Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Het gelijk van Pim"

Buigt u even?De plastisch chirurg Arien Hofman kreeg deze week van zijn werkgever, het Rotterdamse Zuiderziekenhuis, een officiële waarschuwing. Alleen maar omdat hij in het AD als eenmalige klokkenluider optrad vanwege wantoestanden in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens de medisch specialisten knijpen de verzekeraars de ziekenhuizen zo af dat zo langzamerhand amputeren bij bijvoorbeeld afgerukte vingers wordt verkozen boven een tijdrovende operatie. In Rotterdam is er al een helikopter ingezet om bij een gewonde Rotterdamse slagersvrouw in Groningen twee afgerukte vingers aan te laten naaien. Dit weekend werd bekend dat patiënten goede maar dure medicijnen worden onthouden. Volgens Starf*cker krijgt Pim met terugwerkende kracht gelijk. Nederland is letterlijk doodziek aan het worden!


Amputeren is goedkoper dan opereren...

Ziekenhuizen zijn de laatste jaren enorme fabrieken geworden. Grote gezondheidspakhuizen aan de rand van de stad waar de helpende handen al lang niet meer aan het bed staan, maar waar knap facturerende externe adviseurs en ziekelijk ambitieuze managers verpleegkundigen en artsen tot wanhoop drijven. HEAO’ers, bedrijfskundigen, MBA-ers en allerlei andere luchtverplaatsers schrijven de ene nota na de ander terwijl de Nederlandse gezondheidszorg verpauperd tot het niveau van de Sovjet Unie van voor de val van de Berlijnse Muur.

Nederland was jarenlang trots op de verworven vierde plaats op de wereldranglijst voor gezondheidszorg maar ondertussen zijn we afgezakt naar de zeventiende plaats. Tijd voor drastische ingrepen lijkt me. Pim Fortuyn had het zo gek nog niet gezien. Al in 2000 wilde hij niet meer investeren in de gezondheidszorg als niet onmiddellijk eerst de bureaucratie zou worden aangepakt en de hulp aan het bed zou verbeteren. Natuurlijk is er niet naar Pim geluisterd zodat op een willekeurige ochtend bij een willekeurig ziekenhuis in een willekeurige stad eerst al het zogenaamde managementvolk naar binnen schuift en daarna ook nog wat medisch personeel. De leasebakken hebben de kleine Japanse autootjes en Deux Cheveaux verdrongen.

Een gemiddeld ziekenhuis is bureaucratischer en logger dan het Polit Buro in Noord Korea. En voor alles moet in Den Haag toestemming worden gevraagd. Mijn gewaardeerde vriendin Sunnygirl werkt in de gezondheidszorg en schreef mij deze week een mail over de rampsituatie.

Een paar citaten: "Misschien is er dan toch hoop voor de toekomst. Want momenteel beginnen onze ziekenhuizen een soort achterlijke instituten te worden die allang niet meer de hoogwaardige zorg van welleer leveren. Vroeger was je als Nederlander huiverig om in het buitenland naar het ziekenhuis te gaan. Persoonlijk ga ik voor een ingreep liever naar die domme Belgen. Die hebben in ieder geval wel een goede medische zorg en ook de ietwat onvriendelijke, inflexibele en onpersoonlijke Duitser is wel in staat mij het vertrouwen te geven. In Nederland is de zorg zelf ziek. Elk ziekenhuis kan gewoon winst maken en met die winst meer en beter patiënten beter maken. Dat is de core business van het ziekenhuis. Daarnaast is het ook zo dat in universiteitsklinieken de goede artsen worden weggejaagd. Ze krijgen slechter betaald dan hun collega’s in de regionale ziekenhuizen, er wordt meer van ze verwacht! Artsen in universiteiten moeten naast zorg zich ook bezig houden met opleiding en wetenschappelijke onderzoeken. Met als beloning voor die extra taken: Minder geld en meer papierwerk. Onder de bezielende leiding van JPB is de reputatie en de daadkracht en de stand van de medische wetenschap naar de kloten geholpen. Prof Bob Smalhout heeft Prof Pim ooit goed uit de doeken gedaan hoe het er in ziekenhuizen aan toe gaat. Bob worden door velen verguisd omdat hij de vinger op de zere plek legde van de Zorg durfde te leggen en keihard zei dat er de dokter gewoon patiënten moet gaan beter maken."

En dan lees ik dit weekend dat je als patiënt niet zomaar voor iedere behandeling naar je eigen ziekenhuis kunt. De zorgverzekeraars hebben namelijk per behandeling aparte afspraken met verschillende ziekenhuizen gemaakt. Lees ik verder dat niet de artsen maar de boekhouders thans voorschrijven of bijvoorbeeld kankerpatiënten noodzakelijke maar dure medicijnen kunnen krijgen.

Kan er godverdomme eindelijk eens iemand met een bezem of desnoods een jachtgeweer door deze Nederlandse variant van het Kremlin? Ik denk dat we dat in ieder geval professor Pim verschuldigd zijn.

StarF*cker

Reaguursels

Inloggen

Beste Jadajadajada

Hier nog een link met allerlei JPB Goodies
www.balkellende.nl/

Sunnygirl | 02-03-05 | 15:18

@ jadajadajada 02-03-05 @ 14:11
Nederland heeft nog nooit zo'n stuntelige, onhandige, geitenwollensokken Mp gehad. JPB kan door zijn houterigheid en ijskoude verschijning het Global Warming effect in z'n eentje te niet doen. Niets hartsverwarmends, probleemoplossends, proactiefs aan die man te ontdekken. Om de momenten dat hij wat moet doen schittert hij door nietzeggendheid en afwezigheid. Mij maakt de kleur van de MP niet eens zoveel uit. Als hij nationaal of internationaal zich maar als goed visitekaartje van ons land laat zien. En dat doe je niet door om 7 uur bij Bush een beschuitje te gaan eten of met zo'n lullig oranje bandje te gaan lopen waarvan je zegt het nooit meer af te doen. JPB is optreden heeft meer weg van een lullige en sukkelige afprijsstickertje van de BV Nederland. In plaats van het visitekaartje.

Sunnygirl | 02-03-05 | 15:09

@Sunnygirl:

Dat komt omdat jij je waarschijnlijk in een simplistisch links leefwereldje begeeft.
JPB is zeker niet perfect, maar hij is iig 10x beter als Kok, die heeft Nederland zelfs in economische gloriedagen kunnen verneuken..
Het enigste wat JPB doet is zijn rommel opruimen, en daar wordt je niet populair mee.

jadajadajada | 02-03-05 | 14:11

@ jadajadajada 02-03-05 @ 01:00
Aangenaam kennis met u te maken. U bent fan van JPB. Uniek, nog nooit met iemand mogen praten die JPB op waarde weet te schatten *Proest*. Nederland zal, volgens u, met JPB uitgroeien tot een heersende natie. En hoe gaat JPB dat doen? Mag ik je JPB internetplakboek met zijn JPB's behaalde resultaten voor Nederland?

Sunnygirl | 02-03-05 | 08:21

Ik vind het enorm simpel om het huidige kabinet de problemen van de zorg in de schoenen te schuiven..
De problemen zijn al veel eerder ontstaan! Namelijk toen paars I&II met de PVDA aan het roer met geld en regeltjes liep te strooien!

Het is toch wel duidelijk dat in de economisch goede jaren de linkse politiek er een potje van mag maken en dat daarna, wanneer het weer slechter gaat en onze concurrentiepositie om zeep is geholpen( het dikke vette verwende polderkindje), de rechtse partijen impopulaire maatregelen moeten nemen om de boel weer op de rails te brengen.
Met het kabinet Lubbers in de 80's gebeurde precies hetzelfde als met ons huidige kabinet. Maar dat kabinet heeft wel aan de basis gestaan van onze gouden jaren in de 90's. Ik geloof ook dat dit kabinet aan de basis zal staan van een sterk Nederland in de komende jaren.

jadajadajada | 02-03-05 | 01:00

@ naik65 28-02-05 @ 00:53
Helemaal mee eens!

Sunnygirl | 01-03-05 | 15:15

Revolt!

ultra-links | 28-02-05 | 14:02

Herinnert iemand zich de verhalen nog, zoals die asielzoeker die zich hier op kosten van ons om liet bouwen, en naderhand werd uitgewezen... En dan een doodzieke kankerpatient geen nieuwe medicijnen geven... Ronduit letterlijk+figuurlijk ziek.
Ook die verhalen over illegalen die meeliften op een ander z'n ziekenfondspas. Tuurlijk heeft iedereen basiszorg nodig, maar je moet een grens trekken. En niet eentje die op breakeven of winstmaximalisering *herstel* kostenminimalisering is gebaseerd!

superlutser | 28-02-05 | 10:39

Het klootjesvolk oplappen is toch zinloos. Beter het geld besteden aan ons rechtse managers die de economie stimuleren. Waarom niet een extra 14e maand ipv die kansloze daklozen te repareren. Waarom moet mijn vrouw kiezen voor de X5 ipv de Cayenne terwijl die leeglopers ons belastinggeld aan het verstoken zijn. Waarom moet mijn vriend die topmanager is bij Philips het doen met een schamele 80% bonus op zijn toch al vrij lage salaris van 1.05 miljoen Euro terwijl die lijfeigenen er alles aan doen om maar niet te werken. Wat is er mis met euthenasie bij een defecte medewerker? Hebben jullie enig idee wat 21" velgen kosten, of vier chrome uitlaatstukken? Als jullie werkschuwe produktiemedewerkers onbeperkt pleisters aan het plakken zijn en verband aan afwikkelen ben ik als manager bezig deze maatschappij draaiend te houden.

emanuel9 | 28-02-05 | 09:27

@Kick En muilhouden hoeft helemaal niemand hier. Dus ook Lucas niet. Het is hier de partijraad van Onfris Nederland van Michiel Smit niet.

Starf*cker | 28-02-05 | 09:13

@Kick Ik moet voor Lucas opkomen. Hoogervorst maakt er door zijn gebrek aan visie, kruideniersmentaliteit en een-tweetjes met de zorgverzekeraars helemaal een troep van. Die Bomhoff was zo gek nog niet.

Starf*cker | 28-02-05 | 09:11

DUS MUIL HOUDEN LUCAS, met dat slappe geouwehoer.
Dankzij die semi-communisten is het zo'n bende op bijna elk gebied, van sociale wetgeving tot gezondheidszorg ze hebben er een grote bende van gemaakt.
-
@ King of c....
als onze gezondheidszorg inderdaad een compleet fiasco zou zijn, hoe komt het dan dat we op de 17e plaats staan?
-
Verkeerde been geamputeerd, mensen die midden in een narcose wakker worden, lange wachttijden (aan der lijve meegemaakt) onvriendelijkheid en onkundigheid... IS DIT DAT NIET GENOEG?

.KicksAss | 28-02-05 | 08:47

@Lucas
En wie is onze minister van Volksgezondheid?
Juist...
En van welke partij is die?
Juist...

Mooi man, rechts beleid...
-
Tjah maar dit beleid stamt uit de tijd dat de PvdA de lakens uitdeelde....

.KicksAss | 28-02-05 | 08:40

Het is trouwens ook niet alleen maar een kwestie van niet genoeg geld en personeel. Bij mijn (helaas) talrijke ziekenhuisbezoeken de laatste jaren word ik steeds weer geconfronteerd met de volgende situatie: Achter de balie of in de pauzeruimte zit een hoop personeel (te pauzeren?). Zo te horen amuseert men zich prima want er wordt veel geouwehoerd en hard gelachen. Voor de balie/ in de wachtruimte/ op de kamer staan/zitten/liggen een hoop patienten zich een breuk(!) te wachten. Deze mensen worden volgens de regels der kunst door het merendeel van bovengenoemd personeel genegeerd. Als je als ziekenhuispatient belt om iets, wordt dat door veel personeelsleden als persoonlijke belediging opgevat. Komaan zeg, we zullen ook nog patienten gaan verzorgen. Over dokters heb ik het maar liever helemaal niet. Ondanks vaak onvoldoende vakkennis en ontbrekende communicatieve vaardigheden wanen zij zich door een falende wetgeving op dit gebied onkwetsbaar. Kortom: de krententellers, zorgmanagers en andere papierschuivers zijn niet alles schuld. Er heerst ook onder een deel van de rest van het personeel een oostblok -mentaliteit.

burnie | 28-02-05 | 08:30

Worden ze eindelijk wakker daar in de zorg................. zal een keer tijd worden...................

Tha Whinner | 28-02-05 | 06:59

@ Sunnygirl
Ik meen dus te zeggen dat het er in de loop der jaren met al die privatiseringen en 'marktwerking' niet echt beter op is geworden.
Wat ik helaas heb moeten constateren is dat er, laten we alleen naar de afgelopen 15 jaar kijken, sterk is ingekrompen op het aantal bedden in verpleeginrichtingen, er naar verhouding nog sterker is ingekrompen aan directe zorg aan het bed, schoonmaak etc... mensen direct in dienst van de instelling. Over de gigantische wirwar van maatschappen, bv tjes, nv tjes en eenmanszaken met hun bijbehorende administratieve tornado heb ik het nog niet eens. Specialisme en vakmanschap mag betaald worden, dat moet zelfs, maar als al het geld wat verloren gaat in de administratieve processen (lees papierschuivers en beleidsmakers) echt eens ten bate zou komen van het eindproduct, en dat is gewoon de genezerik uithangen en de mensen verzorgen, dan zou er met hetzelfde budget meer gedaan kunnen worden.
Die hele papierwinkel is er alleen maar om nog meer papier en geouwehoer (overleg) te genereren, niet om mensen beter te maken. Maar dat is de wet der behoud van ellende...

naik65 | 28-02-05 | 00:53

@Amat-victoria-curam
De term 'luchtverplaatsers' kan niet vaak genoeg gebezigd worden voor volk dat boontjes tellen als beroep heeft. Zolang de overhead als percentage van de omzet van universiteiten, zikenhuizen etc maar blijft en blijft stijgen is duidelijk dat er iets naar de kloten gaat. En de enige manier om tezorgen dat dergelijke nuttige zaken niet meer van hun 'core business' worden afgehouden is een goed deel van dat econoompjesvolk de laan uitsturen. Dat moet een automatisme worden als meer dan X procent van de kosten uit overhead bestaat. Helaas hebben de bewuste boontjestellers meestal een andere (slechtere) oplossing in gedachten, namelijk de minst winstgevende afdeling sluiten. Dat verbetert weliswaar op korte termijn de situatie een beetje, maar op de lange duur houdt je niets meer over...

bonkie | 28-02-05 | 00:39

@ naik65
Er is een verschil tussen privatisering en een beperkte marktwerking. Medewerkers belonen voor gewenst gedrag zou een goede impuls kunnen geven aan de zorg en het onderwijs. Privatisering kan ertoe leiden dat instellingen alleen de krenten uit de pap halen en je met een zeldzame ziekte dus een serieus probleem hebt en je het risico loopt geen behandeling te krijgen omdat deze economisch niet interessant genoeg is. Er zijn nog een hoop verbeteringen mogelijk waardoor zorg doelmatiger en effecienter kan worden.

Sunnygirl | 28-02-05 | 00:01

@vander F
Bingo. En 'keurig' (dwz niet met een teenager) -wettelijk- getrouwd. Plaatsen als Phuket, Phattaya vermijd ik als de pest. Jammer dat die klojo (Remkes?) net ff te ver van de tsunami verbleef.

Om 'nitwits' als "Bella" niet opnieuw voeding te geven om GS nog meer te vervuilen, nog wat info. Thailand is geen paradijs voor pedofielen: de gevangenisstraf op dergelijk "kontakt" hier is hoog (en hard).
Het probleem dat Nederland heeft met Thailand is ouderwets: NL: "op een oude fiets moet je het leren". Hier prefereren mannen "nieuwe" fietsen. So what?

@Sunny. Herinnering van jaren terug: Kaboel hasj werd hoog aangeprezen; zij het iets lager dan die van Mazar-I-Sharrif. Gezien de straffen hier houd ik het maar op de lokale rum ;-).

Stamel | 27-02-05 | 23:56

Hoewel iedereen het er over eens is dat het in de zorg (en laten we het onderwijs niet vergeten) zo zoetjesaan een puinhoop is geworden, vergeten we in deze discussie even te refereren aan nog zo'n mooie politieke beslissing van de afgelopen jaren... De financiering van de zorg.
Nog niet zo heel lang geleden hadden we van die collectieve verenigingen die er waren om de ziektekosten te betalen. Die waren er ten bate van 'iedereen'. Nu moesten die instellingen geprivatiseerd worden en het gevolg van die stap was dat het primaire doel van juist die instellingen verschoof van financieren van zorg voor hun betalende leden naar het genereren van winst voor de aandeelhouders.
En dit doe je vooral door je zorg voor zo weinig mogelijk bij instellingen in te kopen en wat nu je klanten heet een hogere premie voor te schotelen. Bovendien moet elk bonnetje verrekend worden dus.....

En zo zijn er de laatste jaren nog wel meer nuts bedrijven (die er dus voor het nut van het algemeen waren) omgezet naar een commercieel bedrijf dat winst dient te genereren ten behoeve van enkele aandeelhouders. Dat privatisering niet ging werken hebben we trouwens al in het Engeland van Thatcher gezien. Bv kraanwater wat bijna net zoveel ging kosten als flesjeswater.

mmmm, ik heb toch blijkbaar een latente linkse kant :s

naik65 | 27-02-05 | 23:47

@hemaworstje: over de doden mag alleen gezwegen worden.
Hemaworstje buigt zich over zijn net begraven moeder en zegt tegen de rest van de familie: " Zo, dat was dat. En de eerst de beste die mijn moeder erbij haalt: Ze is doohhood!"
Goedemorgen, Belgie!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 23:21

@ van der F
Stamel zit eerder in Kaboel en omstreken.

@ Stamel
Deze dolle mina's brengen mij niet van mijn stuk. En van een vergiftiging is in geen geval sprake, hooguit een lichte oppervlakkige irritatie

Sunnygirl | 27-02-05 | 22:52

@Stamel Zit je in thailand of zo.

vander F | 27-02-05 | 22:43

@Sunny
Het is hier nu 4.20 in de morgen, ga slapen. Met gerust hart nadat ik zie dat je de Bella Donna-vergiftiging wel zonder hulp afkunt ;-).

Stamel | 27-02-05 | 22:39

Pim is doohhoood! johan van barneveld ook. waarom toch altijd pim erbij halen , voor zijn gedachtengoed???

hemaworstje | 27-02-05 | 22:28

@ Bella
Op zich is een dol om zich heel tikkende Dolle mina met ongefundeerd rechtse denkbeelden zonder inhoud op zich wel vermakelijk. Volledig losgeslagen en zoekende naar woorden en citaten. Zeg Bella, is het beest niet in de buurt je met enige inhoud bij te staan?

Sunnygirl | 27-02-05 | 22:16

Borst heeft het wanbeleid niet ingezet, dat was er al, ze heeft louter de problemen ook niet kunnen oplossen.
En mogelijk verergerd, daar wil ik van af zijn.

vander F | 27-02-05 | 22:15

Bob in de Gezondheidsraad en Els Borst er uit.
Toch te idioot voor woorden: Eerst zelf verantwoordelijk voor wanbeleid in de zorg en daardoor ook bloed aan haar handen en dan doodleuk in de advies raad voor haar opvolgers gaan zitten!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 22:11

@Bella.
Jij wordt eng. Betekent volgens jou het simpel 'aanhalen' van de tekst van dit item dat dit een 'feit' is? Lijkt mij dat jij de discussie-uitlokking van GS-redactie niet echt begrijpt.

Er zijn uiteraard allerlei malloten welkom om daarop te reaguren, en, zoals je ziet (al jouw larie geplaatst), maakte GS voor jou geen uitzondering. Maar genoeg is genoeg. Straks ga je uit Bijbel, Koran, links- of rechts-extremistische bronnen weer 'feiten' spuwen.
Nederland zat? Opnieuw: emigreer en gauw. Neem svp wel het Nederlandse gezegde "op ieder potje hoort een deksel" in acht. Bevestig de deksel svp terstond met seconden-lijm: je 'lipjes' zullen mij worst zijn, maar verzegel svp die ~vingertjes ;-( .

Stamel | 27-02-05 | 22:07

@ Nooit meer slapen 27-02-05 @ 21:53
Op zorg had Pim een goed adviseur, iemand met visie en die de zorg van binnenuit kende. Daarmee was succes verzekerd. Jammer alleen dat Bob door veel collega artsen zo verguisd wordt.

Sunnygirl | 27-02-05 | 22:07

@ Stamel 27-02-05 @ 21:38
Bella citeert uit Pim's werk. Het heeft even geduurd, was je nu van plan om op Pim te gaan stemmen of op zijn nagalm die LPF heeft of gaan we dan toch maar voor het onderbuikgevoel en de one-liners? Je stelling uit je post van 21:40 snijden hout maar dat kan ook niet anders want ze zijn door Prof. dr. Bob Smalhout aan Pim ingefluisterd.

Sunnygirl | 27-02-05 | 22:01

Jaaaah Bella,
Je menselijke maat, meer handen aan het bed etc. mantra werd ook VOOR Pim ook al bezongen door velen.
D'r gebeurt alleen geen fuck.
En Pim is dood en kan ons ook niet meer helpen.
Wat nu?

vander F | 27-02-05 | 21:55

@Sunnygirl: Starf*ckert maakt een aardige knieval voor de mening van Pim en bovendien zijn de meningen van Starf*ckert regelmatig aan veranderingen onderhavig. Op zich niks mis mee: Het is moedig om toe te geven als je inzichten, achterhaald door de feiten en de tijd, niet juist blijken te zijn.
Zo is dat met Pim ook gegaan (waarbij in Starf*ckert geenzins met Pim wil vergelijken): verketterd, maar zijn inzichten zijn, achterhaald door de feiten en de tijd, aardig juist gebleken.

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 21:53

@ Bella
Ik ken StarF*cker goed genoeg om te weten wat hij wel en niet van Pim vindt. En StarF*cker is alles behalve een Pim-stemmer. Lees zijn columns er nog eens op na.

Sunnygirl | 27-02-05 | 21:41

Lezen is voor sommige lieden moeilijk. Maar vooruit, even naar boven scrollen en wat treft men daar?

? Terug naar de menselijke maat.
? Stoppen van fuseren ziekenhuizen tot grote arbeids- en winstfabrieken.
? Saneren van de zorg, dat wil zeggen alle topmanagers uit de organisaties halen en het geld dat dit oplevert aan de patiëntenzorg besteden.
? Reorganiseren zorg: meer handen aan bed, meer zorg aan de patiënt.
? Meer handen aan het bed in plaats van aan de vergadertafel.

Bella | 27-02-05 | 21:40

Lekker ouderwets op GS: kiftende meiden!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 21:39

@Sunnygirl
Dank je.
Verder (jouw reply @Bella): vragen om: "visie, onderbouwing" ?
Stilte is al mooi hoor. Roepen in een echo-put levert alleen een -opnieuw- nauwelijks begrijpelijk gebrabel op.

Oops: Bella durft zowaar weer te mailen. Zowaar meer dan zijn/haar door mij verwachtte excuus: "sorry 1 sherrytje teveel: ik doe zoiets NOOIT maar las net in de Libelle...".

@Bella. Gosh: jij kent zowel de "woorden" werken EN arbeid? Mensen als Sunny "werken/arbeiden" niet alleen, maar nemen ook nog eens de moeite om in hun vrije tijd te reageren op mails (van o.a. ziele-po(o)tjes als jij, die ongehinderd door enige kennis menen te moeten reaguren.

@Sunny: jij kan bij mij wel een potje breken ;-) .

Stamel | 27-02-05 | 21:38

De werkelijke inhoud begon met dit stuk, waar jij aldoor vervalt met cynisme richting Pim Fortuyn, die de problematiek van vergaarbak Nederland haarfijn doorhad. Maar dat had jij kennelijk weer niet in de gaten:

_____________________________________

"Het gelijk van Pim"
De plastisch chirurg Arien Hofman kreeg deze week van zijn werkgever, het Rotterdamse Zuiderziekenhuis, een officiële waarschuwing. Alleen maar omdat hij in het AD als eenmalige klokkenluider optrad vanwege wantoestanden in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens de medisch specialisten knijpen de verzekeraars de ziekenhuizen zo af dat zo langzamerhand amputeren bij bijvoorbeeld afgerukte vingers wordt verkozen boven een tijdrovende operatie. In Rotterdam is er al een helikopter ingezet om bij een gewonde Rotterdamse slagersvrouw in Groningen twee afgerukte vingers aan te laten naaien. Dit weekend werd bekend dat patiënten goede maar dure medicijnen worden onthouden. Volgens Starf*cker krijgt Pim met terugwerkende kracht gelijk. Nederland is letterlijk doodziek aan het worden!

StarF*cker

Bella | 27-02-05 | 21:29

tikfoutje meid. lijk = lijkt en op moet gedelete worden. Vervallen we nu in het fenomeen zoek de tikfout want dan kan ik mij aan de werkelijke inhoud van dit topic onttrekken.

Sunnygirl | 27-02-05 | 21:24

@sunnygirl, kun je misschien uitleggen wat hier staat?

Citaat: "Het beleid voor de gezondheidszorg van de Nederlandse overheid lijk op met de reis van het ruimteveer Columbia op 1 Februari 2003"

Bella | 27-02-05 | 21:21

@ vander F
Inderdaad, dat zijn er een heleboel. Scary shit!

Sunnygirl | 27-02-05 | 21:18

Bella is op haar teentjes getrapt. Ach gut!

Sunnygirl | 27-02-05 | 21:16

@ Bella
Ik heb tijdens mijn werk doorgaans niet de tijd om ook nog eens op GS te reageren. Maar als ik wat post denk ik er wel overna en bestaat mijn mening uit meer dan een simpele Ctrl C - Crtl V actie uit andermans grijze massa.

"Het beleid voor de gezondheidszorg van de Nederlandse overheid lijk op met de reis van het ruimteveer Columbia op 1 Februari 2003"

Sunnygirl | 27-02-05 | 21:13

2% als je alleen maar verpleegkundigen neemt zijn dat er zo'n 5000.
5000 verpleegkundigen zonder vereist papiertje?
Lijkt me wat veel, anders erg eng.

vander F | 27-02-05 | 21:11

@ Sunnygirl, het blijft verdomd stil. Kom er nog wat of had je alleen een grote mond met herhalingen en herhalingen van je vervelende eindeloze opmerkingen die kant noch wal raken? Is dit kenmerkend voor de gemiddelde Jantje Marijnissen en Woutertje Bos stemmer?

Bella | 27-02-05 | 21:10

@Sunnygirl, het probleem is dat jij kennelijk de hele dag achter je peeceetje de tijd hebt voor onzinnige postings. Er moet aan deze kant gewerkt worden.
Werken = arbeid.

Oops, dat woord kende je niet?

Bella | 27-02-05 | 21:00

@King of controversy is blijkbaar geen ervaringsdeskundige, maar een argumentatie ondeskundige

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 20:52

@ King of Controversy
Hoop voor je dat jij na een fout aan jouw lijf of dat van je geliefden als gevolg van verdeeldheid van medische staf en ongeschoold personeel het nog steeds zo kan bagatelliseren.

Sunnygirl | 27-02-05 | 20:48

@King of controversy: het zakken op de ranglijst van 4 naar 17 is inderdaad een fiasco.
En dat kan je dan wel met de gezondheidssituatie in Afrika vergelijken, maat dat slaat als een kut op een drumstel.
We kunnen de helft van onze asfaltwegen vervangen door zandpaadjes en dan maar beter tevreden zijn met de helft asfalt wat we nog hebben. Controversieel?

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 20:47

@ sunnygirl 27-02-05 @ 20:34

wauw, maar liefst 2%(!!) heeft niet het benodigde diploma. jeemieneetje wat een ramp. Ik ken zat mensen die werk doen waarvoor ze geen diploma hebben en toch gaat dat prima
en interne verdeeldheid en slechte samenwerking kan je verbeteren met meer managers. (maar dat moet vooral niet)

King of controversy | 27-02-05 | 20:40

@ Bella
Het blijft verdomd stil. Kom er nog wat of had je alleen een grote mond met de quotes van je idolen. Is dit kenmerkend voor de gemiddelde Pim en Geert stemmer?

Sunnygirl | 27-02-05 | 20:37

@ King of controversy
De zorg is niet een compleetr fiasco maar de situatie is zorgelijk. 2% van de werknemers heeft bijvoorbeeld niet het benodigde diploma om het werk te doen.
www.zorgkrant.nl/read.html?id=654

Binnen de tien traumacentra in Nederland is sprake van interne verdeeldheid en ontbreekt het aan goede samenwerking. Dan heb je het over trauma's, situatie waar vaak levensgevaarlijke verwondingen of aandoeningen het leven van een patiënt bedreigen. Nee, hoor niets aan de hand *ahum*
www.zorgkrant.nl/read.html?id=628

Sunnygirl | 27-02-05 | 20:34

@ Bella,

Hou maar op met nadenken over een visie ik dacht met kopie paste van Pim als iets te zien en toen vroeg ik ook nog om na te denken en ik beledigde je Pimmetje. Ik ben blij voor je dat door Pim jou hersenen niet steeds meer gekweld worden door activiteiten waar het niet geschikt voor is. Ik zal niet meer jou Pimmetje of je bekrompen wereldbeeld in de war schoppen.

spooky | 27-02-05 | 20:32

@ Nooit meer slapen
King of controversy vindt kennelijk dit soort berichten heel normaal
www.zorgkrant.nl/read.html?id=370
"Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heeft woedend gereageerd op de berichten van mogelijke sluiting".

Sunnygirl | 27-02-05 | 20:27

als onze gezondheidszorg inderdaad een compleet fiasco zou zijn, hoe komt het dan dat we op de 17e plaats staan?

King of controversy | 27-02-05 | 20:21

helemaal mee eens Sunny,

King of controversy | 27-02-05 | 20:19

@King of controversy:
"klinkt als een oude gefrustreerde patriot uit achttiende eeuw." Dan zou ik nu minimaal 206 jaar oud moeten zijn. Hoe rooskleurig je alles ook ziet, zo goed is onze gezondheidszorg echt niet!
Ik nooit beweert in een kutland te leven, maar een gezonde kritiek op zaken die in NL niet in orde zijn is wel het minste wat er van ons burgers wordt gevraagt en begin dan niet over supermarkt wijsheden!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 20:17

@ King of controversy 27-02-05 @ 20:02
Er gaat nog een heleboel wel goed in Nederland. De economie trekt weer aan, Geert Wilders is op z'n retour en eindelijk een arts die zich als klokkenluider roert. Het wordt tijd dat de papierentijgers van dit land zich gaan realiseren dat ze met hun kop uit die stapel boeken komen. Kijken wat er daadwerkelijk van ze verwacht wordt en hoe ze een nuttig bijdrage kunnen leveren. gewoon de handjes uit de mouwen moeten worden gestoken en plannen maken op basis van de realiteit.

Sunnygirl | 27-02-05 | 20:12

@. Sunnygirl 27-02-05 @ 19:19

precies, mensen laten zich leiden door onderbuikgevoelens en benadrukken telkens de "ellende" waarin zij zich bevinden. Vandaar dat ik ook opriep om je, inmiddels verguisde, zegeningen te tellen.

@ vander F 27-02-05 @ 19:08

ik geloof echt niet dat verpleegkundigen alleen maar koffie zitten te leuten. Ben zelf verschillende keren goed geholpen in het ziekenhuis (en ik zeg er meteen bij, das was NIET omdat ik een klap op me hoofd had gekregen)

@ Nooit meer Slapen 27-02-05 @ 19:11

"Verzadigd zijn en je zegeningen tellen leidt tot verval" dat klinkt als een oude gefrustreerde patriot uit achttiende eeuw.
en het "ballen argument" is geenzins bedoeld om de zorg situatie te bedoezelen, maar om een alledaags voorbeeld te geven dat we helemaal niet in zo'n kutland wonen als sommigen beweren.

overigens wil ik nog wel even benadrukken dat ook ik de zorg niet perfect vind en dat er altijd verbetering mogelijk is. ook vind ik dat de terugval van de Nederlandse zorg te snel wordt gezocht in Nederland zelf.

King of controversy | 27-02-05 | 20:02

@ Bella
Wat moeten we hier van denken. Haak je nu af of ben je hard aan het googlen omdat je eigenlijk geen eigen visie en onderbouwing hebt?

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:56

@ bella,

Lees jij groen links manifesten dan je verbaasd me zo dat ik wel moet reageren. Vertel me dan eens ik ben namelijk een beetje dom zoals jij terecht opmerkt wat staat er dan in dat manifest waardoor ik me moet matigen of mijn visie aan moet passen?

Ik lees zorgen om de zorg in Nederland
minder bureaucratie en niet alleen aandacht voor efficentie maar vooral om mensen en evt extra geld voor de zorg voor onze ouderen. En tenslotte een indrukwekkende lijst ondertekenaars.


De inleiding is:
Ruim 100 prominente, actieve en betrokken mensen steunen een manifest van GroenLinks dat de regering oproept de verpleeghuizen te helpen in plaats van te straffen. De verpleeghuizen werken hard en efficiënt, maar de overheid zorgt voor te weinig geld en te veel bureaucratie. Dat moet dringend veranderen om de groeiende groep ouderen de zorg te kunnen geven waar ze recht op hebben. GroenLinks biedt dit manifest volgende week aan tijdens het Kamerdebat over de verpleeghuizen. Verder zie www.groenlinks.nl/2ekamer/nieuws/Nieuw...

spooky | 27-02-05 | 19:48

@ Bella
1 - 0 voor Stamel.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:48

@ FNV-lidaf 27-02-05 @ 17:39
Inderdaad het ZKH als Daniel den Hoed en het Sophia Kinderziekenhuis horen ook bij het conglomeraat. Echter als de zorg niet goed gestuurd wordt en de cultuur is verziekt dan zijn artsen en verpleegkundigen minder betrokken bij hun werk. Niet dat ze patienten daardoor slechter zullen behandelen maar het zorgt er wel voor dat er minder efficient en kosteneffectief wordt gewerkt. Wekelijks gaan er vele tonnen de vuilnisbak in omdat dure medicijnen, verbandmiddelen en instrumentarium over de houdbaarheidsdatum gaan. Als je mensen goed beloond in salaris en een bonusstructuur plus waardering, hebben ze ook hart voor hun werkgever. Ze zullen ze eerder geneigd zijn om het hele proces van inkoop en logistiek goed te monitoren en dus ook in hun eigen portemonnee voelen als er minder wordt weggeknikkerd. Het is schandalig hoeveel er wekelijks door achteloosheid verloren gaat. Genoeg om iedereen een kwart van deze verkwisting een flinke bonus te kunnen uitkeren als die voorkomen zou worden. En dan heb je tevens geld over om aan de patientenzorg of wetenschappelijke onderzoek te besteden.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:44

Dit is weer 'ns een goed item van GS!
Zelden zoveel zinnige op onzinnige reakties gezien. Niet te vaak doen anders komt de volgende DB-award in gevaar (GS toont stijl!).

Leuk om te zien dat jullie provocatie ('vader des kaalkoppie's had gelijk') er toe leidt dat notoire (zgn) "links" haters zowaar uit hun schulp kruipen om Lucas.dll bij te vallen.

Terecht. Want de "schuldvraag" gaat niet over wat "links" samen met de eeuwige confessionelen tig jaar geleden verziekt heeft, maar over wat voor een ramp de huidige regering (confessionelen onder nieuwe naam en met andere 'swingers') NU in de gezondheidszorg aanrichten.

@Bella. Als je NL zo zat bent waarom verlos je jezelf en NL dan niet van jouw aanwezigheid? Emigreer net al ik. Bij rabiaat ultra-rechts gemekker -Beeeeh-la-is niemand geb(l)aat.

Stamel | 27-02-05 | 19:38

@Bella:
Ik heb alle linkse manifesten van de laatste 35 jaar uit mijn socialistische bibliotheek er nog eens op nagelezen, maar er staat echt niks over vakkenvullen.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 19:36

Minister?
Ik ben niet gek, in de huidige krabbemand der politiek.
Niets meer of minder als totale macht aan vander F!
Anders niet.

vander F | 27-02-05 | 19:29

Zo linkse Spooky. Hoogdravende reactie weer.
Het manifest van groenlinks doet je niet matigen hè? Eens dom, altijd dom, zal ik maar zeggen.
Is ook een ziekte. Helaas.

Bella | 27-02-05 | 19:29

@ ElEndoscoop 27-02-05 @ 17:39

Zolang de missie van het Erasmus MC niet het beter maken van patienten is, is het goed dat in dit soort columns het onder de aandacht wordt gebracht. Op de site van het ziekenhuis kan je zelf zien dat ze vergeten waar de primaire taak van een ziekenhuis is. Lees hier hun missie: "Het Erasmus MC is een innoverend centrum voor hoogwaardige kennisontwikkeling, opleiding en zorg op het gebied van ziekte en gezondheid.. De patient beter maken komt dus niet op de eerste plaats.
www.erasmusmc.nl/content/missieindex.h...
Men spreekt over zorg terwijl het om patiënten moet gaan. Op de webpage van het ziekenhuis staat bij hun missie tevens een link naar de plannen voor de nieuwbouw. Mij valt gelijk de slogan op: 'Rotterdam wordt beter!' Gelukkig hebben ze zelf ook door dat het ziekenhuis de meest zieke patient is die beter moet worden gemaakt.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:29

@ vander F, Sunnygirl nooit meer slapen en pseudo intelectueel

Zal jullie discussie die ik echt boeiend vind niet langer onderbreken met comments op Bella.

@ vander F,
Jij het denk ik best veel ervaring met de zorg en visie op de zorg van mij mag je die waarmaken, gezien de huidige minister zijn de benodigde kwalificaties best te doen. Van der F for minister of health.

spooky | 27-02-05 | 19:25

@ Spooky, ik geloof niet dat dit een verstandige opmerking is op een site als deze?.. Het kan aan mij liggen, maar ik vind het juist zo lachen dat je hier dus alles kan neerzetten, aangezien de berichtgeving zelf al zo lekker ongenuanceerd is.
Dus, ik ga fijn door en zeker tegen die linkse vakkenvullers. Heerlijk! Een verademing!

Bella | 27-02-05 | 19:24

Onderbuik gevoelens=volle darm.
Die moet direct geleegd worden.
Aan een volle maag werken eist helder inzicht en vooruit denken.
Zie daar de preoccupatie met een volle darm.
Voor iets anders lijkt er binnen het huidig politiek bestel geen ruimte.

vander F | 27-02-05 | 19:24

@ Bella,

Zoals ik als dacht 31-3-2000 - © NU.nl/Pim Fortuyn en daar houd de visie van Bella op. En je kan het weer niet laten om kreng te zeggen. Ja kreng ik kan lezen maar die Pim boeit me niet zo Pim is dood. Ik vroeg naar jou visie maar zoals alle pimofielen begint en einigd het denken bij Pim en jij kan ook nog kopieren en plakken goed zeg.

spooky | 27-02-05 | 19:21

Je kunt al aardig copy/pasten Bella.

vander F | 27-02-05 | 19:19

@ King of controversy 27-02-05 @ 18:18
Die paar Haagse mietjes maken inderdaad het beleid kapot. Maar de reden dat ze daar zitten is te danken aan het stemgedrag van het overgrote deel van de Nederlandse bevolking. Stemmen op onderbuikgevoelens zorgt voor verpaupering in de dit land. Gelukkig staat de koning van de onderbuikgevoelens nog maar op 4 zetels.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:19

@ Bella
Een link naar de pagina volstaat hoor.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:16

Laatste 5 regels weg denken, excuses!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 19:15

@ Pieter Baan 27-02-05 @ 14:15
Dat is precies hetgeen ik aan mijn mail aan StarF*cker schreef. Belgen worden al jaren voor dom versleten. Maar op dit moment hebben ze het in de gezondheidszorg veel beter voor elkaar dan wij. De tijd dat de Belgische gezondheidszorg het niveau had van een Russisch staatsziekenhuis is allang achterhaald.

Sunnygirl | 27-02-05 | 19:15

@Spooky, lezen kreng!!!! :)

________________________________________
31-3-2000 - © NU.nl/Pim Fortuyn

Nederland is weer eens geschokt. Na extra geld te hebben gepompt in de zorgsector blijken wachtlijsten, met name in de thuiszorg en van de verzorgings- en verpleegtehuizen, niet gekrompen maar gegroeid. Men is er inmiddels achter dat de registratie zo gebrekkig is dat men niet precies weet waarop wordt gewacht. In het registratiesysteem staat niet de zorgvrager - in modern jargon de klant - centraal, maar de zorgverlener.

Langzaam begint het besef door te dringen dat dit niet alleen voor bedrijven fnuikend is, maar ook voor de dienstverleners in de zorgsector.
Jaren geleden heb ik erbij de verzekeraars al op aangedrongen om een voorbeeld te nemen aan de bloemen- en plantenveiling in Aalsmeer, daar wordt het product geautomatiseerd gevolgd, dat zou ook moeten gebeuren met de zorgvrager. Op die manier doet men een schat aan informatie op die kan bijdragen aan een effectievere en bovenal efficiëntere zorgverlening.

Dat levert een beter bij de zorgvrager passend product op en het zal schelen in de hoogte van de kosten daarvan. In het geval van de wachtlijsten weet men dan bijvoorbeeld precies wie waar op wacht en op welke plaats. Dan ook kan men zien of de wachtlijst voor de ene vorm van hulpverlening een wachtlijst veroorzaakt voor de andere vorm. Bijvoorbeeld als men eigenlijk wacht op een verpleegtehuis wordt men tijdelijk doorgeschoven naar de thuiszorg en daar belandt men dan ook weer op een wachtlijst.

Goede, patiëntgerichte administratie geeft in ieder geval inzicht in waar eigenlijk op wordt gewacht en dus waar men capaciteitsproblemen moet oplossen. Het is heel wel mogelijk dat een verruiming van de capaciteit van verpleegtehuizen de wachtlijst in de thuiszorg doet verdwijnen of in elk geval sterk doet verminderen. Nu tast men is het duister.

Meer in het algemeen weet men helemaal niet of er wel efficiënt wordt gewerkt in die vormen van zorg. Het is mijn stellige indruk dat de overhead, management, bureaucratie en kundes, een onevenredig groot deel van het beschikbare budget opslokt. De inrichting van de zorgkantoren die de zorg moeten distribueren over de vragers van zorg, is weer zo'n nieuwe vorm van bureaucratie die uit hetzelfde budget moet worden betaald. Het is nog maar de vraag of deze zorgkantoren het functioneren van de afstemming van vraag en aanbod zal verbeteren.

Het lijkt mij de hoogste tijd worden om in de zorgsector het particulier initiatief in te schakelen, niet van burgers maar van bedrijven. Ga de boer maar op bij de uitzendbureaus en de cateraars. Ga met hen praten over de aanbieding van totaalproducten. Waarom zouden deze bedrijven geen verpleeg- en verzorgingstehuizen kunnen exploiteren en geen thuiszorg kunnen geven op maat. Zover ligt dat niet van hun huidige business af.

Het grootste probleem in de zorg is gebrek aan uitvoerend personeel. Dat heeft velerlei oorzaken. Het zit hem in de honorering van de uitvoerenden (dokters, verplegers, gezinsverzorgers e.d.) die aan de lage kant is, in de bureaucratie die de werkdruk niet verlaagd maar verhoogd (denk aan de eindeloze vergader- en administratiecultuur) en in een te uniform aanbod.

Particulier initiatief kan hierin veel veranderingen ten goede brengen, zo wijst de ervaring uit. Meer in het algemeen zal het die kant toch uit moeten. Straks doen ook welgestelde mensen beroep op zorg en zij willen zorg die bij hen past en niet de eenheidsworst die thans wordt gepresenteerd.

Natuurlijk hangt daaraan ook een prijskaartje, maar dat kunnen zij zeker betalen. Het betekent ook onderscheid in de zorg naar kapitaalkracht. Maar wat is daar eigenlijk op tegen. De villabewoner deelt zijn leven nu ook niet met die van de modale flatbewoner, maar moet dat in het verzorgings- c.q. verpleegtehuis van nu wel doen.

De hele discussie hierover wordt verlamd door een moralistisch beroep op gelijkheid. Onderscheid hoeft nog helemaal niet te betekenen dat de kwaliteit van de geboden zorg daaronder lijdt. Het handhaven van een standaardkwaliteit is zeker een overheidstaak, daarboven moet men duizend bloemen laten bloeien.

Indien het particulier initiatief zijn intrede doet in het zorgveld, zullen ook de traditionele instituties hun kwaliteit, hun effectiviteit en hun efficiëntie verbeteren. Dat is beter dan maar hersenloos een nieuw blik geld open te trekken.

Bella | 27-02-05 | 19:14

@vanderF:
... you have my respect.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 19:14

@superjan,

Doe eens niet ik vermaak me best met onze Bella, comment na comment daalt de inhoud en stijgt het aantal inhoudsloze scheldwoorden.

@ Bella,

Hoeveel scheldwoorden kan jij in een zin zetten?

spooky | 27-02-05 | 19:11

@King of controversy: Je lult als een 98-jarige die nog een paar uur te leven heeft en tevreden terug kijkt op zijn leven!
Verzadigd zijn en je zegeningen tellen leidt tot verval.
Sommige zaken zijn in NL goed geregeld, maar het kut argument dat we "allemaal keurig elke week naar de supermarkt gaan, (die overigens het in Europa is momenteel)" is een ballen argument om de verziekte financiële constructies in de zorg te vergoelijken.
Het is toch gewoon idioot dat een financieel directeur van een zorg instelling of een zorgverzekeraar op basis van budgetten bepaald of patiënten behandeld mogen worden.
Een verzekeraar houdt een paraplu boven je als het droog is en haalt de paraplu weer weg als het begint te regenen.

Verzadigd zijn en je zegeningen tellen leidt tot verval.
Sommige zaken zijn in NL goed geregeld, maar het kut argument dat we "allemaal keurig elke week naar de supermarkt gaan, (die overigens het in Europa is momenteel)" is een ballen argument om de aftanende

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 19:11

@ king of controversy
Ik krijg daar voor betaald inderdaad, ik word alleen ziek van die wijsneuzen die denken dat verpleegkundigen alleen liggen te koffieleuten.
Ik krijg alleen het werk niet gedaan binnen redelijke tijd.
Iemand pas om 11 uur pas aan het ontbijt krijgen vind ik een grof schandaal.
Die 20 km loop je niet om te wassen maar om infusen bij te laden, medicatie klaar te maken, materiaal op te halen en een catheter in te brengen, voedingssondes verschonen, wonden verbinden, urinalen afvoeren, tracheostoma (zo'n paus buisje in je strot) uitpeuteren, maar weer eens een rondje antibiotica iv doen, controles bloeddruk, temp, pols.
Vochtbalansen bijhouden, tussendoor zelf proberen nog wat te eten etc.etc. en dat 24/7 jaartje rond.

vander F | 27-02-05 | 19:08

@bella> doe s rustig joh! allemaal ouwe mannen en vrouwen hier.

superjan | 27-02-05 | 18:59

@ QB.as.seen.on.RC 27-02-05 @ 18:47
Genoeg om te weten dat in december 2004 Agis had aangegeven het Slotervaart Ziekenhuis te willen sluiten omdat er teveel bedden in Amsterdam West zouden zijn. Agis heeft mijns inziens niet de intentie de ziekenhuizen in Amsterdam West op een gezonde manier laten bestaan.

Sunnygirl | 27-02-05 | 18:57

Met de zorg is het vergelijkbaar als in het onderwijs.
Verpleegkundigen en artsen moet patiënten beter maken, net zoals leraren (m/v) les moeten geven, niet vergaderen en andere bijtaken.
Niet lullen, maar poetsen!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 18:54

@ Bella,

Kan jij ook iets schrijven zonder te schelden of heb je dat niet geleerd, ik ben ook vrij pittig tegen jou maar scheld nooit moet je ook eens doen komt beter over je lijkt nu net een voetbalhooligan of ben je dat ook?

spooky | 27-02-05 | 18:53

He Bella, in groningen zitten ze ook met deze problermatiek.
Alleen zonder de allochtonen, maar dat begrijp je met je 020 grachtengordel kop waarschijnlijk toch niet.

vander F | 27-02-05 | 18:53

@Bella,

Ja jij bent lekker inspirend, ik vraag wat je vind. Jou antwoord ehh ik weet niks ik praat Pim na. Kom dan in iedergeval met een citaat een uitspraak die te maken heeft met de visie van Pim op zorg. Nog iets slimmer zou zijn dat jij met een citaat van Pim aangeeft waarom je dat citaat van toepassing vind en in hoeverre dat citaat jou visie ten opzichte van de zorg in Nederland bepaald. Maar dan moet je dat boek van Pim echt lezen en nadenken en zijn visie in jou eigen visie verwerken. Dan vraag ik wel wat veel he?

spooky | 27-02-05 | 18:50

@Bella:
Neeeee... vandaag heel keurig een lekker linkse recycle-dag... dat doen wij hier nog steeds ter nagedachtenis aan Den Uyl. Verder wel saai, tot jij kwam. Doe jij ook aan spreekkoren?

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 18:50

ja wat vaker je zegeningen tellen. we leven in een van de rijkste landen ter wereld, hebben allemaal een auto voor de deur staan. gaan daarmee allemaal keurig elke week naar de supermarkt, (die overigens het goedkoopste in Europa is momenteel). Die supermarkt heeft altijd alles wat je kleine hartje maar begeert.

@vander F
om die mensen te wassen hoefde je niet naar een waterput te lopen 20km verderop ofwel? en vergis ik me nou of hebben jullie apparaten om die mensen in rolstoelen te krijgen? bovendien krijg je er, neem ik aan, voor betaald of niet

@ Nooit meer slapen

Wil je me alsjeblieft niet meer zo slecht citeren? voor de rest zie ook hierboven

King of controversy | 27-02-05 | 18:48

@sunnygirl, wat weet jij nou van de fin. situatie in slz ?

QB.as.seen.on.RC | 27-02-05 | 18:47

He, Pseudo Intellectueel, het was vandaag natuurlijk een vrije dag voor je? Geen vuilnisdag vandaag!
Hiehaa hondelul!
Of ben je als ruifvreter altijd vrij, jij?

Bella | 27-02-05 | 18:46

@Bella:
je bekt lekker weg joh... zaaalig.
Zuur, verrot, bedorven, allemaal dingen die jij dagelijks op die Roteb-wagen ruikt natuurlijk?

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 18:44

Spooky, lul maar fijn verder met je groenlinkse kluppie. Moet je niet gezellig met de allochtoontjes en de Ali Beetjes in Amsterdam fijn op kosten van de belastingbetaler staan meeyellen "tegen racisme"?

Bella | 27-02-05 | 18:44

@Bella,

Ben jij er zo een. Vraagje wat is het verschil tussen een moslim die bij elke vraag verwijst naar de koraan, een socialsist die naar Das Kapital of het rode boekje verwijst en een christen naar de bijbel?

Gebrek aan visie als je het aan mij vraagt.

spooky | 27-02-05 | 18:44

? Terug naar de menselijke maat.
? Stoppen van fuseren ziekenhuizen tot grote arbeids- en winstfabrieken.
? Saneren van de zorg, dat wil zeggen alle topmanagers uit de organisaties halen en het geld dat dit oplevert aan de patiëntenzorg besteden.
? Reorganiseren zorg: meer handen aan bed, meer zorg aan de patiënt.
? Meer handen aan het bed in plaats van aan de vergadertafel.

_________________________________________

31-3-2000 - © NU.nl/Pim Fortuyn

Nederland is weer eens geschokt. Na extra geld te hebben gepompt in de zorgsector blijken wachtlijsten, met name in de thuiszorg en van de verzorgings- en verpleegtehuizen, niet gekrompen maar gegroeid. Men is er inmiddels achter dat de registratie zo gebrekkig is dat men niet precies weet waarop wordt gewacht. In het registratiesysteem staat niet de zorgvrager - in modern jargon de klant - centraal, maar de zorgverlener.

Langzaam begint het besef door te dringen dat dit niet alleen voor bedrijven fnuikend is, maar ook voor de dienstverleners in de zorgsector.
Jaren geleden heb ik erbij de verzekeraars al op aangedrongen om een voorbeeld te nemen aan de bloemen- en plantenveiling in Aalsmeer, daar wordt het product geautomatiseerd gevolgd, dat zou ook moeten gebeuren met de zorgvrager. Op die manier doet men een schat aan informatie op die kan bijdragen aan een effectievere en bovenal efficiëntere zorgverlening.

Dat levert een beter bij de zorgvrager passend product op en het zal schelen in de hoogte van de kosten daarvan. In het geval van de wachtlijsten weet men dan bijvoorbeeld precies wie waar op wacht en op welke plaats. Dan ook kan men zien of de wachtlijst voor de ene vorm van hulpverlening een wachtlijst veroorzaakt voor de andere vorm. Bijvoorbeeld als men eigenlijk wacht op een verpleegtehuis wordt men tijdelijk doorgeschoven naar de thuiszorg en daar belandt men dan ook weer op een wachtlijst.

Goede, patiëntgerichte administratie geeft in ieder geval inzicht in waar eigenlijk op wordt gewacht en dus waar men capaciteitsproblemen moet oplossen. Het is heel wel mogelijk dat een verruiming van de capaciteit van verpleegtehuizen de wachtlijst in de thuiszorg doet verdwijnen of in elk geval sterk doet verminderen. Nu tast men is het duister.

Meer in het algemeen weet men helemaal niet of er wel efficiënt wordt gewerkt in die vormen van zorg. Het is mijn stellige indruk dat de overhead, management, bureaucratie en kundes, een onevenredig groot deel van het beschikbare budget opslokt. De inrichting van de zorgkantoren die de zorg moeten distribueren over de vragers van zorg, is weer zo'n nieuwe vorm van bureaucratie die uit hetzelfde budget moet worden betaald. Het is nog maar de vraag of deze zorgkantoren het functioneren van de afstemming van vraag en aanbod zal verbeteren.

Het lijkt mij de hoogste tijd worden om in de zorgsector het particulier initiatief in te schakelen, niet van burgers maar van bedrijven. Ga de boer maar op bij de uitzendbureaus en de cateraars. Ga met hen praten over de aanbieding van totaalproducten. Waarom zouden deze bedrijven geen verpleeg- en verzorgingstehuizen kunnen exploiteren en geen thuiszorg kunnen geven op maat. Zover ligt dat niet van hun huidige business af.

Het grootste probleem in de zorg is gebrek aan uitvoerend personeel. Dat heeft velerlei oorzaken. Het zit hem in de honorering van de uitvoerenden (dokters, verplegers, gezinsverzorgers e.d.) die aan de lage kant is, in de bureaucratie die de werkdruk niet verlaagd maar verhoogd (denk aan de eindeloze vergader- en administratiecultuur) en in een te uniform aanbod.

Particulier initiatief kan hierin veel veranderingen ten goede brengen, zo wijst de ervaring uit. Meer in het algemeen zal het die kant toch uit moeten. Straks doen ook welgestelde mensen beroep op zorg en zij willen zorg die bij hen past en niet de eenheidsworst die thans wordt gepresenteerd.

Natuurlijk hangt daaraan ook een prijskaartje, maar dat kunnen zij zeker betalen. Het betekent ook onderscheid in de zorg naar kapitaalkracht. Maar wat is daar eigenlijk op tegen. De villabewoner deelt zijn leven nu ook niet met die van de modale flatbewoner, maar moet dat in het verzorgings- c.q. verpleegtehuis van nu wel doen.

De hele discussie hierover wordt verlamd door een moralistisch beroep op gelijkheid. Onderscheid hoeft nog helemaal niet te betekenen dat de kwaliteit van de geboden zorg daaronder lijdt. Het handhaven van een standaardkwaliteit is zeker een overheidstaak, daarboven moet men duizend bloemen laten bloeien.

Indien het particulier initiatief zijn intrede doet in het zorgveld, zullen ook de traditionele instituties hun kwaliteit, hun effectiviteit en hun efficiëntie verbeteren. Dat is beter dan maar hersenloos een nieuw blik geld open te trekken.

Bella | 27-02-05 | 18:42

Overigens ken ik nogal veel artsen en die werken zich allemaal de vinkeneringtyphus.

s nachts s weekend e.d.

Hun schuld is het niet.

Weg met de bureaucratie in de zorg. En geld van ontwikkelingshulp direct overhevelen naar zorg voor ouderen.
he zijn dat geen punten van Geert Wilders?

superjan | 27-02-05 | 18:41

@superjan,
kun je dagelijks een krant mee vullen, maar "we" houden het liever onder de pet hoor.

vander F | 27-02-05 | 18:40

Bella laat LdeLL een beetje met rust joh...
Hij kan het ook niet helpen dat je zo boos bent.

Zeg Brom, kun je met zo'n vreselijk verhaal niet naar de pers?
Of ben ik nu naief.

superjan | 27-02-05 | 18:37

Ja wrijf het er maar in van Den Uyl hij heeft gedaan wat rechtse mensen altijd beweren wat links niet kan bezuinigen op sociale zekerheid. En ik wil nog wel wat verder terug wie had het ookalweer opgebouwd? Troelstra en later Drees waren de oprichters van sociale wetgeving in Nederland die denk je maar even weg

spooky | 27-02-05 | 18:36

Er is eens gemeten hoeveel we (verpleegkundigen in een ziekenhuis op een kleine afdeling) per shift lopen.
Dat kwam dus uit op zo'n 20 kilometer per dienst.
(Lukas ziekenhuis Apeldoorn)
In het slotervaart hadden we recht op 2 week aaneengesloten vakantie, 3 week moest je aanvragen en werd destijds meestal afgewezen wegens personeelsgebrek.
(begin jaren 90)
Als leerling verpleegkundige stage gelopen op verpleeghuis de Amstelhof te Amsterdam.(1992)
In je eentje 6 mensen wakker maken, wassen, in een rolstoel werken en hup naar het ontbijt.
De laatste patient kreeg tegen 11 uur z'n ontbijt.
En ja hoor, om 12 uur sharp het warme eten, niemand honger, voedsel half opgegeten weer terug naar de keuken.
En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan, maar om met de
King of controversy te spreken moet ik wat vaker mijn zegeningen tellen.
Daar heb ik trouwens geen uur voor nodig.

vander F | 27-02-05 | 18:33

@Brom: stuitend verhaal, maar helaas geen unicum!
Volgens @King of controversy "moet je niet altijd maar alles op te blazen tot een groot schandaal. Je zouden we in Nederland gewoon wat vaker onze zegeningen moeten tellen". Lul de behanger!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 18:32

Spooky, ik zou zeggen: lees de boeken van Pim Fortuyn. Die had de oplossingen maar werd door links afgeslacht.

Bella | 27-02-05 | 18:32

@Bella,

Je hebt veel te klagen en te schelden last van een trauma? Ga je ook nog een oplossing aandragen wat de zorg betreft of is visie te ver voor je en blijft het bij kankeren en schelden vandaag.

De roos der verderfelijkheid groeit goed op de puinhopen van paars.

spooky | 27-02-05 | 18:29

@ pseudo intellectueel, je doet je naam eer aan.
Ja, het is inderdaad Den Uyl geweest die de ondergang voor Nederland heeft getekend op gebied van zorg, veiligheid en onderwijs.

Ken je vijand.

Bella | 27-02-05 | 18:27

@Brom, dat soort tehuizen zou per acuut gesloten moeten worden en die grijze pakken erachteraan. Dat verpleegspul moet direct op de Roteb wagen ingezet worden, zodat ze werkelijk in contact komen met hun eigen nivo: straatvuil.

Dit soort zorg zoals je dat beschrijft kan me gestolen worden.

Maar het zijn die verdomde grijze heikneuters van politiek Den Haag die dit pleurisland helemaal uithollen tot op het bot.

Nee, geld naar moslims, dat is belangrijk, dat gaat voor, terwijl de eigen bevolking letterlijk wegkankert inde gesubsidieerde instituten.

Walg walg walg.

Waarom moest er trouwens een hele verpleegafdeling in het IJssellandziekenhuis ontruimd worden omdat er toevallig zo?n CDA lul moest liggen?
Had hij aan een vierpersoonskamer niet genoeg?

Nee hoor, hopla, het domme volk laat zich gewoon overplaatsen voor die linkse grijze nietszeggende melkmuil uit Den Haag.
Pim Fortuyn zou zeggen: Bloody Shame.

En dat is het.

Dit land is zuur, verrot en bedorven.

Bella | 27-02-05 | 18:25

Hulde aan Starf*ckert, maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.
Je kunt maar beter niet ziek worden in NL.
Hoogervorst is zo'n beetje het slechtste wat de VVD te bieden heeft! Maar goed, Els Borst was helemaal een drama en die zit, zoals het goed Haags gebruik als politiek vriendendienstje weer in de Gezondheidsraad.
Haagse zelfbevlekking!

Nooit meer slapen | 27-02-05 | 18:24

@Bella:
communistisch en bijna-islamitisch... knap... knap... en dan Den Uyl er nog de schuld van geven... die had alleen nog maar een ansichtkaart van een moskee gezien...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 18:21

@ sunnygirl

a) niet Nederland maar een paar Haagse mietjes maken de zorg en de wetenschap kapot.

b)ipv altijd maar alles op te blazen tot een groot schandaal, zouden we in Nederland gewoon wat vaker onze zegeningen moeten tellen.

King of controversy | 27-02-05 | 18:18

Ik kwam een jaar lang bij een demente vriend langs. Meestal 's middags na het eten, dat vaak ver na tweeën uitgeserveerd werd. Dat kwam niet door het harde werken in het verpleeghuis de Rustenburg aan de Mathenesserlaan te Rotterdam 500. Er werd echt iedere keer als ik langskwam, 2 maal per week, vergaderd. De bakken met eten stonden af te koelen, terwijl de patienten uren aan tafel zaten. Het personeel vergaderde namelijk. De ongeschoolde hulpen werkten zich uit de naad, niet de verplegers. Dat vergaderen ging urenlang door op een kamer met een gesloten deur, terwijl een man dagenlang gillend en kermend op een kamer, zonder enige aandacht, zijn dood tegemoet ging. Het was van origine een Gristenlijk Bejaardenhuisch. Ik moest mijn vriend wassen, zijn pis- en poepbroeken vervangen en proberen iets eetbaars in hem te krijgen. Terwijl er officieel medi-weed bestaat mocht deze man dit niet gebruiken. Hij moest op straat op buiten op de binnenplaats regen of geen regen zijn blow roken. Helaas rook de helft van het personeel zelf wél naar de weed. Als ik kreperen moet, dan liever met een plastic zak over mijn kop en een paar anti-kotspillen en slaappillen om het wat vloeiender te maken of desnoods rechtstandig van een flat af. Dezelfde man lieten ze in de stromende regen weglopen uit het ziekenhuis Dijkzigt. Toen ik die avond op zoek was naar personeel, bleek de hele afdeling zich verstopt te hebben in een achteraf kamer, de koekjes opvretend die mijn vriend achtergelaten had. De zorg is ziek! Van graaiende directie, het slechte voorbeeld gevend, tot op de bodem. De vele kilometers die een verpleeghulp beweert te lopen blijken bij nader inzien evenveel als die van een gemiddelde huisvrouw.

brom | 27-02-05 | 18:16

Je mot in dit godvergeten linkse, subsidieverrijkend, allochtonen-knuffelend, communistische, bijna islamitische verkankerde teringland eens als oudje (wederopbouwers van na de Tweede Wereldoorlog) eens fatsoenlijk naar een bejaardenoord gaan.
FORGET IT!
De overheid is rijkelijk soepsidie aan het strooien in het Lage land Der Allochtonen: als hoofddoekkie en haar massale islamitische gevolg krijg je alles, hoef je maar te kicken en je hebt het. Plichten? Ja, dahaag! Alleen rechten graag. En voor Fatima, Ali , Mohammed en Achmed ook graag. Niet nu direct?
PANG.
Moskeetje bij?
Hoppa, doe er maar 5 voor die klote Allah!
Islamitisch bankieren?
Toe maar, de Arabische bank Nederland (ABN) en de Achterlijke Mohammedaanse bank Rotterdam (AmRo) staan meteen in de houding.
Islamitische slagerijen, groenteboeren, supermarkten, ziekenhuizen, universiteiten? Toemaar, Nederland ? islamieland - , toe maar. Nu het nog snel en onopvallend kan met steun van de SP, GL en die verrotte PvdA. De soepsidie ruif is groot genoeg.
Allochtonen hoeven maar godverdomme maar met hun rooie vingers te knippen en de overheid staat alweer te schudden met de rijke buidel.
Terwijl oma Jansen, Pieterse en Klaassen (de ?echte? Hollanders) kunnen wegrotten in de wegbezuinigde verpleegholen.
Het is om te janken. Met dank aan die verrotte Den Uyl!

Pim Fortuyn had meer dan gelijk!

Ik haat dit klere klote land!

En linkselul, je moet je idiote bek houden, want het stinkt hier al zo.

Bella | 27-02-05 | 18:16

Dranktieten mag je zelf voor dokken.
Daar heb je tegenwoordig prive klinieken voor.
Koopje.

vander F | 27-02-05 | 18:15

Al die waarheden van Sunny en Star, (moet ineens aan Sonny en Cher denken, maar dat daarbuiten) zetten de campagne "Achmea ontzorgt" toch in een geheel ander daglicht...

Tja Sunny Girl waar moet je nou heen als je je aan je dranktieten wil laten helpen?

superjan | 27-02-05 | 18:13

@ King of controversy 27-02-05 @ 18:01
Sinds wanneer moeten we een devaluatie van de 4e naar de 17e plaats voor lief nemen? Nederland maakt de zorg en de wetenschap in eigen land in een rap tempo kapot.

Sunnygirl | 27-02-05 | 18:07

Kun je nagaan Sunny, ik werkte daar tot '95.
Een uitstekende afdeling rheumatologie, 3 afdelingen geriatrie, het specialisme van de toekomst lijkt me.
Te duur, dure specialismen met lange opname duur en weinig ingrepen.(met dank aan de verzekeraar o.a.)
Vooral op geriatrie veel opnamen wegens incompetente verpleeg- en verzorgings huizen, medicijn vergiftigingen, uitdroging, doorliggen of gewoon vol met poep.
De vergrijzing neemt toe, specialistische zorg voor deze patienten dus ook dus wat doe je?
Je sluit 2 afdelingen en laat de kennis wegvloeien.
Allemaal korte termijn acties, niemand kijkt naar de toekomst.

vander F | 27-02-05 | 18:06

@ Gentle Angel 27-02-05 @ 17:41
We hebben een overheidsbeleid dat efficiëntie straft. Als je als ziekenhuis meer verrichtingen kan doen word je daar financieel voor gekort. Je mag niet meer doen dan is voorgeschreven door de minister. Al heb je wel meer tijd en ruimte om meer patiënten te helpen, dan word je financieel gestraft!

Sunnygirl | 27-02-05 | 18:02

Wat een ondankbare honden zijn jullie toch allemaal. Nederland staat op de 17e plaats in de wereld wat betreft gezondheidszorg!! bedenk dan eens hoeveel mensen het nog veel slechter hebben

King of controversy | 27-02-05 | 18:01

Ja pseudo, een manager die risico op zich neemt is geen manager.
De "heren" in het Slotervaart hadden allen een goeie gouden handdruk bedongen voor als het misging.
Goed idee hoor, mislukken en daar geld aan verdienen.
Lijkt mij een doodlopende weg.

vander F | 27-02-05 | 17:58

@ vander F 27-02-05 @ 17:48
het Slotervaart ziekenhuis balanceert al vele jaren op of over het randje van de financiele afgrond. Vooral het beleid van de verzekeraar is daar flink debet aan.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:57

@Sunnygirl:
De manager die jij omschrijft lijkt een lichtend, maar verafgelegen gesternte: nog nooit kwam ik 'in all my days' zo'n vlotte RayBan-dragende leasebakrijder tegen die aan jouw criteria voldeed. Wel veel schreeuwlelijken die eerst begonnen over een eigen parkeerplek vlak achter de slagboom en hun maandinkomen. Managers met hart voor de zaak...? Lijkt met elkaar in tegenspraak. De kapiteins uit de verhalen van Joseph Conrad lijken mij altijd de ideale managers: stressbestendig, altijd op hun post, in laatste instantie de steun voor schip en bemanning, vechtend tot het uiterste en bereid met schip en al ten onder te gaan.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:53

Ik heb het een en ander meegemaakt in het Slotervaart in A'dam.Het was een zooi en dat is het nog.
En de handen aan het bed maar doorzwoegen om de patienten niet teveel te laten lijden onder de bestuurlijke incompetentie.
Af en toe om moedeloos van te worden maar daar komt de volgende patient alweer binnenrollen.....
Uitgeluld en aan het werk, aan het bed is het volstrekt helder wat je moet doen en wat er moet gebeuren voor de individuele zieke mens voor je neus.
"Voordeel" was dat de ene hotemetoot al na 2 jaar werd opgevolgd door de andere "crisis manager". die na 1,5 jaar werd opgevolgd door het volgend "licht".
Ik wist niet eens de naam de de directeuren.
Lieten zich ook nooit zien.
Ik her er eens als leerling verpleegkundige eentje van de afdeling afgestuurd.
"het is nog geen bezoekuur meneer" en weg was ie.
Om later te horen te horen dat het de directeur was.
Loser.

vander F | 27-02-05 | 17:48

En wat ik, van ZKH mensen heb gehoord, is ook een grote kostenpost het aantal illegalen dat met geleende pasjes voor allerlei behandelingen aan de deur melden. Op de ziektenkostenpasjes zijn er geen foto's, dat zou al heel wat helpen. Dan blijkt patient onverzekerd en ja, ZKH draait daar voor op

FNV-lidaf | 27-02-05 | 17:43

Ben je nu met terugwerkende kracht op alle 204 reacties aan het reageren? Die mensen zijn allang offline hoor!

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:42

Sunnygirl:
Wat ik reeds eerder zei is tevens een antwoord, reactie op jouw laatste stukje ...

....... Maar de Nederlandse politiek is er niet één van handelen -geen woorden maar daden- maar eentje van veel praten, onderzoeken en vervolgens regeltjes ontwerpen want die brengen geld in het laatje. Geld dat wij betalen via premies. Dus wij betalen voor onze eigen slechte behandeling en onderwijs ..... bepaald door mensen die wij zogenaam democratisch gekozen hebben .... immers worden onze wensen en eisen door hen bewaakt en gerealiseerd toch?

hmmmm, ik vraag me af wanneer men de zaken weer in perspectief gaat plaatsen en zaken gaat behartigen ten goede van desbetreffende en dan pas kijkt wie het gaat betalen.

Ik moet nu bij mijn tandarts cash betalen. Voorheen ging dat via de verzekering (overmaken aan derden). Is dit een teken dat zelfs de geneesheren/dames de verzekeringen en de staat niet meer vertrouwen? Het is toch wat als de huisartsen en nu ook de specialisten in de ziekenhuizen zich mobiliseren en zich tegen het management van het ziekenhuis verzetten?!

Wat is er nodig om de politiek tot andere gedachten te bewegen?

Stemmen is ter lering van de politiek en ter vermaak van de burgers .....

Op wie stem jij? ;-))

Ciao, Angelo

. Gentle Angel 27-02-05 @ 17:08

Gentle Angel | 27-02-05 | 17:41

@ Lucasdelinkselul 27-02-05 @ 13:58
Helemaal eens! In die tijd was de zorg van in Nederland van hoge kwaliteit.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:40

@Sunnygirl

"Door de ziekenhuisbureaucraten wordt met groot gemak miljoenen over de balk gegooid, wat in de patiëntenzorg gestopt had kunnen worden"

Die miljoenen over de balk, gaat het dan slechts om geld dat je kwijt bent aan nieuwe logootjes en nieuw briefpapier en dergelijke? En gaat het dan om ZO VEEL geld dat je daar duurdere kankermedicijnen van kan kopen?

Bij mijn weten zijn ook ZKH als Daniel den Hoed eva Rotterdamse ZKH bij het Erasmus conglomeraat gaan horen, dat betekent toch minder overhead en dus minder kosten?

FNV-lidaf | 27-02-05 | 17:39

Sunnygirl: die bestaan blijkbaar niet dus je vecht tegen windmolens.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:39

@ Pseudo Intellectueel 27-02-05 @ 17:34
Iemand die niet voor eigen gewin gaat en eigen prestige voorop stelt. Iemand die gewoon de handen uit de mouwen wil steken om het primaire proces in het ziekenhuis te ondersteunen. We hebben niets aan manager die alleen maar vanuit hun eigen ivorentorentje plannen maken zonder dat ze daadwerkelijk weten hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. De zorg heeft behoefte aan managers die het werk eenvoudiger maken en van een toegevoegde waarde zijn. Niet de papierentijgers die ze vaak zijn.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:38

@ Amat-victoria-curam 27-02-05 @ 13:52
Ik ben zelf ook bedrijfskundige en in eerste instantie was ik ook een beetje pissig om die term "luchtverplaatsers". Inmiddels zie ik wat hij er mee wil zeggen. Ik loop lang genoeg in de zorg rond om te zien dat een hoop van mijn beroepsbroeders en -zuster er een puinhoop van maken. Neem nu de nieuwbouwplannen van het Erasmus Mc. De bouwplannen, voor een nieuw huisvesting voor alle wittejassen en het waterhoofd aan bureaucraten en technocraten. Eigenlijk is de cultuur in dat ziekenhuis aan een grote verbouwing toe. Het ziekenhuis is sociaal failliet. En wat doen we, we zetten er een nieuw gebouw neer. Want als iedereen eenmaal in de nieuwe huisvesting zit zal het wel beter gaan. Net als je een slecht huwelijk je koopt een nieuw huis, want als je eenmaal in dat nieuwe huis zit gaat alles beter. Nee, dus, dat weet elke echtpaar wat niet in de relatie heeft geïnvesteerd maar wel in stenen. Je moet gewoon aan het werk, een klein clubje goede mensen die de artsen ondersteunen bij hun werkzaamheden. En saillant detail aan de bouwplannen voor het ziekenhuis is dat men bouwt op basis van plannen die jaren geleden zijn gemaakt en waarvan ze 2 jaar gelden al zagen dat het te klein gaat worden en dat vele behandelcentra in het ziekenhuis te klein en niet toereikend zijn voor goede patienten zorg. En het ziekenhuis moet nog gebouwd worden. U leest het goed, ze bouwen een ziekenhuis waarvan ze nu al weten dat het niet het juiste jasje is voor de zorg die aan de patiënten geleverd moet worden. En toch zetten we door. The Show must go on!! En reken maar dat de RvB en de managers ervoor gezorgd hebben dat zelf in de nieuwe huisvesting op de nieuwe gouden gang er warmpjes bij zitten. Dan ben je dus een luchtverplaatser. Er wordt veel geld over de balk gesmeten voor iets wat de patient niet echt ten goede zal komen en wat de noodzakelijk cultuurverandering niet gaat brengen. Kortom straks heb je een gelikt ziekenhuispand waar achter de muren werkwijze nog steeds even verziekt is.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:34

@Sunnygirl:
maar als de blauwdrukdenkende, pennelikkende cijferneukers 'es nicht schaffen', wie dan wel...? Wat maakt iemand tot een goede 'manager' (kots...) in de zorg?

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:34

Ik heb het wel gelezen Sunnygirl en in grote lijnen ben ik het met je eens! Men houdt op deze weblogs van korte zinnen maar dan moet je het niet over zulke complexe zaken willen hebben. Je moet je reactie onderbouwen en/of verduidelijken dus ik begrijp je Sunnygirl.

"Keep it real" wellicht een term die de politiek eens maar ter harte moet nemen?!

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 17:31

oh... blijkbaar dus wel sunny...

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:29

@Sunnygirl:
Chapeau... een genot om dit te lezen... de huisstijl als tovermiddel: niet alleen daar kan ik je verzekeren. Ga zo door!

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:29

Hear Hear! Sunnygirl, beter kan ik het zeker niet verwoorden!
*buigt nederig het hoofd*

vander F | 27-02-05 | 17:27

Judge: Ik zeg alleen maar dat Fortuyn geen eenheid creeerde (jouw post van 27-02-05 @ 16:58), maar de hele bevolking opzette tegen een minderheid die de oorzaak was van elk denkbaar probleem. Is satire jou onbekend?

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:26

@ Pannie 27-02-05 @ 13:46
Niet altijd, alleen bij speciale gelegenheden. ;-)

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:26

Sunnygirl: Kort en bondig alstublieft, dit gaat niemand lezen.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:23

ja, 'le deuxieme sexe' is een subiete knock-out... vooral de hardback... is bekend.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:21

@ Krullenbol 27-02-05 @ 13:41
Ja ik ken het nieuwe zorgstelsel al alleen is nog niet te overzien welke gevolgen dat voor de zorg zal hebben. Zelfs op hoog niveau bij VWS is er niemand die mij dat kan vertellen.

@ Mazzel 27-02-05 @ 13:43
Het is zelfs veel erger. Specialisten worden continue in een situatie gemanouvreerd waarin ze hun werk niet goed kunnen uitvoren. Bijvoorbeeld de enorme bureaucratie die voortkomt uit de DBC's. De minister maakt door de invoering van de Diagnose behandel combinatie een papierwinkel van patiëntenzorg www.dbc2003.nl/
Door de ziekenhuisbureaucraten wordt met groot gemak miljoenen over de balk gegooid, wat in de patiëntenzorg gestopt had kunnen worden. Ken die bureaucratie wel uit de ziekenhuizen in Nederland. Neem bijvoorbeeld eens het Dijkzigt, inmiddels het Erasmus MC. Met die naam Dijkzigt is het Zieke huis Erasmus MC ooit succesvol begonnen. Het mag geen Dijkzigt meer heten omdat ze in eerste instantie de verziekte cultuur wilde verbeteren door een nieuwe naam Erasmus MC. Je kent het wel nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe huisstijl terwijl sinds vele jaren het Dijkzigt een begrip was. En sterke merknaam en het frisse groene logo dat overboord wordt gegooid voor een nieuwe *bling bling* lichtbak op je gevel. Om te verhullen dat achter die *bling bling* buitenkant een grote bak van organisatorische ellende zit. Resultaat: een enorme zakgeld weg die verdomme gewoon in patiëntenzorg had moet worden gestoken. Van de buitenkant en op papier ziet het er weer gelikt uit en heeft het frisse groen plaats gemaakt voor blauw. Blauw de kleur voor bureaucraten en blauwdrukdenkers. Ooit zei Leon de Caluwé tegen mij dat blauwdrukdenkers bureaucraten zijn (www.menscentraal.nl/tekst_Leon_de_Calu...) Bij nader inzien bekent de Raad van Bestuur van het Erasmus MC dus kleur. Het zijn bureaucraten! Daar waar de blauwdrukdenkers verschijnen ( De Caluwé, leren veranderen) verdwijnt de proactieve houding, de flexibiliteit en de daadkracht en doet men alleen nog wat er in handboeken staat in plaats van dat er aan de patient wordt gedacht. Bij blauwdrukdenken wordt verondersteld dat mensen of dingen zullen veranderen als je van te voren een duidelijk gespecificeerd resultaat vastlegt, alle stappen minutieus plant en zowel het resultaat als de weg er naar toe goed beheerst. En wie zijn dan die mannen die de bureaucratie hebben geïmplementeerd in het ooit zo succesvolle Dijkzigt Ziekenhuis. Met name incompetentie bureaucraten als Rien Meijerink, thans voorzitter van de Raad van Bestuur bij het Erasmus MC in Rotterdam. Hij heeft diverse functies bekleed in de publieke sector. Hij was voorzitter van de Vereniging van Universiteiten (VSNU). Eerder was hij werkzaam als Directeur-Generaal Economie en Financiën bij het ministerie van Defensie en als Secretaris-Generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Hij was voorts eerste loco-secretaris en directeur Beleid bij de gemeente Groningen. Een pennenlikker en bureaucraat ?pur sang?, een cijferneuquert, die niet weet hoe je de cultuur in het ziekenhuis weer zo kan veranderen dat de incompetente zooi in je ziekenhuis wordt omgevormd naar een efficiënt werkend ziekenhuis, waar patiënten gewoon geholpen worden, waar er geen vriendjespolitiek is, waar er per jaar niet voor miljoenen aan eten, medicijnen en apparatuur naar de afvalbak verdwijnt door een falend beleid en een verrotte cultuur. Het Dijkzigt/Erasmus MC is sociaal failliet en incompetent. In ziekenhuizen moet het om de patiënt draaien en niet om de handboeken en andere shit die door bureaucratische managers wordt bedacht. Zet pakweg een man met het kaliber Timmer van Philips in zo?n toko. En het ziekenhuis wordt wel patiënt- of klantgericht. Dan had dat ziekenhuis nog gewoon de sterke merknaam gehad van welleer; Dijkzigt, de naam de patiënt ook kende en waar hij vertrouwen in had. Nu zijn ze die naam kwijt en de reputatie en een heleboel miljoen euri?s armer. De nieuwe naam is aangemeten om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden. En tevens een goed excuus te hebben dat het momenteel niet zo goed loopt in het ziekenhuis. Er zoveel is veranderd met een nieuwe huisstijl en mensen moeten wennen aan het nieuwe briefpapier en de nieuwe handboeken. Pleurt toch op! Handen aan het bed en werken. Patiënten beter maken! Ze moeten daar in het Rotterdams allemaal een schop onder hun hol krijgen en aan het werk gaan in plaats van allerlei zinloze plannen te maken.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:21

Wij tegen de moslims, gaat niks lossen, of leef jij in de verbeelding dat wanneer het islamitische vraagstuk opgelost is dit land weer gesmeerd draait?
Wij ?tegen? de moslims is al een verkeerde insteek trouwens om het vraagstuk te lossen maar dat terzijde, trouwens ik denk ook niet dat het opgelost word, ik denk dat het zichzelf oplost doormiddel van escalatie.
Een collectief haatdragende muiterei brengt je het schip, het brengt het schip nog nergens.

DaJudge | 27-02-05 | 17:21

Wat dat betreft bestaat "Den Haag" vnml uit reaguurders.
de politiek reageert, in plaats van te regeren.
Alles om het stemvee tevreden te stellen.
En maar boeken schrijven die geen hond leest.
Hebben ze niks beters te doen?

vander F | 27-02-05 | 17:20

Ik doe het altijd met 'le deuxieme sexe' van de Beauvoir.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:17

Ik doe het altijd met 'le deuxieme sexe' van de Beauvoir.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:17

nee, die laat zich alleen nog slaan met 'Burger in Beweging' van Wouter Bos... vind ze lekker...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:15

Je zou er je vrouw nog niet mee slaan, zo slecht zijn ze.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:14

@ElEndocoop;
ik bied E 5,-!!!!

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:13

Die heb ik al.

Vince72 | 27-02-05 | 17:13

Ik ben nu op mijn werk, maar ik heb puinhopen, islamisering (revisited), 50 jaar israel en nog twee waarvan ik de naam niet meer weet.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:12

@ElEndoscoop:
Pim schreef zijn boeken in een darkroom...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:11

Welke zijn t eigenlijk?

Vince72 | 27-02-05 | 17:10

Ik stem blanco om aan te geven dat ik best de moeite wil nemen naar het stemhokje te komen, maar dat ik niet vind dat ik een keus heb binnen dit systeem.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:10

@Ellendoscoop : heb je de" puinhopen " NU voor je?
Wordt je wijs uit wat hij vanaf pagina 44 zegt?

FNV-lidaf | 27-02-05 | 17:10

ElEndoscoop: ik wil ze wel overnemen, krijg je nog de nieuwprijs ook.

Vince72 | 27-02-05 | 17:09

ElEndoscoop
Pim was net zo, zo niet nog arroganter dan de regenten in Den Haag. Hij stelde onderwerpen aan de kaak die niet waren doodgezwegen maar ondergesneeuwd door de "regel-machiene" van Den Haag. Pim was de frisse wind die de sneeuw weg blies en zie daar! de gevoelige punten van onze Nederlandse staat.
Pim wist zich wel "zogenaamd" in contact te stellen met het -gewone volk- en dat is precies wat de reguliere politiek niet deed! Tja, opeens trokken de andere politici het land in om met de mensen te praten .... er worden nu zelfs moskeën bezocht! Maar de Nederlandse politiek is er niet één van handelen -geen woorden maar daden- maar eentje van veel praten, onderzoeken en vervolgens regeltjes ontwerpen want die brengen geld in het laatje. Geld dat wij betalen via premies. Dus wij betalen voor onze eigen slechte behandeling en onderwijs ..... bepaald door mensen die wij zogenaam democratisch gekozen hebben .... immers worden onze wensen en eisen door hen bewaakt en gerealiseerd toch?

hmmmm, ik vraag me af wanneer men de zaken weer in perspectief gaat plaatsen en zaken gaat behartigen ten goede van desbetreffende en dan pas kijkt wie het gaat betalen.

Ik moet nu bij mijn tandarts cash betalen. Voorheen ging dat via de verzekering (overmaken aan derden). Is dit een teken dat zelfs de geneesheren/dames de verzekeringen en de staat niet meer vertrouwen? Het is toch wat als de huisartsen en nu ook de specialisten in de ziekenhuizen zich mobiliseren en zich tegen het management van het ziekenhuis verzetten?!

Wat is er nodig om de politiek tot andere gedachten te bewegen?

Stemmen is ter lering van de politiek en ter vermaak van de burgers .....

Op wie stem jij? ;-))

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 17:08

VanderF: Goh is het heus?

Vince72: Ik heb er vijf in de kast staan. Ongelooflijk hoe dom die man is. Ik blijf er bij dat als iemand van zijn politieke tegenstanders zo'n boekje had gelezen, hij volledig de vloer met Pimmetje had kunnen aanvegen. Terugbrengen naar de Slegte kan zeker niet meer he?

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:08

Uit de 'puinhopen" pagina 48, aanbevelingen punt 16: de prof stelt voor dat er een diepgaand onderzoek gedaan wordt naar de consumptie van zorg. Wie consumeren er het meest? Juist ja, de marocs, turken en de bejaarden.
Prof Pim komt dan met een vage open deur opmerking over preventie om de ongebreidelde consumptie van dit soort groepen tegen te gaan.

Vraag me af of prof Pim, indien nog in leven, preventief zijn dark room visites had gematigd. Ik ken een aantal homo's die dit soort plekken bezoeken, zonder condoom neuken, een HIV infectie oplopen, maar geen nood, er is een medicijnencocktail van 50 euro per dag waarvoor de belastingbetaler mag opdraaien (en dan nog niet eens de tandarts waarschuwen dat ze HIV hebben, de smerige barebackers)

Wat heb je daarop te zeggen, Starfucker?

FNV-lidaf | 27-02-05 | 17:07

Dit gaat wel weer heel erg Pim worden zeg...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 17:06

Hebben jullie Pims's boeken eigenlijk wel eens gelezen?

Vince72 | 27-02-05 | 17:05

Das meer een "tweeheid" ElEndoscoop.

vander F | 27-02-05 | 17:05

En de holocaust! Wie begint er over de holocaust dit keer?

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:05

Ik mis Geert Wilders nog in deze bijdrage.

Sunnygirl | 27-02-05 | 17:03

Dajudge. Eenheid? Zo kan je 'wij met zijn allen tegen de moslims' ook noemen ja.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 17:01

Het is gewoon een rotzooi.

boggel | 27-02-05 | 16:59

In zoverre zijn we pim wat verschuldigd,
prinsype 27-02-05 @ 16:05
Hij had op een zeker moment een redelijke eenheid in de maatschappij, eenheid is het enige dat dit land nog kan helpen eventueel.
Ik zie zo snel niemand even opstaan die een eenheid van dat caliber regeld, en deze kan mennen.

DaJudge | 27-02-05 | 16:58

'Sorry meneer, uw 10.000 euro kostende pacemaker krijgt u dit jaar niet meer, we mochten er volgens afspraak 200 plaatsen dit jaar, u bent patient 2001."
Wanneer dan wel?
" u bent in januari de eerste"
Maar het is nu oktober?!!?
"inderdaad, u bent trouwens ook te ziek om naar huis te gaan, u mag op de hartbewaking verblijven a raison van 1000 euro per dag."
Maar dat kost 30.000 Euro per maand?!?
"Klopt, maar ja, wordt viaviaanderpotjeetc. gefinanciert"
"Nu rustig blijven liggen, anders haalt u januari niet"

Dus, behandelen kan WELdegelijk VEEL goedkoper zijn.

vander F | 27-02-05 | 16:56

'Sorry meneer, uw 10.000 euro kostende pacemaker krijgt u dit jaar niet meer, we mochten er volgens afspraak 200 plaatsen dit jaar, u bent patient 2001."
Wanneer dan wel?
" u bent in januari de eerste"
Maar het is nu oktober?!!?
"inderdaad, u bent trouwens ook te ziek om naar huis te gaan, u mag op de hartbewaking verblijven a raison van 1000 euro per dag."
Maar dat kost 30.000 Euro per maand?!?
"Klopt, maar ja, wordt viaviaanderpotjeetc. gefinanciert"
"Nu rustig blijven liggen, anders haalt u januari niet"

vander F | 27-02-05 | 16:54

We leven in een constant veranderende wereld. Dus Nederland van weleer is verledentijd en zal nimmer meer herleven! Wat maakt het dat Canada bijvoorbeeld al geruime tijd het beste sociale stelsel (#1 op de lijst van "meest ontwikkelde landen ter wereld) van de wereld heeft? Een Buurland van Amerika en laat zich niet verleiden mee te gaan in allerlei "commerciële" activiteiten ten koste van ......

Als je hier een ziekenhuis binnenloopt vraagt men eerst hoe en bij wie je verzekerd ben .... op basis daarvan word je behandeld.

Volgens mij is Gezondheidszorg bedoeld om het individu te helpen en dan niet van de regen in de drup maar er juist voor te zorgen dat deze weer een toegevoegde waarde is de directe omgeving en dus weer een volwaardige deelnemer aan de maatschappij.

Al deze "nieuwe" regels die alleen in het voordeel zijn van de staatskas en haar accountmanagers dragen zorg voor een versnelde neerwaartse spiraal van ons eens zo mooie zorgstelsel. De zogenaamde nieuwe regels sturen op resultaat op korte termijn (maximaal 1 ambtstermijn) terwijl het effect nog jaren nadreunt en vele levens onherstelbaar beschadigd en misschien wel beëindigd heeft!

Gedane zaken nemen geen keer. Maar wij worden toch lerende wezens te zijn? Als we zo doorgaan dan is het logisch dat wij zo geregeerd worden door neurale netwerken en robots.

Wat een mooi vooruitzicht?!?

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 16:52

Volgens mij is dit stuk volledig tot stand gekomen om Sunnygirl te paaien. Starfucker smells pussy!

ElEndoscoop | 27-02-05 | 16:51

@Henk Binnenwerk 27-02-05 @ 15:02: Pfff, ik heb nog steeds de theorie dat wachtlijsten kunstmatig in stand worden gehouden, zodat perperdure operaties niet uitgevoerd hoeven te worden, omdat de patient voor die tijd overlijdt. Gezondheid is overheidstaak, net als het verzekeren daarvoor. Dat KAN nooit bij een bedrijf terecht komen, dat zoveel mogelijk winst moet maken voor zijn aandeelhouders. Dat zelfde geldt natuurlijk voor ziekenhuizen. NIET behandelen is altijd goedkoper dan WEL behandelen. Als het dan om de poen draait, weet je wel hoe laat het is.

bassio | 27-02-05 | 16:45

Angelo: helemaal mee eens. Denk jij dat de oorzaak van de populariteit van Fortuyn lag in dat hij heel goed de regentenmentaliteit en arrogantie van de politieke elite aantoonde? En dat hij eindelijk onderwerpen werden behandeld die jarenlang waren doodgezwegen?

ElEndoscoop | 27-02-05 | 16:38

@ Amat-victoria-curam 27-02-05 @ 13:52
"... mensen die deze economie hebben gemaakt tot wat het nu is?"

Ik hoop dat dit een vorm van sarcasme was want als je dit echt meent dan... Wel je snapt de trekking van het verhaal.

ip_ban_no3 | 27-02-05 | 16:37

Starfucker: wat is er veranderd sinds we op nr 4 stonden? Nou? Het marktmechanisme is geintroduceerd in de zorg.

Liberalisering was precies wat Pimmetje voorschreef als geneesmiddel voor de bureaucratie in de zorg. Nu zien we wat daarvan het gevolg is. Voor zover Fortuyn invloed heeft gehad op het liberaliseringsbeleid van de afgelopen jaren (waren voornamelijk ideeen van de VVD), is dit de oorzaak van het probleem, niet de oplossing.

Dat Fortuyn heel goed de problemen kon aangeven betekent niet dat zijn oplossingen juist waren (iets waar hij naar mijn mening wel vaker last van had). Marktmechanisme introducering in zo'n basaal burgerrecht als het recht op gezondheid leidt tot ongelijkheid: Hoe meer geld, hoe beter je gezondheid. Terwijl de schoonmaker die de graveyardshift draait in de Jaarbeurs in Utrecht misschien nog wel harder werkt dan een of ander managementpikkie bij de ABN-AMRO. Ja helaas Achmed, je hebt niet genoeg geld voor een nieuwe vinger. Ben je onder je schoonmaakmachine je benen verloren? Je hebt helaas geen geld voor een rolstoel.

Roepen dat Pim gelijk had omdat hij net als de rest van NL het probleem zag is zelfs beneden jouw maat, Starfucker. Als je even nadenkt zie je de gevolgen van de -door Fortuyn voorgestelde- liberalisering in de zorg en was Pimmetje dus onderdeel van het probleem.

ElEndoscoop | 27-02-05 | 16:35

Ik ben nu aan het neuzen in "de puinhopen van 8 jaar paars", zie pagina 44, hoofdstuk Zorg, conclusies en aanbevelingen.
Dit is volstrekte abracadabra en ik vrees dat Professor Pim ook met niet veel goeds was gekomen.
Maar ja, je kan beter als legende blijven voortleven dan als mislukte held op je daden worden afgerekend

FNV-lidaf | 27-02-05 | 16:29

Niemand begrijpt er volgens mij ene f*ck meer van in dit land.
Staaltje door de bomen het bos niet meer zien.
En maak van 'bos' maar een ondoordringbaar tropisch regenwoud.

vander F | 27-02-05 | 16:27

Je was vandaag wel erg Zen Vince72.
Lijkt gelukkig alweer wat bij te trekken.

vander F | 27-02-05 | 16:22

Pim was de frisse wind door de muffe politieke achterkamers van Den Haag. Pim gaf de ideeën van "ons" handen en voeten in Den Haag. Hij deed dat zo goed dat men het gevaarlijk vond! Hiermee absoluut niet gezegd dat Pim overal gelijk in had, hij was ook slechts "mens" maar hij had in meer meer gelijk dan menig politicus toen en nu!

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 16:22

Volgens mij ligt die Starfuckert languit na te genieten van zijn artikel. Maar hij is voor zover ik het weet de enige met een dubbelrol: stukjes schrijven en reaguren. Misschien wil hij gewoon niet reaguren op zijn eigen artikel, heel begrijpelijk natuurlijk.
LinkseLucas, ik denk dat jij gewoon eens een aantal geneeskrachtige steenen om je nek moet doen. Pas dan zullen je nekklachten verschwinden als water voor de zon.

Vince72 | 27-02-05 | 16:20

BTW: het niveau van de gezondheidszorg in de SovjetUnie voor de val van de Berlijnse muur was zo laag nog niet... al werd er wel sneller overgegaan tot amputatie van onmisbare lichaamsdelen.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 16:20

Op dit punt is de overheid te ver doorgeschoten. De overheid wil een liberaal zorgstelsel. Wat in praktijk niet werkt, kijk maar naar de VS. Men moet af van de bureaucratie en terecht! Los het dan zelf op i.p.v. het uitbesteden aan een bedrijf. Dat met de spoorwegen en energiebedrijven is echt zéér succesvol en wij als consument zouden goedkoper uit zijn vanwege concurrentie.

Ik heb niets tegen rechts beleid, maar in de praktijk blijkt het allemaal anders te lopen. Dit weet men. Daarom heb iets tegen hypocriet rechts beleid, en dat is precies wat JP en zijn bende uitvoeren!

Gosat | 27-02-05 | 16:19

prinsype, wat weet jij nou eigenlijk van Pim af? Wat weet jij uberhaupt van politiek af? Nou dan.
Pim had gelijk!

Vince72 | 27-02-05 | 16:15

Dat heet de LPF prinsype

~Pyro~ | 27-02-05 | 16:14

geen zin om het stukje text te lezen gezien het pim-woord er weer bij betrokken word..
pim had veel praatjes, maar we zijn hem niets verschuldigd omdat hij simpelweg niets heeft waargemaakt...
diegenen die van mening zijn dat hun pimmetje nooit zijn gelijk heeft kunnen krijgen, moeten maar een fortuynreligie beginnen ofzo...

prinsype | 27-02-05 | 16:05

@Brusselmans:
Dat is precies wat ik voorzichtig - zonder al te Pim-achtig te willen overkomen - probeerde te zeggen...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 16:04

@ Pseudo Intellectueel

Politieke partijen zijn geen oplossing, maar een onderdeel van het probleem..

Brusselmans | 27-02-05 | 16:01

Zorry, ik was ff mn bakbrommert aan het fiksen. Een of andere onverlaat had zich weer eens tegoed gedaan aan het spruitstuk.
De bio-stabiel werkt overigens echt! Sinds ik de goldplated bio-stabiel (tm) draag heb ik veel minder last van vage kwaaltjes in mijn nek, rug en rectum. Bovendien heeft Dr. Bruno Santanera mij gezworen dat het hem niet om de centen te doen is.
P.S.
Hij ligt opvallend vaak met de plus (+) kant boven, die bio-stabiel van mij.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 16:00

@vanderF:
Iemand in gedachten? Of weet je een partij die hier iets aan kan doen? Ik vrees namelijk ook dat we idd. gevangen zitten in een vacuum, niet links, rechts of paars. Meer de hegemonie van administrateurs en verkeerde managers.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 16:00

LinkseLucas heeft volgens mij een beetje blaren op zijn tong gekregen van die brandnetelthee. De gemoederen zijn meteen een beetje gesust hier.
Ik zeg: zonder LinkseLucas meer rust.

Vince72 | 27-02-05 | 15:55

Inderdaad Pseudo Intellectueel: Schrijven kan Starfucker wel. Maar ik ben blij dat ook ik binnenkort gevraagd wordt om een stukje voor GeenStijl te schrijven. Ik kan een gevoel van trots nu al niet onderdrukken, en ik moet nog gevraagd worden.
Ook inderdaad aan Brusselmans: hoe korter hoe beter.

Vince72 | 27-02-05 | 15:53

Je krijgt bijna zin in een verlicht despoot.

vander F | 27-02-05 | 15:51

Volgens mij zitten we meer in een machtsvacuum.
Niemand kan/durft de verantwoordelijkheid te nemen.

vander F | 27-02-05 | 15:50

Starfucker, zou je het volgende artikel iets korter willen houden. Wij (ik in ieder geval) zijn opgegroeid met snel veranderende beelden en kunnen onze aandacht niet lang ergens bij houden. Daarom ben ik zo'n voorstander van one-liners: in zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk zeggen. Ja ja, het leven is één grote reclameboodschap. En ik zeg: dat leven is mooi.

Vince72 | 27-02-05 | 15:49

Zo lang men de grote verbanden niet ziet, is elke poging tot verbetering gedoemd te mislukken.

Wie heeft de werkelijke macht in handen?

Ahum | 27-02-05 | 15:48

Politiek is reageren, niet regeren en vooruitzien.

vander F | 27-02-05 | 15:47

@Vince:
Mooi aan de column van Starf*cker vind ik de Hunter S. Thompson-achtige basklanken in zijn relaas ... 'eenmalige klokkenluider'... 'gewonde Rotterdamse slagersvrouw'. Het is bijna lyriek.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 15:46

Als je op mijn nick klikt kom je op een tijdelijk persoonlijke page van mij!

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 15:44

Is dit nieuw nieuws?

ConFictius | 27-02-05 | 15:43

@Lucas:
Nico is idd. dood, de paniekzaaiers wonen nu hier schuin tegenover me.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 15:41

- te

Brusselmans | 27-02-05 | 15:40

Beste mensen,

Over deze weblog staat er een artikel in de Telegraaf te bewonderen op genoemde URL.

Nederland stond toen ik afstudeerde (1993) op de lijst "meest ontwikkelde landen ter wereld" op een respectabele 8ste plaats. Nu staan wij dankzij de bezuinigingen op onderwijs (de basis van elke maatschappij) en gezondheidszorg (de olie van elke maatschappij) niet eens meer in de top 50!

Deze negatieve vooruitgang (politiek moeten we de zaken positief -verbloemend- verwoorden) hebben wij te danken aan het feit dat Nederland zich laat meevoeren in de Amerikaanse maalstroom. Onze politiek denkt ook alleen maar aan hun eigen eilandje, hun eigen portemonnaie -Ja, ook Balkenende- en dan zijn we als puntje bij paaltje komt allemaal slaaf van het geld!

Je moet rijk zijn om je gezond te kunnen blijven en/of beter te worden. Je moet rijk zijn om je en je kids te kunnen onderwijzen.

O ja, ben ik vergeten te melden dat je als allochtoon voorheen bijna alles kon en mocht op kosten van de belastingbetaler, ondanks dat de regels worden aangescherpt mogen de allochtonen nog steeds heel veel en vaak voor weinig tot geen ?ies! Stijgende discriminatie is dan niet vreemd of wel?

Het is jammer dat wij de verschillende cultuurgroepen erop aanspreken. Wij moeten de overheid erop aanspreken! Deze mensen maken terecht gebruik van de mogelijkheden die hen worden aangeboden door onze overheid.

Waarom die soepelheid (laksheid) voor de allochtonen en niet voor het "eigen" volk -is niet de bedoeling nazistisch over te komen- vanuit de overheid? Wel, wij zijn een handelsnatie en moeten al onze handelspartners te vriend houden .... onze politiek is dus al door de eeuwen heen een van "pappen en nat houden"!

Dus gezien het zwakke beleid, waar wij dus zogenaamd zelf -democratisch hebben wij gestemd- voor kiezen, zal het waarschijnlijk eerst een regelrechte ramp worden in Nederland met het Onderwijs en de Gezondheidszorg eer men de welbekende put gaat trachten te dempen.

Het welstandsniveau van weleer zal waarschijnlijk niet meer bereikt worden in de nabije toekomst?!

Mijn oude dag zal niet in Nederland zijn en dat roep ik al sinds mijn afstuderen en elke dag erna werd dat gevoel alleen maar sterker. Jammer maar het is wat het is .... althans voor het gewone volk, jij en ik, voor de heren en dames politici is het slechts een strijd om geld-macht-imago en toekomst zekerheid (leuk baantje).

Lang leve vriendjespolitiek, jammer van "de waarheid & oprechtheid"!

Ik wens een ieder veel sterkte.

Ciao, Angelo

Gentle Angel | 27-02-05 | 15:40

zorg(e)lijk

jdz | 27-02-05 | 15:40

@ Vince72

Kon starf*ckers laatste column beter te pruimen..

Maar dat was ook zijn kortste ooit!

Brusselmans | 27-02-05 | 15:38

Tja, die specialisten.
Leuk voorbeeld.
Arts A. wil persee maandag 12 patienten behandelen, om te zorgen dat hij bedden heeft geeft hij op een afdeling door dat het komende weekeinde die 12 bedden vrij moeten blijven.
Geen spoedopname etc., bedden zijn bezet.
Dit was omstreeks '95, 1 bed kost circa 1000 Gulden per dag, of er nou wel of niet iemand inligt. Betaald worden echter alleen gevulde bedden.
2 dagen X 12 lege bedden is circa 24.000 gulden het raam uit.
Dit lijkt me een organisatorisch probleem plus de vraag: wie heeft de macht.
Dodelijke omhelzing.

Vervolgens wordt er ook nog wat personeel ontslagen (verpleegkundigen uiteraard)
Maar wel een kunstwerk van 500.000 gulden op het dak hijsen, moet he, zoveel % besteden aan kunst.
"komt uit een ander potje" mag niet besteed worden aan zorg.
*broek zakt af*
Het BARST van de zogenaamde potjes en geldstromen, wie gaat dat nu eindelijk eens stroomlijnen, er is volgens mij poen genoeg in omloop.

vander F | 27-02-05 | 15:36

Ik vind het een beetje gemeen tegenover Starfucker: hij heeft een (te) lang artikel geschreven over de gezondheidszorg en jullie gaan zitten zaniken over brandnetelthee, stelletje mietjes.
Lekker bakkie trouwens LinkseLucas. Heeeee, knappie van op.

Vince72 | 27-02-05 | 15:36

@calculator

Helllup er zijn al genoeg economen die zich bemoeien met zorg. Zorg moet gaan over mensen die een behanding nodig hebben jou stuk staat bol van termen die niks met zorg te maken hebben. Denk jij maar aan systemen en deelsystemen en optimaliseringen en een slim beleid maar laat zorgen voor zieke mensen aan mensen met een hart over waar jij een rekenmachine hebt zitten.


verspilling
slim inkoopbeleid
het financieel op orde hebben
zorgsysteem
Reken uit je winst
Calculator.

spooky | 27-02-05 | 15:29

Starf*cker is nog helemaal in Pim. Wel geloven maar niet lezen. "Pim" vond dat "de zorg" er geen cent bij mocht krijgen en dat onnodig dure behandelingen vaak ook konden worden vervangen door goedkopere die ook werkten.

Precies wat er nu gebeurd dus. En Starf*cker meteen in een huilbui.

Als Starf*cker na een nacht achter het station werken dronken naar huis waggelt en over een scheve stoeptegel valt, schrijft ze de ochtend erna in GS dat als "ze" naar "Pim" hadden geluisterd al dat vreselijks niet zou zijn gebeurd.

kalief | 27-02-05 | 15:22

Ik lees veel terechte reacties over de te grote overheadkosten ("luchtschuivers") in de ziekenhuizen.
Maar ik lees niets over de te hoge inkomens van de vele specialisten.
Als er stevig gesneden wordt en de specialisten ook eens een stapje terug doen zijn we al op de goede weg.
Voeg daarbij een beter beleid ter voorkoming van verspilling (iets wat ook nog steeds veel gebeurt) en een slimmer inkoopbeleid dan hebben we de ziekenhuizen financieel al aardig op orde. Andere instanties en deelgebieden van ons zorgsysteem behoeven dezelfde aanpak. liefst gelijktijdig met een stevige aanpak van het ministerie en haar aanverwante onderdelen en gerelateerde subsidiesponzen.

Reken uit je winst.

calculator | 27-02-05 | 15:20

Zo ik ga weer spoofen....

otto maan | 27-02-05 | 15:19

Het lijkt me overigens erg gezond als de VVD en haar neo-liberale filosofie eens een aantal jaren in de oppositie gaan. Net zoals het CDA en de PvdA eerder, heeft de VVD nu een 'we rule this country' mentaliteit'. De VVD is straks in 2007 al 12 jaar de dominante kracht in de regering, en het wordt tijd voor een andere richting. Is voor Nederland ook beter.

JackRandom | 27-02-05 | 15:19

@Lucas, mors, maar hij heeft wel z'n biostabilarmband meegenomen, ( maakte hij reclame voor, Tineke let op ) dus misschien kan hij nog zingen.

gentle giant | 27-02-05 | 15:19

@vanderF:
... dat was geen porno, maar een praktische cursus over doorligplekken...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 15:17

@Brusselmans dan vind ik de shows van Jose en Gemberprinses beter.

Frids | 27-02-05 | 15:16

Nico Haak is dood toch?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 15:15

Het lijkt hier godverdomme het stamcafe wel..

Lipton theetje dan maar..

Brusselmans | 27-02-05 | 15:14

henk binnenwerk> Het is niet zozeer privatisering waar het fout gaat. In de private sector wordt al jaren prima kwaliteit geleverd.
Het is de manier waarop het gebeurt, en de organisatiew die geprivatiseerd wordt. Zon ambtenaren moloch zul je never te nooit omturnen tot een effiecent bedrijf. Het ouz beter zijn als ze marktpartijen meer laten doen op het gebied van dienst verlening in de zorg, en langzaam dat ambtenaren spul afbouwen.

Gordijnrail | 27-02-05 | 15:14

@Brusselmans: jij bent ook uitgenodigd voor een brandneteltheetje hoor...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 15:12

En in Augustus een derde van de bedden op een afdeling sluiten, geld op , geen geld meer voor extra verpleegkundigen.
Minder bedden, minder opnames, minder geld + wachtlijst.
Er konden wel meer mensen opgenomen en behandeld worden, geld pot was echter leeg, wat doe je dan?
Bezuinigen op personeel natuurlijk, vooral die, toch echt niet dure, verpleegkundigen.
Viel er alleen 30% minder te behandelen en te verdienen.
De chirurg laat je wat porno kijken en koffie drinken, er is toch niets te doen.
Kijk eens wat een fijne circel richting afgrond.
Dit door stalinistische regelwoede vanuit Den Haag dus.
EN ziekenfonds verzekeraars.

vander F | 27-02-05 | 15:12

@Vince72,

Jezuuus man gaat het goed met je koppie thee knap je vast van op.

spooky | 27-02-05 | 15:10

@ Vince72

In je blote kont op de Dam liederen van Nico Haak ten gehore brengen lokt ook reacties uit..

Brusselmans | 27-02-05 | 15:09

@McCool

Zoals van de F al zegt de oorsprong van de ellende ligt niet bij paars. En op de puinhoop van paars bloeit nu de roos de verderfelijkheid dankzij de de vruchtbare voedingsbodem van paars en de goede zorgen van onze cijerneukerts.

spooky | 27-02-05 | 15:08

De VVD-zorg

- Minister Volksgezondheid (VWS), Hans Hoogervorst (VVD)

- Voorzitter Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Hans Wiegel (VVD)

- Voorzitter College Tarieven Gezondheidszorg (CTG), Frank de Grave (VVD)

- Voorzitter Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Leemhuis (VVD)

- Inspecteur-generaal Gezondheidszorg, Herre Kingma (VVD)

- Voorzitter Orde van Medisch Specialisten, Pieter Vierhout (VVD)

- Voorzitter Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF), Bas Eenhoorn (VVD)

Bron: www.janmarijnissen.nl/weblog

Queedo | 27-02-05 | 15:06

Je kunt van LinkseLucas zeggen wat je wilt maar hij verstaat de kunst reacties uit te lokken, en die kunst sla ik een stuk hoger aan dan het hebben van een goede mening of kennis van de politiek.
Ik ga zijn zelfgeplukte brandnetelthee eens proberen.

Vince72 | 27-02-05 | 15:03

Privatisering is de boosdoener: geld is de spil, en niet meer onze gezondheid. Kijk maar naar de NS, hetzelfde verhaal. Het gaat om de eurocentjes en niet meer of je normaal en op tijd van A naar B komt. Heeft niks met paars of oranje te maken, maar met de veronderstelling (van ook dit kabinet) dat iedereen zijn eigen keuze kan en moet maken. Die vlieger gaat dus niet op, want de zorgverzekeraars hebben al voor ons gekozen dat we niet de beste, want duurdere, medicatie en behandeling mogen ontvangen.

Henk Binnenwerk | 27-02-05 | 15:02

Lul niet McCool, deze ellende heeft zijn wortels al ver voor Paars liggen.
Wat nu, vanderF heeft verstand van zaken?
Jawel want vanderF is begin jaren 90 opgeleid tot verpleegkundige en heb allerlei fraaie kolder mogen meemaken.
Plan op Plan, maar arts en verpleegkundige werd nooit wat gevraagd.
Waar heb die eigelijk ook voor nodig, staan alleen maar in de weg bij het Plannen uitvoeren.

vander F | 27-02-05 | 15:02

@ JackRandom

Voorbeelden?

Brusselmans | 27-02-05 | 15:02

Haha, alsof Pim Fortuyn de eerste was die riep dat er door het wegsnijden van bureaucratie en andere niet-essentiele zaken in zorginstellingen e.d. beter en goedkoper gewerkt zou kunnen worden. Wat een flauwekul, iedereen met meer dan 2 hersencellen begrijpt dit. Maar omdat Pimmetje het zei, lijkt het ineens of hij het wiel uitgevonden geeft. Alsof hij de Messias is.

JackRandom | 27-02-05 | 14:58

@ Lucasdelinkselul

Pardon..

Zondag is eigelijk filmdag dus vandaar..

Brusselmans | 27-02-05 | 14:55

Dit zijn dus de puinhopen van paars..

McCool | 27-02-05 | 14:53

@naik65;
... die bovendien allemaal dezelfde lamlendige boekjes hebben gelezen en met hetzelfde kaalgeslagen denkkader rondlopen... hansworsten van de efficiency, maakbaarheid en technocratie...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 14:52

@vander F,

Helemaal mee eens en ook de cijferneukers zijn van alle tijden. Onder Lubbers vierde de no nonsense target aanpak hoogtij, Melkert was onze linkse cijferneukert en nu hebben we Zalm onze grootste cijferfetisjist aller tijden die ziet geen mensen met stukke vingers die ziet alternatief A met kosten X Alternatief B met kosten Y die via methode Z geoptimaliseerd kunnen worden. Patient mevrouw Jansen (dus niet mevrouw x met diagnose y) mist wel haar vingers omdat Zalm niet naar mensen kan kijken zonder een hoop 1000100010 te zien.

spooky | 27-02-05 | 14:52

JJAppelgebakje, vergeet de subsidies niet waar mee werd belegd/ gespeculeerd door de ziekenhuizen vroegâh.

~Pyro~ | 27-02-05 | 14:51

@naik65:
Bravo!

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 14:48

Nederland word verteerd door de managersziekte. Elke instelling/bedrijf is in de afgelopen jaren dichtgegroeid met managers, beleidsmakers, agogen, geitenwollensokken, voorlichters, consultants en karrevrachten papierschuivers in werkelijk alle soorten en maten.
Deze ongewenste, niet productieve, ons kent ons aanwas is gefinancierd uit de bezuiniging op arbeid (salariëring, kwaliteit en kwantiteit)
En nu begint het eindelijk duidelijk te worden dat de door de improductieve meerderheid van de beroepsbevolking geschapen baby met waterhoofd te weinig arbeid word verzet om de boel draaiende te houden.

naik65 | 27-02-05 | 14:47

Hoogervorst is net als diens illustere voorganger de Geus een mierenbevruchter die slechts de goedkoopste manier predikt. Mag je nu voor deze mensen een ernstige ziekte uitspreken opdat ze zelf aan den lijve ondervinden wat dat betekent?

DZJohn | 27-02-05 | 14:46

Offtopic: De naam is Jean-Jaques Appelquebaque. Het past alleen niet. Verder weet ik weining van de jaren zeventig, maar kan ik beamen dat de zorg in de jaren tachtig ook al meer dan kut was: ongeinteresserde verpleging , falende artsen, ziekenhuis bacterieen en papierschuiverij. Niks nieuws dus, maar daarom nog niet minder pijnlijk..

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:44

@lucas

jongen hou nou eens op met dat links-rechts gedoe van je... Daar kom je niet een stap mee verder, dat je daar na al die jaren nog niet achter bent zeg..

Dan nog dit...

'Je kunt een kommunist wel het socialisme afleren, maar een socialist niet het kommunisme.'

Ik denk dat dat

beroerdeburger | 27-02-05 | 14:44

ik zit hier mijn tweede sloot koffie weg te drinken, ik ga zo maar eens een sneeuwpop bouwen, een skijken of dat wat uithaalt

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:44

Waarom spelen we deze discussie weer links tegen recht en rechts tegen links uit. We moeten wat gaan doen aan de regels en aan de criteria die we aan het begrip goede gezondheidszorg hangen in plaat van rechts en links polariseren.

De gezondheidszorg staat bol van de regels door links en rechts bedacht rechts en links falen in het verminderen van regels maar maken er steeds meer. Dit is de reden waarom de kosten te hoog worden.

De gezondheidszorg wordt gestuurd door targets en contigenten die efficientie als doel hebben en resultaten als criteria dit doet links en rechts. Als die criteria geamputeerde vingers betekent moet kwaliteit als criteria belangrijker worden dan kosten dit lijkt mij logica geen kwestie van links rechts.

spooky | 27-02-05 | 14:43

Toch elke keer weer wonderlijk hoe rustig je kunt worden van een kopje brandnetelthee...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:42

Bukt u maar even, we worden weer genaaid.

|<|_|\/| | 27-02-05 | 14:40

het lijk van pim ?

arendsoog | 27-02-05 | 14:40

Ach man, die afbraak begon al in de jaren 80 onder Lubbers.
ALLE kabinetten hebben sindsdien gefaald.
Dit lijkt me dus geen links/rechts kwestie.
Gevalletje Hollandsche ziekte, lees, stelletje ambtenaren en economen gaan de medische sector vertellen wat ze moeten doen zonder enige kennis van zaken..
Zelfs welke behandeling de arts geacht wordt te doen word tegenwoordig voorgeschreven.
Overal, ziekenhuizen, verpleeghuizen, ambulante zorg.
Overal de cijferneukers, het gaat niet meer om de medisch juiste behandeling, maar slechts om de meest goedkope behandeling.

vander F | 27-02-05 | 14:40

Zelf afgelopen week 5 keer in het ziekenhuis geweest helaas. 2x op afspraak. 3x omdat het niet goed was en ik dus terug moest omdat me hand volledig paars werd.
Lang leven de Nederlandse zorg. In Frankrijk zette ze het tenminste in 1x goed.

Boundless | 27-02-05 | 14:39

De managers mag je van mij laten zitten. Alleen de managers die de managers managen, die moeten weg. En de managers daarvan. En dan weer degene die die managers managed. Die managers moeten ook optiefen. Dat wil ik wel managen!

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:37

Zou Kouwes verzekerd zijn voor ziektenkosten?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:37

@Pseudo Intellectueel, maar doordat je in een overheidssysteem geen marktmechanisme hebt kunnen managers onbeperkt graaien, en kan het aantal managers onbeperkt groeien. En dat ten koste van de medische zorg, want Den Haag betaald toch wel als het slecht gaat.

iSlamDunk | 27-02-05 | 14:36

kijk maar uit amat, spooky is van de geheime logpliesie, zijn er meer hier hoor, je kan ze herkennen aan het roepen om ip-ban's..

Tubifiks | 27-02-05 | 14:36

maar goed dat ik geestelijk gehandicapt ben, dan ben je nog wel welkom bij de dokter voor een gratis nazibehandeling...

Giel | 27-02-05 | 14:36

@Islamdunk:
waar managers zijn, daar wordt gegraaid...

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 14:35

Ik verkoop al 17 jaar medical equiptment, ook in NL, wat starfucker ff in het geheel mist in zijn betoog is dat de meeste ziekenhuizen tegenwoordig voor de helft of meer eigendom zijn van de verzekeraars, en die hebben alleen break even of winst voor ogen (maar zeker geen verlies), de andere helft zijn maatschappen van specialisten (die verkopen hun inzet dus weer aan dezelfde verzekeringsmaatschappij / bank, maar zijn gewoon een zelfstandige ondernemers) uitzondering hierop zijn de universitaire instellingen die zijn in handen van de overheid (maar das maar twee handen vol)
tegenwoordig verkoop je geen CT-scanner meer, maar die geef je weg en laat smeert ze een contract voor tien jaar service aan...(a 100K / jaar) of ze gaan leasen via externe lease clubjes die beheer via turn key concept aanbieden, dan hoe je als zks minder duur technisch volk in dienst te hebben....

QB.as.seen.on.RC | 27-02-05 | 14:34

@Islamdunk: geen graaiende managers in een vrije markt? Dat lijkt me sterk.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:33

Tsja, dan komt het door je latijnse naam. Dat wek al snel argwaan, zeker als je verder nooit van je laat horen.
@JJApple: indeed. Laaten we gaan meppen met stokken, altijd leuk. Koekje erbij?
En waar de neuk is Brusselmans?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:32

Wie kan er nou een hekel hebben aan Lukas?
Zo'n aardig knulletje en altijd een grote bek op het juiste moment.
Lukas als MP!

~Pyro~ | 27-02-05 | 14:31

Dit is gewoon links beleid in de praktijk, alles moet grootschalig en van bovenaf gereguleerd door een ambtelijk apparaat, die steeds groter wordt. En hoe slechter de resultaten zijn, hoe meer geld ze uit Den Haag krijgen.

In Duitsland en Belgie laten ze de zorg grotendeels aan de vrije markt over, en daar kennen ze geen wachtlijsten of graaiende managers.

iSlamDunk | 27-02-05 | 14:31

Nouja, in de zorg kun je dat nou juist niet laten gebeuren. Op veel fronten kun je zeggen: het is hard maar het is niet anders. Op het moment dat je kankerpatienten moet gaan confronteren met: sorry, we zijn slechte beleidsmakers, wordt het wel heel erg schrijnend.
En wat mij betreft niet passend in een moderne maatschappij.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:30

@lucas
zit zeker niet in een studentenvereniging en ben ook zeker geen "rechtse bal". De vergelijking dat je onder een linkse regering wel een hersentunor operatie had kunnen ondergaan vind ik nonsens.
@spooky
dat ik niet elke log sta te springen om te reageren betekend niet dat ik hier net kom kijken. Om dat voorbeeld van die kroeg dan maar aan te houden: ik zit achterin de kroeg rustig mee te luisteren naar jullie gesprekken en plaats af en toe een gericht stootje om een discussie uit te lokken. Als jij dat ervaart als "brallen" dan spijt me dat want het is niet zo bedoeld.

Amat-victoria-curam | 27-02-05 | 14:29

Maar dat is niets nieuws. Waarom Lucs, val jij rechts wel aan, maar laat je de christen-democraten ongemoeid? Ikzelf ben van mening dat, hoe schrijnend jouw casae ook lijken, het allemaal gehypede en overtrokken bullshit is. Ik zie die noodklok niet, ik geloof niet in alarmmomenten. Het lijkt hier allemaal zo slecht, en altijd is er wel een misstand te vinden: een marinier die coke smokkelt, een agent te hard rijdt, een dokter die zo-zat-als-een-kut aan de operatietafel staalt of een kamerleden die elkaar neuken in het parlementsgebouw. Fuck it, in de Middeleeuwen was er ook ruzie tussen de rode en de blauwe ridder, die leek vast eindeloos Gnork en Schulz hebben in de Paleo-steentijd ook vast een leiderschapsdruzie gehouden die de hele stam in zijn greep hield. Maar het is niet belangrijk, alleen maar entertainment. Je krijgt kanker. So what? Wat dacht je dan? Wie praat er hier over verkeersongelukken, bumpers van schuimrubber of een dertig kilometerzone op de a16? Alcoholvrij bier in de kroeg THC loze blows in de shops? Zou een wonder zijn tegen zinloos geweld..
Ik zeg niet dat er voortdurend stokken worden gezocht om honden te slaan.. Wacht, dat zeg ik eigenlijk wel. Fuck de politiek. Fuck Links-rechts. Er worden gewoon stokken gezocht om willekeurig honden te slaan dus. En honden slaan is leuk, blijkbaar. Dus Luukje, hou op met zeiken, het is niet belangrijk en al helemaal niet het einde van de wereld. Beat it, beat it Beat It goddam!

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:29

verziekeraars

Zuidoost Azie | 27-02-05 | 14:29

@Lucas;
Laat Sunnygirl dat maar niet lezen... en on topic: kan je redenering volgen, het verschijnsel ('de ver-politburea-tisering, gekoppeld aan het halen van targets en mijlpalen) vindt op veel gebieden en bij veel instanties plaats en leidt ook daar tot kwaliteitsverlies en kaalslag, in de zorg wordt e.e.a echter op schrijnende wijze zichtbaar.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 14:27

Ik durf te zweren dat de meesten hier nog liever Lucadelinkselul hebben dan een zo'n ziilige corpsbal.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:27

Quasimodo (beschermheilige van de klokkenluiders) trok lang geleden al aan de bel/klok vanwege alle misstanden in de gezondheidszorg.
Good going Starf*cker.. you tell 'em girl.
:

Dicky ! | 27-02-05 | 14:27

Kijkuit Spooky doet vrijwilligerswerk!

Pannie | 27-02-05 | 14:25

@Starf*cker, is er een bron voor je bewering dat Nederland nu op de 17e plaats staat? Ik ben sowieso ook wel benieuwd wie er dan allemaal hoger staan bijvoorbeeld. Goed stuk verder!

Apocalypse | 27-02-05 | 14:24

ok ik zal je omdat je het zo lief vraagt corrigeren.
De gezondheids zorg is een logge organisatie die niet bereid is te veranderen, ze steekt haar geld liever in papier schuivers omdat die "vroeger" veel geld binnen brachten, in de tijd van de weelderig groene subsidie wouden was het business genoeg om daar je centjes te halen, nu dat woud opdroogt is er ineesn een probleem, een dubbel probleem wel te verstaan, er is minder geld te halen, en de organisatie ziet zicht geconfronteerd met ggigantische loonkosten.
Zoals je weet is het vrijwel onmogelijk een eenmaal aangenomen ambtenar te wippen, dus ziedaar je kloof.
Dat gevoegd bij beter rekenende verzekeraars( ze weten immers dat een grootdeel van hun clientele al wat grijze haartjes begint te krijgen) zet de boel op spanning.

Ik ben net als starfucker en pim voor meer mensen bij het bed, en weg met de papierschuivers.

Ik kan ook wel wat zielige casussen verzinen maar het lijkt me dat de zaak duidelijk genoeg is, en ik ben het met je eens dat mensen onnodig lijden en dat niet hoeven.
Het is maar net wie je hiervoor verantwordelijk acht.

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:23

@ Amat-victoria-curam,

Jij komt hier net effe kijken en meteen een grote bek. Zo'n ontzettend foute rechtste ballen nick als jij onthoud ik als ik die zie maar het is vandaag voor het eerst. Lucas is hier zegmaar stamgast, niet door iedereen even geliefd zoals je leest maar wel stamgast. Rechte ballen als jij denk ik bent hebben altijd en overal de vervelende neiging gelijk te gaan brallen en doen alsof ze het voor het zeggen hebben doe es effe rustig en ken je plaats.

spooky | 27-02-05 | 14:23

Wedden dat Dinand Woesthof wel gewoon een chemotje krijgt als tie kanker heeft van de Mascotte?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:22

@Amat: nee hoor, ik ben gewoon atheist. Alleen mannetje smet Latijnse namen die snel tot beledigingen overgaan zijn doorgaans lid van een foute studenmtenvereniging. Anders droegen ze ook geen latijnse naam en gingen ze ook niet meteen tot beledigen over. Geen ponny gehad vroeger van pappa de notaris zeker? Of heeft er weer iemand over je Van Bommels staan kotsen.
@Pseudointellectueel: de was uitbesteden aan China? En de vrouwen dan?
@Vince: kopje brandnetelthee?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:21

Lucasdelinkselul
27-02-05 @ 14:17
De bijstandsuitkeringen moeten ook omlaag zodat de losers geen shag meer kunnen kopen!

Pannie | 27-02-05 | 14:21

@Gordijnrail:ok
Casus: mevrouw X heeft een bijstandsuitkering en is moeder van 2 kinderen. Mevrouw X heeft kanker en nog enekel maanden te leven. Als ze een chemokuur krijgt kan ze misschien 6 maanden langer leven.
Haar ziekenhuis kan haar echter geen chemo-behandeling geven omdat haar ziekenhuis geen contracten heeft met haat zrogverzekeraar. Dahhag mevrouw X.

Causs 2: Meneer Y heeft een hersentumor. hij heeft nog 3 maanden te leven. Met een chemokuur leeft hij 7 maanden langer, en dat vindt hij niet alleen leuk, ook zijn vrouw en zijn zoon vinden dat fijn. Menner Y krijgt geen chemokuur. In de kleine lettertjes van zijn zorgverzekering staat dat hij daar niet voor verzekerd is. Dahaag meneer Y.
Nou denk ik dat dergelijke gevallen het gevolg zijn van de kaalslag en de liberalisering van de ziektenkosten, zoals besloten onder Balk II.
Correct me if im wrong.

En ook: onder een linkse regering hadden meneer Y en mevrouw X in ieder geval een fatsoenlijke verzekering voor chemokuur gehad.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:17

@ Lucasdelinkselul 27-02-05 @ 14:11
Haha, te veel eer. mede door jou, niet het minste omdat de kwaliteit van de logs niet meer is wat het geweest is.
Verder vind ik het wel fijn dat je me zo betrekt in de hele discussie. Jammer dat je mening niet wat beter laat overkomen, want zo eens in de zoveel tijd is er nog best wat aardigs tussen de regels door te lezen. Jammer dat helft het dan niet begrijpt.

Amat-victoria-curam | 27-02-05 | 14:17

Minder leasebakken, technocraten en managers... school oud-defensiepersoneel om, besteed de was uit aan China - als opkomende wereldmacht.

Pseudo Intellectueel | 27-02-05 | 14:16

-weggejorist-

Pieter Baan | 27-02-05 | 14:15

nee ik beweer dat tussen zeggen nu stoppen en daadwerkelijk stoppen 10 jaar zit...
I zeg niet dat de effecten pas later merkbaar zijn. Sterker nog bij bijvoorbeeld een voorgenomen wijziging van de hypotheekrenteaftrek zul je zien dat voordat het zover is de markt al helemaal op hol slaat, ze loop tdus voor de feiten uit.
Maar dat is geen woning bouw, ook al heb je een hypotheek nodig om je huis te betalen, dat is belasting..
Waar ik het in het voorbeeldje over had is "sociale" woningbouw, en ruimtelijke ordening.

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:15

en waarom worden er binnenkort 150 specialisten voor geheime operaties naar afghanistan gestuurd, die zijn hier blijkbaar hard nodig, hoor ik niemand over..

Tubifiks | 27-02-05 | 14:13

En dan nog wat: deze liberale Raaf heeft er niet zo heel veel problemen mee. Mocht de verzekering niet willen betalen voor wat voor operatie/medicijnen dan ook, dan kan het Raafje dat zelf ook heel makkelijk :)
En anders laat het Raafje zich in geval van nood naar het mooie België transporteren. Daar is het bier toch lekkerder!

De Raaf | 27-02-05 | 14:13

@Gordijnrail

Over de woningbouw gesproken jij beweert dat er tussen beleid en daden 10 jaar zit
- dus nu stoppen van de hypotheekaftrek heeft pas volgens 10 jaar effect op de woningbouw?

Laten we dat dan gelijk maar doen las het voor de woningebouw en de huiseigenaren toch zonder effecten is en dan 10 jaar lang vele miljarden besparen de gezondheidszorg kan dat goed gebruiken. Tien jaar alle hypotheekaftrek steken in een goede sociale gezondheidszorg weet heel zeker dat dat veel eerder dan in 10 jaar erg goede effecten geeft.

spooky | 27-02-05 | 14:13

@Lucas
Zeer sterk jongen... helemaal zelf bedacht?! Ben je zo zuur omdat je de kerkdienst van vanmorgen hebt gemist of speelt je incestueuze verleden je weer parten?
@Pannie
Gewoon een gevoelsmens als vince72, maar getergd door mensen als lucas

Amat-victoria-curam | 27-02-05 | 14:12

@Pannie: je moet die jongen met die latijnse naam goed lezen: hij is weggegaan bij Flabber omdat ik er 1% van de content vul... Wil je nog meer weten of snap je het zo wel?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:11

lucas de linkse dromer> ik heb je tot op heden nog geen beleid aan de kaak zien stellen, dat heeft starfucker voor je gedaan. Ik heb je voornamelijk met vingertjes zien wijzen en je portiekje vrijhouden.
Als je nu echt eens met een scherpe analyse uit de hoek komt mag je mij weer bij je zaak betrekken..

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:11

In liberalisme is geen geld voor ziekenzorg. Wel voor NAVO, leger. blinbling-bakken en tweede en derde villa's.

Beter dat dan honger. Hoe bedoel je eigenlijk dat de NAVO slecht is. (het is welliswaar off-topic, maar mijn benieuwdheid wint het van de gehoorzaamheid). Is het omdat het zich ooit keerde tegen het -nu ter ziele zijnde- Warschau pact? Of is het gewoon slecht dat er een overkoepelende organistatie is die de mogelijkheid op een nieuwe Wereldoorlog wil verkleinen? Of is dat weer een imperialistische leugen?

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:11

LinkseLucas, ik heb inderdaad linkse eigenschappen, alleen ik stop ze diep weg want nu nog links zijn is zoooooo fout. Pim was trouwens in een aantal opzichten ook links.

Vince72 | 27-02-05 | 14:10

Lucas draait door?
Arme mannetje, dat ie niet wil toegeven dat dit toch echt gevolg is van he beleid van de voorgaande kabinetten...
Denkt Lucas nu echt dat deze problemen er nu zomaar ineens zijn omdat JPB aan de macht is?
Sorry hoor, maar die problemen zijn er al sinds voordat Pim Fortuyn bekend werd. Je weet wel, toen de PvdA óók nog in de regering zat.

De Raaf | 27-02-05 | 14:10

JJAppel: hoor je dat? Gordijnrail gelooft niet meer in de goede afloop. Kam hem af!
Waarom ben ik eigenlijk vervelio? Ik stel alleen een belied aan de kaak dat verantwoordelijk is voor schandalige mislukkingen in de gezondheidszorg. Dat doet rechts nu al jaaaaren met links. Wat is er mis met wat zelfreflexie, liberale patsertjes van me?
Nu ineens ongelukkig omdat de kaalslag-ministertjes toch niet zo goed blijken te zijn?
Mensen als Amat Victoria Curam zijn nogal tekenend voor rechtse ballen: ze lopen weg als iemand er een andere mening op nahoudt.
Zo wordt het nooit wat met die gedroomde maatschappij van jullie!

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:10

En nog schelden ook!

Pannie | 27-02-05 | 14:09

Prima gedaan Arien Hofman, het is belachelijk dat hij hiervoor een waarschuwing krijgt.
Er moeten meer wantoestanden in de Nederlandse ziekenhuizen en verzorgings tehuizen vermeld worden.

Groet, Alex

www.alsu.nl en alsu.web-log.nl

ALSU | 27-02-05 | 14:08

lucas de linkse aandachtarme slowchatter

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:08

Amat-victoria-curam en wie ben jij dan wel?

Pannie | 27-02-05 | 14:07

Bovenstaande lijkt meer op een MSN chat dan een weblog ..!

broomstick | 27-02-05 | 14:06

Amat victoria Curam: is je dispuutje gesloten op zondag?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:06

lucas delinkmichel> Dacht ik net dat je wel krap genoeg rondging, je blijkt je rondjes nog korter te kunnen draaien.

Waar je inees dit gelof in de goede afloop vandaan haalt is me een raadsel, maar ik ben er van overtuigd dat je linkse peiling-geilers je er niet veel bij gaan ehlpen.
Sterker nog ik ben er van overtuigd dat de gehele politiek in deze de macht en daadkracht mist om die corpulente ambtenaren weer eens op hun plek te zetten. Mag jij drie keer raden onder welke vlag deze ambtenaren zo aan gewicht gewonnen hebben..

Gordijnrail | 27-02-05 | 14:05

@ Lucas de -vul maar in wat je wil-

Het komt, nooit, nooit, nooit meer goed. Nooit. Alles is slecht. Verrot, corrupt. Kloten. Slecht. Gemeen. Oneerlijk. Maar in Cuba is het mooi weer! Dag eikel!

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:05

Dat was lekker warm Vince... Bijna Links-warm, besef je dat wel?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:04

@Lucas de linke penis
Ga nou toch weer terug naar flabber waar je hoort! Eerst jaag me daar al weg met je irritante gebrabbel en dan kom je me hier weer zitten vervelen met niet onderbouwde slappe linkse geneuzel.
Bij deze roep ik je uit tot vervelio vd maand!

Amat-victoria-curam | 27-02-05 | 14:04

Lucas, ondanks dat je een zuur type ben vind ik je een hele lieve jongen.

Vince72 | 27-02-05 | 14:03

In liberalisme is geen geld voor ziekenzorg. Wel voor NAVO, leger. blinbling-bakken en tweede en derde villa's.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:03

Oooh, dus het komt wel goed allemaal?
Gelukkig maar, ik was al bang.
Ik heb natuurlijk heeeeeeeeel veeeel vertrouwen in beleidsmakers, wat jij?
Vince72, kun jij nou niet eens even wat WARMS zeggen?
Daar ben jij zo goed in...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 14:02

@ Lucas

In socialisme is geen plaats voor God. Wel voor Abwehr, Stasi, atoombommen en honger..

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 14:01

Lucas de linkse prul>

Je bent weer lekker kortzichtig bezig.
Hoe lang gok je dat het duurt voor beleid zich vertaalt in daden?
Ik zag gisteren op tv dat het voor bijvoorbeeld de woningbouw grofweg geschat wordt op 10 jaar.
Ik neem aan dat de gezondheidszorg daar haar handje niet voor omdraait.

Om nu te stellen dat DIT kabinet hier verantwoordelijk voor is, lijkt me het typisch linkshandig schoonvegen van je stoepje. Waarbij je zelfs niet schroomt om je vuil maar naar de buren te vegen.

Gordijnrail | 27-02-05 | 13:59

He LinkseLucas, wat zit je te chagerijnen jongen? Typisch links he, altijd maar weer chagerijen en zuur kijken.

Vince72 | 27-02-05 | 13:59

Niet voor niets het beste weblog van dit kutland.

otto maan | 27-02-05 | 13:59

Als je dan toch helemaal kotsziek wordt van het medisch beleid hier in Nederland, waarom dan niet combineren?
-
www.bangkokhospital.com/dutch/

Jawel | 27-02-05 | 13:59

Maar wat ik dan niet snap: als je op GeenStijl het woord Den Uyl in den mond neemt hoor je meteen: 'die heeft Nederland verkwanseld met zijn roofbouw. Ongezien de tyfud.'
Nu mag je in Nederland lekker extragratis lijden in ziekenhuizen omdat die kekke liberale hypotheerentaeftrekfetisjisten zo'n beetje alle zorg in de uitverkoop hebben gegooid en dan hoor je niemand.
HOOGERVORST MOET WEG!
Waar blijft die revolutie, goddomme? Toen Pim het vroeg was iedereen het er wel mee eens...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:58

Waar zijn de tijden van nutteloze geld- en tijdverspilling gebleven? Zo'n vier jaar geleden probeerde ik een vrachtwagen deur te stopppen met mijn vingertopje, dit lukte bijna...

Na een tijdrovende herstel operatie veel pijn enz bleek het topje niet meer aan te groeien. Dus een tweede operatie was nodig, dit keer om het topje alsnog te verwijderen. Ik had van begin af aan hier al op aangedrongen maar de chirurg wilde zoooooo graag opereren... Het was natuurlijk een Rotterdamse chirurg, zo één van geen woorden maar daden!

Na de eerste operatie zei hij nog, binnen no time volleybal je weer! Toen had ik nattigheid moeten voelen... Ik ben 1,74 meter!

broomstick | 27-02-05 | 13:58

Beleidsveranderingen jdoorvoeren en effectief laten zijn in het werkveld duurt meestal langer dan een kabinetsperiode. Kijkend naar huidige misstanden is eigenlijk kankeren op een vorig kabinet (tenzij er al veel termijnen opzitten en het beleid al enigszins geeffectueerd is, zoals bij Paars destijds).

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 13:58

Pim had gelijk.. dit geld niet alleen voor de gezondheidszorg maar ook voor de politie .. er word in dit land gewoon te veel vergadert en tijd verspilt achter een bureau.....
@lucasdelul .. flikker eens op naar je vriend Otten.. dank u

supernatural | 27-02-05 | 13:57

Beleidsveranderingen jdoorvoeren en effectief laten zijn in het werkveld duurt meestal langer dan een kabinetsperiode. Kijkend naar huidige misstanden is eigenlijk kankeren op een vorig kabinet (tenzij er al veel termijnen opzitten en het beleid al enigszins geefectueerd is, zoals bij Paars destijds).

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 13:57

Die tsunami was de straf van God, dat weet je. Kan ook zijn dat Vince72 er iets mee te maken had...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:56

@Huh

Typisch geenstijl.. een verband leggen tussen kraken en kanker. :-)

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 13:55

Ik krijg uberhaupt geen behandeling want ik heb geeneens een postcode.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:54

JJApple: het bovenstaande serieuze leed wordt ons toch werkelijk aangedaan door een liberale minister. Hoezo?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:53

"in nederland krijg je geeneens chemotherapie meer als je kanker hebt en de pech hebt in het verkeerde postcodegebied te wonen"
Da's dan wel weer het mooi aan kraken, je hoeft niet eerst de huur op te zeggen als je verhuist..:/

Huh..? | 27-02-05 | 13:53

Mooi stukje weer starfucker!
Maar ben ik de enige die zich kapot ergerd aan de term "luchtverplaatsers" gekoppeld aan de mensen die deze economie hebben gemaakt tot wat het nu is?
Heeft mr. starf*cker misschien een klein minderwaardigheidcomplexje opgelopen in zijn jonge jaren?!

Amat-victoria-curam | 27-02-05 | 13:52

Vince72, volgens mij staat je reactie bij het verkeerde artikel...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:52

@ Lucas

Vervelend hoe jij iedere keer politieke 'rechtvaardigheid' zoekt in serieus leed dat mensen aangedaan wordt.

Was de tsunami ook een truuk van extreem rechts?

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 13:51

Nee, maar Pim ging dood. Het electoraat koos toen voor rechts, want ze hadden op GeenStijl gelezen dat rechts goed was. Daarbij zijn alle linksen moordenaars.
Goeie keuze zo blijkt maar weer.

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:51

Lieve menschen, ik moet jullie iets bekennen ??
Ik heb zojuist een traantje weggepinkd. Ik weet dat ik een warme persoonlijkheid ben wiens gevoel en verstand perfect in evenwicht zijn, met altijd aandacht en een goed woordje voor iedereen, ook voor de minder bedeelden. Maar wat een mooie woorden werden er gisteravond (de enerverende avond van de overwinningsroes) aan mij gericht door superjan, starfucker, sunnygirl, Pritt Stift, linkseLucas en vele anderen. HARTVERWARMEND! Het allermooiste compliment kwam van Starfucker, wiens wereld op zijn kop staat sinds ik me tussen de reaguurders heb gemengd. Dit is voor mij het teken dat ik op deze weg door moet gaan. Gezien mijn fijne en fraaie schrijfstijl kan het bijna niet anders of de volgende stap zal zijn dat ik door de redactie wordt gevraagd om een stukje te schrijven, ik wacht geduldig af ? Maar ik vind jullie ook wel goed hoor. Dat mijn naam af en toe verkeerd wordt geschreven vind ik niet erg, hoewel mijn roepnaam Blaaskaack is.
Sorry dat mijn reactie bij het verkeerde artikel staat, maar ik móest zichtbaar reaguren.
Wel vind ik dat jullie wat te laat naar bed gaan.

Vince72 | 27-02-05 | 13:51

'Je kan niet blijven bezuinigen op gezondheidszorg.'
*herhaal*
'Je kan niet blijven bezuinigen op gezondheidszorg.'
*herhaal*
'Je kan niet blijven bezuinigen op gezondheidszorg.
Best jammer dat liberalen consequent oostindisch doof zijn voor menselijke argumenten...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:49

Ach, dat is toch allemaal gelul. In de jaren tachtig was het ook al zo dat je je in het ziekenhuis moest melden bij de hoofdingang voor een ponsplaatje, (wachten), bij de verpleegafdeling (na verdwaald te zijn) je moest meleden bij de verpleegafdelingreceptie, om vervolgens door de kamerzuster naar de kamer van de patient gebracht te worden. Shit, deze mensen hadden allemaal wel verpleeguniformsaan, maar wasten geen reet. Allemaal papierschuivers, klerken. Alleen nu met laptops.

Jean-Jaques Appelque | 27-02-05 | 13:49

Ik zeg: meer controles en het opstellen van sanctiebeleid richting verzekeraars. En natuurlijk en links beleid ten aanzien van volksgezondheid!

Fre@k | 27-02-05 | 13:47

Lucasdelinkse lullo: Was Pim ook lid van die partij: NEE...!

Rommie | 27-02-05 | 13:47

Over kankerbeleid gesproken: in nederland krijg je geeneens chemotherapie meer als je kanker hebt en de pech hebt in het verkeerde postcodegebied te wonen.
Maar ja, liberalisering verzekeringen en liberalisering ziekenzorg werkt heilzaam, zegt de liberaal. Dankzij de marktwerking wordt het een paradijs. Heus.
Misschijn dat duurzaam lijden paradijselijk is? Of hebben de om chemokuur verlegen zittende kankerpatieneten misschien nog wat extra financiele prikkels nodig?
Zei die dooie Pimmetje niet ooit: 'minister Borst is de Osama bin laden van de lage landen?'
Wat is minister Hoogervorst dan?

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:47

En loopt Sunnygirl ook in zo'n verpleegstersuniformpje rond???

Pannie | 27-02-05 | 13:46

Pim for President!

Rettie | 27-02-05 | 13:45

De basis moet zijn dat er genoeg goed betaalde mensen in de gezondsheidszorg aanwezig zijn, verpleegkundigen bijv. werken zich een slag in de rondte maar krijgen verhoudingsgewijs zeer slecht betaald.
Specialisten staan meer en meer onder grote druk van de politiek, men vergeet dat specialisten zelfstandigen zijn die een plek in het ziekenhuis huren en genoeg andere kosten hebben. Je kan niet blijven bezuinigen op gezondsheidszorg.

Mazzel | 27-02-05 | 13:43

De staatssecretaris van volkgsgezondheid doet het overigens ook UITMUNTEND!

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:43

Ik vind eerder dat we dat aan de Nederlandse bevolking schuldig zijn.
Wat een poppenkast.

~Pyro~ | 27-02-05 | 13:43

Kent u het nieuwe zorgstelsel al?

krullenbol | 27-02-05 | 13:41

En wie is onze minister van Volksgezondheid?
Juist...
En van welke partij is die?
Juist...

Mooi man, rechts beleid...

Lucasdelinkselul | 27-02-05 | 13:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl