Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wouter Bos model weggestemd

hangmateconomie werkt niet meerZweden, het land van prøn, kissing girls en de extreme verzorginsstaat. Maar in het lichtend voorbeeld Zweden heeft pamperen van de wieg tot het graf afgedaan. De sociaal democraten raken de macht kwijt. Dat is zo'n beetje voor het eerst sinds 1932. De rechtse winnaars beloven de Zweden minder belastingen en hervorming van hun welvaartsstaat. Want Zweden zuigt, aldus de Zweden zelf. Het sponsoren van werklozen en uitschot. De vraag is, gaan we ook nu leren van hun fouten of hebben we straks Sharon Dijksma als minster van Verkeer en Bert Koendert als minister Buitenlandse zaken om maar wat te noemen...

Reaguursels

Inloggen

wat een lulverhaal in dit stukje. de zweden hebben die gasten gekozen omdat ze niks willen veranderen. dus niet omdat ze het beleid zo slecht vonden van de sociaal-democraten, maar juist omdat ze het zo goed vonden! tis moeilijk te snappen, ik neem jullie niks kwalijk...

Ruiz Gomez Gomez | 19-09-06 | 10:16

Bubka, Inderdaad het Angel Saxisch model met marktwerking is inderdaad doorgeschoten en heeft ook veel onnodige schade aangericht.Wat ik bij alle partijen mis is de bereidheid om fundamentele lange termijn keuzes te maken in het belang van de hele samenleving, die misschien niet zo prettig klinken in verkiezingstijd en veel geduld vragen. Misschien zou het beter zijn als er daarom eerst een zaken kabinet kwam dat die keuzes gaat maken en uitvoeren. Maar gelet op de afwijzende reacties over alle partijen toen dit nog niet zo lang geleden voorgesteld werd is dat wishfull thinking.

nadenkeniseenkunst | 19-09-06 | 00:30

@nadenkeniseenkunst
Ik ga erin mee dat het voor geen enkel land goed is om te lang dezelfde machthebbers aan het bewind te hebben, daar heb je een punt.
Ook heeft het geen zin om te gaan copieeren, daar ben ik het ook mee eens, alleen vind ik dat we eigenlijk al sinds begin negentig aan het copieeren zijn, niet van Zweden uiteraart, maar van het angelsaxische model, tegen beter weten in soms is er overal marktgerichte aanpak in gekomen en naar in veel sectoren blijkt, is dat wel goed voor de beurs maar niet goed voor het klootjesvolk die ze zouden moeten bedienen...
Dus nee, ik zou het niet copieeren, maar bepaalde ideeen eruit pikken en uitproberen vind ik niet dom...
Hun alcoholaanpak hoort daar niet bij, punt voor jou...

bubka | 19-09-06 | 00:05

Beste Bubka, Respect voor je mening. Maar is Zweden echt zo geweldig ? Ze gaan erg verkrampt om met bijvoorbeeld alcohol. Moet de staat zich werkelijk zo zwaar bemoeien met bijvoorbeeld alcohol gebruik en zware belastingen heffen om de lasten van een verzorgingsstaat te kunnen blijven financieren ? Lijkt met erg ongezond. Natuurlijk zouden we van hen wel dingen kunnen leren maar vooral niet de fouten vergeten. (Trouwens is het nooit gezond om in een land een politieke partij te hebben die zo lang domineert. Krijg je Mexicaanse toestanden van).

Nederland moet zelf nog veel leren maar geen oude oplossingen voor problemen die anders gewoon weer terug keren. De overheid moet zijn taken opnieuw definieren en de burger niet met weer nieuwe regels als mikpunt gaan gebruiken. Betrek de burgers op een geloofwaardige wijze bij die oplossingen (ook na de verkiezigen). Neem de trieste jaarlijkse bevindingen van bijvoorbeeld de Nationale Ombudsman eens serieus.Dan wordt het allemaal iets geloofwwardiger dames en heren politici.

nadenkeniseenkunst | 18-09-06 | 23:52

@nadenkeniseenkunst
Dat is het zeker, want had dat Zweden niet de hoogste groei uit de hele EU met dat verfoeide socialisme? En bungelden wij tot voor kort niet ergens onderaan met ons stoere rechtse beleid? Ja, nu gaat het beter, laten we god op onze blote knieeen danken dat die Duitser net op tijd uit z'n coma is ontwaakt, anders hadden de rapen helemaal gaar geweest...

bubka | 18-09-06 | 23:17

@dt spawn
De werkende sukkel wordt over het algemeen een stuk armer van een rechtse regering, dacht ik zo...
O, jij had het over die tien procent die meer geld binnenharken als de rest van nederland? Ja, da's waar, voor hen geldt, hoe rechtser hoe beter, maar voor jan met de pet, degene die deze samenleving in stand houdt, modaal en twee keer modaal, is rechts zoals we de afgelopen vier hilarische (als het niet zo treurig was) jaren gezien hebben, iedereen erop achteruit, de broekriem aantrekken, op, jawel, die tien procent na, uiteraard...

bubka | 18-09-06 | 23:13

Zweden wordt vaak genoemd als een lichtend voorbeeld voor problemen in de Nederlandse samenleving. Dit is een teken van een beperkte geloof in eigen oplossingen en eigen kunnen. Ook betekent het een keuze voor het weglopen van verantwoordelijkheden om problemen in hun kern aan te pakken. Ook laat het zien dat pijnlijke keuzes die een samenleving sterker en meer toekomstgericht maken een "Nederlandse aanpak" vragen.

De PVDA en vooral Wouter Bos zijn weer ouderwets in hun ideeen en verkiezigsprogramma zien daar geen afstand van willen te nemen. Nee, liever een bemoeizuchtige overheid die de stijging van collectieve lasten financiert uit een lasten verzwaring bij de groepen die de economie het meest vooruit kunnen helpen. Hier en daar
een beetje flinke taal en stoere plannen maar door de bank genomen zijn het vooral plannen die de bureaucratie zullen doen toenemen en dubieuze financiele onderbouwing kennen. Mensen hun eigen intiatief ontnemen en bedekken met kunstmatige regels en oplossingen waarvoor in de toekomst, ook degenen voor wie het bedoeld is uiteindelijk een hoge rekening betalen. Hiermee is niet gezegd dat CDA en de VVD het zoveel beter doen maar de plannen van de PVDA zullen bij regeringsdeelname leiden tot stilstand als het gaat om de sociale, economische en culturele groei in de samenleving.En dat is met alle uitdagingen het laatste wat Nederland nodig heeft. (Het CDA heeft nu de touwtjes in handen en zal misschien, noodgedwongen wel kiezen voor een kabinet met de PVDA maar dat kabinet houdt toch niet lang stand omdat de PVDa behalve Wouter Bos weinig te bieden heeft).

nadenkeniseenkunst | 18-09-06 | 23:05

@OpenDeur 18-09-06 @ 10:58
dat vind ik ook.

Onderbuik | 18-09-06 | 21:02

@MAXIMO 18-09-06 @ 12:59.. Tsjonge jij hoort er ook al helemaal bij?

@Kyokushinkai 18-09-06 @ 19:13 - Een samenleving is als een ketting, die zo sterk is als haar zwakste schakel.

Ja.. en je kunt blijven proberen die schakel een geïntegreerd deel van de rest van de ketting te maken... Dat kan door ze vol te stoppen met allerlei geweldige voorzieningen waar de werkende sukkel weer voor betaald zodat de zwakkere schakel sterker wordt OF je laat ze natuurlijk zelf eens een bijdrage leveren op straffe van verwijdering uit de ketting, daar wordt de rest van de ketting ook steviger van.

dt_spawn | 18-09-06 | 20:24

En tenslotte> gaat GS nog een keer objectief zijn, laat GS zich voor het karretje van de Rechtse Kerk spannen voor wie de verkiezingstrijd is begonnen, met propagande en indoctrinatie. Ook een keer kritiek op vrijemarkt- en privatiseringsfundamentalisten graag.

Kyokushinkai | 18-09-06 | 19:16

Verder was Zweden altijd een van de rijkste, welvarendste en prettigste landen van de wereld om in te wonen. En nu gaan rechtse ruziemakers, belangenbehartigers voor de allerhoogste inkomens, werkgevers en huisjesmelkers dit verpesten. Een samenleving is als een ketting, die zo sterk is als haar zwakste schakel. Dankzij dit besef ging het altijd zo goed met Zweden. Maar de Ikke Ikke Ikke lobbie van de Rechtse Kerk hebben daar dus kennelijk veel zieltjes gewonnen. En al die mensen mogen straks hun geld gaan inleveren om de hogere kosten van geprivatiseerde basisvoorzieningen te betalen en belastingverlagingen plus andere sinterklaaskadootjes voor de allerhoogste inkomens. Dat ze er in zijn getrapt zeg. Bye bye Zweden. Daar gaat jullie fijne maatschappij.

Kyokushinkai | 18-09-06 | 19:13

En hier in Nederland dreigt rechts, dat sinds 1977 in meerderheid in onze regering zit en dus verantwoordelijk is voor alles wat niet goed is in Nederland eindelijk haar macht te verliezen. En dat werd gofodomme tijd! 30 jaar rechts aan de macht en dan nog huilen over linkse kerk complotten.

Kyokushinkai | 18-09-06 | 19:08

@gevallenverstand

Ik snap 'm! Om gelijke tred te houden gaat de haas op de schildpad zitten. De hond huilt omdat er voor hem geen plaats meer is. Het gaat geen meter vooruit en de avondschemering valt in. De Chinees hoort de hond en denkt aan z'n avondeten. Voor de hond is het alsof de wereld vergaat - en in zijn geval is dat ook zo. De verslaggever sloeg het tafereeltje gade en ging het aan de baas van de hond vertellen, z'n stiel getrouw met dichterlijke overdrijving: bliksem en donder. Daarop riep de man 'Alle Chinezen het land uit' en werden we allemaal xenofoob.

-

Had de verslaggever nu gewoon gezwegen, was er niks aan de hand geweest.

van Maerlant | 18-09-06 | 15:05

J-One 18-09-06 @ 14:30

Met dat laatste argument sla je me voorwaar dood J-One. Je bent duidelijk iemand die balanceert en het evenwicht zoekt ;)

Ernstig: 'k moest ook lachen met 'we zijn niet links of rechts maar rechtdoorzee'. Daarover zijn we het eens!

van Maerlant | 18-09-06 | 14:42

Dat de redactie van de Telegraaf rechts stemt, dat weten we nu wel.
Doet ze al sinds de oorlog.

SuperG | 18-09-06 | 14:39

correctie: ze marchenderen NET zoveel dus!

J-One | 18-09-06 | 14:31

@ van maerlant,
Natuurlijk mag rechts een eigen hok hebben waarin ze hun mening verkondigen en feitelijk hebben ze dat hier ook. Alleen moet de GS redactie dat in interviews dan niet gaan ontkennen. Ze willen net zoals de PVDA van beide walletjes proberen te eten door af en toe een excuus truustopic te plaatsen. Echter ze weten zelf ook donders goed dat ze feitelijk een rechts blog zijn. Niks mis mee, maar kom er gewoon eerlijk vooruit en dat gebeurt dus niet. Ze marchenderen niet zoveel als de door hun verguisde Wouter Bos
'
Wat betreft Lucas. Sorry maar dat is veruit de zwakste schakel op dit moment binnen de GS gelederen. De kwalificatie D'66 is nog teveel eer voor hem.
'
Starf*cker vind ik dus een betere reaguurder dan poster. Omdat hij volgens mij in zijn artikelen min of meer wat geforceerd zit te schrijven. Althans in de reacties komt ie beter tot zijn recht!
'
En idd Koelman gemist omdat ik weekends GS bijna nooit raadpleeg. Als beroepsalcoholist zwalk ik dan liever op een andere manier van links naar rechts!

J-One | 18-09-06 | 14:30

J-One 18-09-06 @ 14:13

Voor een deel volg ik je wel. Dat een kritisch vraaggesprek met een rechtse kandidaat niet per se links hoeft te zijn: goed gezien. Dat de pot de ketel verwijt: voor een deel althans terecht. Toch een paar opmerkingen:

- Geert Wilders is hier gisteren, voor de 1453ste keer, indirect dan, door Koelman nog maar eens getorpedeerd. Gemist?

- Lucas de Liegende Lul en Starf*cker zijn toch 2 gs-redacteurs

- ten gronde: GS heeft z'n sporen verdiend als 'rechts-anarchistisch schoklog'. De leemte die het vulde wijst op een gebrek aan iets dergelijks. Links heeft al zovéél. Linkse reag(l)uurders zijn hier ook welkom, wat je van rechtse op pak 'm beet Indymedia niet kan zeggen. Mag rechts ook nog wat? Oder wollen Sie die Grosse Link(s)e Gleichschaltung?

van Maerlant | 18-09-06 | 14:20

style.councillor 18-09-06 @ 09:41

Na de politiek is er alleen maar leegte voor Bos, stoute Woutert blijft in de TK tot de PvdA hem eruit trapt, immers hij is veel te chantabel om ook maar ergens anders aan de touwtjes te mogen trekken.

TRS 18-09-06 @ 11:49

Hier in de polder zijn er nogal wat uitgekochte boeren die naar Zweden gaan voor de ruimte, ik kom er regelmatig, een triest leeg land met een onverzorgde landschapscultuur, overal vuilnis en leegstaande huizen en fabrieken.

De hele socialistische heilstaat is gebaseerd op roofbouw van houtopstanden en vervanging door trieste eindeloze monoculturen. De typische ABBA sound vind je eindeloos herhaald terug. Een goede plaats voor gevangenissen en TBS klinieken, van het naar buiten kijken wordt je daar vanzelf impotent.

Hans Anders | 18-09-06 | 14:18

Nee! GEEN Sharon Dijksma, zij is zoooo lelijk, en zoooo dom.... en ze is zoooo dik. Naar het slachthuis met dat varken!

Heau_Meau | 18-09-06 | 14:14

MAXIMO 18-09-06 @ 14:12

Da's de eerste keer dat iemand me bekendbaar maakt dat dat dat een negotionistisch blad is. Goeie maas!

van Maerlant | 18-09-06 | 14:13

@ van Maerlant,
Waar mij het meer omgaat is dat de redactie van GS in elk publiekelijk optreden (veelal op de staatsomroep trouwens) bij hoog en laag zitten te verkondigen dat ze geen politieke stroming vertegenwoordigen. Dat ze net zo hard links als rechts aanpakken. Dat is natuurlijk volstrekte nonsens als je de verhouding hier bekijkt waar GS zijn pijlen op richt.
'
Ik heb bij voorbaat een hekel aan niet objectieve berichtgeving zowel op GS alswel op TV. En dan maakt het me niet uit als dat op de staatsomroep (sic) is of de commerciële tv. Elke journalist behoort objectieve berichtgeving de ether in te slingeren! En anders moet hij van tevoren aangeven dat het zijn eigen persoonlijke mening is. En een kritisch vraaggesprek met een rechtse kandidaat is dan niet perse links. Maar dan moet je ook de linkse kandidaat het vuur aan de schenen leggen. Wat de tv dan misschien verzaakt aan de ene kant doet GS aan de andere kant.
'
Maar ondertussen uit GS wel kritiek op de handelwijze van de TV, terwijl ze zelf geen haar beter zijn! Dat is mijn grootste kritiekpunt aangaande GS. Maar ach de hongerige wolven hiero slikken toch bijna alles voor zoete koek wat GS schrijft, dus het blijft tegen dovemansoren!

J-One | 18-09-06 | 14:13

van Maerlant 18-09-06 @ 14:11
Oh, dat doe ik ook bij dat negotionistische blaadje; HP/ de Tijd dus...

MAXIMO | 18-09-06 | 14:12

J-One 18-09-06 @ 14:06

Daar hebben ze vast niet van terug. Morgen eens Vrij Nederland kopen, en als er nu wéér een artikel over Guantanamo Bay instaat - over de kleur van het behangpapier aldaar bijvoorbeeld - dan vouw ik er een poppetje van en steek ik er de fik in.

van Maerlant | 18-09-06 | 14:11

TRS 18-09-06 @ 13:02
Nou niet de de dingen door elkaar gaan halen en je overgeven aan selectieve waanbeelden.
Heb het over een brigade uit de 2e wereldoorlog.
Als je je verdiept, dan kom je er achter, maar ik ga hier niet die maas bekendbaar maken, wie weet moet iemand er nog een keertje gebruik van maken.

MAXIMO | 18-09-06 | 14:10

@ van Maerlant,
Mijn tong is nog schraal van het postzegel plakken!

J-One | 18-09-06 | 14:06

'In feite begint GS telkens meer op oude media te lijken.'
J-One 18-09-06 @ 14:01

Ik neem aan dat jij, consequent als je bent, dan ook de oude media bestookt wegens een stortvloed aan links-georiënteerd materiaal?

van Maerlant | 18-09-06 | 14:04

@ OpenDeur,
Betrof dan ook meer de postings van de afgelopen week. Een stortvloed aan rechts-georiënteerd materiaal. Weekends is het al tijden matig wat GS voorschoteld. Voor gefabriceerd materiaal. De redactie luistert in mijn opinie momenteel teveel naar haar reaguurders. De rechtse topics doen het stukken beter qua reacties dan een posting wat links in een minder kwaad daglicht zou stellen. GS is net zoals de oude media niet meer zo onafhankelijk als ze zichzelf doen voorkomen. In feite begint GS telkens meer op oude media te lijken.
'
De macht van de adverteerder, aandeelhouders en andere bedrijven/instellingen/organisaties worden telkens groter op het beleid van GS. Tsja het is maar waar je principes naar laat hangen! Van het rebelse weblog is al een hele tijd geen sprake meer. Een weblog wat zelf aan damage controllen doet is geen rebel meer, maar meer een paus die na wat ophef over zijn uitspraken terugkrabbelt!

J-One | 18-09-06 | 14:01

Ik zit nu maar met dat beest in m'n kop. Is dat goed gekomen, gevallenverstand?

van Maerlant | 18-09-06 | 13:47

@Izzie 18-09-06 @ 09:08

Het is eerder 'een aanzienlijk deel van de Nederlanders dat de moeite neemt om een knopje in te drukken'. Wanneer iedereen ging stemmen had je waarschijnlijk een ander politiek klimaat.
'
Grote partijen hebben een trouwe achterban. Nogal wat mensen zullen stemmen uit traditie. Een grote groep interesseert het kennelijk niet.

Repperdeklepklepklep | 18-09-06 | 13:45

@WaarDeWindWaait 18-09-06 @ 13:24
Sorry, maar zoveel geld heb ik niet...

da wizard | 18-09-06 | 13:45

@J-One Ja, net even de laaste 20 topics gekeken en inderdaad, verdorie alleen maar rechts !! onee wacht toch niet. SP niet meer bashen lijkt me ook niet echt rechts.

Kortom, deel je mening niet op het links / rechts gedeelte. Wel ben ik het met je eens dat het een beetje boel slappe hap is de SP en Wilders niet meer aan te pakken omdat ze hier stukjes zetten. Kortom redactie, kom maar op met de SP/Wilders grappen!

OpenDeur | 18-09-06 | 13:36

'Rijkdom beter verdelen, niet opeten wat ene ander toekomt en niet zo dominant aanwezig zijn dat een ander geen kans meer heeft op de markt. '

gevallenverstand 18-09-06 @ 13:16

Geloof het of niet, maar met wat hierboven staat ben ik het behoorlijk eens.

-

een groter prob.

gevallenverstand 18-09-06 @ 13:18

Hiermee niet.

van Maerlant | 18-09-06 | 13:28

TRS 18-09-06 @ 10:55
"Geen antwoord op mijn vraag. Ik denk dat weinig artsen hier bereid zijn hun eigen praktijk op te geven. Ik zou wel eens willen weten wat ze daar verdienen. "

Em wist je dat ALLE artsen incl huis-versie in dienst zijn van de staat? Een particuliere pratijk bestaat daar niet

VortexXL | 18-09-06 | 13:25

@ da wizard

De kwaliteit die je hier krijgt kost ca EU 100 maand, gezondheidszorg is nu een maal duur. Als je meer service en kwaliteit wil kost dat dus meer zeg 150/200 EU maand.

Bij het huidige beleid kan je dat vrijwillig bijverzekeren, bij PVDA beleidt betalen we dat verplicht allemaal, weliswaar via belasting i.p.v. premie, maar dat maakt geen zak uit. Ik kom nooit bij de dokter en wil dus niet aan jouw gezellige praatje met de huisarts meebetalen. Als jij dat wel belangrijk vindt betaal je toch gewoon wat meer en ga je naar een prive kliniek in Wassenaar?

WaarDeWindWaait | 18-09-06 | 13:24

van Maerlant 18-09-06 @ 13:06
Misschien lag het wel aan de slechte zomer? (Het Zweedse verkiezingsresultaat, ook een teken. Maar dan een ander, en een dat duidt op een groter prob.)

gevallenverstand | 18-09-06 | 13:18

van Maerlant 18-09-06 @ 13:06
Nee, het werd donker toen de verslaggever het erf opreed.
Weleens van Live8 gehoord. Rijkdom beter verdelen, niet opeten wat ene ander toekomt en niet zo dominant aanwezig zijn dat een ander geen kans meer heeft op de markt. In verscheidenen economische modellen de ideale oplossing. (De Chinees zegt, de schildpad en de haas moeten iets leuks samen gaan doen, overwinnen en dood laten gaan is niet goed voor de markt.)

gevallenverstand | 18-09-06 | 13:16

iesjh mooi!!!!!! Nu wordt mijn 2e huis in zweden veel meer waard. Helemaal goed!

VortexXL | 18-09-06 | 13:10

gevallenverstand 18-09-06 @ 12:32

Of was het gewoon geen weer om een hond door te jagen?

van Maerlant | 18-09-06 | 13:06

@TRS 18-09-06 @ 12:43
Tuurlijk niet alleen, maar als het werkt en betaalbaar is net zoals in Zweden dan mag het voor mij part morgen nog ingevoerd worden hier.
Je lijkt bij de huisarts wel een nummertje, nadat je een uur in de wachtruimte het gezeten komt er een assistent naar je toe om te kijken of je probleem wel een groot genoeg probleem is om de arts erbij te halen (weer wachten) om vervolgens een verwijskaart te krijgen voor een ziekenhuis 25 kilometer verder op, om dan te horen te krijgen dat je huisarts er geen kaas van heeft gegeten.
Het lijkt soms wel of men geld belangrijker vinden dan de gezondheid van mensen.
Ik vind het al belachelijk genoeg om € 100,- of meer per maand te betalen, maar dan wil ik ook wel graag service en kwaliteit...

da wizard | 18-09-06 | 13:05

@MAXIMO 18-09-06 @ 12:59
.
aangezien er nogal wat maloten in NL rondlopen die ook al-qaida onder de vezetsbewegingen rekenen ben jij er dus al helemaal klaar voor?

TRS | 18-09-06 | 13:02

gevallenverstand 18-09-06 @ 12:32

Geef toe dat de hond ermee weg was!

van Maerlant | 18-09-06 | 13:00

Horizontal Jack 18-09-06 @ 11:36
Volgens mij bestaat er hier in Nederland ook nog een maas in de wet om zonder vervolging zelfverklaarde Nazi's te doden.
Je moet dan wel lid worden van een verzetsbeweging...
Dus oppassen hé!

MAXIMO | 18-09-06 | 12:59

gevallenverstand 18-09-06 @ 12:32

En? Vertel, vertel: hoe is het afgelopen?

van Maerlant | 18-09-06 | 12:57

@da wizard 18-09-06 @ 12:02
.
het gaat om een verstandige afweging tussen kosten en baten; natuurlijk, hoe meer geld je erin pompt en hoe meer tijd voor de patient, hoe leuker die het vindt; maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om.

TRS | 18-09-06 | 12:43

van Maerlant 18-09-06 @ 10:13
Tekenen, je ziet steeds meer tekenen, en alles bevestigt je visie.
Dan moet je wel gelijk hebben? Tog?
Er was ook eens iemand die als enige wist dat de wereld verging, toen de veslaggever het terrein van die man opreed donderde en bliksemde het en begon een hond langdurig te huilen terwijl de man zijn verhaal vertelde.

gevallenverstand | 18-09-06 | 12:32

@Patrick Bateman 18-09-06 @ 12:11
Nee, maar wel op een zetel die het dichtste bij het gangpad is...

da wizard | 18-09-06 | 12:20

Dus met andere woorden lever als politieke partij een columnist en GS zal je in de aanloop naar de verkiezingen "sparen"!

J-One | 18-09-06 | 12:18

@ OpenDeur 18-09-06 @ 10:58
Ik merk de laatste weken wel een trend bij de GS redactie om vooral topics te openen met allochtonen/islam als onderwerp. De balans is al tijden aan het doorslaan. Te meer ze nu ook nog eens Wilders hebben als columnist is het Wilders bashen ook tot het verleden. Vorige week gelijktijdig met Wilders column werd bekend dat Wilders veel subsidie had misgelopen. Normaal gesproken volgde dan een hilarisch artikel over Wilders. Nu bleef het bij een correct stukje journalistiek op NieuwNieuws.

Evenzeer de SP blijft nu opeens al tijden buiten schot. Toevallig ook een columnist. Nu zijn het alleen de overige partijen die opeens alle aandacht van GS krijgen. Met daarbij vooral veel aandacht voor de allochtonen. Het fabeltje van de redactie is dat ook kaalkopjes aan de beurt komen is natuurlijk van de zotte. De weegschaal slaat al maanden uit naar rechts. Daar kan een Michiel Smit topic per maand niet mee volstaan!

J-One | 18-09-06 | 12:15

Ik begrijp dat Sharon Dijksma op plaats 10, 11 en 12 van de kieslijst van de PvdA staat...

Patrick Bateman | 18-09-06 | 12:11

Meneer Reinfeldt, U bent een minderwaardig mens weet U dat?

Ed Cetera | 18-09-06 | 12:06

@TRS 18-09-06 @ 11:49
Het systeem hoeft ook niet beter te zijn, het draait daar om de patient.
En "de patient" in Zweden is blij met dit systeem.
Kost wat meer, maar dan heb je ook iets...

da wizard | 18-09-06 | 12:02

@da wizard 18-09-06 @ 11:41
.
nee, niet alles draait om geld, maar mijn vraag was: hoeveel artsen in NL willen ruilen? er zijn er altijd wel een paar (tientallen voor mijn part) die liever minder hard werken (38 uur) voor minder geld. Maar om daarom nou te gaan concluderen dat het systeem in zweden beter is, nee, dat vereist meer bewijs.

TRS | 18-09-06 | 11:49

Het Zweedse model is blond, horizontaal en de benen vertikaal. Mijn voorkeur is toch het Deense model!

Johannes Gerbrand | 18-09-06 | 11:47

@TRS 18-09-06 @ 11:36
Niet alles draait om geld, dit ging meer over relaxter leven en beter wonen.
Meer zorg voor patient en daardoor beter je beroep uit kunnen oefenen.
Ze verdienen in ieder geval genoeg om een Volvo of Saab te rijden...

da wizard | 18-09-06 | 11:41

Ik feliciteer het Noord-Korea van Europa met deze overwinning op de Linkse Kerk, die in Zweden al meer dan 50 jaar als een waar Kerkelijk dictator regeerde. Hele steden zijn verslonst, verpauperd en levensgevaarlijk geworden door de massa's derde wereld apen die ze daar zo gretig hebben geïmporteerd. Hier een linkje naar een moord op een 'rechts-extremist' door 4 allochtone schooiers die werden vrijgesproken!
www.balder.org/articles/hatespeech/Jam...

Horizontal Jack | 18-09-06 | 11:36

@da wizard 18-09-06 @ 11:28
.
als als als
.
het was BRUTO, daar gaan de hoge belastingen dus nog vanaf; maar een goede vergelijking op netto basis is waarschijnlijk nergens te vinden

TRS | 18-09-06 | 11:36

@Tray Hornay 18-09-06 @ 11:31
Doctors leven toch gezond ;-)...

da wizard | 18-09-06 | 11:35

@da wizzard,
Ja maar als een bieirie 100 krønen kost (10 euro) gaat die 5400 ook niet echt lang mee.

Tray Hornay | 18-09-06 | 11:31

@TRS
5400 lijkt me voldoende als je daar relaxt kunt wonen met een groot huis, lap grond, goede zwangerschaps regelingen enz.
In die documentatie hadden ze het over tientallen artsen per jaar, en dat werden er steeds meer...

da wizard | 18-09-06 | 11:28

blijf het toch vreemd vinden. Over de verkiezingen in Zweden wordt wel geschreven maar dat extreem-rechts in Duitsland op winst staat wordt niks geschreven.
Ik zou me eerder daar druk over maken omdat we al zoiets eerder hebben meegemaakt. Weten we nog wel? Of zijn we dat vergeten?

whatdafok! | 18-09-06 | 11:22

@ Tray Hornay.. Duh, politiek gaat altijd om de macht, dat zit al in het woord zelf. Het verschil is dat de linkse partijen altijd om het woord "macht" heendraaien en het toch op slinkse wijze uitoefenen.

BASinnic | 18-09-06 | 11:03

@Sexpack,
denk dat Bos die wel wil bestijgen. 22 november kan hij ook eindelijk uit de kast komen en die grijns van zijn gezicht halen!

Tray Hornay | 18-09-06 | 11:02

Sexpack's Tower... hoe klinkt dat dan?

sexpack | 18-09-06 | 11:00

@koffiepot Ik las ooit een leuk stukje over waarom forums, blogs, etc meestal een rechts sticker krijgen. Kwam volgens het stukje door een aantal zaken. Conclusie was dat het vooral kwam omdat de oude media links is. Aantal redenen om tot die conclusie te komen: *tegenreactie, en in de oude media is de ruimte er 123 niet, mede door censuur. *mensen vergelijken het net met de oude media, en dus komt het rechtser uit de verf *de oude media is links, en dus zullen rechtse mensen op zoek gaan naar en alternatief.

Kortom GS lijkt rechts, maar is echt niet rechtser dan de media links is. Erger nog, ik ben van mening dat linkse meningen op GS meer ruimte krijgen dan rechste meningen bij de NOS.

(Maar ik hoor, en lees even tussen de regels, het argument: links is sociaal, en dus goed, en dus is rechts slecht.... en dat klinkt mij erg als religie. Rechts is goed (inkoppertje) hoor ik niet, wel links is slecht, en zelfs soms met argumenten :P)

OpenDeur | 18-09-06 | 10:58

Beetje overtrokken reacties alhier, had ook niet anders verwacht op dit forum... Maar goed, nu mag rechts het na zoveel linkse jaren gaan proberen.. Eens kijken of ze die groeicijfers van links kunnen verbeteren..
En of ze over vier jaar nog steeds verandering willen...
Overigens heeft de leider van de rechtse gelegenheidscoalitie al gezegd dat hij de sociale zekerheid niet wil afbreken, de man is waarschijnlijker linkser als hier onze eigen wouter bos...

bubka | 18-09-06 | 10:57

@da wizard 18-09-06 @ 10:19
.
Geen antwoord op mijn vraag. Ik denk dat weinig artsen hier bereid zijn hun eigen praktijk op te geven. Ik zou wel eens willen weten wat ze daar verdienen.

TRS | 18-09-06 | 10:55

Het torentje van Bos klinkt ook wel lekker in de oren. Net als het torentje van Kok. Het torentje van Balkenende heeft het gewoon niet echt.

Tray Hornay | 18-09-06 | 10:54

@CoJoNes .. staatstv = dictatuur .. enz enz enz

Draaitafel Demagoog | 18-09-06 | 10:52

Die Wøuter Rooibøs toch. Het enige dat hij wil met zijn programma is de a.s. verkiezingen winnen. Dan kan hij the Big Cahoona van NL worden. Dat is toch zijn enige doel. Als hij op het pluche zit haalt hij gewoon weer de draaiboeken van Melkert en Kok tevoorschijn.

Tray Hornay | 18-09-06 | 10:49

Links: iedereen even arm. Het klinkt geweldig dat Zweden, maar het is inderdaad niet meer te handhaven. Mensen die "blijven zitten" als ze eenmaal een baan hebben of zelfs terugkeren naar Zweden, puur en alleen voor de kinderzorg, zijn de doodsteek voor 's lands financien. Daarbij wordt er dus gesjoemeld met het BNP en de werkloosheidscijfers. Werklozen krijgen een tijdelijke projectbaan die betaald wordt door de overheid. Ja, zo kan ik ook de werkloosheid terugdringen, al vind ik het nog steeds een beter alternatief dat mensen thuis laten zitten en uitkering laten vangen. Maar zodra deze banen "verzonnen" worden om dan te kunnen laten zien dat het zo goed gaat met het land zijn ze fout bezig.

Tobus | 18-09-06 | 10:47

@van Maerlant 18-09-06 @ 10:37
Ik hoor ook bij de anonieme lafbekjes. Ben maar niet bang :)

koffiepot | 18-09-06 | 10:43

QB (ja die.....) 18-09-06 @ 10:34

We leven inderdaad in een tijd van groter individualisme en minder solidariteit. Maar het ene hoeft het andere niet te ontkrachten. Rinke Van Den Brink, NOS-medewerker, schreef over wat ik aanraak een lijvig boek: 'IN DE GREEP VAN DE ANGST: de sociaal-democratie en het rechtspopulisme' (2005). Dat bevestigt me in m'n vermoeden dat het immigratiethema het voornaamste motief is voor deze ruk naar rechts - daarom nog niet het enige.

van Maerlant | 18-09-06 | 10:42

Onderbuik 18-09-06 @ 10:26

De immigratieproblematiek is een schier onoplosbare kwestie geworden. Daardoor kiezen links én rechts voor de vlucht vooruit. Beide politieke vleugels hebben boter op het hoofd. Het is tragisch dat ze daardoor de weg effenen voor partijen die vaker niet dan wel betrouwbaar overkomen.

-

'anonieme lafbekjes'
koffiepot 18-09-06 @ 10:30

Ik neem aan dat jij niet als Jan Koffiepot door het dagelijkse leven stapt?

van Maerlant | 18-09-06 | 10:37

Dat artikel in de Intermediair is heel interessant! Verder deel ik uw mening wel, Heer Onderbuik.

Typisch, Merkel en Blair zijn ook niet echt geweldige politici. Gelukkig willen ze nu al van Blair af in Engeland en hebben de Fransen het ook al gehad met Chirac. Zelf vraag ik me af hoe de Duitsers over een paar jaar nog aankijken tegen hun eerste Bundeskanzlerin.

Der Lehrer | 18-09-06 | 10:37

@van Maerlant, je kan niet alles op intergratie afschuiven, je stelling is dan ook niet valide, de werkende mens is veel meer op het ego gericht dan 15 jaar geleden, de bekende IK maatschappij uit de U.S. (niets mis mee met je eigen broek kunnen ophouden)

QB (ja die.....) | 18-09-06 | 10:34

OpenDeur 18-09-06 @ 10:19
Lol dat heb ik precies bij veel van de rechtse meningen die ik hier lees. Persoonlijk heb ik het overigens niet zo op geloven, de Islam is een achterhaald geloof (iig de huidige interpretatie door velen Moslims). Waar ik me aan stoor is de overdreven reacties van velen. Het is hier op GS vaak meer een aanval op Links dat werkelijk een onderbouwde mening. (niet dat de tegenaanvallen beter zijn)
'
Ik denk dat de reden Rechts hier op GS zo de boventoon heeft te maken heeft met de aanpak van allochtonen en immigratie. Iedereen heeft hier het idee (misschien ook wel gedeeltelijk waar) dat Links een softer beleid heeft dan Rechts, die gaat voor een hardere aanpak. Het is geen geheim dat GS en de "anonieme lafbekjes" (ik wou het een keer zeggen :) ) niet zo veel voor de Finnen voelen en de altijd gezellige financieel vluchteling.

koffiepot | 18-09-06 | 10:30

@van Maerlant 18-09-06 @ 10:13
opvallend en m.i. ook onterecht dat je stelselmatig EXTREEM wordt genoemd als je een goede eerlijke immigratiepolitiek wilt.
@OpenDeur 18-09-06 @ 10:19
bedankt en geloof me: ik ben niet eens erg rechts, mijn beste vrienden zijn vaak links...

Onderbuik | 18-09-06 | 10:26

@TRS
Er komen artsen uit heel Europa in Zweden werken van wege de manier hoe daar gewerkt wordt.
Tijd voor de patient, geen tijd verspillen aan onderhandelingen met de zorgverzekeraar, en uiteraard het "relaxte" leven daar.
Zorg is niet altijd een kwestie van geld, daarom heet het ook zorg...

da wizard | 18-09-06 | 10:19

@koffiepot en aivd Heren, u mag het heerlijk niet eens zijn met Onderbuik, die naar mijn smaak het geheel net een tikje te ver naar rechts doorzet. Maar jullie zetten de boel nog een tikje harder naar links. Zoals ik al eerder aangaf, de linker kant van Nederland doet me in heel veel opzichten erg denken aan een religie. vb: links is sociaal...(blind geloven, vooral niet nadenken), niets beter dan: De islam staan voor liefde.

OpenDeur | 18-09-06 | 10:19

@ multi-gelul 18-09-06 @ 09:17

U hebt helemaal gelijk!

AJ74 | 18-09-06 | 10:18

@koffiepot 18-09-06 @ 10:08
ok zal het onthouden.
Iedereen is voor goed onderwijs lijkt me. En je leeft niet om te werken maar werkt om te leven, is mijn persoonlijke mening. Linkse politiek heeft geen monopoly op dit soort zaken.
Mijn irritatie is inderdaad het subjektieve van nos en nps. Bij een omroep als de vara kun je het verwachten en die heeft ook betalende leden. Eigenlijk is het heel eenvoudig, en moet het gewoon veranderen vind ik.

Onderbuik | 18-09-06 | 10:15

De Zweden hechten traditioneel veel belang aan hun welvaartsstaat en de daarmee gepaard gaande faciliteiten. De meeste reacties hier schijnen te suggereren dat het economische deze uitslag bepaald heeft. Ik denk dat er meer aan de hand is en wijs in dat verband op een Europese trend:

- in Frankrijk stemt nu al zo’n 35% in met het ideeëngoed van Le Pen
- in Engeland won extreemrechts fors bij de vorige verkiezingen
- in België, of beter gezegd Vlaanderen, flirt Vlaams Belang met de 30%-grens van de kiezers
-in Duitsland groeien de bestaande extremistische partijen en zie ook ik met lede ogen aan hoe ze meer en meer de weg vinden naar de bestaande deelparlementen
-in Noorwegen steekt extreemrechts straks, na 80 jaar socialistische hegemonie asjeblief, extreemrechts straks de socialistische partij naar de kroon
-in Denemarken regeert een rechts minderheidskabinet met gedoogsteun’ van extreemrechts in het parlement - en dat voor de tweede opeenvolgende keer
-in Italië zal Forza Italië niet meer verdwijnen

Dit gaat over de immigratieproblematiek, beste mensen. Dat ook Zweden, het politiek-correcte land bij uitstek van Europa, zich nu bij deze trend aansluit is een zoveelste teken aan de wand.

van Maerlant | 18-09-06 | 10:13

Pvda zet een turkse fatma op plaats 2 om zo maar de allochtonen te laten stemmen... de a staat allang neit meer voor arbeid, maar voor allochtonen... kudt PVDA

Zweden RULES!

Behangdelul | 18-09-06 | 10:10

Gelukkig maakt Berlijn het weer een beetje goed...

sjonnie | 18-09-06 | 10:10

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:57
Aan dit commentaar heb je ten minste iets. Waarom zeg je dit niet meteen? Dit is ten minste een onderbouwde mening. Ik ben het hier ook mee eens. NOS en NPS moet objectief zijn, dit kan je natuurlijk niet zijn door een kant te kiezen. Verder heb ik zelf niet zo'n bezwaar tegen linksere tv. Ik voel me eerder betrokken bij het welzijn en het sociale (de verzorgingsstaat en goed onderwijs) dan het bedrijfsleven en de welvarende medemens. (betekent niet dat jij niks om welzijn geeft enzo, maar misschien op een andere manier)

koffiepot | 18-09-06 | 10:08

Gefeliciteerd Reinfeldt en Zweden. Wouter boslim,eat your heart out!

braadlap | 18-09-06 | 10:08

@aivd 18-09-06 @ 10:02
ik ben niet anti-links, ik ben voor een open en eerlijke democratie, zonder een grote rol voor een partijdige staatsomroep (nps, nos) en indoctrinerende linkse leraren, linkse dominee's e.d.

Onderbuik | 18-09-06 | 10:06

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:57
"de anti-linksen van nu zijn de fascisten van morgen...".

aivd | 18-09-06 | 10:02

Ik ga ook voor het zweedse model. 18 jaar, Blond, 1.75m. hoge hakken!

corvanderlaak | 18-09-06 | 10:02

niet afdoende vermeld blijft dat zweden de afgelopen 10 jaar door een zeer zware financiele crisis is gegaan dankzij dit "ooooh zo geweldige" model.

een mooi argument om te knuppelen indien je in discussie gaat met een Walter Boslim laaf.

QB (ja die.....) | 18-09-06 | 10:01

@da wizard 18-09-06 @ 09:54
.
De artsen hebben daar geen eigen praktijk maar krijgen een vast salaris. Ik zou wel eens willen weten wat ze dan verdienen en hoe de meeste artsen in NL daarover denken.

TRS | 18-09-06 | 09:59

@TRS 18-09-06 @ 09:53
is het zijn linker- of rechter wenkbrauw?

Onderbuik | 18-09-06 | 09:59

@koffiepot 18-09-06 @ 09:45
ik betaal net zoveel als jij voor de publieke omroep, en ik betaal niet voor omroepen als de nos, nps, etc.
Waarom beginnen "jullie" toch steeds over de commerciële omroepen, wat is er mis met: tros, avro, kro(!) (goede detectives), eo, ncrv...
De publieke omroep is van iedereen, niet alleen van de mensen met de grootste mond...
Politieke programma's horen m.i. niet thuis bij een nps of nos, maar moeten gewoon naar de publieke omroepen met leden, dan weet je precies uit welke hoek de wind waait.
@style.councillor 18-09-06 @ 09:49
ja dat is misschien iets beter uitgedrukt, sorry ik dacht even aan: "de anti-fastisten van nu zijn de fascisten van morgen...".

Onderbuik | 18-09-06 | 09:57

oh dat was dubbel, maar goed, hij heeft dan ook twee wenkbrauwen

TRS | 18-09-06 | 09:56

Vorige week was er een special op de staatsomroep over huisartsen in Zweden. Daar krijgt de patient de aandacht en niet de zorgverzekeraar.
Of je nou links of rechts bent, maakt niet uit. Maar goede gezondsheidszorg is toch iets voor alle mensen...

da wizard | 18-09-06 | 09:54

van jole heeft trouwens naar het bekende vingertje nog een ander trekje: het trekje met z'n wenkbrauw aan het eind van zijn zeurpraatje bij de leugen regeert. Iemand opgevallen? Ik noem van jole vanaf nu dan ook "De (linkse) Wenkbrauw".

TRS | 18-09-06 | 09:53

van jole heeft trouwens naar het bekende vingertje nog een ander trekje: het trekje met z'n wenkbrauw aan het eind van zijn zeurpraatje bij de leugen regeert. Iemand opgevallen? Ik noem van jole vanaf nu dan ook "De (linkse) Wenkbrauw".

TRS | 18-09-06 | 09:53

@style.councillor 18-09-06 @ 09:34
Had het a split second over een echte Finse vrouw.... de GS term niét gebruikende.....

wu wei | 18-09-06 | 09:53

@koffiepot 18-09-06 @ 09:47
dat ik mee moet betalen aan jouw pleziertje van het kijken naar de staatstv is ronduit a-sociaal.

daskapitalist | 18-09-06 | 09:53

Doe mij ook maar een Zweeds-model.

Maar gelukkig, nu hier nog Woutertje weg anders kunnen we weer puinruimen over 4 jaar.

bad to the bone | 18-09-06 | 09:51

Laten we vooral de nieuwe wet WMO niet vergeten te noemen.
Wie wilt dat invoeren?
Terwijl het al tijden bekend is dat het op sterven na dood is.
www.vogg.nl/dos15/

De Intrigant | 18-09-06 | 09:50

Het zijn geen linksche fascisten maar "slechts" linkse dogmatisten.

style.councillor | 18-09-06 | 09:49

@koffiepot 18-09-06 @ 09:45
"Want zoals jij niet bent, staat links voor sociaal" Dat had ik niet moeten zeggen, daarmee verlaag ik me tot jouw niveau. Sorry,,

koffiepot | 18-09-06 | 09:47

@JackRandom 18-09-06 @ 09:04
Hoezeau sinds jaar en dag, ik meen met toch (tot 2002) een paarse periode
(1994-2002) te herinneren met Shell commissaris Kok aan het roer.

style.councillor | 18-09-06 | 09:46

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:36
Het is algemeen bekend dat de media links van het midden staat. Is dit zo erg? Want zoals jij niet bent, staat links voor sociaal, opkomen voor de mensen, en niet voor het bedrijfsleven. Ik betaal liever iets voor redelijke kwaliteitsprogramma's van de staatstv dan de commerciele troep waar het draait om kijkcijfers.
'
En de vergelijking van fascisten met het huidige links klopt voor geen meter

koffiepot | 18-09-06 | 09:45

@TRS 18-09-06 @ 09:39
ik heb 30 seconden van Jole gezien, en weet je wat hij zei: (vrij vertaald):"... op deze manier worden journalisten niet meer dan een doorgeefluik..."!!!. Hoe tekenend voor iemand als Jole, tuurlijk houd hij van (partij)journalistiek maar de journalisten moeten wel de mogelijkheid hebben om het gezegde een links sausje te geven, en bij een doorgeefluik kan dat niet. Jole is met recht een minderwaardig mens te noemen.

Onderbuik | 18-09-06 | 09:45

Ach morgen Sinterklaas.. eh Prinsjesdag, het kabinet zal best wel wat tactisch electorale cadeaux uit de heauge hoed toveren. Buitenlandse vrienden zullen vervolgens Balkenende de hemel in prijzen zodat hij fully loaded de verkiezingen in zal gaan.

Woutah wordt binnen afzienbare tijd commissaris bij Shell en bestuursvoorzitter van een Zorgverzekeringsclubje. Zijn gezin en portemonnee verdient zijn aandacht

style.councillor | 18-09-06 | 09:41

Sluit me aan bij JackRandom @ 09:04.
ZO is het en NIET anders!

MAXIMO | 18-09-06 | 09:39

Iemand jolige jole gezien bij de leugen regeert? Hij stond te klagen dat de media de domme mensen in het land nog dommer maken door steeds maar weer dezelfde boodschap te herhalen. Als voorbeeld gebruikte hij voor de 27e, 28e, 29e en 30e keer het voorbeeld van Bush de yanks. Misschien moet jolige jole eens zelf naar die uitzending kijken.

TRS | 18-09-06 | 09:39

Het leuke is dat het door Woutertje Bos zo verheerlijkte Zweedse model enkele maanden geleden in "Intermediair" al tot de grond toe werd afgefakkeld. Het leidde inderdaad tot bestraffing van arbeid en het subsidieren van luiheid. Net als wat wij sinds Den Uijl ook jarenlang hadden en na de verkiezingen waarschijnlijk ook weer. Er schijnen daar in Zweden ook ghetto's te bestaan waar The Bronx een speeltuin bij is, alleen vinden de Zweden het onbeschaafd om erover te klagen. In het stemhokje heeft de wal het schip nu blijkbaar pas gekeerd.

Breinstein | 18-09-06 | 09:38

Onderbuik 18-09-06 @ 09:36
Of is Onderbuik een alter-ego van Jan Marijnissen?

aivd | 18-09-06 | 09:37

@CoJoNes 18-09-06 @ 09:32
Is nog veel gekker daar, voor het roken van een jointje wordt je naar een "afkickcentrum" gestuurd en prostitutie bestaat officieel niet.

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 09:36

Tja , Bos is een lutser ... maar op rechts zit gewoon facisten tuig . Als we nou eens gewoon allemaal NIET stemmen .

Amoebe | 18-09-06 | 09:36

@TRS 18-09-06 @ 09:29
kijk daar gaat het om: buitenhof, nova, zembla, premtime, pauw&witteman, allemaal programma's waarin het linkse gedachtengoed wordt gepropageerd. En wie betaald voor die onzin? Juist de argeloze blanke ;-) Nederlander...

Onderbuik | 18-09-06 | 09:36

@wu wei 18-09-06 @ 09:28
Beter een Zweeds dan een Fins (in GS termen) model.

Alhoewel ik niet zit te wachten op de IKEA clown (of is het kloon) Wouter (and friends) is zulks nog te prefereren boven een sharia proof kabinet.

style.councillor | 18-09-06 | 09:34

@Draaitafel Demagoog 18-09-06 @ 09:32
-
jowhl furher ? bah !
-
Huh?

CoJoNes | 18-09-06 | 09:34

Is Onderbuik niet gewoon die reactionaire columnist van pagina 3 van de Telegraaf?

aivd | 18-09-06 | 09:32

@TRS 18-09-06 @ 09:30
Gisteren was Zweden nog gewoon Zweden, dat land waar je 10 euro betaalt voor een pakje sigaretten en 6 euro voor een biertje. Dat land dus.

CoJoNes | 18-09-06 | 09:32

die aldus link is ook zo veel zegend ! not ! en rechtse TV fascisten .. flikker eens op met die staatsomroep aub ! we hebben inmiddels al haast geen nederlandse tv meer en dan nog opperen dat die paar mini omoepjes weg moeten .. tsss .. jowhl furher ? bah !

Draaitafel Demagoog | 18-09-06 | 09:32

@jimmy 18-09-06 @ 09:23
Dat zeg je nu wel, maar als je gewoon bent blijven zitten zat je dus lekker tegen haar zwetende vetrollen aan te schuren, ouwe geilneef!

sjaakdeslinksesul | 18-09-06 | 09:32

PvdA = Pvd5: Partij van de 5e Colonne

BASinnic | 18-09-06 | 09:32

euh, even voor de zekeheid: zweden staat toch niet voor turken of zo he?

TRS | 18-09-06 | 09:30

@koffiepot 18-09-06 @ 09:28
doe es inhoudelijk, koffiepot.

Onderbuik | 18-09-06 | 09:30

Iemand naar Buitenhof gekeken zondag? Godallahmachtig wat was dat schrikken zeg. Het was al een links salongezelschap, maar nu zat daar ook nog Kleerie Plak achter de tafel. Kan aub. iemand de hinderwetvergunning van die vent intrekken aub?

TRS | 18-09-06 | 09:29

Noemen ze in Zweden een linkse belasting dictatuur een verzorgingsstaat??? Jawel.

Contra | 18-09-06 | 09:28

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:25
Zielig figuur...

koffiepot | 18-09-06 | 09:28

Het Zweedse model mag hier ingevoerd worden, alhoewel de Finse vrouw eigenlijk mooier is.

wu wei | 18-09-06 | 09:28

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:25
Onderbuik staat weer op de automatische piloot.

aivd | 18-09-06 | 09:27

@jimmy
er naast gezeten? op de achterbank zekers?

ed.. | 18-09-06 | 09:27

@Lachende Scheerkwast 18-09-06 @ 09:16
dank je.
Vooral het linkse kankergezwel bij de publieke omroepen (nos, nps, ikon, rvu) mag eindelijk wel eens teruggebracht worden tot 1 omroep: (met betalende leden) de VARA!
Er komt dan veel geld beschikbaar om mooie programma's te maken. En minstens zo belangrijk: er komt eindelijk een eind aan dat politiek correct neo-fascisme...

Onderbuik | 18-09-06 | 09:25

Langzaam komt de grijze middengroep gelukkig tot het besef dat de luchtfietserij van de Boslim en kornuiten zoals gewoonlijk door de werkenden onder ons betaald gaat worden, die paar procent echte rijken zijn namenlijk niet interessant en groot genoeg om al die theedrink projektjes en niets doen subsidies te financeren dus moet de Boslim de solidariteitsbijdrage wel bij de gemiddelde werkende vinex slaaf gaan halen.

capo | 18-09-06 | 09:24

Het zweedse model kón hier ook helemaal niet ingevoerd worden, omdat de bevolkingspyramide er in Zweden compleet anders uitziet. je moet wel verzorgers voor je verzorgden hebben en da's in Zweden goed mogelijk. Ze zijn immers alleen als bankier betrokken geweest bij WOII en hebben daar een leuke cent aan over gehouden.

CoJoNes | 18-09-06 | 09:23

Ik heb in Den Haag een keer naast Sharon Dijksma in de tram gezeten. Ik keek eens goed en realiseerd me dat je wel desperate moet zijn om zo'n onaantrekkelijk persoon hoog op je lijst te zetten ook al ga je voor de inhoud.

jimmy | 18-09-06 | 09:23

Met Nebahat Albayrak als boegbeeld zal het Plop syndicaat ook niet veel verder meer komen..

aanrecht_slet | 18-09-06 | 09:22

Ja, een verzorgingsstaat werkt alleen in een omgeving van spruitjesgeur en kneuterigheid. Daarbinnen hebben de mensen wel wat voor elkaar over.

Jan Passant | 18-09-06 | 09:21

De zweedse gehaktballen in de ban bij de pvdallochtonen?

Berk | 18-09-06 | 09:20

Wouter Bos als minister van het Ministerie van 5 december! Femke Halsema als minister van Allochtonenzaken, Jan Marijnissen als Minister van Financien. Tuurlijk! *braak*

Klukkluk | 18-09-06 | 09:20

Overigens hoeft niemand hier meer angst te hebben voor een links kabinet. Simpelweg omdat er geen linkse partijen meer zijn. Na lezing van het SP-verkiezingsprogramma is duidelijk dat ook de SP een ruk naar rechts heeft gemaakt door te kiezen voor de ouderen en tweeverdieners, groepen die het in Nederland al goed hebben... :( Iemand nog behoefte aan een in tweeen geknipte SP-lidmaatschapskaart?

JackRandom | 18-09-06 | 09:19

LEIK ZOMG! Kissing girls winz! O_O

Bedankt maar weer, GS!~

Lemau | 18-09-06 | 09:19

Er is niets mis met een verzorgingstaat.
Alleen een verzorgingstaat is niet berekend op werkschuw tuig, vuile parasieten en profiteurs.

multi-gelul | 18-09-06 | 09:17

@JackRandom 18-09-06 @ 09:04 Uit welke boom ben jij gevallen? Laten we in godsnaam geen links kabinet krijgen met de Partij van de Allochtonen en Wouter Boslim.. dan gaat dit land zeer zeker naar de klote...

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:08 Je hebt groot gelijk... links zuigt...

Lachende Scheerkwast | 18-09-06 | 09:16

Zweden: gefeliciteerd

Jan Passant | 18-09-06 | 09:15

"sponsoren van werklozen, uitschotDe vraag is,"
.
doe es goed schrijven dames

TRS | 18-09-06 | 09:15

arie_lex

dat kun je dan ook vinden onder 'aldus de zweden zelf'...

simonsays | 18-09-06 | 09:15

@aivd 18-09-06 @ 09:10
@JackRandom 18-09-06 @ 09:11

heren heren, niet zo vanuit de onderbuik, dat is immers fascistisch.

Onderbuik | 18-09-06 | 09:14

Stond ook artikel in Intermediair paar weken geleden over de neergang van de Zweedse verzorgingsstaat, check die shit!

arie_lex | 18-09-06 | 09:13

@Onderbuik: U is een nazaat van senator McCarthy?

JackRandom | 18-09-06 | 09:11

@Onderbuik 18-09-06 @ 09:08
De Rechtse Rat is weer wakker.

aivd | 18-09-06 | 09:10

@datan 18-09-06 @ 09:05
het linkse geteisem sparteld nog behoorlijk tegen, er valt nog heel wat werk te verrichten: o.a. het ontslaan van linkse indoctrinerende leraren (zie betreffend draadje). De linkse media (NPS, NOS, IKON, RVU) wegbezuinigen. Maar toch een mooi gebaar van Zweden, we zijn op de goede weg...

Onderbuik | 18-09-06 | 09:08

Zoals het er nu uitziet willen de nederlanders niet terug naar de jaren 70, en wordt Balkie gewoon weer premier, al dan niet met hulp van de gristenunie.

Izzie | 18-09-06 | 09:08

@jackrandom
Als de Nederlanders willen leren van fouten, kiezen ze dit keer voor een geheel links kabinet
-
neem aan dat je bedoelt dat als we een links kabinet krijgen, we dan kunnen leren van de fouten die DAN worden gemaakt... toch?

ed.. | 18-09-06 | 09:07

snap dat het niet 'in 'is om links te zijn en er valt ook een hoop kritiek op te geven, maar dit is gewoon een europese rechtse trend. Denk onafhankelijk.

datan | 18-09-06 | 09:05

Zweden was ook al zo succesvol in het afschaffen van hun versie van de hypotheekrente-fap. IJdele hoop om te denken dat onze regering maar iets leert van de fouten van een ander, Den Haag is veel te empirisch. Zeker die fappers van links.

Fap-drol | 18-09-06 | 09:04

Fleish, je vergelijking over leren van fouten gaat mank. De Zweden hebben al sinds jaar en dag de sociaal-democraten in de regering. Te lang aan de macht is ongezond, dus dat een andere groep het eens mag proberen is alleen maar goed. In Nederland hebben we al sinds jaar en dag een rechtse regering met CDA en/of VVD erin. Als de Nederlanders willen leren van fouten, kiezen ze dit keer voor een geheel links kabinet, al dan niet met Dijkstra en Koenders.

JackRandom | 18-09-06 | 09:04

Free at last, my god free at last...

Onderbuik | 18-09-06 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen