Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gefeliciteerd Dijs! Cadeautip: helikoptergeld

helicopter.pngWelgemeende felicitaties voor Jeroen Dijsselbloem: geboren in het jaar van de bakfiets (’66) beleeft hij dit jaar zijn Abraham. Het cadeau is al geregeld door Draghi, namelijk een helikopter vol voorgedrukte euro’s die de Dijs over het dankbare volk mag uitstrooien. Gratis geld! Manna uit de hemelen! Maar gratis geld bestaat toch niet, hoor ik u denken? Toch wel, want de ECB heeft ontdekt dat Quantitative Easing niet meer werkt en gaat dus nu maar gewoon geld bijdrukken. Helicopter money, heet dat in jargon: falende banken en een zieke huizenmarkt overeind houden door veel te goedkoop krediet. Het is de ultieme bevestiging van het feit dat de Europese munt overgenomen is door knoflokiërs, die immers al jaren bijdrukken, in plaats van dat Zuidelijk Europa zich optrekt aan de deugdzame zuunigerds in het noorden die met sparen en zuinigheid prachtig bloeiende economiën hebben opgebouwd. Dit leidt uiteraard tot geldontwaarding en verdamping van zorgvuldig opgebouwde spaar- en pensioenpotjes, maar dat maakt de Eurocraten niet uit, zeker niet die uit zuidelijke landen; daar is financieel deugdelijk beleid al eeuwen ondergeschikt aan politieke en nepotistische belangen. Een cultureel puntje, zo u wilt. Zeg maar de reden waarom je vroeger bij Nederlandse bakkertjes met eenheden en decimalen kon betalen, maar in Italië met honderdtjes en duizendjes aan de slag moest voor de dolci. Het begin van het helikoptergeld is tevens het begin van het einde van de Nederlandse fiscale en politieke onafhankelijkheid. Het playbook van Draghi is immers helder: om het voortbestaan van de politieke eenheidsmunt te garanderen moet er een één paneuropees systeem van belastingen en uitkeringen komen. De strategie van QE en Helicopter Money is er op gericht om zo lang mogelijk de euro overeind te houden met fopgeld tot er een fiscale unie komt. Dat kan enigszins goedschiks zonder grote financiële schokken door het pushen van ademocratische verdragen. Maar ook als de crisis er wel komt, wordt de fiscale unie de nare werkelijkheid, want als er een dusdanige financiële crisis komt dan moet er wel een Europabreed noodplan in werking moet treden om de economie in leven te houden. Dat die crisis dan in de eerste plaats door de ECB zelf veroorzaakt is, hoeft de burger niet te begrijpen: het belangrijkste is dat die unie er komt. In de huidige opzet kan de ECB dus alleen maar winnen (en Nederland alleen maar verliezen). Nu probeert een enkele parlementariër (ok, het is weer Pieter Omtzigt) nog wel duidelijkheid te krijgen in het hoe en waarom van het Europese helicoptergeld, met daarbij de vraag waarom de regering dat in godsnaam een goed idee vindt, maar erg verheffende antwoorden daarop zullen we wel niet krijgen. In ieder geval veel plezier met de taart, Jeroen.

Reaguursels

Inloggen

Iedereen die zit te zeiken over pensioenen. De ECB moet hun 2% inflatie target halen. Die halen ze niet. Daarom zitten we nu op het randje van deflatie, (laatste cijfers lieten 0,2% deflatie zien).
Als er inflatie is, zal de nominale interest op pensioenen stijgen, waardoor de reële waarde niet hoeft af te nemen.
En dan zeiken sommige mensen ook nog dat het huidige beleid bubbels veroorzaakt, zeker waar, daarom moet dit ook gebeuren zodat die rente niet meer op 0 hoeft te staan. En ik denk niet dat je iedereen 1000 euro moet geven, eerder overheden de ruimte geven om een fiscale expansie te doen, met het geprinte geld dat niet als staatschuld wordt opgenomen op de balans.

Mrvis | 30-03-16 | 16:24

En zo krijgen we de jaren 30 crisis uit de vorige eeuw deze eeuw nog een keer.
Dat wordt op straat slapen, mensen.

Raider Twix | 30-03-16 | 14:45

Het is Goldman Sachs die beslist. Kijk maar wie Griekenland heeft geholpen het schip in te gaan, waardoor de EU naar de knoppen gaat. En nu dat tweede Griekenland of wel Oekraine erbij. Stelletje malloten. En waarom Draghi voorzitter van de ECB is me een raadsel. Het zijn de mindere economieën die de baas spelen in Europa.

Rest In Privacy | 30-03-16 | 10:26

Zien wij ook nog wat van die centen of gaat dat in één moeite door naar het asielzoekersfonds?

mallekater | 30-03-16 | 09:45

@Wutbürger_ | 29-03-16 | 17:16
Belastingverlaging en helikoptergeld zijn wezenlijk verschillende dingen. Bij belastingverlaging heb je alleen een kleinere overheid en zullen ook haar diensten moeten afnemen. Bij helikoptergeld wordt er nieuw geld gecreëerd (schuldenvrij) en kan de belastingdienst een zekere stijging in inkomsten verwachten.
Bitcoin is een slecht idee, omdat daar niet het fiat van de overheid achterstaat. Een bitcoin ontleent haar waarde uitsluitend aan het vertrouwen van haar gebruikers en zou op ieder willekeurig ogenblik waardeloos kunnen worden. Dat is niet erg wenselijk als je prijsstabiliteit nastreeft.

Coenass_ | 30-03-16 | 00:13

Ik zal uitleggen waarom helikoptergeld een goed idee is. De reden achter de aanhoudende crisis is een gebrek aan geld. Gebrek aan geld? hoor ik u denken, jazeker. En Quantative Easing dan? Nou QE is het bijpompen van centrale bank reserves op de balansen van de commerciële banken. Deze centrale bank reserves zijn gelden die uitsluitend gebruikt worden door banken om onderlinge rekeningen met elkaar te vereffenen. Voor de rest staat het maar op de bankenbalans en de rekening courant van de commerciële bank bij de centrale bank. Dit geld kan nooit zelf in de economie terechtkomen. Centrale bank reserves is ander geld dan dat u en ik nooit in handen krijgen, het komt nooit de reële economie in. De reden dat de commerciele banken ermee volgepompt worden door de centrale bank is om hen ruimte te geven om op basis van deze centrale bank reserves meer kredieten te verstrekken. QE = meer ruimt verstrekken voor additionele kredieten/geldcreatie. Waarom doen banken dat dan niet? Omdat de regels verscherpt zijn, omdat de banken geen vertrouwen hebben in de economie én omdat de schuldenlast zo zwaar is dat de vraag naar krediet afwezig is. De lijnen vraag en aanbod van krediet kruisen elkaar nergens in de grafiek. Geldcreatie (van geld dat u en ik wél in handen kunnen krijgen) vindt uitsluitend plaats bij commerciële banken en die maken uitsluitend geld waar ook een schuld aan verbonden is. Dus meer geld in de economie betekent in het huidige systeem automatisch meer schuld in de economie. Maar meer schuld kunnen we niet dragen dus komt er ook geen nieuw geld. Als Draghi dus zijn doelstelling wil halen van 2% inflatie zal hij er dus voor moeten zorgen dat er meer geld in de economie komt en aangezien dat niet lukt met behulp van de commerciele banken (die kunnen immers uitsluitend met schuld belast geld creëren) moet hij zelf maar geld creëren wat niet belast is met schuld en ervoor zorgen dat het terechtkomt bij mensen of instanties die het in de economie brengen oftewel uitgeven. Dit zal zoals zovelen gelijk roeptoeteren niet leiden tot hyperinflatie zoals in Zimbabwe en Weimar, (daar waren er immers massale verliezen van productiecapaciteit) maar tot groei in de economie, een toename van banen en daling van de schulden van zowel overheden, bedrijven als particulieren. Simpelweg omdat dit schuldenvrije geld in verhouding toeneemt t.o.v. van het met schulden belaste geld. Als er een lening aan een commerciele bank wordt terug/afbetaald vindt er geldvernietiging plaats. Zowel de schuld als het geld (het krediet) verdwijnen van de balans en uit de maatschappij. Dit schuldenvrije geld zal tevens gebruikt kunnen worden om schulden af te betalen, maar omdat er geen schuld gecreëerd is bij deze geldcreatie blijft er netto een daling van schuld over. Deze methode zou eigenlijk net zo lang door kunnen gaan totdat er geen met schuld belast geld meer over is.
Ik had overigens nooit verwacht dat Goldman Dachs-boy Draghi deze maatregel bespreekbaar zou maken want hij ondermijnt hiermee wel de machtspositie en vooral het inkomen van zijn bankenvriendjes, maar misschien heeft hij het licht gezien. Laten we het hopen.

Coenass_ | 30-03-16 | 00:01

Zolang je maar genoeg blijft moorden en er angst heerst in een land, kan je geld bijdrukken!

Dan moet je nog wel blijven moorden, dat zal ook nog wel de komende 200 jaar zo blijven, omdat er teveel verschillen zijn in opvoeding normen/waarden, slechte boeken.

Regie voeren zijn ze in de usa en rusland goed in!

Als je iets tegen deze landen hebt krijg je zeker een chloor kip! of een verdrag TTIP, waarin de rechtstaat geen invloed meer heeft!

Ze hebben het weleens over de invloed van tech bedrijven en die moeten dan wat betalen. Lekker boeien dan betalen ze dit toch, lekker naief! Leuk, maar de voetselindustrie is veel erger. daar hoor je niemand meer over.

Hoe zit dit eigenlijk ?

nononse | 29-03-16 | 23:03

Geld bijdrukken is al zo oud als Rome en het zorgt altijd voor vernietiging van de maatschappij. Er zijn toneelstukken over, boeken, kennis, waarschuwingen. Nogal dom om weer voor hetzelfde te pleiten, crimineel om het uit te gaan voeren.

Doper | 29-03-16 | 21:14

Economie is gewoon gezond verstand. We hebben een bepaalde hoeveelheid geld in omloop en bezit. Daar staat een bepaalde waarde in goederen, bezit, huizen etc tegenover. De totale hoeveelheid geld komt overeen met de totale hoeveelheid goederen. Als we nu geld bijdrukken gebeurt dit: de hoeveelheid geld wordt groter, maar de hoeveelheid goederen niet. Daarom heb je dan wat minder goederen per geldeenheid, oftweel het geld wordt minder waard. Al uw geld dat u heeft wordt minder goederen waard. Maar dat is niet alles. Wie heeft dat nieuwe geld? U? Nee hoor, de overheid. De overheid heeft het nieuwe geld, u heeft alleen minder waarde. Op deze manier heeft de overheid een hoop waarde van goederen aan zich toegeëigend. Het lijkt een beetje op een eenmalige belasting waarbij u 20% van al uw bezit en geld moet afgeven, aan de overheid. Die overheid beweert dan dat daarmee de economie op gang geholpen wordt. Ook dat is niet waar, de overheid heeft alleen meer geld om uit te geven, geld dat verder wel minder waard geworden is.

Patatter | 29-03-16 | 21:04

Het is tijd voor opstand tegen de gekozen koers van de EU en de lidstaten, deze koers is niet in het belang van het volk en niet in het belang van de deel staten maar vooral niet in het belang van de bevolking.

Onze maatschappij moet als het ware terug in de tijd en erger om er voor te zorgen dat alle lidstaten uiteindelijk de zelfde rechten en plichten krijgen want een Europa (dat is de reden en niets anders).

Dit stopt dus ook pas tot het zover is en tot die tijd zullen de landen binnen de EU waar de levenstandaard lager is en was dan die van ons het beter krijgen en de landen met hoge levens standaard zullen het slechter krijgen.

De politici weten dit uiteraard dondersgoed, het is immers hun eigen plan en afspraken pakket wat hier voor zorgt. Het zal je daarom ook vast niet verbazen dat het hen niet interesseert wat voor gevolgen het voor ons heeft, omdat het hen tenzij er verkiezingen zijn niet raakt!

Het wordt dus tijd dat de bevolking hiertegen georganiseerd in opstand komt. Eerder zal men niet naar ons luisteren!

Opportunist | 29-03-16 | 20:55

Een tijd terug was het een item in de politiek (Wilders vs de rest) of we de Euro moesten houden en wat de kosten en baten zijn om bij de Euro te blijven dan wel de Gulden terug te nemen.
Wat de huidige politici ons niet hebben verteld dat dit scenario wat nu speelt zou volgen, wat iedereen met een beetje inzicht voelde aankomen.
Bij de Euro blijven kost ons dus:
- onze pensioenen (€ 1200 mld!!!)
- ons spaargeld
- onze waardevaste munt
- stabiele economie

Waar ik niet bij kan is dat Duitsland en NL (met z'n handelsgeest) in Europa meldt dat we veel maar dan ook veel meer te zeggen willen hebben. We zijn immers netto-betaler. Bij bedrijven werkt het ook zo, de gene die de grootste zak met geld meebrengt, die heeft het meest te zeggen.
Geld is immers de enige factor van belang om een evenwichtige situatie te creëren binnen Europa ipv de aantallen van de bevolkingen.

Let wel, ik ben niet tegen één Europa. Maar ik ben voor een evenwichtig en stabiel Europa.
Stappen die daarvoor genomen kunnen worden:
1 maak handelen gemakkelijker
2 ga militair meer samenwerken
3 zorg dat over een aantal decennia de financiële en economische situaties van de diverse landen gelijkwaardig wordt
4 Ga proberen op politiek binnen bepaalde regio's binnen Europa een verdere samenwerking aan met wel als doel om later één te worden.
5 Zorg ervoor dat de burger zich verbonden (blijft) voelen met Europa en z'n bestuurders!!!

Reaguurmuur | 29-03-16 | 20:54

De makkelijkste weg en geen ruggegraat:
Belastingen verhogen;
Geld bijdrukken;
Greep uit de pensioenfondsen, kabinet Lubbers 30 miljard ABP;
Miljarden euro's overmaken aan de eerste de beste chanteur.

Hoe het ook anders kan:
Austerity voor de zuidelijke landen;
Strengere selectie aan de poort voor toelating EU en Eurozone;
6 April nee.

HetOorAakel | 29-03-16 | 19:31

Tip; stukje grond of huisje kopen in emerging market en dollar rekening openen overseas voor je spaargeld....

fingers | 29-03-16 | 19:05

Dit is geen economisch beleid, dit is financieel terrorisme.

o)+ | 29-03-16 | 19:04

Gore schoften dat criminele tuig dat zich politicus noemt.
Draghi is niet eens politicus maar gewoon een ex- Goldman Sachs oplichter, crimineel, schooier, dief, smeerlap, en vult u de rest zelf maar in.
Goldman Sachs het grootste en smerigste misdaadsyndicaat dat de maffia laat verbleken.

Pieter V | 29-03-16 | 18:45

GolmanSachs FTW. Ik zou zeggen short gaan op noodrantsoenen en hooivorken. O wacht...

postmodernismisdead | 29-03-16 | 18:44

Waar is die tijd dat je goedkoop mandarijnen en Fiatjes images.search.yahoo.com/yhs/search;_y... kon kopen? Zij blij want hard geld voor raki, grappa of sherry op de vrije doordeweekse middag en wij blij vanwege leuk of lekker spul waar we voor spaarden. Europa maakt kapot. En dat is een feit. Zeg maar dag tegen jouw pensioen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-03-16 | 18:36

Draghi nu m'n basis inkomen storten en rap. En alle duitse robots aan de bak. youtu.be/oaAiRtqik14

Bertus Brulbroek | 29-03-16 | 18:36

Gootbalkoning | 29-03-16 | 18:18
Je mag ook al niet meer zeggen wat er met dergelijke lieden dient te gebeuren...

-weggejorist-
accijnstoerist | 29-03-16 | 16:34

accijnstoerist | 29-03-16 | 18:26

-weggejorist en opgerot-

Gootbalkoning | 29-03-16 | 18:18

Klopt niet dit artikel. Helikopter geld is niet aan de orde. Meer een filosofische debat binnen de economisten kringen. Gaat echer nooit gebeuren. Wileen de moffen niet , mag niet van de verdragen en is niet haalbaar in uitvoering. Daarnaast is Qe niet een linkse knoflook tactiek de rechtse amerikanne doen het ook. En een partij wordt er maar beter van en dat zijn de rijken en zij die in aandelen zitten.

TRE 565 | 29-03-16 | 18:02

als inwoner van knoflokië gaarne helikoptergeldjes tot ik in het hiernamaals ben en geld/druiven/harpspelen/maagden gratis zijn. Dus nog ff 15 jaar volhouden graag, Apres moi le deluge. Met dank

Gingersrule | 29-03-16 | 17:59

Maar dit is al sinds het prille begin de eenwordings-strategie (afbraak van natiestaten): De ene na de andere "crisis" veroorzaken met telkens als oplossing: Minder soevereiniteit en meer EU. "Europe will be forged in crises, and will be the sum of the solutions adopted for those crises," zei Monnet ooit, de internationaal socialist, zetbaasje van Rockefeller's CFR en "founding father" van de Eurounie. En dan te bedenken dat die alsmaar uitbreidende EU en de stapsgewijze onteigening van de burgers niet eens het einddoel is van de banksters.

ben kokhals | 29-03-16 | 17:55

@Sano | 29-03-16 | 16:55
Als het in zwarte gaten verdwijnt doet het niks voor de economie. Maar zelfs als uit Brussel het idee komt om het direct op onze bankrekeningen te storten zal de Nederlandse regering er iets van maken waar we helemaal niks aan hebben. Zie bijvoorbeeld www.nmv.nu/?content=9&id=801

frank87 | 29-03-16 | 17:52

Geert is weer sterk.
Geen speld tussen te krijgen.

Schietmijmaarlek | 29-03-16 | 17:40

Hee, gaan we er volgende jaar allemaal wel voor zorgen dat Omtzicht met veel voorkeursstemmen wordt herkozen? Ik heb verder niks met het CDA, maar dit is wel de beste en eerlijkste politicus die we hebben op het moment.

DaisyC | 29-03-16 | 17:40

Roemer, "Er zijn wijken die in de steek gelaten worden door de politie".
Nee hoor, daar durven ze gewoon niet meer te komen.

HotPotato | 29-03-16 | 17:36

wat

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:29

God was is Wilders sterk, ik ben blij dat hij het uitspreekt. De rest heeft het echt niet door. Moslims moeten kiezen voor onze samenleving door het te veroordelen.

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:28

zo'n 200 jaar geleden had je de latijnse munt unie een soort voorloper van de euro ... Je had een goud stuk van 20 Franc wat in Zwitserland /Frankrijk / Italie (Lire) / Belgie / Spanje (peseta ) / Oostenrijk en nog een paar landen was dit muntstuk evenveel waard in goud toen zijn ze er van af gestapt en kijk hoe het is gegaan.
Zou maar goud gaan kopen want je euro is niets meer waard of misschien kunnen we binnenkort met spiegeltjes en kralen n betale

schaepekop | 29-03-16 | 17:26

Greet heeft gelijk, ze moeten kiezen of delen.

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:21

Is GS vergeten, dat het debat over de aanslagen inmiddels is begonnen?
Wilders is nu aan het woord.

Vigil | 29-03-16 | 17:20

DINSDAG LIVE: Vanaf 17.15 uur Kamerdebat over aanslagen Brussel met @MinPres #Rutte en minister @ArdvanderSteur
Nu Geert.

dogbitedog | 29-03-16 | 17:18

@balustrade | 29-03-16 | 17:14
@fikkieblijf! | 29-03-16 | 17:16
We kunnen allemaal wel weglopen, maar we kunnen beter even orde op zaken stellen.

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:18

Desmoulins | 29-03-16 | 17:07
Zo is het maar net, die in zijn reedt gestoken veren moeten maar eens afgepakt worden.
Het is ZIJN partij die de hoofdrol had bij het in de uitverkoop zetten van dit land.
Hij had zich af moeten splitsen ten tijde dat Balkenende liet blijken dat hij meer van Harry Potter weg had dan alleen zijn suffe uiterlijk.

Jackanders | 29-03-16 | 17:18

zou ik er dan toch onderuit komen om op Wilders te stemmen?
(immers: Eigen volk eerst, ipv vlaaien-vreters)

Zal ik op Omtzigt stemmen?

maar tja, het blijft de verderfelijke old-skool bestuurders parti CDA, en gristenhonden bovendien.

Niet alleen de islam is de wortel van al het kwaad, geloof uberhaupt;
en vooruit: de mens zelf is slecht en dom, maar geloof stelt de maatschappij wel makkelijk in staat om nog dommer en slechter te zijn.

Hemmenaar7 | 29-03-16 | 17:17

Mijn plannen om zigeuner te gaan worden zijn al in een vergevorderd stadium.

Rest In Privacy | 29-03-16 | 17:17

U stemt Pro-EUSSR en krijgt Italiaans Financieel beleid ervoor terug.

ProAsfalt | 29-03-16 | 17:16

over 30 jaar, dan ik eindelijk pensioengerechtigd (84) is het een feit. Heel de EU kent dan de onderklasse van het plebs en armoede overal gelijk en een kleine groep en zichzelf in sw stand geroepen en houdende astrocraten. ik ga het mijn zoon van 15 maar eens goed uitleggen dat zijn kansen tot een menswaardig bestaan niet meer in de EU ligt. Daar wordt ie alleen maar slechter van.. bedankt beste kabinet, bedankt!

fikkieblijf! | 29-03-16 | 17:16

daarom dus Bitcoin.

Wutbürger_ | 29-03-16 | 17:16

@tipo | 29-03-16 | 16:50
Inderdaad waanzinnig dat landen die bewezen hebben niet met geld om te kunnen gaan nu kunnen beslissen over wat er met onze rijkdommen moet gebeuren. En we kunnen er alleen maar naar kijken want we hebben onze volledige soevereiniteit weggegeven aan de EU.

sinar2 | 29-03-16 | 17:16

De zuidelijke EU printen al jaren stiekem 24 uur per dag euro biljetten bij. Ook de Fransen doen dit. Wij betalen straks de rekening. Onze pensioenen verdwijnen. Dezelfde landen in het zuiden betalen dit via hun lopende betalingen. Dus indirect betalen wij ook hun pensioenen. Het systeem gaat omvallen. We are all doomed.

070 | 29-03-16 | 17:14

Après nous le deluge. Ik druk mijn kinderen voortdurend op het hart dat ze als de sodemieter uit het gekkenhuis dat Europa heet, moeten verdwijnen.

Wanneer ze veilig en wel aan de overkant zijn dan zal ik met plezier mijn Drionnetje slikken. Proost!

balustrade | 29-03-16 | 17:14

@racket6 | 29-03-16 | 17:12
Ze trappen het gas steeds verder in ;).

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:13

-weggejorist-

racket6 | 29-03-16 | 17:12

Aanslag 11/9/2001, Home Owner Initiative Bush 17/5/2002, 44 miljard door Elco B. en JP B. 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond... opgerookt, maar wel Jaap de goede Hoop Scheffer Secretaris Generaal van de NAVO nadat hij eerder bij het CDA zo weggeplaagd was. "How are you sir, Mr. President?" www.youtube.com/watch?v=rnSXLX9V5Dg en daarna moesten de zeepbellen gevuld blijven met steeds lagere rente en Quantitative Easing, allemaal geld dat uit de zak van spaarders en harde werkers in de zak van de kleine percentueel nauwelijks belastingbetalende elite terecht is gekomen. En nu zitten ze klem, dus vluchtelingen erbij en Oekraïne erbij en helikoptergeld erbij en dan wordt het uiteindelijk nog niks. Ze hebben het vertrouwen in geld gesloopt.

Watching the Wheels | 29-03-16 | 17:10

Omtzigt is onderdeel van een partij die eerst het kalf eigenhandig verdrinkt en vervolgens zeurt dat de put gedempt moet worden...

Omtzigt is van een mening dat de door en door verrotte bouwval wel een likje verf kan gebruiken.

Hulde en applaus voor de nationale pardon, Europese, held.

Desmoulins | 29-03-16 | 17:07

En de muntjes uit de clustermunitiefabriek? Wordt de productie daar ook opgevoerd?
Zijn zo handig voor de autowasbox.
keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoen...
Mag de EU weg? Ik ben er zat van.

Schietmijmaarlek | 29-03-16 | 17:06

@PureYak 16:53
Uw belastingaanslagen daarentegen...
Die gaan exploderen door helicoptergeld.

tipo | 29-03-16 | 17:04

De enige reden dat het volk niet massaal in opstand komt tegen de als zodanig ervaren misstanden zoals de massa-immigratie, een ongelimiteerde overdracht van macht aan Brussel, het eindeloos doorsluizen van belastinggeld van Noord naar Zuid, corrupte politici, straatterreur en criminaliteit, rechters met fopstraffen, een ridicuul belastingklimaat, het uitkleden van de zorg en de afbraak van de sociale zekerheid, is de illusie dat men nog iets te verliezen heeft. Baan, pensioen, hypotheek. Wee je gebeente als door dit afbraakbeleid van de ECB ooit de bubble knapt en er een einde komt aan die illusie. FC Weimar United speelt thuis.

PTX | 29-03-16 | 17:03

Ga dan ook gewoon dood als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, beter voor iedereen behalve jezelf.
Dijsselbloem is in staat te zeggen; als Cruijff het al doet, wie zijn wij dan om het tegen te spreken en niet op te volgen?
Een van de vele smerige ratten is het.
Niets meer, veel minder.

Jackanders | 29-03-16 | 17:01

Pensioenen en uitkeringen worden geëgaliseerd over alle lidstaten; iemand uit b.v. Polen of Letland krijgt dan hetzelfde pensioen of uitkering als hier... consequentie voor Nederland sterke verlagingen van pensioenen of uitkeringen.
Het heeft dus geen zin meer voor een gelukszoeker uit Afrika om speciaal naar Nederland te komen.

meneer Q | 29-03-16 | 16:59

Een Basisinkomen komt steeds dichter bij.

Uw Verzekeringsadvis | 29-03-16 | 16:58

@frank87 | 29-03-16 | 16:37
Euh, ik heb nieuws voor je, het verdwijnt in zwarte gaten, het komt iig NIET op jouw bankrekening terecht.
Mensen schrikken zich niet dood en lynchen de huidige overheid niet voor deze economische doodsteek omdat ze denken hier een slaatje uit te slaan dus.
I dont want to live on this planet anymore.

Rest In Privacy | 29-03-16 | 16:55

Daaron koop ik kunst en antiek als een malle, kan ook fout gaan maar minder.

Bokito ergo sum | 29-03-16 | 16:54

Kleine correctie: "de deugdzame zuunigerds in het noorden die met sparen en zuinigheid prachtig bloeiende economieën HADDEN opgebouwd."

ole guapa | 29-03-16 | 16:53

Een voordeel; mijn hypotheek stelt dadelijk ook geen ruk meer voor.

PureYak | 29-03-16 | 16:53

helikoptergeld zou ook simpelweg gerealiseerd kunnen door belastingverlaging.
Maar een maatregel zonder extra bureaucratie zien ze uiteraard niet zitten. Wat vooral moet groeien is namelijk de overheid.

Wutbürger_ | 29-03-16 | 16:52

Kunnen we hier niet óók een referendum over uitschrijven? Gewoon net zo lang de politiek met referenda om de oren slaan totdat ze de boodschap begrijpen: opflikkeren met die EU

Rest In Privacy | 29-03-16 | 16:52

Nederland (iig de directeur van de DNB, Klaas Knot) is tegen helicoptergeld. Hij heeft tegen gestemd. Maar hij is een minderheid en moet zich dus schikken naar de meerderheid. Nederland heeft geen vetorecht in de ECB. Nederland heeft geen soevereiniteit meer. Nederland heeft zich blootgesteld aan de grappen en grollen van Knoflokie en Frankrijk en zij zijn met meer.

tipo | 29-03-16 | 16:50

Winston Smith zei het al: "If there is hope, it lies with the proles".

Voor deze technocraten is alle hoop al lang verloren.

Piet Karbiet | 29-03-16 | 16:50

Kamikaze ......

EdwinM. | 29-03-16 | 16:50

De huidige politici zijn slechte acteurs in de EU-soap, u word geregeerd door economen en bankiers, voor wie dit slechts een interessante casus is, de rekening is voor u, de nederlanders werken wel wat langer door,zucht.
succes Pays-Bah.

hovawart | 29-03-16 | 16:49

De Euro was gedoemd te mislukken, en dat was bij de invoering al een voldongen feit.
Maar zolang de burgers van Noord Europese landen toestaan dat de patiënt kunstmatig in leven wordt gehouden ten koste van zijn koopkracht, duurt de situatie voort. Zij zijn ten slotte de enige verliezers.
Desnoods tot het oneindige.

jemagookniksmeer | 29-03-16 | 16:49

"Hutje bij mutje leggen betekent 'allemaal iets bijdragen', 'gezamenlijk de kosten dragen'. De uitdrukking wordt gebruikt als er een bepaald bedrag op tafel moet komen, en het geld uit alle hoeken en gaten bij elkaar gehaald moet worden."
Ons hutje voor de zuidelijke mutjes, de EU gedachte.

HotPotato | 29-03-16 | 16:48

Er is nog meer aan de hand. Drahi is ex- GoldmanSachs. De huidige chef van de Federal Reserve in NY is ex- GoldmanSachs. U voelt het al, `once CIA, always CIA' zou ook wel eens voor de Goldman-nen kunnen gelden. En inderdaad : "Former Fed Employee Avoids Jail, Gets $2,000 Fine For Stealing Fed Secrets On Behalf Of Goldman Sachs" theinfounderground.com/smf/index.php?t... s23.postimg.org/d1xsu30kr/bansalflared...

rmstock | 29-03-16 | 16:47

Krijgt Rutte toch nog gelijk met zijn gratis 1000 euro. Ik zie hem al grijnzen.
Wel mooi dat we dan meteen van dat basisinkomen gezeik afzijn.

Harry Turtle | 29-03-16 | 16:46

En niet te vergeten dat andere instrument van de centrale bankster: manipulatie van de goud- en zilvermarkt om hun falen te verbloemen.

Mark_Pugner | 29-03-16 | 16:45

Ook een felicitatie aan Nederland, dat ze behept is met een parlement vol onbenullen. Omzigt is een eenling die nog wat voor dit land probeert. De rest een zootje meelopers en opportunisten zonder weerga, misselijkmakend ze ze!

lanexx | 29-03-16 | 16:42

Ga denk ik zelf ook maar aan de slag met papier inkt en pritstift.
Pislink wordt ik van deze berichten. Kom eens een maand in mijn schoenen staan. Dan lullen ze wel anders!

voedselbankier | 29-03-16 | 16:41

Uniform beleid van uitkeringen en belastingen leidt er vermoedelijk wel toe dat a) de belastingdruk omlaag gaat en b) den uitkeringtrekkert met den luie reedt van de bank af moet komen. Dat ik ooit iets van mijn pensioen ga zien had ik al opgegeven. Afbraak en reiniging van het verrotte Nederlandse verzorging- en subsidiesysteem kan ik wel waarderen. Dan kunnen degenen die er wat van willen maken hier blijven, en kunnen degenen die dat niet willen mooi oprotten. Dat dan weer wel.

Natuurlijk, ik vind het ook kudt. Maar ik heb een pragmatisch dagje.

Sjors W. | 29-03-16 | 16:41

Maarrr, Zentgraaff, hoort dit verhaal niet op Das Kapital?

F. von Zeikhoven | 29-03-16 | 16:40

Devalueren om handelstekorten te compenseren staat toch wel enigszins los van deflatie proberen te voorkomen door staatsobligaties en leningen op te kopen. Vast staat in ieder geval dat een munt en centrale bank voor zoveel diverse landen nooit zou gaan functioneren en nooit goed zal zijn voor de reeele economie.

T. Dibi | 29-03-16 | 16:40

We creëren dus eigenlijk alleen een probleem om de gewenste oplossing te kunnen toepassen.

Kromme Tenen | 29-03-16 | 16:39

Zal wel een Augusta-heli zijn. Daar vliegen ze in Brussel al jaaaaren mee...

F. von Zeikhoven | 29-03-16 | 16:39

Nou ja, als ze toch geld bijdrukken kunnen ze dat inderdaad beter bij de mensen op de rekening storten in plaats van in de zwarte gaten van een paar banken.
Het blijft toch een zwaktebod.

frank87 | 29-03-16 | 16:37

-weggejorist-

Gootbalkoning | 29-03-16 | 16:36

"... een nederlandse bakkertjes.."
Sluipt dat afschuwelijke Mocro-taaltje er nu ook al in bij GS..?

R.B.Scott | 29-03-16 | 16:36

Het was ms ernstig geweest als niet iedereen en zn moeder dit had zien aankomen.

Rest In Privacy | 29-03-16 | 16:34

-weggejorist-

accijnstoerist | 29-03-16 | 16:34

We zijn verraden door politici en collaborateurs.

Kaas de Vies | 29-03-16 | 16:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen