Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wouter Nos heeft een forum

En dat zonder bril!
Kewl plaatje, toch? Gevonden in de nieuwe babbelbox van de StaatsOmroep. Jawel. De NOS heeft een forum en het is gelijk alweer gedonder. Registreren heeft geen zin, want de moderaters schieten op alles wat beweegt. En hoe! "Bijdragen met scheldwoorden, beledigingen, reclame, auteursrechtschendingen of alleen een webadres (url) worden verwijderd. Gelieve de reacties kort en bondig te houden." Herkennen wij daar trouwens een stijlloos trademark van de enige echte Lognazi? Doe eens onmiddellijk die -edit: teruggeven aan onze Joris. Zo niet, laten we hem los...

Reaguursels

Inloggen

Rooie honden klieven zeiden ze vroeger al

prof.dr.ir.clavan | 15-08-06 | 23:08

alles boven de 50 gewoon doomaken .. zijn in de meeste gevallen toch rascistisch en vooral overbodig .. en nou niet beginnen dat ze er hun hele leven voor gewerkt hebben .. targets hebben ze nog nooit gehorod in hun hele leven alleen als het om de vruchten van de nieuwe maatschappij gaat ! En dat van die hypotheekaftrek laten ze toch schieten want de enige die er echt voordeel van hebben zijn jongeren omdat ze nog zo weinig verdienen .. En als alles boven de 50 dood is ben je ook van die verschrikkelijk hoge hypotheekrente aftrek in het hoogste segment af ( huizen boven een 500.00 euro) dussss ...

Draaitafel Demagoog | 15-08-06 | 17:07

Zitten de FOKKERS nou daar!?

bad to the bone | 15-08-06 | 14:35

Sesamstraat is overigens ook van de NOS en zo rechts als de pest. Pino is toch lijstrukker van de LPF???

topcat | 15-08-06 | 13:57

sorry voor de dubbelpost...

Onderbuik | 15-08-06 | 13:50

sorry voor de dubbelpost...

Onderbuik | 15-08-06 | 13:40

dat de nos en nova links zijn is toch helemaal niet zo? zegt tenminste Kees Driethuis...

Onderbuik | 15-08-06 | 13:34

ventus_aqualis 15-08-06 @ 11:42

Vooruitziende blik.....

Aktivist | 15-08-06 | 13:23

dat de nos en nova links zijn is toch helemaal niet zo? zegt tenminste Kees Driethuis...

Onderbuik | 15-08-06 | 13:14

Over een paar dagen werkt die link niet meer dus hier een soort spiegeltje
.
NOS ForumNieuws Terreuralarm in VS en Groot-Brittannië
ALLE FORUMS DIE PRO iSRAEL ZIJN WORDEN GESLOTEN

ventus_aqualis | 15-08-06 | 11:42

@.HY78 15-08-06 @ 00:55
Het slimme van Bos is dat hij niet praat over verlaging van de wettelijke AOW. In latere interviews (oa Buitenhof) heeft hij zelfs gezegd dat niemand er met zijn plan op achteruit gaat omdat iedere AOWer voor de volledige loonkoppeling in aanmerking komt.
Bos wil dat iedere AOWer premie gaat betalen, maar hij geeft die premie via een toeslagenstelsel terug aan mensen met minder dan 10 mille pensioen (bovenop de AOW). Er zal dus waarschijnlijk niets via de pensioenfondsen worden gecompenseerd.
Mij ging het er in eerste instantie om @.Koerbagh te wijzen op onjuistheden in zijn verhaal. Daar heb ik nog een aanvulling op. Het is onjuist dat de aftrek van pensioenpremie ALTIJD leidt tot premievoordeel. In de derde schijf van de IB betaal je namelijk geen premie meer. Terughalen, zoals @.Koerbagh bedoelde, kan dus helemaal niet aan de orde zijn.
De angst voor de onbetaalbare AOW komt Bos goed uit; niemand durft hem er kennelijk op te wijzen dat al die ouden van dagen met hun pensioenen binnenkort een enorme belastingopbrengst gaan genereren.

ventus_aqualis | 15-08-06 | 09:15

Met wat geluk kun je er dan op, zonder te verrekken in dat park. Naar een breezer of wat heb ze het niet zo koud meer.
En daar ma toch aan het werk is, paal je lekker bij de haard.

..Whatever | 15-08-06 | 08:36

Over pensioenfondsen het volgende. Pensioenfondsen zijn ingesteld voor de opbouw van een aanvullend pensioen bovenop de AOW. De AOW is overigens, zoals velen denken, geen spaarsysteem maar werkt met het opbouw van rechten (2% per jaar). Wie vijftig jaar in Nederland heeft gewoond heeft in principe recht op 100% AOW.

Dan de pensieonfondsen. Dat zijn in feite vezekeraars die echter geen vennootschapsbelasting of welke andere belasting dan ook hoeven af te dragen. En dat scheelt. Argumanet daarbij is dat een p-fonds een sociale activiteit behelst teweten de opbouw van aanvullend pensioen. Maar dan komt de praktijk. Daaruit blijkt dat p-fondsen zich gedragen als een gewone onderneming met winstdoelstelling. (Wel eens de dealingroom van het ABP gezien?) Maar dat dan wel ten koste van de premieafdrager die geen keuze heeft. Want afdragen aan een p-fonds is verplicht. Bekend is dat slechts 20% van de delnemers aan een p-fonds het maximum van 70% van het laatste salaris halen. De rest wordt afgescheept met een fooi. Er is dus altijd teveel geld in een p-fonds. Dat kan anders, maar niemand maakt zich daar druk over. Bovendien worden p-fondsen in hun beleid gedekt door actuarissen die er volstrekt arbitraire rekenmethoden op nahouden. Kort gezegd: hun berekeningen deugen nooit. Er gaat namelijk nooit netto geld uit een p-fonds. Nu niet en nooit niet. Het altijd alleen maar meer.

Dan Wouter B. Deze Wouter heeft historische blunders gemaakt nog voor de verkiezingen. Hij wordt dus geen premier. Jammer, maar helaas.

Max@Laadvermogen | 15-08-06 | 08:34

Het lichtpuntje is dat die breezar slet wel weer erg solidair met haar natte grot omspringt.

..Whatever | 15-08-06 | 08:32

En dan nog wat, over dat zwangerschaps thuiszit ge-eikel. Dat past niet in een solidair plaatje. Der zijn werklozen, jij schopt een kind op de wereld, een ander kan gaan schuiven… wat solidair? Solidair is je schopt een kind op de wereld, je denkt bij je eigen laat ik godverdomme eens solidair zijn, en die toch al kudt baan van me eens aan een werkloze schenken, kan die lul ook een keer op stap en een chick scoren (of andersom) ik heb al een kind en een tweede wordt niet daar door al dat soliaire kudt geneuzel deze grafteringkankermaatschappij een beetje te duur is om er een tweede op te schoppen. Zoiets dus. Dat is solidair, en het klinkt verdomme ook nog eens een stuk logischer, althans in mijn oren. En niet zeiken dat een kind dan weer een duurder leven in houd want dat is niet waar. Een kind maakt het leven enkel duurder als je met je egoïstische kudt harses dezelfde standaard van 3 vakanties per jaar wilt behouden. En jaaaaa ik verdom het om daar ook maar één luizige eurocent aan mee te betalen. Daar dat niets met solidariteit te maken heeft. Je deed het al goed namelijk, je wilt het enkel beter, geen enkele reden om daar bij te lappen. Het mooi is je lapt ook nog eens voor de met het kind “solidaire” moeder die de kleine in een cresh schopt. Dus als solidaire werker dok je voor en über-egoïstische niet als zodanig functionerende moeder kudt om een mislukt stuk breezar slet op de wereld te helpen. Want dat wordt het naar wat jaren cresh.

..Whatever | 15-08-06 | 08:27

Weet je wat het is met solidariteit? Het komt uit je eigen. Je hebt het of je hebt het niet, en dat is dan weer aardig afhankelijk van dat waar je in leeft. Opgelegde solidariteit werkt niet, daar het betekend dat je al met een hondenhok van doen hebt met misselijke kankerhonden. Anders hoef je het niet op te leggen snap ie? Dus wat gebeurd er wanneer je het oplegt, der zijn anti solidaire grafklootzakken die het benutten, en antisolidaire grafklootzakken (maar die wel willen werken) die het ophoesten. Nou zit ik bij die tweede groep en dat is kudt. Gelukkig is de stap naar de andere groep eenvoudig, ondersom is kloten vanzelf dat dan weer wel. Als je als kudt regering nou bewerkstelligt dat mensen gelukkig zijn, tevreden en al dat kudt ge-eikel. Dan zou eventueel men nog wel eens wat solidair kunnen worden. Je kunt ook gewoon vertrekken (wanneer je wilt werken) en zeggen sterf er maar in met je kudt zooi. Een bijzonder goede beslissing, weet ik uit betrouwbare bron. Ergens waar je wel lekker aan de gang kan en resultaten ziet op de bankrekening, en voor je het weet druk je de buren wat in de hand als ze moeilijk zitten. Het kan zo mooi zijn. Solidair zuigt bijzonder, wanneer een ander het voor je regelt. Stel je voor je zit in het park, puik leren jackie, zit een mokkel naast je met een toppie te bevriezen, en je maat bied haar je jack aan, kloten zeg ik, hij neuqen jij verreken. Nee liever dat zelf even doen dan en neuqen. Zo zie ik dat dan eh, wordt me overigens vaak verteld dat ik de dingen wat apart zie, maar ik neuq wel. En daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om is het niet.

..Whatever | 15-08-06 | 08:08

Nee, dan de WW
Ik mag voor mijn volledige salaris afdragen, maar heb je het nodig krijg je maximaal 3360 Euro bruto per maand !! Wat nou 70% van je laatst verdiende salaris ?

526f62657274 | 15-08-06 | 04:06

HY78 15-08-06 @ 00:55

nee hoor, ik spaar graag mee aan de algemene aow-pot. En niet meer dan terecht dat ie voor mensen met een hoog aanvullend pensioen gefiscaliseerd wordt. Dat is geen afpakken, hetzelfde gebeurt nu ook bij bijvoorbeeld ww-uitkering, daar betaal je ook gewoon belasting over. Juist omdát ik als het goed is wél een aanvullend pensioen kan opbouwen, heb er geen problemen mee mee te betalen aan allen. Solidariteit, misschine voor sommige een vies woord, maargoed, ik hud er wel van.

Maaier | 15-08-06 | 02:12

@CoJoNes 15-08-06 @ 01:12
hehehehe dat laatste ben ik volop met u eens.
Maar vwb die overschotten .........(aanvullend) pensioen is in wezen uitgesteld loon, er dient voor gereserveerd te worden. Sterker, de Nederlandse Bank houdt scherp in de gaten of de toegezegde aanvullende pensioenen te zijner tijd wel uitgekeerd zullen kunnen worden: als de zg dekkingsgraad van een pensioenfonds (kort door de bocht: verhouding aanwezige reserves en de waarde van toegezegde verplichtingen/uitkeringen) te laag wordt, trekt DNB aan de bel. Voorbeeld hiervan zijn de aanscherpingen van de eisen mbt de wijze van reserveren als gevolg van de wat langere periode van lagere rentestanden. Voert hier misschien te ver.
Er zit geld bij de pensioenfondsen, erg veel geld zelfs. Maar laten we er op letten dat we (indien nodig) vrij beschikbaar geld herverdelen, en geen spaarvarkens voor toekomstige uitkeringen nu opeten. Een hele hoop nullen klinkt erg aanlokkelijk, maar het kan zeker bij grote bedragen geen kwaad om nuchter na te blijven denken over de besteding.
Pensioen is lange termijn, en dat vergt een lange termijn beleid. En de pest is: dat scoort politiek gezien niet. Jammer.

HY78 | 15-08-06 | 01:40

@HY78
De huidige generatie zou betaald kunnen worden uit het surplus aan pensioengeld van het ABP en overige pensioenfondsen. Deze fondsen hebben ondanks de neergaande beurzen overschotten van miljarden. Daarnaast zou je een overgangsstelsel kunnen aanhouden. Bovendien zouden gemeentes en provincies kunnen ophouden met frauderen met de jaarrekeningen, dat levert ook al snel 5 mrd per jaar op.

CoJoNes | 15-08-06 | 01:12

Kleine, kleine, kleine Woutertje Bos,
ik stuur je terug in het bos,
want jouw rare ideeen om aan het
pensioen en de hypotheekrente
afrek te morren heeft mij doen
besluiten dat jij en jouw PvdA op
22 december naar mijn stem
kunnen fluiten.

keesss | 15-08-06 | 01:04

@ventus_aqualis 15-08-06 @ 00:28
Ik stel me zo voor dat in het algemeen uw "aanvullende pensioen van 10 mille" vastgesteld wordt met inachtname van een zg AOW-inbouw. Ik stel me ook zo voor dat iedere verlaging van de wettelijke AOW "dus" gecompenseerd zal gaan worden in de aanvullende pensioenregelingen. In concreto komt eea dus gewoon neer op een lastenverschuiving van overheid (AOW) naar bedrijfsleven (aanvullende pensioenregeling).
Waarom is dat nodig, cq waarom speelt dit probleem? Iedereen zou graag willen overstappen van het huidige financieringssysteem van de AOW (omslagstelsel, u betaalt de AOW van uw buurman) naar een kapitaaldekkingsstelsel (u spaart uw eigen AOW bij elkaar). Maar hoe doen we dat in de tussentijd met de generatie die niet meer de tijd heeft om een volledig "eigen" AOW bij elkaar te sparen? De wijze mag nu opstaan ......

HY78 | 15-08-06 | 00:55

@koerbagh 'Ministeries voeren wetten uit. Punt'
Was dat maar zo, dan hadden we die wachtgeldinners helemaal niet nodig. Feit blijft dat er talloze zaken zijn die niet in wetten vast te leggen zijn. Alleen de burger betrekken bij grootschalige incidenten is dan dus niet genoeg: de burger moet dan ten allen tijde bij de politiek betrokken zijn: Iets wat ik als direct-democraat zeker voorsta, maar dan geleidelijk i.p.v. abrupt.
Wat je laatste zin betreft ben ik het wel eens. Behoudens dan Gonny, die per inwonert slechts 1 eurocent heeft gekost maar waar ik qua vermaak net zo goed nog wat extra voor had betaald ;-)

DiagnosisTyphus | 15-08-06 | 00:41

@.koerbagh 14-08-06 @ 22:51
"Laten we niet vergeten dat de pensioenpremie al belastingvrij opzij gelegd wordt en dat daarover geen AOW-premie wordt geheven. Het voorstel van Bos van een maand of wat geleden kwam er op neer dat bij de pensioenuitkering die AOW-premie alsnog zou worden geheven over het pensioendeel."
Voor zover ik het heb begrepen wilde Bos alleen de AOW uitkering fiscaliseren en hij had daarbij in gedachten niet een algemeen 'terughaal'systeem in te voeren maar een beperkt deel van de pensioengerechtigden, namelijk degenen die naast de AOW ook nog een pensioen van minstens 10 mille ontvangen, aan te pakken.
Overigens is sinds 2001 de AOW-premie - ook dat is pensioenpremie - fiscaal niet meer aftrekbaar en wordt daarover dus al wel AOWpremie geheven.

ventus_aqualis | 15-08-06 | 00:28

BoldAction "niet links, niet rechts, maar recht deaur zee" ofzeau?

orange_revolution | 15-08-06 | 00:16

Links, rechts....'t is allemaal kudt. Ze hebben allen regeringsverantwoordelijk gedragen. Feit is dat het met een rechts kabinet iets langer duurt voordat de boel naar de kloten gaat. De ellende begon met Den Uyl. Resultaat van dat beleid anno 2006: 50% + allahtonen in de randstad, zelfontbranders die op ploffen staan, criminaliteit sky high. En ze weten het! maar durven er geen zak aan te doen, zowel rechts (die praten erover en doen niets) als links (proberen elk negatief geluid onder de mat te schuiven). Het volk is verantwoordelijk voor de toenemende bureaucratie, toename van niksnutten, struikrovers als Spee etc, etc..... Iedereen heeft altijd wat te mekkeren, maar als we mogen stemmen kiezen we het betste van de slechtsten. Onvoorstelbaar!
Stel iemand heeft € 1000 en moet een vakantie boeken, maar er is niets van zijn/haar gading bij, dan boekt de hollander niets, toch? ies wel € 1000! ies veel geld......... Oftewel wel een gedacht om NIET meer te gaan stemmen? Niet meer stemmen = geen macht meer voor de leuters in D'haag

BoldAction | 15-08-06 | 00:08

@DiagnosisTyphus 14-08-06 @ 23:55:
Ministeries voeren wetten uit. Punt. Voor internationale betrekkingen hebben we diplomaten zat in dienst. Ach, het zal wel wat schipperen worden, maar veel slechter dan nu kan het bijna niet.

koerbagh | 15-08-06 | 00:07

kudtforum! werkt niet met IE 7.0 beta... rommel

stijlvolle kansloze | 15-08-06 | 00:04

@krrrbagh
De ministeries voeren ondanks het reces en de demissie wel het beleid van de regering. Welk beleid moeten ze voeren zonder kabinet en parlement?
En er zijn ook nog zaken als internationale betrekkingen etc, wou je die ook aan een manager overlaten?

DiagnosisTyphus | 14-08-06 | 23:55

@topcat 14-08-06 @ 23:29:
Dat laatste ben ik niet met je eens. De regering is alweer een tijdje demissionair, de kamerleden zijn op reces, de helft van de ambtenarij is op vakantie. Gat het slecht in Nederland? Welnee... alles gaat gewoon door. In tegendeel zelfs, het gaat nu beter met de economie dan een paar maanden eerder. Ik zou het experiment wel aan willen om gewoon eens 4 jaar géén kabinet te hebben, en géén parlement. Gewoon een paar managers die de ministeries aansturen en de ontwikkelingen een beetje bijhouden op internationaal gebied en als er wat ernstigs aan de hand is een referendum er tegenaan gooien.

koerbagh | 14-08-06 | 23:35

Die Linkse journalistiek is het GROOTSTE schandaal dat Nederland rijk is. Nederland is een bananenrepubliek op journalistiek gebied. Vooral het NOS-journaal en NOVA zijn zo uitgesproken Links dat ik me verbaas dat dit geen groter item is in de samenleving. Afgelopen vrijdag (11 augustus) keek ik toevallig weer eens naar NOVA. Ik zag daar die linkse jonge kloon van de op vakantie zijnde Jeroen Pauw, Joost Karhof, het presenteerwerk doen. Het onderwerp was: "WIE GAAN IN NEDERLAND HET WERK DOEN?". Het ging over de hoge werkeloosheid onder allochtone jongeren. In deze reportage werd het beeld neergezet van een Nederlandse werkgever die rascistischer is als de waffen ss tegenover zeer hard werkende, welwillende maar werkloze allochtone jongeren. Als studiogast was de revolutionair linkse Mirjam Sijmons, directeur van uitzendorganisatie Content, uitgenodigd om zonder weerspraak haar mening als de waarheid te mogen spuien. Joost Karhof stelde haar niet alleen geen enkele kritische vraag, maar haalde haar bij tijd en wijle links in!
Voorbeelden: Joost Karhof doet onder andere de uitspraken: "die mensen voelen zich op en top Nederlander , het ( red. werkeloosheid onder allochtone jongeren) ligt niet aan hen (red. de allochtonen), het ligt aan het bedrijfsleven!"
Mirjam Simons: "Onder Turkse jongeren is er een uittocht naar Turkije." Joost Karhof: "Dat moeten we niet hebben."
Willem Lust, de veteraan reporter, maakt het in het filmpje voorafgaand aan de studio "discussie" (eerder salonsocialistpraat) nog bonter door te stellen dat Nederlandse werkgevers alleen 'BLOND EN BLANKE' werknemers aan wil nemen.
Het andere item in deze NOVA-uitzending was een hommage aan de Ierse regisseur Ken Loach die een film had gemaakt over de IRA en paralellen trekt met de strijders in Irak. Het Britse leger is niets minder dan een beestachtige onderdrukker, toen en nu in Irak. De kritiek op deze film wordt door de NOVA commentatoren met een harde en vuile stem als "rechts" en "conservatief" bestempelt.
Wilt u deze linkse propaganda zelf aanschouwen? Dat kan: www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuse...

Oordeel zelf, Links, de enige smaak die u op uw televisie kan verwachten, ja....."DOE MIJ DIE MAA".... niks te kiezen dus...

Folkert Meinhof | 14-08-06 | 23:33

De rechtse kerk begint al nerveus te worden zo te zien. Nou ik geloof niet dat dit erg met recht is. Een links kabinet zal niet mogelijk zijn, dus het zal wel weer een coalitie PvdA/CDA worden, zoals vroeger. Niet omdat ze het willen, maar omdat ze dit keer echt tot elkaar zijn veroordeeld.
Nu hopen dat ze hun kop er een beetje bijhouden. Want er zijn een flink aantal slechte alternatieven, maar het slechtste alternatief is de Italiaanse variant. (Weer een kabinet dat valt. Dat is alleen maar slecht voor het land)

topcat | 14-08-06 | 23:29

Hoi, hoi, het Zweeds ASIEL beleid staat me wel aan.
De taal kunnen spreken, iets toeveoegen aan het land (werken dus) of anders oprotten. De zweedse dames spreken me ook wel aan!
Wouter kennende wordt het dan het poldermodel uit Etiopie.

Johannes Gerbrand | 14-08-06 | 23:06

@Kyo
Wat ik je probeer duidelijk te maken, is dat de belastingen in Nederland best omlaag kunnen, fors omlaag kunnen, als de overheid tot normale proporties wordt teruggedrongen. Dan heb de koek en kun je hem ook opeten. Efficiency is een vies, naar en akelig woord bij de overheid. Waarom? Omdat bekennen dat de overheid inefficient werkt betekent, dat jze haar eigen incompetentie moet toegeven.

CoJoNes | 14-08-06 | 23:03

@Waardewind> behalve dan dat mijn oma met dr AOW-tje evenveel energiekosten betaalt als meneer de topmanager met zn 10x modaal. Terwijl mijn oma krom moet liggen om alleen maar rond te komen en meneer Topmanager aan zijn derder huis aan het denken is. Dat terwijl je belastingdruk eerlijker kan verdelen. Dat meneer topmanager dus ietje meer betaalt dan mijn oma met haar AOW-tje. Qua geld maakt het niet zoveel uit, qua rechtvaardigheid wel. Nogmaals, als je alleen maar in termen van geld denkt, mis je de echt belanrijke dingen. Geld is een middel, geen doel.

En nou kap ik er echt mee, msll

Kyokushinkai | 14-08-06 | 23:00

Nog 1tje dan: @Cojones> Jouw probleem is dus niet het betalen van belastingen voor algemeen nut, maar de slechte organisatie ervan. Dus het probleem is belastinginkomsten beter en effciënter te besteden, en niet deze inkomsten botweg te verlagen door belastingverlagingen. Want daarmee krijg je echt geen betere bejaardenzorg. Want dat kost nou eenmaal geld. Tenzij je wil privatiseren en over die kromme ruggetjes van oudjes ook nog winst wil trekken ten behoeve van rijke aandeelhouders. Ergens zie ik toch een latente sociaaldemocraat ergens in je. Je wil best, maar het lukt nog niet helemaal ;)

Truste! :)

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:54

Over de overheid gesproken: www.rijksgebed.nl/
compleet met verrassend wereldlijke popup.

de dikke man | 14-08-06 | 22:51

@WaarDeWindWaait 14-08-06 @ 22:35:
Lijkt me 100% gelul. Het geld voor de vergrijzing zal linksom of rechtsom betaald moeten worden. Als het aan de VVD ligt werken we met z'n allen door tot ons 70e en als het aan de PvdA ligt betalen degenen vanaf 65 gewoon mee aan de oude dag van hun generatiegenoten.
Laten we niet vergeten dat de pensioenpremie al belastingvrij opzij gelegd wordt en dat daarover geen AOW-premie wordt geheven. Het voorstel van Bos van een maand of wat geleden kwam er op neer dat bij de pensioenuitkering die AOW-premie alsnog zou worden geheven over het pensioendeel. Voor het overige denk ik niet dat een kabinet met de VVD het voor de lange en middellange termijn (dus iets langer dan de 4 jaar tot de volgende verkiezingen)significant beter zou doen en er voor zorgt dat Jan Modaal er beter van wordt dan bij de PvdA.
Lood om oud ijzer. Ik zei het al eerder, maar zal het nog eens herhalen: Als de PvdA kut is, dan is de VVD de lul die haar bevredigt.

koerbagh | 14-08-06 | 22:51

@ Kyokushinkai

Het maakt echt geen f*ck uit of je de gestegen energieprijs betaalt aan een hogere energie rekening of aan hogere belastingen. De energiemarkt hoort alleen bij de overheid in een communistisch dictatoriaal regime. In tegenstelling tot veiligheid en infrastructuur heb je alle mogelijke alternatieven. je kan zonnecellen op je dak plaatsen, kiezen voor wind energie, en over niet al te lange tijd kiezen voor een tal van energie leveranciers, inclusief een paar alternatieve leveranciers als puur milieuvriendelijke. Het is vergelijkbaar met de markt voor voedsel, dat is ook een primaire levensbehoefte, maar niemand verwacht dat de overheid een staatsketen van supermarkten in stand houdt.

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 22:49

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 22:35
Nee, de overheid maakt de fout, om met geld van anderen (de belastingbetalers) uiterst onzorgvuldig om te gaan. Ik betaal met alle liefde van de wereld belasting voor een bejaardenverzorger, ik verdom het echter om die 4 FTE's die nodig zijn om één persoon aan het bed te hebben, te betalen

CoJoNes | 14-08-06 | 22:45

@Waardewind> Ik denk het niet, we hebben nu tig jaar VVD beleid (ja ook Paars was VVD beleid, nietwaar paarse minister Zalm van financiën?) achter de rug, en check eens wie rijker is geworden en wie heeft moeten inleveren?

Daarbij zit er onder Jan Modaal ook nog een hele hoop (ouderen, zieken, lagere lonen) die gigantisch hebben moeten inleveren ten behoeve van Zalm's rijke patsers.

En nu ga ik kappen, saluté allen. En laat je niet foppen.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:41

@Kyo: waarschijnlijk heeft het grootste deel van de ondernemers in ons land een lager uurloon dan de gemiddelde nederlandse werknemer. Ik werk het dubbele aantal uren van mijn werknemers per week, en zal niet de enige zijn. Gezien de belastingdruk denk ik dat ik wel weet waarom er in ons land zo weinig mensen een zaak beginnen. Vormt de pest voor onze ecomomie. Ik vind dat ik zat aan het binnenhof betaal; zullen we de IB voor werknemers qua druk gelijk trekken, dus ook naar de 68% van elke euri die je beurt? Wel sociaal? Of hou je dan op met werken?

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 22:37

@Cojones 22:15> jij maakt net zoals velen de denkfout dat kosten voor maatschappelijk nut als zorg en veiligheid investeringen zijn die meer geld moeten opleveren. De overheid is geen bedrijf! Maatschappelijk nut kost nu eenmaal meer geld dan het oplevert. Omdat zaken als zorg en veiligheid meer kosten dan het oplevert moeten we investeringen daarin maar afschaffen? Lekkere samenleving gaan we tegemoet dan. De winst in dergelijke investeringen zit niet in geld, maar in zaken als menswaardige bejaardenzorg, betaalbare medische zorg voor iedereen, veiligheid voor iedereen! En als iedereen naar draagkracht wat bijdraagt is het nog makkelijk betaalbaar ook. Probleem is alleen dat mensen zoals jij het vertikken om geld af te staan aan zaken die geen geld opleveren. Maar als je alleen maar in geld kan denken dan zie je de belangrijke zaken in het leven behoorlijk over het hoofd.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:35

@ koerbagh

Je hebt helemaal gelijk, maar wat doet Jan Modaal? Die koopt gewoon het duurste huis wat hij kan betalen, of jij en ik dat nou slim vinden of niet. Vergeet niet Jan Modaal is gewoon de gemiddelde Nederlandse burger. Ik kan voor 100% garanderen dat hij meer overhoud om te besteden bij een VVD kabinet dan een PVDA kabinet. Simpel rekensommetje. Een overdaad aan ambtenaren is niets ander dan een dure hobby van Wouter, het levert economisch niets, maar dan ook niets op.

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 22:35

Excuses: Ik moet beter optellen 23 jaar VVD... (Foei...)
Nou ja, ik ben ook beter in aftrekken.

koerbagh | 14-08-06 | 22:30

Hoe dan ook, allemaal een goedenacht toegewens want ik ga slapen. (mijn chauffeur staat om 05.30 uur weer voor de deur)

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 22:29

Koerbach> eindelijk eens iemand die niet alles nablaat wat ie hoort en naar de feiten kijkt. Inderdaad, wat heeft tig jaar VVD beleid ons opgeleverd? Ziet de samenleving er nu uit zoals je hem graag had willen zien? Nice work.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:27

@Bitch> mijn oma heeft dr hele leven hard gewerkt. Na alle bezuinigingen van rechts is medische zorg, bejaardenzorg, openbaar vervoer, energie, water, vers voedsel zo duur geworden dat ze niets meer over houdt. En dat terwijl mensen die omkomen van het geld er na drie rechtse kabinetten er alleen maar op vooruit zijn gegaan. We moesten toch allemaal inleveren? Nu kunnen ouderen en zieken gaan betalen om hogere inkomens nog hoger te maken. En dan beginnen mensen met een hoog inkomen nog te piepen ook als ze ook wat meer moeten bijdragen aan onze samenleving.

Je betaalt best veel belasting als ondernemer, Bitch, maar ik durf te wedden dat de meeste ondernemers nog altijd een meer dan goed belegde boterham verdienen. In elk geval meer dan mijn oma.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:24

@Kyo
Die derde auto zou iedereen moeten kopen, als je het hebt over afdragen aan de staat. Als @bitch van die E 32,50 een auto gaat kopen, gaat er nog eens E15,- naar de staat. Dan blift van die E100,- dus E17,50 netto over. Oftewel 82,5% belasting over een verdiende euro.

CoJoNes | 14-08-06 | 22:23

Ik ben ook geen fan van Bos, maar ik vind het een beetje onzin dat de publieke omroepen als links worden afgeschilderd. Linkse mensen zeggen dat hij te rechts is, rechtse mensen vinden hem weer te links. Ze lijken vaak links omdat ze gewoon kritisch over het kabinetsbeleid zijn. En ik ben blij dat ze dat doen, ik verwacht hetzelfde als er ook een links kabinet aan de macht komt.
Jammer dat GS altijd een VVD campagne moet voeren. :(

snikkol | 14-08-06 | 22:23

@de honden blaffen... 14-08-06 @ 20:50:
Waarmee is aangetoond dat geloven inferieur is ten opzichte van weten.
In de afgelopen 30 jaar:
VVD op het pluche:
- Van Agt I 1977-1981 = 4 jaar
- Lubbers I 1982-1986 = 4 jaar
- Lubbers II 1986-1989 = 3 jaar
- Kok I 1994-1998 = 4 jaar
- Kok II 1998-2002 = 4 jaar
- Balkenende I 2002-2003 = 1 jaar
- Balkenende II 2003-2006 = 3 jaar
Totaal in de afgelopen 30 jaar: 25 jaar.

PvdA op het pluche in de afgelopen 30 jaar:
Van Agt II 1981-1982 = 1 jaar
Lubbers III 1989-1994 = 4 jaar
Kok I 1994-1998 = 4 jaar
Kok II 1998 1998-2002 = 4 jaar.
Totaal: 13 jaar.
nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabi...

De VVD heeft dus in de afgelopen 30 jaar 2x zo lang als de PvdA regeringsverantwoordelijkheid gedragen. Daarbij moet aangetekend dat de kabinetten Kok I & II qua economische politiek voornamelijk de VVD agenda uitgevoerd heeft. Kortom, "de honden blaffen...": U gelooft iets dat niet waar is (bent u toevallig Gristen, of Moslim?).
Blijft keihard overeind staan: De VVD heeft in de afgelopen 30 jaar 25 jaar in het pluche gezeten en staan we er nu zo briljant voor met z'n allen? Ik dacht het niet. Daarmee is niet gezegd dat de PvdA het beter of slechter zou doen, maar die bangmakerij voor de PvdA en geblaat dat het met de VVD allemaal beter zou zijn is gewoon gelul.

koerbagh | 14-08-06 | 22:22

SuperG 14-08-06 @ 22:20Ja klopt, dat laatste dan!

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 22:22

@bOb-dA-bUiLdEr 18:46
Dat is dan ook toevallig. En ik maar denken dat bijvoorbeeld het bevriezen van de lonen, het de recessie inlullen van de economie, het nieuwe zorgstelsel, verhoging van de inkomstenbelastingen, verhoging van energietarieven dankzij fan-tas-ti-sche marktwerking er achter zat! Helemaal mis! Alles komt door Kok, die Gerrit Z. (die man van de euro) in stiekem slaap had gesust en toen allemaal snode plannen heeft doorgeduwd. Die plannen pakten toen heel gunstig voor ons uit, totdat Gerrit Z. en Balk het roer overnamen. Toen ging het ineens heel snel bergafwaards. Maar dat kwam natuurlijk niet door Gerrit Z. en Jan Peter, met hun visionaire beleid. Welnee, dat kwam door Paars! (lees Kok, want Gerrit was daar eigenlijk niet bij) We waren genaaid, want Kok had allemaal geld uitgegeven dat er niet was. En wie was ook alweer minister van financiën? Eh geen idee, doet er niet toe, het komt door Kok. Of nee, eigenlijk komt het door dat ene centrum-linkse kabinet midden jaren 70, da's 30 jaar geleden...

SuperG | 14-08-06 | 22:20

@Bitch> is een leugen. Als iedereen, dus ook hogere inkomens wat bijdraagt stikt Nederland van het geld om de welvaart en macht eerlijk te verdelen. Wat dacht je van belachelijk hoge topinkomens iets meer belasten, kinderbijslag en studiefinanciering voor rijke mensen afschaffen, belastingaftrek van zogenaamde bedrijfslunches beperken (waarom bewaren mijn ondernemende vrienden na elk etentje en zuipfestijn met zn allen die bonnetjes toch?) wachtgeld regelingen afschaffen, hypotheekrente aftrek van superrijke mensen afschaffen, derde auto's en huizen zwaarder belasten. In dit land krijgen zoveel mensen die toch al omkomen in het geld en veel teveel geld van de overheid. Geld dat veel beter gebruikt kan worden.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:19

Als je echt dapper bent, lees dit dan even: www.leoverhoef.nl/

CoJoNes | 14-08-06 | 22:19

@BitchSuperSoaker 14-08-06 @ 22:17 Ja klopt, maar dat zegt Kyo niets.

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 22:18

@Kyo: Mijn BV maakt €100,= bruto winst. Gaat de VPB van zeg 30% vanaf voor het rijk. Hou ik zelf € 70,= in de BV. Wil ik opeten; gaat er 25% dividend belasting overheen voordat ik het in privé heb; das weer €17,50 voor de staat. Daarna komt de IB met een gemiddelde druk van zeg 40%; gaat er weer € 21,= naar de staat.
Van de €100,= die mijn BV verdient gaat er in dit communistische walhalla dus eventjes €68,50 !!!!!! naar de staat.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 22:17

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 22:07Uh luister nou eens, mijn probleem is ook jouw probleem. Waarom? Omdat er de afgelopen 15 a 20 jaar zo godsgruwelijk veel geld naar vage instellingen/personen is gebracht dat de kist inderdaad leeg begon/begint te raken.(zie dus ook de pensoen/aow discussie) wat dacht je b.v. van die enorme overmakingen naar marokko en/of Turkije ivm kinderbijslag etc. Dat waren miljoenen en zo kunnen we er over de laatste jaren nog wel wat meer bedenken als we hier even ons best op doen. Dat zijn dus miljoenen, zo niet miljarden Kyo, geld waarvan jij graag had gewild dat het naar de zorg e.d. ging. Ziedaar dus jouw en ons aller probleem. Probleem was trouwens jouw woordkeuze maar dat terzijde.

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 22:15

Ooit iemand zich verdiept in het kasboekje van de overheid?
De Nederlandse staat heeft 15% ongespecificeerde kosten. 15%!! Diverse kosten.
Dat moet ik verdomme eens proberen als ondernemer, dan kan ik 3 jaar de bak in.

CoJoNes | 14-08-06 | 22:15

EFFICIENCY, EFFICIENCY, EFFICIENCY.
Inefficientie is de grootste kostenpost van de overheid.

CoJoNes | 14-08-06 | 22:11

@Cojones> wij met zn allen. En beter dat degenen die het meest hebben meer betalen dan degenen die het minst kunnen missen, itt tot wat rechts wil: hogere inkomens gaan daar minder aan bijdragen, zieken, ouderen en middeninkomens meer. We werken tenslotte allemaal hard voor dit soort dingen.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:11

Tis maar net hoe je het bekijkt. Nederland heeft -internationaal gezien in de EU- een veel te hoge belastingdruk; daardoor hebben wij geeneens een keuze; als we daar niks aan doen stroomt het werk hier gewoon weg. Kan je best alle sociale vangnetten willen hebben -net zoals ik- maar die zijn dan niet meer te betalen.
Wouter kabouter stelt het voor alsof wij in dit hele kleine landje een keuze hebben, en het leuke is, dat wij die juist de invoering van de euro, deze helemaal niet meer hebben. Wij worden geleefd door de grote economieen om ons heen, en binnenkort door de polen en turken, of je dat wil of niet.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 22:11

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 22:05
Ik word echt fysiek een beetje onpasselijk van zoveel onzin. Topinkomens zouden een beetje geld moeten afstaan? Ehm, de heldt van wat ze verdienen is nog niet genoeg vind jij? Enig idee wat er met ondernemingswinst gebeurt?
Eerst wordt daar 30% belasting over betaald, het restant gaat naar de aandeelhouders, die geven het uit in de economie, linksom of rechtsom.

CoJoNes | 14-08-06 | 22:10

maatschappelijk nut (bijv. zorg en veiligheid) bedoelde ik dus ;)

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:08

@Gigi> jouw probleem is dus dat mensen onterecht geld van de overheid ontvangen. De oplossing is dus beter controleren ipv besluiten helemaal geen geld uit te geven aan maatschappelijk om rijke mensen extra te spekken.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:07

@Bitch> ook in de omringende landen heb je sociaaldemocratie, ook daar zullen mensen zien dat de vorming van een wenselijke maatschappij even belangrijk is als kosten en baten afwegingen. Het probleem in Nederland is niet dat er teveel regels zijn, maar dat de regels niet juist worden gehandhaafd. Ambtenaren ontslaan zeg je? Ja goed idee> nog minder mensen die zorg dragen voor veiligheid, zorg, terrorismebestrijding en ander maatschappelijk nut. En ja, dat kost meer geld dan het opbrengt. Maar er is meer in dit land dan winstmaximalisatie. En als iedereen, dus ook topinkomens een beetje geld afstaat is er geld zat om voor een veilige en eerlijke maatschappij te zorgen. Probleem is alleen dat vooral mensen met veel geld het vertikken hieraan hun bijdrage te leveren. Die willen nog meer geld dmv belastingverlagingen.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:05

Kyokushinkai 14-08-06 @ 22:00

Daar ging het mij ook niet om, IEDEREEN draagt iets bij, altijd, goed of slecht.
Het strooien waar ik het over had is een geheel andere vorm, nl. die van het totaal onterecht uitkeren van allerlei gelden aan mensen/instellingen/stichtingen etc. En geloof me, ik ben het roerend met je eens vwb je betoog over b.v. de zorg.

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 22:05

@All: wil iedereen die denkt dat de NS en andere geprivatiseerde overheidsdienstenn opereren in een vrije markt zich eens verdiepen in het begrip OLIGOPOLIE voordat ze hier peop beginnen te lullen. Dergelijk soort ondernemingen, want bedrijven zijn het niet, opereren niet op een vrij markt die zich kenmerkt door concurrentie, en zullen daarom nooit efficient werken.
Zodoende zijn het dus GEEN VOORBEELDEN VAN EEN BEDRIJF IN DE VRIJE MARKTECONOMIE. Als je dat wél denkt dan beschik je over een VMBO-economie niveau.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 22:00

@WaarDeWindWaait 14-08-06 @ 21:11:
Dat heeft niks met ondernemend zijn te maken, maar met gezond verstand en je niet klem laten lullen door de bank die je gouden bergen belooft als je bij hem een maximale hypotheek koopt. Wil je een paar centen overhouden, moet je niet gelijk met je vrouwtje het duurst mogelijke huis willen bewonen omdat nu eenmaal nèt aan kan volgens de hypotheekadviseur.

koerbagh | 14-08-06 | 22:00

@Gigi> alsof mensen in loondienst niets bijdragen. Ondernemerschap is belangrijk maar wordt onterecht heilig verklaard. Er is meer in life dan winstmaximalisatie en geld verdienen. Wat jij strooien noemt, noem ik een eerlijke verdeling van macht en welvaart. Niet alleen ondernemers werken tenslotte hard en dragen bij aan deze maatschappij. Ik heb veel meer respect voor die bejaardenverzorger en verpleegkundige die ondanks alle bezuinigingen mensen toch probeert te verzorgen dan die ondernemer die alleen maar aan geld denkt.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 22:00

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 21:54

Ik ben het gedeeltelijk met je eens. De overheid zou een aantal kerntaken moeten hebben: Nutsvoorzieningen, Onderwijs, Gezondheidszorg, Infrastructuur en Justitie. Verder kan alles geprivatiseerd worden, gat iedereen in Nederland er gegarandeerd meer dan 50% op vooruit. Behalve al die ontslagen ambtenaren natuurlijk.

CoJoNes | 14-08-06 | 21:58

@CoJones> de vraag is of hardwerkende mensen in loondienst het pikken om hun zuurverdiende centjes te zien verdwijnen in de zakken van topinkomens en daarvoor een wanproduct als de NS voor terug krijgen. Alsof alleen ondernemers hard werken, pleur toch op.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 21:57

Kansloos figuur blikbier, ff je reacties terug gelezen maar oh oh oh, wie heeft je dat gedachtegoed toch allemaal wijsgemaakt. Tuurlijk ik snap je wel, het fijnst is het hier wanneer het kabinet weer gaat strooien. Geef jij maar lekker af op het ondernemerschap jochie want dat ben jij iig niet. En zul je zeker niet worden! Vergeet tot slot niet dat ondernemers uit het midden-en klein bedrijf een behoorlijk steentje bijdragen aan onze schatkist.

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 21:56

Cojones> dus schiet privatisering geen ene moer op, slechter product tegen hogere kosten. Wie de aandeelhouders ook moge zijn. Nationaliseren die hap. Basisvoorzieningen zijn te belangrijk om aan hebberige yuppen over te laten die er alleen maar rijk van willen worden, ten koste van de kwaliteit, toegankelijkheid en dienstverlening. Of wou jij zeggen dat de NS het goed doet? Een mooi voorbeeld: het is zomer,dus zijn er mensen op vakantie, dus bieden we een produkt niet meer aan (de trein van 8:30) omdat het niet genoeg geld oplevert. Dàt is privatisering en vrije markt. De tyfus ermee. Nationaliseren die hap!

Kyokushinkai | 14-08-06 | 21:54

@gigi gorgonzola 14-08-06 @ 21:39
Eheh zie jij ip adressen onder de posts? Ik ook niet.
Nick? Vroeguh was ik ultralinks toen ultralinx toen ultrapost toen..... etc etc etc

blikbier | 14-08-06 | 21:54

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 21:48
Nee hoor, dat is de vraag niet. De vraag is in welke maatschappij de verschoppeling en de zwakkere wil leven(daar vallen ook alle ambtenaren onder, uiteraard), zij bepalen hoe het gaat, of denk je dat hardwerkende gestresste en werkgelegenheid biedende ondernemers. vrijwillig 50% vanhun zuurverdiende geld laten afpakken door een volkomen verrot en inefficient overheidsapparaat?

CoJoNes | 14-08-06 | 21:53

@Kyokus.....: Heb je er wel eens over nagedacht dat de overheid veel meer graait dan dat jouw baas ooit in zijn leven kan doen? Daardoor zet het veel meer zoden aan de dijk -ook voor jan met de pet- om alle belastingen te verlagen ipv deze nog verder te verhogen. Hou jij als werknemer ook meer besteedbaar!! inkomen over. Wat gaan ondernemers, en werknemers immers doen als de belastingen stijgen tot 100%? Juist; niks. En we zitten momenteel dichter bij de 100% afdracht van elke verdiende euri dan bij de 0%. Op het moment dat de belastingen omlaag gaan dan moet de overheid zelf gaan bezuinigen; ambtenaren op straat, minder regelgeving dus minder controle-noodzaak. De verborgen werkloosheid wordt dan schrijnend duidelijk net zoals in de oude USSR waar men geen werkelozen kende. Maar ja, je gaat als overheid natuurlijk niet je eigen werkgelegenheid op de schop nemen, nee, je afdeling schrijft een rapport tot het verhogen van de belastingen. Probleem is echter dat wij tegenwoordig met meerdere landen 1 economie vormen en dat ons land er verrot klein radertje is, dat niks te vertellen heeft in het grote EU geheel -of geloof jij dat ?- Dus als de landen om ons heen goedkoper kunnen produceren, (door o.a. lagere belastingen) -en dat kunnen ze allemaal- dan gaat hier al het werk weg, of je dat nou wil of niet.
En al heet je wouter kabouter, je kan er dan niks aan doen.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 21:51

@Bitchsupersoaker> De maatschappij is meer dan kosten en baten. De vraag is in wat voor samenleving je wilt leven. Alle belastingen omlaag betekent geen geld meer voor ouderen, zieken, tijdelijk werklozen, gezondheidszorg, openbaar vervoer, terrorismebestrijding, veiligheid, integratie. De maatschappij wordt 1 grote teringzooi en mensen met een topinkomen vluchten de steden uit en gaan in streng beveiligde suberbs wonen, het modale plebs achterlatend, die zich voor veel te weinig geld helemaal de rampepleuris mogen werken om de vaste lasten te kunnen betalen. Joepie!

Kyokushinkai | 14-08-06 | 21:48

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 21:41
Enig idee wie de aandeelhouders zijn van de NS en de geprivatiseerde energiebedrijven? Precies!! De Overheid.

CoJoNes | 14-08-06 | 21:44

Staatsomroep ?? Dus de zender is van Balkenende en zijjn kornuiten. Ik dacht het niet, of is het Stasi-omroep ? Het is de omroep waar alleen leden van de PvdA, SP Marijnissen en Groen Links het voor het zeggen hebben. Als en CDAer of VVDer hun mond opendoen staan ze gelijk op straat. Laatst zei Albert van der Linde dat hij een VVD-er is, nou die wordt goed afgbrand in de media (er zijn ook alleen maar linkse dagbladen, vandaar dat ze steede minder lezers krijgen) Op ten strijde, Aanvallen !!!!!!

bijtertje | 14-08-06 | 21:44

@gigi gorgonzola 14-08-06 @ 21:39
Ik heb z'n comments ook maar even teruggelezen, maar @blikbier is een beetje in de war volgens mij. Hij reaguurt met een IP-ban, en dezelfde nick.

CoJoNes | 14-08-06 | 21:43

@Waardewindwaaid> ja de NS en de geprivatiseerde energiebedrijven draaien lekker. Zogenaamd goedkoper en beter voor de klant, in werkelijkheid duurder, slechtere service omdat de aandeelhouder alle extra's opeist.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 21:41

@blikbier 14-08-06 @ 21:09
Hoezo, IP ban???Jij????Waarom dan toch?????
Blikbier, leuke naam, ik drink altijd amstel uit blik.
Maar nogmaal, wat bedoel je nou eigenlijk in dat reaguursel??

gigi gorgonzola | 14-08-06 | 21:39

@Waardewindwaait: met een rechts kabinet kan die Jan Modaal meer werken voor minder geld, verdubbeld door de ''vrije markt" zijn zorgpremie en ook zijn energiekosten, mag hij gaan betalen om nog voetbalwestrijden te zien, en zullen al zijn kosten voor basisdingen toenemen omdat de vrije markt ervoor zorgt dat zijn zuurverdiende centjes in de zakken van aandeelhouders verdwijnen.... Wat wou je ook alweer zeggen? Rechts sucks en veel rukkertjes trappen erin omdat ze zo nu en dan iets vervelends over buitenlanders roepen om stemmen te trekken

Kyokushinkai | 14-08-06 | 21:38

@Vogelbeest.
Schandalige opmerking. Joris pak hem

Thijs de Poedel | 14-08-06 | 21:37

@blikkie: Tsja, dat krijg je met die inperking van andere meningen. Zodra je een andere blik op de realiteit hebt wordt je daar dus niet getolereerd. Geldt duidelijk ook voor de vertegenwoordigers van de rechtse kijk op de zaak.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 21:31

@blikbier 14-08-06 @ 21:09
Wat lul je nou stom man, met je IP ban. En waarom anoniem bij Nova, ben je bang dat de GS reageerders je te grazen nemen als je vervelende dingen zegt? *proest* Neem je Xanax op tijd man. psyweb.com/Drughtm/jsp/xanax.jsp

CoJoNes | 14-08-06 | 21:29

Tssssss als de jochies zelf eens gepest worden gaan ze snel ip bannetje doen tuttuttut. Ga maar weer lekker weerloze individuen treiteren.

blikbier | 14-08-06 | 21:28

-weggejorist-

Vogelbeest | 14-08-06 | 21:23

@ blikjegrolsch

Het is inderdaad niet zo slim om te privatiseren als er daarna een monopolie ondstaat. Echter waren deze bedrijven nog in overheidshanden geweest dan was de efficiency absoluut niet beter geweest, waarschijnlijk zelfs slechter. Het was alleen minder zichtbaar omdat de kosten ergens in de algemene middelen verstopt zaten i.p.v. dat ze nu direct zichtbaar zijn. Als we het openbaar vervoer b.v. "gratis" zouden maken zou dat ons gemiddeld veel meer kosten dan nu.

De stijging van de prijzen in de energie markt heeft trouwens meer te maken met de olieprijs, dan de liberalisering. Deze prijs is wereldwijd gestegen.

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 21:23

@ koerbagh

Als Jan Modaal werkelijk zo ondernemend zou zijn was hij al snel geen JM meer. Jij beschrijft meer een soort Harry Mens. Helaas zit de echte JM meer bij mijn omschrijving dan een Harry Mens en is JM degene die echt het PVDA feestje gaat betalen. Hij kan geen kant op, Harry heeft al lang een pensioen B.V. op de Bahama's. De kilometerrekening voor z'n Bentley schrijft ie af, lekker stil op de weg zonder die Corsa'tjes.

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 21:11

En hoppeteetje WEER een ip ban. Ik wil wel eens anoniem bij NOVA getuigen aangaande de censuur op dit elektrische telegraaph bijvoegsel.
Tip jongens: laat aspirant reageerders eerst eens het VVD lidmaatschap trekken ofwel een bankafschrift getuige een volledig abonnenment op de huisbijbel de telegraaph.
mvg
yours truly
Blikbier

blikbier | 14-08-06 | 21:09

@blikbier
Dat zou je voor de gein eens moeten vragen aan een ondernemer binnen het MKB.

CoJoNes | 14-08-06 | 21:02

Als de loondienstslaven hier die de afgelopen balkenende episodes er financieel gezien op vooruit zijn gegaan even de vinger opsteken*...
(* rechtse pestventjes met rijke pappa zijn uitgesloten van deelname)

blikbier | 14-08-06 | 21:01

@blikje grolsch
Grappig die voorbeelden, dat zijn nou precies ondernemingen die dan wel geprivatiseerd zijn, maar waar de overheid óf de aandeelhouder is, of streng regulerend optreedt.
Maar ik ben het met je eens, zolang in Nederland de looneisen belangrijker zijn dan de productiviteit en arbeidsethos een naar woord is, kun je beter zoals jij op een helpdeskje zitten. Vooral niet voor jezelf gaan beginnen.

CoJoNes | 14-08-06 | 21:00

@de honden blaffen... 14-08-06 @ 20:40
en dat terwijl er niemand om heeft gevraagd of op zit te wachten...

Chiant | 14-08-06 | 20:54

Zullen we even nagaan hoelang de VVD al regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen in de afgelopen 30 jaar?koerbagh 14-08-06 @ 19:51
Ongeveer even lang als de pvda geloof ik.

de honden blaffen... | 14-08-06 | 20:50

Kijk, daar gaan we alweer.
De openingszin van Netwerk: "Na 34 dagen staakt Israel de aanvallen op Hezbollah"
Wie was er ook alweer begonnen met de aanvallen? Dus waarom nu weer niet: "34 dagen na het begin van het Israelische antwoord op de aanhoudende aanvallen van Hezbollah, staakt Hezbollah zijn aanvallen."
Nou het antwoord is simpel: Dat past niet met het vervolg van het filmpje, waarin hoofdzakelijk te zien is dat steeds meer Israeli's zich tegen de oorlog en hun eigen land keren.
-
Kots, braak.

Chiant | 14-08-06 | 20:48

@QB (ja die.....) 14-08-06 @ 20:32:
Inderdaad ik huur. Ik hecht niet aan bezit en ik doe inderdaad niet mee aan die idioterie. Maar er zijn goedkope woningen zat hoor. Niet in VINEX-wijken en Almere Binnenste-Buiten en Almere Buiten-Westen en al die plekken waar je peer-group woont, maar er zijn best goedkope woningen te koop. In Nederland, zelfs in de Randstad.

koerbagh | 14-08-06 | 20:47

SuperG 14-08-06 @ 18:40

Tjsa,de multiculturele samenleving kost nou eenmaal een paar centen.

de honden blaffen... | 14-08-06 | 20:40

En als ik mag kiezen te worden bestuurd door de hufters van de bezittende klasse aka de vrije economie of een eigen gekozen regering.....

blikbier | 14-08-06 | 20:36

blikjegrolsch 14-08-06 @ 20:28
Geld is ook niet alles

blikbier | 14-08-06 | 20:34

koerbagh woont zelf in een huurhuisje (ook klein beginnen zeker), btw waar koop je tegenwoordig nog een klein goedkoop huisje koerbagh ? ergens in de weilanden in duitsland ofzo....

QB (ja die.....) | 14-08-06 | 20:32

@blik2: dat zijn ondernemingen volgens het oligopoliemodel; inefficent als de pest door het gebrek aan concurrenten, maar dat hoofstuk van het economieboek hebben ze in den haag nog niet gehad. Die denken dat het of vrije markt of monopolie is.
Moeten minstens 10 bedrijven zijn met dezelfde vorm van dienstverlening in een bepaald gebied wil e.a. gaan werken. Niet zoals ze met de NS etc doen. Typisch een beslissing van ambtenaren om een bedrijf te lanceren in een lege markt.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 20:30

"je kan natuurlijk ook zelf proberen om directeur te worden en je zakken te vullen, of durf je niet?"
Ja blikbier, waarom heb je je zakken nog niet gevuld? Je voldoet helemaal niet aan de fantasietjes van de vrije markt jongens, waarin iedereen rijkrijkrijk wordt "zolang je maar hard werkt".

blikjegrolsch | 14-08-06 | 20:28

@blikkie: Als dat zo is dan worden alle economieen gebaseerd op de socialistische leest; er zijn in een bevolking nu eenmaal meer werknemers dan directeuren, dus zal er altijd een rode meerderheid zijn. Alleen blijken de planeconomieen erg slecht te werken; die zijn inefficient en kunnen zichzelf niet betalen waardoor het systeem zichzelf opblaast.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 20:27

@BitchSuperSoaker 14-08-06 @ 20:19
Ik ben eigen ondernemer maar dat wil nog steeds niet zeggen dat ik daarom de neiging heb andere mensen uit te knijpen. En wat bedoel je met vrij land? Als ik jou mijn .45 tegen je schedel zet en je dwing al je bezittingen aan mij over te dragen is dat dan een geval van vrije marktwerking?
En waarom niet?

blikbier | 14-08-06 | 20:26

" Enige dat in de praktijk blijkt te werken is de vrije markteconomie zonder overheidsinterventie. "
Inderdaad, we zijn erg blij dat de overheid niet ingrijpt in de enorgiemarkt, UPC, de NS, de taximarkt, de busmaatschappijen.
Werkt prach-tig die vrije markt!

blikjegrolsch | 14-08-06 | 20:24

@BitchSuperSoaker 14-08-06
In een democratie beslist het volk niet de vrije markteconomie. Dat is in een bananen- republiek/monarchie het geval. Volgende stadium is het recht van de sterkste. Ik dacht dat de meerderheid van het intelligente leven op deze zompige planeet daar ondertussen wel uit was.

blikbier | 14-08-06 | 20:23

Amerikaans model, zodat de besten boven komen drijven!
( /sprookjesmodus )
Amerikaans model, waar de rijken alle kansen krijgen en de rest kan verrotten.

blikjegrolsch | 14-08-06 | 20:20

@blikbier: je kan natuurlijk ook zelf proberen om directeur te worden en je zakken te vullen, of durf je niet? We leven in een vrij land toch?

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 20:19

Het zweedse systeem is mislukt. Binnen 5 jaar is het failliet omdat het door de vergrijzing niet meer betaald kan worden. Enige dat in de praktijk blijkt te werken is de vrije markteconomie zonder overheidsinterventie. Rot bericht voor de vervente socialist, maar als het in zweden niet werkt, dan werkt het nergens.
Je moet zelf werken en dat niet overlaten aan anderen wil je iets bereiken in je leven, niks mis mee toch, beetje risico nemen en een beetje zweten? Kun je ook geen rotgein uithalen en lekker in een Aston Martin rijden ipv een kut peug.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 20:17

- Tonnen aan pensioenpremiestortingen voor de zakke... eh directies
- Amerikaans model
- Nog meer zakkenvu... uh directieleden
- Alleen nog autorijden voor de zelfbenoemde elite
- Streng asielbeleid, behalve dan als ze zwart betaald de villaatjes in het Gooi komen opknappen of voetballer zijn
En herinner ik me nog een aantal kinderachtige ipbannetjes op dit gecencureerde JOVD forum.
You can't BLOCK the truth!

blikbier | 14-08-06 | 20:14

"Herkennen wij daar trouwens een stijlloos trademark van de enige echte Lognazi? Doe eens onmiddellijk die -edit: teruggeven aan onze Joris. Zo niet, laten we hem los..."

Hoezo hoog in de bol hebben. Toen de GS redactie nog in Leiden studeerde en amper van internet gehoord had was dit al gemmengoed...

PJP de II | 14-08-06 | 20:10

Ja, laten we de VPRO als norm stellen zeg! Enkele jaren geleden (ik meen 1992) werd op zaterdagmorgen een klØterprogramma uitgezonden dat luidde "Kit op zoek naar de kittelaar". En dat alles in het kader van de laatste stuiptrekkingen van de NVSH en haar "dat moet toch kunnen in deze moderne tijd" verloederingspleidooien. De klØters die daar destijds naar keken zien wij thans op feauteaux in andere topics over Salou passeren...

Chiant | 14-08-06 | 19:55

@WaarDeWindWaait 14-08-06 @ 19:31:
Dan doe je heel veel verkeerd. Een tophypotheek afsluiten is dom. Je moet klein beginnen. Maar ja, als je meteen de duurste woning wilt hebben die je salaris kan dragen ben je niet al te slim bezig. De "property-ladder" werkt als volgt: Je koopt een huisje. Klein maar fijn. Knapt het een beetje op, en verkoopt het een paar jaar later met winst zodat je een duurdere woning kan veroorloven. En zo ga je stapje voor stapje naar die miljoenenvilla. Dat duurt een tijdje, maar dat is de methode. Als je meteen in die duurste cataloguswoning van projectontwikkelaar M.A.F. Fia van vastgoedimperium en bouwonderneming Biereco wilt: tsja, dan ben je niet al te slim bezig en werk je je tot je 65e de pleuris om de hypotheek te betalen en kom je niet verder dan een 3e hands Corsa Diesel.
Omdat je schoonvader je heeft verteld dat je als huizenbezitter VVD moet stemmen, krijg je te maken met geprivatiseerde dienstverleners die je erger afzetten dan de overheid, zonder dat de belastingen omlaag gaan, en in de Televaag wordt je geleerd dat je tegen het Socialistische gevaar moet zijn want die gaan de pensioenen aanpakken. De VVD ook want anders wordt de AOW onbetaalbaar, maar de VVD vertelt daar wijselijk nog niets over, want ze willen gewoon blijven regeren, met of zonder de PvdA, dat maakt niet uit.
Zullen we even nagaan hoelang de VVD al regeringsverantwoordelijkheid heeft gedragen in de afgelopen 30 jaar? Goh, wat hebben de "liberalen" ons land vooruit geholpen! En wat hebben ze goed vooruitgekeken al die tijd en de betaalbaarheid van de AOW voor de toekomst aangepakt! Tsjonge, BRAVO! Daar mogen we trots op zijn!
Nee, NU zijn we goed af!

koerbagh | 14-08-06 | 19:51

Nee uiteraard stem ik weer VVD, zoals mijn vrienden van de elektronische ballenbak van de telegraaph me hebben opgedragen. Graag lever ik nog een aantal jaren in ter meerdere glorie van de zelfbenoemde elite van de drieonderkinnige SUV bezitters. Alleen is er enige twijfel gerezen naar lezen van dit bericht in de huisbijbel van de Geenstijl.

www.telegraaf.nl/binnenland/48207831/I...

Ik neem aan dat dit niet waar is en de verenigde zakkenvullers wel degelijk de welvaart eerlijk gaan verdelen. Toch?

blikbier | 14-08-06 | 19:50

Zweedse modellen zijn wel lekkah vooral NAAKT in de saunah :P

Vladimir | 14-08-06 | 19:49

Hulde aan de maker van dat plaatje. Weg met Wouter Boax, leve Balkenende-IV!

JMFH 14-08-06 @ 17:41

Yep!!!

luisindepels | 14-08-06 | 19:48

Ik mis hier een show a la 'The Daily Show', zet iedereen vanzowel links als rechts te kakken!!!

exarchos | 14-08-06 | 19:41

ONRA nosmod wat een nazi gedachte polizei is dat zeg.
Dit levert een search op google van onra op.

Zou het hem zijn?
Een betweterige politiek correct toneelschool volgeling is ideal materiaal voor een alle dicidente verwijderende dictator. Hilter was ook zo een mislukte kunstenaar.
www.happyvpro.nl/members.jsp?mid=17875...

solidstate | 14-08-06 | 19:38

Moderators zijn nodig om een forum in goede banen te leiden. Veel mensen zien het onmiddelijk als 'censuur' als hun posting wordt verplaatst of weggehaald.

Kijk eerst eens of de reactie niet is verplaatst. Dat kan gebeuren als een reactie beter bij een ander topic past. Nakijken of een reactie is verplaatst kan door op 'Mijn NOS' bovenin te klikken.

Het editten of verwijderen van berichten vindt pas bij uitzondering plaats als een reactie offtopic is of beledigende / onfatsoenlijke taal bevat.

Beginnen over 'censuur' zal voortaan dan ook meteen met een waarschuwende mail gepaard gaan.

Het is ook aan te bevelen eens op te zoeken wat censuur eigenlijk is. Het is een opmerking die niet op een normaal discussieplatforum thuis hoort.

OMG!
OMFG!!!

blikjegrolsch | 14-08-06 | 19:36

Het valt mij inderdaad op dat Nova en Netwerk vaak negatief nieuws brengen. Als ik dan de Metro lees 's ochtends of de telegraaf of kijk naar RTL7 dan hoor ik juist veel positief nieuws. Ik ben wel bang dat het al te laat is en Wouter gaat winnen, zeker nu er nieuwe verkiezingen zijn.
Mensen die dan verwachten dat er beter beleid komt, zullen echt bedrogen uitkomen. Het enige waar de PvdA echt goed in is, is beloftes niet nakomen. Natuurlijk worden er symbolische maatregels terugggedraaid (bvb noclaim afschaffen), maar het goede beleid van de huidige regering blijft gehandhaafd. Dus ook, de loonmatiging, herkeuringne in de WAO etc. Maak jezelf toch niets wijs. De PvdA zit er vier jaar, verpest alles weer en dan kunnen de rechtse partijen weer puinruimen.
Je kunt veel van Balkenende zeggen, maar doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en lef heeft hij wel. Mede door hem en het kabinet is Nederland klaar voor belangrijke uitdagingen. Ik stem JP!

jimmy | 14-08-06 | 19:34

Dat linkse gelul over het Zweedse model, ik word er een beetje moe van. Dat model dateert uit de jaren '70 en is nu dik verouderd. Die Zweden kijk juist op van hoe wij hier onze zaakjes regelen.

Co Rupsie | 14-08-06 | 19:34

@Kyokushinkai

Stel je bent Jan Modaal, je hebt net een tophypotheek afgesloten voor een 70'er jaren doorzonwoning, een pensioentje voor later, een 2e hands Corsa en moeder de vrouw past op de kinderen.

Naar goed Zweeds model moet moeder de vrouw aan het werk om alle extra ambtenaartjes, en beroepszielepoten te betalen.
De waarde van je doorzonwoning keldert onder dat van de Corsa omdat niemand zich meer een hypotheek kan veroorloven.
Met de Corsa naar oma rijden kan je zowizo niet betalen want die woont in de randstad en dat kost 2x EU 12.50 roadtax. Als die al niet gestolen is door een draaideurcrimineel die in plaats van gevangenisstraf een cursus "lief zijn" heeft gekregen

En als je dan eindelijk met pensioen bent kan je lekker vakantie vieren in de achtertuin van je doorzonwoning gezien Wouter alle pensioenen boven wao gelijk gaat korten.
NEE DAN BEN JE GOED AF!

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 19:31

Wouter Bos gebruikt SOS!

Critical Distance | 14-08-06 | 19:29

maak dan geen forum als je alles eerst gaat filteren, en content wat maar enigzins niet strookt met de richtlijnen van de gedachtenpolitie krijgt een fijne -edit-

zum kotzen, net als walter boslim en z'n volgelingen.

QB (ja die.....) | 14-08-06 | 19:26

Ongelooflijk wat een onzin op dat NOS forum:
www.nosforum.nl/forum.php/list_message...
Over satan's, bloedlijnen en eindtijden... het forum lijkt wel overgenomen door gristenfundis en new-age malloten!

Omnivoor | 14-08-06 | 19:22

Balkenende heeft vandaag slechte pers en prompt komt het clubblad van de vvd (lees Telegraaf en z'n incestueuze dochter Geenstijl) met wat breaking news: Wouter Nos. Here we are now, entertain us... de oneindige leegheid van het bestaan.... gaaaaaappppp.

El Gouda | 14-08-06 | 19:20

-weggejorist-

TonyM | 14-08-06 | 19:18

@Kyokushclub: dat krijg je dus bij gebrek aan concurrenten. En het is heel normaal dat je voor je geld werkt. Als je vroeger niets deed dan had je niet te vreten. Leuk die sociale vangnetten allemaal maar het moet wel betaald worden. Aangezien nog maar weinigen het doorhebben dat wij in europa tegenwoordig 1 gemeenschappelijke markt hebben gaat het geld stromen naar de gebieden die de laagste kosten hebben. Deze worden o.a. door de belastingen van de overheid veroorzaakt; laten die bij ons ERG HOOG zijn, dat houdt in dat de bedrijven zelf dus erg efficient moeten produceren willen ze de geldende internationale marktprijzen kunnen halen.
Halen ze het niet-> deur dicht-> Jan op straat->uitkeringkie->belasting weer omhoog. Ze moeten hier ALLE belastingen met 30% verlagen; moet je kijken wat er gebeurt. Houd dan wel in dat 50% van de ambtenaren op straat komt. En dan halen we de richtlijnen van de OESO wel, die stelt dat hoe hoger het percentage ambtenaren in een economie hoe slechter die er voor staat. Even toelichten: Neem 1 onbewoond eiland, zet er 10 ambtenaren op. Kom na 3 weken terug. Alles is dan perfect met formulieren geregeld, maar niemand heeft te vreten want niemand PRODUCEERT in economische zin.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 19:12

Ik ben gebanned, wat een stelletje z@kkenw@ssers, het lijkt hier China wel... pffffff.

Dario R | 14-08-06 | 19:08

@Kyokushinkai
De zure lucht van ongewassen kleding en natte was, gelardeerd met een vleugje vochtige hond trekt de GS panelen binnen...

CoJoNes | 14-08-06 | 19:06

op de NOS forum, het staat er echt.
*slaat met drumstokje tegen hoofd, roepend: Foei Ome CoJo*

CoJoNes | 14-08-06 | 19:05

@Kyokushinkai 14-08-06 @ 18:58
de NS is niet geprivatiseerd. aandelen zijn in handen van de staat.

daskapitalist | 14-08-06 | 19:04

Volgens mij is Anja Meulenbelt de mod op de NOS forum.

CoJoNes | 14-08-06 | 19:02

@dot
En dan hebben ze ook nog het lef om een link naar VanDale op te nemen waar je, als je erop klikt, de functiebeschrijving van de NOS moderator aantreft!

Chiant | 14-08-06 | 19:00

En dan vergat ik nog: alle ziekenhuizen privatiseren zodat het net zulke klantvriendelijke en efficiënte ondernemingen worden als de NS? Dank je wel, rechts!

Kyokushinkai | 14-08-06 | 18:58

Fokje schaapman rules!!! dit is weer helemaal briljant. En de nosfappers begrijpen een publiek forum ook weer helemaal. Vrijheid van meningsuiting maar ook vrijheid aan de redactie om te plaatsen wat zij willen, of op het internet, te deleten wat ze niet willen. Waarom niet gewoon een rubriek ingezonden brieven zoals alle andere oude media?

geytennöker | 14-08-06 | 18:58

Zetten jullie er gelijk even bij: Rechts Kabinet III: Allerrijksten nog rijker ten koste van midden- en lagere inkomens; huren fors omhoog omdat huisjesmelkers vrij spel krijgen; je baas alle macht en jij moet je bek houden en tegen lagere lonen meer doen in een kortere tijd ; bezuinigingen op bejaardenzorg, ziekenzorg, jeugdzorg; je privacy opgeven onder het mom van veiligheid, nooit meer muziekdownloaden omdat de platenlobby steeds meer middelen krijgen om mensen fors aan te pakken; alleen nog maar SBS6-like crap tv met om de 3 minuten een reclameblok? Fuck rechts, als je geen huisjesmelker, werkgever of een inkomen van minstens 2x modaal hebt hebt zal rechts echt niks voor je doen.

Kyokushinkai | 14-08-06 | 18:57

@koerbagh 14-08-06 @ 17:51
Dat is helemaal geen Zweeds paradijs. Dat is gewoon in Nederland of hebben jullie dat allemaal niet gedaan na de middelbare school en ben ik de enige? Zie op foto 80 de Nederlandse voordeelpakken Dubbelfriss...

Feldmeister | 14-08-06 | 18:56

Als Woutert ballen had dan ging ie terug naar Shell, neukte hij zijn maatje Wimo Kok even snoeihard in zijn olieleiding en verdelen ze vervolgens de miljardenwinst van shell aan het Nederlandsche volk.

Specht | 14-08-06 | 18:52

Zelfs met een rechts regering blijft ons land een socialistisch links bolwerk. Zit in de volksaard; risico nemen als ondernemer wordt hier niet geaccepteerd. Je moet ambtenaar zijn, al denkt de OESO daar heel anders over. En dat wij handelaren zouden zijn? In de gouden eeuw misschien, maar de huidige nederlander begrijpt er werkelijk geen reet van. Niemand onderhandelt als ik een offerte afgeef; stelletje ambtenaren hier.

BitchSuperSoaker | 14-08-06 | 18:48

@superG j

ja dat komt nog altijd door de fouten van paars 8 jaar lang, ze zouden zich moeten schamen!

bOb-dA-bUiLdEr | 14-08-06 | 18:46

Wie zou het zijn? Laroes himself of bijv die Aldith Hunker als xtratje, of wat dacht je van......... *(zelf invullen)*

exarchos | 14-08-06 | 18:39

@da wizard,
" hebben " "jullie" die?????

fuckje | 14-08-06 | 18:33

Uberplaatje!!!
hulde!!

UncleBenz | 14-08-06 | 18:33

Is Gregorius Nekschot voor de BoBo of de Magriet gaan tekenen onder de naam Fokje Schaapman?

Traag | 14-08-06 | 18:29

Woutertje is een lul die perse een jaloeziebelasting wil invoeren.....

Mr. Mouskovic | 14-08-06 | 18:27

Hehe,stuur Joris er maar op af.Stelletje nos lutsers daar.
*Zware ketting wordt verwijdert*.
Wel een cewl plaatje ja.Ik had het niet beter kunnen painten.

de grote Anti | 14-08-06 | 18:22

-weggebost-

Het is toch wat he, ik ken er nog wel een paar die alles van anderen jatten.

LifeCatcher | 14-08-06 | 18:21

Is er geen Volkert van de Graaf voor Wouter Bos??

al Sasr | 14-08-06 | 18:17

Doe eens onmiddellijk die -edit: teruggeven aan onze Joris.

Inderdaad! Zijn ze helemaal van de pot gerukt?

-edit- | 14-08-06 | 18:13

-edit doe eens niet na-apen -

stretch | 14-08-06 | 18:12

Wel gezellig, alles editten, blijft er ook veel over van je forum.

ZI | 14-08-06 | 18:10

Jongens het is nog reces, geniet daar dan ook nog even van en luister naar de oorverdovende stilte in de ballenbak, modderpoel, kippenhok en op de slachtbank.

Jan Boel | 14-08-06 | 18:03

R.E.P.S.E.C.T voor die Nos-Boris!

G-unite | 14-08-06 | 18:03

Hé leuk, nou hebben dus een fokje en een fuckje...

da wizard | 14-08-06 | 17:56

@Amoebe

Wat een geweldige reactie.
@WaarDeWindWaait
Ingrijpen kan niet meer. Pagina's met kritische vragen liggen her en der al opgeslagen. Mooi om het geheugen van Hans Laroes nog even op te frissen.

Thijs de Poedel | 14-08-06 | 17:56

@koerbagh 14-08-06 @ 17:51

Tegen dat Zweedse paradijs zeg ik geen Nee :)

Hakbarrr | 14-08-06 | 17:54

Wat geestig, zo'n antiek pc forum uit de jaren vijftig!
>"waar baseer je je vermoeden op?"< Het vergt enige studie, maar ik geloof dat hier gewoon staat: "Wat löl je nou! (megeaul)

Deense Postbode | 14-08-06 | 17:53

@Hakbarrr 14-08-06 @ 17:40:
Jawel, het zweedse paradijs bestaat best wel...
http//www.phun.org/phun/galleries/abi_party_girls/abi_party_girls.htm

koerbagh | 14-08-06 | 17:51

-weggejorist-

Dada_ | 14-08-06 | 17:50

Oei, wel een hoop kritische vragen daar op dat BOS forum. Het kan nooit lang duren voordat het PVDA Politbureau ingrijpt.

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 17:50

Iemand al vermeld dat dit een plaatje is van Fokje Schaapman??? Oh ja, ik zie het, nou nog maar een keer dan.. Plaatje is van Fokje Schaapman, deze maakt hele kewle plaatjes... iedere week weer een nieuwe, altijd lachen!!

Lachende Scheerkwast | 14-08-06 | 17:49

Thijs de Poedel 14-08-06 @ 17:40
Vind je het gek dat het niveau daar hoger is als jij alles dubbel zegt!

TeenEnKaas | 14-08-06 | 17:42

Hulde aan de maker van dat plaatje. Weg met Wouter Boax, leve Balkenende-IV!

JMFH | 14-08-06 | 17:41

Op een NOS forum wil ik nog niet NEQCSCHOT-DEAUD gevonden worden .

Amoebe | 14-08-06 | 17:41

Nou niet zeuren. In twee dagen heeft de NOS al meer contact met kritische kijkers en luisteraars gehad dan de afgelopen 54 jaar. Ze moeten wel wennen aan het directe taalgebruik. Vragen over gebrek aan objectiviteit en de voorkeur voor de clubjes van Jan, Wouter en Femke worden niet direct beantwoord. 'Daar komen we op terug' Voor de rest wordt veel op basis van offtopic verwijderd. Niveau van discussie is wel veeeeeeeel hoger dan hiero.

Thijs de Poedel | 14-08-06 | 17:40

-weggejorist-

Thijs de Poedel | 14-08-06 | 17:40

Sowieso een kudtforum, laat zich niet lekker zien in firefox.

herc | 14-08-06 | 17:40

Prachtig plaatje!

Shani | 14-08-06 | 17:37

Prima forum!

TeenEnKaas | 14-08-06 | 17:36

Demoniserend frobelwerkje.

aivd | 14-08-06 | 17:36

I.p.v "Kabinet Bos 1" kan er beter staan "Verkiezingscampagne PVDA 2006"

WaarDeWindWaait | 14-08-06 | 17:35

Ik kom meer -edits tegen dan -post-its..
Rare jongens, die Nossers..

JudgeJuly | 14-08-06 | 17:34

suf forum, alles wat je schrijft wordt eigendom van pravda:
"Behalve het downloaden en printen van de geboden informatie voor eigen persoonlijk gebruik of anders voor zover dit expliciet door de NOS wordt aangegeven, is het niet toegestaan om de inhoud van dit forum, zonder voorafgaande en uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de NOS, over te nemen, te vermenigvuldigen of op welke wijze dan ook te distribueren of openbaar te maken. Het overnemen van nieuwsberichten of andere berichten van de NOS zonder voorafgaande schriftelijke toestemming is verboden. Het copyright van de berichten berust bij de individuele leden. Het lid draagt zijn auteursrechten in licentie over aan de NOS voor zover deze betrekking hebben op de explotatie van NOS-sites."

daskapitalist | 14-08-06 | 17:33

Paint is het helemaal deze herfstige zeaumer?

ShadowBMX | 14-08-06 | 17:32

@Felix Laband 14-08-06 @ 17:29
LOL

Amoebe | 14-08-06 | 17:31

Noris de Nosnazi zeker?

Felix Laband | 14-08-06 | 17:29

Nee, inderdaad, door deze rechtse regering gaat het een stuk beter met 0031.
Laten we lekker "links"afzeiken, dan komt het wel goed.
Trouwens; de kiezer beslist (min of meer) in november a.s.

no comment | 14-08-06 | 17:29

Hey hey! Een plaatje van ons aller Fokje Schaapman ...

Lagonda | 14-08-06 | 17:28

Owjee, krijg je zoiets als -weggenost- .

RedBullshitter | 14-08-06 | 17:28

Lutsers.

dot . | 14-08-06 | 17:27

Das een echte Fokje Schaapman man.

gainsteel | 14-08-06 | 17:26

Wouter Nos??

Marie van Zutphen | 14-08-06 | 17:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen