Punt 4 dat de regering geen plannen had is Cameron zijn fout, want de regering schrijft een referendum uit en het is aan hen om voor beide keuzes plannen klaar te hebben liggen.

Punt 5 het was vanaf het begin Farage zijn missie om zijn zetel in het europarlement overbodig te maken. Want wanneer de UK uit de EU stapt vervalt zijn baan daar. Dat Farage juist niet zijn zakken wil gaan vullen spreekt boekdelen.

Maarja velen reaguurders op geenstijl hebben kennelijk deze 5 feiten niet op een rijtje.

democratiefirst | 04-07-16 | 20:34

Het zou me niet verbazen als de Brexiteers van het eerste uur achter de schermen zwaar onder druk worden gezet en/of worden gechanteerd. Gisteren ook al dat filmpje van Johnson die op straat gelaten tegen een journalist zegt dat hij de kar wel zou wíllen trekken, maar dat hij het helaas niet kán. Dat hij op het einde zegt dat hij hoopt dat een ander het voortouw neemt, en dat hij die persoon werkelijk alle succes toewenst, was veelzeggend.

harbi | 04-07-16 | 20:15

Zoek Noris zijn Wiki maar op dan weet je genoeg.
Doe mij dan maar liever Andrea Leadsom.

Rene046 | 04-07-16 | 20:09

Rene046 | 04-07-16 | 19:08
Dus er zijn geen ministers of parlementsleden die pro zijn.
De naam Boris zegt u dat wat.
En wat was ook al weer de reden dat hij geen MP kon worden?

botbot | 04-07-16 | 19:58

En een succesvolle Brexit zal hoogstwaarschijnlijk de doodsteek betekenen voor Brussel... Dus alles is geoorloofd om het Britse project te doen mislukken

Loebas | 04-07-16 | 19:55

Misschien is hij en/of zijn familie gewoon bedreigd... In Nederland worden opstandige politici en/of televisiemakers ook in koelen bloede door "eenlingen" vermoord. Of denken jullie nu werkelijk dat de 1% het toestaat dat een Farage of Cameron de neoliberale natte droom van de inwoners van schurkenstaten als Monaco,Luxemburg en al die andere belastingparadijzen om zeep helpt? Zie hoe vijandig de Britten "the day after" bejegend werden in het Brusselse,met de gestoorde oorlogshitser Verhofstadt voorop.
Europa stond aan de basis van twee wereldoorlogen en dat zal ook bij de derde het geval zijn. En het ergste is,het zogenaamd hoogopgeleide westerse volk trapt er met open ogen in.

Loebas | 04-07-16 | 19:50

@botbot | 04-07-16 | 19:15
Nee, lul. Het Brexit kamp is geen politieke partij, ze zitten niet in de regering en hebben geen verantwoordelijkheid daarin. De regering, met een mandaat in het parlement heeft de verantwoordelijkheid voor én het referendum én de uitvoering van de uitslag. En ook de voorbereiding van de scenario's. Hoe kan een gelegenheidsbeweging bestaande uit conservatieven, socialisten, UKIP, vakbondsleden en anderen dat doen?
Die sturen geen ministeres aan, die zitten niet in het parlement, die gaan daar niet over. De regering Cameron had die scenario's moeten maken, die heeft ook het refererendum uitgeschreven. Dan moet je met alles rekening houden.
Je bent echt simpel en debiel. Of in elk geval geheel onwetend.

Stormageddon | 04-07-16 | 19:49

Ze zijn hun eigen kapot geschrokken over de uitslag dit was niet de bedoeling ze wilden oppositie voeren alleen liep dit even iets anders dan wat de bedoeling was
botbot | 04-07-16 | 17:35
wat doen mensen zoals jij hier op geenstijl? waar de fack heb je het allemaal over? dit heet: ergens voor in de politiek gaan en je doel behalen. Vote Leave heeft letterlijk alle argumenten van Farage overgenomen en het referendum gewonnen. Wat moet Farage nu doen dan? Een coup plegen? Er is helemaal geen economische instorting man, haal dat angstige schoudertje van je eens op, de zon schijnt.

een maffiabaas | 04-07-16 | 19:40

@democratiefirst

Zo is het,
alleen in Gods naam hoop ik niet dat Boris Johnson straks toch nog zich kandidaat stelt...

want die gast is niet meer 100%.
nl.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson

Rene046 | 04-07-16 | 19:37

Wat een hoop azijnzeikers hier zeg.

Punt 1 Farage wou vorig jaar er al mee stoppen, omdat hij de landelijke verkiezingen keihard verloren had. Hij ging toch door omdat zijn partij dit erg graag wou. Hij is gelukkig doorgegaan en heeft dit referendum weten af te dwingen en LEAVE laten winnen. Dat hij er nu na 25 jaar mee stopt vind ik om die reden niet zo'n gek idee.

Verder mag je Farage zijn keuze niet met die van Boris Johnson vergelijken, want Farage zit niet in de regering en Johnson wel. Johnson zou wel het premierschap op zich kunnen nemen omdat hij in de regering zit.

Farage zou als hij door zou gaan niet veel kunnen doen, omdat hij nogmaals niet in de regering zit.

Ik vind het ook erg jammer dat Farage ermee stopt, maar ik begrijp het vanuit zijn oogpunt wel degelijk.

democratiefirst | 04-07-16 | 19:28

Rene046 | 04-07-16 | 19:08
Dat zat er dik in maar of de EU die eeuwige dwarsliggers niet zat is,is nog maar de vraag.

botbot | 04-07-16 | 19:20

Stormageddon | 04-07-16 | 19:03
Het Brexit kamp had zijn zaakjes op orde moeten hebben ze wisten dat Cameron er mee zou kappen. Maar i.p.v. verantwoording te nemen zetten ze het allemaal op een lopen.

botbot | 04-07-16 | 19:15

@botbot | 04-07-16 | 18:54
Omdat hij premier is. Mark Rutte was ook tegen het Oekrainereferendum. Dat maakt verder geen flikker uit, hij heeft het als hoofd van de uitvoerende macht gewoon de uitslag uit te voeren. Staatsrechtelijk is de regering degene het besluit moet uitvoeren, niet de oppositie en al helemaal niet een persoon die in het land zelf geen democratisch mandaat heeft en dus geen MP is. Het is niet aan de oppositie om een referendumbesluit uit voeren, of dacht jij van wel? Dat is krankzinnig. Nog even afgezien dat ook veel labour supporters anti-brexit hebben gestemd.
Cameron vond dat hij niet verder kon, want hij had zijn politieke lot aan de uitslag verbonden. Dat was dom, maar ja... Niet de schuld van Farage en niet van Johnson.

Stormageddon | 04-07-16 | 19:03

Jammer dat hij gaat, het is een man die we goed in de politiek kunnen gebruiken. ik kan het mij verder wel voorstellen en hij heeft inderdaad bereikt waar hij jaren geleden mee begon.

De wereld zit vol met activisten die eenmaal hun doel bereikt , verslaafd blijken aan actie voeren, de financiële zekerheid van de betreffende beweging en actie gaan voeren om actie voeren.

Nuuk | 04-07-16 | 19:01

Als er iemand iets te verwijten is dan is het Cameron
Stormageddon | 04-07-16 | 18:39
Het politieke buskruit heeft u zeker niet uitgevonden, Cameron is tegen een Brexit, hoe kan hij dan het VK uit de EU loodsen.
Dat moeten juist de mensen zijn die voor een Brexit zijn en daar heeft hij plaats voor gemaakt

botbot | 04-07-16 | 18:54

acht=achter

Rene046 | 04-07-16 | 18:54

Het Britse parlement Bestaat uit gasten waar je amper wat van hoort... en is beetje EU stijl (Peerage). Zie WIKI

Het parlement bestaat uit twee kamers:

Het Hogerhuis (House of Lords), met 792 leden.
Het Lagerhuis (House of Commons), met 650 leden.

In het Hogerhuis zetelen twee soorten parlementsleden: de Lords Spiritual en de Lords Temporal. Dit zijn respectievelijk oudgediende bisschoppen van de Anglicaanse Kerk en leden van de zogenaamde Peerage. Zij worden niet verkozen door het volk, maar worden aangeduid door de Britse monarch op advies van de Britse eerste minister.[4] Voorafgaand aan de opening van het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk in oktober 2009, oefende het Hogerhuis tevens een rechterlijke functie uit via de Law Lords.

Het Lagerhuis is een democratisch verkozen kamer waarbij de verkiezingen ten minste om de vijf jaar plaatsvinden.[5] Deze kamers komen samen in de Palace of Westminster (ook wel Houses of Parliament), in de Londense wijk Westminster. Volgens de grondwettelijke conventie zijn alle ministers van de Britse regering, waaronder de eerste minister, lid van het Lagerhuis of van het Hogerhuis. Zodus moeten ze verantwoording afleggen bij beide takken van de wetgever.

Nigel Farage is lid van het Europees Parlement voor Zuidoost-Engeland, waar hij medevoorzitter is van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Democratie.
Hij heeft niks te maken met het Britse Parlement.

Daar is puur Cameron verantwoordelijk voor, en die vertrekt, en wil de UK een nieuwe minister dan moet die natuurlijk acht BREXIT staan die kiest zijn leden en dan pas kan er actie ondernomen worden, op dit moment zijn dus vele volgers gekozen door Cameron aan het vertrekken omdat die niet acht de BREXIT stonden.
En er zullen nog veel meer volgen......
.
Dus voor echte resultaten even wachten tot de nieuwe minister er is. Kan dus ook iemand worden die wel weer tegen een BREXIT is.

Rene046 | 04-07-16 | 18:47

-weggejorist en opgerot-

schrotkopf | 04-07-16 | 18:44

Musset | 04-07-16 | 18:35
En heb je al enig idee waar dit topic overgaat of moet ik u dit ook nog uitleggen.

botbot | 04-07-16 | 18:42

@lasttango2016 | 04-07-16 | 18:28
Ja hoezo? Hij is verkozen in dat parlement en de UK is nog steeds lid. Als hij daar zou opstappen pleegt hij kiezersbedrog. En welke problemen heeft Groot-Brittannië dan? En wie heeft dat gedaan? Cameron dan toch... Die heeft het referendum beloofd bij verkiezingen, in gang gezet. Als er iemand iets te verwijten is dan is het Cameron. Farage zegt al bijna 20 jaar dat UKIP wil dat de UK uit de EU stapt. Nou, dat gaat met dit referendum gebeuren. Een referendum dat de conservatieve regering heeft georganiseerd en die regering, die leunt op een meerderheid in het parlement is de verantwoordelijke voor het uitvoeren van de uitslag. Daar had Farage sowieso niks mee te maken, hij zit niet in het parlement in Westminster en hij maakt geen deel uit van de regering. Ook als hij leider van UKIP was gebleven was het niet zijn verantwoordelijkheid geweest om #brexit uit te voeren.
Ben jij compleet achterlijk en debiel of zo? Wat snap je niet?

Stormageddon | 04-07-16 | 18:39

-weggejorist-

schrotkopf | 04-07-16 | 18:35

botbot | 04-07-16 | 17:35
Waar slaat dat op "omdat je het tot de cent nauwkeurig uitgerekend hebt"?
Welk draaiboek?
Wie laat zich "geen oor aan naaien"?
Wie heeft "niets nul komma nul nada"?
Wie zijn "ze"?(Dus ze weten de gevolgen niet laat staan dat ze weten of ze er iets wijzer van worden.)
Hoezo "En nu de economie in elkaar stort"?
Nogmaals, zie zijn ze? Cameron toch?
Analyseren is niet voor een ieder weggelegd.

Musset | 04-07-16 | 18:35

@MathiasRots | 04-07-16 | 18:25
Ja, een onbegrijpelijke kronkel van sommigen. Ik begrijp 'm ook niet. Dat zijn mensen die niet begrijpen dat het referendum geen verkiezing van het parlement of de regering is. Blijkbaar denken ze dat degenen die voor brexit campagne voerden nu ook opeens de regering vormen of zo. Of dat het aan die mensen is om het besluit van het volk te implementeren. Die snappen het hele systeem en het bestuur niet. Ik had daar gisteren ook een hele discussie over met een kennis. Het is ze niet aan het verstand te peuteren hoe het staatsrechtelijk zit.

Stormageddon | 04-07-16 | 18:32

En zo zien we maar weer waar anti EU - Geenstijl aan bijdraagt - Nigel promoten en naar Nederland halen mooie filmpjes . En ja hoor het is gewoon een seagull manager comes in screaming - shits on the whole of the UK and leaves - maar dan nog wel in het EU parlament zitten en cashen

BAH Engeland in serieuze problemen storten en dan weg gaan
I ahve doen my part - cleaning up the mess - somebody else ...

lasttango2016 | 04-07-16 | 18:28

Volgens mij heeft de Britse regering zelf een referendum inzake Brexit georganiseerd. Het kon twee kanten uit een stay of een leave.

De organiserende partij had / heeft de verantwoordelijkheid om voor de leave optie alvast wat scenario's te ontwikkelen en klaar te hebben liggen voor implementatie.

Nu blijkt dat de Britse regeringen helemaal geen rekening heeft gehouden met een leave. Dat grenst, nee herstel, dat IS wanbestuur. En nu de leave campagne affakkelen omdat ZIJ geen plan hebben?

MathiasRots | 04-07-16 | 18:25

Ik denk eerder dat ze daar bij de EU hun inmiddels het mes op de keel gezet hebben.....

Rene046 | 04-07-16 | 18:23

Of een onbegrijpelijke laffe actie, of MI5 houdt schoon schip.

Jack Jersey | 04-07-16 | 18:22

@Sans Comique | 04-07-16 | 18:04
Satire heeft vrijwel altijd de onhebbelijke eigenschap dat het wordt ingehaald door de werkelijkheid.
www.youtube.com/watch?v=xeiGLSy-1zU

Stormageddon | 04-07-16 | 18:10

"The EU is the biggest gravy boat since the Roman Empire."
"Gravy boat?"
Yes, like a gravy train, only much bigger, much slower and you can help yourself as many times as you like."

Sans Comique | 04-07-16 | 18:07

Het vierde seizoen in de EU is echter heel eng-realistisch.

Sans Comique | 04-07-16 | 18:04

Alan B'Stard was helemaal niet realistischer, dat was juist over the top satire. Yes Minister was veel realistischer, Neil Kinnock heeft wel eens gezegd dat het heel dicht bij de werkelijkheid ligt en Thatcher heeft verbale trucjes uit YM gebruikt in real life.
www.youtube.com...
The New Statesman was wel veel harder en grappiger. In de 21e eeuw alleen maar benaderd door Malcolm Tucker in The Thick of It (waarop VEEP weer losjes gebaseerd is)
Stormageddon | 04-07-16 | 16:04
Alan B'stard is ben ik bang nu actueler dan Yes Minister in sommige opzichten. Verder heb je gelijk.

Sans Comique | 04-07-16 | 18:04

@Sans Comique | 04-07-16 | 13:23
Aan het feit dat hij stopt op exact het moment dat hij verantwoording moet nemen over alles wat hij de mensen heeft voorgehouden.
Een politicus hoort een bepaald ideaal na te streven. Dat kan niet zijn "ik ga er voor dat meer dan 50% van de stemmen...." maar in dit geval: een streven naar een onafhankelijk GB.
Het feit dat hij op de startlijn stopt zegt mij genoeg.
Haatgenerator | 04-07-16 | 16:27
Nigel heeft nooit beloofd dat hij eigenhandig in zijn eentje de boel eventje zou afwikkelen. Niet iedereen heeft instinctief de behoefte aan een sterke man. Vele fatsoenlijke capabele mensen kunnen het ook. Hij heeft gelijk wellicht wanneer hij stelt dat zijn persoon na de verhitte discussies (moet gezegd worden, vooral door STAY op de man en emoties gespeeld) teveel emoties oproept om effectief te kunnen samenwerken met IEDEREEN om de wens van het volk gestalte te geven. Velen van zijn tegenstanders zijn verbaal zo uit de bocht gevlogen dat ze voor hun geloofwaardigheid (hoewel, wie maalt daar nog om als modern politicus) nooit met de goede man aan één tafel kunnen aanschuiven.

Sans Comique | 04-07-16 | 18:00

@botbot | 04-07-16 | 17:35
"En nu de economie in elkaar stort ..."
Hoe kom je er bij?
www.express.co.uk/finance/city/685216/...
www.volkskrant.nl/buitenland/landen-st...
En daarbij het was niet aan Farage om een post-Brexit draaiboek te maken, het was een referendum dat Ca,eron heeft uitgeschreven, wat De Conservatieve regering heeft beloofd bij de general election vorig jaar en waarvoor de Consrvatieve regering plannen had moeten maken. Dat ze er wel vanuit gingen dat het remain zou worden en dus geen plannen hadden, kun je Farage niet verwijten, die man is geen MP in Westminster, die zit niet in de regering en geeft geen leiding aan de ambtenaren die dat hadden moeten doen. Daar hadden ze meer dan een jaar de tijd voor, maar dat is niet de schuld van UKIP en Farage heeft sowieso geen verantwoordelijkheid voor de exit-strategie van de Britse regering, want daar maakt hij geen deel van uit.
Hoe vaak moet dat je nog uitgelegd worden? Of ben je gewoon Oostindisch doof als al die jengelende millennials die gisteren in Londen de straat opgingen en ook geen idee hebben waar het over gaat?
www.youtube.com/watch?v=qIjUESuwqes

Stormageddon | 04-07-16 | 17:55

Leipniz | 04-07-16 | 11:59

Amen.

Tuborg øl | 04-07-16 | 17:44

Als je ergens uitstapt dan weet je de gevolgen omdat je het tot de cent nauwkeurig uitgerekend hebt.
Vervolgens neem je het draaiboek ter hand en laat je je eigen geen oor aan naaien.
Maar wat blijkt ze hebben niets nul komma nul nada.
Dus ze weten de gevolgen niet laat staan dat ze weten of ze er iets wijzer van worden.
En nu de economie in elkaar stort en niemand weet hoe het verder moet kiezen zij het hazenpad.
Ze zijn hun eigen kapot geschrokken over de uitslag dit was niet de bedoeling ze wilden oppositie voeren alleen liep dit even iets anders dan wat de bedoeling was

botbot | 04-07-16 | 17:35

A real shame.
Maar ik snap hem ook wel.
Nigel Farage, hero, thanks for all you've done.
So far, cause I hope you will keep up the good work behind the scenes or wherever.

lekker wijf | 04-07-16 | 17:33

@MRF2739 | 04-07-16 | 17:28
Geen UKIP slogan, geen UKIP bus. Farage heeft niks met slogan en bus te maken, dus hij hoeft zich er ook niet voor te verdedigen. Laat overigens onverlet dat het gewoon waar is dat je de EU contributie ook op een andere manier kan besteden. Bijvoorbeeld aan de NHS of onderwijs of infrastructuur, of wat dan ook.

Stormageddon | 04-07-16 | 17:33

@Teejee, @Negatyfus, leer eens lezen.

Nogmaals en als je een beetje mensenkennis in je donder hebt dan moet je het ook minst zijn opgevallen hoe die lafaard van een Farage zich eronder uit probeert te lullen.... Te dom om te poepen soms?

www.telegraph.co.uk/news/2016/06/24/ni...

MRF2739 | 04-07-16 | 17:28

@Ronman2k | 04-07-16 | 15:44
Je bedoelt Bolkestein, die na een forse overwinning zijn koffertje pakte en naar Brussel verdween? Ook dat is een verkeerde vergelijking, want niet Farage maar de regering van Cameron (of de opvolger uit diens partij) is aan zet. Die moet de brexit onderhandelen met de ongekozen potentaten in Brussel. Tenzij de regering verkiezingen uitschrijft en UKIP dan een meerderheid behaalt. Dan is UKIP vernatwoordelijk voor de uittredings onderhandelingen.

ben kokhals | 04-07-16 | 17:24

@Ronman2k | 04-07-16 | 15:44
Je bedoelt Bolkestein, die na een forse overwinning zijn koffertje pakte en naar Brussel verdween? Ook dat is een verkeerde vergelijking, want niet Farage maar de regering van Cameron (of de opvolger uit diens partij) is aan zet. Die moet de brexit onderhandelen met de ongekozen potentaten in Brussel. Tenzij de regering verkiezingen uitschrijft en UKIP dan een meerderheid behaalt. Dan is UKIP vernatwoordelijk voor de uittredings onderhandelingen.

ben kokhals | 04-07-16 | 17:24

Voor de Brexit verdere afhandeling kunnen andere personen dan Boris Johnson en Nigel Farage een voordeel zijn.
En als sommigen nog vaak bedreigd zijn, kan ik me een minder prominente plaats in de politiek wel voorstellen, voor de betrokkenen zelf.

Raider Twix | 04-07-16 | 17:15

@TheStef | 04-07-16 | 16:37 "We gaan 350 mln in Health Care stoppen, die keutel heeft hij [Farage] al lang ingetrokken 1 dag na het Brexit..."
.
Jullie eurofielen begrijpen blijkbaar niks van die brexit en hebben echt niks anders te melden dan dat NHS-verzinsel, is het niet? Jij bent al de zoveelste die deze kletspraat verkondigt.

ben kokhals | 04-07-16 | 17:15

@Maline Genie | 04-07-16 | 11:30 "Wat een ongelofelijke lafbek zeg."
.
Wat een empathieloze robot ben jij zeg. Hiero, wat die Farage over hem heen kreeg van zijn tegenstanders, maar toch stand hield tot hij geleverd had: "They would have beaten me up, they would have killed me. It's as simple as that. That's because I dared to talk about this subject that nobody else talked about."

ben kokhals | 04-07-16 | 17:07

Joris Draaksteker | 04-07-16 | 15:09
1,2 Euro voor 1 GBP vandaag
voor uitslag brexit was dit
1,3 Euro voor 1 GBP.
Dus als je 100 GBP hebt, krijg je daar vandaag 120 Euro voor en niet 130 Euro.
Da's een ontbijtje minder op een terras in Amsterdam.
www.xe.com/currencycharts/?from=GBP&am...

1,5 USD voor 1GBP voor brexit
1,33 USD voor 1 GBP vandaag
Dus 100 GBP kreeg je 150 USD voor en nu 133 USD.
Wat kan je allemaal kopen voor 17 USD....
www.xe.com/currencycharts/?from=GBP&am...

polt | 04-07-16 | 16:57

Gefeliciteerd Kwit, je hebt de jankerds op je hand.
Wees dan ook zo sportief om het interview met Nigel te plaatsen, dat laat zien dat jouw gejank onterecht is.
www.youtube.com...
Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:30

Inderdaad Kwit, vertel het hele verhaal ipv dit snippertje.
Snap niet dat GS jou niet uit de buurt van een toetsenbord houdt. Want dit is weer een zoveelste tenenkrommend artikel van je, waarmee je mensen verdeelt en de waarheid verdraait.
Hou je maar bij Shownieuws-achtige commentaartjes, past beter bij je niveau.
Want van dit soort politiek heb jij totaal geen verstand, dat blijkt wel weer overduidelijk.

Ongeruste vader | 04-07-16 | 16:47

@Bolhoed,

Welk woord? We gaan 350 mln in Health Care stoppen, die keutel heeft hij al lang ingetrokken 1 dag na het Brexit, toegegeven hij heeft wel 20 uur langer gewacht dan dat andere lichtpunt Wilders.

TheStef | 04-07-16 | 16:37

Rafage wil de economische meltdown van GB niet afwachten?

TheStef | 04-07-16 | 16:35

Ik herinner me dat D66 -- van Mierlo en Borst een zeer duidelijk statement afgaven:
"We willen het huidig politiek stelsel wijzigen (nl. belangrijke rol referenda) en zodra dat gelukt is dan heffen we ons zelf op".

Dat stond nota bene in hun oprichtingspamflet!
En nu commentaar leveren... hoe hypocriet kan je zijn.
Farage houdt tenminste zijn woord

Bolhoed | 04-07-16 | 16:34

Stormageddon | 04-07-16 | 16:04

The thick of it vond ik te veel grof schelden, te veel tabloid. Maar wellicht is dat hoe het er tegenwoordig in Westminster aan toe gaat. Wij moeten het in Nederland doen met een "kaskraker" zoals de Fractie (is geen satire maar man, man, man wat een armoede. Sterker nog het is zo slecht dat je je gaat afvragen of het toch geen satire is).

Basil Fawlty | 04-07-16 | 16:27

@Sans Comique | 04-07-16 | 13:23
Aan het feit dat hij stopt op exact het moment dat hij verantwoording moet nemen over alles wat hij de mensen heeft voorgehouden.
Een politicus hoort een bepaald ideaal na te streven. Dat kan niet zijn "ik ga er voor dat meer dan 50% van de stemmen...." maar in dit geval: een streven naar een onafhankelijk GB.
Het feit dat hij op de startlijn stopt zegt mij genoeg.

Haatgenerator | 04-07-16 | 16:27

Slim. Hij is de rode lap voor links en remain dus op argumenten valt niks meer te winnen. Laat een onbesmet persoon dit maar oppakken.

funkyd | 04-07-16 | 16:20

@Sans Comique | 04-07-16 | 15:36
Alan B'Stard was helemaal niet realistischer, dat was juist over the top satire. Yes Minister was veel realistischer, Neil Kinnock heeft wel eens gezegd dat het heel dicht bij de werkelijkheid ligt en Thatcher heeft verbale trucjes uit YM gebruikt in real life.
www.youtube.com/watch?v=v9N4Oj_eb70
The New Statesman was wel veel harder en grappiger. In de 21e eeuw alleen maar benaderd door Malcolm Tucker in The Thick of It (waarop VEEP weer losjes gebaseerd is)

Stormageddon | 04-07-16 | 16:04

Stormageddon | 04-07-16 | 15:07

Klopt. Hacker was idd een labour minister (ten tijde avn Thatcher :)) maar het ging zoals jij al zei idd vooral over de macht van de civil service en laat ik daaraan toevoegen ook over de macht van een secretaris-generaal. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat die mensen de werkelijke macht hebben. Een minister (links of rechts) is slechts een passant. Het interesseert de SG geen zak wie er zit. De ene minister is wat "vermoeiender" dan de andere maar dat maakt voor de SG weinig uit. Overigens vond ik yes prime minister wel een stuk minder.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 16:01

Een iets hartelijke reactie was passender geweest. Het is m.i. juist wel goed dat hij terugtreedt: eindelijk iemand die niet aan de macht kleeft. HIj blijft Brexit nog begeleiden vanuit zijn EU-plek, alleen moet iemand anders de partij gaan leiden. Dat is alleen maar goed, want die partij gaat nu ook een nieuwe fase in. Daarbij heeft hij gewoon wat meer rust verdiend. Well done, Nigel, thanks so much.

Poes Fiep | 04-07-16 | 15:47

Cameron heeft gezorgd voor een referendum, niet Farage. Cameron had dus ook een plan B moeten hebben, niet Farage.

OhJee | 04-07-16 | 15:47

Haha al die reaguurders hier die nog steeds vol lof zijn over Farage, nadat hij als een dief in de nacht vertrekt.

Gaat dat volgend jaar ook zo met Geert, nadat hij de grootste partij is geworden en vervolgens geen idee heeft wat hij moet doen?

Ronman2k | 04-07-16 | 15:44

De man treedt af als partijleider van UKIP. Niet zo vreemd als je zo lang de kar getrokken hebt, meer dan een decennium gebukt bent gegaan onder een aanhoudend spervuur van demonisering en politiekcorrect gif, en je doel bereikt hebt.

Parel van het Zuiden | 04-07-16 | 15:41

Yes Minister (en Yes, Prime Minister) gaat veel minder over politiek maar veel meer over de ambtenarij, de civil service.
Stormageddon | 04-07-16 | 15:07
The New Statesman is wat realistischer en niet zo linksbraaf.

Sans Comique | 04-07-16 | 15:36

@Bebaarde Aap | 04-07-16 |
De beste duiding tot nu toe. Hulde.

Lafayette | 04-07-16 | 15:33

Natuurlijk... Als je alles bij elkaar hebt gelogen om de Brexit voor elkaar te krijgen kun je beter vertrekken voor goed duidelijk wordt wat de effecten zijn...

Je had natuurlijk nooit verwacht/gehoopt dat Leave zou winnen. Het enige wat je doet is modder gooien naar Remain, dus nu ben je ineens werkloos.

Je had ook geen plan op het moment dat Leave zou winnen, want je wist al dat het eigenlijk heel slecht is voor het VK als ze uit de EU stappen.

En aangezien jij de gene bent die als schuldige aangewezen zal worden voor de Economische crisis waar het VK in zal komen kun je beter maar opstappen voor je je moet verantwoorden.

Slappe zak, precies wat Wilders ook zou doen. Goude bergen beloven, maar als puntje bij paaltje komt is ie niet thuis.

RiKoMaWi | 04-07-16 | 15:30

the Jackdawn | 04-07-16 | 15:13
Neen hij is daar gekozen en heeft een mandaat. En neemt niet zoals een Hachchi of Wouter Bos en een Eurlings zijn electoraat in de zeik.

bakoenin | 04-07-16 | 15:26

priwax | 04-07-16 | 15:22

PLagieren? Aub gebruik geen woorden als je niet weet wat het betekent.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 15:26

Joris Draaksteker | 04-07-16 | 15:09
"Zie de Engelse pond een hard omhoog instorten trouwens "

Wanneer je een euro grafiek erbij tovert wel. De grafiek geeft aan hoeveel pond er voor een euro betaald moet worden, interessanter is om de pond af te zetten tegen de dollar, er wordt in de wereld namelijk in dollars gehandeld en dan zie je dat je met een pond op dit moment 11% minder kunt kopen en de vooruitzichten zijn slecht, niet gek dat Farage opstapt omdat hij voor zijn leven vreest. Binnen niet al te lange tijd zal de leave stemmer aan de pomp merken wat zijn leave stem voor gevolgen heeft.
Farage gaf gisteren zelf toe dat hij bang werd voor zijn eigen kamp nu blijkt dat er geen plan is en dat project Fear werkelijkheid wordt.

the Jackdawn | 04-07-16 | 15:24

Tenminste geen plucheplakker, hulde!

wayan beruang | 04-07-16 | 15:23

TeeJee | 04-07-16 | 14:38
Het is geen minachting maar medelijden.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 14:45
Heeft u ook een eigen mening of plagieert u slechts?

priwax | 04-07-16 | 15:22

Nog lekker twee jaar uit de ruif van de EU eten, hoe inconsequent kun je zijn. Nigel merkt als populist hoe lastig is werkelijk gedaan te krijgen wat je belooft.
.
Hij heeft namens het Leave kamp de dag na de verkiezingen zijn keutel over de 350m pond die naar de NHS zou kunnen, ipv naar Europa, al ingetrokken.
.
Waarom hij vertrekt? Omdat hij zijn uitspraken niet waar kan maken. Waarom hij in het Europese parlement blijft? Omdat het toch wel lekker verdienen is. Nigel is een opportunist, geen politicus, we hebben er daar ook wat van in de tweede kamer zitten in de PVV hoek.

Harry uit Rotterdam | 04-07-16 | 15:22

Ratten die een schip verlaten nadat ze het zelf hebben laten zinken is een nieuwe variatie op een verder bekend thema. Mooie les voor euromuiters en andere beroepsanarchisten...

SlagBijNieuwpoort | 04-07-16 | 15:21

Vorige week ging nog iemand dood die zeer binnenkort zou getuigen tegen Hillary. Hij zou (volgens de 'officiële' lezing zijn nek verbrijzeld hebben met een halterstang.

Nehemia | 04-07-16 | 15:19

Herstel - wilde

Nehemia | 04-07-16 | 15:14

Alexander des Burgus | 04-07-16 | 14:43
"Nigel Farage wilt dus gaan aftreden als leider van UKIP, terwijl hij wel in het EP blijft zitten.

Levert hem een half miljoen euro op door gewoon aanwezig te zijn, dat zou iedereen doen zeker met een dalende koers van de pond.

the Jackdawn | 04-07-16 | 15:13

Wat veel mensen niet weten is dat Boris Johnson van Gove een dolkstoot in zijn rug kreeg omdat laatstgenoemde zelf wou schitteren. Al met al keerden velen zich van Boris af en als je bijna geen mandaat meer hebt, dan stop je er logischerwijs mee.
.
Nigel heeft veel vijanden gekregen. Begrijpelijk dat hij de UKIP beweging van nieuw elan wil voorzien. Iemand zonder smet. Daarnaast voelt hij zich ook nog eens bedreigd. Denk aan Jo Cox. Gezien zijn turbulente leven en met de wetenschap dat hij geen kat is die er negen heeft, draagt hij het stokje over. Missie volbracht. Dat hij zich bedreigd voelt wil ik best aannemen.
.
Als ik het slakkenspoor van lijken zie die allemaal onder zeer verdachte omstandigheden zijn gestorven omdat ze Hillary en of Bill tegenwerken, kun je je knopen tellen voor de macht van de gevestigde orde. Op Xandernieuws was er gisteren een artikel waarin een hele litanie van sterfgevallen werd opgesomd. Zelfs als er maar één procent van waar is, verdienen de Clintons de elektrische stoel omdat het ijskoude moordenaars zijn die iedereen die ze tegenwerkt onschadelijk maken. Ik heb daarnaast al de nodige video's van Killary gezien. Dat wijf is een monster en Nederland loopt ermee weg.

Nehemia | 04-07-16 | 15:11

Zie de Engelse pond een hard omhoog instorten trouwens www.wisselkoers.nl/pond .

Joris Draaksteker | 04-07-16 | 15:09

@nickolaas | 04-07-16 | 12:46
House of Cards is geinspireerd op (nou ja, liever: een US bewerking van) House of Cards, To Play the King en The Final Cut, de boeken en de BBC TV series. Niet op Yes Minister, dat heeft er niets mee te maken.
De oorspronkelijke BBC series geven wel een uitmuntend kijkje hoe het er achter de schermen van de Britse politiek aan toegaat. Yes Minister (en Yes, Prime Minister) gaat veel minder over politiek maar veel meer over de ambtenarij, de civil service.

Stormageddon | 04-07-16 | 15:07

Oneerlijk filmpje!!! Schande Geenstijl!
Dit is slechts een stukje van de speech.
Farage treedt slechts af als partijleider en belooft dat hij zich verder gaat blijven inzetten voor de correcte toepassing van de Brexit.

Mo teddybeer | 04-07-16 | 15:07

HOE veel moet een mens maatchappelijk en/of economisch "bijdragen" om iedereen tevreden te stellen?
Een miljoen, drie miljoen, tien miljoen?
Wat Farage heeft gedaan gaan de vele miljarden voorbij.....
Niet NU. De EU gaat eerst een pestcampagne starten.
Banken onderuit: eigen schuld, de krijtstreeppakcriminelen hebben verkeerd gegokt.
Beurzen onderuit: staan hemellichamen verwijderd van de ECHTE economi.
Bubbels die bubbelen!

Farage heeft ervoor gezorgd dat het "Made in Brittain", door Engelsen(!) op termijn weer een stuk scherper in de (mondiale) markten kunnen worden gepositioneerd.
Farage heeft voor ZO veel monetaire "speling" gezorgd dat de netto lonen omhoog kunnen en geheel te verhalen zijn op het bruto deel. Herstel koopkracht EN meer export.
De industrieterreinen lopen weer vol(ler), de uitkeringen verminderen en Farage heeft gezorgd voor aanzienlijk MINDER "overheid", welke weer ten goede komt aan de profitsectoren. De wijlen president Kew van Singapore-methode!
De beste economiën gedijen het beste met de allerkleinste overheden, altijd!

Profitsectoren zijn de ECHTE betalers in de ECHTE economie, waar het enige ECHTE geld word gemaak, waar WEL ECHTE reële economische gegenereerde tegenwaarden tegenover hebben gestaan.
In tegenstelling tot HIER de 60 miljard per jaar aan totaal ongedekte Draghi-cheques!
Farage heeft gemaakt dat hun handel met Rusland weer kan genormaliseerd, en niet ingeruild gaat worden tegen een crimineel nulland met hun "economie" van Noord Holland?
Farage heeft gemaakt dat er met elke ziel op deze aardbol handelsverdragen kunnen worden afgesloten.
Farage heeft gezorgd dat wij in afzet Engeland harder nodig zullen hebben als Engeland ons.
Farage heeft voor een ongekende luxe positie gezorgd, Zwitserland-gelijke, en welke het beste land is ter wereld op ALLE vlakken juist OMDAT deze niet (nooit) aan een bestuurspolitieke achterlijkheid hebbben geparticipeerd.
Een EU, welke de grootste bestuurs-politieke economische, maatschappelijke en zeker geo-politiek supermisdaad is van na d 2de wereldoorlog OOIT!!!

Daar heeft Farage allemaal voor gezorgd...... chapeau, zijn bijdrage is al lang ver boven alle denkbare bijbelse proporties reeds verheven.....

Katoentje | 04-07-16 | 14:59

Nigel Farage wilt dus gaan aftreden als leider van UKIP, terwijl hij wel in het EP blijft zitten. Ik denk dat hij nu de functie van mentor gaat uitvoeren en nog nieuwe politici gaat opleiden, maar hij zal zeker nog van zich laten horen, hetzij direct, hetzij indirect.

Alexander des Burgus | 04-07-16 | 14:43

De vraag is, wat voor toegevoegde waarde kan hij nu nog hebben als leider van UKIP?
Ik denk niet zoveel meer. Dus ik denk dat hij wel een goede keuze maakt.
Het doel is bereikt, en nu zijn er frisse krachten nodig om zaken in goede banen te leiden.

bakoenin | 04-07-16 | 14:42

Ergens begrijp ik hem wel hij komt er langzaam achter dat ook al hebben de leavers gewonnen ze never nooit niet hun gelijk gaan halen en uiteindelijk lekekr blijven zitten. En als ik zie wat er op het interweb tegen hem gespuid werd dan wordt zelfs onze sylvana stil want dat was niet mals en ronduit bedreigend.

Umberto die trotzoni | 04-07-16 | 14:42

drs. P | 04-07-16 | 14:04

Amen.
Meest juiste samenvatting vandaag!

miereneukert | 04-07-16 | 14:40

@priwax | 04-07-16 | 14:35
Ah, daar hebben we dat flutargument ook weer; "het volk begrijpt het niet!".

Dergelijke minachting is inderdaad een bloody shame.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 14:38

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 14:20
"Ik vind dat er 5 miljoen moet naar uw bankrekening."


Is nog steeds geen belofte. U kunt blijven proberen om de woorden te verdraaien tot u een ons weegt, maar dat verandert de betekenis van de uitspraken niet.
Het enige waar u, en daarmee alle media die hierin mee gaat, blijk van geeft is een taalkundig gebrek.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 14:37

I don`t see the problem. Ik geef hem groot gelijk! Klus geklaard en niet doorgaan totdat je de Engelse versie Volkert 2.0 tegenkomt.
Nigel bedankt!

miereneukert | 04-07-16 | 14:37

Wat een lafaard, eerst populistisch ruzie zoeken, vervolgens tot je schrik merken dat te veel mensen jouw onzin kopen die dmv een proteststem op iets stemmen wat ze niet begrijpen.
En dan als een dief in de nacht ertussenuit knijpen! It's a bloody shame!

priwax | 04-07-16 | 14:35

u het populistische geblèr erop zit en het echte/moeilijke werk begint piept hij er tussenuit. Beetje laf, want niemand weet wat de Brexit gaat betekenen.
Harrymetnuance | 04-07-16 | 12:59
Ja, moet Ome Nigel je dan van wieg tot het graf bij je handje nemen, en je veilig en risicoloos door het leven voeren? Je hebt zelf het gehele Internet tot je beschikking om zelf je mening te vormen, waarom wil je toch een sterke man die alles voor je regelt?

Sans Comique | 04-07-16 | 14:34

Nog 1 keer: wat lullen jullie allemaal over verantwoordelijkheid nemen, de benen nemen etc.? UKIP en farage kan je meer zien als een pressuregroup. Ze hebben druk gezet op stropop cameron een referendum uit te schrijven en de argumentrn voor leave aangeleverd wat wil je dat ze nu doen dan? Een coup plegen?

een maffiabaas | 04-07-16 | 14:34

Eén van de grootste problemen waar elk politiek stelsel mee kampt is, dat politici niet weten wanneer het hun tijd is, en dan lang voorbij hun houdbaarheidsdatum blijven zitten. Aan alle zuurpruimen die zich door Nigel verraden voelen : misschien kun je die ene politicus die wél uit zichzelf gaat als hij voelt dat hij niets meer bij te dragen heeft, daarom juist wel eens waarderen. Inderdaad, Nigel was een protestpoliticus pur sang. Maar juist de Brexit bewijst dat ook zulke politici een historische rol kunnen opeisen. Nigel heeft natuurlijk een hoop weerstand opgeroepen her en der, dan kan het juist het tactisch zijn om de afwikkeling aan een ander over te laten. Hij deed zijn ding, en ging toen het zijn tijd was. Voor mij blijft hij een held. Zijn knokpartij tegen de moloch heeft 17 jaar geduurd ! Wie doet het hem na ?

CeesCloosd | 04-07-16 | 14:24

Dit is juist goed. Als uber farage fan die hem al 15 jaar volgt heb ik hier volledig vrede mee. Toen hij de conservatieve partij dreigde zetels af te pakken omdat die partij weigerde iets aan die verschrikkelijke EU te doen hebben zij en de media hem echt kapotgemaakt. Toen hebben ze dit referendum beloofd om hem af te houden. Daarna heeft een deel van de conservatieven dat voor leave stond letterlijk al zijn standpunten overgenomen. (zie boris, zie gove) daarmee hebben ze de campagne gewonnen 52-48. Nu is er dus een brexit. Het feit dat hij zo gedemoniseerd is plus dat al zijn argumenten nu al overgenomen zijn door de anderen maakt dat zijn taak erop zit en in de toekomstige geschiedenisboeken zal er over hem gesproken worden als held. Punt is dat er nu zon tweestrijd is geweest waarbij er ook haat is komen te ontstaan tegen boris en nigel. Om het land nu echt verder te helpen is het dus van belang dat er iemand opstaat die nieuw is en ambities heeft met het land en die de britten kunnen verenigen. En ja dit is eigenlijk jammer maar zo werkt het nu eenmaal. Daarbij: kijk naar de wallen van nigel. De man heeft alles gegeven!

een maffiabaas | 04-07-16 | 14:22

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-07-16 | 14:20

@ MRF2739 | 04-07-16 | 13:52
Wat een droeftoeterij. Je roept van alles, maar laat achterwege ook maar iets te onderbouwen... bonnetjes graag!!!

Negatyfus | 04-07-16 | 14:18

@KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:45
@Ogami | 04-07-16 | 12:57
Misschien onduidelijk sorry. Ik bedoel natuurlijk dat iedereen voor de brexit heeft gestemd waar meneer Farage zo hard voor heeft gepleit.

Toch... Die politicus staat ergens voor. Iets wat nu volledig fout gaat. Het is deze persoon die net als alle andere brexit roepers nu de benen neemt. Eerst mensen overhaalt om te voor een brexit te stemmen, en dan niet de verantwoordelijkheid te willen nemen om dit tot een goed einde te brengen. Sorry maar daar klopt iets niet. Eerst rotzooi organiseren en dan de benen nemen als het opgeruimt moet worden. You break it you own it.

Ongestijld | 04-07-16 | 14:17

Zou het met Wilders hier heel anders gaan? Hoe veel zinnige dingen de man soms ook roept, die zal (als ie slim is) ook niet zelf aan het besturen slaan.

Teeweetwee | 04-07-16 | 14:15

Het wordt nu echt tijd dat je iets anders gaat doen Quit.

Freddie Stobart | 04-07-16 | 14:08

@MRF2739 | 04-07-16 | 13:34

"Als de stemmers dit eerder hadden geweten van Farage en Johnson hadden ze geen Brexit gestemd."
Je gaat ervan uit dat mensen bij een referendum op personen stemmen. Dat is niet alleen principieel maar ook feitelijk onjuist. Zie mijn vorige post.

"Met hun campagnes hadden ze valse verwachtingen gewekt en mensen op het verkeerde been gezet."
TeeJee heeft je al 10x gevraagd om voorbeelden en harde bewijzen. Die kun je blijkbaar niet geven. Je roept maar wat.

"Als politicus hoor je dus te weten hoe ingrijpend dat is en dan die je als een echte leider de hele rit uit te zitten, de verantwoordelijkheid te nemen en de kar te trekken."
Hoe moeilijk is het te begrijpen dat Farage die kar niet KAN trekken omdat hij geen politieke macht heeft??

"Pim Fortuijn zou zoiets nooit gedaan hebben, want daar is hij te integer voor."
Onzinnige vergelijking. Fortyun stond op het punt om daadwerkelijke politieke macht te gaan bekleden toen hij vermoord werd. Zijn campagne was gericht op zijn persoon als nieuwe premier. Niet te vergelijken met Farage, die nooit de ambities gehad heeft, na een Brexit een regeringsfunctie te bekleden. Nogmaals, het beruchte districtenstelsel gaf hem die kans bij voorbaat niet.

Leipniz | 04-07-16 | 14:07

Veel gebrul weinig wol doet hier helaas opgeld. De kopstukken druipen af en laten de boel de boel. Dit wordt een anti-climax van jewelste!

BadLieutenant | 04-07-16 | 14:04

Het lijkt Joop wel hier vandaag. Zoveel dommigheid en haat. Jullie zagen farage zo graag van het toneel verdwijnen toch? Dan zou je nu moeten dansen van geluk. Maar jullie zijn jaloers op zoveel realiteitszin en inzicht van een man die zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. En dat is even slikken natuurlijk. Hij geeft een prima motivatie voor zijn terugtreden als partijvoorzitter en hoe hij vind dat het nu verder moet in een persconferentie. Bekijk die eerst maar eens als je het aan kunt .....

drs. P | 04-07-16 | 14:04

Ach weinig verrassend, de ratten verlaten het zinkende schip.
Het ga je goed Nige, ouwe roeptoeterT!!!
Berbaar | 04-07-16 | 13:50
Ja, een echte oprechte eerlijke integere politicus had nu in Europa gezeten met een 'job for life'.

Sans Comique | 04-07-16 | 14:01

De beste stuurlui staan aan wal, etc...
Jammer dat de meeste reaguurders hier van kant nog wal weten.
Ik hoop voor de Britten dat ze snel weer op het juiste spoor komen.

mennie | 04-07-16 | 13:59

Het resultaat van de Brexit; Baas in eigen land lijkt voor sommigen alhier een beetje veel om te behappen.
Blijkbaar leven die nog steeds bij moeders en zijn bang om op eigen benen te staan. Slaaf van Brusselse zonnekoningen en bureaucraten is een totaal gebrek aan enig zelfbewustzijn. Onder de rokken van de Herman van Rompuys, Timmermannen en Junckers van deze wereld is het blijkbaar veilig en vredig. Nou nee, het stinkt daar. Maar goed ambitieloze slaven moeten er ook zijn nietwaar.
Niet dat die de wereld ook maar een centimeter vooruit helpen.

dijkbewaker | 04-07-16 | 13:59

@MRF2739 | 04-07-16 | 13:34
Cameron voerde campagne voor remain, dat is dus niet neutraal blijven. In zijn speech waarin hij zijn ontslag bekend maakte gaf hij ook duidelijk aan dat hij plaats wilde maken voor mensen van het Leave-kamp aangezien die het referendum had gewonnen en hij geen heil zag in het uitvoeren van beleid waar hij zelf niet achter staat. Dat is dus ook de reden waarom hij niet per direct Art. 50 in werking wilde stellen, omdat hij vond dat dat een taak is voor een nieuwe (pro-Leave) PM.

Farage en Johnson hebben nooit belooft zelf een leidende rol te spelen in het #Brexit. U kunt dat nog wel 3x herhalen en Fortuyn uit zijn graf lichten om uw slappe argument bij te staan, maar de historie en feiten vertellen toch een ander verhaal.

Bebaarde Aap | 04-07-16 | 13:59

"Nogmaals, Farage en Johnson hebben het Britse volk met valse beloftes, leugens en halve waarheden keihard verneukt!

MRF2739 | 04-07-16 | 13:52 ".
Ikzelf was vóór een Brexit. Wellicht heb ik mijzelf eenzijdig laten voorlichten door alleen die websites te bezoeken en alleen díe artikelen te lezen die mijn visie ondersteunden. U heeft zo te horen andere informatie. Kunt u mij vertellen welke halve waarheden en leugens dhr. Farage heeft verteld en welke valse beloften hij niet heeft waargemaakt??

Sans Comique | 04-07-16 | 13:58

@TeeJee | 04-07-16 | 13:46
Als mensen als Juncker met hun dronken kop denken te kunnen blijven zitten na al die (al dan niet genegeerde) referenda die aantonen dat landen verdeeld raken door zijn beleid, dan zit daar een groot deel van het probleem. De EU zou prima kunnen werken, maar niet op deze manier met deze lijers euh ... leiders.

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:53

@Bebaarde Aap | 04-07-16 | 13:43

Jij schreef:
Hij (Cameron) had gewoon neutraal moeten zijn en de wens van het volk moeten uitvoeren.

Dat doet Cameron toch ook!?!? Wat zit je toch te lullen?

Nogmaals, Farage en Johnson hebben het Britse volk met valse beloftes, leugens en halve waarheden keihard verneukt! Een politicus zoals bv. Pim Fortuijn had zoiets nooit gedaan. Daar was hij te integer voor.

MRF2739 | 04-07-16 | 13:52

Ach weinig verrassend, de ratten verlaten het zinkende schip.
Het ga je goed Nige, ouwe roeptoeterT!!!

Berbaar | 04-07-16 | 13:50

@ Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:53
+1

telelezer | 04-07-16 | 13:49

Slappe hap. Hoewel hij natuurlijk geen directe invloed kan uitoefenen bij de komende onderhandelingen, had hij wel een adviserende rol kunnen nemen.

Brabantse Leeuw | 04-07-16 | 13:49

Inderdaad. Ik overweeg om na Joop.nl nu ook GS links te laten liggen.
BlowingBubbles | 04-07-16 | 13:23
.
Dat gaat mij net iets te ver omdat ik de artikelen van Van Rossem, Spartacus en Feynman zéér lezenswaardig vind. Dus vertrekken zou zijn: het kind met het badwater weggooien. En dat is m.i. nooit een goed idee.

Lupuslupus | 04-07-16 | 13:48

UK, Cameron, Johnson, Farage all LEAVE ! "If you leave us now, you take away the very heart of EU" youtu.be/OlKaVFqxERk?t=9 en wedden dat de ondemocratische Juncker, Draghi, Van Baalen en Verhofstadt nog jaren blijven zitten?

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:48

Eind van het liedje, Brexit wordt afgeblazen want niemand wil een beroep doen op art50(kost je al je verdere carriere plannen). Oekraine wordt gewoon geratificeerd zonder enige wijziging in welke vorm dan ook. (stort GB als EU in hel en verdoemmenis en het klootjesvolk kruipt weer)
Is er werkelijk ook nog maar iemand in de EU te vinden die de illusie heeft dat je het Dictatoriale-EU bewind kunt corrigeren zonder de hooivorken uit het vet te halen.
.
Op naar het volgende referendum met een uitslag die de dictatortjes niet zint en dus wordt gesaboteerd!!

Sexpresso | 04-07-16 | 13:48

@MRF2739 | 04-07-16 | 13:45
*gaap*
Daar heb ik het ondertussen al 100x over gehad. Dat is nooit beloofd door Farage, maar is een media-spin door mensen met een beperkt begrip van de Engelse taal. Iets VINDEN is iets anders dan iets BELOVEN.


Ik zit nog steeds te wachten op uw uitgeschreven tekst over al de leugens. Ik kan nog heel lang wachten, vrees ik, terwijl u een beetje de media nablaat.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:48

@ schrotkopf | 04-07-16 | 11:56
wat een trieste en ongefundeerde reactie
U doet uw naam eer aan..!

telelezer | 04-07-16 | 13:47

@Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:41
Damned if you do, damned if you don't.


Maar de EU zet er nog wel druk op. Als er geen opstand komt, dan is het gewoon over voor Europa. Ik zie dat heel somber in, ik ben echt bizar cynisch over de EU.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:46

Net als Boris Johnson verlaat Nigel Farage het zinkende schip. Ook logisch, want om in het openbaar leugens te verdedigen moet je een harde zijn. Nog even zijn pensioen veilig stellen door lid te blijven van het EP: klasse, die man!

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:43

@MRF2739 | 04-07-16 | 13:34

Grappig, uw commentaar lijkt mij eerder toepasbaar op Cameron (Remain) dan een Farage of Johnson. Hij was de daadwerkelijk gekozen PM en had nooit voor een kant moeten kiezen. Hij had gewoon neutraal moeten zijn en de wens van het volk moeten uitvoeren. Dezelfde fout is door Rutte begaan, echter is het jammer dat hij zo vol van zichzelf is en niet het fatsoen heeft om op te rotten.

Uw argument bestaat voornamelijk uit 'wat als' en 'dat zou nooit' - non-argument dus.

Bebaarde Aap | 04-07-16 | 13:43

@istawa | 04-07-16 | 13:37
Wat een winnaar!

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:43

@TeeJee | 04-07-16 | 13:38
Ja dat wel, maar dat maakt Farage nu ook moeilijker door nog een keer duidelijk te stellen dat de buit binnen is. Je krijgt een opstand als de uitslag van het referendum aan de laars gelapt wordt. Farage heeft terecht geen zin in die bedreigingen. Heb je die tweets gezien? Die mensen zijn gestoord (understatement).

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:41

Opvallend hoe een groot aantal mensen Farage nu ineens een leugenaar en verader noemen. Klinkt net iets anders dan racist of Nazi maar het effect is hetzelfde; lekker dom lullen en niet verder kijken dan je neus lang is.

Farage snapt dat iedereen hem die beledigingen hem altijd in zijn schoenen zullen schuiven. En in die situatie moet hij zogenaamd het voortouw trekken? Elke uitspraak of beslissing die hij zou nemen zou meteen worden bespot en genegeerd. Zo krijg je natuurlijk nooit wat voor elkaar. Dit is het resultaat van de ontzettende domheid die over een hoop mensen regeert; nooit even inhoudelijk nadenken maar gelijk hard beginnen te schreeuwen. Hij snapt dat het nu tijd is voor andere mensen met eenzelfde visie het #Brexit op de rails te zetten.

Hartelijk dank voor de uitstekende inzet Nigel, heel veel plezier met uw welverdiende rust!

Bebaarde Aap | 04-07-16 | 13:38

Ik zit dreigtweets van tientallen mensen aan het adres van Farage nog eens te lezen, maar dat is echt niet normaal en ook weinig creatief, ze hebben het allemaal over steken en prikken, wat een onsportieve idioten www.breitbart.com/london/2016/06/20/sh...

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:38

Ik snap het probleem niet. UKIP heeft welgeteld één zetel in de House of Commons. Als hij bovendien geen 'career politician' wil worden, dan geef ik hem groot gelijk.

His Lordship | 04-07-16 | 13:38

@Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:33
We moeten het nog maar afwachten.
Ik zie het nog wel gebeuren dat er nu voor-onderhandeld wordt, nog voordat de daadwerkelijke procedure is gestart, en dat de (vernieuwde) Britse regering alsnog besluit het referendum naast zich neer te leggen.


Cameron had daadwerkelijk beloofd leiding te geven aan de artikel 50 procedure en het referendum te respecteren. Maar ja; die is opgestapt. Dat geeft de volgende leiders wel de ruimte om geen gevolg te geven aan de uitslag.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:38

wat een loser..

istawa | 04-07-16 | 13:37

@Leipniz

Als de stemmers dit eerder hadden geweten van Farage en Johnson hadden ze geen Brexit gestemd.

Met hun campagnes hadden ze valse verwachtingen gewekt en mensen op het verkeerde been gezet. Immers, als politicus hoor je namelijk te weten wat de consequenties zijn als mensen op jouw ideeen ingaan en hier dus voor iets ingrijpends als een Brexit stemden.

Het gaat hier niet om een verkiezing van een burgemeester, politiecommissaris maar om het omgooien van het huidige politieke- en financieel systeem! Als politicus hoor je dus te weten hoe ingrijpend dat is en dan die je als een echte leider de hele rit uit te zitten, de verantwoordelijkheid te nemen en de kar te trekken. Pim Fortuijn zou zoiets nooit gedaan hebben, want daar is hij te integer voor.

MRF2739 | 04-07-16 | 13:34

@dijkbewaker | 04-07-16 | 13:28
Waarschijnlijk is Farage slim door niet te gaan zitten wachten tot één of andere onsportieveling hem iets aan doet www.breitbart.com/london/2016/06/20/sh... de buit is al binnen, UK gaat uit de ondemocratisch door ongekozen halve gekken geleide EU!

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:33

@miss error|04-07-16|13:29
Laat dat "neemt" maar weg

miss error | 04-07-16 | 13:31

-weggejorist-

Cor Del Hul | 04-07-16 | 13:31

-weggejorist-

Cor Del Hul | 04-07-16 | 13:30

Farage heeft hard genoeg gewerkt. Het is jammer dat hij weggaat maar ik kan mij voorstellen dat hij de slangenkuil wil verlaten en eens wil genieten van het leven. Je kan niet van één persoon verlangen dat hij zijn hele leven moet geven neemt om de natie van de lamstralen te bevrijden. In de reacties hierboven ook veel slangen, die zich kennelijk beter thuis voelen bij het EU clubje van Juncker. Stapte die Juncker maar eens op.

miss error | 04-07-16 | 13:29

Nu het populistische geblèr erop zit en het echte/moeilijke werk begint piept hij er tussenuit. Beetje laf, want niemand weet wat de Brexit gaat betekenen.
Harrymetnuance | 04-07-16 | 12:59
------
Tja wat een probleem!
Gaan ze misschien wel Zwitserland achterna.
Dubbel loon voor iedereen en nauwelijks werkeloosheid.
Bureaucraten en politici doen waarvoor ze zijn aangesteld namelijk opkomen voor de belangen van de eigen burgers. Een gelukkig land met gelukkige bewoners die nergens last van hebben.
dat moeten we niet willen met zijn allen.

dijkbewaker | 04-07-16 | 13:28

Het NOS Journaal van 12.00 uur leek bij wijze van grap "it's a lovely day" geknipt te hebben in het item over Farage nos.nl/uitzending/16692-nos-journaal.h... vanaf 20 seconden.

Watching the Wheels | 04-07-16 | 13:28

@hangtiet met knoop 13:13

Als Brexit op een of andere manier gefrustreerd/geblokkeerd wordt zullen ze misschien weer een beroep op hem doen, maar als UKIP volwassen is geworden hangt het bestaan van de partij niet van hem af. Het lijkt (in mijn ogen dan) er wel op dat de PVV en FN veel afhankelijker zijn van respectievelijk Wilders en Le Pen. Farage is er nu waarschijnlijk wel moe van, en dat is helemaal niet gek na zoveel jaren tegenstand bieden. Wat er verder intern bij UKIP speelt is nu ook niet helder.

Von_Klinkerhoffen | 04-07-16 | 13:27

Gen. Maximus | 04-07-16 | 13:17

Ik ben het niet eens met uw redenering totaal niet eens zelfs, hij heeft wel degelijk gedaan wat er van hem verwacht werd namelijk brexit campagne gevoerd. Alleen legt u hierbij de bal verkeerd degene die het uitgeschreven heeft is de heer Cameron en wat deed Cameron nam soort van ontslag die pas in oktober ofzo ingaat. Cameron heeft uiteindelijk het volk belazerd en niet Farage. Farage was vanaf het begin 17 jaar geleden duidelijk hij zal strijden voor een Brexit. Cameron zelf notabene beginne van zijn carriere was ook een politicus die vrijheid van VK tegenover EU wou totdat hij als leider geproefd had wat voor voordeeltjes en presentjes er uit de EU vloeide als je pro EU was. Dat de VK nu in sogenaamde chaos is kan je niet verwijten aan Farage en Johnson. Cameron kwam ermee en was als eerste die de benen nam, maar daar hoor je weer niemand over want Cameron zal wel sogenaamd erg zielig zijn en zijn volk verkeerd begrepen hebben. Schuld ligt ook mede bij de jeugd in de VK als hun ook maar enige energie in de referendum gestoken had kon het misschien wel anders gelopen zijn maar als je een dag na de uitslag op google gaat lopen zoeken wat een Brexit is ben je in mijn ogen AF...

Ogami | 04-07-16 | 13:27

De voordelen bij een Brexit;
www.volkskrant.nl/buitenland/landen-st...
En dit geldt ook voor een Nexit.
Ik zeg doen en zo gauw mogelijk voordat we al onze pensioenen definitief kwijt zijn.

Dostranamus | 04-07-16 | 13:25

@Haatgenerator | 04-07-16 | 13:22
Hij neemt geen ontslag bij het EP, waar hij nog wel degelijk verschil kan maken.

Hij treedt slechts af bij UKIP, welke geen invloed heeft in GB zelf.


Is een belangrijk verschil.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:24

Lupuslupus | 04-07-16 | 12:57
Inderdaad. Ik overweeg om na Joop.nl nu ook GS links te laten liggen.

BlowingBubbles | 04-07-16 | 13:23

maar deze Nigexit slaat nergens op en haalt al zijn opvattingen onderuit. Hij wil helemaal geen nieuwe gezichten, hij wil zijn eigen hachje redden.
Haatgenerator | 04-07-16 | 13:18
Maak dat eens wat harder, deze op de man gespeelde verklaring? Waaruit blijkt dat hij zijn hachje wil redden?

Sans Comique | 04-07-16 | 13:23

@76435 | 04-07-16 | 11:35
Zijn doel was een onafhankelijk GB en dat doel is nog helemaal niet bereikt, ze zijn alleen nog maar voornemens om die richting op te rijden.
Als hij zijn werk had afgemaakt en dan over een paar jaar ontslag zou nemen dan zou hij stoppen als een held. Nu is hij gewoon laf en bang voor de verantwoordelijkheden van zijn woorden.

Haatgenerator | 04-07-16 | 13:22

Een vrije paling | 04-07-16 | 12:23 VERVOLG. Well done Nigel. Mission accomplished. Thanks. Aan de hand van plempsels alhier wordt naar mijn mening bevestigd dat het verstandig is eerst weloverwogen na te denken alvorens uw toetsenbord te teisteren. Alles heeft een reden. Dus ook Nigel's besluit. Verstandig? Ja! Daarom zien wij Vrije Palingen met argusogen uit naar stukken van Van Rossem en Feynman die dit bevestigen, daar zij normaliter er een meer genuanceerde mening op nahouden dan wat op enige uitzonderingen na hierboven gepubliceerd is. Hoe snel wordt Farage door u van zijn voetstuk gestoten, na hetgeen hij ook voor u gedaan heeft. Shame on you!

Een vrije paling | 04-07-16 | 13:22

@Nick da Prick | 04-07-16 | 12:45

Gewoon niet door de douane laten, in quarantaine zetten en eens in de zoveel tijd een Hercules C-130 een rondje midden oosten laten vliegen. Is het zo afgelopen.

FransjeGoedHart | 04-07-16 | 13:22

Alsof UKIP met één zetel op ruim 600 ook maar enig gewicht in de schaal kan leggen in de Britse politiek. Bij ons systeem, evenredige vertegenwoordiging, had Farage na de Brexit een belangrijke rol kunnen spelen, maar nu niet.
Het was/is een geweldige kerel.

Roderick Random | 04-07-16 | 13:21

Pijnlijk dit door de mand vallen, toch wel: dikbetaalde EU baan aanhouden. Wel de hand bijten die je voedt, rechts lullen, maar links vullen. Au.

HeelStijl | 04-07-16 | 13:20

Jammer, want hij was een fantastisch spreker.
Al snap ik het wel;
- hij heeft zijn doel bereikt;
- wordt om die reden intens gehaat;
- kreeg al regelmatig met intimidatie en geweld te maken;
- en momenteel is de linkse haatcampagne nog veel meer losgebarsten.

Dandruff | 04-07-16 | 13:19

Bovendien is Farage niet het type om de UK weer bij elkaar te brengen. Zelfkennis heeft hij dus ook al.

tipo | 04-07-16 | 13:19

@hangtiet met knoop | 04-07-16 | 13:13
Ik heb u allang van repliek gediend, waarop u overging op een kleinzielige Ad Hominem.
Als u denkt dat dit uw argumenten sterker maakt moet u dat vooral blijven denken. Het scheelt mij een hoop moeite, want ik hoef verder niks te zeggen of te doen terwijl u vanzelf door de mand valt.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:18

@Nick da Prick | 04-07-16 | 13:06

Ligt eraan met welke insteek hij aan de campagne begint. Als hij zoals Farage duidelijk maakt dat hij stopt als zijn doel bereikt is, is er geen probleem.
Bovendien, een stem in een referendum is geen stem op een persoon.
Bolkestein, die in '98 tot verbijstering van iedereen daags na de verkiezingen opstapte en naar Brussel vertrok, dat is pure volksverlakkerij - juist omdat kiezer op hem als persoon gestemd hadden.
Bij een referendum is daar geen sprake van.

Leipniz | 04-07-16 | 13:18

@Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:42
Hij heeft helemaal niets voor elkaar gekregen behalve wat stemmen. Nu de tering naar de nering gezet moet worden om alles wat het volk voorgespiegeld is te bereiken is mijnheer vertrokken.
Ik deel zijn mening over de Brexit, maar deze Nigexit slaat nergens op en haalt al zijn opvattingen onderuit. Hij wil helemaal geen nieuwe gezichten, hij wil zijn eigen hachje redden.

Haatgenerator | 04-07-16 | 13:18

Zo zie je maar weer: hard schreeuwen zonder enig idee van de gevolgen. Het V.K. opgeblazen om een punt te maken tegen de E.U. Goed gedaan jochie.

spuitje11 | 04-07-16 | 13:18

18konijn | 04-07-16 | 11:59
Is dat zo? Scheiding der machten is al lang niet meer vanzelfsprekend merk ik wel.
.
Hij is gewoon een fokking uitvoerder die de wil van het volk dient uit te voeren. Du moment dat een overheid een dergelijk referendum uitschrijft, vind ik dat ze zelf niet actief moeten campaignen. Dat is onzuiver. Je ziet nu het resullaat: chaos. Zijn positie als PM was volledig vervolvten geraakt met zijn standpunt. Dus was aanblijven ongeloofwaardig geworden en stort hij het land en passant in een leiderschapscrisis, terwijl er juist meer dan ooit behoefte aan is. Nog los van het schandalige feit dat er überhaupt geen enkel plan klaar lag. Kijk, ik snap ook wel dat het een totaal uit de hand gelopen verkiezingslokkertje is geweest. Maar had dan in ieder geval de grace gehad om het serieus te nemen.
.
Just my $0,02. Misschien iets te puristisch geredeneerd, maar je kan mij niet wijsmaken dat het een goed idee is geweest om partij te kiezen.

Gen. Maximus | 04-07-16 | 13:17

Ha slimme zet van nigel. Die gaan we zeker terug zien maar dan als onderhandelaar van de vele te sluiten handelsverdragen. Zoals eerder al bekend werd staan de landen in de rij om zaken te doen met engeland en ze hebben een chronisch tekort aan experts. Nigel heeft zowel de kennis als het netwerk. Briljant.

Bankiertje | 04-07-16 | 13:16

Nick da Prick | 04-07-16 | 12:45
Italië kan 1000 mensen uit de Middellandse Zee vissen en aan wal in Italië zetten, maar wat heeft Engeland hiermee te maken? Italië is het eerste Schengen en EU land en heeft volgens het verdrag van Dublin de plicht om deze mensen te verweken. Dus kanslozen uit Senegal, Gambia, Nigeria en Pakistan direct uitzetten, dus niet illegaal laten doorlopen naar Calais. En echte vluchtelingen moeten asiel krijgen in Italië.
Het falen van het verdrag van Dublin is mede de oorzaak van de bootmigrantencrisis en de anti EU stemming in heel Europa.

Duifmans | 04-07-16 | 13:16

Mevrouw Farage, zijn eigen veiligheid, missie geslaagd, gezondheid (afkickkliniek van het zuipen) en al die dingen zullen hem dit doen besluiten.

Nigel Farage is top. En ik gun hem zijn verkaansie. Want aan een dooie Farage hebben we niets en zijn vrouw ook niet.

tipo | 04-07-16 | 13:15

De laatste gelovigen kunnen wel roepen "doel bereikt" maar dat is natuurlijk onzin.

De meest vooruitstrevende mensen willen artikel 50 over een jaar inroepen. Daarna volgen jaren van onderhandelingen. De UK is nog lang niet uit de EU. Nog niet een beetje.

Als tegen die achtergrond werkelijk iedereen die voor de Brexit campagne voerde van het toneel sluipt. Dan moet je niet verbaasd zijn als die hele Brexit er niet van komt. Het is van de zotte dat Farage en Johnson de uitvoering aan mensen laten die aanvankelijk tegen de Brexit waren. En dan over een paar jaar moord en brand schreeuwen over het resultaat. Wanneer ziet 'het volk' eindelijk eens in dat mensen als Farage geen oplichters ontmaskeren, maar zelf de oplichter zijn.

Nick da Prick | 04-07-16 | 13:15

Deze man heeft jaren topsport bedreven. Dat is een aanslag op zn lichaam geweest, fysiek en geestelijk.
Hij heeft zn doel bereikt als één van de weinige politici.
Ik bedank hem hartelijk voor alles en hoop dat hem nu ook de tijd gegund wordt om van en met zn gezin te genieten.
youtu.be/IRdSI1moX9E
Nigel, bedankt voor alles.

Ongeruste vader | 04-07-16 | 13:15

Tientallen jaren gestreden voor een zaak en het is hem gelukt. Het is hem wat mij betreft meer dan gegund om het bijltje er bij neer te gooien. Toont ook maar eens aan dat hem niet om de macht te doen was.

Plebejus | 04-07-16 | 13:15

Road to serfdom | 04-07-16 | 11:36
Er zakt helemaal niets in elkaar. Het is volstrekt logisch dat de mensen die de Brexit kar getrokken hebben niet degenen kunnen zijn die met rancuneuze EUROcisten gaan onderhandelen over de feitelijke Brexit. Dat lijkt me niet zo moeilijk te begrijpen toch? Verder blijft hij in het EP en zal dus in die hoedanigheid nog 2 jaar de voortgang van het Brexit kritisch volgen. En UKIP blijft er om de regerende politici scherp te volgen. Vergeet niet dat UKIP in het nationale parlement slechts 1 zetel heeft. Farage was dan ook niet voor nikt geen lid van het formele LEAVE kamp. Het is aan de Conservatieven nu om het Brexit tot een goed einde te bregen. Onder leiding van die pittige tante die nu kandidaat is voor het leiderschap van die partij.

BlowingBubbles | 04-07-16 | 13:14

@Captain Pervert | 04-07-16 | 11:32
Er speelt dat mensen verantwoording moeten nemen voor acties. Dat zijn politici niet gewend.

Haatgenerator | 04-07-16 | 13:14

@TeeJee | 04-07-16 | 13:03

Tja - ook begrijpend lezen is een vak.

Je hebt op het foute paard gezet en bent nu teleur gesteld dat het tijdens de rit even ging stoppen om van het mooie gras te genieten.

Wat jij nog niet begrijpt is dat de oh zo verlichte Nigel, de man die ons kwam vertellen hoe belangrijk het was om tegen het Oekraïne referendum te stemmen (wat ik trouwens gedaan heb maar niet om zijn redenen), deze Nigel dus aan iedereen en zijn moeder genoeg munitie gegeven heeft om tegen de Wilders, Le Pen's en andere critici te zeggen: zie je wel - je kunt niets en we wachten rustig af tot je wint en aftreedt.

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 13:13

Cheers to Nigel Farrage. Eindelijk een niet corrupte politicus en dan gaat ie er vandoor. Wel dat ik ḿ begrijp. Thanks Nigel!

mydogandmyself | 04-07-16 | 13:11

We kunnen van Farage zeggen wat we willen maar hij heeft er wel voor gezorgd dat de 'warme' deken die zich EU noemt flink werd/wordt opgeschud.
De werkelijke aanstichter van de Brexit is niet Nigel geweest maar het schorriemorrie in het EP.
Ze kunnen daar wel denken dat ze de wijsheid in pacht hebben maar onderschatten de veerkracht van het VK op een stuitende manier.
Uiteraard is Farage niet de juiste persoon om de daadwerkelijke uittreding te leiden. Daarvoor is hij te veel aangeschoten wild geworden in Brussel en wat hij ook zal doen/vinden/zeggen: Ze zullen hem waar mogelijk tegenwerken en dwarsbomen.
Het lijkt er op dat hij nu wegvlucht en zijn verantwoordelijkheid niet neemt maar de werkelijkheid is dat hij zijn eigen persoon ondergeschikt maakt aan het belang van zijn land.
Als hij werkelijk het ego had gehad dat velen hem (m.i. onterecht) aansmeren dan was hij niet alleen aangebleven als boegbeeld van UKIP maar had hij zich zelfs geprofileerd als de aankomende nieuwe premier van het VK.
Dat laatste heeft hij bij mijn weten nooit geambieerd.
Ik hoop vurig dat hij niet definitief uit beeld verdwijnt want 'we' hebben zijn inzicht en aanpak nog hard nodig om de Brexit tot een succes te maken.
Het wachten is nu op het opbokken van Juncker en consorten want die hebben met al hun dictatoriale trekjes de lont in het kruitvat gepropt. UKIP heeft het lontje aangestoken en er is nu iemand ( of een heel EU parlement ) nodig om het lontje af te knippen zodat er geen hele grote BOEM! komt.
Lees: Dat ze hun gezonde verstand weer gaan gebruiken en in het woordenboek opzoeken wat de term democratie ook alweer inhoudt.

loze stijl | 04-07-16 | 13:10

Ha, zie al die EU trollen eens onder hun steen vandaan gekropen komen, helaas vergeet het maar, Nigel heeft de geest uit de fles gelaten, een geest die je met geen 10 Junkers, Verhofstats, Pechtolds en Markjes meer terug in die fles kunt stoppen. Binnen nu en 30 jaar staat er ergens in GB een standbeeld voor die man, Nigel, bedankt!

zwellevertje | 04-07-16 | 13:10

Hermanovic | 04-07-16 | 13:03

Nice ;)

Nick da Prick | 04-07-16 | 13:09

Cuban8 | 04-07-16 | 11:35
Pffffffffffffff... meneer Farage heeft in het 'interview' met juffrouw Tweebeke van Nieuwsuur al duidelijk uigelegd wat het plan is en ook altijd al was. Niks nieuws onder de zon.

BlowingBubbles | 04-07-16 | 13:09

Het zou wel ironisch zijn wanneer het Leave kamp nu opeens stuurloos zou zijn zonder deze sterke man. Dat wilden we nou juist voorkomen. Ikzelf ben Mr. Farage erg dankbaar dat hij ons tot zo ver heeft geholpen. Er zijn maar weinigen die al wat er mis is met de EU zo goed hebben kunnen verwoorden. Anderen moeten het stokje overnemen. Maar Nigel is zijn leven natuurlijk niet zeker wanneer hij door zou gaan.
"Ik las ook iemand iets zeggen over dat die Theresa May een soort Thatcher is. Laten we bidden en hopen van niet
Wopwops | 04-07-16 | 12:59 "
Laten we God op onze blote knietjes danken voor Margareth Thatcher. Zonder haar handtasje zaten we nu al tot onze nekken in de EUSSR met een basisinkomen en Total Control voor de oppermachtige EU commissie.

Sans Comique | 04-07-16 | 13:08

Goede zet van Farage. Het UK heeft nu mensen nodig die een beleid gaan voeren die aan alle Britten recht doet, met de Brexit als basis.

Promedio | 04-07-16 | 13:07

Volstrekt logische stap van Farage. Spijtig dat er een sterke stem verloren gaat, maar het is volledig te begrijpen. Farage werd, wordt en zal alleen nog maar meer als 'racistische idioot' worden uitgemaakt. Dat begrijpt hij als geen ander. Maar hij heeft zijn doel bereikt; UK uit de EU. Nu het tijd is om te onderhandelen en de zaak in motie te brengen is een persoon als Farage niet handig. Het debat zal dan constant (van linker zijde) monddood gemaakt worden d.m.v. boven genoemde ad hominem. Wanneer dat gebeurt, sterft de #Brexit beetje bij beetje een langzame dood; precies zoals de EU-voorstanders hopen. Lekker tijd rekken en zoveel mogelijk dingen uitstellen en verwarren.

Farage ziet dat zijn aanwezigheid in het debat over hoe nu verder de daadwerkelijke vooruitgang in de weg staat en dus maakt hij plaats voor mensen die (nog) niet het stigma van 'racist' op zich hebben en dus wel aan de onderhandtafel worden uitgenodigd.

Bebaarde Aap | 04-07-16 | 13:07

Hermanovic | 04-07-16 | 13:03
N-Ierland ziet hoe Ierland met gratis europees geld is gebouwd. Als je maar gratis geld krijgt, en dat krijgen ze want ze produceren niks.

Cobalt bomb | 04-07-16 | 13:06

donjon | 04-07-16 | 13:02

En dan te bedenken dat hij daar is neergezet met de Mutti Merkel toestemming met de achterliggende gedachte dat hij een useful idiot zou zijn.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 13:06

Ogami | 04-07-16 | 12:57

Jazeker. Als Wilders campagne voor een Nexit voert en dit in een referendum voor elkaar krijgt. Ja dan is het nogal een dikke vinger als hij een week later meldt er mee te stoppen.

Nick da Prick | 04-07-16 | 13:06

Wat een ordinaire zakkenvuller: hij blijft nog gewoon 2 jaar zitten in het Europese parlement. BAH.

Dutch_Holland | 04-07-16 | 13:04

@hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:57
Ach kijk, daar is het Ad Hominem en het terugkrabbelen al. U geeft dus toe uitgeluld te zijn.
Prima.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 13:03

Je zou toch denken dat Farage nagedacht heeft over hoe het dan WEL moet, als ze uit de EU stappen. Maar dat blijkt toch allemaal wat te complex.

Suggestie: Groot-Brittannië vormt samen met Turkije en Rusland een verbond van 'Landen-die-denken-dat-ze-nog-een-wereldmacht-zijn-en-in-de-19e-eeuw-leven'

Als GB blijft bestaan uiteraard, want Schotland en N-Ierland kiezen liever voor de EU dan voor GB

Hermanovic | 04-07-16 | 13:03

Farage had al een keer eerder zijn ontslag ingediend bij UKIP en toen kwam 'ie ook terug... dus eerst maar eens afwachten wat er gaat gebeuren.

Mastermattie | 04-07-16 | 13:02

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:57
Dat. Inderdaad.

polt | 04-07-16 | 13:01

nickolaas | 04-07-16 | 12:46

Moet toegeven dat ik house of cards nauwelijks bekeken heb. Veel vrienden zijn er dol op maar op de een of andere manier lukt het mij niet. Verschil tussen HoC en Yes Minister is denk ik dat HoC bloedserieus is en YM een "sitcom" maar met serieuze ondertoon maar daar kan ik fout zitten.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 13:01

Help je land naar de kleauten en ga er als een haas vandoor.
Boris en Nigel style.
Succes ermee....

Bicycle_Repairman | 04-07-16 | 13:01

Farage heeft zijn streven waargemaakt, voorheen heeft hij al aan gegeven, wanneer de UK kiest voor een brexit, te zullen stoppen!
.
Mijn mening, hij is de Engelsman van de eeuw (tot nu toe), overigens de vergelijking met Wilders of pvv is complete onzin, Farage is ook geen 'pakt' aangegaan met Europees rechts.
Tja 2017 mag je weer stemmen, misschien belooft rutte wederom een paar euro's weg te geven..... Joepie.

NB-Stb | 04-07-16 | 13:00

Wat goed van Farage! Klus geslaagd. Stoppen.
Zou Rutte ook passen! Klus mislukt. Stoppen.

Hartgrond | 04-07-16 | 13:00

Dit is wel een tegenvaller.
Niemand heeft de ballen voor Artikel 50.
Ben ook benieuwd of het er nog van gaat komen...

hotmint | 04-07-16 | 12:59

Nu het populistische geblèr erop zit en het echte/moeilijke werk begint piept hij er tussenuit. Beetje laf, want niemand weet wat de Brexit gaat betekenen.

Harrymetnuance | 04-07-16 | 12:59

Engeland is nog niet uit de EU, dus zeggen dat Farage en Johnson hun doel hebben bereikt is onzin, Dat ze beide nu vertrekken, nu er nog niets concreets bereikt is toch niet goed te praten?. Ik las ook iemand iets zeggen over dat die Theresa May een soort Thatcher is. Laten we bidden en hopen van niet

Wopwops | 04-07-16 | 12:59

Desmoulins | 04-07-16 | 11:41
Mooi gevonden.... het EU-plebs;), die houden we erin.

mom van avezaath | 04-07-16 | 12:57

@TeeJee | 04-07-16 | 12:30

Je legt me woorden in de mond die ik nooit gebruikt heb. Doe je bij anderen ook. Moet je zelf weten.

Maar voor mij reageer je als een klein kind dat nog steeds niet door heeft dat het spelkwartier over is. De meester heeft nu gezegd dat je weer naar binnen moet maar je gelooft nog steeds dat de grote jongen die belooft heeft om ijsjes te halen dit nog waar maakt.

Serieus: alle reaguursels ten spijt is er nog steeds een (Rest)EU, is er nog steeds geen Nee=Nee reactie van het kabinet en mag je kennelijk nog steeds niet minder, minder, minder roepen.

Je zult moeten inzien dat de stemming op een weblog nog lang niet de echte wereld is.

Farage heeft waarschijnlijk 17 jaar aan een doel gewerkt. Tof, respect hiervoor. Zie ik anderen nog niet doen.
Maar hij gaat nu met de billen bloot dat het waarschijnlijk een moeizame weg is om na de Brexit verder te gaan.

Helaas hoorde ik hem nooit zeggen - Jongens, na de stemming ben ik even pleite! Hij heeft bewust of onbewust open gelaten hoe het verder moet.

Een leider weet waar hij naar toe wil, een junkie denkt tot de volgende shot. Probleem is nu dat velen in hem de leider hebben gezien. Iemand die door het ach zo weinig faire kiesstelsel in de UK geen poot aan de grond kreeg. Hij blijkt nu echter iemand zonder visie te zijn.

Een leider van een beweging had nu op de achterste poten gestaan en zijn media-aandacht gebruikt om nieuwe verkiezingen te vorderen ipv een machtsoverdracht bij de Tories. Een leider had een visie voor de onderhandelingen gepresenteerd. Een leider had het heft in handen genomen.

Dus je betoog dat het allemaal de schuld van Cameron is raakt kant nog wal.

Ik ga ook niet mijn vrienden voor een feest uitnodigen en als ze dan komen tegen ze zeggen dat spijs en drank en muziek door hun zelf maar gereld moet worden en ik me naar mijn slaapkamer terug trek.

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:57

Nog maar even geleden werd Farage door GS en Jan Roos op het schild gehesen en als een vorst binnengehaald en nu dit artikel?
Ben zéér teleurgesteld. Dat is alles wat ik er over wens te zeggen.

Lupuslupus | 04-07-16 | 12:57

@ Ongestijld | 04-07-16 | 12:43

Volgens mij was het een Brexit of Bremain referendum en niet ik stem Farage als volgende Britse leider.
Ik krijg af en toe echt het idee dat sommige mensen echt niets van democratie of referenda snappen.

Of gaan mensen straks ook schreeuwen en tieren als er een Nexit komt dat Wilders MP moest worden of Geenstijl een politiek partij in de Tweede Kamer moest worden.

Ogami | 04-07-16 | 12:57

Damn wat een hoop reaguurders vallen hier even door de mand zeg.

Nilfisk | 04-07-16 | 12:56

donjon | 04-07-16 | 12:54
deze drogreden zegt ook genoeg.

polt | 04-07-16 | 12:56

Desmoulins | 04-07-16 | 11:57
KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:45
Ze hebben op het JA-kamp gestemd voor Brexit. Farage behoort tot het JA-kamp. Net zoals Boris. Zij zaten in de boot van Brexit, maar willen niet roeien met de riemen van die boot.
Maar blijf gewoon de Brexit-critici als dom bestempelen. Dat zal vast alle problemen oplossen en het plan hoe-nu-verder komt vast zo wel uit de lucht vallen.

polt | 04-07-16 | 12:55

Farewell Farage. Ik vond het mooi om je te zien schoppen tegen de schenen van de status quo, ook al waren volgens mij ideeën te licht voor deze complexe wereld. Een aantal dingen ben ik het met je eens, de macht moet in de gaten worden gehouden en het moet niet om een persoon gaan, maar om wezenlijker dingen. . Ik ga je retoriek missen, maar ik ben blij dat je nu wel opstapt. Welkom tot de rest van je leven en ook “Zure mensen gonne be zure mensen” dus neem een pintje en zie wat je zelf nog wil doen..
Succes

InclinedtoLiberty | 04-07-16 | 12:54

@schrotkopf | 04-07-16 | 11:56
Het gaat nu echt goed in reaguurrders / Brexit / Nexit land waar alle lafaards naar de uitgang hollen, lijkt Wilders wel:
www.theguardian.com...
Het vergt inderdaad een andere mentaliteit, kennis en doorzettingsvermogen om iets op te bouwen inplaats van slopen, schreeuwen, farangen en reaguren.
Maar goed met zijn EU parlement salaris & pensioen komt het best goed met de ex-beurs handelaar (www.theguardian.com...
Brexit/Nexit/PVV regeerders jullie zijn er met zijn allen ingetuind omdat het geschreeuw makkelijker te volgen is, de eigen onvrede meer direct bevredigd in plaats van even analyseren, feiten checken en nadenken. Dat zijn de verantwoordelijkheden van elke burger in een democratie, ook deze, zelfs als het moeite kost. Gefeliciteerd nog met je Oekraïne referendum!
.
___
.
The Guardian is het volkskrantachtige equivalent van het linkse NSB handelsblad.
Zeg genoeg.
.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:54

mezelf | 04-07-16 | 12:46
Rol van Robin Wright (Claire) is ook niet vooruit gegaan volgens mij op zelf afleveringen regisseren.. misschien komt daar ook wel vandaan dat het productieproces wat in de scenes lijkt door te schemeren (en vooral zij is er ook niet geloofwaardiger op geworden qua rol en zo'n Zoe Barns mis je toch wel - die biograaf vult dat toch ook niet qua wendingen).

nickolaas | 04-07-16 | 12:53

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:48
Als hij het zelf dan ook maar weer opdweilt.

Komop quid, er is vast nog wel ergens een woonzorg graaier met een ANBI status.
En werk aan de winkel met je dumpertreeten.

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:52

Paar dagen geleden heeft hij zijn beveiliging verdubbeld.

Iemand is hem en zijn familie keihard aan het bedreigen of er is vuil op hem gevonden en dat persoon/instelling of misschien zelfs zijn eigen overheid heeft geeist dat hij aftreed.

LangeTijdGeleden | 04-07-16 | 12:52

@Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:41
Ben ik met je eens.
Maar met dit topic pist hij wel erg ver buiten de pot.

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:48

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:34

We zullen het wel merken ja. Maar gezien dit draadje is er genoeg voer voor heel wat discussies. Maar goed, ik ga maar eens wat nuttigers doen, schijnt dat ik ook nog een rl heb. Laters...

Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:48

@ TeeJee | 04-07-16 | 12:30
plus veel

Thomas333 | 04-07-16 | 12:46

@Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:37
Ik hang al maanden op epi9sea4 van House of Cards (geïnspireerd op Yes Minister) - wat een droge kost is dat geworden zeg (conventie.. verwikkeling rond loyaliteit vice president.. ). Afgelopen weekeinde na maanden dus toch ook weer halverwege gestopt en weer niet opnieuw gestart. Op een gegeven moment kan het ook een sleets toneelstukje worden (en dan zie je ook 'de productie' - wat na een paar relatief succesvolle seizoenen ook een flink circus moet zijn geworden - er doorheen gaan komen, wat ook afbreuk doet aan de geloofwaardigheid en misschien wel het plezier ook van het maken..).

nickolaas | 04-07-16 | 12:46

Voor heel goede Engelse vrienden weet ik, dat Farage er ongeveer een half jaar geleden al mee willen stoppen, maar er is toen vanuit de bevolking een verzoekschrift gekomen om er niet uit te stappen, maar a.j.b. door te gaan. Daaraan heeft hij toen toch nog gevolg gegeven.
Andersdenkende

andersdenkende | 04-07-16 | 12:46

Ongestijld | 04-07-16 | 12:43
Lol... die kerel predict voor exit, en als het dan lukt en de hele UK Eco gaat naar de knoppen neemt hij de benen. En daar heeft iedereen op gestemd. Hahahahaha Wat een joke.

----

Hoezo: "Daar heeft iedereen op gestemd"??? Mensen hebben gestemd om uit de EU te stappen of om erin te blijven. Dus NIET over de vraag of Farage Minister President moet worden. Man man, hoe moeilijk kan het zijn. #domvolk

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:45

Wat maakt Nederland zich toch druk.
De twintig stemmen in de Eu praktisch niets

het VK stapt uit de EU,nou en!
Moeten ze toch zelf weten,hun goed recht en zeer normaal.

Er komen er nog wel meer!

De EU wordt weer EEG

hunny | 04-07-16 | 12:45

Duifmans | 04-07-16 | 12:08 en
FransjeGoedHart | 04-07-16 | 12:14

Dat ze in UK niet zitten te wachten op gelukszoekers uit Calais snap ik ook wel. Maar de vraag is hoe hou je ze tegen.

De mensen in Calais zitten daar omdat ze naar de UK willen. Op grond van EU afspraken houdt Frankrijk ze vast in Calais. Als de UK zo nodig uit de EU wil zou ik zeggen: haal die hekken naar de UK maar weg.

Goed, terecht punt is dat de UK zal proberen ze niet binnen te laten. Maar dat zal niet meevallen. Als er een paar 100.000 man door de tunnel naar de UK gaan dan hou je die niet tegen. Het is hetzelfde dilemma als in het Zuiden van Europa. Stoere taal over niet binnenlaten klinkt mooi. Maar als er een boot met 1000 gelukszoekers omslaat voor de kust dan zijn het opeens gewoon mensen die je uit het water gaat redden. Dat zal ook de realiteit voor de UK zijn als wij de vluchtelingen in Calais niet meer vasthouden. De realiteit is dat de UK meer vluchtelingen zullen krijgen na de Brexit (tenzij ze goede afspraken weten te maken of de economie totaal instort).

Dan over vrijhandel. Het is juist extreem ingewikkeld om een interne markt te creeeren zonder een overkoepeld orgaan als de EU. Na de Brexit is het onvermijdelijk dat er barrieres komen. Boeren zullen om importheffingen op landbouwproducten vragen. Brouwerijen om heffingen op bier, etc. Die druk zal de politiek niet kunnen weerstaan. Omgekeerd zal Nederland (terecht) niet accepteren dat goederen die van buiten de EU worden geimporteerd in de UK, vervolgens heffingsvrij naar Rotterdam kunnen worden verscheept. En wat te denken van London. Daar wordt het grootste deel van het geld binnen de UK verdiend. De landen op het vasteland van de EU gaan het niet laten gebeuren dat de dienstenmarkt uit Londen zonder beperkingen haar diensten in de rest van de EU kan blijven leveren. Daar is dieveel te lucratief voor. Laat Goldman maar naar Amsterdam komen als ze toegang tot de EU willen. Je ziet de Lobby vanuit Amsterdam en Frankfurt al opstarten.

Nick da Prick | 04-07-16 | 12:45

@schrotkopf | 04-07-16 | 12:39
Welke verantwoordelijkheid moet hij dan nemen? Hij zit NIET in de regering, kan zich NIET kandidaat stellen als nieuwe PM, kan GEEN factor zijn in de onderhandelingen.

Hij zit nog zeker twee jaar in het EP, waar hij een adviserende rol bij de onderhandelingen wil innemen.

Dus moet hij dan nog jaren aanblijven als UKIP leider? Terwijl het districtenstelsel er voor zorgt dat ze hooguit een paar zetels kunnen scoren?
Een nieuwe leider is waarschijnlijk veel beter voor UKIP en daarmee voor het UK.


Dus zegt u het maar. Wat bedoelt u nou?

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:43

Controllos | 04-07-16 | 12:38
Hahahahahaha. Man, man, man. Wat een simplisme. Wat een dommig, opportunistisch gezever. Ik ga er niet eens inhoudelijk op in. Niveautje PvdA.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:43

Ik vind het integer. Hij heeft altijd gezegd dat hij geen bestuurder wilde worden. Vechten voor de onafhankelijkheid van Engeland was zijn missie. Die heeft hij gehaald. Chapeau. Weinig politici die zo oprecht en doortastend zijn. Een standbeeld.

van heinde en verre | 04-07-16 | 12:43

Lol... die kerel predict voor exit, en als het dan lukt en de hele UK Eco gaat naar de knoppen neemt hij de benen. En daar heeft iedereen op gestemd. Hahahahaha Wat een joke.

Ongestijld | 04-07-16 | 12:43

Wat een ontiegelijke slappe piemol! Ongelooflijk. Kijk mensen wat ik vertel is poep maar geloof mij. Dan bedankt voor het vertrouwen en nu dikke doei. Zak erin!
Wat een bloedhond.

naftan2000 | 04-07-16 | 12:43

Er werd te veel op de man gespeeld en niet op de bal. Ik zal hem missen.

Rampstad | 04-07-16 | 12:42

@Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:06
Hoezo, "opportunist pur sang"?
Van af het begin heeft hij aangegeven dat hij met UKIP een doel had, GB uit de EU. Doel bereikt, wat mij betreft had hij gelijk UKIP kunnen opheffen.
mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:15
.
Nee UKIP moet de luis in de pels blijven. Maar het zal moeilijk worden om een betere voorman te vinden. Wat mij betreft zou Paul Watson hoge ogen mogen gooien maar het is net als in ons land; er was maar één Pim Fortuyn en Wilders is wat mij betreft een prima opvolger.
Het is gewoon oerstom om mensen met elkaar te vergelijken want NIEMAND is hetzelfde. Het gaat om de standpunten van een partij.
Verder vind ik het natrappen dat ik hier lees beneden alle peil.
Nigel Farage heeft geschiedenis geschreven en ik wens hem een hele mooie toekomst want die heeft hij zéker verdiend.

Lupuslupus | 04-07-16 | 12:42

Het wordt pas leuk als een van de nummers 1 of 2 van Zuidwest Engeland, William Earl of Dartmouth of Julia Reid, een stapje terug doet ten faveure van Gawain Towler, de huidige woordvoerder. Hij was een van de redacteuren van het roemruchte blad "Brussels Sprouts", met Martin Jay. Ach, de tijden van weleer.

Prze***walski | 04-07-16 | 12:42

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:30
Waarschijnlijk ook de intentie, en quid heeft de reputatie mindere stukjes te schrijven. Dan lijkt het net echt.
En nu zijn de adverteerders toch weer tevreden :)

Alles is geoorloofd in oorlog en clickbait.
Maar ik gun ze de inkomsten ook wel, plus in de panelen wordt het kaf mooi van het koren gescheiden.

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:41

Farage stelt simpel dat hij geen cariere politicus wil worden. Kortom ´practise what you preach´. Ik heb daar zeker respect voor. De meesten zouden de recente overwinning nog hongeriger maken naar de macht. Blijkbaar is er voor Farage meer in het leven, dan je leven geven voor... voor wie eigenlijk?

Lafayette | 04-07-16 | 12:40

@Controllos | 04-07-16 | 12:38
Toen gingen ze inderdaad anders om met migranten. Werken voor je geld en anders honger lijden.
Wat dit verder met de discussie van doen heeft is mij niet helemaal helder.

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:40

demaup | 04-07-16 | 12:36
Wie dat over Farage zegt, kletst maar wat en heeft geen inhoudelijke kennis van zaken.
Als Farage had gezegd dat hij PM wilde worden (wat niet eens kan omdat hij Europarlementariër is), dan hadden de remainers geroepen: "Zie je wel, hij was alleen maar uit op macht voor hemzelf!".
Deze tactiek heet moddergooien en daarin zijn de boven ons gestelde euronazi's erg goed. Volkomen terecht dat Farage, die 17 jaar lang heeft gestreden voor zijn land, daar lak aan heeft en gewoon doet wat zijn hart en zijn verstand hem ingeven.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:40

Farage kan goed een campagne leiden. Dat ie ook een goed bestuurder is, weten we niet. Dat hij die taak aan anderen overlaat, hoeft zeker niet slecht te zijn. Er zullen genoeg kandidaten te vinden zijn.

Voor de onderhandelingen is het nooit slim om dat te laten leiden door iemand die iedereen tegen de schenen heeft geschopt.

Kompel | 04-07-16 | 12:39

@MRF2739 | 04-07-16 | 12:24

Je snapt er echt helemaal niets van.
Cameron heeft het referendum uitgeschreven, en het is de verantwoordelijkheid van de regering om de vervolgstappen te nemen. Johnson en Farage bekleden geen publieke functies afgezien van hun respectievelijke parlementszetel en partijleiderschap. Voor Farage is geen rol weggelegd in dit proces, omdat zijn partij geen regeringsverantwoordelijkheid draagt.
Je redenatie, dat de winnaars van een referendum verantwoordelijkheid moeten nemen voor de gevolgen ervan lijkt op die van onze Rutte, die maar niet wil begrijpen dat het volk zelf een beslissing heeft genomen, en dat de regering en parlement slechts één taak hebben: die beslissing in de praktijk vorm geven. Geen gemarchandeer en peilingen "wat er nu eigenlijk bedoeld is" of "recht doen aan diverse opvattingen". Gewoon de opdracht van het volk uitvoeren, basta.
Directe democratie: heel moeilijk voor sommige mensen.

Leipniz | 04-07-16 | 12:39

-weggejorist-

schrotkopf | 04-07-16 | 12:39

Het is maar goed dat ze in de 19e eeuw anders met (Europese, ongeschoolde) migranten omgingen. Anders was Farage zelf er niet geweest.

Controllos | 04-07-16 | 12:38

Waarom is iedereen zo negatief? De man heeft 20 jaar politiek erop zitten. Die maakt z'n termijn netjes af en stelt zich dan niet verkiesbaar voor nationale politiek. Daar is werkelijk helemaal niets mis mee.
uncommonsense | 04-07-16 | 12:28
-----
Niet iedereen, een paar.
Farage heeft zijn doel bereikt, Hulde!!
Verder blijft hij nog een paar jaar aan.
Hoeft hij helemaal niet te doen.
Ik verbaas me nog steeds hoelang Wilders aan blijft ondanks alle bedreigingen en geen eigen leven. Mensen met een missie.
Dat doet niemand hem na. Iedereen was er al jaren geleden mee gekapt.

dijkbewaker | 04-07-16 | 12:37

Het VK is Farage grote dank verschuldigd voor het trekken van de kar in het EP.
Onder bedreigingen voor hem en z'n gezin de afgelopen jaren heeft hij het Brexit referendum wel voor elkaar gekregen, zoals ook zijn doel was.
Nu is het tijd voor Farage om met zijn gezin de bedreigingen te laten luwen, en eens lang op vakantie te gaan. Het parlement zal voor de afhandeling van de Brexit moeten zorgen, zoals ze dat ook moesten als Farage niet zou zijn gestopt.

deraderendraaien | 04-07-16 | 12:37

Beetje off topic. Zat in het weekend toevallig nog eens te kijken naar de BBC tv serie "Yes Minister". En wat is die serie briljant en nog steeds 35 jaar na dato actueel. Kan ik iedereen aanraden die geinteresseerd is in Britse politiek en zelfs politiek over het algemeen. Vooral de rol van de secretaris generaal, Sir Humphrey (geniaal gespeeld door Nigel Hawthorne).

Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:37

Prima. Heeft goed werk vericht en naar mijn mening de enige die altijd heeft volgehouden dat de EU een politiek sprookje is waaruit we snel wakker moeten worden.

Snap hem best dat nu zijn doel bereikt is, hij ook is aan zichzelf mag gaan denken...

Sceptic | 04-07-16 | 12:36

Politiek en politici? Gewetenloos en zelfzuchtig! Next.

demaup | 04-07-16 | 12:36

@Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:30
Dat het VK nog niet uit de EU, was mij bekend. Ben nog steeds aan het wachten op het starten van de artikel 50 procedure. Vermoed dan ook dat Farage niet helemaal naar de achtergrond zal verdwijnen. Maar goed, we zullen het wel merken.

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:34

@MRF2739 | 04-07-16 | 12:24
Nogmaals; onderbouw uw stelling maar.
Graag uitputtende argumenten voor alles wat u beschouwt als "leugens" tijdens de campagne.


Of komt u nogmaals met een inhoudsloos schreeuwtegeltje?

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:34

bijna_raak | 04-07-16 | 12:22
ha fijn, een toehoorder ;)

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:14

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:34

@ MRF2739 | 04-07-16 | 12:24

Farage en Johnson zijn er niet vandoor met de staart tussen de benen volgens mij waren er bijvoorbeeld over Johnson nog filmpjes dat hij met moeite zijn auto in kon omdat mensen nogal wraakzuchtig op hem waren. Hun taak is volbracht waar ze voor gestreden hebben is geklaard. Ze zullen heus nog wel via de zijlijn wat betekenen voor de Britse volk maar het is net zoals een project ontwikkelaar zodra het project geklaard is houd het voor hem/haar ook op.

De chaos en verderf waar jij mee door de discussie wil denderen is volgens mij toch merendeel ontstaan door remain kamp en de media maar zal wel aan mij liggen. Volgens mij kan de EU daar ook enige zelf reflectie in vinden met al hun dreigementen en leugens.

VK komt wel op een ordelijke manier hieruit, zal inderdaad tijd en moeite kosten maar dat kunnen ze nu in vrijheid en rust zelf uitzoeken ipv constant gehijg van Juncker en Co. in hun nek.

Ogami | 04-07-16 | 12:33

Volgens mij heft Farage gezegd dat hij/UKIP de overheid scherp wil gaan houden bij het doorzetten van Brexit. Dat lijkt toch gewoon te blijven gebeuren?? En het is toch ook logisch dat hij en Johnson niet de aangewezen personen zijn om direct contact te hebben/ te onderhandelen met door rancune gedreven EUROcisten? Ik begrijp de ophef niet zo.

BlowingBubbles | 04-07-16 | 12:33

Godverdomme, jammer. UK moet nu schouders eronder en plannen opstellen en toenadering zoeken naar andere landen en EU>

En de EU moet niet de gekrenkte ouder tijdens een vechtscheiding spelen. Gewoon netjes samenwerken.

toerbaas | 04-07-16 | 12:31

En ja waar gij staat moet hij staan. Voor de taalpuristen onder U.

Opgejorist | 04-07-16 | 12:31

@hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:14
Ik blijf het grappig vinden dat u denkt dat Farage degene is die het plan moest hebben. Farage had maar 1 doel, dat heeft hij altijd gezegd en al 17 jaar voor gestreden. Die is daar eerlijk en duidelijk over geweest.
De Britse regering is degene die het referendum uit heeft geschreven, daarmee dus ook de verantwoordelijkheid om om te kunnen gaan met beide mogelijkheden er van.

U poogt verantwoordelijkheid te schuiven op een enkel persoon die geen macht of verdere invloed kan uitoefenen op de besluitvorming van de Britse overheid.

Dat u daar graag moralistisch over doet, "weldenkend", moet u zelf weten; het geeft u verder geen gelijk.

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 12:17
Naïef? Het is pas naief van de Britse regering dat ze niet door hadden welke sentimenten er leefden onder de bevolking. Het is naief als je geen plan hebt voor de toekomst terwijl de toekomst twee kanten op kan.

En ook voor u geldt; kom maar door met onderbouwde en uitputtende argumenten over die zogenaamde "leugens". Dat hele verhaal over die miljoenen naar de zorg is een media-spin, want dat is namelijk NOOIT beloofd, en al helemaal niet door Farage. Als iemand zegt "we should" en "I would like", en een ander beschouwd dat als een belofte, dan is dat eerder een gebrek aan taalkunde bij de toehoorder.


Ik ben overigens klaarwakker, deze EU gaat NOOIT hervormen. Wat is het eerste dat de EU deed na de Brexit? Drukte de pensioenplannen, die voornamelijk betrekking hebben op NL, er even door bij onze Tweede Kamer.
Probeert er een verdere federalisatie doorheen te drukken, nationale parlementen verder buitnspel te zetten en het opzetten van een politie/leger direct onder de EU-top.
U denkt dat deze EU enige boodschap heeft aan hervormingen? Ze spugen u recht in uw gezicht, en u vraagt om meer.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:30

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:14
Als jij in je hotelkamer wilt blijven zitten, mag je dat helemaal zelf weten. Tenzij je je reisgenoot hebt beloofd dat je mee gaat om uitstapjes te maken.

Nooit en nergens heeft Farage gezegd of geïmpliceerd dat hij degene is die het VK na een brexit-uitslag uit de EU gaat loodsen. De man is gekozen als Europarlementariër, niet als beoogd Prime Minister!

Een ander verhaal wordt het wanneer er nu tussentijdse verkiezingen zouden komen en Farage wint die met grote meerderheid. Dan zou ik óók vinden dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Maar nu slaat dat echt nergens op.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:30

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:15

Ja inderdaad. Laat hem dan ook UKIP opheffen. Strikt genomen heb je gelijk, maar ik heb zo het gevoel dat een hoop LEAVE britten zich nu goed verneukt voelen. VK is nog niet eens uit de EU btw. VK uit de EU komt met heel veel haken en ogen en die afwikkeling is deel van proces wat mij betreft. Deel 1 is nog niet eens afgesloten.

Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:30

Gefeliciteerd Kwit, je hebt de jankerds op je hand.
Wees dan ook zo sportief om het interview met Nigel te plaatsen, dat laat zien dat jouw gejank onterecht is.
www.youtube.com/watch?v=AOjKb8YYe-w

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:30

@Charles de Batz | 04-07-16 | 11:42
-
Dan doe ik hier een tegenvoorspelling:
-
die Brexit komt er wél - in naam.
-
Het VK gaat 'the best of both worlds' krijgen: eigen handelsverdragen met Jan en alleman en een uitzonderingspositie in het zaken doen met EU landen. Ze lachen straks iedereeen vierkant uit.
-
En in Nederland moeten wij trouwens héél hard opschieten met afspraken maken met Londen, desnoods buiten Brussel om, want anders krijgt Rotterdam een gi-gan-ti-sche knauw.

bisbisbis | 04-07-16 | 12:29

Goed. Niemand die in het Brexit kamp de kar durft te gaan trekken. Allemaal geven ze de brui eraan en moeten er nieuwe, frisse gezichten komen. Het Brexit kamp heeft geen plan voor als het er zou komen en een campagne gestoeld op sentimenten die op het leugenachtige af waren. Maar dat is natuurlijk allemaal de schuld van de regering, die hadden, als Bremainers, natuurlijk hier een plan voor moeten hebben. Ik vind het laf dat de kopstukken uit het Brexit kamp met de staart tussen de benen wegvluchten nu ze zien wat het ze aangericht hebben. Het had van klasse getuigd als Farage, Johnson et al. in ieder geval mee hadden onderhandeld over datgene wat ze in gang gezet hebben.

Enter Yeti | 04-07-16 | 12:29

@MRF2739 | 04-07-16 | 12:24
Ik heb geen respect voor mensen die met naamkaartjes moeten gooien, om hun punten kracht bij te zetten, bij een gebrek aan daadwerkelijke argumenten.

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:29

Zeemeeuwpolitiek: binnenkomen, de boel onderschijten en dan door het open raam weer naar buiten vliegen. Wel geld blijven graaien in Brussel, dat instituut waar gij zoveel energie in heeft gestoken om te verlaten. Benieuwd hoe z'n achterban hiermee omgaat, die hard mee staat te schelden aan de zijlijn als De Ander hypocriet gedrag vertoont of graaigedrag. En hij doet allebei!

Opgejorist | 04-07-16 | 12:29

@Piekenier | 04-07-16 | 12:21

En je levert straks ook nog de bronnen waar we dit kunnen zien?

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:29

Waarom is iedereen zo negatief? De man heeft 20 jaar politiek erop zitten. Die maakt z'n termijn netjes af en stelt zich dan niet verkiesbaar voor nationale politiek. Daar is werkelijk helemaal niets mis mee.

uncommonsense | 04-07-16 | 12:28

MRF2739 | 04-07-16 | 12:14

Valt wel mee. Theresa May (minister van binnenlandse zaken) wordt waarschijnlijk premier en dat is een soort Thatcher. Schijnt een keiharde onderhandelaarster te zijn. Zelfs haar baas Cameron vermeed discussies met haar. En een harde Thatcheriaanse tante is wat het VK nu nodig heeft. Ben zelfs blij dat Boris het niet wordt want hij is een typische Engelse, intellectuele, upper class warhoofd. Briljant als presentator van Have I got news for you en als journalist/auteur. Heel erg grappige man vol zelfspot maar geen premier type.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:27

irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/...

Lees dit en je weet waaom Farage "Farage" is!
En Engeland aan het behoeden is voor de verpersoonlijking van Satan zelve in de meest bizarre vormen. Uit pure zelfverdediging tegen de assen van het kwaad, en specifiek de assen van Brussel naar Washington, via Wall Street (Rothchild's playground).
Dit is HET economievernietigingspad in NSDAP stijl de 2de oorlog gelijkwaardig aan het worden! en daarmee ook maatschappelijke en geo-politieke vernietiging zal teweeg moeten brengen in een onvermijdelijke reset van dit alles. En 60 miljard per maand aan ongedekte cheques word vanzelf reset-noodzakelijk.

Deze mevr. Schiffers kan het uitstekend uitleggen, een bezield schrijfster.
Legt meteen uit waarom de Eurofielen eigenlijk de moderne "Lucifers" zijn van Satan HIMSELF.
En de Engelse jeugd (opkomst geen 20%) en geen FLAUWE notie hebben waar ze mee te maken hebben..

Katoentje | 04-07-16 | 12:26

Stange. Something is rotten.

Piet Karbiet | 04-07-16 | 12:26

Farage heeft altijd gezegd dat ie eigenlijk niet de politiek in wilde maar omdat hij de UK uit de EU wilde hebben in de EU politieke arena is gegaan. Klus geklaard. Nu kan ie weer iets gaan doen dat ie wel leuk vind.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:25

@schrotkopf | 04-07-16 | 12:18
Je valt over "honden". Ik viel over de bloeddorst van de minkukels die hun kans schoon zien om Farage de grond in te schoppen.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 12:25

@TeeJee

Wat begrijpt je niet van politiek, mensen, het leven....

Wat hier gebeurt is het volgende. Farage en Johnson wilden uit de EU en kregen hun zin en nog voordat de onderhandelingen om op een ordelijke manier uit de EU te vertrekken, gaan ze ervan door met de staart tussen de benen.

Ik noem dat soort politici grote leugenaars, lafaards en pure klootzakken ook omdat ze het land in chaos en verderf storten. Dan ben je geen held, maar een hufter eerste klas. En ik heb geen respect voor hufters, landverraders, etc.

MRF2739 | 04-07-16 | 12:24

Misschien dat hij nu tijd heeft voor een carrière als schrijver. De eurokritische beweging heeft ideologen nodig, bevolgen schrijvers als Tilo Sarazin en de Franse auteur wiens naam me even ontschoten is. Zijn boek "Flying High" staat in ieder geval prominent in mijn boekenkast.

Leipniz | 04-07-16 | 12:24

Hoe snel een mens toch van hero naar zero kan gaan... Hadden we in België of jullie in Nederland maar 1 Farrage ... !!
Hij heeft jarenlang gevochten voor zijn doel, constant EU door establishment ondermijnd en beschimpt) én het bereikt.
Hij heet 100.000x meer bereikt dan wij die vanuit onze zetel (ja, ook ik) wat commentaar zitten te geven, also jullie Rutte of onze Guy en co. daar ook maar 1 seconde van wakker liggen. Wat Farrage gedaan heeft vraagt moed en toewijding, zijn deel zit erop, of moet hij nu ook nog Enegeland nog eigenhadig terug volledig reorganizeren en 'heropbouwen' ?

Verdwaalde_Belg | 04-07-16 | 12:24

Een verstandig besluit van Nigel Farage. Heer Quid en veel reaguurders reageren m.i. niet weloverwogen. Vergeten wordt dat om en nabij de helft van de kiezers in de UK voor een Brexit waren en de andere helft voor een Remain. Indien Boris Johnson en/of Nigel Farage de kar zouden gaan trekken, hebben zij aldus een groot gedeelte van de bevolking tegen zich. Dat heeft geen zin en is per definitie onwerkzaam. Dus dient er een leider te komen die voor beide kampen aanvaardbaar is er rust brengt. Dan pas kan er op een positieve wijze invulling gegeven worden aan het Brexit. Kortom een verstandig besluit zowel van Johnson als Farage.

Een vrije paling | 04-07-16 | 12:23

D66 waarvan het doel was zichzelf overbodig te maken, dat hebben ze inderdaad bereikt maar hebben ze zich daarna opgeheven? PvdA heeft ook bitter weinig meer met arbeiders en verheffing te maken, om van Volk, Vrijheid en Democratie maar te zwijgen. CPN, PSP en PPR zijn gefuseerd tot Groenlinks om zo alsnog de communistische heilstaat te bereiken en die hebben ze in de EU gevonden maar opheffen ho maar.

bijna_raak | 04-07-16 | 12:22

Wat een verrassing, hij wilt geen verantwoordelijkheid nemen. /s

zoekerman | 04-07-16 | 12:22

Farage heeft al veel langer gezegd te stoppen als politicus na een Brexit, snap de verassing hier niet echt.

Piekenier | 04-07-16 | 12:21

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 12:17

Nee ieder jaar miljoenen extra naar Brussel voor nieuwe kantoren en kantoororpoppetjes a tig-duizend euro de man/maand zal helpen!

FransjeGoedHart | 04-07-16 | 12:21

Voor de azijnpissers hierboven.... klik even op de link die ik geplaatst heb en luister even naar wat de man zelf hierover te zeggen heeft.
Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:07

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:20

Nou, nou, nou. Het zoutzuur drupt weer van het scherm. Farage heeft zijn deel gedaan om van het VK een soevereine staat te maken. Dat is gelukt. Tegen alle verwachtingen in. Hulde daarvoor.

Over de echte redenen kun je uiteraard alleen maar speculeren. En dat is een leuke maar nutteloze bezigheid.

balustrade | 04-07-16 | 12:20

Farage gaf aan de Britten de argumenten om uit de EU te stappen, het was niet zijn bedoeling regeringsleider te worden. Kan ook niet omdat zijn partij dankzij het districtenstelsel niet eens één zetel in het parlement kon behalen.

Swaan | 04-07-16 | 12:20

@bijna_raak | 04-07-16 | 12:15
Die betalen ook niet slecht, alleen als ik mijn kritiek niet verpak in sarcasme moet Quid weer dagen tekenfilms kijken om er boven op te komen.

mmx | 04-07-16 | 12:19

Vorige week zei hij nog in een interview dat de strijd nog niet gestreden is en dat hij er op zal toezien dat het referendum ook echt uitgevoerd zal worden.... aangezien het leave kamp al gelijk weer terug krabbelde over de grensbewaking en migratie. Een kapitein verlaat niet als eerste het schip Mr. Farage.

XaleX_2 | 04-07-16 | 12:19

-weggejorist-

schrotkopf | 04-07-16 | 12:18

76435@ idd wat jij zegt.
Hij heeft zijn werk gedaan de rest is voor de UK om zelf op te lossen.
en idd beetje vreemd hoe het bericht gebracht wordt en de reacties hierop.
Dacht juist dat de wakker geworden voor hun zelf begonnen na te denken, en hieruit blijkt dat we toch weer mee lopen met de menigte.... komop mensen, hij was een UKIP leider, geen MP, en met alle tegenstand.... ga er maar vanuit dat Farage weer flinke doodsbedreigingen heeft ontvangen en kan me goed voorstellen dat zijn gezin nu ook zegt.... enough is enough, now were getting the f out off here.

mmamax | 04-07-16 | 12:18

@KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:11
Men zoekt gewoon een zondebok. Farage was het al voor zijn #exit, maar nu is het natuurlijk lekker makkelijk policor circle-jerken binnen de eigen groep.


Dat deze man 17 jaar lang gestreden heeft voor zijn eigen idealen, en al 17 jaar lang beschimpt, uitgescholden en bedreigd wordt is natuurlijk niet relevant, want hij hoort niet bij "ons soort mensen".

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:17

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:17

Kan GeenStijl die gast hoog hebben zitten, dit is gewoon laf. Groot Brittannië uit de EU = klaar. Maar wel zijn baantje in Europa houden de komende 2 jaar.

Natuurlijk is het hard werken, en bijna het onmogelijke vragen van jezelf om Groot Brittannië uit de EU te krijgen, maar Farage had zoveel meer goodwill kunnen kweken door mee te werken om zijn land buiten de EU werkbaar en welvarend te krijgen.

BeunDeHaas | 04-07-16 | 12:16

mmx | 04-07-16 | 11:58
Nooit geweten dat Trading houses zo slecht betaalden, volgens mij is Farage meervoudig miljonair geworden. Nee dan Juncker en Rompuy wat een charisma, het is dat het verboten is ze natte dweilen te noemen.

bijna_raak | 04-07-16 | 12:15

Quid, wat je hier hebt geschreven slaat de plank volledig mis en geeft blijk van een peilloos gebrek aan achtergrondkennis bij dit onderwerp. Hou jij je maar bij Dumpert-reeten en aanverwante lol-zaken, daar ben je echt beter in.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:15

@Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:06
Hoezo, "opportunist pur sang"?
Van af het begin heeft hij aangegeven dat hij met UKIP een doel had, GB uit de EU. Doel bereikt, wat mij betreft had hij gelijk UKIP kunnen opheffen.

mvdwarsligger | 04-07-16 | 12:15

jawor36 | 04-07-16 | 12:06
We zullen zien of Geert en/of Trump teleurstellen, maar Rutte en daarvoor Balkellende, Kok, etc etc, die hoeven niets meer te bewijzen, die hebben al gefaald. Evenals Junker, Schultz, Merkel, Obama, Cameron, Hollande, en al die andere trekpoppen.
Je kunt tegen Brexit zijn, maar een alternatief bied je ook niet zo te lezen.
Wat mij betreft is wachten op de grote verlosser die ons door 1 kruisje te zetten gaat verlossen van dit EU gedrocht, waanzin. Verandering zal moeten komen van onszelf, in onze buurt, in de lokale politiek, of zoals de Amerikanen zeggen door grassroot bewegingen.
Neemt niet weg dat ik alleen maar respekt heb voor Farage.
Het is 1 ding om hier anoniem de reaguurder held uit te hangen. Het is heel wat anders om in het hol van de leeuw te leven, dag in dag uit, en tegen de stroom in te roeien om voor je principes te vechten.

OudeNederlander | 04-07-16 | 12:15

En dat het best moeilijk is om die tegen te houden. Want hoe gaat Engeland die stroom mensen uit Calais tegenhouden als Frankrijk ze niet meer vasthoudt?
Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53
Misschien loopt het wel helemaal mis en willen mensen er wel uit als het toch een soort van Wallonië zou worden - sowieso niet de eerste keer dat ik een regio leeg zie lopen (vooral wat betreft de jeugd - en die hebben ze volgens mij nog niet echt overtuigd over wat de juiste koers is.. genoeg krimpregio's waar de jeugd heel mobiel blijkt). Schotten zouden ook wel eens terug kunnen keren als die onafhankelijk zouden worden.
Limburg had destijds ook wel een vrij dominante hiërarchie ten opzichte van de jeugd.. die is voor wat mijn generatie betreft toch wel in grote getale vertrokken.. om nou te zeggen dat daar een visie achter heeft gezeten die hout sneed (maar weinig mensen waren in staat om zo'n visie uit te dagen - want het chauvinisme was nogal sterk en de jeugd werd ook niet geacht heel veel in de melk te brokkelen te hebben, dat was echt wel een verschil met 'het Westen/Noorden' in die tijd). Nu zijn er spotjes op tv met 'Kom in Zuid-Limburg wonen' - ondenkbare gedachte in die tijd (en dus een direct gevolg van het wegtrekken van mijn generatie mag je aannemen).

nickolaas | 04-07-16 | 12:15

Als het je doelstelling is om jezelf overbodig te maken dan hou je je daar aan. Als je dan vervolgens zoals de nederlandse politiek waaronder d66 en pvda (welke arbeiders?)
toch blijft zitten dan is dat heel kwalijk.
Hulde aan Farage en Johnson, zij waren alleen verantwoordelijk voor deel 1. Verder niet!

Alleen deel 2 met met moeder Theresa May kan wel eens een slap sequel vormen.

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:14

De ratten Farage en Johnson verlaten het zinkende schip.

Dit doet me aan de Arabische Lente denken.... (doordenkertje voor jullie)

MRF2739 | 04-07-16 | 12:14

@TeeJee | 04-07-16 | 11:51
@KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:54

Laat ik het anders stellen:

Ieder weldenkend mens maakt plannen. Een plan heeft mijlpalen en een doel. Na het bereiken van een mijlpaal kan je beslissen of je verder gaat met je plan.

Als je zo mooi van de daken schreeuwt dat het buiten de EU beter is dan binnen en je stopt na het behalen van de eerste mijlpaal dan heb je in mijn optiek je volgelingen verneuqt. Je wilde immers laten zien dat het beter gaat als je onafhankelijk bent.

Dit tweede deel is volgens Farage nu aan anderen overgelaten.

Als ik met vakantie ga om te ontspannen (op het strand liggen) dan ga ik toch niet na de lange tocht naar de middellandse zee in mijn hotelkamer blijven zitten.

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 12:14

@Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53
Quote: [Ik zou zeggen laat al die immigranten in Calais de kanaaltunnel inlopen. Laat zien dat de EU niet zorgt voor immigratie, maar het feit dat miljoenen mensen over de hele wereld hierheen willen. En dat het best moeilijk is om die tegen te houden. Want hoe gaat Engeland die stroom mensen uit Calais tegenhouden als Frankrijk ze niet meer vasthoudt?]

Ik denk dat Engeland gewoon de grens dichthoudt voor paspoortloze gelukszoekers en ze het land niet binnen laat...

FransjeGoedHart | 04-07-16 | 12:14

Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:11

Anecdotes dus..

Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:14

Ik begrijp Farage.
Als je als politicus al ruim 7 jaar gevochten hebt om je land onder de druk van de geldverslindende, dictatoriale technocraten in Brussel weg te halen en met die verschrikkelijk erge anti democraat en machtswellusteling Juncker af te rekening, waren dat tropen jaren.

Vraag maar eens aan een wethouder in een gemiddeld grote stad in Nederland, waar veel Marokkaans tuig woont , waar de politie niet durft in te grijpen ( lees column van Rob Hoogland in de Telegraaf van vandaag maar eens, dat is top journalistiek) hoe veel tijd zo'n man/vrouw kwijt is en bijna 7 dagen in de week 20 uur moet werken.
Dat is slopend.

En de NOS ons maar eenzijdig voorlichten elke dag.
Nederland is een verschrikkelijk, ordeloos land aan het worden en we hebben politici die gewoon anti Nederland zijn en ergens anders mee bezig zijn. Eigen carrière??

joost2 | 04-07-16 | 12:12

Begrijp 'm wel. Hij heeft zijn doel bereikt en ook hij wil z'n leven terug. Net zoals Wilders hier werd en wordt hij fysiek bedreigt door de voetsoldaten van de Engelse gutmensch. 2 jaar uitzingen bij de EU en dan een autobiografie, hij heeft er iig genoeg Brusselse anectdotes voor. Zoals menigeen hierboven al aangeeft. Vreemd dat zijn partij zoveel stemmen heeft maar door het districten, winner takes all systeem maar 1 zetel in het Westminster parlement heeft.

Basil Fawlty | 04-07-16 | 12:11

exkoppijn | 04-07-16 | 11:58
Goh, ik wist niet dat het Brexit-referendum eigenlijk een premiersverkiezing was...
Best moeilijk, hoofd- en bijzaken scheiden.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:11

solcama | 04-07-16 | 12:04
Het is een zionistisch complot.

Gualtiero | 04-07-16 | 12:11

En de beurzen blijven dalen, maar daar hoor je nu even niemand over uit het deugkamp.

TheseDays00 | 04-07-16 | 12:10

@Duifmans | 04-07-16 | 12:08 Waarom is het van belang om het verkopen van tomaten uit het Westland of auto's uit Duitsland in Engeland te koppelen aan het vrij vestigen van Polen en Bulgaren in het VK? Dat zou ik wel eens willen weten, waarom als ik een auto van je koop, dat ik bij je in huis wil komen wonen, en van je bijstand genieten. Te gek om los te lopen.

lijn5 | 04-07-16 | 12:10

Slogra | 04-07-16 | 12:05
Euh, nou was er ook nog zoiets als dat dolkje dat Gove in z'n rug plantte.....

Gen. Maximus | 04-07-16 | 12:09

Wat een slap excuus om uit de discussie te stappen : Ooit een politicus gezien die niet liegt?
Genoeg politici die liegen maar uiteindelijk door media als waarheid gepresenteerd word en als er een keer eerlijkheid komt massaal de boodschapper en uitvoerder van de waarheid aanvallen omdat de burgers dat sogenaamd niet willen weten.

Ik lees al jaren op Geenstijl mee, uitvoerig mee gedaan met acties vaak mond op mond reclame mensen bewust maken van waarheid of leugens. Maar de reacties die ik op deze topic voorbij zie komen zakt bijna me broek van me kont af.

Ogami | 04-07-16 | 12:09

Als Nigel Farage in de UKIP blijft zitten, wat veranderd er dan? Farage zit met zijn partij in het EP niet in het lagerhuis.

Wasbakplasser | 04-07-16 | 12:09

Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53
Wat moeten ze in het VK met de gelukzoekers uit Calais? Het VK is heel verstandig niet lid van Schengen, dus Frankrijk lost het maar op. Of landen in Zuid- en Oost-Europa moeten doen waar ze voor getekend hebben en de Schengen buitengrens dicht houden voor illegalen.
Waarom kunnen we niet gewoon handelen met een land buiten de EU zonder tariefmuren en zonder vrij verkeer van personen? Waarom is het van belang om het verkopen van tomaten uit het Westland of auto's uit Duitsland in Engeland te koppelen aan het vrij vestigen van Polen en Bulgaren in het VK?

Duifmans | 04-07-16 | 12:08

Sneu om hem een deserteur te noemen.
Hij zit niet in de regering, dus hij verlaat het zinkende schip helemaal niet.
Het UK-schip is ook niet aan het zinken.
Hij blijft in de politiek. En hij blijft UKIP supporten.
www.youtube.com/watch?v=AOjKb8YYe-w

Schietmijmaarlek | 04-07-16 | 12:07

“RECTIFICATIE: Nigel houdt nog twee jaar zijn job in het Europees Parlement” Dus in feite gaat hij zich nog 2 jaar inzette voor een goede deal tussen de UK en de EU en dan vertrekt hij pas echt. Dat naar zich dan bijna 30 jaar te hebben ingezet voor een meer vrij, democratisch en internationaal UK.
Het is natuurlijk wel nog de vraag in hoeverre hij de kans gaat krijgen zich daar mee te bemoeien.

Jammer van de inhoud van het artikel, maar te verwachten gezien de auteur.

DerUnterMensch | 04-07-16 | 12:07

@MRF2739 | 04-07-16 | 12:05
Onderbouw uw stelling maar. Graag met uitputtende argumenten elke zogenaamde "leugen" weerleggen.

Ik zie uw relaas graag tegemoet, zodat ik er daarna de vloer mee aan kan vegen.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:07

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:53

Ik heb hier onder aardig wat topics geroepen dat ik een Brexit niet verstandig en niet nodig vond. Niet iedereen die tegen een Brexit was 'keft voor Juncker'.

Het meest trieste is nog wel dat je niet eens meer kritisch kijkt naar waar dit topic over gaat. Juist gasten als jijzelf zouden nu hun teleurstelling moeten uiten en een vlammend oordeel moeten vellen over dit besluit. Maar je zit al zo vast in je retoriek dat je niet verder komt dan Hup Farage en scheld je iedereen met een andere mening de tyfus (Nederlandse honden? Wtf?).

Overigens, laten we vast vooruit kijken naar onze eigen verkiezingen, waar de grote leider Geert Wilders de grootste gaat worden (lijkt me sterk). Ook hij zal de teleurstelling worden die Farage en Johnson blijken te zijn. Ook hij zal bedanken voor de eer als er echt werk aan de winkel is en zijn achterban (hier in de panelen) aan hun lot overlaten. Trump idem.

jawor36 | 04-07-16 | 12:06

Nigel heeft groot gelijk. Er is ook nog een leven buiten de politiek. Hij heeft het onmogelijke waar gemaakt, waarvoor petje af! Ik vermoed dat zijn vrouw en/of huisarts (hij lijkt gezonder dan ie is) hem wel hebben gezegd dat dit niet vol te houden is zonder een hartverlamming. Goed gedaan, en laat een ander maar het eens verder doen.

lijn5 | 04-07-16 | 12:06

Wat een qut stukje Quid, dan geef je ook aan er niks van te begrijpen.
Gefeliciteerd!

Cobalt bomb | 04-07-16 | 12:06

Aardig zuur stukje van Kwit (zoals gewoonlijk).
Kwit doet net alsof Farage in z'n eentje verantwoordelijk is voor de Brexit.
De Britse kiezers waren er toch echt zelf bij en met hun volle verstand mag ik hopen.
.
Farage zal wel bedreigd zijn door een stelletje linksche paupers en heeft eieren voor z'n geld gekozen.

Ommezwaai | 04-07-16 | 12:06

Desmoulins | 04-07-16 | 11:57

Hij is geen MP, so what? Hij is nog steeds de leider van een britse politieke partij met miljoenen volgers. De mensen die hij zo "bezielend" heeft toegesproken en gemotiveerd te doen wat hij wilde laat hij nu in de kou staan. In de meest onzekere tijd sinds WOII. Over lousy timing gesproken! Nee, Farage blijkt opportunist pur sang.

Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 12:06

@EefjeWentelteefje | 04-07-16 | 11:46
Johnson was als tory de aangewezen persoon hiervoor, maar die had er opeens geen trek in, net zomin als (achteraf) het afschaffen van vrij verkeer van personen. Dat lijkt op een vals voorwendsel en aanschurken tegen de EU. Misschien heeft het er zelfs wel mee te maken dat zijn overgrootvader Turks was. Maar als men dan toch vindt dat iemand het boetekleed aan moet trekken is hij het wel.

Slogra | 04-07-16 | 12:05

Thanks a lot “uncle Nigel” you most certainly have done your bit.
You opened our eyes to the antidemocratic EU and you gave them a huge blow. Thanks for that.
It must have been “a bumpy ride” every now and then.
Understandably you need a “sabbatical”.
I’ll be delighted to see you or hear of you again.
Anywhere, anytime, anyhow.

joepiedepeopie | 04-07-16 | 12:05

Zoals ik al eerder zei de BREXIT is 1 grote LEUGEN!

Nigel Farage en Boris Johnson zijn grote leugenaars die met leugens het referendum won. Maar wel met grote gevolgen voor Engeland.

Ik denk dat het volk nu wel mordicus is en aandringt om uitslag referendum naast zich neer te leggen.

Ooit een politicus gezien die niet liegt!?!

MRF2739 | 04-07-16 | 12:05

Zie opeens een hoop usernames langskomen die je anders nooit ziet. Is er een bureautje ingehuurd om op stukjes van Quit te reaguren?

solcama | 04-07-16 | 12:04

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 11:57
Dat de Britse regering geen plan heeft/had kunt u onmogelijk afschuiven op Farage.
Daarvoor moet u bij Cameron zijn... oh wacht... te laat.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:04

ONzin... Farage heeft altijd gezegd, als hij zijn doel heeft bereikt, stapt hij der uit... niets nieuws..

Juliass | 04-07-16 | 12:03

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 11:57
Wellicht kun je zeggen dat zijn timing niet goed is, maar het is wel eerlijk. Geen lulverhalen.

Als dat overigen uw interpretatie is van de speech had u beter op hem moeten letten. Farage waarschuwt de EU al JAREN dat hun methodes en gedrag juist averechts werken, dat daardoor juist de EU uit elkaar zal vallen. Al jaren werd hij daardoor beschimpt en uitgelachen in dat parlement. Het kinderachtige boe-geroep en gejoel is u waarschijnlijk wel opgevallen; dat is het niveau van de EU.

U wil het hebben over onbezonnen en ongeschikt? De gehele EU-top bestaat uit ongekozen dictators die vinden dat u gewoon uw bek moet houden en alles moet laten gebeuren. Die mensen zijn het symbool van de afgrond waar u het over heeft.
Mocht er geen Nexit komen, dan zult u nog wel een keer met weemoed terug denken aan de discussies alhier.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 12:03

Ik zie aardig wat verzuurde reacties hier voorbij komen die voorheen waarschijnlijk onder andere namen reageerden maar goed... Nigel zat niet in de Britse parlement maar de Europese ... zijn taak was VK uit de EU heeft hij aardig wat jaren over gedaan en zeer hevig voor gestreden. Cameron heeft uiteindelijk het volk de optie gegeven om zich te laten horen iets waar hij in het beginne van zijn carriere ook voor aan het vechten was. Nu het Brexit gelukt is zijn alle Pro-EU letterlijk over elkaar aan het struikelen op een moment zoals deze.. en waar komen ze mee ? Hij heeft de boel bedrogen zie je mensen gelogen en bedrogen... Totale zwakte in mijn ogen en ik geloof in vele anderen ook. Gaan deze zure mensen straks ook zo reageren als er door een foutje in communicaties wel een Nexit gaat gebeuren ?
Farage kan nu een soort van rust nemen en wat meer aan zijn thuis en gezondheid denken... zijn werk is immers gedaan en hij kan met een opgeheven hoofd weg gaan.En op zich ook niet verkeerd dat Farage nu eens aan zijn eigen veiligheid gaat werken gezien de vele bedreigingen maar ook dat ontgaat bepaalde zure figuren dus.... beetje eenzijdig links gedachte goed geprent op een historische feit.

Ogami | 04-07-16 | 12:02

Desmoulins | 04-07-16 | 11:57
U begrijpt toch wel dat Farage geen Brits MP is?
Nog nooit zoveel domme reacties onder een topic gezien.

----

Zucht... inderdaad. Normaal gesproken ligt het reaguurniveau hier toch wel iets hoger. Ietsje dan.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 12:02

exkoppijn | 04-07-16 | 11:58

U bedeold dat de huidige ja knikkers in het Nederlandse kabinet verantwoording nemen? Of het tuig in de eu?
whahahahahahahaha, uitlachen kan ik u wel, hoe treurig de feiten ook zijn.

Flipus | 04-07-16 | 12:02

Ongetwijfeld een persoonlijke keuze, en zoals hij zelf zegt "now i want to get my life back".
Ik zal hem missen.

OudeNederlander | 04-07-16 | 12:01

Nogal zuur stukje.
Ik geef Farage groot gelijk. Zijn doel is bereikt nu eindelijk zelf weer een beetje gaan leven. Wat een kanjer!
Sommigen denken misschien dat politicus en veel bla bla een doel op zich zelf is. Niet dus. De echte idealisten gaan door totdat de klus geklaard is. Voortreffelijk werk geleverd. Ik kan me de speech in het Europarlement tegen de Belg Herman van Rompuy nog goed herinneren.
Bedankt en tot ziens Farage!

dijkbewaker | 04-07-16 | 12:01

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:53
misschien dat er mensen tussenzitten welke door de elite direct betaald worden, misschien dat er mensen tussenzitten welke hun leven lang door de elite gebrainwashed zijn. zo was het vroeger ook mbv de kerk of laat staan de islam. tis voor weinig weggelegd om je eigen pad te bewandelen en om je onderbuikgevoelens leren te vertrouwen. tja, tis nooit anders in de geschiedenis geweest. heb gemerkt dat realiteit vaak 180 graden anders is, dan jezelf altijd dacht. het lijkt wel alsof je bewust op het verkeerde been wordt gezet. ik merkt dit/mijn denken vooral op de financiele markten. het nieuws wat jij binnenkrijgt en beweging van de markt zijn 2 verschillende dingen. maw dr zijn meer variabelen welke meespelen.

blabla9899 | 04-07-16 | 12:00

Jammer dat hij de druk niet op de ketel houdt, ben heel bang dat de Britten toch een Balkenende loer gedraaid gaat worden. Aan de andere kant hij heeft het monster verslagen, ere wie ere toekomt nu nog de rest. Over de EU, nogmaals als je afspraken met mensen gaat maken die keer op keer volslagen onbetrouwbaar blijken, de voorbeelden zijn al te vaak genoemd, ben je niet goed bij je hoofd. Het is een ding om een junk nu en dan wat te geven, maar om hem(/haar) nu het beheer van je financiën te geven is iets anders.

bijna_raak | 04-07-16 | 12:00

Het gerucht gaat trouwens dat Johnson door mensen van zijn eigen partij min of meer aan de kant geschoven is.
Farage heeft gewoon zijn doel bereikt. Wat moet die nog meer gaan doen dan?

starbuck280 | 04-07-16 | 12:00

Zul je zien dat straks UKIP ook nog wordt opgeheven omdat GB weer 'indepent' is. #bilderberg #illuminati #eurovision

Teen | 04-07-16 | 11:59

@schrotkopf | 04-07-16 | 11:56
Dank je, EU hond. Wacht rustig af. je kan wel lekker agressief reaguren omdat dat je weer een streepje voor geeft bij je overlords. Want ja als EU slaaf moet je toch de ballen likken van Juncker om je gezin te onderhouden.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:59

Op het hoogtepunt eindigen, begrijpelijk, maar toch triest. Maar inderdaad, zoals TeeJee schrijft, zijn rol in de Engelse en Europese politiek is feitelijk uitgespeeld. Met dank aan het Engelse disctrictenstelsel, dat elk nieuw politiek initiatief in de knop smoort.
Deze man heeft meer voor de eurokritische beweging gedaan dan wie dan ook. Een van de weinige authentieke, ongebonden, realistische en verstandige Europese politici.
De vuilspuiterij in deze thread is misselijkmakend. De eurotrollen hier beseffen niet dat Farage feitelijk zijn politieke carriere heeft opgeofferd voor het doel dat hij nastreefde, voor zijn achterban. Hoeveel Europese plucheplakkers kunnen hem dat nazeggen?
Hij moet beseft hebben dat de Brexit hem werkeloos zou maken. Toch zette hij zijn plannen door, voor het welzijn van de Engelse bevolking. Een laatste heldendaad van een held.

Leipniz | 04-07-16 | 11:59

@Gen. Maximus | 04-07-16 | 11:47
Natuurlijk was de regering volstrekt partijdig. De regering staat toch zeker voor een bepaald beleid? Echt krankjorum om te stellen dat Cameron zijn eigen visie over de EU niet had mogen propageren.

18konijn | 04-07-16 | 11:59

Lafbek! Rotzooi trappen en dan weglopen. Net als andere voorvechters.

Ergens tegenaanschoppen kan iedereen (zie Wilders / PVV), maar verantwoordelijkheid dragen is te hoog gegrepen.

exkoppijn | 04-07-16 | 11:58

Nigel Farage heeft het proces opgestart en nu is het aan anderen de volgende stappen te zetten dat vereist andere eigenschappen die Farage niet heeft en dat weet hij, je kan niet alles in huis hebben
Brussel heeft al meerdere malen aangegeven dat ze niet zo snugger zijn in het onderhandelen (Griekenland, Turkije walst constant over hen heen) dus onderhandelen na art 50 zal voor de Engelsen wel meevallen.

weetjenog | 04-07-16 | 11:58

@Johnny Quid | 04-07-16 | 11:23
Het gaat hem ongetwijfeld om de absurd goed betaalde baan, voor zijn politieke loopbaan werkte hij in de fabriek tegen minimumloon. Daar zal hij nu ook wel weer naar terug moeten, in verband met zijn beperkte charisma en belabberde verkoop talent.

mmx | 04-07-16 | 11:58

Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53
Het blijft economisch gezien gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Het is daarom voor zowel de EU als voor GB beter om soepele handelsverdragen op te stellen. En hoezo 'plichten'? Alsof wij ooit zeggenschap hebben gehad over het opvangen en/of verdelen van al die zogenaamde apothekers en ingenieurs uit de moslimzandbak. Plichten my ass. Democratie en zelfbeschikking, of beter een totaal gebrek daaraan, dáár moet de discussie over gaan.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:58

"Veel mensen lijken te vinden dat de EU niet kinderachtig moet doen"
@Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53


Veel meer dan dit hoeft niet. Het gaat om veel mensen, veel geld en om goed bestuur.
Het enige wat ze hoeven te doen is een deal maken waar beide partijen mee kunnen leven.

Ik heb daar echter weinig vertrouwen in ,als je kijkt naar het kleuterklas-niveau van Schauble, Juncker, Tusk etc etc.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:58

polt | 04-07-16 | 11:55

Ach makkelijk lullen voor die Labour volksverlakker.
U begrijpt toch wel dat Farage geen Brits MP is?
Nog nooit zoveel domme reacties onder een topic gezien.

Desmoulins | 04-07-16 | 11:57

WTF........ het was mijn held en nu dit

Stifflers_Mom | 04-07-16 | 11:57

@polt | 04-07-16 | 11:55
Tip, Tap Top, eet maar lekker op.
--
Lekker herhalio ben jij. Ga gewoon lekker aan de slag in je EU droomwereld. Juncker Likker, EU slaaf.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:57

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:57

TeeJee | 04-07-16 | 11:42
Regeren is vooruitzien.

polt | 04-07-16 | 11:57

-weggejorist-

schrotkopf | 04-07-16 | 11:56

Doel bereikt na 17 jaar hard werken. Zijn baan als Europarlementariër komt te vervallen dus logische en verstandige keuze. De man is gewoon consequent. Een dikke vinger naar de pucheplakkers en aanhang overal in politiek en samenleving. Take off your hat to him and buy him a drink!

drs. P | 04-07-16 | 11:56

Wat een drama-queen reacties hierover. Nigel treedt af als partijleider. So what? We hebben van hem genoten hier, gun die man ook eens wat meer vrije tijd.
Tenminste een van de zeer weinige politici die nog iets wezenlijks bijgedragen heeft.

Negatyfus | 04-07-16 | 11:56

Farage is uitstekend om er met gestrekt been in te vliegen, om te zorgen voor een kantelmoment. Nu tijd voor een kundig persoon om de deal uit te onderhandelen.

cucaracha | 04-07-16 | 11:55

@Sven Hoek | 04-07-16 | 11:50
En er komt een Nexit.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:55

Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen hier zo negatief over zijn. Wat nou verantwoordelijkheid nemen? Hij zit in het EP niet het britse parlement. Hij kan geen beleid maken of uitvoeren, dit is aan het parlement. Er moet een nieuwe regering gevormd worden met aan het hoofd een voorstander van de Brexit, die goed kan onderhandelen en het beste voor de britten eruit kan halen.

Aan die onderhandelingstafel ga je geen Farage of Johnson zetten want die krijgen geen enkele gunning vanuit de EU. En daarnaast heeft Farage nooit gezegd dat hij premier wilde worden.

En even premier worden is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Dus wat loopt iedereen inclusief GS nou dom te blaten hier..

76435 | 04-07-16 | 11:55

"Populism is popular until it gets elected -- then it has to make decisions." - David Miliband on #Brexit

polt | 04-07-16 | 11:55

@endtotrolling | 04-07-16 | 11:52
En Leave blijft winnen. Overal in Europa!

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:54

TeeJee | 04-07-16 | 11:51
@hangtiet met knoop | 04-07-16 | 11:48
En hij heeft gestreden voor een Brexit en die is er gekomen. Al is het veel te veel eer om te stellen dat hij dit zelf heeft gedaan; het Britse volk heeft uiteindelijk gestemd
En nu is zijn rol over, want noch hij of zijn partij kunnen verder ook maar iets betekenen in de procedures en onderhandelingen.

De echte lafaard is Cameron.

------

En zo is het!

KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:54

@Donkersloot | 04-07-16 | 11:50
Voor de meest ronkende leugens moet u toch echt bij de EU zijn.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:53

Sven Hoek | 04-07-16 | 11:50

Onafwendbaar.
Het duurt alleen even voordat artikel 50 wordt geactiveerd.

Desmoulins | 04-07-16 | 11:53

Wat een valse honden leven er toch in Nederland. Verschrikkelijk land met verschrikkelijke mensen.
--
Losers die onderhouden worden door de overheid en de EU. Slaven die keffen voor Juncker. Het is mooi dat de meeste Nederlanders verschrikkelijk arm zullen zijn in een paar jaar. Dan mogen ze nog eens nadenken over hun keuze voor de PVDA, VVD of de liefde voor de EU. Wat een sukkels. Crepeer lekker stelletje Nederlandse honden.
--
Hup Farage!

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:53

Een oprechte vraag.

Veel mensen lijken te vinden dat de EU niet kinderachtig moet doen en een voor de UK heel voordelig verdrag moeten uitonderhandelen. Maar waarom?

Moeten wij alle asielzoekers die naar de UK willen misschien hier opvangen? Omdat die Engelsen er geen zin in hebben?

En moeten wij misschien 0% importbelasting heffen? Zodat Engeland lekker het geld met de handel met China in haar zak kan steken en vervolgens in Europa verder kan distribueren?

Waar komt die liefde voor de Britten vandaag dat zoveel mensen hier ze wel de lusten van de EU gunnen (enorme afzetmarkt zonder grenzen en heffingen) maar niet de lasten (afdrachten, gedeelde besluitvorming en vrij verkeer van personen)?

Ik zou zeggen laat al die immigranten in Calais de kanaaltunnel inlopen. Laat zien dat de EU niet zorgt voor immigratie, maar het feit dat miljoenen mensen over de hele wereld hierheen willen. En dat het best moeilijk is om die tegen te houden. Want hoe gaat Engeland die stroom mensen uit Calais tegenhouden als Frankrijk ze niet meer vasthoudt?

Nick da Prick | 04-07-16 | 11:53

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:46
Ze moeten toch ergens hun opgekropte frustraties kwijt haha.
Het leave kamp heeft nog steeds gewonnen hoor :-)

endtotrolling | 04-07-16 | 11:52

Nog 2 jaar aanblijven is misschien wel een goed idee. Daarna ligen de Engelse thee-drinkers er toch uit, mits er niet vroegtijdig de stekker uit het dictatoriale EÜ is getrokken.

Uw Psychiater | 04-07-16 | 11:52

mennie | 04-07-16 | 11:49

Welke afgrond?

Hij heeft ze weten te behoeden voor de huidige afgrond, niet een imaginaire.
Dom gelul.

Desmoulins | 04-07-16 | 11:52

@hangtiet met knoop | 04-07-16 | 11:48
En hij heeft gestreden voor een Brexit en die is er gekomen. Al is het veel te veel eer om te stellen dat hij dit zelf heeft gedaan; het Britse volk heeft uiteindelijk gestemd

En nu is zijn rol over, want noch hij of zijn partij kunnen verder ook maar iets betekenen in de procedures en onderhandelingen.


De echte lafaard is Cameron.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:51

Noem me een Brexit-cynicus, maar het valt me wel op dat de Grote Tenoren van de Brexit-campagne het ENORM af late weten. Eerst exit Boris, die een mes in de rug kreeg van steun en toeverlaat en mede-brexiter Michael Gove en nu de man die de meeste leugens ver... eh... het meeste lawaai maakte, Sint Nigel Farage zelf die afzwaait.

En... is de Brexit al een feit? Neen!

Er wordt volop gedraaid en gewacht met het indienen van artikel 50. Je zou nu toch verwachten dat de Brexit-ers actief blijven met het letten op de volgende PM en de volgende regering. Zo blijkt maar weer; geef populisten de macht en het zaakje dondert met hoge snelheid in elkaar. We hadden het al gezien met de LPF; ze hebben het nog niet voor het zeggen of ze maken elkaar af of gaan een hobby zoeken. Stel vreselijke amateurs.

Ik zou nog even een paar jaar wachten met die Nexit en kijken hoe het over een tijdje in de UK is....

Donkersloot | 04-07-16 | 11:50

-weggejorist-

Sven Hoek | 04-07-16 | 11:50

De "boel verkloten"...

Zoveel anti-democraten hier niet beseffende dat Farage geen MP van het VK is. Ik zou het gebreuk aan steun van dit soort idioten alleen maar toejuichen...

Desmoulins | 04-07-16 | 11:50

hetzoutindepap | 04-07-16 | 11:45
Leugenaar? Farage heeft nooit beloofd het land te gaan leiden na een Brexit. Die zoutzak van een Cameron had dat overigens wél toegezegd...
Nogmaals: het is absoluut ondenkbaar dat een actieve Brexit-campainer het land uit de EU gaat leiden. Als er ook maar iets niet soepel gaat, zal diegene meteen worden geconfronteerd met z'n eigen campagne door de remainers en de EU-baasjes. Politieke zelfmoord dus. Daar trapt niemand in. Ik denk dat Theresa May een uitstekende leider is om GB uit de EU te leiden op een ordentelijke manier.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:50

Ben ik teleurgesteld? Ja.
Maar mag hij zijn leven terug? Zeker.
Los van de emoties zou het wel eens tactisch gezien een juiste zet blijken te zijn om een stap terug te treden.
Belangrijk is wel dat er een bekwame opvolger komt.
Wie komt daarvoor in aanmerking?

MyCatIsDoingThis | 04-07-16 | 11:50

't Valt me een beetje tegen, maar ik kan 't me ook wel goed voorstellen ook. 17 jaar uitgelachen, gezeik aan je hoofd, zo'n kerel als Juncker in je nek. Dan zou ik ook de dikke vinger geven zodra ik gewonnen heb.

kanon0503 | 04-07-16 | 11:50

Jaren geknokt met een geweldig resultaat. Niets mis mee een stapje terug te zetten. EUrofielen zullen nu wel met smakeloze excuses aan komen zetten, dus. 3,2,1....

Mr_Pikibelly | 04-07-16 | 11:50

Mooi, dan komt er wat meer ruimte op GS voor tietentopics.

Teen | 04-07-16 | 11:50

Een komiek die weet dat hij moet stoppen op het moment dat hij nog grappig is? De Britse Kees van Kooten, of in een verder verleden Henk Elsink?

Arnold Layne | 04-07-16 | 11:50

@ItsNoStyleAtAll | 04-07-16 | 11:44
Waarom, beargumenteer je gescheld eens?

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:49

Misschien was ie bang dat mensen er later, als de rook geklaard is, achter komen dat ie eigenlijk een grootte leugen heeft verkocht aan het simpele volk op het platte land. En hij het eigenlijk niet aan durft om het zelf eigenhandig nog verder de afgrond in te storten.

mennie | 04-07-16 | 11:49

Kom op GS - even de hand heel diep in eigen boezem steken!

Nigel F. was DE_VERLOSSER, de man die het zou fixen, de figuur die het licht bracht in de duisternis, hij die over water kon lopen.

Was er niet ook nog een innige liefde tussen Nigel en GS/GeenPeil? Iets met een tour de force van GeenPeil met een busje door Engeland met het icoon Nigel F. voorop?

hangtiet met knoop | 04-07-16 | 11:48

@Le Roi | 04-07-16 | 11:43
Jij bent ook al gepakt door de EU propaganda... Nog een EU slaaf erbij. Wanneer lik jij nu de ballen van Juncker, na of voor Timmerfrans?

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:48

janalleman | 04-07-16 | 11:31
Dat zie ik toch anders. De regering van GB had de plannen voor beide mogelijke uitkomsten klaar moeten hebben liggen. Het referendum is al lang geleden uitgeschreven en het was ook al heel lang een nek-aan-nek race. Sowieso was het al bedenkelijk dat ze zo duidelijk stelling namen. Ze hadden op the fence moeten zitten en rustig de uitkomst afwachten en het dan gaan regelen. In plaats daarvan waren ze volstrekt partijdig en gooide de PM er doodleuk het bijltje bij neer na de ongewenste uitkomst, in de meest tumultueuze omstandigheden die Albion sinds tijden gekend heeft. Dat dit alles een janboel van jewelste oplevert zijn we roerend eens.

Gen. Maximus | 04-07-16 | 11:47

Mooi is dat. Eerst de boel flink verkloten en dan weet hij het ook niet meer en dan stapt ie maar op.

The Unjorisable | 04-07-16 | 11:47

Dus zo rolt Nigel. Elke vorm van respect die ik voor hem had is volledig verdwenen. Ik veracht hem nu zelfs beetje. Dikke doei Nigel. Daden spreken sterke dan woorden en jij blijkt niets meer dan hete lucht. En nog lekker in EU parlement blijven zitten ook! Driewerf bah.

Het Vijfde Wiel | 04-07-16 | 11:47

De staatspopulisten (zoals radio1) buitelen over elkaar heen. "Zie je wel. Leugens en bedrog. Hadden ze maar naar ons geluisterd. Nu hebben ze het verkeerde gekozen" ?
Verkeerde gekozen ? Uitsluitend het standpunt van de Stasi Staatspopulisten geldt voor het klapvee ?

Kamervraag | 04-07-16 | 11:47

Le Roi | 04-07-16 | 11:43

Denk eens na. De huidige regering gaat over een Brexit niet het EP. Kortzichtig geouwehoer.

Desmoulins | 04-07-16 | 11:46

Behoorlijk teleurstellend gedrag van de voortrekkers van Brexit. Ik weet niet precies wat ik ervan moet denken, maar het lijkt er sterk op dat zowel Johnson als Farage er nooit op gerekend hadden dat de Britse bevolking daadwerkelijk voor Brexit zouden kiezen, en dat ze zodoende helemaal geen rekening hebben gehouden met het logische gevolg, namelijk de afhandeling van een-en-ander.

EefjeWentelteefje | 04-07-16 | 11:46

@Draak uit Brabant | 04-07-16 | 11:40
Mooi he.. de jakhalzen komen nu uit hun hol. Omdat ze iets hebben, denken ze, om te bashen. Treurnis alom bij de slaven van de EU. Ach je zou maar geheel afhankelijk zijn van Juncker en consorten. Dan heb je een treurig bestaan.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:46

Heb ik iets gemist? Is G-B al uit de EU?
Terwijl ik sliep misschien?

49 | 04-07-16 | 11:45

Slimme leugenaar en oplichter. Te slim voor die andere leugenaar en oplichter; Geert Wilders.

hetzoutindepap | 04-07-16 | 11:45

@KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:43
Kijk aan, een stukje helder realisme. +1

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:45

hfakker | 04-07-16 | 11:42

Nou vertel?
Farage zit in het EP niet in het Britse parlement.

Desmoulins | 04-07-16 | 11:45

Brexit mag niet geburen van de Bilderbergjes is afgelopen keer besloten...... dus hoe dan ook, brexit gaat sowieso niet door.

nope | 04-07-16 | 11:45

Nog 2 jaar goed doorbetaald in het EP en dan de rest van z'n leven een mooi pensioen. In Euro's.... Dit stinkt!

PietGeniet | 04-07-16 | 11:44

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:44

@bintang | 04-07-16 | 11:38
Het CDA had de stekker in handen.

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:44

Volkomen logisch dat Farage en Johnson het land niet uit de EU gaan leiden. Zij zijn 'besmet' en zullen met deze voorgeschiedenis niet de kou uit de lucht kunnen nemen. Ze zullen door iedereen worden tegengewerkt, zowel euronazi's als remain-idioten in eigen land. Er moet nu iemand komen te zitten die niet uitgebreid brexit-campagne heeft gevoerd en dus een meer neutrale uitstraling heeft.

KlunsJohannus | 04-07-16 | 11:43

Wat zou er toch allemaal achter de schermen gebeuren...

Pedronegro | 04-07-16 | 11:43

Wow, al dat respect dat ik in de loop van afgelopen jaren heb opgebouwd voor Nigel Farage, poef, in één keer weg. Dan heb je dus eindelijk die grote stap gezet om het Verenigd Koninkrijk uit de EU te krijgen, en trek je je handen volledig af van de wederopbouw die nu hard nodig is. Een schande. De hele #Remain-meute gaat hier gehakt van maken. Jammer.

Le Roi | 04-07-16 | 11:43

Laaghartige gek. Ik wens hem veel reclame.

Sarcasper | 04-07-16 | 11:42

Wat een boel randmongolen hierhoven die nu heel hard het "Leave" kamp uitlachen en uitschelden.


Natuurlijk is er verdomme geen plan. Er is NOG NOOIT een land uit de EU gestapt. Er is geen precedent, er is alleen een Artikel 50 procedure die een "framework" biedt.
Het enige wat de UK kan doen is die procedure starten en kijken wat ze maximaal uit de afspraken kunnen slepen en daarmee verder werken.
En nieuwe afspraken maken met de rest van de wereld. UKIP/Farage zit niet eens in de regering, was er waarschijnlijk ook niet in gekomen en zal dus nooit iets in die onderhandelingen betekenen. Zijn vertrek is niet relevant voor de Brexit!


Is dit nou echt zo fucking moeilijk?

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:42

Ik zal eens voorspelling doen:

Die Brexit komt er niet.

Charles de Batz | 04-07-16 | 11:42

@Draak uit Brabant | 04-07-16 | 11:40
Yup, de EU trollen zijn weer uit hun holen gekomen.

Hobbykip | 04-07-16 | 11:42

Hobbykip | 04-07-16 | 11:39

Wat zou onze beursgoeroe Pechtold daarvan zeggen.

Bennie Boos | 04-07-16 | 11:42

GS kan wel eens door de realiteit (rechts) ingehaald worden en zo in haar eigen voet hebben geschoten?

hfakker | 04-07-16 | 11:42

@TeeJee | 04-07-16 | 11:38
+100. Die man heeft iets groots voor elkaar gekregen. En nu is het tijd voor anderen. nieuwe mensen, frisse gezichten. EN dat is wat Farage wilt. EN hij begrijpt dat hij daarvoor een stapje terug moet doen.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:42

Het EU-gespuis is ook weer aanwezig hier...
Nee, EU-plebs een Brexit betekende nooit een direct einde van het VK in de EU, dus waarom is zijn aangekondigde vertrek laf?

Desmoulins | 04-07-16 | 11:41

Hij laat zien dat hij geen pluche klever is en dat na volbrengen van zijn doel hij weer normale leven kan oppakken

MrShadow | 04-07-16 | 11:41

@Peter_K | 04-07-16 | 11:32
Farage stond volkomen geisoleerd en ook zijn functie van EP zou eindigen door Brexit. Hij heeft 7x gefaald om in het Britse Lagerhuis verkozen te worden en stond binnen het Leave-kamp ook al geisoleerd (afgezien van het feit dat het altijd al meerdere kampen waren).
Verder staan 'de Tories' ook geisoleerd als er een referendum over bijvoorbeeld Schotland zou komen (en die waren altijd al zwak in Schotland - Labour, dat al gedecimeerd was door de Scottish National Party is op dit moment ook al zo gespleten dat kampen nauwelijks met elkaar praten en er is de vraag of ze niet willen splitsen in een Scottish Labour in plaats van door te gaan als Labour in Scotland (met zitting in het Lagerhuis, waar ze dus kleiner zijn dan de SNP). Dat hele issue rond Schotland zal ook wel een paar jaar in beslag nemen om uit te kristaliseren - maar de conflicten binnen de partijen over koers zijn er al (net als binnen de Tories - daar gaat nu ook een deel van de ideologie het raam uit, vooral ook begrotingspolitiek zo lijkt).

nickolaas | 04-07-16 | 11:41

@Mastermattie | 04-07-16 | 11:39
*missen

Mastermattie | 04-07-16 | 11:40

De ratten verlaten het zinkende schip..

flupsen | 04-07-16 | 11:40

Verder trouwens opvallend dat op een bericht als dit heel ander soort sympathisanten reageren dan op artikelen waarin vermeld wordt dat Brexit een feit is, et cetera.

Draak uit Brabant | 04-07-16 | 11:40

Hij heeft dit van begin af aangegeven. Toch zal ik 'm wel midden.

Mastermattie | 04-07-16 | 11:39

Farage stapt op en gelijk gaan de beurzen weer omlaag ...... Ghehehe

Hobbykip | 04-07-16 | 11:39

Ergens tegenaan schoppen is natuurlijk een stuk makkelijker dan verantwoordelijkheid dragen. Zie ook Greet, die niet wist hoe snel hij de stekker uit het kabinet moest trekken waaraan hij gedoogsteun verleende. Een beetje boe roepen vanaf de zijlijn is veel leuker.

bintang | 04-07-16 | 11:38

@mennie | 04-07-16 | 11:32
Ja, we hebben veel meer aan de mensen die heel stilletjes via de achterkamer allerlei wetten doordrukke, en bij de verantwoording iedereen heel hard weglachen.
Dat zijn de echte toppers!

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:38

Laf en zeer triest. Wat een blamage...

HdJ& | 04-07-16 | 11:38

Het was hier toch 'Ome Nigel dit, ome Nigel dat'?
Of was Kwit zuur dat 'ie niet mee kon naar Londen vlak voor het referendum?
.
Al dan niet, begrijpelijk toontje. Was dit z'n hele doel? D'r uit en dat was het?

Draak uit Brabant | 04-07-16 | 11:37

Hij heeft een hele mooie klus geklaard: hij was DE kopman en hèt gezicht van het streven naar de BREXIT.
UKIP krijgt sowieso geen rol toebedeeld bij de nieuwe koers want veel te klein.
Daarom: No Problem Nigel! You've indeed done your bit! Thnx a lot!
Nu zijn de conservatieven weer aan zet.

Aristotalloss | 04-07-16 | 11:37

Slap om weg te lopen voor de ellende die komen gaat. Dit zie je vaker: hard roepen, chaos veroorzaken en dan geen verantwoordelijkheid nemen, omdat dan zal blijken dat hetgeen ze riepen in de praktijk voor de burger slecht uitpakt. Ik neem aan dat Jan Roos (waar is hij eigenlijk?) een scherp interview met zijn makker zal houden.

Mannes | 04-07-16 | 11:37

-weggejorist-

Brintapappa | 04-07-16 | 11:36

Hmmm, Brexitkamp zakt verder in elkaar. Veel leave stemmers zullen er toch een katerig gevoel aan over houden. Niemand neemt nu de leiding, conservatieven en labour in interne crisis. #smallBritain

Road to serfdom | 04-07-16 | 11:36

de elite accepteert geen verlies. het zou me niet verbazen dat ie op de hitlijst staat. niet raar opkijken dat de brexit niet doorgaat. tja, het komt niet vaak voor dat het volk geschiedenis kan schrijven, meestal gaat dat dan ten koste van de elite= 1776/89. nahh, dr komt geen brexit.

blabla9899 | 04-07-16 | 11:36

Zou dit ook met Geert Wilders gebeuren als de PVV ooit de grootste partij wordt en erachter komt dat hij geen enkel serieus talent in zijn partij heeft en al zijn plannen onuitvoerbaar zijn?

Rest In Privacy | 04-07-16 | 11:36

En joop.nl krait binnen 5 minute victorie. Jole zijn eenzijdige extreem polariserende populistische kijk op de zaken is weer duidelijk.

TheseDays00 | 04-07-16 | 11:36

Hahaha, het Leave-kamp had behalve 'leave' echt geen enkel plan. En Jan Roos liep er als een laafje achteraan te huppelen. Geweldig :)

Cuban8 | 04-07-16 | 11:35

Volgens mij krijgt ie 2 jaar gewoon doorbetaald door de EU.

lady blabla | 04-07-16 | 11:35

Dus je laat eerst het paard op hol slaan met je gasten in de koets en dan spring je er zelf af?

Pffffff.

polt | 04-07-16 | 11:35

Redelijk schandalig hoe de Brexiteers de bevolking voorgelogen hebben en dikke schijt hebben aan het verdere vervolg. Het werk is klaar? Het begint nu pas man!

jawor36 | 04-07-16 | 11:35

Intens treurig. Goed betaald alles op zijn kop zetten en als puntje bij paaltje komt niet leveren.

Wat er nu gaat gebeuren is dat duizenden mensen die niet voor een Brexit waren en als 'luie uitvreters' zijn weggezet de schade gaan beperkten. Keihard werken om de Brexit in goede banen te leiden met ellenlange onderhandelingen en nieuwe verdragen.

En ik kan je nu al voorspellen wat er dan gebeurt. Dan komt Farage of een soortgelijk persoon en die gaat weer lopen schelden dat de 'elite' er een rotzooi van heeft gemaakt, dat we er weer zijn ingerommeld en dat het helemaal verkeerd is. En dan begint alles weer opnieuw.

Nick da Prick | 04-07-16 | 11:35

Hij heeft toch gewoon gelijk? Dit was zijn doel, dat doel is bereikt dus wat is er nog meer voor hem? Het is niet aan Nigel Farage of Boris Johnson om een nieuwe regering te vormen en de Brexit te begeleiden.

Het VOLK heeft gesproken, niet Nigel Farage of Boris Johnson of wie dan ook die voor een Brexit was.

Volgens dit zure stukje zou GeenStijl en Jantje Roos nu ook verantwoordelijk moeten zijn voor het Oekraine referendum.

76435 | 04-07-16 | 11:35

GB moet voorzichtig in de EU geparkeerd worden. Farage werkt als een rode lap op een stier/Europarlement dus hij moet moven. Een echte Brexit zullen we niet zien. Er zijn nauwelijks meer voorstanders te vinden die een vinger in de pap hebben.

Ravissant | 04-07-16 | 11:35

Gemengde gevoelens hierbij. Misschien uiteindelijk beter voor een partij als UKIP, die moet nu ze uit de EU zijn zichzelf vernieuwen zodat het een gerenommeerde partij kan worden met een echte verbinding met het volk.

Wat mooi zou zijn is als UKIP zich nu gaat richten op de invoering van de directe democratie in de UK..... Pas daarna kan UKIP echt opgeheven worden!

Hobbykip | 04-07-16 | 11:35

Echt wat een slappe zak. Typisch ook weer. Altijd die populistische politici die hard A roepen en vervolgens als puntje bij paaltje komt met de staart tussen de benen terugkrabbelen. Wat zou ik me genaaid voelen als Brit zijnde.

Infernoss | 04-07-16 | 11:35

Weglopers.

ZMullers | 04-07-16 | 11:34

Prima dat hij zegt dat hij geen politicus is (hij zal het zelf het beste weten, toch?), maar hopelijk hebben ze wel sterke kandidaten om deze Brexit goed op de rit te krijgen voor GB. Dat is wel van belang. Er is lijkt mij genoeg te doen. Nu maar hopen dat Europa niet te arrogant en te dom en eigenwijs is om snel een goed handelsverdrag op te stellen met Engeland. Maar dat zal wel weer "wishful thinking" zijn?

Jan, Leiden | 04-07-16 | 11:34

Nu dan een Megaklapper voor Boris en voor UKIP, Boris Johnson UKIP leider?

Flatuleerder | 04-07-16 | 11:34

Het lijkt er wel op dat GeenStijl nog die enigste zijn die in eeb Brexit geloven. Lijkt wel GroenLinks. Principes boven de realiteit.

Charles de Batz | 04-07-16 | 11:33

Farage gaat op vakantie, meer niet. Voor de volgende verkiezingen, na de eerste Brexit turbulentie, stelt hij zich gewoon weer verkiesbaar als partijleider. Have a good one, Nige.

Adversary | 04-07-16 | 11:33

Iets zegt me dat dit stink van alle kanten.

WhaTsHenneping | 04-07-16 | 11:33

Jah... ik vond het al een raar stukje van @Spartacus gisteren (ik had de halve dag artikelen zitten lezen over de splijtingen in alle partijen in vrijwel alle regio's dan ook nog een keer). En hij opent de zin met 'de Britten' (zelfs dat valt nog te bezien over hoe dat gaat lopen, afgezien dus dat de hele politieke kaste van het VK dus zeer instabiel is en daar de komende dagen en zelfs weken niet zoveel over te zeggen valt..).

nickolaas | 04-07-16 | 11:33

Eerst lekker populair doen en als je daarna de bijl in handen hebt het vertikken om te hakken.
- Boris Johnson
- Nigel Farage
Zo zie je wat je aan die mensen hebt die hard roepen maar geen plan hebben.

mennie | 04-07-16 | 11:32

Mensen hebben hun sterke en zwakke punten, en het is goed die te kennen.
.
Farage was alleen gekozen in het EU parlement, omdat daarvoor het Britse districtenstelsel niet geldt.
In het Britse parlement heeft hij geen zitting, daarom is hij eerder al teruggetreden als Britse UKIP leider, en is het logisch dat hij verder geen rol speelt.
.
Dat geldt ook voor Boris Johnson. Campagne voeren voor de BREXIT, is wat anders dan premier worden.

Peter_K | 04-07-16 | 11:32

Ik weet het niet. Allerlei figuren blèhrden om het hardst om uittreding (Farage, Boris) en nu het een feit is, wil niemand zich branden aan de gevolgen.
Dat is wel een beetje raar. Wat speelt daar?

Captain Pervert | 04-07-16 | 11:32

-weggejorist-

metworst | 04-07-16 | 11:31

ff om me heen kijken wie ik nog wel kan vertrouwen.

Bennie Boos | 04-07-16 | 11:31

Was te verwachten dit. Op het moment dat Artikel 50 in gaat zou Nigel toch zonder baan komen te zitten. Dus dan had hij met de volgende verkiezingen mee moeten doen en maar afwachten wat dat dan wordt. Gezien de bak stront die hij de afgelopen tijd over zich heen heeft gekregen, inclusief vele aantallen doodsbedreigingen, kan ik me voorstellen dat hij stopt.

Het leave camp heeft niet echt een goed plan gehad voor na het referendum, dat blijkt nu wel. Het referendum was het doel, niet het middel. En dat wekt wel zorgen. Onder aan de streep denk ik nog steeds dat het VK beter af is, maar ze maken er nu wel een potje van. We gaan het in een aantal jaren zien waar alles staat.

janalleman | 04-07-16 | 11:31

Gefelicteerd met het behouden van je hoofd. En bedankt voor het je land laten stellen van het juiste voorbeeld.

Slogra | 04-07-16 | 11:31

Junckers zal hem missen. Ik ook.

KayakFun | 04-07-16 | 11:31

Mijn god hoe kun je een land in de steek laten zeg! Hij was de 'visionair' die Engeland uit de EU geloodst heeft, en nu stapt hij op? Wat een ongelofelijke lafbek zeg.

Maline Genie | 04-07-16 | 11:30

Verstandig van Farage. Hij heeft immers al 3 van zijn 9 levens opgebruikt (helicopterongeluk, kanker, autowielen die er vandoor gingen)
Hoop wel dat hij actief blijft op twitter en wellicht net als Pat Condell lekker gaat ranten in filmpjes.

solcama | 04-07-16 | 11:30

Een laffe hond en de mensen zijn er in getuind.

van Oeffelen | 04-07-16 | 11:30

Raar. Nu wordt het pas leuk. Kan hij eindelijk de vruchten gaan plukken van z'n decennialange kruistocht, zwaait ie af. Tssssk

Gen. Maximus | 04-07-16 | 11:30

Farage had nooit verwacht dat het zou lukken. Dacht altijd lekker makkelijk te kunnen scoren door tegen de eu aan te schoppen. Maar zodra meneer zelf met een plan moet komen gaat hij op vakantie. Pussy

Slippermeneer | 04-07-16 | 11:30

Dat heb je met een one-issue partij. Het doel is bereikt: UK independent. Wat moet hij nog meer doen, dan? Met het districtenstelsel hebben ze niet eens een zetel in het Lagerhuis.

TheFirstYelle | 04-07-16 | 11:29

Zwak figuur. Het land op ramkoers brengen en dan het zinkend schip verlaten.

ploert | 04-07-16 | 11:29

Juist goed. Er wordt te veel opgericht wat een doel nastreeft dat uiteindelijk nooit bereikt wordt omdat de eigen organisatie uiteindelijk doel is geworden. Al die goede doelen die met pappen en nathouden hun onrecht, ziekte (enz.) in stand houden.

wingload | 04-07-16 | 11:29

Nigel is fysiek kapot sinds zijn vliegtuigcrash, dus ik begrijp hem wel. Het establishment laat hem toch ook niet aan de onderhandeltafel

rode peper | 04-07-16 | 11:29

Na het succes van het exit zetten de exitters de trend iets te ver door wat mij betreft.

Bertie Wooster | 04-07-16 | 11:28

Goede zet van Farage. Er moet ruimte komen voor nieuwe verse gezichten en ideeën. Hij snapt het.

Mark_D_NL | 04-07-16 | 11:28

dit is voor het zingen de kerk uit, veel te vroeg. Het referendum heeft ie gewonnen, maar er is nog niet eens een art 50 brief dus een brexit is nog niet eens zeker. Ik zou er niet al te zeker van zijn dat die komt nu iedereen en zn moeder opstapt.

deluiegriek | 04-07-16 | 11:28

Wat een laffe trut :/

Coachman | 04-07-16 | 11:28

Lache, Nigel Farage had nooit geen Brexit verwacht. Nu is zijn baantje weg, wat een loser.

Mans5 | 04-07-16 | 11:28

Hier zit meer achter...

Olijke Guit | 04-07-16 | 11:28

Ik denk dat mevrouw Farage ook wel eens gezellig op vakantie wil.
-
Misschien kan hij af en toe nog een spreekbeurt komen houden hier in Nederland...?

bisbisbis | 04-07-16 | 11:28

Het makkelijke werk is gedaan, nu wordt het te moeilijk. Best volk, jullie hebben voor een beetje stront gekozen, maar we laten jullie lekker diep in de dikke shit wegzakken. Doei! Het lijkt Juncker wel.

Dima Beeline | 04-07-16 | 11:27

Alsof er een duistere macht ze allemaal een voor een laat aftreden.
Er waren helemaal geen voortekenen van z'n aftreden. Iemand zal wel vuil gevonden hebben op em.

GateKeeperNL | 04-07-16 | 11:27

Dit valt me een beetje tegen

Drs. Lampelul | 04-07-16 | 11:25

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl