Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De meeuw komt van rechts

meeuw.jpgImagoprobleempje voor onze gevederde vrinden van het geslacht Larus. Volgens het Historisch Nieuwsblad lijkt de vogel in het logo van de Partij voor de Vrijheid namelijk sterk op de NSB-meeuw uit opa's oorlog. De Nationaal-Socialistische Beweging gebruikte onze stoere kustvlieger op posters (mirror) als symbool voor vrijheid en nationale saamhorigheid. En sommige mensen vinden dat dat helemaal niet MAG. Het Historisch Nieuwsblad, bijvoorbeeld. Het ouwelullenblad stofte politiek hystericus Gjalt Zondergeld af en laat hem orakelen dat de PVV en NSB heel veel gemeen hebben: namelijk een meeuw. "De meeuw roept nationale gevoelens op, omdat hij in dit land aan zee veel voorkomt," is zijn redenatie. Goed punt. Fijn dat dit nu eindelijk eens gezegd wordt. Het was ons namelijk ook al opgevallen, al die witte meeuwen in dit land. En wie een beetje Meeuws spreekt, hoort het meteen. Die beesten zeggen gewoon sieg heil.

Reaguursels

Inloggen

@Jacobus Matamoros | 12-06-08 | 00:57 Mijn dank voor het compliment, en ach, weet je, Jacobus: De prijs voor "nuance" is meestal het voeren van een niet al te kort betoog (zie hierboven). Sommigen vinden dat weer een beetje te gek worden qua lengte, en vallen daarover. Ergens hebben ze een punt, maar ja, het is mij helaas niet gegeven de nuance uit de verf te laten komen in een paar korte kernachtige zinnen. Ik hoop die kunst nog eens machtig te worden.
Wat betreft de conclusie waarnaar je verwijst: Ik was in het Midden-Oosten toen Khomeini in Teheran landde, ik heb de zaak Rushdie gevolgd toen die speelde, inclusief de rol van Mohammed Rabbae, en de zaak "Mohammed Rasoel" (inclusief de rollen van alwéér Mohammed Rabbae en anti-racisme-hystericus Teun van Dijk) toen díé zaak speelde. Ik heb de ontwikkeling van het moslimfundamentalisme gevolgd en gezien, zowel hier en in Londen, als in bepaalde landen van herkomst. Ik heb mijn conclusies al 20 jaar geleden getrokken, en daarna heb ik talloze anderen, zoals bijvoorbeeld Bernhard Lewis, hetzelfde zien doen: Dit continent is onderweg naar een finale clash met de islam, en elke dag wordt dat meer onontkoombaar. En de EU is een enorm negatieve kracht in de ontwikkeling van dat scenario. Daarom hoop ik van ganser harte dat morgen de Ieren de Europese Grondwet voorgoed zullen torpederen!

Behaard smaalkopje | 12-06-08 | 01:17

@Behaard smaalkopje
Respect voor de nuance, de juiste conclusie en de inhoudelijke correctheid van je betoog. Sorry voor mijn ongenuanceerde propaganda, geformuleerd ná dezelfde conclusie.

Jacobus Matamoros | 12-06-08 | 00:57

@De definitieve ultieme Domheid | 11-06-08 | 07:44

Je zegt: "De Islam s een groep, iedere verzameling kun je groep noemen"
Ik meen me te herinneren dat het ging om de IDENTITEIT van de islam. Die is niet "groep", maar "religie". Je dooddoener blinkt uit in nietszeggende domheid en is bovendien onjuist.

Je zegt: "De opinie van Himmler over de Islam boeit me niet" gevolgd door "blablablablabla opinies, opinies"
Het ging niet om een opinie van Himmler, maar om de VASTSTELLING van Himmler, n.a.v. de walgelijke prestaties op het gebied van gruwelijke moorden op joden, çetniks en partizanen alsmede hun families in de dalen (waarbij zelfs Duitse SS'ers zich kotsend en brakend afkeerden) dat "de islam de perfecte krijgsreligie is".
Het feit dat jou dit niet boeit zegt ALLES over jou, temeer daar hun oprichter, de Hitler-adept Hajj Amin al-Husseini na WO II dè grote inspirator is van alle radicale islam van Algerije tot in Pakistan: je bent dus een vastberaden islamapologeet die welbewust de ogen sluit voor historische feiten. Daarnaast ben je dom. Je bent feitelijk geen serieuze respons waard.

Je zegt: "'Werd geintroduceerd als oorlogsreligie tegen....' Waar heb je die wijsheid vandaan? Als je op dat gebied eens wat uitzoekt ... blabla"
Het feit dat de islam, als concurrent voor het succesvolle monotheïsme van het zich vestigende christendom te Rome, werd ontworpen als krijgsreligie tegen eerst de Perzische karavanen en vervolgens het gehele Perzische rijk, is geen "wijsheid" tussen door jou geplaatste aanhalingstekens, maar gewoon een (niet uniek aan mij voorbehouden) conclusie van wat diepere bronnenstudie (zoals gezegd ben ik een van die "islamexperts" waar jij ten onrechte zo op neerkijkt). Eind 6e eeuw waren de Arabische stammen hopeloos verdeeld en niet één keer tot een succesvolle strijdmacht samen te smeden. Enkelen legden een verband tussen het paganisme (360 goden, voor elke stam wel ongeveer een) in de Kaabah, en die immer verzwakkende verdeeldheid. De keuze voor het monotheïsme zelf, logisch gevolgd door het vernietigen van 360 afgodsbeelden, tot aan de maangod Hubal himself aan toe, was al een politiek-militaire keuze. En hoewel Mohammed zelf middels zijn Mekkaanse pre-hizjra-incantatie van de populaire godinnen al-Laat, al-Uzza en Manat in de beruchte Duivelsverzen (sura 53, an-Nadjm, de ster, de oorspronkelijke aya's 19 t/m 21, thans vervangen door een tirade tegen vrouwen) zijn eigen monotheïsme nog even diepgaand corrumpeerde, was die politiek-militaire keuze zodanig succesvol dat jij niet kunt ontkennen dat de moslims in de 7e eeuw reeds Jeruzalem veroverden, in de volgende eeuw het oorspronkelijke doel, Perzië, en vervolgens het Indisch schiereiland en de Aziatische landen t/m Indonesië, alsmede het Iberisch schiereiland, waarna ze Frankrijk binnenvielen tot Karel Martel ze terugsloeg, Anatolië, en de Balkan tot aan Wenen toe.
Allemaal binnen een paar eeuwen.
Hoezo geen krijgsreligie?
Weet je wat "Handschar" eigenlijk betekent?
Weet je wat "Skanderbeg" eigenlijk betekent? Ik vermoed van niet.
Weet je dat de Bosnische moslimfascisten in 1991 een strijdgroep van 6000 man oprichtten met de naam van de islamitische SS-divisie "Handschar", om de Serven aan te vallen en uit te roeien? De angstaanjagende bedoeling van het opnieuw tot leven brengen van die verschrikkelijke naam mag wel duidelijk zijn.

De islam is een krijgsreligie pur sang. Daarom valt er niet mee samen te leven.
Hetgeen niet wil zeggen dat er geen aardige moslims bestaan. Die bestaan zeker: Het zijn díé moslims die schijt hebben aan de hadith, al zullen ze dat niet hardop zeggen. Hoe aardiger de moslim, hoe minder hij zich laat leiden door de islam.

Behaard smaalkopje | 12-06-08 | 00:46

Nu en in het verleden werd Nederland bedreigd door kwalijke externe invloeden, de macht van deze kwade krachten was echter nooit zo groot als in deze tijd. Decennia geleden kwamen mensen van over de hele wereld Nederland binnen om te profiteren van de rijkdom die wij hier zo zorgvuldig op hebben gebouwd. Ons geld was als bloed voor de haaien, die vanuit het Midden-Oosten ons land binnendrongen om ons uit te zuigen en onze cultuur te vernietigen. Jarenlang ging het goed, deze wolven vermomd in schaapskleren werkten voor ons en vooral voor zichzelf en er was een wisselwerking tussen ons en de immigranten.
Nu, vele jaren later, is gebleken dat de aard van de wolven altijd hetzelfde zal blijven. Ongeacht welke vermomming zij aannemen, ze komen hier om een einde aan ons en onze cultuur te maken en ons erfgoed te vervangen voor de leugens van hun zogenaamde profeet, een struikrover en kinderverkrachter.
Van vele richtingen kwamen zij om onze cultuur te verkrachten en onze rijkdom uit te buiten.
Iedere dag worden in Nederland blanke meisjes verkracht door deze wilden, iedere dag worden bejaarden beroofd, iedere dag opnieuw moeten Nederlandse kinderen naar school met een gevoel van angst. Een angst die voortkomt uit de agressie en de intimidatie van dit uiterst geraffineerde volk van bedriegers, verkrachters en moordenaars.
Nu zal het dan ook tijd zijn geworden om deze angst te verdringen en te vervangen door moed! Moed is niet het ontbreken van angst, maar het besef dat je iets belangrijk genoeg vindt om voor te strijden! Als wij Nederlanders niet zeer binnenkort in actie komen zal het te laat zijn om iets te doen aan de verislamisering van ons land. Nederland zal niet langer bestaan in zijn huidige vorm, Nederlanders zullen worden onderdrukt en onze cultuur zal vernietigd worden. Ons land zal zijn doordrenkt van kwalijke externe invloeden en nooit weer zullen wij trots kunnen zijn op ons land.
Maar, dit alles hoeft niet te gebeuren, als wij nú als Nederlanders opstaan tegen deze dreiging en de wolven ontdoen van hun schaapskleren. Er moet nú een einde komen aan het eeuwige gedogen van parasiteren, we moeten ons nú ontdoen van deze kwalijke invloeden om de eenheid en vrijheid van ons land te waar borgen!

Jacobus Matamoros | 12-06-08 | 00:43

Als een hoogleraar met modder gooit om partijpropaganda te bedrijven, zucht, dan is alle dialoog zinloos geworden.

dr Rechts | 11-06-08 | 23:21

""Tegenwoordig is de oud-hoogleraar namelijk actief lid voor de SP in Weesp. Als historicus zou hij de achtergrond van de SP toch moeten kennen en vooral dat deze partij jarenlang de Chinese massamoordenaar Mao hoog in het vaandel heeft gedragen en ook tegenwoordig nog met deze despotische tiran dweept, wat bleek toen een bestuurslid van de SP-jongerenorganisatie een afbeelding van Mao op hun website plaatste en SP-kamerlid Paulus Jansen op een website zijn bewondering voor Mao uitsprak.
Daarnaast zou Zondergeld moeten beseffen dat iedere SP-folder die hij aanraakt ‘besmet’ is met het bloed van de miljoenen Chinezen die omkwamen bij de Culturele Revolutie, aangezien de eigen drukkerij van de SP in de jaren zeventig zou zijn betaald met geld wat de SP hiervoor van haar maoïstische geestverwanten uit China had ontvangen." (www.hetvrijewoord.com/?p=252)

dr Rechts | 11-06-08 | 23:19

Nou,... als je op honderd meter afstand met je ogen dicht ondersteboven naar het PVV logo kijkt, lijkt het inderdaad wel een beetje!

RightOfMind | 11-06-08 | 22:25

Volgende post waar je mensen voor Etzionist gaat uitschelden, moet je even tussen haakjes de betekenis er achter zetten. Google weet het namelijk ook niet...
thanx

Passiefish | 11-06-08 | 15:15

bekritiseerd, mag ook.

bottehond | 11-06-08 | 13:10

Einde van de Domheid | 11-06-08 | 08:33

Uiteraard wordt het gristendom hier flink bekritiseert, maar dan met name gristenpolitici en hoe ze hun mores opdringen aan seculieren.
Je trekt hier als een dolleman ten strijde tegen "jullie".
Hoe jij die "jullie" omschrijft in een andere draad komt griezelig overeen met wat de WRR de "anomische Mensch" noemt.
hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2006/12/b...
Het maakt helder waar jij staat. Wie goed leest wat jij schrijft zou denken dat je Balkenende of een andere Etzionist bent. In jouw droomwereld moet iedereen tevreden zijn. Terechte kritiek, zoals door islamwatchers zet je a priori en consequent neer als "dom". Iedereen is dom, behalve jij en je Etzionische neo-fascistische grootmoederstijd idylle van de samenleving als één happy collectief. Ik begrijp heel goed waarom jij Wilders en "jullie" en islamkritiek zo slecht verdraagt. Zij zijn een sta in de weg voor jouw bizarre doctrine. En dan kom je tot lachwekkende uitspraken als deze:

kwoot
Integraal de Islam met fascisme vergelijken is niet verboden, maar slaat werkelijk nergens op
Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:51
ontkwoot

*

Mijn vraag aan jou is: wie zijn nou die "we" waar jij kennelijk bij hoort?

kwoot
Bebaard kaalkopje | 10-06-08 | 17:51
Wilders vergelijkt Islam met facisme. Dat mag kennelijk wel.
(Alshoewel hij daar het begrip godsdienstvrijheid mee schendt, maar ach, we zijn de flauwsten niet.)
Zijn logo met dat van de NSB vergelijken niet.
Dat is geen retoriek, dat is meten met 2 maten, de man is gek en verwijt een ander dat ie dat is.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:05
ontkwoot
Voor de rest is je pleidooi gebaseerd op wishful thinking.

bottehond | 11-06-08 | 13:09

Over het algemeen word aangenomen dat Christelijke oorlogen sinds de verlichting niet meer voorkomen. Het enige dat interessant is dat er idioten in alle kampen zitten, dat hun organisaties behoorlijk rot kunnen zijn, maar dat dat nog geen diskwalificatie van religie inhoudt, netzomin als de verheerlijking van het Christelijke geloof. Beter zou zijn de discussie te voeren 'idioten heb je overal, hoe komen we verder met de samenleving'. Ruzie maken, dieper verwijten zijn over het algemeen tijdverlies voor die discussie, moedwillige sabotage met als enkel doel ontwrichting. (PS Hier nog een voorbeeldje over de katholieke oorsprong van de Vietnam oorlog www.theloudcry.net/holoc23.html )

Einde van de Domheid | 11-06-08 | 08:33

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 20:36
De Islam s een groep, iedere verzameling kun je groep noemen. Islam-aanhangers beter? mooi, doen we dat. De opinie van Himmler over de Islam boeit me niet, veel katholieken destijds waren overtuigd dat Hitler het Lichtkind was, de terugkerende Christus, de wapens van Hitler werden door de RK gezegend, veel nazi's werden door het Vaticaan naar veilige oorden geholpen, opinies, opinies........ Verder ken ik het verhaal van de moefti van Jerusalem en de handschaar divisie. Dat zijn voor mij geen grote historisch alleszeggende lijnen. (Een doodseskader van een christelijke dictator definieert nog niet het hele geloof.) Wel interessant, maar geen 'smoking gun' voor de veronderstelling van Wilders (en de jouwe?) 'Werd geintroduceerd als oorlogsreligie tegen....' Waar heb je die wijsheid vandaan? Als je op dat gebied eens wat uitzoekt kom je erachter dat religies zomaar kunnen ontstaan juist tijdens maatschappelijke turmoil. Een wereldreligie is geen design-concept. *groet vanderF*

Einde van de Domheid | 11-06-08 | 07:44

Egeltjes? Die rijd ik altijd dood.

ps: Ik sta niet meer in voor mijn verbale uitwerpselen vanaf 00:58.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 01:06

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:52

Maar jij bent dus van plan om de culturele moslims voor de keuze te stellen: 0031 of de islam. In het eerste geval mag men dan blijven, in het tweede niet. En om ze te paaien zouden we ze moeten we als egeltjes met hen om gaan, terwijl zij nota bene lid zijn van een criminele fascistische organisatie.
Onze Vrijzinnigheid is niet universeel gedeeld of buitengewoon wervend, vriend. Onze mores zijn voor sommigen zelfs verwerpelijk. Ken jij "the suicide of reason" van Lee Harris? mot je eensch lezen. Gaat hierover. Hét ultieme werk over onze handelingsverlegenheid en ethische paradoxen. Ik peer hem. Lees morgen wel je antwoord. Ciao!

bottehond | 11-06-08 | 01:01

Misschien moeten we toch ook denken aan een laserbehandeling, waarbij alleen de schadelijke cellen worden aangevallen. '

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 01:00

Muhahaha

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:59

Sorry, wat klets ik nou. Ik weet ook wel dat een agressieve chemokuur het enige is wat helpt tegen een uitzaaiend kankergezwel.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:58

Ik denk dat we gedrieën (Bottehond, Jacobus Matamoros en ondergetekende, hetzelfde bedoelen, maar ieder voor zich vanuit een andere invalshoek.

Hyppo Kriet | 11-06-08 | 00:58

tussen

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:53

@bottehond
Helaas, Islam is onderwerping en dat zal niet veranderen. Voor moslims is het dus kiezen zijn het Nederlands staatsburgerschap of de Islam. Deze zaken zijn moeilijk te verenigen omdat ze beide een te hoge prioriteit hebben voor het individu. Als een moslim in Nederland wil blijven moet duidelijk zijn dat Nederland voor hem/haar de hoogste prioriteit heeft. Er zijn moslims voor wie dit geen probleem hoeft te zijn, voor degenen die wel problemen maken, rest slechts uitzetting.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:52

Hyppo Kriet | 11-06-08 | 00:42

De tragiek is dat het juist Wilders niet tegen de aanwezigheid van andere groepen gaat. Mij ook niet, trouwens.
Jij maakt de koppeling, dus wellicht ben je van mening dat Wilders tegen de samenleving zoals jij die treffend beschrijft zou zijn?
Volgens mij verschuilt de islam zich onder dat versluierende begrip "allochtonen". Best slim, Paul Berman beschreef dat fenomeen binnen de islam door de eeuwen heen.
De strategie is vooral gericht op de achilleshiel van de te onderwerpen volkeren.
Ik ben er zeker van dat het publiek debat er op voor uit zou gaan als helderder benoemd wordt of het om niet moslimsche allochtonen gaat of over moslims.

bottehond | 11-06-08 | 00:51

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:41

Weet jij wat het hoofddoel van Wilders is dan?
Misschien wilhij maatschappelijke reuring veroorzaken door de noodklok te luiden.
Noodzakelijk bewustzijn bewerkstelligen. Daar slaagt hij ruimschoots in.
Maar volgens mij klopt het dat jij en ik verschillen van mening over de mogelijkheid van co- existentie met de islam?

bottehond | 11-06-08 | 00:44

Sorry, ik bedoel dat hij met die retoriek de slinkse media in de kaart speelt.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:42

Generalisatie getuigt van vooringenomenheid, zaken dienen op hun meritus en naar de gewoonten zoals men die hier in Nederland voor eeuwen kent, te worden beoordeeld. Nederland kent een zekere mate van tolerantie, maar in dat woord zelf zit een bepaalde beperking, we tolereren tot hier en niet verder. Is er geen beperking dan is er geen sprake meer van tolerantie maar van het volledige accepteren van andere maatstaven, normen en waarden. Zonder nationalistisch (of de ultieme vorm daarvan: fascistisch)te zijn (iedereen mag datgene naleven wat men wenst, ook minderheden) mag een land, een volk zijn eigen identiteit bewaren dat voornamelijk is gebaseerd op de eigen cultuur. Het is niet zo dat een multiculturele samenleving een smeltpot is, maar een samenlevingsvorm waarin andere culturen kunnen bestaan naast de authentieke, waarbij meteen aangetekend moet worden dat iedereen die vrijheid moet hebben, maar dat wie dan ook, dient te respecteren wat Nederland tot Nederland maakt. Daarbij is bijvoorbeeld de universele rechten voor de mens van essentieel belang om te worden toegepast, zowel door de bevolking als door de hogere en lagere overheden. Iedereen op gelijk wijze behandelen (grondwettelijk recht!), en daar hoort o.a. positieve discriminatie niet bij.

Beschouw Nederland als een huis waar men te gast is en de huisrregels gerespecteerd dienen te worden. Wie dat niet kan of wil, kan niet onder dat dak blijven! Makkelijker kunnen we het niet maken! Maar het huis kan ook niet meer bergen dan waarvoor het gebouwd is...

Hyppo Kriet | 11-06-08 | 00:42

@bottehond
Ik erger me inderdaad eerder aan het gemak waarmee hij voor een groot deel van de bevolking wordt weggezet als een halvegare racist dan aan de inhoud van zijn retoriek.
Toch denk ik dat het ook mogelijk is zonder al te krachtige taal rake dingen te zeggen in het Islamdebat, zonder daarbij dus een deel van de bevolking tegen het zere been te schoppen. Als leider van een democratische partij lijkt het me vooral zaak zoveel mogelijk mensen met dezelfde mening te mobiliseren. Dit hoofddoel lijkt voorbij geschoten te worden door zijn krachtige retoriek.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:41

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:27

Heb je de islamisering van Nederland van Pin gelezen?
Pin geloofde in co-existentie met de islam.
Wilders geeft een stem aan het voortschrijdend inzicht sinds 2002.

bottehond | 11-06-08 | 00:40

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:32

We motten ons juist níet neerleggen bij de aanzweigheid van de islam.
We maken een probleem van kernafval
omdat we volgende generaties er mee opschepen.
Historisch feit: waar de islam zich nestelt zorgt ze ALTIJD vroeger of later voor problemen. De islam slaapt soms en vervloeit met de omgeving.
Maar als de noodzaak er is toont ze steeds haar ware gezicht.
Een imperialistische sekte die 1400 jaar terug is geprogrammeerd om quasi onoverwinnelijk te zijn, met complete handleidingen.
Ergo: geen halve maatregelen. Doorpakken als je het momentum hebt.
Moslims, bonjour. Exmoslims: wellekome.

bottehond | 11-06-08 | 00:38

overdreven retoriek.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:27

Ik herhaal mijn kritiek. Die retoriek is inhoudelijk volkomen juist.
Ik ben erg benieuwd wat je échte probleem nou is met Wilders.
Is hij te ordinair? Loopt hij te ver voor de troepen uit?
Dat hij het poldermodel op dit dossier opgeblazen heeft?
Dat heeft niet Wilders gedaan, de aanzwellende kritiek op de islam was al aardig op stoom aan het raken voor Wilders uit de VVD stapte.
Dat groeiend bewustzijn zie je ook in andere landen, waar geen Wilders in het parlement zit.

bottehond | 11-06-08 | 00:34

@ bottehond
We zijn het toch echt eens over de Islam. Ik kies slechts voor deze halve maatregel omdat de wereld nou eenmaal geen Utopia is en achterlijke dogma's helaas nog lang niet verdwenen zijn van deze aardbol. We zullen moeten omgaan met de aanwezigheid van de Islam, of we het nu willen of niet. Dat dat dan door keiharde repressie moet gebeuren lijkt me voor de hand liggend niet?

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:32

@bottehond
Ook over Wilders heb je in zekere mate gelijk. In mijn hoofd speelt echter nog steeds de vergelijking met Fortuyn die hij toch zeker bij lange na niet doorstaat. Zijn bijdrage aan het Islamdebat heeft slechts geleid tot een ongezond wij-zij denken, niet alleen tussen moslims en niet-moslims, maar inderdaad ook tussen de verschillende meningen op dit gebied. Wat Wilders zich mag aanrekenen, is dat hij zich braaf heeft laten misbruiken door de media om iedere vorm van Islamkritiek weg te zetten als haatzaaierij.
Wat Nederland nodig heeft, is een politicus die boven dit soort zwartmakerij staat en rustig en beheerst zijn standpunten duidelijk blijft maken zonder te vervallen in overdreven retoriek.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:27

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:14

Nu dicht je mij zaken toe die ik niet voorsta en wel op ethische gronden.
We verschillen kennelijk van mening of de islam uitgeroeid moet worden,
Met alle nare bijverschijnselen (zoals jouw harde dwang)
Of dient ze lokaal in Nederland gepacificeerd te worden.
Dat laatste lijkt me, gezien dat de herislamisering van de moslims
Een mondiale aangelegenheid is.
Mijn analyse wijst uit dat de islam met wortel en tak uitgeroeid moet worden,
Wegens fundamentele onverenigbaarheid met onze mores.
De oplossing: islamisten repatriëren en zij die willen blijven
Zweren de islam af.

Maar wel jammer dat je niet ingaat op mijn kritiek op jouw kritiek op Wilders in mijn vorige post. Try again.

Ow... enne: het beste vriendje van mijn jongste zeauntje is een moslim. En ik ben supersupporter van Boulahrouz. Ik generaliseer en differentieer tegelijkertijd. Het is niet het één of het ander. Dat kan heel goed samen.

bottehond | 11-06-08 | 00:26

Wij hoeven ons wat mij betreft namelijk niet te verlagen tot het niveau van de middeleeuwse herdersvolkeren om dit conflict op te lossen.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:18

@bottehond
Jij maakt een overhaaste generalisatie door moslims gelijk te stellen met de Islam. Wat betreft de Islam zitten we waarschijnlijk op 1 lijn. Waar ik bang voor ben is dat er door het creeëren van een wij/zij gevoel in het conflict ook aan de zijde van de moslims onschuldige slachtoffers zullen vallen. Je kleinering zal ik voor 1 keer door de vingers zien, als je me belooft geen kleine kinderen hun kop af te scheuren omdat ze toevallig moslim zijn.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:14

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:06

En scusi voor de vliegende tackel. Die neem ik terug.

bottehond | 11-06-08 | 00:13

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:06

Okay. Maar impliceert je visie dan ook niet tegelijkertijd dat het wij-zijdenken niet alleen bestaat, maar ook noodzakelijk is gezien de samenleving tot op het bot gespleten is over de islamfrage? Derhalve vervalt je kritiek op Wilders, lijkt me. Een in mijn ogen relevante discussie: verdient Wilders niet wat meer credits van zijn criticasters? Ik vind van wel (ik vind de man overigens nog soft vergeleken met jouw positionering).

bottehond | 11-06-08 | 00:12

Zie ook mijn eerdere reactie:

@Hyppo Kriet
Ik ben er net als jij van overtuigd dat geschiedenis zich vaak herhaalt en dat in de toekomst een buitenlandse overheerser ook in ons land niet valt uit te sluiten. Aan de hand van de aard van het islamitische dogma valt maar 1 ding te concluderen: Islam is Onderwerping, aan Allah en de Islam.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:08

@Bottehond
Ik zal je eens vertellen, ik acht het gewoonweg niet nodig om te strijden met de Islam. Duidelijkheid scheppen over wie er de baas is in ons land, dat is wat er moet gebeuren. Daar hebben we geen oorlog voor nodig, ongewenste componenten dienen verwijderd te worden en verzet daartegen met keiharde repressie de kop in gedrukt. Het is de fout van de regering dat het wellicht ooit nodig zal zijn dat ik de gewapende strijd zal moeten aangaan voor mijn vrijheid. Ik zou het een regelrechte schande vinden als de bestuurders van ons land niet in staat zullen blijken een simpel intern conflict op te lossen. Toch zul je weten dat de saracenen de vrijheid uit mijn dode handen zullen moeten rukken, want ik zal er staan.

Jacobus Matamoros | 11-06-08 | 00:06

Helaas is het creeëren van een wij-zij gevoel niet de oplossing in deze kwestie.

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 23:51

Sterker: dat is de enige oplossing.
Raar dat je met jouw nick kletst als een politiek correcte dhimmi.
De V bij Wilders staat, lijkt me, in eerste instantie voor de strijd om die Vrijheid met de soldaten van Allah.
Verander je nick, dude.
Santiago hates your guts (or lack of it).

bottehond | 10-06-08 | 23:57

De enige kritische kanttekening die van mij uit zal gaan, omvat het buitenproportioneel gebruiken van het woord 'vrijheid' door blijkbaar zowel de NSB als de PVV.
Dit woord draagt natuurlijk een krachtige lading, maar kan op verschillende manieren gebruikt en geïnterpreerd worden. Ten eerste is er de 'vrijheid tot', zoals vrijheid van meningsuiting. Daarnaast is er echter ook de 'vrijheid van', die een zekere bedreiging daarvan insinueert.
Waar in een publiek debat gebruik wordt gemaakt van zo'n term, is er een kans dat de grenzen van de verschillende interpretaties gaan vervagen. Zo wordt de krachtige positieve boodschap van 'vrijheid tot' door dhr. Wilders gelinkt aan de 'vrijheid van' de Islam.
Op zich is het geen onlogische conclusie dat onze vrijheid tot bedreigd wordt omdat we niet vrij van de islam zijn. Toch blijf ik erbij dat het opportunistische gebruik van het woord 'vrijheid' door dhr. Wilders riekt naar hetzelfde soort populisme dat althans op deze poster gebruikt werd door de NSB.
Helaas is het creeëren van een wij-zij gevoel niet de oplossing in deze kwestie. Wel moeten duidelijke grenzen worden gesteld aan hetgeen toelaatbaar geacht wordt door Nederland. Een dubbel paspoort biedt daarbij natuurlijk een unieke kans tot uitzetting.

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 23:51

Een meeuw staat voor vrijheid? Een meeuw staat bij mij meer voor schijt op je nieuwe jas!

OneandOnly | 10-06-08 | 23:36

Dat NSB-beest is volgens mij een albatros hoor. Tjek die snavel dan.

Technix | 10-06-08 | 23:19

@CoffeePatch | 10-06-08 | 22:29 ,
nee, gaat alleen op voor NEDERLANDERS die bij de SS in dienst gingen.
niet zo naïef joh.

vander F | 10-06-08 | 22:54

vander F | 10-06-08 | 22:18
Verwacht nog een artikel van Gjalt in het Historisch Nieuwsblad over mijn post van 12:20 in dit topic.

CoffeePatch | 10-06-08 | 22:29

Gjalt de pot verwijt de ketel. Sodemieter op kut comunist!!!

Death Wish | 10-06-08 | 22:26

@CoffeePatch | 10-06-08 | 22:04
ach ja, kameraad Gjalt.

Beroeps populist

vander F | 10-06-08 | 22:18

*is ie weg?*

vander F | 10-06-08 | 21:52

@Helaas niet beëindigde Domheid | 10-06-08 | 21:11

- 1: Je houdt de werkelijke kwestie maar wijselijk buiten je reaktie. Dat heet: opzettelijke domheid ofwel: bewuste wegkijkerij;
- 2: Je gaat gauw op een andere toer met "een werkelijk begrip voor het concept religie ben ik op GS nog niet tegengekomen". Tja, los van het feit dat het daar niet over ging toon je hiermee aan dat je over zeer veel comments hebt heengelezen. Er zijn hier een aantal mensen met een rotsvaste blik op religie, zowel onder mijn medestanders als onder mijn opponenten. Dus het is onzin wat je zegt, nog meer dan al blijkt uit het feit dat je er zelf een karikatuur van maakt met je opmerking "Beetje rukken, zuipen en atheist wezen is toch de hoofdstroming?"

Niet proberen je uit verloren discussies te redden met onzin, oké? Daar verwerf je slechts disrespect mee.

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 21:43

harby en bebaarde,

Ja, jullie belonen de groepbreker, de solist, de diva. In de echte wereld zijn dat de mensen die buiten de boot vallen. Veel succes met de visboer, maar een werkelijk begrip voor het concept religie ben ik op GS nog niet tegengekomen. Beetje rukken, zuipen en atheist wezen is toch de hoofdstroming?

bottehond,
hoezo reageer je nog op mij?
Je hebt me als een kakkerlak doodgetrapt, na veel gescheld en getier. Argumenten heb ik daarbij niet gehoord.
Je hebt jezelf gediskwalificeerd. Over en sluiten maar.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 21:11

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 20:00

Ik blijf me verbazen over jouw aanmatigende toontje. Niet gehinderd door een begin van kennis, laat staan gedegen analyse kwaak je post na post dat islamkritiek nonsens is en voortkomt uit latent racisme of domheid. Daarmee bewijs je dat we vooralsnog vergeefs wachten op het eind van jouw domheid. De zelfingenomen pedante toon van je comments, die je ondanks de stortvloed aan bewijzen dat jij de plank volledig misslaat, doorlopend aanslaat doet me vermoeden dat je iets mankeert. Uit het autistisch spectrum, zeg maar.

OT
Het zou de PVV-critici sieren indien men zou beseffen dat Wilders een uiterst relevante factor is in het islamdossier. Vooral bv het masker van marcouch gevallen is zou men zo stiiletjesaan meer waardering voor de man en zijn bezighouden kunnen betonen. Wie blijft hangen in het oude jaren '80 denken is niet meer serieus te nemen. Wat je verders ook van Wilders denkt, overigens.

bottehond | 10-06-08 | 20:56

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 20:36
''En ik "blijf het zeggen": Mensen die hun partij uitgegooid worden omdat ze van mening zijn dat Turkije nooit lid mag worden van de EU, en dat het afgelopen moet zijn met de islamisering van Nederland, verdienen een lintje, en zijn het aan hun opvattingen verplicht in de kamer te blijven zitten en een eigen partij op te richten die het zittende establishment de stuipen op het lijf (en in de gordijnen) jaagt!''
-
Amen.

Harby de Kafir | 10-06-08 | 20:39

@Helaas weer op de terugweg naar Domheid | 10-06-08 | 20:00

Je hanteert een aantal onjuiste definities:

- "De islam" is geen "groep";
- "De islam" is geen "organisatie" noch kent zij een "organisatie" zoals bijvoorbeeld de katholieke kerk die kent;
- "De islam" is i.d.d. "een van de grote wereldreligies", maar desondanks in de 7e eeuw bedacht als krijgsreligie om de Perzen aan te vallen;
- "De islam" werd in 1943 door Heinrich Himmler aangeduid als "de perfecte krijgsreligie", dit n.a.v. de (walgelijke) prestaties van de islamitische SS-divisies Handschar, Kama en Skanderbeg op de Balkan. Deze islamitische SS-divisies waren opgericht door een groot bewonderaar van Hitler, de groot-moefti van Jeruzalem Hajj Amin al Husseini, lichtend voorbeeld voor o.a. Yasser Arafat en dhr. O. bin L. (dat is allemaal gedocumenteerd);
- Wat betreft het al dan niet kunnen worden van "een specialist op het gebied van Islam en Koran": Ik ben zo'n specialist, en daarnaast is de Marokkaanse schrijver Hafid Bouazza (al heel lang) van mening dat "zelfs de visboer op de Scheveningse pier een expert is inzake de koran, vergeleken met de gemiddelde moslim in Nederland".

En ik "blijf het zeggen": Mensen die hun partij uitgegooid worden omdat ze van mening zijn dat Turkije nooit lid mag worden van de EU, en dat het afgelopen moet zijn met de islamisering van Nederland, verdienen een lintje, en zijn het aan hun opvattingen verplicht in de kamer te blijven zitten en een eigen partij op te richten die het zittende establishment de stuipen op het lijf (en in de gordijnen) jaagt!

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 20:36

''Denk je nu echt dat een Limburger die 2 (ofzo) jaar geleden nog voor de conservatieve waarden in de VVD zat een specialist op het gebied van Islam en Koran kan worden?''
-
Twee jaar niet genoeg om een 'specialist' op het gebied van islam en koran te kunnen worden?... En de islam is niet jou ding zeg je? Taqiyya soms wel jou dingetje?

Harby de Kafir | 10-06-08 | 20:20

@Zeddegeizot | 10-06-08 | 19:58 Hmm, 5%? 10%? Ik weet het niet, 't is zeker een minderheid alhoewel misschien iets groter dan 5%. Maar anderzijds is het tevens zo dat nagenoeg het complete debat slechts door die minderheid wordt gevoerd. M.a.w: in de 100% zicht- en hoorbaarheid van thema's en argumenten is de denkende minderheid volledig aanwezig in de oppositie tegen het linkse media-pluche. De meerderheid daarentegen doet wat ze altijd doet: zwijgen (wat niet wil zeggen dat ze helemaal niet denkt), en stemmen (of niet stemmen):
- Vanuit de eigen portemonnaie;
- Vanuit een (terecht) wantrouwen tegen "Den Haag";
- Vanuit onvrede met de eigen situatie en waar het met dit land heen gaat.
Churchill zei het leuk, deed-ie wel vaker met die one-liners: "If you're young and not a socialist you have no heart. And if you're thirty, and still a socialist, you have no brains!"

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 20:16

De Islam is niet mijn ding maar wel een van de grote wereldreligien. De groep afdoen als een organisatie met weet ik niet wat voor nare doelen en/of oorsprong is onzin. Dat kun je niet iedereen opspelden. Het is enorm kinderachtig en dom om het dan maar te gaan benoemen als een haatzaaiende organisatie. Bovendien heeft een mens vrijheid van Godsdienst. Denk je nu echt dat een Limburger die 2 (ofzo) jaar geleden nog voor de conservatieve waarden in de VVD zat een specialist op het gebied van Islam en Koran kan worden?
Ik blijf het zeggen: Weg met de politieke mutanten! Mensen die hun partij uitgegooid worden dienen op te donderen uit de kamer en geen relpartij te beginennen.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 20:00

@Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 18:30
Leuk die laatste zin. Die denkerts maken slechts 5% uit van het electoraat. Oftewel: Het zijn die dombo's die bepalen wie jou regeert. Churchill: "The most powerful argument against democracy is a five minute conversation with the average voter."

Zeddegeizot | 10-06-08 | 19:58

Ach die Gjalt Zondergeld is een SP'er.

CoffeePatch | 10-06-08 | 19:39

@nu inderdaad op weg naar het Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:51

Wij beginnen het ergens over eens te geraken, zodat de werkelijke verschillen zichtbaar worden:

Inderdaad, "integraal de Islam met fascisme vergelijken is niet verboden", maar vóórdat we kunnen vaststellen of zo'n vergelijking "werkelijk nergens op slaat" zoals jij zegt, moeten we eerst even vaststellen dat Wilders DIE vergelijking NIET heeft gemaakt:
Wilders heeft 2 dingen gezegd:
-1: "De koran is voor een groot aantal moslims wat Mein Kampf was voor de volgelingen van Hitler";
-2: "De koran is een fascistisch boek".
Beide stellingen gaan over de koran. Dat is minder dan "de islam integraal", hoewel je de koran wel tot de kern van de islam mag rekenen.
Stelling 1 is aantoonbaar juist, hoewel tendentieus getoonzet.
Stelling 2 is juist voorzover haatzaaiende passage's letterlijk worden genomen en letterlijk in de praktijk gebracht. Als dit gebeurt is de koran een fascistisch boek.

Inderdaad, "een toevallige associatie van het PVV logo melden is dom en achterhaald". Of het ook "koren op de molen van Wilders" is, weet ik niet, maar is afhankelijk van je standpunt. In mijn standpunt is "koren op de molen" een dichterlijke overdrijving, ik vind: Als je een klap krijgt, moet je zomogelijk terugslaan, liefst iets harder, en of je 't nu doet of niet, je hebt i.i.g. het recht daartoe.
Dus als Wilders flink uithaalt naar die bezopen extreem-linksen, dan doet hij waartoe jij en ik en iedereen in mijn ogen het volste recht hebben.

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 19:26

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:51
"Integraal de Islam met fascisme vergelijken is niet verboden, maar slaat werkelijk nergens op."

Klopt als een zwerende vinger, de islam heeft meer weg van het nazisme dan van het fascisme.

Generaal Nguyen Giap | 10-06-08 | 19:26

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:05
"... de man is gek en verwijt een ander dat ie dat is."
-
Dus als je met je volle verstand (en daar ga ik maar vanuit) in de vrijheid die je in dit land gekregen hebt met het verkrijgen van het Nederlandse paspoort, de onderwerping en de waanzin van een analfabete, mentaal geretarderde pedofiele proleet uit de zesde eeuw boven de VRIJHEID verkiest; sterker nog: je hele leven ernaar richt, jezelf vijf keer per dag onderwerpt aan dwangneurose veroorzakende reinigingsrituelen, jezelf vijf keer per dag hersenspoelt met het herhalen van krankzinnigheden en voor elk aspect in je leven een geestelijk gestoorde dorpsgek (=imam) raadpleegt, mag ik je niet voor een halve zool verslijten maar moet ik r.e.s.p.e.c.t. hebben???
-
*proest*

Harby de Kafir | 10-06-08 | 18:56

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 18:30
Integraal de Islam met fascisme vergelijken is niet verboden, maar slaat werkelijk nergens op. En inderdaad, een toevallige associatie van het PVV logo melden is koren op de molen van Wilders. Dom en achterhaald.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:51

@Lord Leto die zichzelf op 10-06-08 om 18:15 wel héél erg te kijk zet met zijn merkwaardig bevel "Probeer je aan het onderwerp te houden ipv [bij gebrek aan inhoud] [dom] [op de persoon spelen]"
En dat zegt iemand die zichzelf in één zin 2 keer te buiten gaat aan volledig inhoudsloos "op de persoon spelen" en z'n daaraan voorafgaande bijdrage begint met "Geertje"?

Commentaar overbodig, please take some spice .....

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 18:39

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 16:53
Je snapt werkelijk geen hol van wat ik je heb aangereikt. Jammer.

Harby de Kafir | 10-06-08 | 18:36

@nog steeds vlakbij het Begin van de Domheid | 10-06-08 | 18:05

Men mag islam met fascisme vergelijken. Men mag ook het katholicisme met fascisme vergelijken. Of welke religie ook.
Dat jij dan meent dat daarmee "het begrip godsdienstvrijheid wordt geschonden" toont slechts aan dat jij een heel vreemd idee hebt over wat godsdienstvrijheid precies is. Daar moet je iets aan doen (serieus, hoor).
Men mag ook het communisme met fascisme vergelijken. Al ligt het voor de hand dat daar dan andere criteria voor opduiken dan bij een vergelijking met een andere religie. Maar er is geen enkele reden waarom het niet zou mogen.
Mag allemaal.
Echter, de vraag die tenslotte beantwoord MOET worden luidt: Wáárom werd de vergelijking gemaakt? Hoe valide is die reden?

Het PVV-logo mag gerust met dat van de NSB vergeleken worden. Ik zou niet weten waarom niet.
Maar het zal je duidelijk zijn dat óók daarbij de vraag beantwoord MOET worden: Wáárom werd de vergelijking gemaakt?
En in dit geval is die vraag al beantwoord in o.a. de identiteit van het clubje dat de vergelijking maakte: Om geen enkele andere reden dan de PVV te demoniseren, door de PVV te associeëren met de NSB. Een vermolmde en uiterst doorzichtige tactiek van extreem-links, waar geen denkend mens nog in trapt ....

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 18:30

Behaard smaalkopje Probeer je aan het onderwerp te houden ipv bij gebrek aan inhoud dom op de persoon spelen.

Lord Leto | 10-06-08 | 18:15

Geertje Je vergelijkt Mohammed met Hitler de Koran met Mein Kampf en Moslims met Fascisten.

Kan je dan onderstaande text even uitleggen .
OF BEN JE MOE VANJEZELF GEWORDEN

De PVV-fractieleider zegt dat hij 'moe wordt' van de vergelijkingen die steeds worden getrokken tussen zijn partij en die van partijen rond de Tweede Wereldoorlog

Lord Leto | 10-06-08 | 18:13

@Hassan-I-Sabah die zich op 10-06-08 om 17:38 te buiten gaat aan de vermaning "Als je uitgeraasd bent even nadenken dan", om vervolgens een paar zwaar suggestieve losse flodders af te vuren zonder enige onderbouwing of zelfs maar onderling verband.
"Even nadenken", beste Hassan-I-Sabah, betekent o.a. zich te realiseren dat het niet voldoende is maar wat te beweren en dan te menen dat het de waarheid is slechts omdat jij dat beweert.
Het bewijs dat men "even heeft nagedacht" manifesteert zich daarin dat men de ander niet alleen iets toebrult, maar tevens iets overhandigt om over "na te denken": de zogenoemde argumenten.
En dat men SUCCESVOL "even heeft nagedacht" zal dan bewezen worden doordat de ander middels het nadenken over die argumenten overtuigd raakt van de juistheid van je standpunt.

Zover ben jij helaas nog niet gekomen. Je roept maar wat en suggereert maar wat. Beetje PvdA-niveau, maar dan kleuterklas. Doe je best eens een beetje?

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 18:07

Bebaard kaalkopje | 10-06-08 | 17:51
Wilders vergelijkt Islam met facisme. Dat mag kennelijk wel.
(Alshoewel hij daar het begrip godsdienstvrijheid mee schendt, maar ach, we zijn de flauwsten niet.)
Zijn logo met dat van de NSB vergelijken niet.
Dat is geen retoriek, dat is meten met 2 maten, de man is gek en verwijt een ander dat ie dat is.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 18:05

@Begin van de Domheid | 10-06-08 | 17:25

Wat een holle retoriek uit het jaar nul pleegt u daar.
Wáár precies beweert dhr/mw appeltaartislekker "dat de hele Islam (iedereen/overal/altijd) op facisme lijkt"? (bedoelu trouwens met "lijkt", hm?)
Ik zie deze reaguurdert met de smikkellustopwekkende nickname slechts hulde brengen aan het standpunt dat het Fawaz Jneid, Mahmud el-Shershaby, Achmed Salam en zn. alsmede enkele tienduizenden andere moslimfascisten- en fundamentalisten vrij staat hun vergrijpen tegen de vrijheid met grote spoed verder in de woestijnen van herkomst te gaan plegen.
Dat is iets héél anders dan beweren "dat de hele Islam (iedereen/overal/altijd) op facisme lijkt".
Begrijptuwel?

Afgezien daarvan staat overigens de gestileerde meeuw (geheel afgezien van Tsjechov) al zeer lang symbool voor de vrijheid van meningsuiting.
Niet dat haatzaaiende breindode extreemlinkse microcefalen Zondergeld zich daar iets van aan zullen trekken .....

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 17:51

@ PietjePuk | 10-06-08 | 17:36

nou nee, inderdaad niet, de parlamentaristen gunnen je geen politieke vrijheid, nee. Dat was ook goed te zien in al de 'bedreigingsprocessen' op een kant waar burgers vervolgd worden als ze zeggen wat ze van hun regenten vinden, en op de andere kant de regenten zich op de vrijheid van meningsuiting gingen beroepen om hele groepen burgers tegen elkaar op te hitsen.

De vrijheid van de imam is net als die van wilders: de leider (s)preekt en de kudde mag d'r bek houden en dienen.

ni dieu ni maitre!

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 17:43

@ Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 17:16

Als je uitgeraasd bent even nadenken dan: noch de islamisten, noch de fascisten a la PVV gaan je de vrijheid gunnen, weinig individuele en zeker geen politieke. Ik vindt het verschil tussen de wildersen en brinkmannen op een kant en de haatimams op de anderkant ook niet bijzonder groot dan.

Beiden spreken dan ook de onderbuik aan, die vol met haat zit en het koele hoofd zo verhit dat er maar wartaal uitkomt (zoals de haattirade uit je posting).

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 17:38

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 16:53
In wat voor taal schrijf jij? oud hollands?
Hebben ze jou uit de middeleeuwen gebeamed?

"maar samen met anderen HANDELEN en dan om pre........................ ook gaat het niet volgens hun wetten en regels"

Even voor de goede orde meneer de mosselman, iedere politieke partij in Nederland is tegen personen of organisaties die de wetten van dit land overtreden en dus niet alleen de PVV ontneemt jou het recht om wetten en regels te overtreden.
Er bestaat niet zoiets als 'het recht om wetten te overtreden', ook niet voor moslims! Comprende!

PietjePuk | 10-06-08 | 17:36

De voormalige NSB had een oranje leeuw in haar logo.

Volgens de zienswijze van Gjalt Zondergeld van het Histerisch Nieuwsblad rechtvaardigt dat een vergelijking met de Nederlandse overheid inclusief de familie Von Amsberg.

Sidi Tammentis | 10-06-08 | 17:34

appeltaartislekker | 10-06-08 | 17:12
Dusseh, zeggen dat de hele Islam (iedereen/overal/altijd) op facisme lijkt mag wel en zeggen dat het logo van de PVV op dat van de NSB lijkt niet?

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 17:25

Hulde !

appeltaartislekker | 10-06-08 | 17:23

Ons, Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 16:53? Wie zijn dat, "ons"?
Moslimfascisten- en fundamentalisten (not a big difference) zullen van "ons" exact de vrijheid krijgen die voor hen passend is: De vrijheid namelijk om met grote spoed af te reizen naar de woestijnen van herkomst. Die vrijheid gunt "ons" ze wel, daar zijn "ons" niet zo moeilijk in.
En normale mensen, die zijn zo vrij, joh, daar bemoeien "ons" "ons" niet eens mee. Mogen allemaal lekker doen en laten wat ze willen, in "ons" land.
En de moslimfascisten- en fundamentalisten mogen dat óók, alleen niet in "ons" land. Maar natuurlijk wèl in hun land. En "ons" willen ze met alle plezier helpen om dat zo gauw mogelijk dáár te gaan doen. Of het daar in hun land leuk gevonden wordt, of het daar mag, hoe men er aldaar mee wenst om te gaan, dat moeten ze daar verder maar lekker zelf uitzoeken.
Dáár. Niet hier. Bye bye Fawaz Jneid, bye bye Mahmud el-Shershaby, bye bye Achmed Salam en zn. bye bye enkele tienduizenden anderen: Jullie horen hier niet!

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 17:16

Wat een onzin allemaal zeg.

Zo is in ieder symbool wel ''iets'' te vinden.

alsof er hier ook maar 1, 1 iemand is die WIST dat de NSB partij OOK een meeuw heeft gebruikt.
Alsof Geert Wilders dat wist.
En als die het wist, zou hij de meeuw echt niet hebben gebruikt !

een vogel word doorgaans gezien als het ''ultieme'' dier, ding, van vrijheid.
Niet zo gek dus dat Geert dit logo/dier heeft gebruikt als logo voor zijn partij.

Geert is tenminste eerlijk.
Tenminste, laten we het zo zeggen dat hij gewoon het helderste overkomt, hij lult nergens omheen, is gewoon duidenlijk, of je het er nou mee eens bent of niet (dat is aan de democratie)

Van Woutertje, Balin, en Balkenende himself kunnen we maar al te goed zeggen dat ze overal zo breed mogenlijk omheen moeten lullen.
En komen hun dus eerder in aanmerking voor NSB praktijken dan Geert Wilders.

+1 voor Geert.

appeltaartislekker | 10-06-08 | 17:12

@ Harby de Kafir | 10-06-08 | 16:45

wat mij opvalt aan je vrijheidsbeeld is dat er een collectieve dimensie ontbreekt. Vrijheid is niet alleen wat JE kan doen voor JEzelf (das de comsumptievrijheid die je nog de pvda nog de faschisten willen afpakken, en zelf de musulmanen laten je met rust allang je niet anderen erbij betrekt ), maar ook de vrijheid om je ZONDER BENMOEINIS TE KUNNEN ORGANISEREN en ook als zodanig naar buiten te treden.

Dat is dan de echte politieke vrijheid, waar je niet alleen als individu mag denken en zeggen wat je wil (of wat je kan betalen) maar samen met anderen HANDELEN en dan om precies te zijn met de regenten in concurentie treden en door samen op te treden hun macht en invloede kan beperken, ook gaat het niet volgens hun wetten en regels

Deze vrijheid gaat de PVV en soortgelijken ons zeker ontnemen als ze de gelegenheid krijgen. Maak je borst maar nat!

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 16:53

'Fitna' lijkt ook niet op 'De eeuwige Jood'.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 16:51

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 15:57
"Gaan we nou echt ons toekomst aan deze druilende fanatici overlaten?"
-
Hassan, in dit land kun je godzijdank voor een heel groot deel nog steeds ZELF je eigen toekomscht bepalen. Je hebt hier alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, te uiten, te studeren, te solliciteren of iets voor jezelf te beginnen. Jouw toekomst hoef je hier niet door de overheid, de imam, noch door de pastoor, de dominee, de rabbi noch door enige andere instantie of geestelijke te laten bepalen... Wat een VRIJHEID, niet?
-
Welnu, onder invloed van de islam, de gutmensch en de gristenhund dreigen deze (niet zonder slag of stoot) verworven vrijheden te grabbel gegooid te worden, voor zover ze dat al niet zijn. In het huidige politieke landschap herken ik in de PVV een van de weinige, zo niet de enige politieke partij/beweging die zich ervan bewust is dat onze VRIJHEID in het geding is en dat je 'het speelveld' inderdaad onder geen beding prijs kunt-, ja zelfs niet mág geven (mijn grootouders draaien zich om in hun graf) aan de 'moslimfundis'.
-
Maar ja... als je gewend bent je toekomst over te laten aan alles en iedereen behalve jezelf, kan ik me voorstellen dat VRIJHEID misschien zelfs wel wat bedreigend overkomt. De veilige keuze voor b.v. een pvda of een cda is dan weer snel gemaakt...

Harby de Kafir | 10-06-08 | 16:45

Gjalt Zondergeld en het Histerisch Nieuwsblad.

Duidelijker kunnen de gevolgen van erfelijke belasting niet aangetoond worden.

Sidi Tammentis | 10-06-08 | 16:23

Brandje | 10-06-08 | 16:19
En hopsee, daar hebben we er weer eentje !

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 16:20

Tja, de NSB: Vanaf 1939 past er maar één woord op: Landverraders!
(vóór 1939 waren er ook een hoop joden lid van de NSB, by the way).

Dus landverraders! En zo ken ik er nog wel een paar: www.vrijspreker.nl/wp/2008/06/na-verra...
(let maar niet op dat vogeltje linksboven, soms zit dat daar gewoon, en zo af en toe vliegt het weer eens weg, niks van aantrekken) .....

Behaard smaalkopje | 10-06-08 | 16:19

DIt lijkt toch voor geen meter op elkaar?! Dan kan je net zo goed zeggen dat de PvdA op de NSDAP lijkt omdat ze allebei rood in het logo hebben...

Brandje | 10-06-08 | 16:19

Dit is nou een mooi voorbeeld van het linkse uit de jaren tachtig. Toen Den Uyls maakbare samenleving een onmogelijkheid bleek toen vond linx zijn legitimatie alleen nog maar in tegen anderen roepen dat ze te rechts waren.
De vergelijking met de oorlog is daarmee iets typisch nederlands... kijk maar eens naar belgie, daar worden nationalisten zelden vergeleken met nazi-partijen. Zinnen als: dat soort dingen hebben we eerder gezien, we weten allemaal wartoe dat kan leiden of dit is heeel gevaarlijk, hoor je in het buitenland amper.
Het zegt ook iets over het soort argumenten dat linx heeft... geen. Alleen door anderen te bezwaren maakt men zijn punt.

Goldameir | 10-06-08 | 16:07

laatste keer dat ik een goed gesprek had met een meeuw deden ze nog niet aan politiek.... ze hadden het wel over iets met portretrecht enz.
-
De pielemoos die dit gepubliceerd heeft is een gevaarlijk man, zo'n hippie die de wereld wel even zou verbeteren. We zien allemaal waar het toe geleid heeft.
Uiteraard zal het allemaal weer onze schuld zijn omdat we niet solidair waren!
Gjalt je bent een haatzaaier..... met hippies zoals jou hebben we geen gestapo meer nodig, als er iets met wilders gebeurd kleeft zijn bloed o.a. aan jouw handen
Als je respect wil moet je maar in n-korea gaan demonstreren tegen nukes, mislukte tomatengooier!!

El Donkey | 10-06-08 | 16:02

hoeveel oorlogen is dat nou al niet geleden???

pacha | 10-06-08 | 16:01

@ Jacobus Matamoros

Hieruit begrijp ik dat je het veld better niet aan PVVmoslimfundis kan overlaten, anders gaat er wat mis. De vernuft hoef je daar niet te zoeken, maar ook niet bij TONs of soortgelijken. Daarom geloof ik ook weinig van al de peilingen. Gaan we nou echt ons toekomst aan deze druilende fanatici overlaten?

nee schreeuw de meeuw!

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 15:57

kunnen/willen/doen

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 15:43

@Hyppo Kriet
Ik probeer slechts complexe materie in een herkenbaar en eenvoudig systeem te plaatsen om het begrijpelijk en logisch te maken. Zou je wellicht kunnen reageren op de inhoud en niet op de vorm?

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 15:41

Garreth Weldon heerscht en de lafhartige dhimmy's en guttmenschen weten het...

Ome Geert gaat, hand in hand met de door Rita V. uitgekotste Ayaan, uiteindelijk meer betekenen voor de emancipatie van moslima's en de huidige generatie allochtone jongeren dan CDA en PvdA ooit hebben gedaan. En ja, dat steekt.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 15:28

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 11:58

In de loop van de jaren veertig werden Joden vergast. Moesten die daar toen ook maar aan wennen?

Ik wil maar zeggen: als iets fout is, dan is het fout en wennen is gelul. Wen maar aan longkanker, wen maar aan het feit dat je man je dagelijks een beuk verkoopt en dat je familie je verkracht.

'Wen er maar aan' is zo links. Het geeft aan dat links het ok vindt en zeer gefrustreerd haar kop in het zand steekt als haar dogma scheuren in de realiteit vertoont.

Dus het einde der domheid is nog niet. U bent springlevend.

NoMinister | 10-06-08 | 15:26

@ Jacobus Matamoros

Hieruit begrijp ik dat je Fase 1 van de cursus Nederlands nog doorloopt: rekenen met woorden

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 15:23

Intolerant + Intolerant = BOEM!

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 15:16

Islam = Onderwerping = Intolerant
Nederland = Tolerant
Intolerant + Tolerant = Onderwerping = Islam

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 15:15

Er wordt toch nergens gezegd dat de NSB en Wilders verder op elkaar lijken? En het klopt toch gewoon dat ze beide een meeuw in het logo hebben? Maar als je dat constateert, zonder er een waardeoordeel aan te hangen, heb je het opeens gedaan.

Dat GS aan elk bericht een waardeoordeel moet hangen, wil nog niet zeggen dat dit in Nederland tot standaard verheven dient te worden. 1+1 blijft gewoon 2, wat je er ook van vindt.

Broxy | 10-06-08 | 15:13

@Hyppo Kriet
Je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt.

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 15:11

Onkel Adolf | 10-06-08 | 14:49
Kijk nou eens zeg, nationaal-socialistische selbsthass.
Dat heb ik nog net eerder gezien.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 15:03

Begrijp me goed, de vrijheden die we hier in Nederland kennen mogen niet aangetast worden! Niet door moslims, joden, Groningers, Limburgers, Belgen of - als 't weer zouden flikken, de Duitsers! Die vrijheid biedt niet alleen rechten maar ook plichten, ook voor de nieuwe Nederlanders: niet hun geloof of cultuur opleggen bij anderen; keep it to yourself! Als een Jehova Getuige (om maar eens een ander geloof erbij te nemen die van onderwerpong houdt) bij mij aan de deur komt en hij/zij steekt een voet tussen de deur (ten teken dat hij koste wat 't kost, zijn geloof wil uitdragen of opleggen) dan kan hij/zij bij mij terstond een catalogus inkijken van redelijk goedkope kunstvoeten! Houdt hij/zijn voeten echter thuis, dan doe ik gewoon de deur dicht! Want dat is namelijk MIJN vrijheid! Dat geldt dus ook, wat mij betreft voor moslims en andere geloofs- of levensovertuigingen: blijf af van de Nederlandse cultuur en respecteer ten volle de vrijheden die wij hier kennen! Zo niet, dan kan Nederland niet het land zijn waar de desbetreffende 'oplegger/dwingeland' kan verblijven. Retour afzender! Als een Nederlandse vrouw in Iran rondloopt dan dient zij zich te confirmeren aan de daar geldende regels ten aanzien van klederdracht. Omdat ze dat in Iran zo hebben bepaald. Hier in Nederland geven we vrouwen gewoon een hand, zijn ze gelijkwaardig aan mannen en is er geen sprake van onderwerping op grond van wat dan ook. Vrijheid!!! Dat vieren we elk jaar op 5 mei en dat geldt voor iedereen! Dit land, dit volk is al eens onderworpen in het verleden en dat door Moffen, Spanjolen en Fransozen, maar het kan niet zo zijn dat er een beweging ontstaat die dat van binnenuit flikt! Niet vanuit de rechterflank van de politiek of ter linker zijde, noch uit overwegingen van relgieuze of levensovertuigende aard!

Amen!

En dan volgt er nu een collecte voor het Leger des Heils wegens het aanschaffen van 10 Leopardstanks ten behoeve van huis-aan-huis-evangelisatie!

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 15:02

Aan de andere kant is een meeuw wel een goed logo voor een protest partij, links of rechts. Maakt een hoop lawaai en stennis, schijt overal op, jat alles voor je neus weg en doet uiteindelijk helemaal niks. Oppertunisten pur sang.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 15:01

Onkel Adolf | 10-06-08 | 14:49

Maar dan wel subsidie vragen voor het nieuwe nest in het verre westen. Je kan als linkse vogel immers niet naar een blinde muur kijken, laat staan dat je te ver moet vliegen naar je werk. Vliegen doe je sowieso met stijl, economyclass is voor van die pauperige trekvogels die twee x per jaar naar de zon trekken.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 14:55

@Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 14:33:
En de Islam is er nu juist daarom op gericht om die materiële welvaart tegen te gaan, te verafschuwen, er tegen te strijden. Om zichzelf in stand te houden worden de aanhangers dom en arm gehouden en onderdrukt. En dat doen ze zichzelf aan door hun achterlijke leefregeltjes die ze vervolgens aan iedereen willen opleggen.
Aardige paradox, nietwaar?

koerbagh ® | 10-06-08 | 14:53

@ Hyppo Kriet 14:11
een zeer recente poll gaf aan dat de pvv - als er nu verkiezingen gehouden zouden worden - op 8 zetels zou uitkomen. minder dus dan hun huidige zetelaantal in de tk. verder gaat 't hier in 0031 economisch nog steeds heel aardig. gedeeltelijk met behulp van leen, dat dan weer wel. als mensen wat te verliezen hebben (materiële voorspoed), is de actie-bereidheid over het algemeen niet zo groot. tijd genoeg dus om díe maatregelen te nemen, die nodig zijn om de 'beweging uit onvrede' de wind uit de zeilen te nemen.

baba4oog | 10-06-08 | 14:52

Kenmerk van (s)linxe types:

1) Aankomen met een heleboel geschreeuw en gefladder
2) De hele boel volschijten
3) Als het ze te heet onder de voeten wordt, onmiddellijk met de noorderzon vertrekken...

Wie heeft nu de MEESTE overeenkomsten met de NSB... (waar stond die 'S' nou toch ook alweer voor...???)

Onkel Adolf | 10-06-08 | 14:49

"De eerste toenaderingspogingen komen echter maar moeizaam op gang omdat de meeuwen erg agressief zijn tegenover elkaar. Ze bewaren altijd een ruime onderlinge afstand. Wordt deze afstand te klein, dan neemt één van de dieren een dreigende houding aan, met een laag naar voren gestrekte hals. Op dat moment kan het tot een gevecht komen en dan slaat het vrouwtje vaak op de vlucht."

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 14:48

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 14:33
''Zodra iedreen verzorgd is met huisje boomtje beetse, houdt het geloof van zelf op.''
Verzorgd? verzorgd? Wat is dat voor een lamlendige linksche grondhouding, hassan?
Werken voor je centen zul je; tot je er deaud bij neervalt!
Me verdiepen in de verrotte ziel van gutmenschen? Kom op zeg!
-
Nederland, het paradijs voor de bezielde parasiterende medemensch.

Harby de Kafir | 10-06-08 | 14:46

Volgens mij bevat het NSB logo een kokmeeuw en is Geert's vogel een kapmeeuw!

rothbard | 10-06-08 | 14:40

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 14:33
onoplosbare materiele problemen los je op door je te ontwikkelen, en te werken. Niet door ouwe sprookjes uit alle macht nu te willen blijven geloven (laat staan ernaar te handelen) en anderen te minachten die zich wel ontwikkeld hebben. Als de tijd die nu verspild wordt aan wat mensen 1400 jaar geleden hebben geschreven zou worden besteed aan wat recenter werk waren er helemaal geen materiele problemen voor die groep.

Pierre Moustache | 10-06-08 | 14:38

@Hyppo Kriet
Ik ben er net als jij van overtuigd dat geschiedenis zich vaak herhaalt en dat in de toekomst een buitenlandse overheerser ook in ons land niet valt uit te sluiten. Aan de hand van de aard van het islamitische dogma valt maar 1 ding te concluderen: Islam is Onderwerping, aan Allah en de Islam.

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 14:37

@ Harby de Kafir | 10-06-08 | 14:20

de islam gaat het net zolang maken als zijn potentiele aanhangers onoplosbare materiele tekorten hebben. Zodra iedreen verzorgd is met huisje boomtje beetse, houdt het geloof van zelf op.

De kerken lopen toch ook niet leeg omdat de ex gristen opeens slimmer zijn geworden of zo. Nou nee, die hebben geen tijd meer voor de kerk, want zondag gaan ze winkelen bij ikea of iets dergelijks.

verdiep je eens in de menselijke ziel, man, paradijs op aarde ipv paradijs in de hemel!

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 14:33

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 14:11
Ga je als de sodemieter een keer goed in de islam verdiepen man!
Tenzij je natuurlijk een onderworpene, gutmensch dan wel dhimmi bent; dan vallen post en nick volkomen te verklaren...

Harby de Kafir | 10-06-08 | 14:20

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 14:11
Juist deze angst misschien toch een fascist te zijn verhindert veel mensen te zeggen wat ze dwars zit. (Theo, kanaleneiland, je nichtje neuken, zeuren over klotegeloof & koetkoeltoer, onevenredige aanslag op sociale voorzieningen, minachting van westerlingen etc.)
Als we dit niet mogen zeggen, laat staan er iets aan doen, verandert een pukkel in een groot abces, en dan komt er een enorme uitbarsting van etter, vroegof laat.

Pierre Moustache | 10-06-08 | 14:16

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 14:11

De vraag is alleen hoe je straks de mensen naar de kampen moet krijgen met al die files. Dat heeft Rita wel goed in de gaten.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 14:15

@DatDus 11:33

Niets mis met uw ogen, lag aan de kleurinstelling van mijn lappie. Zie nu achter een ander scherm dat het idd rood is.
Dus u hoeft niet naar H. Anders, valt reuze mee uw kleurdoofheid.

H.A. Ram | 10-06-08 | 14:14

Er wordt ergens een vergelijk gemaakt met joden en moslims, maar laten we wel zijn, tijdens WWII is hier in Nederland hier en daar welwillende medewerking verleend door Nederlanders aan de Moffen om joden weg te krijgen. De Nederlandse versie van "Dat wist ik niet..." (Ich habe es nicht gewüst) is lariekoek, de Nazi's hadden geen zomervakantiekampen in gedachten voor joden...
Punt is wel dat er in de politiek, in de Nederlandse politiek wel te verstaan, een beweging ontstaan is uit onvrede, die nu op de moslims focust, als zijnde het gepeupel dat de oorzaak is van alle 'ellende'... We moeten ons realiseren, zowel links als rechts van het politieke spectrum, dat de NSB ook als een kleine beweging is begonnen en uiteindelijk menig landgenoot op de trein zette richting vernietigingskampen. De geschiedenis herhaalt zich op een of duistere manier, kijk naar het voormalige Joegoslavië en andere landen, waarin bepaalde bevolkingsgroepen uitgemoord werden/worden louter vanwege hun afkomst. "Nie wieder", zegt men tegenwoordig in Duitsland, maar in de politiek is dat een loze term, het kan overal wéér gebeuren...

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 14:11

Dhr.Zondergeld is niet goed bij zijn paasei.Stichting de Meeuw uit Rotterdam bijvoorbeeld zet zich al tijden in voor kansenkinderen van 0 tot 18. Ik heb sterk de indruk dat het nou juist niet de bedoeling is om de kids een groet te leren met het rechterarmpje schuin omhoog.Dhr Zondergeld doet wat oudlinks al jaren probeert, het demoniseren van een ieder die het regentenregime en de baantjesfabriek in Den-Haag niet meer ziet zitten.Zodergeld is een soort Rutger van Santen.Eng dus!

T@ Riest | 10-06-08 | 14:07

F. von Zeikhoven | 10-06-08 | 13:47
De stahlhelm bleek van alle helmvormen de beste bescherming voor het hoofd te bieden; vandaar de keuze voor die helm. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als het al voor handen is? ... Of is elke automobilist in een germaanse auto in jouw eaugen eauk een nazi?

Harby de Kafir | 10-06-08 | 14:01

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 13:57

Het is met meeuwen net zo als met pakkies Marlborro. Als je ze op een bepaalde manier vouwt komt altijd KKK tevoorschijn.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 14:00

Meeuwen zijn white supremacists en de grote mantelmeeuw heeft zelfs een bruinhemd aan.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 13:57

F. von Zeikhoven | 10-06-08 | 13:47
Oa het Spaanse en het Chileense leger hebben ze ook tot diep in de jaren 70 gebruikt. Van dat eerste leger weet ik bovendien dat ze de MG3, in feite een MG42 machinegweer in gebruik hebben/hadden.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 13:55

Varkens zijn haram, onrein. Meeuwen ook al?
Gjalt Zondergeld, stop met het leggen van dit soort idiote verbanden. Demoniseren (ben je soms PvdA- of SP-lid of zo?) heeft in dit land al eens iemand de dood ingejaagd. Er is niets fascistisch of NSB-erigs aan Geert Wilders of aan de PVV. Suggereer dat dan ook niet indirect.

Dorser | 10-06-08 | 13:53

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 13:48

Eensch! Pittbulls: de Finnen onder de honden!

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:50

En toch ben ik trots op de SP, PvdD en de PVV, want mede dankzij Dion en Marianne kunnen we iedere zondag met het hele gezin op het strand en in het bos weer allemaal legaal meegenieten van de ultieme Tokkie hobby, het houden van pitbulls.
Ik zeg je één ding, de eerste beste keer dat zo'n sekreet een kind van mij bijt, been ik hem helemaal uit met het Bowie mes dat ik speciaal voor gezinsuitjes aangeschaft heb. En zijn baas erbij als het moet.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 13:48

In het volgend nummer van het Historisch Nieuwsblad: VS gebruikt besmette helm
De helm van het Amerikaanse leger -de Fritz- doet denken aan de roemruchte Stahlhelm, een vinding van het Duitse Leger in WO I en geperfectioneerd door Hitler's Wehrmacht in WO II. Waar eerder de Stahlhelm zo'n 35 jaar na het einde van WO II nog sporadisch in Zuid-Amerikaanse legers werd gebruikt, blijkt de Fritz de feitelijke wereldheerschappij alsnog veroverd te hebben...

F. von Zeikhoven | 10-06-08 | 13:47

F. von Zeikhoven | 10-06-08 | 13:37

Paul Witteman, Robbie de Wit en Han Hollander staan ook op mijn lijstje...
Zegt het voort!

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:46

Oh ja, en de duinen moeten ook weg, met die racistische toppen van ze!

F. von Zeikhoven | 10-06-08 | 13:37

hij zegt alleen maar dat het op elkaar lijkt, trekt daar verder weinig conclusies uit en vergelijkt de pvv ook niet met de nsb. Alleen de logo's als je zegt dat de vlag van nederland op die van luxemburg lijkt zeg je toch ook niet dat de landen identiek zijn?

Dirkmans | 10-06-08 | 13:30

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 13:18

Die club komt niet aan de macht. Daarvoor is Geert teveel een one trick pony en zijn een groot deel van zijn kamerleden te LPF-achtig. Hij wil in mijn optiek ook niet zozeer behagen als wel tegen heilige huisjes aantrappen. Dat laatste mag hij, sterker nog, daarvoor zouden alle lafaards in Den Haag en beyond hem erkentelijk moeten zijn. Te vrezen valt eerder voor Rita Verdonk die wel uit is op de stem van 'het volk' (lees: onroerend goed proleten en nimby types die altijd wat te zeiken willen houden).

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:25

En kijk hier eens: ook de Gemeente Almere heeft een meeuw! <A href="http://www.klicked.nl/weblog/2006/04/24/de-nieuwe-mascotte-van-het-stadshart" target=_"blank">http://www.klicked.nl/weblog/2006/04/24/de-nieuwe-mascotte-van-het-stadshart</a>

De Ware Vrijheid | 10-06-08 | 13:22

@ LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:09

wacht maar tot die klup aan de macht is. ik huiver al.

verder ben ik het met je eens. 'Bloed aan hun handen' hebben in NL recentelijk vooral J. Cohen voor het maken van deportatiewetten en R. Verdonk voor het uitvoeren ervan.

wat de hamas betreft, wil ik wel erop wijzen dat deze klup in het leven is geroepen om de fatah (stel communisten volgens de CIA) het water af te graven. Net al al-quaida (toen nog de volksmudjaheddin = jihadstrijders) die dan afghanistan van de sovjets gingen bevrijden.

kortom, fascisme is eigenlijk altijd de reactie van de rijken op de armen die beginnen zich te organiseren om de rijkdommen beter te verdelen.

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 13:18

Gotthard | 10-06-08 | 13:11

Ja, maar alles is nazi. Met je vrouw naar de Ikea? > Nazi
Woensdag gehaktdag > Nazi
Fappen op Manon Thomas > Nazi
Bankieren bij de Postbank > Nazi

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:14

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:10
Ach scheisse...@ Lord Leto. Nou ja, adolf kon dus wel lezen en schrijven, in tegenstelling tot de proleet. Helemaal onterrecht dus die vergelijking! Hoe durven ze!

Harby de Kafir | 10-06-08 | 13:14

Jonathan Livingston Seagull was een zeemeeuw die verstoten werd uit zijn kudde omdat hij wilde doen wat hij zelf wou en dat was vliegen.

NFC | 10-06-08 | 13:12

Toen ik een tijdje terug het PVV-logo zag voor het eerst zag had ik al direkt een onwillekeurige Jeugdstorm-associatie. Ik snap wel dat van een ontwerper niet verwacht kan worden dat ie op de hoogte is van alle logo's uit het grijze (of liever gezegd: zwarte) verleden, desondanks blijft het een ongelukkige keuze.

Gotthard | 10-06-08 | 13:11

Harby de Kafir | 10-06-08 | 13:06

Kleine correctie. Ome Adolf mocht graag zijn ongetwijfeld kleine Oostenrijkse bierworstje in nichtje Traudl stoppen...

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:10

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 13:03

Now we're talking...
Al ben ik van mening dat Wilders' 'signaleringsfunctie' een stuk vredelievender is dan het gooien met bommen en granaten door Hamas. Op een of andere manier zie ik Geert, Dion, Hero en Fleur nog niet om het 'bloed' van de ongelovigen smeken.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:09

"Terwijl de PVV zegt dat alles beter wordt als de moslims weg zijn"
Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 13:03
-
Bron graag!

Fleauxe | 10-06-08 | 13:07

NSB is niet extreem rechts maar extreem links (socialistisch he).

DannyV | 10-06-08 | 13:07

Lord Leto | 10-06-08 | 12:55
Tsja, die vergelijking van mohammed de proleet met adolf hitler snap ik ook niet helemaal... Hoewel ze in hun waanzin natuurlijk ontzettend veel overeenkomsten vertonen kon adolf, in tegenstelling tot de proleet toch echt lezen en schrijven en was eva volgens mij ietsje ouder dan aïcha...

Harby de Kafir | 10-06-08 | 13:06

@ LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:50

Ik vindt er van alles mis mee dat religies mensen het paradijs beloven, zeker als dit met allerlei ontzeggingen op aarde gepaard gaat. Als mensen het beter willen hebben dat moeten ze hier en nu concreet aan werken ipv zich aan vage kledingregels houden, sommige spullen niet eten en te bidden/mediteren.

Ik vindt de overeenkomsten tussen PVV en bv Hamas trouwens stuiterend: al deze klups beloven namelijk het paradijs bij 'oplossing' van een schijnprobleem. Terwijl de PVV zegt dat alles beter wordt als de moslims weg zijn, zegt Hamas precies hetzelfde over de amerikanen of israeliers. Beiden voorkomen op deze manier dat de economische elites hun rijkdom moeten verdelen aan een massa ontheemden.

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 13:03

Maaier | 10-06-08 | 12:56

Of eigenlijk: we hadden al veel eerder kunnen zien hoe islamofascistisch het CDA is. Immers: islamgroen=CDA-groen. En Groenlinks-groen en D667-groen. Allemaal dhimmipartijen. Het kán geen toeval zijn.

Maaier | 10-06-08 | 13:00

Maaier | 10-06-08 | 12:56

Opa van Balkenende: zo dronken als een Russische boer van de kamptoren afgeflikkerd! (maar stil houden hoor!)

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 13:00

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:50

Wat dat discrimineren en excommuniceren van niet-moslims betreft zijn het net joden. Maar dat geheel terzijde.

Het groen van het CDA vertrouw ik ook al niet:

www.ataka.bg/

Duidelijk facistisch.

Maaier | 10-06-08 | 12:56

Geertje Je vergelijkt Mohammed met Hitler de Koran met Mein Kampf en Moslims met Fascisten.

Kan je dan onderstaande text even uitleggen .
OF BEN JE MOE VANJEZELF GEWORDEN

De PVV-fractieleider zegt dat hij 'moe wordt' van de vergelijkingen die steeds worden getrokken tussen zijn partij en die van partijen rond de Tweede Wereldoorlog

Lord Leto | 10-06-08 | 12:55

Heel nederland is vrolijk en blij dankzij de overwinning op Italie.

En Geertje is weer eens woedend

Lord Leto | 10-06-08 | 12:54

DiagnosisTyphus | 10-06-08 | 12:36
Die hoogspanningsmasten met die gestrekte armen, die zijn inderdaad goed fout

CoffeePatch | 10-06-08 | 12:54

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 12:33

Ho, stop. Jij komt zelf met het non-argument dat de moslims de joden van de huidige tijd zijn. Bovendien ga je slechts terzijde in op de terechte kritiek op de Islam. Er is niets mis mee als religies hun gelovigen het paradijs beloven. Alleen doet een groot deel van de Islamitische wereld iets veel ergers: zij discrimineert en excommuniceert allen die niet passen binnen de kaders van de Islam. Die filosofie heeft onder meer de Taliban en de Ayatollah's opgeleverd.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:50

En Trots op Nederland heeft het Oranje logo gejat...

Czar | 10-06-08 | 12:45

delano @ 12:17
Wilders mag best nazi-vergelijkingen maken, hij komt alleen niet geloofwaardig over als hij klaagt over nazi-vergelijkingen van anderen terwijl hij zelf aan nazi-vergelijkingen doet.

theedrinker | 10-06-08 | 12:45

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat de Nederlandse regering stappen onderneemt tegen dit soort uitermate kwetsende symbolen. De meeuw, als symbool natuurlijk net zo tekenend voor het Nationaal-socialisme als het hakenkruis, dient dan ook onmiddellijk uit het straatbeeld te verdwijnen. Waar halen wij Nederlanders de arrogantie vandaan om met haatsymbolen als meeuwen en varkens hele bevolkingsgroepen te kwetsen?

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 12:44

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 12:35

Heb je ook een punt. Dat gebeurt hier ook bijna aan de lopende band. Dan kan je de verontwaardiging inderdaad hypocriet noemen.

Achterdocht | 10-06-08 | 12:44

He............ Historisch Nieuwsblad google eens op logo meeuw. Kan je nog veel meer nsbers bedrijven vinden.

wILL | 10-06-08 | 12:44

Als de NSB nou een halve maan als logo had gebruikt, wat dan?

DiagnosisTyphus | 10-06-08 | 12:42

uit de bundel daar schrik je toch van de gedigt dode meeuw op strand

DODE MEEUW OP STRAND

Ja
uitsloven
met bochten en zo
en daar liggen
we dan

Dus Kouwes is ook fout?
Heiligschennis!

Patrick Bateman | 10-06-08 | 12:41

Is er al een eiqel geweest die het weer eens opneemt vooor dat "prachtige oude symbool" uit India ? Die mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 12:39

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 12:35
Hetgeen per direkt gedemonsteerd wordt door mijn waarde Koerbagh ® | 10-06-08 | 12:33 hehehe. Zeau voorspelbaar.

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 12:37

Dus de PvdA is de partij van anti-christ. Hun symbool is een roos met doornen.
Die werd vroeger gebruikt om Jesus belachelijk te maken met zijn doornenkroon!

amiga | 10-06-08 | 12:36

Flauwekul natuurlijk van het HN en zeker omdat het meest bekende NSB symbool een driehoek met daarin een NL vlag en een leeuw was. Wilders heeft wel gelijk wat dat betreft. Maar leuk gevonden is het wel en laten we wel wezen, ik zie hier vrij regelmatig de vergelijking SDAP, als voorloper van de PvdA, versus NSDAP voorbij komen. Als het een linksche partij betreft laten jullie ook geen kans onbenut, toch ?

Bigi Bana Boy | 10-06-08 | 12:35

@ LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:08 en Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 12:16

Als ik jullie was zou ik me niet zo blindstaren op de jodenmoslims. Dat is het juist. Mijn posting gaat over _economische kwesties_ van die dan afgeleid wordt door _nationalisme en xenofobie_ . Noch de joden, noch de moslims (wat als het de hindoes waren ?) spelen in deze samenhang echt een rol. Het gaat erom dat het de meeste PVV kiezers zelf niet zo breed hebben, maar dan hun grote leider volgen bij het trappen na bevolkingsgroepen ipv economische acteurs.

Net als de NSB nooit socialistisch was, noch echt wat voelde voor het vaderland, kan dhr Wilders de nederlanderij aan zijn reet roesten. Die verdedigt gewoon de belangen van de rijken tegen de armen (door de armen tegen elkaar op te stoken).

En om de grote zeikerts hier tevreden te stellen. _Alle_ religies doen eigenlijk hetzelfde: beloof de massa het paradijs zodat ze op aarde blijven werken en de bek houden.

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 12:33

@Prof. van Leipum
Ja, maar het is een meeuw

Jacobus Matamoros | 10-06-08 | 12:33

ben ik de enige die ziet dat de enige overeenkomst is dat het (op beide posters) twee vogels zijn?

dnnss | 10-06-08 | 12:32

Zoek en gezult altijd wel iets negatiefs vinden. Maak niet uit welk onderewerp.
Is het wel een meeuw? Ik heb altijd gedacht aan de soort van vredesduif....!

wILL | 10-06-08 | 12:31

Die vogel in het logo van de PVV zou net zo goed een duif kunnen zijn. En welke vogel het ook is, hij heeft wel rare kleuren.

Prof. van Leipum | 10-06-08 | 12:26

De volgende voetbalclubs zijn verdacht volgens Zondergeld:

Zandvoortmeeuwen
Zilvermeeuwen
Stormvogels
IJsselmeervogels

delano | 10-06-08 | 12:25

Pierre Moustache | 10-06-08 | 12:23
Doe maar de vijfde colonne, die is van net voor WO2, de Franco-symphatisanten in de Spaanse steden werden wel de 5e colonne genoemd.
Voor veel linkschmensen geldt; wat je zegt ben je zelf!

JosVerbeek | 10-06-08 | 12:25

@ CoffeePatch @ 12:19
Dat klopt. Bijbehorend beeldmateriaal: www.tellthechildrenthetruth.com/galler...
Verschillende nazi-kopstukken bewonderden overigens de islam. Dat vonden zij een ideale religie voor militairen.

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 12:25

@JosVerbeek | 10-06-08 | 12:19
Het paard van Troje is nog langer geleden, maar wel degelijk relevant. Of zullen we t 5e colonne noemen?

Pierre Moustache | 10-06-08 | 12:23

DiagnosisTyphus | 10-06-08 | 12:17

Zie mijn posting van 11.54 u.

delano | 10-06-08 | 12:21

Waarom moet eigenlijk die verdomde WO2 erbij gehaald worden? Dat is al zo verdomd lang geleden...

JosVerbeek | 10-06-08 | 12:19

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 12:16
Op initiatief van de Groot-Mufti van Jeruzalem Al-Husseini werd binnen de SS een speciale Bosnische moslim divisie opgericht, de Handschar (zwaard). De soldaten droegen een fez met ondermeer de SS doodskop. Voor elk bataljon was een imam. De divisie was bedoeld om te strijden tegen de partizanen van Tito. Ongeveer 20.000 moslims hebben in de Hanschar Divisie gediend. In Albanië werd een soortgelijke divisie opgericht, de Skanderbeg

CoffeePatch | 10-06-08 | 12:19

Ben ik nu de enige die hier vind dat die sukkel van een Zondergeld uit zijn nek lult? Volgens mij moet het criterium zijn dat er enige gelijkenis moet zijn. Ik zie in beide logo's 2 vogels... en toen ?

Karel Kruizenruiker | 10-06-08 | 12:18

Zelfs 'moderne' moslims kijken als puntje bij paaltje komt altijd neer op de westerse samenleving. Laatst hoorde ik op een terras nog een snorloze Turk tijdens een ruzie tegen zijn hoofddoekloze Turkse vrouw zeggen dat ze niet zo moest meegaan in de 'vrijheid' van de Nederlandse samenleving. Was niet goed voor het vrouwtje.
Er zal nog heel wat water door de Maas moeten stromen voordat moslims ons daadwerkelijk als gelijken zien en zich -binnen alle redelijkheid- aanpassen aan de Nederlandse samenleving. Politici als Wilders blijven bitterhard nodig om tegenwicht te bieden tegen ziende blinde en horende dove zogenaamd progressieve politici die vooral uit electorale motieven niets wezenlijks aan deze situatie doen.

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:17

Nee, dan de partijen met veel rood in de vlag.

DiagnosisTyphus | 10-06-08 | 12:17

Lord Leto | 10-06-08 | 12:12

Het is al 100 keer eerder gezegd: dat gesleep met de 2e WO wordt voortdurend door de politiek-correcten gedaan.
Dat gebeurt door mensen zoals jij en al die andere policor-figuren al eeuwen om critici van de multikul het zwijgen op te leggen omdat ze verder geen argumenten hebben.

Mag Geert Wilders dan ook eens als reactie?

delano | 10-06-08 | 12:17

Hassan-I-Sabbah probeert @ 12:04 op een slinkse manier moslims als de joden van tegenwoordig te bestempelen, terwijl men radicale moslims juist eerder als de nazi's van tegenwoordig zou kunnen bestempelen. Niet voor niets worden zowel het nationaal-socialisme als de islam door obsessieve jodenhaat gekenmerkt. En niet voor niets worden vrouwen, homoseksuelen, andersdenkenden, et cetera in zowel het nationaal-socialisme als de islam als Untermenschen gezien. Vandaar dat de nazi's het tijdens de Tweede Wereldoorlog het ook zo goed konden vinden met islamofascisten als Amin al-Husseini.

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 12:16

@Lord Leto | 10-06-08 | 12:13
Het verschil is dat Geerts vergelijkingen onderbouwd zijn met ter zake doende feiten en dat domme gelul over die meeuw kant noch wal raakt...

VanFrikschoten | 10-06-08 | 12:16

En partijen die nieuwe snelwegen willen en kinderbijslag goedkeuren nemen één op één standpunten van een controversiele Oostenrijkste politicus over. Moord en brand, iemand?

Ik vind meneer Wilders weinig indrukwekkend als politcus en soms overdreven onaardig in zijn uitspraken, maar deze flapdrol van een Gjalt (whaddefuck?) Zondergeld vind ik nog minder deugen. Wat een kansloos stuk vreten.

Achterdocht | 10-06-08 | 12:16

Over NSB'ers gesproken, de blauwe Postbank leeuw is overgelopen naar de Italianen
www.sponsorvanoranje.nl/

CoffeePatch | 10-06-08 | 12:15

Ik zou niet te veel waarde hechten aan symbolen en hun eventuele donkere verleden , vandaar ook dat ik zeg : "aan het kruis met hem !"

Gert Wolders | 10-06-08 | 12:13

Geertje Je vergelijkt Mohammed met Hitler de Koran met Mein Kampf en Moslims met Fascisten.

Kan je dan onderstaande text even uitleggen .
OF BEN JE MOE VANJEZELF GEWORDEN

De PVV-fractieleider zegt dat hij 'moe wordt' van de vergelijkingen die steeds worden getrokken tussen zijn partij en die van partijen rond de Tweede Wereldoorlog

Lord Leto | 10-06-08 | 12:13

ik dacht dat de demonisatiefase door oud-linksch al was afgerond?

DenLangel*l | 10-06-08 | 12:13

Geertje Je vergelijkt Mohammed met Hitler de Koran met Mein Kampf en Moslims met Fascisten.

Kan je dan onderstaande text even uitleggen .
OF BEN JE MOE VANJEZELF GEWORDEN

De PVV-fractieleider zegt dat hij 'moe wordt' van de vergelijkingen die steeds worden getrokken tussen zijn partij en die van partijen rond de Tweede Wereldoorlog

Lord Leto | 10-06-08 | 12:12

En daar gaat ie weer, geen voetbaloverwinning de daaraan helpt. +1 voor de these over de oer-ontevredenheid. Fleauxe, als je iets schrijft doe dat dan in begrijpelijke taal.

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 12:11

En de leeuw komt van links. De fatsoenlijke leeuwen dan.

Flippo | 10-06-08 | 12:10

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 12:04

Het mooie van de westerse samenleving is dat jij die mening mag hebben. Vreemd genoeg mag je tegen een Islamiet niet zeggen dat 'in zijn cultuur' iedereen die niet moslim is, of erger nog: vrouw, jeaud of heaumeau, gediscrimineerd en gekleineerd wordt. Dus, mijn waarde, wij zijn hier nou de nazi's?

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:08

De meeuw mag dan van rechts komen, de kogel komt veelal van links...

JosVerbeek | 10-06-08 | 12:07

sef9836 @ 11:51 schijnt niet te beseffen dat de islam, net als het fascisme, een totalitaire ideologie is die collectivisme preekt. Overigens is fascisme niet hetzelfde als nationaal-socialisme. Met de laatstgenoemde ideologie heeft de islam meer gemeen, vooral gezien de obsessieve jodenhaat die de islam sinds het begin van haar bestaan kenmerkt. Dat element ontbrak in eerste instantie bij het fascisme.

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 12:06

De Vredesmeeuw.

Kennie Die | 10-06-08 | 12:05

Halve garen als Zondergeld zullen er altijd blijven.
Hadden we niet jaren geleden een taalwetenschapper, naam ben ik even kwijt, die een boekje had geanalyseerd waarin werd afgerekend met de multiculturele samenleving? Het boekje heette "De ondergang van Nederland".
Op grond van wat hap-snap werk was hij tot de conclusie gekomen dat Gerrit Komrij het boekje geschreven MOEST hebben..

delano | 10-06-08 | 12:05

Opvallend, dat linksmensen altijd "fascisme" beginnen te brullen als de argumenten op zijn. Volgens mij is dat hun variant op "volgens mijn geloof" Hun manier van mededelen dat ze zeer verontwaardigd zijn en om fundamentalistische redenen de discussie willen beeindigen.

Pierre Moustache | 10-06-08 | 12:04

De belangrijkste overeenkomst tussen PVV en NSB is heus niet de meeuw, maar de (blijkbaar soms successvolle) poging om het nederlandse lumpenproletariaat (de onkwalificeerde , slecht betaalde en van steeds meer van hun sociale rechten verstookte werkenden) zover te krijgen om politiek tegen hun eigen belangen op te treden.

Wilders en zijn partij demoniseren moslims op de zelfde manier dan de nationaalsocialisten dit met de joden deden en hopen dat juist diegene die slachtoffers zijn van de steeds grotere economische tweedeling in de maatschappij (dalende lonen, stijgende kosten) hun agressie botvieren op een groep die daar niets voor kan en op deze manier juist diegene ( aandeelhouders en andere types met overtrokken arbeidsloos inkomen) ontzien die er voor verantwoordelijk zijn.

dus, sorry , maar om dat te zien is er geen meeuw nodig

Hassan-I-Sabah | 10-06-08 | 12:04

Er zijn, historisch gezien, wel meer overeenkomsten te vinden met de NSB. Iemand met een beetje gevoel voor politiek ziet de overenkomsten. De beveiliging is misschien wel een mager aftreksel van de Weerbaarheidsafdeling (WA) nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal-Social...

Hyppo Kriet | 10-06-08 | 12:04

En dat Rita 'een Beweging' is begonnen wordt ook tot in den treure herhaald bij de Staatsmedia. En dat gegniffel van Clairy Polak als ze daar naar verwijst: "Mensen pas op, de geschiedenis herhaald zich. Trap hier niet in en vertrouw op de PvdA bestuurders en op het Journaal/Nova".

jospeh6085 | 10-06-08 | 12:03

ik vind dat de gerenommeerde Volkskrant hier tegen in aktie moet komen! Dit kan toch niet langer, de PVV die hier overduidelijk naar het verleden refereert! Wat kunnen we doen, Bijstandskoning?

Landwind-Rijder | 10-06-08 | 12:02

Waarom worden de symbolen van "links" eigenlijk nooit op die manier onder de loep genomen? Elk symbool is wel op een of andere manier "besmet".
Ik weet nog een goed symbool voor het HN: iets met slakken en zout.

koerbagh ® | 10-06-08 | 12:01

sef9836 | 10-06-08 | 11:51

Jammer voor je, maar de oud-linkse kerk is van oudsher toch echt de stroming die om de haverklap alle kritiek op onze prachtige multicutlurele samenleving heeft afgedaan met verwijzingen naar Mofrika. Jan Mao (notabene zelf links), wijlen Janmaat (een waus, maar geen nazi), wijlen Fortuyn, Aad Kosto (leeftie nog?), Verdonk en Wilders kunnen er allemaal over meepraten.

Dat Wilders de onontkenbare uber- en untermenschentheorie in de Koran vergelijkt met de ranzige werkjes van ome Adolf lijkt me niet zo vreemd, maar dat kan dan weer niet volgens echt progressieve mensen... Vreemd...

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 12:00

@Einde van de Domheid: Moet jij er even aan wennen dat dit een vrijheid is om met de meest stupide ideetjes te heulen.

Fleauxe | 10-06-08 | 12:00

@Marux | 10-06-08 | 11:55
tsja misschien dat er in den toekomst ook een holocaust voor/tegen meeuwen komt, wat een zinloos IETS

brain damage | 10-06-08 | 11:59

klaas.heitinga | 10-06-08 | 11:53
Das war Georg Bächer...

Superior Bastard | 10-06-08 | 11:58

Wilders is dom als hij zegt dat hij geen research hoeft te doen naar beeld en taal. Ook is 'dat dat dan toevallig op de NSB lijkt' natuurlijk niet echt handig om jezelf vrij te pleiten van associaties. PS: Geert, we hebben vrijheid van Godsdienst, wen er maar aan!

Einde van de Domheid | 10-06-08 | 11:58

+1 voor de pic. :)

voor de rest:
... echt weer eens gelul van de bovenste plank, Wilders kan sowieso naar mijn stem fluiten en daar veranderd een of ander NSB fabeltje niets aan trouwens, die hindoes met hun haKKenkruizen... DAT vind ik "verdacht"!!! misschien dat daar eens op gelet moet worden
-------
een meeuw.... pffffff

brain damage | 10-06-08 | 11:57

Heertje is er net knel..

G-unite | 10-06-08 | 11:57

Je kan óók zeggen, Wilders is voor het koningshuis. Is bijna het zelfde.

Fleauxe | 10-06-08 | 11:56

Wat zal de partij voor de dieren hiervan zeggen?

Marux | 10-06-08 | 11:55

Sommige mensen zien overal spoken zoals die Zondergeld.

Het doet me een beetje denken aan een song van Bob Dylan over de John Birch Society. Een clubje mensen die overal communisten (reds!) meende te bespeuren en waar de hoofdpersoon in dit lied ontdekt dat "there are red stripes in the American flag"......

delano | 10-06-08 | 11:54

het historisch nieuwsblad poogt - in een amechtige poging aan te haken bij de bijna wereldheerschappij van GS/SN - kennelijk ook ongefundeerd, tendentieus en onnodig kwetsend te zijn/worden. met name de laatste, nogal suggestieve, paragraaf van het schrijfsel van kromhout wijst in die richting. het tragische is, dat zowel zondergeld als kromhout niet verder komt dan het trekken van een vergelijking op basis van vorm (het logo), niet op inhoud. daarmee degraderen ze zich tot brachycephale onderknuppels, die niet in de schaduw van het erudiete GS/NN en haar reaguurders kunnen staan.

baba4oog | 10-06-08 | 11:54

Wilders rijdt Audi, en Audi is van Volkswagen. Wilders draagt Boss pakken, en der Hugo is rijk geworden aan de gestapo uniformen.
Zie je wel, bewijs op bewijs......

hekkesluiter | 10-06-08 | 11:53

Ach, die Bas Kromhout eet, drinkt, poept en piest WO2. Die ziet overal overeenkomsten, hij kan niet anders. Zielige man met z'n obsessie.

5ensis | 10-06-08 | 11:53

Heb altijd dat BZN verdacht gevonden met hun Una Paloma Blanca. Jaja. Die Z moet zeker een S zijn?

klaas.heitinga | 10-06-08 | 11:53

Raoul en zijn beestenboel.

Fapdrol | 10-06-08 | 11:52

Geert wie vergelijkt Moslims nou met Facisten en de Koran met Mein Kampf.
Ja je zal erg moe worden van die vergelijkingen met de 2de wereld oorlog.
Tuurlijk Geert en ga nou maar weer zielig lopen Janken.

sef9836 | 10-06-08 | 11:51

hmmverkeerdetopic

Pierre Moustache | 10-06-08 | 11:51

-weggejorist-

Pierre Moustache | 10-06-08 | 11:50

-1 meeuwen zijn enge vogels die vuilniszakken kapot maken en vroeg in de ochtend herrie maken.

Zenska | 10-06-08 | 11:50

Weer een nutteloze poging om Wilders te demoniseren.
.
Gelukkig prikken de meeste mensen hier doorheen.
.
De echte NSB'ers zitten tegenwoordig bij de linkse partijen , die zich steeds meer gedragen als de slaafjes van de fascistische islam.

Bijstandtrekker | 10-06-08 | 11:49

Wat een kwatsj van het HN. Een meeuw staat voor vrijheid omdat het een vogel is. Wilders had ook een adler kunnen kiezen, maar dat slaat nergens op. Wonen niet in Duitsland 4045 weet tog?!
De machinaties van de vijfde colonne der policors om Wilders kallt te stellen zijn in volle gang. Wie zijn hier nu de ware fascisten?

LJBrinkhorst | 10-06-08 | 11:49

Laat de meeuw niet in z'n (bruine) hempie staan...

Fleauxe | 10-06-08 | 11:49

Misschien een oranje meeuw in het logo van de PVV?

delano | 10-06-08 | 11:48

Mag Raoul dood?

kolonel klootoog | 10-06-08 | 11:48

Als Geert aan de macht komt doen we niet meer aan Nordic Walken maar aan Nordic Marcheren!

Fleauxe | 10-06-08 | 11:47

@Harby de Kafir | 10-06-08 | 11:39

Jaja, Nog even en Geert van Duitsland binnen.

*Overschakelt op andere frequentie

De StoorZenDer | 10-06-08 | 11:46

Ik kreeg er net nog eentje binnen: een e-meeuw

Klukkluk | 10-06-08 | 11:45

Als je die meeuwen achteruit laat vliegen dan meeuwen ze: knettergek! knettergek

Klukkluk | 10-06-08 | 11:44

Vaag, dan doen we deze maar;http://www.satplaza.com/wordpres/wp-content/uploads/flevoland.jpg De NSB, dát waren nog eens tijden. Dat je niet aan je buurman kon vertellen dat je je wijf geneukt had omdat anders de Gestapo misschien kwam vragen hoe het was.

Fleauxe | 10-06-08 | 11:43

Hmm saamhorigheid, vrijheid, nope dat kan niet door de beugel.

..zapper [RIP] | 10-06-08 | 11:42

Raoul... ga toch koken

KarelKopKaas | 10-06-08 | 11:42

By the way: de nationaal-socialisten van tegenwoordig moeten niets van Geert Wilders hebben (niet in de laatste plaats vanwege zijn pro-Israëlische en pro-Amerikaanse standpunten). Vandaar dat iemand als de NVU-Führer Constant Kusters de SP een warm hart toedraagt (die partij is immers anti-Israël en anti-VS): www.spitsnet.nl/nieuws.php/1/5408/onli...

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 11:39

De StoorZenDer | 10-06-08 | 11:32
Enschede was een explosieve ontbranding die overging in een detonatie.
Landmijnen: bullshit; jouw 'vergelijking': als een tang op een varken.

Harby de Kafir | 10-06-08 | 11:39

In welke grot hebben die gasten opgesloten gezeten toen ze dit bedachten zeg?
Wat is onze Leeuw dan? Een verwijzing naar de sluwheid waarmee wij onze VOC scheepjes wisten te vullen met arme Afrikaanse lieden die niet zo snel konden rennen in het bos om ze vervolgens te deporteren naar Suriname als slaaf?
Wat een dikke stierenpoep zeg.

Thunderblade | 10-06-08 | 11:38

Het NSB-programma komt meest met GL overeen.

En de colloboratie met buitenlandse cultuur en machten is ook erg links.

Maar Geert heeft een meeuw en zo. Jaja. Voor linkse mensen is de anti-discriminatiewetgeving ook uitgevonden en nuttig. Die kijken alleen naar uiterlij(heden)k en zijn qua mentaliteit levensgevaarlijk. Eigenlijk valt het mij meer op dat Hitler en Mussert en zo discrimineerden en links dat nog steeds officieel doet. Dat Hitler en zo voor een almachtige staat was en links dat nog steeds is.

Maar ja, die meeuw. Geertje heeft het weer gedaan.

NoMinister | 10-06-08 | 11:37

Het logo van Geert ruikt dan wel naar vis, de dames uit het vorige topic zitten toch maar mooi hiermee opgescheept: www.vogelvisie.nl/soort/kwak.php

ZSU-23-4 | 10-06-08 | 11:37

Raoul? Inspiratie was op?

sjaakdeslinksesul | 10-06-08 | 11:37

"Sieg Heil"

LOL

E.duardo | 10-06-08 | 11:34

Tja, als je op inhoud niet wint van de PVV, dan maar nutteloze dingen erbij slepen. Hoe meer er getracht wordt de PVV op alle mogelijke manieren onderuit te halen, hoe meer Nederland wakker wordt en doorkrijgt dat ze al jaren bedonderd worden door de MSM.

ViagraFalls | 10-06-08 | 11:34

Eerlijk gezegd denk ik dat de associatie vrijheid - zeemeeuw bij de ontwerper (en Wilders) eerder in het geheugen zal zijn vastgezet door Jonathan Livingston Sea Gull.

Arrabinekoeterine | 10-06-08 | 11:33

@H.A. Ram | 10-06-08 | 11:27, oranje? Ik ben kleuredoof denk ik, want die staart lijkt meer rood. vleugels blauw, de rest wit. Rood, wit en blauw... Waar ken ik die combi van...

DatDus | 10-06-08 | 11:33

alle vergelijkingen van Wilders met Hitler zijn zoooooooo 2006

kogelbiefstuk | 10-06-08 | 11:33

Geert en NSB is zoiets als Enschede en landmijnen. Iedereen weet het maar het mag niet gezegd worden.

*alu-hoedje-opzet

De StoorZenDer | 10-06-08 | 11:32

Ha. Natuurlijk. Iedereen weet dat de geweldige band A Flock of Seagulls keihard NSB is. Niet homo, zeker niet, gewoon keihard NSB.

Murdockyoufool | 10-06-08 | 11:32

Raoul, welkom vreemdeling.

Rest In Privacy | 10-06-08 | 11:32

Raoul? Welkom dan maar! Overigens zijn meeuwen smerige aasgieren, die voornamelijk in mijn vuilniszak proberen te komen in plaats van saamhorig en vrij over de duintoppen te scheren, dus in zoverre is de link naar de PVV en de NSB wel geslaagd.

Biff Eagleburger | 10-06-08 | 11:31

@ Zillion @ 11:27
Je bedoelt toch niet die communistische massamoordenaar waarvan de SP tot eind jaren zeventig geschriften verkocht? (via haar partijblad).

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 11:31

Geeuw...

Soup nazi | 10-06-08 | 11:30

-weggejorist-

KaKeL Kees | 10-06-08 | 11:29

ZUCHT...

überbrain | 10-06-08 | 11:29

Een mens dat Gjalt Zondergeld heet en geschiedkundige is, heeft uiteraard de nodige deuken opgelopen. Zoals een hond uit radeloosheid en nijd in z'n eigen poot kan bijten, zo richt die arme Gjalt z'n woede op Wilders. Gun 'm ook iets. Hij heet Gjalt Zondergeld. En is historicus. Aaaah.

Murdockyoufool | 10-06-08 | 11:28

Is da geen ouwe communist die Zongergeld? Laten we het dan maar es over Stalin hebben hè.

Zillion | 10-06-08 | 11:27

Hallo, deze meeuw heeft een ORANJE staart... is een heel ander ras.

H.A. Ram | 10-06-08 | 11:27

De overeenkomsten in de gebruikte symbolen is misschien toevallig, veel belangrijker is dat Geert wel degelijk een grotendeels nationaal-socialistisch pragramma heeft.
Maar goed, Wilders-stemmers willen die overeenkomsten toch niet zien, en zullen ook hier weer de voorstellen van de grote onderbuik-held recht proberen te praten.

Zeurders | 10-06-08 | 11:27

Wat een gezeik om niks zeg.. alsof een zeemeeuw zoveel zeggend is. Nog effe en er komt een protest tegen mensen die van het strand houden. Get a grip oldtimers!

Geoclaps | 10-06-08 | 11:26

MINE

Hellsmurfje | 10-06-08 | 11:26

t moet niet gekker worden, hoe ver moet je zoeken om een gelijkenis te vinden met iets...

kr8 | 10-06-08 | 11:26

De multikul eist dat we eerst onze eigen trots opgeven en buigen voor de neo-fascistische rifaapjes.
Ik dus nooit.

Calastir | 10-06-08 | 11:25

plaatjes vergeleken. Dupdetector vond de twee meeuwen ongeveer 0.0000% op elkaar lijken. Ik vind dat ook wel eigenlijk. SP is meer NSB, want die gebruiken ook de kleur rood. Als we dingen ZO gaan vergelijken, dan is alles dus hetzelfde.

DatDus | 10-06-08 | 11:25

De gelijkenissen zijn schrikbarend.

De StoorZenDer | 10-06-08 | 11:25

Wat een onzinnig gezwets van die Gjalt Zondergeld. Het gedachtegoed van de PVV heeft immers niet of nauwelijks wat gemeen met dat van de NSB. Zondergeld zou er goed aan doen eens het volgende artikel te lezen, dat in april 2005 in HP/De Tijd werd gepubliceerd: www.meervrijheid.nl/?pagina=1199
Of het volgende artikel, dat goed uitlegt hoe het gedachtegoed van de NSB eruit zag: www.libertarian.nl/NL/archives/000255....
Nu wij het toch over de NSB hebben; is er nog nieuws over Ernst Hirsch Ballin en zijn collegae van de internet-Gestapo?

Sir Galahad the Pure | 10-06-08 | 11:24

Ja, danku voor die mirror, de echte deed het idd niet +1

blijekop | 10-06-08 | 11:24

Eindelijk eens geen voetbal

Zocalo | 10-06-08 | 11:24

Waarom niet gewoon een rifaapje?

Mokum Kosher | 10-06-08 | 11:22

@Yokotsuno
Je wil niet weten wat die beesten allemaal bij elkaar doen, 't zijn net mensen...

Keesieh | 10-06-08 | 11:22

@ RexMundi @ 11:20
Juist!

Tobi | 10-06-08 | 11:21

Hee ho even, dat logo heeft wel een rood staartje.

Yokotsuno | 10-06-08 | 11:20

Nou we het toch over beesten hebben, ik stel voor om de leeuwen in het Nederlandse wapen (de ontmande leeuwen) te vervangen voor een geit of, zo u wilt, een dromedaris. Een kameel is, wegens de mogelijke associaties die de twee bulten kunnen oproepen, niet wenselijk.

JosVerbeek | 10-06-08 | 11:20

Ja,je moet wat verzinnen he....

Over vogels gesproken, hoe is het met Ella Vogelaar?

Behangdelul | 10-06-08 | 11:20

Beste Gjalt(geen bijnaam). Ik wens u de meeuwige jeuk met tekorte armpjes.

Superior Bastard | 10-06-08 | 11:20

Tobi | 10-06-08 | 11:15
Andere politieke partijen lijken meer op de NSB dan de PVV: De NSB haalde de vijand binnen en probeerde daar vriendjes mee te zijn. Op de een of andere manier doet me dat aan een partij denken en dat is niet de PVV.

RexMundi | 10-06-08 | 11:20

Als we dan toch gaan vergelijken: Wilders' meeuw vliegt precies de andere kant op als die van de nSb, dus betekend het tegenovergestelde?

Snijbonenmolen | 10-06-08 | 11:19

Gjalt Zondergeld, gatverdamme!!

Certified prutser | 10-06-08 | 11:18

Wie is Raoul en waarom post ie deaude links?

De StoorZenDer | 10-06-08 | 11:17

wat een gelul weer. het moet juist nationale gevoelens oproepen. anders hadden ze wel een plaatje van een woestijn gekozen.

WillemWordtWakker | 10-06-08 | 11:17

Mag dat zomaar, dat demoniseren van meeuwen?

RexMundi | 10-06-08 | 11:16

Guus Meeuwis mag nog wel?

Zijkstraaljagert | 10-06-08 | 11:16

Alle andere partijen hebben eauk iets met de NSB gemeen
Een politiek leider [hallo Jan]

Tobi | 10-06-08 | 11:15

Voor zover als mijn meeuws gaat zeggen meeuwen niets anders dan: 'Mine mine mine mine mine...'

McRohar | 10-06-08 | 11:15

Alweer een stukje van Raoul?

VanFrikschoten | 10-06-08 | 11:15

niet handig van Wilders, zoals wel meer media uitingen van hem.

en wie leurt er nou met zo'n kut-vogel ????

Kerby | 10-06-08 | 11:15

@ alle Meeuwen: Houzee! ;-)

JosVerbeek | 10-06-08 | 11:15

Wij zeggen van harte welkom, Raoul!

Boze Buur | 10-06-08 | 11:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com