Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PvdA-jeugd geïnspireerd door slachting V.S.

Kost een vergadering of zestien maar dan hebben ze ook wat, die PvdA-jeugd: een fonkelnieuwe slogan voor de aankomende Provinciale Staten-verkiezingen: "Reken af met rechts voordat rechts met jou afrekent!". Mooie slogan, lekker krachtig maar toch kernachtig kort. Alleen is de timing misschien ietsjes onhandig. Er is nu natuurlijk helemaal niemand die denkt: "Goh, net nadat in de V.S. een maniak een politicus heeft omgelegd roepen de Jonge Socialisten de linkse Nederlanders min of meer op om ook een politicus om te leggen. Je zou haast zeggen: de kogel komt van links". Welnee. Is puur toeval, begrijpt iedereen. Bovendien, Nederland is de V.S. niet. In Nederland zijn sowieso nooit mensen vermoord vanwege hun standpunten, dus dan hoef je als politieke vereniging niet na te denken over welke slogan je gaat gebruiken. Wij zijn trouwens de beroerdste niet en doen vast wat suggesties voor passend propagandamateriaal. Wat dacht u van: het hoofd van een VVD/PVV-politicus met daarover een dradenkruis? De kaart van Nederland met kleine bullseyes op plekken waar rechtse politici in de gemeenteraad zitten? Een viral computerspelletje waarin je "beslist onschuldige" biologische taarten op rechtse politici kunt gooien? Aardig niet? Geheel in lijn met de *kuch* ludieke slogan. Weet u wat? We laten de reaguurders ook even meedenken over passend propagandamateriaal. Mooi, gaat helemaal goed komen die PS-verkiezingen en de JS/PvdA. Geen dank.

Reaguursels

Inloggen

Netjes hoor.
wie zorgt hier nu voor polarisatie.
ik dacht dat hun slogan was " samen "
liegende linkse naieve medelanders.

Reeldutch | 11-01-11 | 12:52

Kunt u rekenen?
PvdA REKEN er maar niet op.

mothersfinest | 11-01-11 | 10:04

vrouwen die zogenaamd vrijwillig een hoofddoek dragen snappen niet hoezeer zij onderhevig zijn aan indoctrinatie. Vandaar dat ik het dragen van een hoofddoek niet bepaald zie als een teken van vrijheid. Om die reden zal ik niet aan de kant gaan staan van vrouwen die een hoofddoek willen dragen omdat ik dan de kant van de onderdrukking zou kiezen en niet de kant van de vrijheid. Deze vrouwen moeten worden beschermd tegen zichzelf en het idee dat zij zelf hebben dat wat zij doen vrijwillig is. Zo zielig! Het is niets meer en niets minder dan conformatie en zelfbehoud onder druk van een vrouwen onderdrukkende religie.

doenormaal! | 11-01-11 | 01:53

@Enragé | 10-01-11 | 20:22
Voor alle duidelijkheid: VRIJHEID IS GEEN ONDERDRUKKING!! Niet zo moeilijk toch?

doenormaal! | 11-01-11 | 01:36

@Enragé | 10-01-11 | 20:22
Ik houd het even kort: U draait het om. U heeft het niet begrepen. Jammer.

doenormaal! | 11-01-11 | 01:34

verrek we hebben een ouderwetse fasjo on our hands!

@bruine kikker
' is te beperkt. De Stahlhelm organisatie, van gefrustreerde frontsoldaten uit WW 1, was ook een reactie tegen de linkse anarchisten die het thuisfront lieten inéénstorten en zo Dld de oorlog lieten verliezen volgens hen. De Stahlhelm wilde terug orde scheppen in die door de linksen geschapen wanorde en wetteloosheid.
Nog een illustratie dat de linkse acties dikwijls gevolgd worden door rechtse reacties. Daarom vonden de linksen ook het scheldwoord "reactionnairen" uit.
Voorbeelden zat in de geschiedenis, bijv. de Spaanse Furie na de Beeldenstorm, de Spaanse Burgeroorlog en nog vele andere'

Die staalhelmpjes ken ik niet maar ik neem aan dat t iets met de Freikorpsen van doen had of niet?

Freikorpsen waren de stoottroepen waarmee de duitse SOCIAAL-DEMOCRATEN aan de macht vastklampten, waaruit later de nazis e.d deels uit voortkwamen (nogal wat persoonlijke connecties, der adolf zat erin natuurlijk). Dit tegen in communistische revolutie in, of er anarchisten mee betrokken waren weet ik niet maar dat zal best; dit was nog voor de tijd dat de 'communisten' vrijheid (en anarchisten en vele anderen) massaal om zeep begonnen te helpen (1918). De economie was compleet ingestort omdat alles naar het leger ging, en onder invloed van de revolutie in rusland dachten de duitsers 'als zij eerst de monarch en dan die focking rijkeluis kunnen laten optiefen, kunnen wij dat ook!'.

Toen..

oh laat maar, wikipedia is een held
en.wikipedia.org/wiki/Spartacist_upris...
interessant:
The name Spartacist uprising is generally used for the event even though neither the Spartakusbund nor the Communist Party of Germany (KPD) initiated or led the uprising and only participated after it had already begun. It was only one of a number of reasons contributing to disillusionment within Germany towards the Weimar Government.

Stahlhelm blijkt de gewapende tak van een organisatie te zijn die zichzelf profileerde als fascistischer en duitser dan de Nazis:
interessant:
The Stahlhelm was founded at the end of 1918 partly by Franz Seldte in the city of Magdeburg. Its journal, Stahlhelm, was edited by Count Hans-Jürgen von Blumenthal, later hanged for his part in the July 20 plot. The organization was a rallying point for nationalistic and anti-Weimar elements. Within the organization a worldview oriented toward the prior imperial regime predominated. Jewish veterans were denied admission and formed a separate Reichsbund jüdischer Frontsoldaten. en.wikipedia.org/wiki/Stahlhelm,_Bund_...
wat een schatjes!

Spaanse Burgeroorlog? Uh, die begon in reactie op een staatsgreep door franco. Toen ie dat deed, greep men inderdaad naar de wapens (ja, de anarchisten en de socialisten, en wat je kan omschrijven als de toenmalige D66 trouwes ook :P en de catalaanse en baskische nationalisten).

Reactionair komt van dat het een reactie is op ofwel revolutie ofwel een sociale beweging die overwinningen heeft binnen gehaald. Het is anders dan conservatisme in dat conservatisme wil behouden wat er is, terwijl reactionnair terug wil naar een eerdere situatie. De staatsgreep van Franco in '36 was dan ook nadat links in Spanje de grootste verkiezingsoverwinning allertijden boekte doordat de anarchisten (3 miljoen sterk indertijd) afstapten van hun 'Stem Niet!'-campagne die ze bij de vorige verkiezingen hadden gevoerd omdat ze hun makkers uit de gevangenis wilden hebben.

@idopane
' je hebt gelijk de freikorpsen en Stahlhelm waren reacties op de Radenrepubliek in Beieren en Spartakisten en andere linkse partijen die zoals ik al eerder memoreerde een naar de Sovjetunie gemodelleerde staat in Duitsland wilden creëren.'

Ja, maar je moet erbij vertellen wat de Sovjet Unie op dat moment was: een Unie van Sovjets, namelijk arbeiders en boeren-raden ('sovjet' betekent namelijk 'raad', en het was de arbeidersraad van petrograd die het bevel ondertekende die het de bolsjewieken OPDROEG om de regering maar uit dat winterpaleis te halen, via de achterdeur met een handvol mensen, want dat paleis kon wel beter gebruikt worden). Die werden om zeep geholpen door de bolsjewieken vanaf begin 1918 onder het mom 'we moeten de burgeroorlog winnen' (interessant genoeg hetzelfde argument waarmee de stalinisten en sociaal-democraten de anarchisten en anti-stalinistisch leninisten en de aanzetten tot een radenrepubliek die waren gemaakt om zeep hielpen). Brovkin heet de gast volges mij die hier veel over heeft geschreven.
Maar goed, in 1918 betekende sovjet-unie dus gewoon vrede, brood, vrijheid, en democratie.

Interessant is verder dat de bolsjewieken pas echt kudt waren na de onderdrukking van de duitse revolutie. Volgens de bolsjewieken was revolutie in rusland alleen mogelijk als er een revolutie in duitsland kwam, de nederlaag van duitsland betekende dan ook nogal een breuk in hun denken (dat van tevoren al problematisch was maar toen werd t dus, tja, eigelijk net als de sociaal democraten in duitslan -_-' en daarna stalin, en toen was t gewoon praktisch fascisme.

@doe normaal

' En omdat ik vrijheid zo'n groot goed vind zal ik blijven roepen hoezeer we moeten waken dat deze vrijheid niet beperkt wordt. Voor niemand. Ook niet voor de Moslims. Laat ze emanciperen, laat ze niet beïnvloed worden door buitenlandse (extremistische) machten. En dat gebeurd wel. Vandaar de waarschuwing. Begrijpt u nu wat ik probeer duidelijk te maken? Vrijheid is een groot goed! '

Ik begrijp zeker wat u probeert duidelijk te maken. U wilt de vrijheid van de ene groep (moslims) drastisch beperken zo niet afschaffen omdat, volgens u, dat de enige manier is om onze eigen vrijheid te behouden. Nu vraag ik u, denkt u dat het mogelijk is om vrij te zijn als uw medemens in ketens ligt?
Of anders; in de naam van de vrijheid wilt u de vrijheid van iemand om een hoofddoek te dragen beperken of op andere wijze hun geloof te uiten. In de naam van de vrijheid wil je onderdrukken. In de naam van het verdedigen van onderdrukte groepen wil je een groep onderdrukken. Oppression is Freedom... hallo 1984!

Of anders: er is een islamitische samenzwering tegen de democratie en onze vrijheid! - zet joods 's in de plaats van islamitisch.

Worden vrouwen gedwongen tot het dragen van een hoofddoek? Ja, een aantal. Willen vrouwen een hoofddoek dragen? Ja, een aantal. De positie die we in moeten nemen willen we de vrijheid beschermen, of die nou van 'ons' is, of van 'hen' is dat we vrouwen moeten ondersteunen in het dragen van wat zij willen, of dat nou wel of geen hoofddoek inhoudt. Ditzelfde geldt voor onderdrukte groepen: willen wij onderdrukte groepen helpen dan moeten we aan de kant staan van elke onderdrukte, van welke groep die ook is. Homo, jood, moslim, vrouw, christen, enzovoort enzovoort - elk kan zowel een onderdrukker of een onderdrukte zijn (in verschillende situaties nota bene kan dezelfde persoon hierin een verschillende rol in nemen) - wat we moeten doen is simpelweg aan de kant van de onderdrukte staan. Of we nou de op eerwraak beluste oudere broer in elkaar moeten trappen om zijn zusje te beschermen, of de fascist om de moslim, jood, whatever te beschermen, HET KOMT OP HETZELFDE NEER.

Enragé | 10-01-11 | 20:22

jabir | 10-01-11 | 12:33

Nou, nee. Het werkwoord 'afrekenen' heeft twee betekenissen en 'afrekenen met rechts' kan in mijn ogen maar 1 ding betekenen en dat is het 'probleem' rechts oplossen. Niks financieels aan hoewel ze daarvoor ook zeker hun best zullen doen.

Betekent niet dat er meteen geweldsmisdrijven mee gepaard gaan. Maar in de 'afreken'-sfeer is geweld geen in onbekend fenomeen. Vandaar dat de JS een houding aannemen waar Sarah Palin nu om verguisd wordt. Namelijk flirten met geweld.

Naar mijn bescheiden mening...

NoMinister | 10-01-11 | 19:47

@Free4Fall
Je zou hopen dat ze wat van dit drama leren maar in plaats daarvan gaan ze insinueren dat rechtsmensen je wel even af komen rekenen... Ook al was het eerder bedacht, dan is het nu helemaal ongepast om met dat soort insinuaties te komen.

Jaimy Fox | 10-01-11 | 19:04

@swassannuf | 10-01-11 | 12:58
Hey ik zie dat mijn lijst weer is uitgebreid.

Mooi.

Parsons | 10-01-11 | 19:03

bruine kikker | 10-01-11 | 18:06
Je hebt gelijk de freikorpsen en Stahlhelm waren reacties op de Radenrepubliek in Beieren en Spartakisten en andere linkse partijen die zoals ik al eerder memoreerde een naar de Sovjetunie gemodelleerde staat in Duitsland wilden creëren. Omdat de Weimar republiek geen tegenstand kon bieden werden de freikorpsen gevormd om het rode gevaar te keren. Gelukkig is er na de val van de Sovjet-Unie echt bewijzen van die betrokkenheid van de Sovjet geheimdiensten in die spontane revoluties alsnog gevonden.

idopane | 10-01-11 | 19:01

Jan Nagel, gruwel, van nieuw links (PVDA), verrader van Professor Pim, lastpost eerste klas. Wegjorissen die loser. Eens te meer blijkt dat het echt waar is dat de bijaarden nog egoistischer zijn dan de jugend!

Michael Vail | 10-01-11 | 18:52

Tsja, sorry, misschien laat ik me bevooroordelen door je naam + uiting sharia angst.

Ik had me eigenlijk voorgenomen me te beperken tot kritiek op het artikel zelf, omdat ik er niet goed van wordt als ik al die reaguursels ga lezen...

Zal zo even kijken.

Free4Fall | 10-01-11 | 18:38

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 15:00
Ik heb het niet over inschatten van denken en voelen. Ik sprak uit ervaring en van horen zeggen uit de mond van gematigde moslims. U heeft een nogal vooringenomen beeld van mij. U beticht mij ervan alle moslims over één kam te scheren. Wanneer u denkt dat ik werkelijk zo kortzichtig ben dan heeft verder discussiëren geen zin. U mist mijn punt denk ik. Of u wil het niet zien. U valt principieel over mijn uitspraak dat als we links hun gang laten gaan er steeds meer mensen zullen komen die o.a. het idee aanhangen dat vrouwen hoofddoekjes moeten dragen en meer van dat soort ideeën hebben die niet direct passen binnen de vrijheid- en gelijkheid beginselen van de Nederlandse samenleving. Ik verwijs u nogmaals naar het het artikel over de invloed van bijv. de Turkse overheid op de bezoekers van Nederlandse moskeeën. Een groeiend aantal moslims radicaliseert dankzij het feit dat links vindt dat we overal maar moskeeën moeten toestaan. Zoals we weten predikt de Koran nou eenmaal dat niet-gelovigen en anders gelovigen minderwaardig zijn. Maar dat wil maar niet tot u doordringen. Hoe meer we deze ideologie faciliteren (hoe meer Islamitische scholen en hoe meer moskeeën bijv.) in onze samenleving hoe meer macht en hoe meer aanwezigheid deze ideologie krijgt en hoe verder zij groeit en wortelt in onze samenleving. Het is maar wat je wil. Ik blijf erbij dat de Islaam geen vrijheid en gelijkheid predikt zoals wij die kennen en dat veel van de ideeën daarom hier niet passen.
En omdat ik vrijheid zo'n groot goed vind zal ik blijven roepen hoezeer we moeten waken dat deze vrijheid niet beperkt wordt. Voor niemand. Ook niet voor de Moslims. Laat ze emanciperen, laat ze niet beïnvloed worden door buitenlandse (extremistische) machten. En dat gebeurd wel. Vandaar de waarschuwing. Begrijpt u nu wat ik probeer duidelijk te maken? Vrijheid is een groot goed!
Onze vrijheid staat onder druk en wordt bedreigd door iedereen die deze vrijheid afkeurt en wil inperken of in Nederland woont en deze vrijheid desondanks niet geniet. En dat zijn er meer en meer als we links hun gang laten gaan.
U wilt toch ook niet dat hier steeds grotere groepen niet geëmancipeerde mensen wonen, die ook nog eens homo's, Joden en vrouwen discrimineren of onderdrukken? (meer extremisten)
Hoe meer niet geëmancipeerde mensen er in Nederland wonen hoe minder vrijheid hier is en hoe meer onze vrijheid wordt beperkt. Dat hoef ik toch hopelijk niet uit te leggen.
Al is het "slechts" een afkeurende blik naar een minirokje. Het dragen van minirokjes was nooit een probleem maar is dat nu inmiddels wel omdat (Nederlandse) vrouwen (met minirokjes) in de ogen van grote groepen hoeren zijn. Vroeger was het dus geen probleem om in een minirokje te lopen, nu loop je het risico voor hoer uitgemaakt te worden. Naar mijn idee is dat een beperking van vrijheid. En zoals er mensen zijn die vrouwen met minirokjes hoeren vinden, zo zijn er ook mensen die vrouwen zonder hoofddoekjes afkeuren en homo's en Joden discrimineren. En hoe meer mensen zo denken hoe minder vrij en hoe onprettiger ik het hier vind. Of misschien mag ik wel zeggen dat niet alleen ik dat vind... maar dat het misschien ook wel zo is... Misschien nam u mij wel te letterlijk. Maar het is een feit dat er een grote en groeiende groep is die maar wat graag alle vrouwen zou verplichten een hooddoek te dragen.

doenormaal! | 10-01-11 | 18:38

@Free4Fall | 10-01-11 | 17:30
Waar ben ik precies bang voor? Eerst even goed mij plempsels lezen voor je me van repliek voorziet a.u.b.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 18:27

bruine kikker | 10-01-11 | 18:06

Kijk, nu komt de aap uit de mouw... Eindelijk eentje die er voor uitkomt. Heel dapper. ;)

Free4Fall | 10-01-11 | 18:08

Enragé | 10-01-11 | 17:45

tja, terwijl dat argument nog steeds opgaat, al is dat minder evident in West-Europa... Maar dat komt wel weer. Karma is immers a biatch.

Dag I pad.. dag VW Golf.. huiliehuiliehuilie

Wel stront aan de knikker, maar goed...

Free4Fall | 10-01-11 | 18:07

@ idopane 11.52: Waar wat je zegt, het was toen een erg verwarde tijd in Dld. maar dit forum is te beperkt. De Stahlhelm organisatie, van gefrustreerde frontsoldaten uit WW 1, was ook een reactie tegen de linkse anarchisten die het thuisfront lieten inéénstorten en zo Dld de oorlog lieten verliezen volgens hen. De Stahlhelm wilde terug orde scheppen in die door de linksen geschapen wanorde en wetteloosheid.
Nog een illustratie dat de linkse acties dikwijls gevolgd worden door rechtse reacties. Daarom vonden de linksen ook het scheldwoord "reactionnairen" uit.
Voorbeelden zat in de geschiedenis, bijv. de Spaanse Furie na de Beeldenstorm, de Spaanse Burgeroorlog en nog vele andere.

bruine kikker | 10-01-11 | 18:06

Maar inderdaad, geweldig hoe geen stijl een ietwat weldenkend mens de mogelijkheid biedt om die rechtse tokkies met één of twee basisschoolargumenten compleet uit lullen.

Free4Fall | 10-01-11 | 17:54

Jaimy Fox | 10-01-11 | 17:43

Point taken... maar laten we wel wezen. Ze snappen er de ballen van. Ik ben trouwens niet, links. Althans, voorstander van een vrije markteconomie.

Free4Fall | 10-01-11 | 17:51

met polarisatie is niks mis, ligt er alleen aan waartussen je polariseert. Rechts doet dat op basis van cultuur en ethniciteit, links deed dat vroeger op basis van materiele belangen en aangezien ze dat niet meer doet ligt er dus ruimte voor rechts want mensen voelen aan hun water dat 1. shit kut is 2. dat dat aan iets ligt.

Enragé | 10-01-11 | 17:45

Free4Fall | 10-01-11 | 17:30

Beetje cultuur?

We geven net zoveel om cultuur, als een pissebed om het zonlicht :)

Rotte Clown | 10-01-11 | 17:44

JS: Demoniseren kan je leren... Ik zat er al op de wachten dat links de zogenaamde kogel van rechts zou gaan uitmelken. Kansloze lui, en maar huilen dat de sfeer verhard terwijl ze er zelf even hard aan mee werken. Dikke vinger voor die jonge kut socialisten.

Jaimy Fox | 10-01-11 | 17:43

Wat Enragé | 10-01-11 | 17:26 zegt.

Het is toch echt rechts wat het onderwijs naar de knoppen heeft geholpen, waardoor het nu veel mensen aan beoordelingsvermogen ontbreekt dat rechtse politiek op termijn tot polarisatie en wantoestanden leidt.

Free4Fall | 10-01-11 | 17:36

An die ARBEIT | 10-01-11 | 15:01
U heeft wel een extreem lage dunk van de Nederlandse cultuur, dat u daar bang voor bent. Zeer tragisch. En u bent zeker voorstander voor het nog verder aan gruzelementen helpen van dat beetje eigen cultuur dat het land nog heeft.

Electroshocktherapie? Ik weet eigenlijk niet waar u bij gebaat zou zijn...

Free4Fall | 10-01-11 | 17:30

en willen mensen alsjeblieft ophouden met doen alsof de PvdA jarenlang in zn uppie nederland heeft bestuurd. Als ze dat al deed, deed ze dat met andere (nog rechtsere) partijen, en vaak deed ze zelf dat niet eens maar zat ze in de oppositie.

Enragé | 10-01-11 | 17:26

Stalin links? Uhm.. umdat die als één man de macht had over ieder detail van de staat en de economie? Volgens mij is dat fascisme, en dat is rechts, last time I checked. Alle macht bij een kleine groep mensen is in ieder geval bij voorbaat antirevolutionair. Welbeschouwd leven we nog altijd in een aristocratie, zij het iets gematig, t.o.v. de 16e eeuw.

Maarja, bij mij is er iets misgegaan met de kapitalistische indoctrinatie (teenage mutant ninja turtles, GI Joe, Trasformers, He-man, etc etc etc (om even te zwijgen van alle games en film en pulpzenders als SBS6)).. die heeft namelijk averechts uitgepakt. En toen ging ik 1 + 1 = 2 denken, kennelijk heel moeilijk voor veel mensen.

Free4Fall | 10-01-11 | 17:25

Soms moet je wel heel diep gaan om ergens een stukkie uit te peuteren.

Bicycle_Repairman | 10-01-11 | 17:24

lol. Je moet het maar kunnen hoor.
een moord aangejaagd door ultra-rechts gezwam tegen een minder rechts iemand, weet geenstijl zo te spinnen dat ze op basis daarvan met ultra-rechts gezwam een minder rechtse partij kunnen aanvallen.

Enragé | 10-01-11 | 17:23

Rekenen! De mensen die slim genoeg waren om ondanks de onderwijsvernieuwingen van de PvdA-achtigen nog fatsoenlijk rekenen te leren hebben al lang uitgerekend wat de PvdA ze de afgelopen decennia gekost heeft.

WirMachenMusik | 10-01-11 | 17:21

Wat een sneu stuk, moet BB niet weer limburgers gaan afzeiken

nick_delft | 10-01-11 | 17:00

Ze zullen er vast wel belasting heffen mee bedoelen maar het is natuurlijk ook een goedkeurende hint naar hun gore linkse genocide voorgangers (Stalin enzovoorts). Heel onvolwassen.

sog-pentagon | 10-01-11 | 16:35

BertBrussen doet wel heel erg zijn best om dit verkeerd te interpreteren. De PvdA bakt er ook zonder dit soort zielige 'zie ons stoer de PvdA-afkraken'-stukjes niks van bij de PS-verkiezingen.

De Eek | 10-01-11 | 16:28

@doenormaal! | 10-01-11 | 14:52
Oh, en al wordt de sharia hier ingevoerd ( wat ik natuurlijk niet wil ), dan nog zijn Nederlandse vrouwen niet gedwongen om hoofddoeken te dragen ( weet u nog, waar dit allemaal om ging ).

An die ARBEIT | 10-01-11 | 15:01

@doenormaal! | 10-01-11 | 14:52
Wat ik zo vreemd vind is dat u bij stellingen van mij over Moslims reageert met uitspraken als: " In je gezicht zeggen ze dat misschien... ", maar dat u zelf wel feilloos in kan schatten wat ze denken en voelen....

" Een Moslim " is geen waterdichte beschrijving van iemands persoon, snap dat eens. De ene Moslim is de andere niet, niet elke Moslim pas taqiyya toe, niet iedere Moslim leeft blind naar dat boek. En dan kunt u zeggen: "Maar wel heel veel", of iets in die richting.

Ik zou zeggen, toon dat maar eens aan. In mijn persoonlijke ervaring is het in ieder geval onzin. Daarbij is het niet nodig mij te vertellen over de ideologie die Islam heet.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 15:00

Bij de Gouden Bocht, tweede Links. Wenteltrap omhoog, nabij de Ivoren Toren. Let op de Struisvogel voor de deur!

Bergamo | 10-01-11 | 14:53

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 14:10
Meestal niet nee. Ga maar doorvragen.... dan misschien wel. Voor de goede orde ik heb moslim vienden gehad. Verleden tijd ja... Tot ik erachter kwam hoe diep geworteld de Islaam zit en ik achter de waarheid kwam, namelijk dat ik als niet gelovige inferieur was. Ik kan absoluut niet overweg met mensen die zich om religieuze redenen verheven voelen. Evenmin kan ik overweg met mensen die vrouwen slecht behandelen of onderdrukken en/of homo's en Joden discrimeneren. Zelfs de meest gematigde moslim heeft ervaring met onderdrukking van vrouwen in de (directe) familie. En waar ik helemaal niet tegen kan zijn denkbeelden over invoering van Sharia en overname van macht. En reken maar dat er behoorlijk wat mensen in Nederland wonen die zo denken. En naar mijn mening hebben die hier niets te zoeken en zijn zij een groep die de vrijheid en gelijkheid van mensen zoals wij die hier kennen, afkeurt. Ik ben mij bewust van de rijkdom van de vrijheid die wij in het Westen genieten. Iedereen die deze vrijheid afkeurt is een bedreiging voor deze vrijheid of maakt er in ieder geval geen onderdeel van uit.

doenormaal! | 10-01-11 | 14:52

Ach als je op geen stijl of elsevier leest dan zou je bijna zeggen dat rechts allang met dit soort activiteiten bezig zijn Hoe veel bekrompen reacties je daar leest niet normaal. Maar als ik topic stukjes lees denk ik waar komen die verhalen vandaan je ziet nooit een onderbouwing van zo'n stukje.

Of zou het bedoeld wezen als propaganda zie wij zijn goed en zij slecht Het is wel gek na dat bekent is dat de pvda een zetel erbij heeft gelijk weer van dit soort non verhalen komen. Zouden ze nog sleets geloven dat beeld vorming beter is dan hun plannen verdedigen ?

hetzitzo | 10-01-11 | 14:46

brabanson | 10-01-11 | 14:12 Ever heard of Wallace Reagan and the Weathermen, wiens oprichter de carrière van Obama mede opstartte enige nuance is inderdaad gewenst

idopane | 10-01-11 | 14:42

Nu niet zo generaliseren; in NL komt de kogel meestal van links, in de VS komt de kogel meestal van rechts....(Toch nog wat nuance op de maandagmiddag).

brabanson | 10-01-11 | 14:12

@doenormaal! | 10-01-11 | 14:04
"Maar naar mijn idee strookt de ideoligie van de Islaam niet met de onze (Westerse). Met als voornaamste reden dat deze ideologie zichzelf superieur vindt"

Waar ontken ik dat dan?

" Maar dat is mijn bescheiden indruk op basis van diepere gesprekken met Moslims "

Let maar op hoor, in je gezicht zullen ze je nooit de waarheid zeggen....

An die ARBEIT | 10-01-11 | 14:10

De arbeiders in Nederland zullen bij de komende verkiezingen afrekenen met deze onbetrouwbare, corrupte, baantjes toeschuivende, allahtone knuffelende Partij voor de Islam. Stelletje landverraders!!!!!!!

esic58 | 10-01-11 | 14:06

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 13:12
Ik denk dat het dieper zit dan jij denkt/weet. Maar dat is mijn bescheiden indruk op basis van diepere gesprekken met Moslims. Verder heb ik nog meer te doen vandaag dan oeverloos "discussiëren". Ik wordt soms nogal erg moe van die hele Islaam discussie. We weten en kennen allemaal de problemen van de Islaam in Nederland en daar wil ik het graag bij laten. Jij mag je eigen mening hebben. Maar naar mijn idee strookt de ideoligie van de Islaam niet met de onze (Westerse). Met als voornaamste reden dat deze ideologie zichzelf superieur vindt.

doenormaal! | 10-01-11 | 14:04

Behoorlijke doordenker weer, Brussen. Ik zou haast denken dat je ietwat paranoïde overkomt. Van "rechtse" politici hoor ik wel wildere statements dan "Reken af met...".

Fonx | 10-01-11 | 14:00

@ Nee, Je moet het vanuit de goede hoek bekijken en dan komt hij echt van links
Che_cuevara | 10-01-11 | 10:15

De enige die het vanuit die hoek kon bekijken is niet meer...

Veenkolonie | 10-01-11 | 13:40

@caudillo | 10-01-11 | 13:26

natuurlijk reken je wel af met de cassière, een bankbiljet is geen persoon die je geld kan geven. je rekent af met de cassière met behulp van een bankbiljet.

Tsja taalverloedering.... een invaljuf van mijn zoontje gebruikte helemaal geen lidwoorden meer, maar alleen nog maar 'die'. Dat werd zelfs m'n zoontje van elf te gortig, vooral ook omdat hij straf kreeg toen hij haar erop corrigeerde. Zijn we ons gaan beklagen en kon ze twee dagen erna een andere invalplek gaan zoeken.

jabir | 10-01-11 | 13:34

@jabir | 10-01-11 | 13:21
Ook ben ik het ermee eens dat het puur linkse propaganda is, maar wel doeltreffend, helaas.

caudillo | 10-01-11 | 13:30

@jabir | 10-01-11 | 12:33
Je gaat afrekenen BIJ de cassière MET een biljet van vijftig. Al je gaat afrekenen MET de cassière, ziet het er slecht voor haar uit.
Idopane heeft wat dat betreft gelijk.
-
@jabir | 10-01-11 | 12:39
Daar ben ik het nou 'es helemaal mee eens. Een gekkie!
-
En ook met het [12:52] standpunt dat het verdwijnen van de onzijdige woorden (het-woorden zegguh zuh teguhwoordug) een ernstige verloedering betekent.
Maar wij tweeën houden het niet tegen.
-

caudillo | 10-01-11 | 13:26

@Überbottehork | 10-01-11 | 13:09
Kijken we nu ff in de van Dale:

af·re·ke·nen rekende -, h -gerekend de rekening vereffenen: ~ ober!; (sp) hij rekende af met zijn tegenstander versloeg hem; iem op zijn prestaties ~ hem daarop beoordelen

af·re·ke·ning de; v -en 1 het afrekenen 2 het schriftelijke bewijs vd afrekening 3 definitieve bestraffing

Het is dus alleen de laatste bijbetekenis van de verzelfstandigde vorm die er min of meer naar verwijst.

Overigens vind ik het bizar dat er meteen de suggestie gewekt werd dat die Loughner een rechtse teapartier zou zijn, en al helemaal 'gezocht' om een verband te gaan zoeken met de 'crosshairs' uit de campagne van Palin. Ik ben helemaal niet voor d'r hoor, maar dit was gewoon linkse propaganda en had niets met feiten te maken. Daar verder geen misverstanden over.

jabir | 10-01-11 | 13:21

@lanex | 10-01-11 | 12:58
Nou ja, daar zit natuurlijk ook wel wat in. Dit avontuur ingaande heeft men natuurlijk de LPF in het achterhoofd gehad, Bij falen was een verbintenis aan deze partij natuurlijk politieke zelfmoord geweest. Dat kan je laf noemen, maar ik begrijp het wel.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 13:14

@jabir | 10-01-11 | 13:05
Over afrekenen:
De chirurg amputeerde een arm en presenteerde nadien de rekening. De patiënt riep: "Afzetter."

Überbottehork | 10-01-11 | 13:12

@doenormaal! | 10-01-11 | 12:59
Omdat ze compleet gebonden zijn aan woorden in de Koran zeker?

Precies de denkfout die ik bedoelde.

@swassannuf | 10-01-11 | 12:58
Wow, leuk lijstje, nooit eerder gezien!!

An die ARBEIT | 10-01-11 | 13:12

rooimachine | 10-01-11 | 12:26
Ja en hou zit het nou met die rechtse taartengooier van Duyvendak. Had die wel afgerekend en met wat heeft hij afgerekend. Want afrekenen met jezelf doe je alleen als je iets van jezelf wil afzweren. Zoals een taart bijvoorbeeld, een op het eerste oog onschuldig volksvermaak, maar eenmaal anaal bescheten een heuse stinkbom die duidelijk een revolutionair ecologisch onverantwoorde zendingsgedrag vertoont in wat de Amerikanen ongetwijfeld 'a dirty bomb' noemen. Waarschijnlijk gewoon door een bevriende PVVer in de kantine gekocht. Afgerekend met een pinpas hoogstens eventjes een klein beetje gespuugd in de taart om de halal te neutraliseren en extra leed toe te brengen, bang om te worden ingerekend door de eetpolitie. Je zal maar in de krant komen dat je met een Halal taart in het gezicht van Duyvendak heb gegooid als PVV sympathisant. Dan nemen ze je nooit meer aan als aspirant kamerlid.

idopane | 10-01-11 | 13:10

@jabir | 10-01-11 | 13:02
afrekenen: Betalen met je leven in de onderwereld
Aldus het puzzelwoordenboek. En die hebben altijd gelijk.

Überbottehork | 10-01-11 | 13:09

@swassannuf | 10-01-11 | 12:58
Indrukwekkend lijstje. Helaas kunnen ze er bij bijvoorbeeld de PVV ook wat van, zo heeft de recente geschiedenis ons geleerd.

Überbottehork | 10-01-11 | 13:05

@Überbottehork | 10-01-11 | 12:57

Nogmaals: geweldsmisdrijven maken geen deel uit van het werkwoord 'afrekenen'. Alleen van de verzelfstandigde vorm. het is dus ook geen bijbetekenis. Dit ligt weer anders voor het begrip "gezocht".

gezocht: 'gekunsteld, gemaakt, onnatuurlijk, gevraagd, gewild uitgedacht '

www.encyclo.nl/begrip/gezocht

jabir | 10-01-11 | 13:02

gewoon een ruk naar rechts en dan weer een ruk naar links; doe het zelf-politiek

minimá-armezusvan.. | 10-01-11 | 13:00

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:55
Zoals ik al zei: ze zullen het niet in uw gezicht zeggen.

doenormaal! | 10-01-11 | 12:59

Reken af met links en wel hierom:
PvdA - senator Edward Brongersma: overtreding wet op kinderporno
PvdA - penningmeester Sharda Poese (A’dam-ZO): fraude, verduistering
PvdA - raadslid Faiz Yerlibuçak (Beverwijk): banden met terreurorganisatie Grijze Wolven
PvdA - burgemeester Aleid Wolfsen: intimidatie en knevelarij krantenredactie
PvdA - burgemeester Guusje ter Horst: dronken achter stuur, doofpotpoging, daarna gewoon Mininister geworden

gesjoemeld met doktersbewijzen om een Audi-8 te verkrijgen vanwege “”rugklachten”” (en nog een paar feitjes)

PvdA - deelraadslid Randy Stena (A’dam-ZO): arbeidsverzuim, werkweigering
PvdA - raadslid Jerry Sulaiman (A’dam-ZO): fraude, greep uit kas
PvdA - raadslid Hakim Hmadouch (Arnhem): mishandeling echtgenote, bedreiging
PvdA - raadslid Elvira Sweet A’dam: 2x veroordeeld voor dronken achter stuur
PvdA - raadslid Ama Carr A’dam: zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, valse naam
PvdA - raadslid Mohammed Kaied uit Dalfsen: poging tot doodslag
PvdA - Kamerlid Hamid Houda. Moest weg vanwege belastingfraude; nu toch op PvdA-lijst Prov Staten
PvdA - raadslid Cebeli Gönül uit R’dam: mishandeling echtgenote
PvdA - raadslid Mohammed el Yaakoubi A’dam: mishandeling, dumpen importbruid
PvdA - raadslid Ernest Owusu-Skeyere A’dam-ZO: fraude, illegaal wapenbezit
PvdA - raadslid Ronald Buld Nijverdal: mishandeling, verkrachting
PvdA - raadslid Murat Yasar uit Kampen: mishandeling echtgenote.
PvdA - wethouder Paul Depla uit Nijmegen. Bekend om de fietsenhok-affaire.
Op 1 april 2010 benoemd als burgemeester van Heerlen.
PvdA - Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk, die zieke en verslaafde prostituees bezocht voor zijn seksuele genoegens: DAT is nog eens seksueel misbruik!
PvdA - Raadslid Tjeerd van Dekken, stalking
PvdA - minister Koenders, gaf 89 miljoen aan UNFPA (EU: 42!). Is nu directeur daarvan
PvdA - minister Herfkens. Weigerde onterechte huursubsidie van $275.000 terug te geven.
PvdA - minister Pronk, drank, vernielde staatsauto
PvdA - minister Guusje ‘Nadorst’ (Terhorst), die met drank op achter het stuur klom.
PvdA - minister Vredeling, drankmisbruik
PvdA - Kamerlid Paul Tang - Lekken van miljoenennota
PvdA - Bram Peper- Minister van Binnenlandse Zaken, in opspraak door zijn declaratiegedrag
PvdA - Khadija Arib - Dubieus reisje naar congres in Marrakesh betaald door Marokkaanse overheidsinstantie
PvdA - Rob van der Mark - Burgemeester van Vlieland. Openbaar dronkenschap
PvdA - Burgermeester Cohen liet miljoenen in de Poldermoskee verdwijnen en miljarden
in de metro.
PvdA - Deelraadslid Fatima Elatik die informatie achterhield, mede verantwoordelijk is voor de verdamping van 30 miljoen en een nagenoeg failliet stadsdeel Oost-A’dam
achterliet. Huurde een tweede boot bij Sail Amsterdam voor liefst € 30.000.

CDA - minister Jack de Vries, die als minister een buitenechtelijke relatie begon
CDA - billenknijper Ruud Lubbers
CDA - Katleen Ferrier vergat in mei bij opgave vd kandidatenlijst te noemen dat zij partijen uitsloot.
CDA - Ferrier feliciteerde in mei 2010 moordenaar/drugsbaron Bouterse met zijn verkiezing.
SP - Krista van Velzen, met strafblad (ging onderzeeers te lijf met een hamer in Scotland)
GL - Wynand Duyvendak wegens inbraak in het gebouw van het ministerie van EZ,
bedreigingen en brandstichting in zijn tijd als milieuactivist
GL - Helma Ton - Burgemeester van Blaricum - Rijden onder invloed.
GL - Daniel Bendit, pedo
GL - H Meijer, pedo ‘Ik kan ook wel op een knaapje vallen. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving’
GL - Kamerlid Oedayraj Singh Varma - Simuleerde ongeneeslijk ziek te zijn om wachtgeld
op te strijken.
GL - Wethouder Marijke Vos met haar gifschip Probo Koala
GL - Akini. Arrestatie wegens inbraak
GL - Sam Pormes. Extremist. Moordaanslag op 2 agenten.
D66 kereltje‘ Pechtold van 1997 tot 2003 wethouder in Leiden, fraude onder zijn verantwoordelijkheid in een onteigeningsprocedure, heel Leiden stond toen op poten vanwege Alexander zijn gesjoemel.

swassannuf | 10-01-11 | 12:58

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:58
Juist ja, ze durven zich niet aan Geert te verbinden puur door lafheid om uitgemaakt te worden voor fascist of nog erger 'dom', zie genodigden bij tv programma's, bij P&W en DWDD, durven ze niet echt voor hun mening uit te komen. Dan maar op GS spuien, prima.

lanex | 10-01-11 | 12:58

@jabir | 10-01-11 | 12:52
Gezocht is toch als je iets kwijt was en dit al dan niet met succes weer hebt gelokaliseerd.
lokaliseren
Uitspraak: lokaliˈzerə(n) (lokaliseerde, heeft gelokaliseerd) Werkwoord de plaats vaststellen van `Met een scan werd de plaats van de tumor precies gelokaliseerd.` '

lokaliseren
1) Afbakenen 2) Bepaalde plaats toekennen aan 3) Beperken 4) Binnen bepaalde grenzen beperken 5) OPSPOREN 6) Plaats bepalen 7) Plaatsbepalen 8) Traceren 9) Vinden '

Überbottehork | 10-01-11 | 12:57

@doenormaal! | 10-01-11 | 12:43
Wat fijn dat u mij kan vertellen wat ik niet weet. Kunt u mij misschien even een boekenlijst voorleggen, met onderwerpen die ik nog niet ken?

"Kunt u mij vertellen waarom Nederlandse vrouwen nu dan al bespuugt worden en nagehoont worden? "

Wat moet ik hier nou mee? Is dit nou uw verklaring over hoe vrouwen gedwongen gaan worden hoofddoeken te dragen? Nou goed hoor, waar gebeurt dit? En in welke mate? Wilt u nu de sitautie in de slechtste wijken als leidraad gaan stellen? De aanwas van niet westerse allochtonen wordt reeds aan banden gelegd, de explosieve groei zal geremd worden. Wat wilt u nou nog meer?

En dan dit nog: " Echter zij worden veelal gedwongen door hun geloof om niet-gelovigen te beschouwen als inferieur".

De gematigde Moslim heeft lak aan dit soort achterhaalde, middeleeuwse principes. Net als dat ze gewoon bevriend kunnen zijn met een Christen en toch in hun beleving goede Moslims kunnen zijn, net als dat ze niet 5 keer per dag hoeven te bidden, net als dat ze gewoon een vrouw de hand schudden of hun vrouwen met andere mannen laten spreken.

Dit beeld, waar de Moslim met handen en voeten gebonden is door de woorden in de Koran, dat is ook zo'n achterhaald, middeleeuws beeld waar we nu eens van af moeten.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:55

@caudillo | 10-01-11 | 12:21
Nee, 'afrekening' betekent iets anders dan 'afrekenen'. Geweldsmisdrijven zijn nog niet eens een bijbetekenis van het werkwoord.

Je mag er natuurlijk best vrij op door associëren (we leven immers in een vrij land), maar daar is dan ook weer een begrip voor: "gezocht". Dat woord is van toepassing als je een niet direct voor de hand liggende betekenis probeert te forceren, wat dan weer diverse gradaties van ongrappigheid tot gevolg heeft.

Bedankt voor je correctie.
Begrijp ik goed dat we nu 'een linksE punt' moeten schrijven? Dat weiger ik. Wat een verloedering.

jabir | 10-01-11 | 12:52

Zeer word ik getroffen door al die mensen die vinden dat, als je Marcel van Dam en Paul Rosenmuller (etc) mag verwijten dat zij tot de moord op Fortuyn hebben opgehitst, dan kun je ook Sarah Palin verwijten dat zij die halvegare In Arizona heeft opgehitst.
-
Graag wijs ik erop dat de jongeman in kwestie niet een gerichte moordaanslag pleegde op één persoon (zoals Volkert en Mohammed Bouyeri wèl deden), maar een beetje kogels liep te sproeien waardoor hij vele slachtoffers maakte, waaronder kinderen.
-
Mataglap dus! Gestoord! In de war!
Hij had ook zijn biologielerares kunnen neerknallen. Of de mensen in de McDonalds.
-
Sarah Palin heeft die landkaart met die geweerviziertjes weggehaald en condoleances getwitterd, maar voorzover ik weet heeft ze verzuimd om te benadrukken hoezeer het haar spijt dat sommige mensen zo dom zijn dat zij de metaforiek van een gestileerde prent niet begrijpen, en dat zij (Palin) natuurlijk NOOIT bedoeld had dat de foute linksen zouden moeten worden VERMOORD. En dat je toch wel heel erg kwaaddenkend moet zijn om... etc.
-
Maar ja, ze heeft mij niet als PR-adviseur, en door die kaart zonder commentaar weg te halen suggereer je, zeker bij lezers van de extreem-linkse Huffington Post, dat ze zich schuldig voelt... (Mocht er inmiddels wel zo'n commentaar bestaan, dan neem ik dit natuurlijk terug.)
-
((( Ik heb mij onlangs niet willen mengen in de discussie hier over het al-dan-niet toegestaan zijn van wapens in particulier bezit (kan ik heel de dag gaan zitten typen), maar uiteraard vind ik het verkeerd dat een overheid haar burgers ontwapent. Zekere Dimitri Dimitrievich heeft mijn standpunt daar uitstekend verwoord. Discussie hoeft niet overgedaan te worden. )))

caudillo | 10-01-11 | 12:52

Wat een wijvenjankstuk, tsjongejonge.

Aart Z. | 10-01-11 | 12:51

@NoMinister | 10-01-11 | 11:34
Dat ligt gewoon taalkundig zo.

jabir | 10-01-11 | 12:44

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:06
Kunt u mij vertellen waarom Nederlandse vrouwen nu dan al bespuugt worden en nagehoont worden? Is dat niet een uiting van afkeuring van het feit dat zij niet-moslim zijn (geen hoofddoek dragen)? Ik kan u uit ervaring vertellen dat Marokkaanse mannen marokkaanse vrouwen zonder hoofddoek, die zij niet kennen, op straat aanspreken op het feit dat zij te "losbandig" zijn. Deze mannen/jongens voegen er dan ook nog aan toe dat zij de niet hoofddoek dragende vrouw in de gaten houden. Dat is de cultuur van een (groot) deel van deze groep. Iets dat u waarschijnlijk niet weet. Ik ben geen Islamofoob, wel iemand die zich oprecht en terecht zorgen maakt over het groeiende aantal Moslims in Nederland. Iemand die zich slechts baseert op de uitlatingen en de doelstellingen van de Islaam zelf. En er zijn vanzelfsprekend Moslims die vredelievend zijn. Echter zij worden veelal gedwongen door hun geloof om niet-gelovigen te beschouwen als inferieur. Al zullen ze dat niet recht in uw gezicht zeggen. En dat, is in mijn ogen, een heel kwalijk standpunt.

doenormaal! | 10-01-11 | 12:43

@jabir | 10-01-11 | 12:33
Blabla. Het is een onderdeel van onze taal (ik kan niet spreken voor alle talen) dat woorden meer dan 1, soms zelfs tegenstrijdige, betekenissen kunnen hebben, afhankelijk van de context. "Afrekenen met" suggereert in deze context geenszins een contante- dan wel PIN-betaling.

Überbottehork | 10-01-11 | 12:42

Dat met die crosshairs is sowieso een beetje een hysterisch verhaal, want die Loughner was helemaal niet rechts. gewoon een gekkie.

jabir | 10-01-11 | 12:39

@doenormaal! | 10-01-11 | 12:31
Ja nou en? Je brengt dingen met elkaar in verband die niks met elkaar te maken hebben. Dat er meer vrouwen hoofddoeken gaan dragen, is iets anders dan dat er vrouwen gedwongen een hoofddoek op zouden moeten.

Waar ik persoonlijk een beetje geagiteerd van raak, is lieden die situaties voorschotelen waar het in Nederland ooit verplicht zou worden om zo'n ding op de kop te hebben. Dat is namelijk complete kolder en een prachtig voorbeeld van angstzaaien. Daarbij schuif je hiermee dus elke Moslim jihadisme in de schoenen, aangezien je dus beweert dat er ooit een algehele sharia in 0031 zal worden ingevoerd. Iets wat niet eens mogelijk is.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:38

@NoMinister | 10-01-11 | 11:06

Ik vind het gewoon maar hoor en ik vond het ook een leuk stukje. het is lagguh om een links verhaal opnieuw te gebruiken en om te keren.

Maar...
'Afrekenen', dat doe je bijvoorbeeld bij de kassa. Alleen de verzelfstandigde vorm 'afrekening' heeft een duidelijke verwijzing naar een geweldsmisdrijf, het werkwoord helemaal niet. je moet wel op een erg geforceerde manier gaan zitten doordenken om dat er wel in te zien. Bovendien is het de toe-eigening van een 'linkse meme', wat ik dan eigenlijk niet zo creatief vind. Maar het is wel waar dat de JS een ongelukkig moment koos, want ze hadden natuurlijk moeten weten dat Bert er op een enorm gezochte manier op gaat zitten doordenken. Dat is zwaar verwijtbaar!

Je zegt het zelf eigenlijk al een beetje. Eerst gebruik je de werkwoordsvorm en noemt dat een vorm van afrekenen (waar de wat gebruikelijker vorm een financiële transactie zou betreffen). Als je gewoon gaat afrekenen met de caissière is er niets aan de hand, maar als je aan gaat kondigen dat er een 'afrekening' plaats gaat vinden met diezelfde caissière, kan dat ineens heel anders liggen.

Toch?

jabir | 10-01-11 | 12:33

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:16
U begrijpt mij slecht en vat e.e.a. nogal persoonlijk op. Het enig dat ik zeg, en wat ook u om u heen ziet gebeuren, is dat links de Islamisering en radicalisering van de Islaam in Nederland bevordert (faciliteert) door o.a. voorstander te zijn van de bouw van moskeeën. En zoals u zelf heeft kunnen lezen in het nieuws vandaag, zijn moskeeën plekken waar moslimfundamentalisme wordt gepredikt, gedicteerd vanuit o.a. Turkijke. Dus waneer ik zeg dat steeds meer vrouwen hoofdoekje gaan dragen in de toekomst, dan heeft links in ieder geval niets gedaan om dat te voorkomen, sterker nog ze hebben ervoor gezorgd en zorgen er nog steeds vor dat het zich alleen maar uitbreidt. Kijkt u maar naar het straatbeeld van 10 jaar geleden, 5 jaar geleden en nu. En kijkt u dan nog eens over 5 jaar en over 10 jaar. Don't shoot de messenger.

doenormaal! | 10-01-11 | 12:31

caudillo | 10-01-11 | 12:21
'afrekenen' wel maar 'afrekenen met' heeft in deze context maar een betekenis.
"wraak nemen op"
Een broodje kan je afrekenen met geld bij de kassa maar rechts niet.
(zie mijn uitleg op idopane | 10-01-11 | 12:15 )

idopane | 10-01-11 | 12:29

Hoe zat dat met die Rechtse Taartengooier die Duyvendak een taart in het gezicht duwde?

rooimachine | 10-01-11 | 12:26

@jabir | 10-01-11 | 10:36
Wat de semantiek van het begrip "afrekenen" betreft, wijs ik U en anderen graag op de zinledigheid van de discussie. Afrekenen heeft twee hoofdbetekenissen; so what?
---
U schrijft ook:
""" En het überhaupt een probleem maken van de vermenging van oorlogsretoriek met verkiezingsretoriek is een links punt, dat op Huffpo begon. Op zich natuurlijk wel leuk om een rechtse agenda te dienen met een linkse narratief. Maar heet dat dan 'inversie' of 'toe-eigening'? """"
-
Potverdrie, dat is intellectueel proza. Het lijkt wel een opgave uit een tentamen literatuurwetenschap. Ik ga hem niet maken, hoor.
Maar bij zulke pretentieuze alinea's kan ik het schoolmeesteren niet laten.
Daarom wil ik U erop wijzen dat de buigings-e in 'linksE' voor het onzijdige woord 'narratief' onjuist is. (Nog wel, per januari 2011. Binnen één generatie zal "de mooie meisje" wel geaccepteerd worden...)
Ook zou ik kunnen stellen dat het opkloptaal is om "verhaal" te vervangen door "narratief", maar bij een Huffpo-adept zal dat verspilde moeite zijn.
-
Veel succes bij de studie toegewenst!
-

caudillo | 10-01-11 | 12:21

@doenormaal! | 10-01-11 | 12:06
@doenormaal! | 10-01-11 | 12:09
Waar ik me vooral aan stoor als het gaat om lieden als u, is die instelling van
" Jullie weten er allemaal niks van ". Ik ben zeer zeker op de hoogte van de wereldverovering, zoals die staat beschreven in de Koran en steeds meer mensen met mij, ook degenen die zich niet net zoals mij voor religie in het algemeen interesseren. Maar let wel dat hoewel dat in de Koran staat, het niet persé een deel van de geloofsbeleving van elke Moslim in NL hoeft te zijn. Hoewel dat wel vaak zo gebracht wordt door de foben.

"Ik geloof (hoop) niet dat het hier ooit zover zal komen."

Waarom plempt u dan dat het gaat gebeuren als men op links stemt? Gelooft u dat echt?

An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:16

eerstneukendanpraten | 10-01-11 | 11:44
Even de gebroeders van Dale geraadpleegd. Altijd handig in deze verwarde tijden. Eerst denken en dan pas neuken:

'hit list (telbaar zelfstandig naamwoord) (slang)
(ongeveer) zwarte lijst (van personen of zaken die geëlimineerd moeten worden of waartegen geageerd moet worden)

af•re•ke•nen met
werkwoord; rekende af, heeft afgerekend
1
zich wreken op
2
afzweren

Nee klopt het een klink beschaafder dan het andere. Bij Palin heb je nog een keuze tussen ageren en elimineren. Bij de jong socialisten is het meteen het toppunt van rancune (ook een bekende linkse uitdrukking) wraak nemen (betekenisverwante termen: een bekende islamitische uitdrukking kijk naar bloedwraak etc.) Afzweren is hier niet van toepassing. Zweer jij rechts af voordat rechts jou afzweert is leuk geprobeerd maar ik denk dat het pas logisch klinkt als hij links afzweert want dat zijn ze zelf oftewel je kan pas het roken afzweren wanneer je zelf rookt.
Zo dat hebben we even taalkundig en bondig neergelegd.

idopane | 10-01-11 | 12:15

had Bertje het niet laatst oorlog verklaard?

kaltgestellt | 10-01-11 | 12:14

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:06
Ik geloof (hoop) niet dat het hier ooit zover zal komen. Maar het is wel de doelstelling van de Islaam. En de Islaam is hier meer en meer aanwezig. Trek uw conclusies en scheld niet op de verkeerde persoon.

doenormaal! | 10-01-11 | 12:09

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:06
Ik geloof ook niet dat dat zo'n vaart zal lopen, maar ik twijfel ernstig aan de goede bedoelingen van de vermeend vreedzame religie/ideologie islam.

Überbottehork | 10-01-11 | 12:09

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:26
Niet de onwetenheid ten aanzien van de Islaam maar de kennis over de Islaam noopt de mens ertoe zich ernstige zorgen te maken over de doelstellingen van dit geloof.

doenormaal! | 10-01-11 | 12:06

@doenormaal! | 10-01-11 | 11:45
Als je echt gelooft dat er ooit dwang toe gepast zal worden op Nederlandse vrouwen om gewaden te gaan dragen, is het rottingsproces daarboven al aardig op gang gekomen...

An die ARBEIT | 10-01-11 | 12:06

@doenormaal! | 10-01-11 | 12:00
Dank voor de link.

Überbottehork | 10-01-11 | 12:04

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:58
Ik vrees je volkomen gelijk te moeten geven. En toch heb ik PVV gestemd. Anders zou ik het ook niet weten en niet stemmen is geen optie.

Überbottehork | 10-01-11 | 12:04

Hop hop hop, het vizier op Job

Cousin Eddie | 10-01-11 | 12:02

@Parsons | 10-01-11 | 11:53
Blijven stuk voor stuk bijzonder stuitende uitspraken. Niemand die naar Fortuyn luisterde, ze duikelden over elkaar heen om maar het best in beeld te zijn terwijl ze hun Hitler/Mussolini/Le Pen en Mussert-vergelijkingen spuiden.

Überbottehork | 10-01-11 | 12:02

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:47
Voor mij al lang bekend. Voor velen nog niet. Wat mij betreft daarom ook nog vaak "plempen" want geen overbodige luxe. Zie ook: antivenin.blogspot.com/2007/10/het-mos...

doenormaal! | 10-01-11 | 12:00

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:42
Het is tot nu toe voor de mij grootste reden geweest om niet op de PVV te stemmen. Graus, De Mos, Agema en ook Brinkman ( wat me een hele geschikte vent lijkt, zolang hij maar aan de bar blijft hangen... ), allemaal " Mensen van het volk " en " Met beide benen in de samenleving.

Ja, heel leuk, prachtig. En hoe is dat een garantie voor goed leiderschap en helder inzicht? Een Bambiknuffelaar en een zweefteef, aan het roer met een stand-up comedian en iemand die wanneer hij lol heeft " drankgelach " ten gehore brengt ( see what I did there? ). En het ergste is dat ik toch denk dat dit het beste was wat zich aan Geert durfde te verbinden.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:58

@Parsons | 10-01-11 | 11:53
Mogge Parsons.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:56

"Lubbers,Kok,Hirsch Ballin en van Agt,hebben ons Geert zover gebracht..!"
Waarvoor overigens nog mijn hartelijke dank aangezien dit kabinet op ramkoers ligt.
"So long and toodle-a-doky,red morons."

R.B.Scott | 10-01-11 | 11:55

bruine kikker | 10-01-11 | 11:31
Maar toen waren ze nog behoorlijk gemotiveerd na die geslaagde coup van de Bolsjewieken in de voormalige USSR. De SA was trouwens niet de eerste rechtse knokploeg Die Stahlhelm, de Freikorpseenheden en de Kapp putch gingen hem ruimschoots voor. In die periode na oktober 1917 was het een komen en gaan van revolutionairen, contra revolutionairen en alles daar tussen in, klaar om de macht over te nemen. Hij was zeker niet de enige. Dat hij uiteindelijk zover is gekomen had met veel meer dingen te maken

idopane | 10-01-11 | 11:52

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:38
Dat laatste spreekt voor zich ;)

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:50

@KeurMeester | 10-01-11 | 11:48
Suicide-by-media is een langzame, pijnlijke dood. Dit gaat nog wel even duren, Keur.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:50

Hoeveel zelfmoordpogingen kan deze partij nog ondernemen?

KeurMeester | 10-01-11 | 11:48

@eerstneukendanpraten | 10-01-11 | 11:44
Zou het.

Che_cuevara | 10-01-11 | 11:48

henk janssen3714 | 10-01-11 | 11:25
Ik geloof gelukkig niets. Ik weet wel het een en ander. Zo weet ik wat de Islaam predikt. U ook? Verder hoef ik alleen maar uit mijn raam te kijken om te zien dat er steeds meer hoofddoekjes in het straatbeeld te zien zijn.
Overigens ben ik geen statenmaker en zijn mijn hersens bepaald niet aan het rotten. Het feit dat u zichzelf verlaagt tot dergelijk gescheld zegt meer over uw verstandelijke vermogens.

doenormaal! | 10-01-11 | 11:45

PvdA bashen is niets mis mee. Maar met afrekenen bedoelen ze iets anders dan hetgeen in de USA is geschied, mij dunkt...

eerstneukendanpraten | 10-01-11 | 11:44

@2emeREP | 10-01-11 | 11:43
Quotes, graag.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:44

leuke spin om tOch aandacht te besteden aan het demoniseren van de tea party en tegelijkertijd links een draai om de oren te geven

gj geenstijl...
maar tendentieus is het wel natuurlijk.
-
Palin is een gevaarlijke vrouw, maar rechts, dus wordt niet aangepakt, tenzij ze iets doms ongevaarlijks doet.
dat deze vrouw wel degelijk voorstander is van het omleggen van politieke tegenstanders bewijzen haar uitspraken omtrent cablegate en assange.

2emeREP | 10-01-11 | 11:43

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:39
Hij heeft inderdaad een bijzonder zwakke club mensen om zich heen weten te verzamelen. Misschien tactiek om zelf alle macht te kunnen houden en niet teveel weerstand te ondervinden, zijn partij wordt er in elk geval niet sterker op. Neem een Dion Graus, best aardig om voor dieren op te komen, dat zeker, maar dat is toch verder een clown? Dat zijn niet de figuren die ik graag mijn land zie besturen.. Al ben ik het met Greet wel regelmatig eens, en derhalve ook zo gestemd.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:42

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:32
En dat moet nu ook wel, er simpelweg niemand die hij met een gerust hart macht in handen KAN geven. Dat blijft één van de grootste problemen.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:39

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:35
Ook dat nog! Mijn punt blijft staan: sabitog dénkt er niks over te horen, maar doet dat wel.
*iets met oostindisch-doof mompelt*
Bovendien is het voorbijgekomen in de "discussie" tussen mij en Einde van de Domheid. sabitog let niet zo goed op, denk ik.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:38

Überbottehork | 10-01-11 | 11:19

Laten we hopen dat er toch een beetje verstand komt met de jaren.
Arme jongeren die zo worden gebrainwasht.
Dan geneten EO jongeren waarschijnlijk nog een betere opvoeding.
Want voor mij is wel 1 ding zeker: het soort socialisme van de laatste 4 decennia PvdA is absoluut failliet. Een hopeloze zaak en alleen nog goed voor een schaduwkabinet.

ecologiste | 10-01-11 | 11:36

Überbottehork | 10-01-11 | 11:28

Inteelt in het laboratorium is nog wel te beheersen...

NoMinister | 10-01-11 | 11:35

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:34
Staat.Zelfs.In.Het.Artikel.

Moppie.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:35

NoMinister | 10-01-11 | 11:27
ik geloof dat je mijn post niet hebt begrepen. lucasdelinkselul=bertbrussen.

Ik vind de categorie "links" buitengewoon oninteressant, en niet werkbaar om het huidige politieke landschap te duiden. De "links"-"rechts"tegenstelling is een rad dat je voor je oogen draait, terwijl de echte besluiten volgens heel andere lijnen genomen worden.

janeedantoch | 10-01-11 | 11:35


@sabitog | 10-01-11 | 11:32
Je leest alleen de kopjes van de artikelen?

"De kaart van Nederland met kleine bullseyes op plekken waar rechtse politici in de gemeenteraad zitten?"

Wat een treurnis...

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:35

@sabitog | 10-01-11 | 11:32
U zag het op het nieuws, dus u hoorde er wel over, me dunkt. Link tussen de schutter en Palin is (nog) niet bekend, dus dat blijft pure speculatie. Daarom hoort u er op de panelen zo weinig over, denk ik.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:34

knerf | 10-01-11 | 11:31

Je lijkt jabir wel. Ook iets financieels en de rest kun je niet asocieren? Hmmm.

NoMinister | 10-01-11 | 11:34

@knerf | 10-01-11 | 11:31
Dat jij het serieus neemt zegt veel meer. Het wordt alleen gesteld als saillant detail, een grappig gegeven. Niet dat Bert echt denkt dat de bedoeling van deze slogan het aanzetten tot moorden is.

Neem je zelf eens met een korreltje zout en daarna BB...

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:33

ecologiste | 10-01-11 | 11:25

Ok. Een roze bloem zal het bij het electoraat wellicht minder goed doen...

NoMinister | 10-01-11 | 11:33

Sara Palin had ook iets met bullseyes zag ik gister op het nieuws..! hoor ik niemand over..??? RAARRRR

sabitog | 10-01-11 | 11:32

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:30
Het is een afweging, de macht binnen de partij afgeven (delen) om een jongerenafdeling op te kunnen starten OF zelf de macht behouden, dan maar zonder jeugd. Uitkomst van deze afweging is bekend.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:32

Jesus, wat een interpretatie van een slogan!

Ik heb heel wat tegen de PVDA maar een dergelijke interpretatie van een slogan getuigt wel van een erg simpele geest.
Ga eens wat goeds schrijven, Brussen!

knerf | 10-01-11 | 11:31

Dit zou best wel eens volledig uit de hand kunnen gaan lopen. In de jaren 30 van vorige eeuw werden in Duitsland de betogingen van rechts ook stelselmatig met geweld uit elkaar geslagen door linkse, toen nog communistische en trozkistische knokploegen waartegen de politie geen verhaal had.
Uit verweer werd toen de SA opgericht, later omgevormd tot SS (Schutz Staffel).
Kun je nagaan tot wat dat alles heeft geleid. Actie leidt altijd tot reactie, soms zelfs tot overreactie. Geschiedenisles kan soms nuttig zijn.

bruine kikker | 10-01-11 | 11:31

Islamofobie, doemijdiemaar.

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:25
Het vormen en leiden van een politieke partij is al moeilijk genoeg, voor Geert is het allemaal nog moelijker. Aangezien hij als alleenheerser de PVV moet zien te leiden. Een alles behalve " normale partij ".

Ik benijd hem niet, geenszins.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:30

Ik zal samen met mijn Pimmelschaard even gaan kijken als er geschoten of gestoken wordt. Linksch heeft al eerder de aanval op Fortuyn geopend, dus.

Graaf Kinterslaas | 10-01-11 | 11:29

@ecologiste | 10-01-11 | 11:25
"Rosa rugosa is a woody perennial shrub. It has hermaphroditic flowers which are insect pollinated and mainly cross-pollinated, although self-fertilisation has been reported to take place under experimental conditions."
Vrij vertaald: "Er is geen stoppen aan."

Überbottehork | 10-01-11 | 11:28

janeedantoch | 10-01-11 | 11:24

Ik raak er zelf ook steeds opgenaaid van eerlijk gezegd. Dat komt denk ik door het constante zwaar irritante betweterige gedrag van velen, maar toch wel met name van links. Altijd dat verongelijkte toontje. Altijd tegen geweld en wapens. Maar al die regels gelden nooit voor henzelf. Dat steekt, dat steekt hiel diep en dat leidt tot emoties die heel negatief zijn.

Als mensen niets zeggen vermoed ik niet meteen een hypocriet varken maar als mensen dat in mijn gezicht smijten en dan verwachten dat ik netjes blijf, dat is pas moeiljk!

NoMinister | 10-01-11 | 11:27

@henk janssen3714 | 10-01-11 | 11:25
De term wordt zo vaak verkeerd toegepast, dat ik deze prachtige kans om 'em eens geoorloofd van stal te halen niet kan laten glippen:

Dit is nou Islomofobie. Totale onwetendheid over het geloof, waardoor men een blinde angst ontwikkeld.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:26

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:24
Dacht ik al :D

Che_cuevara | 10-01-11 | 11:26

@Doenormaal 11:12

Je kan niet rijmen en doet toch mee??? Jij stemt zeker PVV?

In welke paranoide PVV-fantasie-scenario zou mijn vrouw in GODSNAAM ooit gesluierd over straat moeten???????

Je moet wel echt de verstandelijke vermogens van een mongoloide stratenmaker met algehele breinrot hebben om dergelijke bullshit te geloven.

henk janssen3714 | 10-01-11 | 11:25

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:23
LOL, mooi stukje televee he. Nu weten we gelijk waarom Greet geen jeugdafdeling wil. Lijkt me een duidelijke zaak.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:25

zeg maar jansen | 10-01-11 | 11:16
ik vind het juist uiterst interessant hoe de de bewijsdrang van lucasdelinkselul zich vertaalt in op drijfzand gebaseerde stukjes die alleen bedoeld lijken de verongelijktheid van de rechtsburger te bevestigen. Of het ego van BB te verdedigen tegen allerlei monsters die het ego van BB niet bovenaan hun agenda hebben.

want waarom anders zou je in deze context de phrase "de kogel kwam van links" droppen?

janeedantoch | 10-01-11 | 11:24

@Che_cuevara | 10-01-11 | 11:23
*smak*

Überbottehork | 10-01-11 | 11:24

@Überbottehork | 10-01-11 | 11:21
Nee, dank je. Niet na die reportage van Rutger: www.geenstijl.tv/2010/05/rutger_op_bez...

Moet ik eerst een cursus " Omgaan met zwakzinnigen" gaan volgen. Het stukje met die twee fanboys vind ik nog het mooiste....

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:23

@An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:13
Een jaar lang gratis lidmaatschap van de PVV-jongerenafdeling, inclusief het voorzitterschap ;)

Überbottehork | 10-01-11 | 11:21

De PvdA is niet linkser dan de VVD of het CDA. Ook niet rechtser trouwens. Het zijn alle drie rechts-midden partijen die alleen maar aan eigen belang denken en schijt hebben aan de burgers.

Nyg | 10-01-11 | 11:21

Voor een duurzamer milieu, importeer jihadisten.

Waaligator | 10-01-11 | 11:21

ecologiste | 10-01-11 | 11:16

Een parasitair of overwoekerend soort Rode Roos bestaat niet. Vreemd.

NoMinister | 10-01-11 | 11:21

@ecologiste | 10-01-11 | 11:07
Verder dan woestijnratten kom ik niet, in mijn associatie met de PvdA(jeugd). Je schijnt tegenwoordig zelfs een diploma te moeten hebben om je bij de jonge socialisten te mogen aansluiten.
www.marechausseenostalgie.nl/images/vr...

Überbottehork | 10-01-11 | 11:19

NoMinister | 10-01-11 | 11:15
"Waar links heerscht wordt er afgerekend met tegenstanders. In een democratie door minachting, af en toe een geweldseruptie en vooral fiscaal, in een dictatuur door uitsluiting, opsluiting en moord en onteigening".
Geniaal!

ecologiste | 10-01-11 | 11:17

@Che_cuevara | 10-01-11 | 11:13
Eerst zien, die juf.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:16

janeedantoch | 10-01-11 | 11:10 Het is die eerste zin van je. Je hoeft niet alles even goed te vinden van een schrijver. Om het een vol-continue faal te noemen is te generaliserend en te kort door de bocht.
Het komt voor dat ik een topic op GS minder interessant vind, dan reageer ik er maar even niet op. Kun jij ook doen.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 11:16

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:54
Het probleem is echter dat de agitatoren die hun sympathisanten in de fik steken hier in Holland tot nu toe van links zijn gekomen. En dat is geen kromme logica dat zijn F.E.I.T.E.N. De heer Jared Lougner is een 22 jarige idioot die volgens de ene twitteraar 3 jaar geleden nog links als de neten was met het communistisch manifest als vuurtoren en nu plotseling een trouwe volgeling van de Teaparty. Zo snel omschakelen maakt elke adolescent behoorlijk onstabiel en wanneer je rechts wordt ben je eerder geneigd geweld af te zweren. Laten we maar rustig afwachten of de natte droom van de jong socialisten nog wel zal worden vervult of dat het weer bij afrukken wordt.

idopane | 10-01-11 | 11:16

NoMinister | 10-01-11 | 11:09

Certainly no desert diamonds.

ecologiste | 10-01-11 | 11:16

Iwmac | 10-01-11 | 11:03

Dat is in de geschiedenis ook DE manier gebleken om links zijn gelijk te laten halen. Waar links heerscht wordt er afgerekend met tegenstanders. In een democratie door minachting, af en toe een geweldseruptie en vooral fiscaal, in een dictatuur door uitsluiting, opsluiting en moord en onteigening.

Maar het zijn ook mensen en vallen gewoon onder het non-discriminatiebeginsel. En terecht.

NoMinister | 10-01-11 | 11:15

@doenormaal! | 10-01-11 | 11:12
Stel je niet zo aan droeve roeptoeter.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:14

@Bigi Bana Boy | 10-01-11 | 11:12
Weet niet meer precies hoe de vork in de steel zit, en geen zin het op te zoeken, maar heb me hier eens laten uitleggen dat dat kwartje via-via al is geretourneerd. Alleen niet door verlaging van de brandstof-accijnzen. Correct me if I'm wrong.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:14

@ janeedantoch | 10-01-11 | 11:05
Voor jouw informatie: Gabrielle Giffords leeft nog!

necrosis | 10-01-11 | 11:13

@laat ik afsluiten met een raadseltje: Waarom publiceert de PVV-jongerenafdeling nooit een domme slogan?

Simpele mensen verzinnen simpele raadsels: Omdat die niet bestaat!

Wat win ik?

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:13

@Überbottehork | 10-01-11 | 10:57
Nee dat is precies goed.
10 punten en een kus van de juf.

Che_cuevara | 10-01-11 | 11:13

@henk janssen3714 | 10-01-11 | 11:04
Houd je van Moslims in de tweede kamer stem dan links. Wil je dat je vrouw staks ook gesluierd over straat moet, stem dan links.

doenormaal! | 10-01-11 | 11:12

Reinaert | 10-01-11 | 10:07
Heb jij je kwartje van Kok al terug gekregen van dit "rechtse" kabinet ?
Ik anders niet. Sterker nog, de accijns is bij mijn weten per 1 januari omhoog gegaan. Lekker makkelijk natuurlijk. Het blijft in de herinnering van het volk het kwartje van Kok heten en daarom kun je daar voor eeuwig de PvdA de schuld van blijven geven terwijl je het niet terug geeft uiteraard.

Bigi Bana Boy | 10-01-11 | 11:12

@janeedantoch | 10-01-11 | 11:05
En waar beweer Bert dan in dit het tegendeel van ook maar één van de zaken in je plempsel? Bertbashing, daar ben ik geheel niet op tegen. Maar er moet wel een reden toe zijn.

"Ten tweede: je moet wel heel erg op zoek zijn naar een stok, om "afrekenen" als een algemene oproep een rechts politicus te vermoorden te interpreteren."

Ja, net als dat je erg ver moet gaan om schietschijven op een kaart zo te interpeteren, maar een mafkees blijft een mafkees...

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:12

@Kobus Kloothamer | 10-01-11 | 11:09
Kobus op het pluus' en ik verkoop subiet m'n huus.

Überbottehork | 10-01-11 | 11:11

zeg maar jansen | 10-01-11 | 11:08
is dat een dreigement? en nog belangrijker: is bert links of rechts?

janeedantoch | 10-01-11 | 11:10

Je mag tegenwoordig ook niets meer zeggen hè?
* ook slogan gaat bedenken *

Kobus Kloothamer | 10-01-11 | 11:09

ecologiste | 10-01-11 | 10:59

Jonge socialisten en vers bloed, da's logisch.

NoMinister | 10-01-11 | 11:09

janeedantoch | 10-01-11 | 11:05 Bert rekent zo wel met je af.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 11:08

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 11:03

Juist want dat is straks het enige dat er nog bloeit in NL.

ecologiste | 10-01-11 | 11:07

jabir | 10-01-11 | 10:50

Ik weet niet uit welk hersenverwekend milieu jij komt, maar als je er iets financieels van wilt maken moet je wel heel creatief zijn.

En 'doodschieten' of iets dergelijks is slechts 1 methode van afrekenen, zeg maar een Volkertje. Neerschieten en keel doorsnijden zoals Mo B. bij Theo van Gogh is ook een afrekening. Verder hebben we tal van afrekeningen in het criminele circuit en als er een probleem effectief uit de wereld is geholpen waaraan lang zorg is besteed en zorg om is geweest zeggen we gewoon tegen elkaar dat we met dat probleem (eindelijk) hebben afgerekend.

Maar jij mag best roepen dat het moeilijk als iets anders dan iets financieels kan worden gezien. We hebben vrijheid van meningsuiting en die is heel nuttig.

NoMinister | 10-01-11 | 11:06

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 11:01
"Ga eens iets doen"? Sterk hoor.
Misschien bent u onbekend met het fenomeen discussie/debat, maar dat soort roeptoeterij voegt niets toe. Als u mij kent zult u weten dat ik uw gelijk graag toegeef, mits u mij daarvan overtuigt. Van zulks is echter (nog) geen sprake.
Einde van de Discussie dan maar, try again next time. Begrijp me niet verkeerd, ik discussieer graag met u, inhoudelijk laat u zelden grote steken vallen, maar hier heb ik geen zin in.
*gaat iets doen*

Überbottehork | 10-01-11 | 11:06

Nederland is de VS, en zal dat ook nooit worden, niet maar de ervaring leert dat wat er in de VS gebeurt op maatschappelijk gebied wel degelijk meestal doorsijpelt naar Europa en de rest van de wereld. En als ik zo eens aanschouw hoe bijvoorbeeld politiek bedreven wordt in dat land dan wordt ik daar niet vrolijk van. En ja, daar zie je in Nederland nu ook de eerste voorbeelden van. En van mij hoeft dat niet eerlijk gezegd. Op veel gebieden kunnen we positieve dingen leren van de VS maar op heel veel gebieden ook niet. En maak niet de fout te denken dat je, omdat je VVD of PVV stemt, je enige verwantschap met de Republieken daar hebt.

Bigi Bana Boy | 10-01-11 | 11:06

Deel honderd zoveel in de volcontinue-faal die het schrijversschap van brussen is.

Ten eerste, politca werd vermoord omdat ze te veel naar de liberalen hing. Moordenaar was gun-malloot met een voor amerikaans rechts typische afkeer van de overheid. De kogel kwam dit keer van rechts. Daar komen ze in de VS meestal vandaan, overigens.

Ten tweede: je moet wel heel erg op zoek zijn naar een stok, om "afrekenen" als een algemene oproep een rechts politicus te vermoorden te interpreteren.

laat ik afsluiten met een raadseltje: Waarom publiceert de PVV-jongerenafdeling nooit een domme slogan?

janeedantoch | 10-01-11 | 11:05

Afrekenen gebeurt altijd nét voor je het pand verlaat. Of het nou in een winkel is of in een restaurant. Afrekenen en wegwezen is het devies.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 11:05

Hou je van Tokkies in kamer twee? Stem dan op de PVV

henk janssen3714 | 10-01-11 | 11:04

ja... maar..... links heeft de waarheid toch in pacht en weet wat beter of het beste is voor iedereen. Afrekenen kan dan heel handig zijn.

Iwmac | 10-01-11 | 11:03

@ecologiste | 10-01-11 | 10:59
wow! Een woestijnroos! wat een geweldige metafoor! #PvdA

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 11:03

" Voelt u zich verheven? StemT PvdA! "

An die ARBEIT | 10-01-11 | 11:01

@Che_cuevara | 10-01-11 | 10:58
PvdA JA! Maar dan nee. (Het moet toch enigszins rijmen vind ik, zo'n slogan)

Überbottehork | 10-01-11 | 11:01

Überbottehork | 10-01-11 | 10:55
Ga eens iets doen.
Met dit soort redenering kan je een ultra-linkse anarchist een laf-rechtse quasi socialistische pluche-partijmentaliteit aanpraten.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 11:01

Ik hoop dat het linkse ploertentuig nu niet campagneleiders als volkert van der g. vervroegd gaan vrijlaten voor dit initiatief. Ze hebben er de kwaadaardigheid en de rechters ruimschoots voor op zak.

Jan Passant mk2 | 10-01-11 | 11:00

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:48
U heeft groot gelijk en voor ik u het graf in prijs hier mijn argument. Volkert was een dieren liefhebber en dat is Graus van de PVV ook, dus Volkert van de G. was een ordinaire rechtse extremist op zoek naar een strafblad. Dat hij daarbij geinfiltreerd was in de linkse beweging is duidelijk een afleidingsmanouvre. Zo als dit geen waardig Einde van de Domheid is dan weet ik het niet meer.

idopane | 10-01-11 | 11:00

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 10:57

Ja best wel agressief, zogenaam 'strijdbaar'.
Ineens zie de overeenkomst met de woestijnroos, misschien een goed idee voor de JS om een nieuw logo in te voeren:
noahendaniquesmam.web-log.nl/photos/un...

Dat zal ze leren!

ecologiste | 10-01-11 | 10:59

Met de PvdA in "huus" met z'n allen aan het infuus.

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:58

@Che_cuevara | 10-01-11 | 10:50
Kijk zo komen we ergens. Dus mogen we concluderen dat links=crimineel en vice versa? Of ga ik nu te kort door de bocht?

Überbottehork | 10-01-11 | 10:57

Ik dacht dat de betreffende dame op het dodenlijstje van Paling stond, Bert...

Drank Orgelt | 10-01-11 | 10:57

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:56 Het mongolenfilter is wat aan de ruime kant en wordt al doende dichtgetrokken.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:57

kersenflap | 10-01-11 | 10:39

Zo is dat.

ecologiste | 10-01-11 | 10:57

@ecologiste | 10-01-11 | 10:50
super!
Dat PvdA logo ziet er eigenlijk ook best gewelddadig uit nu ik het nog eens goed bekijk...

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 10:57

"Waarom afrekenen met Rechts, als de rekening met Links gewoon vooruitgeschoven kan worden?"
.
Lijkt mij een veel passender slogan voor deze Jonge Communisten :)

McPhart | 10-01-11 | 10:56

sja, de linkse apen komen uit de mouwen.
Zoals de waard is..

Jan Passant mk2 | 10-01-11 | 10:56

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:51
PvdA'ers zelf nemen ook gerust afstand van de partij, omwille van ideologie. Ayaan is zomaar een voorbeeld. Nordholt vorig jaar nog, meen ik.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:56

@Meneus | 10-01-11 | 10:51
Je vraagt er om....

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:56

Nederland in het rood.

Djibriel Farishta | 10-01-11 | 10:55

en dit van de partij dat polariseren tegen wil gaan...

vincent S. | 10-01-11 | 10:55

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:48
"Tijdens de rechtszaak in maart en april 2003 bekende Van der Graaf de aanslag op Pim Fortuyn. Hij gaf als motief dat hij in Fortuyn een groeiend gevaar voor de samenleving zag, met name voor kwetsbare groepen zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering, aldus de verklaring van het Openbaar Ministerie.[1][2] Het OM:"
Met dank aan onze vrienden van Wikipedia.
Die kwetsbare groepen zijn toch de mensen waar m.n. de PvdA zo voor op de bres springt en waar Fortuyn op zijn zachtst gezegd minder mee op had.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:55

lion@night | 10-01-11 | 10:50 Bijstand, zo'n 1200 euro per maand, als je alle vrijstellingen meerekent misschien nog wel meer, gratis geld man.
Zelfs als je er wat vrijwilligerswerk bij moet doen is dat heel dik betaald.
Het vrijwilligerswerk mag niet een volle werkweek zijn anders komen ze niet aan solliciteren toe.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:54

Überbottehork | 10-01-11 | 10:50
Nice try.
Agitatoren als Wilders en Palin lopen voortdurend het risico met een sympathisant te maken te krijgen die doorfikt. Men zoekt toch steeds weer naar de grens omdat agitatie stemmen oplevert. Een levensgevaarlijk spel.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:54

@dante | 10-01-11 | 10:46
links = infuusbeleid

Rest In Privacy | 10-01-11 | 10:52

@necrosis | 10-01-11 | 10:22
Die is helaas niet meer voorradig. Het zal de linksdraaiende dildo worden

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:52

-weggejorist en opgerot-

Meneus | 10-01-11 | 10:51

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:44 De PvdA heeft ook gerust wel afscheid genomen van partijleden, omwille van ideologie. Dat komt alleen niet in de krant.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:51

@Überbottehork | 10-01-11 | 10:28
Links

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:50

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:48
Volkert had toch bepaalde sympathieën voor het linksche kamp.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:50

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:41
ja en nee.
Dan nog blijf je lieden hebben die zich kansloos voordoen en aldus de uitkering blijven trekken.
Ik zie meer in verplicht vrijwilligerswerk (met controle). Bij weigering en/of niet komen opdagen korting op uitkering. Dan moet men ook werken in plaats van rondhangen in theehuizen en ziet men vanzelf wel in dat een betaalde baan in principe meer oplevert dan een uitkering.

Rest In Privacy | 10-01-11 | 10:50

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:46
OK, de timing is wel wat ongelukkig.

jabir | 10-01-11 | 10:50

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:25
Dat is toch de "ultieme" pvda wens

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:50

@ wakkere- nederlander 10:45:

Natuurlijk is dat een dreigement.
Zeker gezien het geweldadig en roemruchte optreden tegen hun politieke tegenstanders.
Hun zielsverwanten, de moslims reageren krek hetzelfde, iedere tegenstand of krietiek wordt met geweld opgelost.
Daarom passen die 2 systemen zo goed bij elkaar.

The eimer | 10-01-11 | 10:49

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:45
Jij bent gemeen!

necrosis | 10-01-11 | 10:49

Überbottehork | 10-01-11 | 10:46
Volkert PvdA?
3-werf neen.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:48

Niet met de waap'nen der barbaren,
Met kruit noch degen kampen wij.
Het geesteszwaard der vrijheidsscharen,
Brengt slechts de zegen aan hun zij

gelukkig, volgens deze regels uit 'op socialisten sluit den rijen' hoeft niemand nergens niet bang voor te zijn niet.
maar hoe helpt de nieuwe slogan nou die zo gevreesde tweedeling te voorkomen? door de kloof eerst nog dieper te maken?

geurtje | 10-01-11 | 10:48

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:46
Daar heb je dan weer gelijk in.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:47

Eindelijk een goed item. Kan nog wel even in mijn archief kijken of ik het beroemde hoogstaande intervieuw van Karel van der Graaf met Minister-president Kok waarin hij de gedenkwaardige woorden uitspreekt: Fortuyn is een gevaarlijke man. Voor de moord natuurlijk. Maar ik ben vandaag meer lui dan moe om iets te bewijzen wat er al zo lang zo dik bovenop ligt.

idopane | 10-01-11 | 10:46

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:44
Volkert dan? Het eeuwige juk waar Greet mee te maken heeft, is het ongebreideld domme extreem-rechtse volk a.k.a. neo-nazi's, die zich menen met hem te moeten identificeren.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:46

jabir | 10-01-11 | 10:45 Hangt er van af met wie je wil afrekenen en op welk tijdstip je dat te kennen geeft. Dat is nu net het punt. Dat ze er nú mee komen.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:46

lion@night | 10-01-11 | 10:40

Of slogan voor PvdA, vrij naar jouw tekst:
Nederland vol? Met rechtse mensen, ja!

dante | 10-01-11 | 10:46

Überbottehork | 10-01-11 | 10:30
En daarnaast is nog niet echt vastgesteld dat de schuter uit het Palin kamp wam.
Zou dat wel zo zijn dan kan Palin ook beroep doen op freedom of speech.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:46

@Rode Baron | 10-01-11 | 10:40
Ver gezocht? Die slogan is gewoon smakeloos!
"Reken af met rechts" dat is geen politiek ideaal maar een dreigement!
En zeker gezien het feit dat er in het verleden al eens eerder een linkse zielsverwant op ludieke wijze met rechts heeft afgerekend.

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 10:45

Toch zijn begrippen als 'afrekenen' nog wel de minste die ik hier voor de verkiezingen voorbij zag komen.

jabir | 10-01-11 | 10:45

The Unjorisable | 10-01-11 | 10:43 Die nick! Tiep eens wat kritisch over Bert, ik wil weten of het klopt.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:45

Zeer foute slogan van het cluppie jonge honden. Hoewel de strekking duidelijk is, en begrijpelijk vanuit socialistisch oogpunt (lees: zetelstand per 10-01-2010), is dit toch een gevaarlijke uiting. Ik dacht altijd da de pvda de dialoog wilde aangaan en zoveel mogelijk tegenstelling in de samenleving tegen wilde gaan? Het kan verkeren. Met deze stelling zetten ze het debat op scherp en wordt er volop gepolariseerd. Er is zo geen ruimte meer voor de dialoog! Dit, tezamen met het schaduwkabinet, legt een bom onder de toch al zo aanwezige tegenstellingen in dit land. Vuur moet je bestrijden met water (of T-mobile blusmiddel) en niet met vuur.

Wat de partijen ter linkerzijde zich niet realiseren dat dit juist niet is wat Nederland nodig heeft. Men is de protestpolitiek meer dan zat en wil daden en niet de barricades op. Voor de coalitie zijn dit soort slogans een zegen. Ik denk dat de coalitie de komende tijd stijgt naar 90 zetels.

Bedankt jonge socialisten voor het bijdragen aan draagvlak voor deze regering en gedoogpartner.

Sliptong | 10-01-11 | 10:44


Überbottehork | 10-01-11 | 10:30
Laat ik me voorzichtig uitdrukken.
Wilders heeft zich al meerder malen (moeten) distantieren van (vermeende en/of zelfbenoemde) aanhangers. Bij de PvdA (hoe dom die partij ook is) is dat tot dusver nog niet aan de orde geweest.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:44

@zeefert | 10-01-11 | 10:42
Quid zei het wel mooi gisteren, aangaande de krakerts.
" Ikke, ikke, ikke en de rest stompen we dood als ze ons egocentrisch wereldbeeld verstoren."

Überbottehork | 10-01-11 | 10:44

rechts is machtig en sterk, doe je burka op en blaas op dat bolwerk...

Kipkleppert | 10-01-11 | 10:44

Dat is wel een hele scherpe slogan. Ik verwacht dat die niet lang meegaat.

The Unjorisable | 10-01-11 | 10:43

Reken met rechts af voordat ze met jou afrekenen.
Mooie slogan van links.
Ik hoor wel een gemompel vanonder een marmeren plaat ergens in Italie:
Krijg toch de tering, er is gvd geen moer veranderd bij die linkse kliek!

The eimer | 10-01-11 | 10:43

Iedereen telt af.

CoffeePatch | 10-01-11 | 10:42

Wij linkschmenschen zijn tegen iedere vorm van geweld, behalve als je niet hetzelfde denkt als ons. Dan is nl iedere vorm van geweld toegestaan! Denk aan Fortuyn, Kosto, Rara, krakers ...

zeefert | 10-01-11 | 10:42

Rode Baron | 10-01-11 | 10:40 Doe nou niehiet.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:42

De PvdA bomt naar je toe deze zomert!

Biff Eagleburger | 10-01-11 | 10:42

lion@night | 10-01-11 | 10:38 Uitkeringen voortaan als leningen beschouwen. Vind je een baan dan mag je maandelijks terugbetalen. Huursubsidie net zo, gaat het je slecht krijg je wat ondersteuning maar in betere tijden moet je wel terugstorten.
Lijkt me redelijk.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:41

@Creaguurder | 10-01-11 | 10:37
Kok heeft een nieuwe broek gekocht, wordt gefluisterd. De zakken van zijn andere broek zitten vol.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:41

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:35
Die "mongolen" zouden Bert ondertussen wel moeten kennen.
Ik vrees voor een hoop unbanverzoekjes in de mail van GU.

necrosis | 10-01-11 | 10:40

En dan nog maar één, voor de hand liggend;

Nederland is nog lang niet vol, stem PvdA, voor een veilige en gezellige multiculturele samenleving!


Rest In Privacy | 10-01-11 | 10:40

-weggejorist-

Rode Baron | 10-01-11 | 10:40

Laten we eerst eens afrekenen met de PvdA, te beginnen bij het kwartje van Kok, de exhorbitante zelfverrijking van de baantjesjagers, de windmolen adepten die miljoenen verdiend hebben vanuit de schatkist, de subsidie directeuren bij zorginstellingen en scholen, wethouders, frauderende raadsleden, de vrouwen van PvdA raadsleden die gesubsidieerde kunst maken, de loze miljarden aan boeven regimes in de 3e wereld, multi culli projecten van lik mijn lul. minimaal € 500.000 000 000 verspilling. Mogen we dat éérst even terug?

kersenflap | 10-01-11 | 10:39

@poker | 10-01-11 | 10:22
Wat ecologiste zegt.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:39

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 10:37

Toppie.

ecologiste | 10-01-11 | 10:39

Ik mag toch ook zeggen dat ik de PvdA graag zie doodbloeden? Dat ze er een eind aan moeten maken. Help de PvdA zich helpen!

dante | 10-01-11 | 10:39


Kom op voor je uitkering en laat ons de hardwerkende bevolking verder uitkleden!

Rest In Privacy | 10-01-11 | 10:38

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:35
Inhoudelijk is het niet zijn sterkste stuk, maar ik kan het wel waarderen, de scherpte. PvdA mag slogans maken zoveel ze willen natuurlijk, het is inderdaad bijzonder slechte timing. En dat voor een meevoelende, sociale en verschillige partij als de PvdA. Muhahaha.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:38

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:36 En het schijten op een pot die je niet kunt doorspoelen wegens geen wateraansluiting is ook heel biologisch en natuurlijk. Ja juist.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:38

poker | 10-01-11 | 10:22

Waarschijnlijk is het nettorsultaat (opbrengsten tegen kosten) van de immigratie meer dan 200 miljard in de min. Dus feitelijk zijn de aardgasbaten hieraan opgegaan.
De PvdA heeft in feite zo zelf de verzorgingsstaat uitgekleed. In mijn ogen zijn het landverraders. De generatie WAO-ers uit de jaren 80-90 varen er nog steeds wel bij en zo ook de massa immigranten, maar de starters van nu zijn de klos.

ecologiste | 10-01-11 | 10:38

PvdA? As a failure, this party is a huge success.

Magnum Force | 10-01-11 | 10:37

Hoe is het met Melkert en Kok?....

Creaguurder | 10-01-11 | 10:37

De een zijn rood kost de andere zijn brood.

wakkere_nederlander | 10-01-11 | 10:37

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:33
Dat is waar, maar ze compenseren door meerdere diersoorten in " hun " huizen en haren te laten wonen. die normaal nergens anders toevlucht zouden kunnen vinden....

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:36

@zovoklets | 10-01-11 | 10:34
Mooi! LOL

Überbottehork | 10-01-11 | 10:36

@Datkanikvéélbeter! | 10-01-11 | 10:28
Exact. En het überhaupt een probleem maken van de vermenging van oorlogsretoriek met verkiezingsretoriek is een links punt, dat op Huffpo begon. Op zich natuurlijk wel leuk om een rechtse agenda te dienen met een linkse narratief. Maar heet dat dan 'inversie' of 'toe-eigening'?

jabir | 10-01-11 | 10:36

Tja, pijnlijke timing van onze jonge socialisten.
Wie voor zijn 30e enz. enz.

Superior Bastard | 10-01-11 | 10:36

necrosis | 10-01-11 | 10:32 Het is net of de mongolendeur open gaat wanneer Bert een stukje schrijft. Wat is dat toch? Was gisteren ook al zo.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:35

@helemaalnicks | 10-01-11 | 10:29
"Mooie slogan, lekker krachtig maar toch kernachtig kort. Alleen is de timing misschien ietsjes onhandig. "
DAAR gaat het om. Dat het een beetje smakeloos is, een slogan als deze op DIT moment, na wat er in Tucson is gebeurd.
Beetje op blijven letten.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:34

Lach om links voordat links om jou lacht!

zovoklets | 10-01-11 | 10:34

De PvdA help dit land naar de klote en willen de mensen die de rotzooi van de PvdA willen opruimen daarin tegenwerken. Uiteindelijk ruimen ze zichzelf daarmee ook op. Wat een logica hebben die mensen toch! Voor degenen die het niet snappen: lees mijn vorige postings. Als het PvdA niet snapt dat ze dit land naar de klote helpen, en volgens mij snappen ze het nog steeds niet en zullen ze het waarschijnlijk ook nooit snappen, dan zullen ze het met de verkiezingen wel merken.

doenormaal! | 10-01-11 | 10:33

Zo kennen we Links Nederland weer:
Onverdraagzaam, ondemocratisch en geweldadig.

Haarkopje | 10-01-11 | 10:33

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:29 Nou, dat weet ik zo zeker nog niet. Ik ken maar één volkje wat autobanden verbrandt, linkse krakers. Bijvoorbeeld. En zo'n linkse oude Mercedes Diesel geeft ook behoorlijk wat uitstoot. Van die barrelbakjes die met zo'n geluidsdemo een ongewassen orkestje op de laadbak hebben zitten.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:33

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:28
Daar zeg je een waar woord, helaas was je te laat voor Mike Oxlong.
Nobody fucks with BertBrussen!

- Edit: wij helpen mensen graag op weg. Zo rollen wij. -

necrosis | 10-01-11 | 10:32

"Reken af met Links voordat Links met jou afrekent!".

zovoklets | 10-01-11 | 10:32

Ben je rijk ? Dan willen wij 60% van je anders sluiten we je op en sleuren we je door het slijk.
-
Heb je een huis en vind je dat stoer ? Blijf dan vooral thuis !
Want wij (de strijders tegen het grootkapitaal) liggen op de loer.
-
enzovoort.

Warren G. Harding | 10-01-11 | 10:31

@Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:17
Schutter in Tucson stond juist aan de kant van Palin. PvdA soon-to-be-schuttertjes staan niet echt aan de kant van WIlders. Ik snap uw punt maar de vergelijking gaat mank.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:30

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:25
Zolang ik m'n biologische sandalen maar aan mag houden.

Natuurlijk is dit maar een grapje, een echte linksivist zou nooit iemand doodknallen. Denk eens aan dat fijnstof dat er vrijkomt bij het afvuren van een kogel. Die Volkert was echt geen natuurvrind, anders had 'ie wel een kruisboog gebruikt, met pijlen gemaakt van biologisch afbreekbaar sandelhout.

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:29

"Niet links, niet rechts, maar recht door je hoofd!"
(© Rita V.)

Jackanders | 10-01-11 | 10:29

Ik denk bij afrekenen aan een kassa, maar zal wel aan mij liggen. Stelletje aluhoedjes op de geenstijlredactie.

helemaalnicks | 10-01-11 | 10:29

Je kan natuurlijk ook stellen dat "rechts" het woordje "afrekenen" synoniem stelt aan omleggen. Case in point; Arizona...

Datkanikvéélbeter! | 10-01-11 | 10:28

Mike Oxlong | 10-01-11 | 10:26 Het is aan ons om er iets van te maken. Kun je dat niet dan ben je niet creatief en als je dat nog te kennen geeft ook ben je een zeur.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:28

@Ezapata | 10-01-11 | 10:16
Dus een afrekening in het criminele circuit is...?

Überbottehork | 10-01-11 | 10:28

Laat eerst dievegge Herfkens maar eens afrekenen,inclusief rente a.u.b.

R.B.Scott | 10-01-11 | 10:27

Ik kan me anders nog prima herinneren dat Marin Bosma haarfijn de 'rode neuzen' targette om ze daarna bloedend op de grond te zien liggen ('hahahah' zij hij daarbij.)
een van de mensen die hij bedoelde was Clairy Polak, een kwaliteitsintervieuwster die zg ingeruild zou moeten worden voor Aquarium Eerdmans en (boomer) Syp Wynia.
www.youtube.com/watch?v=6UQZig5W1S0

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:26

- Edit: we helpen je wel een handje. -

Mike Oxlong | 10-01-11 | 10:26

doenormaal! | 10-01-11 | 10:25 De moswin kwam vroeg. Te vroeg als je het mij vraagt.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:26

@necrosis | 10-01-11 | 10:20
Was suggestie voor volgende, directere slogan JS

Edd&Eddy | 10-01-11 | 10:25

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:23 Ja, daar verander je je lot wel mee. Klopt. Over eten en onderdak geen zorgen meer, wordt allemaal door de staat geregeld. Communistische aanpak, dat wel.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:25

vervolg op: doenormaal! | 10-01-11 | 10:16
Overigens wordt er eveneens met links "afgerekend" door de radicalisering van de Islamisten in Nederland. Met afrekenen bedoel ik dat de immigratie en daarmee de Islaam hier, zoals uit het artikel in mijn vorige posting blijkt, voor grote problemen zorgt, die het leefklimaat voor iedereen, IEDEREEN, ook voor de Islamisten zelf. verpest. Het lijkt me dus verstandigere dat links en rechts niet met elkaar afrekenen maar hun krachten bundelen en samen afrekenen met de Islamisering en radicalisering van de Islaam hier in Nederland.

doenormaal! | 10-01-11 | 10:25

Kijk eens aan, is dat nou wel verstandig, je plannen van te voren prijs geven? Laat me raden, vanuit gekraakte panden op de regering knallen, om vervolgens je eigen schaduwkabinet op het pluche te installeren. Zoiets? Moet wel eens een beetje gniffelen om de haat van de PvdaA jegens de huidige regering (incl. PVV). Die Job-fanaten weten niet meer waar ze het moeten zoeken, doodsbang als ze zijn om eens niet met de handjes in de staatruif te kunnen zitten, om hun eigen achterban, de kanslozen en onrendabelen, onbeperkt van graties geld te kunnen voorzien.

Überbottehork | 10-01-11 | 10:25

@buurvanurk | 10-01-11 | 10:14
Is niet links of rechts te noemen. Maar het staat natuurlijk lekker hip om dat wel te doen!

Goeie slogan:

" Verander ons lot, schiet iemand kapot "

An die ARBEIT | 10-01-11 | 10:23

@Che_cuevara | 10-01-11 | 10:18
Ik hoop het, ik ga voor de rechtsdraaiende staafmixer.

necrosis | 10-01-11 | 10:22

Onder aanvoering van links is al het geld over de balk gegooid! rond de 100 miljard aan het idiote immigratibeleid en nog eens zon 52 miljard aan aargasinkomsten die zo naar de verzorgingsstaat zijn gegaan. Zie: vorige.nrc.nl/achtergrond/article22700...
En dan durft links nu met z'on slogan te komen! Iets met pot en ketel.

poker | 10-01-11 | 10:22

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:21 Ja, aan welke kant ie hangt is maar een lullig kleinigheidje.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:22

@Che_cuevara | 10-01-11 | 10:11
Maar het zou wel mooi zijn. En dan gaan we allemaal in pais en vree in Utopia wonen.

Zolang Utopia maar op de as-resten van Almere is gebouwd.

SODEP | 10-01-11 | 10:22

weesgegroet | 10-01-11 | 10:20 Weest gegroet.

Dan lees je ze toch niet! Eikel.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:22

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:20
Lullig kleinigheidje?
Je zegt het zelf.
:)

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:21

Parelman | 10-01-11 | 10:20 Pavlov? Dat vraagt om een reactie natuurlijk.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:21

zucht... Uitgerekend linksch... Reken u rijk met linksch

Kipkleppert | 10-01-11 | 10:21

Die jonge socialisten zijn gewoon een management development traject voor semipublieke graaifuncties. En deze jongens en meisjes doen heel braaf wat hun mentoren van ze vragen. Ze zouden het ook in het echte bedrijfsleven kunnen proberen maar dat is vies (want je hebt er talent, uithoudingsvermogen etc voor nodig).

John Muts | 10-01-11 | 10:21

PvdA? Missing links!

stil(l)even | 10-01-11 | 10:20

-weggejorist-

weesgegroet | 10-01-11 | 10:20

Euthanasie mag toch in Nederland.
Waarom doet de PvdA dat dan niet?

Zijn we meteen van alle problemen verlost

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:20

Je kan ook zelf afrekenen op 18 januari, Café pavlov, Den Haag.

Nieuwjaarsborrel!

Dit jaar vindt de JS Nieuwjaarsborrel plaats in Cafe Pavlov in het pittoreske Den Haag op dinsdag 18 januari! Naast de JS is ook de PvdA Tweede Kamer-fractie uitgenodigd!

Parelman | 10-01-11 | 10:20

@Edd&Eddy | 10-01-11 | 10:15
Ik wist niet dat Greet in de PvdA zat?

necrosis | 10-01-11 | 10:20

REchts rekent al een beetje met zichzelf af, Urk + Afghinastan, niet handig van Rutte.

Uw Verzekeringsadvis | 10-01-11 | 10:20

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:18 Nee, ik ben rechts. Het enige waar ik links in ben is dragen. Ik ben linksdragend vanwege dat ik rechts ben. Maar goed, dat is een lullig kleinigheidje.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:20

Maak met pret van de PvdA een continu schaduwkabinet.
Stem dus geen PvdA en reken nu af met landverraders voordat in NL het licht voor altijd uitgaat en je de door hun gepresenteerde rekening helemaal niet meer kunt betalen.

ecologiste | 10-01-11 | 10:19

Het was toch anders de VVD die heeft gezord dat u bij alles wat u koopt of doet even met de overheid mag afrekenen.

kapotte_stofzuiger | 10-01-11 | 10:19

@necrosis | 10-01-11 | 10:17
Die wordt het, zeker weten

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:18

@ BertBrussen
Een politieke partij die zijn eigen graf graaft moet je niet storen.

Marcus Porcius Cato | 10-01-11 | 10:18

@zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:17
Maar je bent linkshandig?

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:18

Pffff... beetje vergezocht stukkie hoor!

superprincepeach | 10-01-11 | 10:18

Knnap GS hoe dit de kant van de PvdA wordt opge-up=played.
Ik zie aleen maar overeenkomsten in de voordurende agitatie opgwekt door Sarah Palin en dei van Geert Wilders. Er is maar een debiel nodig die niet snapt dat het om persoonlijke zakkenvullerij gaat en je hebt een drama als in Tucson.

Einde van de Domheid | 10-01-11 | 10:17

Wij rekenen af met "rechts" zodat we straks weer ouderwetsch met u kunnen afrekenen....

necrosis | 10-01-11 | 10:17

Lekker vergezocht. Aluhoedje nodig, Bert?

Zeeschuimer | 10-01-11 | 10:17

Ik check het net nog even en het klopt. Ik draag m'n portemonnee in m'n rechter-achterzak. Ik reken af met rechts.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:17

Ach, de pvda, laat ze toch. Ze mogen afrekenen wat ze willen. De kiezers rekenen wel af met ze op verkiezingsdag.

PalinforPresident | 10-01-11 | 10:16

PvdAllochtonen hoeft helemaal niet meer af te rekenen mer rechts. Dat doen de Turkse overheid en religieuze organisaties wel via de moskeeën (Islamitische radicalisering) die met dank aan de PvdA overal staan.
www.nu.nl/binnenland/2419012/positie-t...

doenormaal! | 10-01-11 | 10:16

af·re·ke·nen rekende -, h -gerekend de rekening vereffenen: ~ ober!; (sp) hij rekende af met zijn tegenstander versloeg hem; iem op zijn prestaties ~ hem daarop beoordelen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoek voordat je zo'n artikel gaat schrijven eerst de betekenis van een woord op als je de taal niet goed genoeg beheerst. Afrekenen met iets of iemand hoeft niet te betekenen dat zo iemand omgelegd moet worden.
Het is inderdaad wel een kutslogan en ik heb een hekel aan mensen/organisaties die altijd in termen van links of rechts moeten praten.

Ezapata | 10-01-11 | 10:16

@Veenkolonie | 10-01-11 | 10:14
Nee, Je moet het vanuit de goede hoek bekijken en dan komt hij echt van links

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:15

Ik vond "Op een dag drink je geen bier meer" sterker. Qua slogan dan dus.

zeg maar jansen | 10-01-11 | 10:15

Ik begrijp de haat niet zo, de KVP en het latere CDA hebben met de VVD meer geregeerd dan welke linkse partij ook, in Nederland. Prima dat je ze niet moet, maar om de de Bill O'Reilly uit te gaan hangen...

Martin de Boer | 10-01-11 | 10:15


@stijveharc | 10-01-11 | 10:13
Hangt van de hoeveelheid goud af.
Maar moet wel hééééél veel zijn

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:15

-weggejorist-

Edd&Eddy | 10-01-11 | 10:15

Job is een prima verliezer en dat heeft z'n uitstraling naar de hele partij.
Ga zo door.

DikBen(het)Zat | 10-01-11 | 10:14

zucht... Uitgerekend linksch... Reken u rijk met linksch

Kipkleppert | 10-01-11 | 10:14

Gelukkig is de PVV links.

buurvanurk | 10-01-11 | 10:14

De jeugd gaat vanzelf wel nadenken wanneer ze hun eigen rekening moeten gaan betalen.

beerpoes | 10-01-11 | 10:14

De kogel kwam destijds echt van rechts hoor. Kijk nog maar eens goed naar de situatieschets van het Mediapark in Hilversum.

Veenkolonie | 10-01-11 | 10:14

de een zijn dood is de andere zijn brood!

Patrick Zweedsey | 10-01-11 | 10:13

-weggejorist en opgerot-

Hadt-je-me-maar | 10-01-11 | 10:13

PvdA: voor geen goud!

stijveharc | 10-01-11 | 10:13

toch elke keer weer knap, hoe links socialistisch Nederland aantoont in een subrealiteit....

Allardus | 10-01-11 | 10:12

Waarom proberen die linkse partijen nou niet gewoon mij te overtuigen om op hun te stemmen? Met beleidsstandpunten. Altijd dat gezeik van: Een vuist maken tegen rechts. Afrekenen met rechts. Anti-dit, Anti-dat. Ze snappen het gewoon niet.

Schaamharing | 10-01-11 | 10:12

ach wat verwacht je ook van de PvdAfrekening. het komt wel goed zolang ze job hebben.

LordNobady | 10-01-11 | 10:11

De diarree spuit me weer dun uit de poeperd, nog maar een Noritshotje dan. Bah, bah, bah, wat is het toch een smerig volk, dat linkse gespuis. Parasiteren, liegen, drogredenen, niet meer dan 1,5 seconde vooruit kunnen denken en onder de gordel, dat vat 't wel samen.

BraterEnWood | 10-01-11 | 10:11

De boel moet toch bij elkaar gehouden?

Maar goed, een afrekening in het criminele Haagsche circuit is natuurlijk niet te versmaden qua publiciteit enzo.

zovoklets | 10-01-11 | 10:11

Maak er een knalfeest van

stijveharc | 10-01-11 | 10:11

@SODEP | 10-01-11 | 10:08
Tja, de wens is de vader van de gedachte zullen we maar denken

Che_cuevara | 10-01-11 | 10:11

Spijkers op laag water zoeken. Hou 'ns op met die zouteloze truttige stukkies.

obviouslyfake | 10-01-11 | 10:10

Fortuyn?

De Regeering | 10-01-11 | 10:10

Afrekenen is folklore uit de hoofdstad.

Petrus de Rewa | 10-01-11 | 10:10

Reken af met de JS anders ga je aan de fles.

Aardappeleter | 10-01-11 | 10:10

De PvdA is niet links. Daar hebben ze, ik meen, 10 jaar geleden afscheid van genomen.
Nu is het een midden partij (lees Regenten)

Fred Janssen | 10-01-11 | 10:10

Rechtse mensen kunnen rekenen, maar reken daar maar niet op bij links.

Hooijstra | 10-01-11 | 10:09

Reken af met links, voor je nog meer moet gaan afrekenen.

Hooijstra | 10-01-11 | 10:08

Ze bedoelen waarschijnlijk dat ze eindelijk zelf hun rekeningen gaan betalen ipv de rest van de maatschappij er voor op te laten draaien. Goede ontwikkeling.

SODEP | 10-01-11 | 10:08

Links rekent al jaren stelselmatig af met rechts. Gewoon via de belastingdienst, is lekker clean, geeft geen rommel maar stelt links wel in staat lekker regentesk door te gaan met niets doen. En zakkenvullen natuurlijk maar daar hebben we het niet over.

Reinaert | 10-01-11 | 10:07

Ach Bert laat die kinderen toch.

De zorgverzekeraar N | 10-01-11 | 10:06

Je moet wel erg doordenken om van 'afrekenen' iets anders te maken dan iets financieels.

jabir | 10-01-11 | 10:05

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl