Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant vuistdiep in John Leerdam

sjonnieleerdam100.jpgAch wat een aandoenlijk stukje paniekbeheer nou weer in het socialistisch huisorgaan de Volkskrant. Het artikeltje over, voor & met John Leerdam, die ornamentele partij-Antilliaan van de PvdA. Gisteren berichtten wij over de exodus van prominente PvdA-leden naar aanleiding van Leerdams opmerking inzake de Nekschot Affaire. De apparatsjiks van de ArbeidersPartij meteen de kompels bij de krant bellen natuurlijk. Of er terstond even iets aan imagobeheer gedaan kon worden middels EEN ARTIKEL. Dus belt de Volkskrant met John Leerdam om vervolgens het zinnetje 'Ik ben een kunstenaar nota bene! Als er iemand een verdediger van het vrije woord is, ben ik dat wel!’ uit diens mond op te tekenen. Leerdam is zelf kunstenaar. Kijk maar naar die immense verzameling vlinderstrikken en die hoornen bril. Maar dan gebeurt er iets curieus in het VK-artikel. De journalist komt er achter dat John Leerdam LIEGT, door even het audio-fragment na te luisteren. Niks context weggehaald, niks woorden verdraaid, niks verkeerd geciteerd. John Leerdam zegt gewoon plompverloren dat Nekschot in zijn eigen smakeloze poep mag zakken. 'Wie de bal kaatst, moet hem terug verwachten’ (audio). In een uiterste poging tot spindokteren, schrijft de Volkskrant maar op dat John Leerdam een domme onervaren politicus is; "Het fragment laat een politicus horen die moet reageren op iets waar hij niks van weet en dan probeert zich geen buil te vallen door zo nietszeggend mogelijk te zijn. En die dan inderdaad dat zinnetje zegt." (audio). Hallo, John Leerdam zit al 1942 dagen in de TK. John Leerdam heeft bovendien cultuur in zijn portefeuille. Zo'n man hoort Gregorius Nekschot te kennen. De cartoonist staat ELKE WEEK in opinieblad HP/deTijd. En je zou toch denken dat politici elke week opiniebladen uitpluizen. Part of the job. Maar niet John Leerdam. De poppenkastneger van de PvdA, met de vuist van Wouter in zijn reedt...

Reaguursels

Inloggen

Endemoller | 26-05-08 | 01:06 & 01:30

Je was uitgenodigd om aan te geven @16.30 "... welke redenering je het @17.07 precies niet mee eens bent en ... waarom niet." Kortom: the floor was yours.

Je hebt boven helaas nergens aangegeven welk specifiek onderdeel van de inhoud @17.07 naar jouw mening onjuist is. In plaats daarvan lever je projecties van jouw kant op mijn persoon, zoals "nepjournalistje" etc. Kortom, lekker argumenteren.. Maar goed, heb ik het verder niet over want zou herhaling zijn van wat je boven ook al van anderen hebt gehoord.

Ik vond bijna jouw leukste uitspraak ".. Ik adviseer je eens te kijken naar hoe je argumenteert.. " Maar toen kwam je nog met ".. Voor mij einde discussie.."

Discussie? Welke discussie??
a) je hebt geen enkel argument voor of tegen wat dan ook gegeven;
b) je hebt niet meer dan een indicatie gegeven van waar je het niet mee eens was maar slikte dat vervolgens zonder discussie weer in?? Je maakte je vooral zorgen om dat je in een ".. negatief licht.." kwam te staan.

Vertel nu eens: waar ben je nou bang voor? Je kunt het toch minimaal proberen om hier te discussieren? Leest nu toch vrijwel niemand meer mee, dus waar zit het knelpunt om gewoon eens a. een helder standpunt naar voren te brengen en b. dat met een argument te onderbouwen. Stoppen kan altijd. Niet eens de ring in willen is wel het meest jammer. Niet?

Schout-bij-nacht | 26-05-08 | 23:50

ACTUEEL:
"De apparatsjiks van de ArbeidersPartij meteen de kompels bij de krant bellen natuurlijk....."

En ook nog even vanochtend die politiek correcte droplul Paul van Liempt op BNR radio door ze ingezet.
Met een promotieverhaal voor deze poppenkastnegert van de PvdA.

vliegende knorrepot | 26-05-08 | 10:51

Herrdam likt door tot gouverneurschap

patchi2 | 26-05-08 | 10:45

@ Schout
Ik moet je toch complimenteren met de wijze waarop je bezig bent met deze discussie. Daarom heb ik ook het vermoeden dat jouw afkeer van de VK een persoonlijke kwestie is.

Aan de andere kant kan ik echt helemaal niets met jouw post. Hij nodigt op geen enkele wijze uit om te reageren op een andere wijze dan deze. Hij staat stijf van de Schout-bij-nacht waarheden en niet van jouw meningen --> ik vind dit dus het is zo>...... Ik adviseer je eens te kijken naar hoe je argumenteert voordat je daar inhoud onder gaat hangen.

Het "ja maar" druipt werkelijk van alles af.

Voor mij einde discussie over dit punt. Geen interesse meer, jammer

Endemoller | 26-05-08 | 01:06

Endemoller | 25-05-08 | 10:37 & 15:04
1. @21.30 zijn je enkele vragen gesteld. Die heb je nog open laten staan. Graag eerst beantwoorden als je serieus wilt discussiëren.

2. Opvallend groot gebrek aan kwaliteit, bij juist de volkskrant.
Dat is het enige onderwerp waar mijn comment @17.07 over gaat. Die comment heb je in jouw reactie een probleem mee, prima. Maar dan zijn er twee relevante mogelijkheden:
a. of je bent het niet eens met mijn punt van een groot kwaliteitsgebrek van de volkskrant (en ook niet met de onderbouwing daarvan);
b. je bent het wel eens met mijn punt, alleen niet met de onderbouwing daarvan.

Jouw comment gaat duidelijk voor optie a. en je deelt dus niet mijn enige punt van een kwaliteitsgebrek van de volkskrant. Nu zeg je plompverloren "Ik heb nooit een uitspraak gedaan over kwaliteit.." ???

- je bevestigd daarmee wederom mijn comment niet gelezen te hebben;
- je komt terug op je eerdere comment c.q. wil je nu eigenlijk zeggen dat je het gewoon volledig met me eens bent??

3. "... door moeilijke zinsconstructie..."
Ik neem je opmerking ter harte. En ik hou in het vervolg dan ook graag beter rekening met jouw intellectuele capaciteiten dan ik tot nu toe deed. Kun je me daarom even aangeven welke van mijn zinnen voor jou zo moeilijk te begrijpen waren?
(Ik ga er vanuit dat je je comments wel op voldoende evidence baseert. Dus lever 'ns een stuk of 5 van die voor jouw ingewikkelde zinsconstructies die ik zou hebben gebruikt.)

4. “... Drogredenatie…” graag aangeven wat je precies een drogredenering vindt.
@17.07 heb ik een punt gemaakt over gebrek aan kwaliteit van de volkskrant en daar een aantal inhoudelijk argumenten bij gegeven. Als je het er niet mee eens bent: prima maar geef dan eens inhoudelijk aan a. welke redering je het precies niet mee eens bent en b. een onderbouwing waarom niet.

5. “… eloquent (ohoh) en intelligent over te komen…” Daar heb je op internet behoorlijk weinig aan als niemand je kent. Endemoller, het gaat hier niet om personen maar om de discussie zelf. En die is alleen vermakelijk / nuttig als je daarbij op elkaar reageert! Des beter als jij daarbij een 100% andere mening hebt dan ik. Maar ik heb daarbij voor een goede discussie wel één eis: onderbouw het. In jouw geval betekent dat dus dat je niet zomaar over de bovenstaande (en nog openstaande) vragen heen kunt stappen.

6. Daarbij maakt iedereen lekker zelf uit of ie daarbij zo nu en dan uit de heup schiet; kan namelijk ook raak zijn. Dus hou dus op met je aandoenlijke geklaag, over dat je je zorgen maakt dat je in een te negatief licht komt te staan.
Ga gewoon eerst eens serieus in op alle aan je gestelde vragen.

Schout-bij-nacht | 25-05-08 | 16:13

@ onderbuik
het enige wat je mij kunt verwijten is dat ik dezelfde drogredenatie hanteer als Schavuit bij nacht. Zijn hele "argumentatie" is gericht op mij in een een negatief licht zetten. Hij gaat praktisch niet in op wat ik zeg maar veel meer op het feit dat ik niet goed bij mijn hoofd ben omdat ik het niet eens ben met zijn waarheid. Dat is nu een zeer typerend voorbeeld van populistisch redeneren; zijn mening is geen mening maar de absolute waarheid en het daar niet mee eens zijn is geen optie.... heel liberaal allemaal. Gaat toch gauw weg, iemand die zo hardnekkig probeert eloquent (ohoh) en intelligent over te komen kan ik niet serieus nemen. Ken je publiek zou ik zo zeggen

Endemoller | 25-05-08 | 15:04

Leerdam en dat gehele schorem aan kamaraden kan niet snel en hard genoeg worden afgeserveerd.
Want dit land is overspoeld met buitenlandse prinsjes. Het is een super arrogant allochtonen-slag (met een minderwaardigheidscomplex van hier tot aan hun thuisland) die zelf nooit enige blaam treft en per definitie naar De Blanke Bezetter wijst, als schuldige voor van-alles-en-nog-wat in hun priveleven en daarbuiten. Noem het gewoon racisten.

Een Soort Iets | 25-05-08 | 12:34

@Endemoller | 25-05-08 | 11:18
waarom niet, iemand persoonlijk aanvallen is ook op GS zwak.

Onderbuik | 25-05-08 | 12:23

@onderbuik
Is dat de bedoeling dan hier op Geenstijl??????

Endemoller | 25-05-08 | 11:18

@Endemoller | 25-05-08 | 10:37
nou nou, weinig inhoudelijke argumenten zo te lezen, dat is overigens wel typisch "links" dat dan weer wel...

Onderbuik | 25-05-08 | 11:02

Leerdam wordt anders door de Volkskrant genadeloos afgeserveerd, Pritt. Je moet zelf eens aan imagobeheer gaan doen.

Jean | 25-05-08 | 10:44

@Schout bij nacht
Mij de les proberen te lezen over het "lezen" van post en artikelen en dan zelf niet eens begrijpen wat ik met het "klakkeloos" overtypen bedoel....

Ik heb het gevoel dat jij Schout bij nacht een door VK en andere linkse media uitgekotst nepjouralistje bent die door moeilijke zinsconstructie en meer dan 1 drielettergreep woord een onderontwikkeld stukje schout-bij nacht wil compenseren....
Probeer jezelf nu niet mooier en beter te maken dan je bent. Oh wacht dat was toch waarvan je VK beticht????

Ga jezelf plezieren en lees de Margriet of de Libelle, dat zijn kwalitatief hoogstaande bladen.

Kom mij niet met termen als platitude die je nog even moest nagooglen omdat je niet meer wist of het nu met 1 of 2 T's is.

Jouw ik-weet-allemaal-wel-hoe-het-in-elkaar-steekt-toontje doet heel erg Rita Verdonk aan. Die kent qua politieke visie net zoveel populisme als jouw opinie op het kleurverschil in het krantenlandschap. Ik heb nooit een uitspraak gedaan over kwaliteit dus wie legt nou wie iets in de mond.

Genoeg gescheten?

Endemoller | 25-05-08 | 10:37

gelukkig heeft de partij van de allochtonen zo veel zetels gewonnen bij d laatste verkiezingen dat een generaal pardon er ff doorgejast kon worden voordat er uberhaupt formatie besprekingen waren begonnen.

WOUTER BEDANKT..........................

neemjemoederindemali | 25-05-08 | 10:14

Wat vind je ervan John?
,,Ach bij ons in Suriname word er elke dag wel iemand opgepakt''.

Ploos | 25-05-08 | 09:56

Schoutjebijnacht, schoutjebijnacht, schoutje, schoutje, schoutjebijnacht.

*even wat diarree op de kop van Endemoller schijt*

Conan | 25-05-08 | 02:20

Endemoller | 24-05-08 | 18:58
".. die alle misstanden in onze maatschappij .. tot vk.. kan herleiden"

Je mist hiermee de inhoud van mijn comment op een kilometer of twee. Je kunt niet concluderen aan de hand daarvan of ik dat kan. Of valt slecht begrijpend lezen en anderen meningen in de mond leggen bij jou ook onder "gekleurd" brengen?
Ironisch genoeg bega je dan ook een vergelijkbare misser als de missers bij de vk die je niet goed door lijkt door te hebben.

Je probeert je er vervolgens simplistisch vanaf te maken, met een enorme platitude als dat alle nieuws "gekleurd" is.
Hoe lang heb je daar over nagedacht? Alsof daarmee elke mate van gekleurd brengen niks afdoet van het kwalitatieve karakter van een krant? Alsof je je totaal geen schaal in kwaliteit kunt voorstellen. Bijvoorbeeld een verschil tussen The Sun en The Guardian? Alle nieuws is gekleurd, dus je kunt niet één van die beide kranten journalistiek "goed" vinden en de ander "matig"?

In die zin kunnen terecht, zoals mijn mening @17.07, de pijlen op de vk worden gericht wegens het wel erg belabberde niveau. Overigens doet de topic tekst dat ook, maar dat had je wellicht niet door omdat je die net zo begrijpend las als mijn comment.

"... typ niet klakkeloos over ... " Que? Gaarne link leveren waar jij dat gezien hebt.

".. denk zelf eens na .. " Eh.. Endemoller als ik zo vrij mag zijn, hoe lang heb jij over je commentje @18:58 nagedacht?

Schout-bij-nacht | 24-05-08 | 21:30

Dit is geen paniekvoetbal, dit is een dom stukje van een domme politicus en een domme journalist. Echt, hier kom je niet mee weg op de journalistenschool, maar om daar nou zo'n heisa van te maken.

Niet voor Jan | 24-05-08 | 21:02

@gentle giant | 24-05-08 | 19:29
inderdaad zo is het, en het journaal moet gewoon weg, het ís de kloof tussen politiek en burger.

Onderbuik | 24-05-08 | 19:36

@Endemoller | 24-05-08 | 18:58
ieder normaal denkend mensch ziet dat, met uitzondering van de betrokken journalisten zélf, die menen de überwaarheid in pacht te hebben (lees policor evangelie).

Onderbuik | 24-05-08 | 19:30

@Endemoller | 24-05-08 | 19:23, Klopt helemaal, edoch, je kan naar het NOS journaal kijken op gehaktdag, en slechts een fragment zien waar Rita het wat minder florissant van afbrengt, waar de rest van de aanvallen van de oppositie niet getoond worden, of je kan surfen van Indymedia naar GeenStijl en HVV, en je eigen mening vormen.

gentle giant | 24-05-08 | 19:29

en dat geldt voor de gemiddelde Geenstijl-leacher nog veel meer dan voor de gemiddelde VK lezer

Endemoller | 24-05-08 | 19:27

@ gentle giant
Als je er goed over nadenkt dan kun je stellen dat het gaat om AL die arme optimistische, hard werkende, en vooral goedgelovige burgers hier op den Aardkloet die hun mening op welke manier dan ook geïmplanteerd krijgen...

Endemoller | 24-05-08 | 19:23

@Endemoller | 24-05-08 | 18:58, "99,9% van de ademende zielen alhier", U bedoelt hier op GeenStijl of hier op dees Aardkloot?

gentle giant | 24-05-08 | 19:12

Gelukkig kennen wij gezapige burgers nog daadkrachtige Telegraaf lezers als Schout bij nacht die alle misstanden in onze maatschappij op zeer overtuigende wijze kan herleiden naar de tendentieuze berichtgeving van de Volkskrant. Dat is waar het fout gaat in dit land.

Volgens mij snapt 99,9% van de ademende zielen alhier niet dat nieuws op welke manier dan ook gebracht (ja hoor ook Geenstijl!) altijd "gekleurd" is. Denk zelf eens na en typ niet klakkeloos over wat je de afgelopen maand in een reactie op een andere post wel intelligent vond klinken.

Endemoller | 24-05-08 | 18:58

curanieuws.blogspot.com/2008/05/john-l...
Vanmiddag: spijkers met koppen, radio 2, interviewer Dolf Jansen,
( beroep: kritisch cabaratier ) blabedieblabla boek, "oh, ja, John, wat was dat nou met die Nekschot? ", "dat was een verkeerd zinnetje", OK, bedankt!
Ik hoop dat die Jansen paars haar krijgt, en dat z'n gebit uit z'n bek rot!

gentle giant | 24-05-08 | 18:20

De roverheid is de grootste vijand van iedere vrije burger. Zolang het idee dat de roverheid noodzakelijk KWAAD is en er niets goeds van valt te verwachten geen mainstream is, voorzie ik nog zwarte tijden. Luchtzakken als deze Leerdam zijn slechts symptomen van een zwaar ziek, door en door gecorrumpeerd systeem.

Conan | 24-05-08 | 17:32

“Het fragment laat een politicus horen die moet reageren op iets waar hij niks van weet en dan probeert zich geen buil te vallen door zo nietszeggend mogelijk te zijn.”
.
Is dat niet standaard bij elke willekeurige PVDA’er op elk willekeurig moment bij elke willekeurige vraag die gesteld wordt op elke willekeurige tijd en plaats ?

said_fred | 24-05-08 | 17:23

Ik zie het einde van de PVDA langzaam naderen! Nog 3 weken en de vlaggen mogen uit!

Henkieeee | 24-05-08 | 17:08

Het aardige is dat dit soort berichten uiteindelijk door niemand serieus worden genomen. Want er is toch niemand die de volkskrant ook maar een beetje een goede en best objectieve krant vindt? De volkskrant heeft die ambitie zélf ook helemaal niet. Niemand leest de volkskrant vanwege de reden dat hij objectieve en feitelijke informatie wenst. Het is geen krant voor mensen die zelf in staat zijn om duiding aan het nieuws te geven. Het links populistische blaadje staat qua suggestieve journalistiek dan ook naast de Story en Privé.

Dat is ook zeer voorspelbaar. De volkskrant deel is van het PCM concern. Machtigste aandeelhouder hierin is de Stichting Democratie en Media. Deze wordt gedomineerd door PVDA gelieerden (bijvoorbeeld oud PVDA voorzitter Ruud Koole). Dat is sowiezo natuurlijk geen verrassing voor wie wel eens PCM kranten leest. Maar zou het deze krantjes niet sieren als ze dit ook open en bloot zouden vermelden? Zodat iedereen duidelijk weet dat er in deze bladen geen sprake is van onafhankelijke berichtgeving.

Dit maakt voor de lezers ook beter verklaarbaar waarom de VK vlak voor de laatste verkiezingen de regering in diskrediet probeerde te brengen door een bericht te bedenken over martelingen door Nederlandse militairen in Irak. (Waarvoor Pieter Broertjes overigens nog steeds een ruiterlijk excuus schuldig is.) Bij de VK wordt het (aandelen-) kapitaal nu eenmaal verschaft door een partij die belang heeft bij de politieke kleur van de berichtgeving.

Er zijn dan ook weinig plaatsen in het Nederlandse medialandschap waar journalistieke principes zo stuitend afwezig zijn als in het blaadje dat zich "de volkskrant" noemt.

Schout-bij-nacht | 24-05-08 | 17:07

@bubbeltjeswijn | 24-05-08 | 16:17
Ja natuurlijk is er een fundamenteel verschil, maar dat wist je zelf ook wel.

Onderbuik | 24-05-08 | 16:51

Conan | 24-05-08 | 16:22
Een oude Chineze vloek luidt: "Moge U In Interessante Tijden Leven".
Maar ik moet zeggen, ik verheug me wel een beetje op de onvermijdelijke ineenstorting van de Roze Multiculturele Luchtbel. De verstandigen hebben het zinkende schip reeds verlaten, wat overblijft zijn de wanhopigen, en zij die niet beter weten na 30 jaar indoctrinatie. Reuze vermakelijk.

Karel Martel | 24-05-08 | 16:44

Karel Martel | 24-05-08 | 15:48

Zelfingenomen fossielen als het intellectueel vacuüm dat zich met nick "lector saluti" tooit, komen nimmer met argumenten; zij schermen slechts met het gewicht van de gevestigde mening en het grote gelijk dat daaruit zou volgen.
Maar die gevestigde mening is aan het veranderen zodat deze protserige kwast zichzelf nog wel eens tegen kan komen. Want door de olieproblematiek zou alles wel eens sneller en minder vriendelijk kunnen verlopen dan men had gedacht. De regels van het bestaan kunnen niet oneindig getart worden en de dagen van de linkse fabelventerij en socialistische luchtkastelen zijn geteld.

*alvast wat houten staken slijpt*

Iets zegt me trouwens dat "lector saluti" ook in zijn levensonderhoud voorziet als zuiger aan de roverheidstiet; eveneens een zogenaamde beroepsparasiet dus.

Conan | 24-05-08 | 16:22

Onderbuik | 24-05-08 | 12:31
(sorrie was even fietschen in den boitenlucht.)
wat nou gristenbashen? dus jij denkt dat er fundamenteel een verschil zal zijn tussen gristenrepressie en moslimrepressie als ze de vrije hand hebben in een maatschappij. De jaren vijftig alweer vergeten?

bubbeltjeswijn | 24-05-08 | 16:17

lector saluti | 24-05-08 | 15:42
Aha, een fatsoenlijk mens.
Er zijn mijns inziens twee manieren om je gelijk te halen: a. Je komt met argumenten. b. Je maakt de ander voor Nazi uit.
Kom eens met argumenten, prutlip (oepsch!).

Karel Martel | 24-05-08 | 15:48

De kaalkopjes uit de provincie hebben weer speelkwartier.

lector saluti | 24-05-08 | 15:42

-weggejorist-

LibertasSimplex | 24-05-08 | 14:12

Leerdams feitje: "Hij is freelance-trainer voor communicatievaardigheden, adviseur van verschillende ministeries en bestuurslid van Paradiso."

En dan nu roepen dat ie het even niet zo begreep. De leugen regeert dus.

DubbelzouteSalmiak | 24-05-08 | 14:08

Tot overmaat van ramp vraagt deze excuus-n*g*rt zich ook nog af waar het belang van vrije meningsuiting 'em dan precies in zit! Ik zou nu iets kunnen zeggen over Bell-curves, maar laat ik dat anno 2008 nou niet doen. Ies niet versjtandig.

Brouhaha | 24-05-08 | 14:00

Zolang er elke 4 jaar een stoelendans is wbt de portfolio's van ministers etc. en er nooit bekwame mensen op deze posities komen met inhoudelijke kennis, wordt het nooit wat. Politiek van vandaag = kanker.

realiteitswaanzin | 24-05-08 | 13:52

Hulde
mooi artikel, goede posts..

Von_Dutch | 24-05-08 | 13:29

T is zo als die Eisenstein van de PVDA al zei... oud links is extreem rascistisch. Zo'n Leerdam wordt alles vergeven omdat ze denken... ach t is maar een usefull negro.

superjan | 24-05-08 | 13:23

Cultuur bij de paria's v/d amstel in de handen van Leerdam : verheffing van het volk?

pvda : prietpraat van domme allochtoon, ze geven het zelf toe.

nootzaak | 24-05-08 | 13:23

Leerdam, een vreselijk Hollandse naam. En dan toch nog John heten.

LibertasSimplex | 24-05-08 | 13:21

Dat zijn dan de volksvertegenwoordigers, het is toch onbegrijpelijk dat zo'n kokosnoot met vlinderstrik zo maar fftjes de vrijheid van meningsuiting te grabbel gooit.

Maar ja het is een loser van de PvdA en die gooien hun eigen kinderen te grabbel als ze maar op het pluche kunnen blijven zitten

RechtsTuigje | 24-05-08 | 13:15

Zeer vermoedelijk werd Leerdam door de cartoon van Gregorius Nekschot een spiegel voorgehouden. De cartoon "Standbeeld voor de allochtone witte belastingbetaler", waarbij een blanke man een negert op zijn rug draagt, moet zeer krachtig in zijn verkeerde keelgat zijn geschoten. Nooit eerder heeft een cartoon zo duidelijk gemaakt hoe het leven van topprofiteur Leerdam is verlopen. Zijn gehele leven is hij door de NL belastingbetalers op de rug gedragen. Nooit iets gepresteerd, maar toch op zijn 38e een lintje krijgen van de Koningin. Je gelooft je ogen niet, als je zijn CV leest.

lijn5 | 24-05-08 | 13:12

Waarom geen topic over de rassenrellen in Brussel? Bij spitsnieuws is het artikel al verwijderd. HB weer in de bocht?

R32 | 24-05-08 | 13:09

Als jullie maar stil blijven over Rita en Kay, dan komt het vanzelf goed.

lector saluti | 24-05-08 | 13:09

"Door de bal terug te kaatsen, wordt de gekaatste bal, die dus gekaatst is, gekaatst en die moet je dus verwachten, want anders is de bal niet gekaatst en kun je het niet verwachten, zoals dat met een gekaatste bal zou kunnen gebeuren en dat kun je verwachten van een gekaatste bal .........." Dit soort teksten kwamen ook uit de koker van Hedy "eerlijke" d'Ancona. De vrouw die vrouwenemancipatie had "uitgevonden" en ineens in velden of wegen te vinden is. Wellicht met haar PvdA clan op betaalde studiereis?

Onderduiker | 24-05-08 | 12:48

Volgens mij werkt de VK er leuk aan mee om de pvda het graf in te krijgen. Leerdam lijkt in ieder geval nu al opgebrand. Is wel handig als de pvda een zondebok nodig heeft.

tapklaas | 24-05-08 | 12:43

Ach, wat John Leerdam deed, valt hoogstens in de categorie 'tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend'. Zou GS eigenlijk geen moeite mee moeten hebben.

niveau? | 24-05-08 | 12:43

John Leerdam bedoelde natuurlijk dat als je de bal kaatst dat je dan een toffe peer bent, maar die vuige racisten hebben daar natuurlijk weer "kan hem terug verwachten" van gemaakt. Gelukkig hebben we nog zoiets als de objectieve Volkskrant! Heil Hirsch!

Fleauxe | 24-05-08 | 12:37

-weggejorist-

Bloodzone | 24-05-08 | 12:36

Wie de bal kaatst mag hem terug verwachten. Juist !
Dus het gaat over een bal , dus moet er een bal terugkomen.
Bijvoorbeeld in de vorm van een cartoon over de cartoonist of een andere vorm van satire.
Dus........ geen arrestatieteam , geen doodsbedreigingen , geen intimidatie sukkel van een Leerdaneensdoor !
P.s mag ik nu ook een inbreker doodmeppen ?
Wie de bal kaatst kan hem terugverwachte, joepie eindelijk een vrijbrief voor onevenredige vergelding . Vooral zo doorgaan Pvda !

Dit was het nieuws | 24-05-08 | 12:32

@ranqneuzeKleinburger | 24-05-08 | 12:25
niks superieur, gewoon oud gristentje bashen van Joepie, laat híj zich eens uitspreken over de móslims. Ik hoef deze column niet verder te lezen.

Onderbuik | 24-05-08 | 12:31

Als trouw lezer van het 'socialistisch huisorgaan' van de PvdA kan ik de heren geruststellen.. De PvdA wordt vrij kritisch gevolgd.In ieder geval kritischer dan de Televaag de partij van Verdonk of - vooruit - de VVD (behalve Rutte dat is de liberale antichrist blijkbaar..) Leerdam staat in het artikel van VK gewoon voor lul.. maar da's Pritstift niet genoeg. Typisch stukkie waaruit blijkt dat sommigen bij GS helemaal niet kritisch willen zijn, alleen maar VK-bashen.

Eigenlijk is GS volgens mij maar wat blij dat er een azijnbode en een televaag bestaan.. geeft ze voer tot posten tot ze er bij neervallen.

bob boze7484 | 24-05-08 | 12:30

superieure kritische column van Youpie in de enercee
www.youp.nl/index.php?p=17315
(je moet op downloaden klikken om m in z'n geheel te lezen)

ranqneuzeKleinburger | 24-05-08 | 12:25

Er valt me iets heel merkwaardigs op.

Citaat uit de Volkskrant:
"(...) verteld over de keer dat hij in Suriname zelf slachtoffer dreigde te worden van censuur (...)"

Citaat van zijn CV:
"John Arnold Walther Julius Leerdam, ofwel John Leerdam, is op 23 juli 1961 te Curaçao geboren (...)"
"Middelbare school te Curaçao (Nederlandse Antillen)".
"Na de middelbare school zet hij zijn eerste grote buitenlandse stap: studeren in Nederland"
"In 1991 vertrekt John naar New York (...)"
"John gaat in 1995 terug naar Amsterdam."

Hoezo dreigde John slachtoffer te worden van censuur? Waarmee dan? Hoe dan? Hij heeft er niet gewoond en hij heeft er geen fuck uitgevoerd. Meneer Leerdam is nog een ergere jokkebrok dan de Volkskrant eruit perst. Hij probeert de ene leugen met een andere goed te praten.
Dat politici "economisch" met de waarheid zijn en zuinigjes doen over hun mislukte verleden is tot daar aan toe, maar er ronduit over liegen is een politieke doodzonde. (Charles Schwietert, Philomena Bijlhout... to name but a few).

koerbagh ® | 24-05-08 | 12:21

Sjonnie Leerdam is een tokkie en een grote racist!

Onderbuik | 24-05-08 | 12:21

Een PvdA'er liegt en draait per definitie.
Daarbij heeft de PvdA haast geen bekwame bestuurders meer.
Vooral de allochtone aanwas van "bestuurders" mist kwaliteit.

Bijstandtrekker | 24-05-08 | 12:16

Haha, ik lees net in dat artikel dat hij er ook nog achter staat ook! Damn, dat geeft toch wel te denken over ons parlement en de mentaliteit daar... kent iemand een polticus die uit zichzelf wel eens een blunder toegeeft? Ik heb er nog nooit van gehoord. Wat zou dat verfrissend zijn zeg!

Truttebol | 24-05-08 | 12:12

Toch knap van die Leerdam om 40 seconden te spreken en echt helemaal NIKS te zeggen. Kunstenaar? Dan heeft hij zeker het dom intrappen van open deuren tot kunstvorm veheven. Ik dacht dat kunstenaars iets van intellectualisme mee hadden? Deze man klinkt echt ongelofelijk dom, dom en nog eens dom. Heeft niks te melden.

Truttebol | 24-05-08 | 12:10

@ranqneuzeKleinburger
Willem is een held en ook echt een betrokken persoon. Al jaren, ben blij dat hij niet meer zwijgt!!!

spooky | 24-05-08 | 11:56

Voor wat afstand en verdieping en iets nieuws naast al die media die lekaar overpennen. Dit vind ik een goed stuk, het is in iedergeval daadwerkelijke aandacht en niet makkelijk scoren. www.trouw.nl/deverdieping/letter-geest...

spooky | 24-05-08 | 11:54

Ze moesten die Leerdam aan plakjes snijden.

Whimpysinger | 24-05-08 | 11:48

@Conan
Je vergeet het feit dat duizenden mensen zich oprecht druk maken en zich interesseren. Hoe anders als de ingeslapenheid onder paars II. NL is alive and kicking, het schuim staat op de mond. Indien jij met de portemonnee van de ander sociale rechtvaardigheid bedoelt. Denk eens aan de duizenden linkse stemmers die ondanks de enorme wanprestaties en schandalen nog steeds een rood hart hebben. Verder always look on de bright sight of life. Als een afrikaan in bittere armoede dat kan kunnen wij dat ook en wellciht iets van hen leren. Morgen komt de zon ook weer op, of het regent weer dat kan ook.

spooky | 24-05-08 | 11:45

Allemachtig, wat praat die vent dom! En dat is een vet betaald kamerlid, on-be-grij-pe-lijk

JP Balkenbrij | 24-05-08 | 11:44

Zou hij ook een connectie hebben met Michiel de Koeijer? johnleerdam.hyves.nl

Ion Susai | 24-05-08 | 11:40

Het bestaansrecht van de Portemonnee van de Ander is tanende. Nederland is bijna naar de klote; het karwei is bijna af.

Conan | 24-05-08 | 11:37

Neger? neger? Hier wordt een hele bevolkingsgroep beledigd!
Laten we het voorval met die nokschet of nekschut met z'n allen nu maar snel vergeten. Het is al halverwege de doofpot. We zijn deze meneer met zijn stuitende pentekeningen tenslotte allemaal liever kwijt dan rijk. En uiteindelijk ging het om het gebaar. Dat niet mis te verstane, niet terug te draaien gebaar. Ook al krijgt Gregorius excuses: Wij dulden in dit nette, schone Nederland dat zo graag de jaren 50 weer terug wil niet dat god beledigd wordt. En Allah al helemaal niet. Dan leveren we je gewoon uit aan de horden. Nee, Nokshut kan beter een voorbeeld nemen aan Dock Bruna, die beledigd namelijk helemaal niemand!

bidlip | 24-05-08 | 11:33

citaat:mensen worden nu eenmaal opgepakt,dat gebeurd in meer landen ter wereld.In andere landen worden mensen gemarteld en gestenigd.Blijkbaar iets wat de PVDA voor ons ook in petto heeft.Immers.... tot voor kort was het ook ondenkbaar dat een cartoonist opgepakt zouden worden in Nederland.De PVDA moet zo nodig hersenloze,incapabele allochtonen in haar partij hebben puur en alleen omdat ze allochtoon zijn.Zitter er gelukkig altijd een aantal bij die hun ware gezicht niet kunnen verbergen.

Haagse Hufters | 24-05-08 | 11:28

Sinar | 24-05-08 | 10:50
"Blanke autochtone hetero mannen kunnen het wel vergeten"
De hoogste man in partij voldoet aan die omschrijving.
Het is maar een detail hoor.

Bigi Bana Boy | 24-05-08 | 11:28

eddie no so nice guy | 24-05-08 | 09:58
Er is geen oerwoud op Curacao.

Bigi Bana Boy | 24-05-08 | 11:26

Ze hebben daar wel een talent voor het spotten van talenten.
Paul de Leeuw zou een hilarische avond kunnen vullen met al die grappenmakers.
Of heeft die ook z'n partijkaart, uit principe, ingeleverd?

nootzaak | 24-05-08 | 11:26

Toch moet je de PvdA bewonderen. Maakt niet uit hoe hard ze het verneuqen, ze overleven toch wel.

Zeddegeizot | 24-05-08 | 11:25

Leeuwarder | 24-05-08 | 09:14
Partij van de Allochtonen, hahahaha die is briljant zeg !
Hoe kom je erop ?!

Bigi Bana Boy | 24-05-08 | 11:24

Lekker blijven plakken pritt, je doet het prima de laatste tijd.

spooky | 24-05-08 | 11:17

Uit: (Binnenhof) Leugenfabriek.nl

"De PvdA hengelt weer opportunistisch naar de stem van onze rijksgenoten uit de west door de Antilliaanse John Leerdam op plaats 27 te zetten. Leerdam zit al vier jaar in de tweede kamer en niemand die hem er een zinnig woord heeft horen zeggen, laat staan een volzin heeft horen uitspreken.

Eén keer haalde hij het nieuws. Dat was toen een kamerdelegatie naar de Antillen toog en hij daar 'toevallig' ook net was. Leerdam deed zijn best om te regelen dat de Kamerleden voortaan in Kura Hulanda zouden logeren, en dacht dat hij daarmee zijn hotelkosten wel had terugverdiend.

Hotelbaas Jacob Gelt Dekker dacht daar anders over en Leerdam moest de USD 2800 alsnog dokken. Desgevraagd verklaarde Leerdam dat het om een misverstand ging. Hij had gehandeld op verzoek van Gelt Dekker en toen bleek dat het hem niet lukte, kreeg hij alsnog de rekening gepresenteerd.

Ja, natuurlijk. Zo gaat dat. Caribische politici hoeven nooit ergens voor te betalen. Het hotel mocht blij zijn zo’n belangrijke gast in huis te hebben.

Kennelijk zit dit akkefietje Leerdam niet in de weg. Of misschien heeft de PvdA hem er juist wel voor beloond. In Leerdam herkennen onze rijksgenoten tenminste één eigenschap van een echt politicus zoals ze die thuis ook hebben: die hoort corrupt te zijn."
www.leugenfabriek.nl/index.php?option=...

hendrik jan langer34 | 24-05-08 | 11:12

Sinar | 24-05-08 | 10:50

Panisch zijn ze dat ze alle verzamelde kneuzen straks niet meer kwijt kunnen in baantjes omdat de PvdA macht verliest. Positieve discriminatie is iets dat je met blijvende positieve discriminatie, wachtgeldregelingen, sociale uitkeringen en ontslagbescherming een structurele basis geeft. Amen.

Goh, wat een mens al bezighoudt! Maar wel bij de PvdA. Je chargeert wat, maar grosso modo klopt het helemaal wat je zegt.

Lekker bondig, houden we van op GS schijnt (ik wel maar lukt me niet altijd).

NoMinister | 24-05-08 | 11:07

Zo'n man hoort Gregorius Nekschot te kennen? Hoezo? Wie leest er tegenwoordig HP/De Tijd nog?

niveau? | 24-05-08 | 11:01

Iedere partij krijgt de excuus-allochtoon die het verdient.

boasatlas | 24-05-08 | 10:58

Fucking Owned ;-))). Tja er schijnen meer mannen verkeerd geciteerd of begrepen zijn... wie kent niet het verkneukelende feit dat Job Cohen en Rob Oudkerk een gezellig onderonsje hadden, waar de rifapen werden uitgemaakt voor KUT morrokanen.
PvdA... op naar de 0 zetels. muhahaha

UOYKCUF | 24-05-08 | 10:58

Top stuk Pritt

kuanimal | 24-05-08 | 10:56

Vraag Wouter Bos bijvoorbeeld eens naar de onbetaalde hotelrekening van partijgenoot John Leerdam op Curaçao. Leerdam, van wie je met zijn Antilliaanse bloed niet anders kan verwachten dan dat hij de boel probeert te flessen, weigerde een paar jaar geleden zijn rekening te betalen voor zijn verblijf in Kurá Hulanda in Willemstad. Pas na tussenkomst van Kamervoorzitter Weisglass, Bos himself en dreigende taal van advocaat Gerard Spong, werd alsnog snel de schuld voldaan. Het akkefietje doet nog altijd het bloed van Bos koken. Niet richting Leerdam, maar richting de hoteleigenaar in kwestie die gewoon betaald wilde worden voor zijn diensten.

Rikmeleet | 24-05-08 | 10:54

@VonHierbisGinder | 24-05-08 | 10:41
Die screening werkt prima bij de PvdA. Als negert, lesbo, mocro of ander gebrekkige mag je ongezien de hoogste posities bekleden.
Blanke autochtone hetero mannen kunnen het wel vergeten.

Sinar | 24-05-08 | 10:50

Het lijkt me dat de Koningin een racist is. Quote Leerdam: Voor het met verve vervullen van die rol van "bruggenbouwer" wordt hij ridder in de Orde van Oranje Nassau in 1999. /end quote. Hij werd dus op zijn 37e geridderd. Wel heel erg jong voor iemand die volgens zijn CV niets bijzonders gedaan heeft behalve net als Boris van der Hammetje de toneelschool met vruchten heeft doorlopen. Conclusie: Bea is een racist.

lijn5 | 24-05-08 | 10:50

Leerdam verdient een lintje.
Iedereen die de PvdA zetelverlies oplevert is een nationale held

ZonderNaam | 24-05-08 | 10:48

Hebben ze geen screening bij de PvdA? Ssssss wat praat die man poep zeg! Echter, na het kunnen volgen (?) van PvDA Fractievoortzitter Hamer de laatste dagen verbaast me niets meer over de onpeilbare slechte kwaliteit van PvdA politici. (Eigenlijk niets nieuws onder zon; alleen het wordt nu wel heel erg pijnlijk duidelijk) Het ergste is alleen dat we dan gasten krijgen die bij de SP op de lijst staan.... die lijken me nog meer aan verstandelijke problemen te lijden. Toch is het prachtig om te zien dat de parij die met name mijn kleine landje naar de klote heeft geholpen een serieuze poging doet onder de 10 zetels te komen bij de volgende verkiezingen. Ik kan bijna niet wachten.

Erg verfrissend vond ik deze week lieden als Rutte, Wilders en Bosma... dat dan weer wel.

VonHierbisGinder | 24-05-08 | 10:41

Dom, spreekt geen Nederlands (ik noem zijn gebroddel geen Nederlands in ieder geval) en exposeert, als politcus, niet als kunstenaar, onverschilligheid en onwetendheid naast die domheid.

MAAR het is een neger! Dat lijkt de oorzaak van zijn aanwezigheid op dit podium.

Wie is hier godverdomme nou een racist? De PvdA is dus voor racisme, zo dringt het logica-lievend gedeelte van mijn hersenpan aan op te merken.

Niks mis mee, maar haal het dan even uit de wet dat we niks mogen zeggen en niet mogen discrimineren. Als neger schaam je je toch ook kapot dat zo'n imbeciel uit wellicht racistische overwegingen gedoogd wordt terwijl jij normaal je werk doet, geen pretenties hebt om meer te zijn dan je echt bent (en dat kan heel veel zijn), maar wel onpasselijk wordt van de gevoelens die zo'n Leerdam weet los te peuteren?!

En Guusje gaat vrouwen massaal positief discrimineren. Dat wordt een ramp, erger dan met deze imbeciel. Wel een kutje en geen verstand van verkeer leverde reeds een record aantal files op. Guusje is mijns inziens lid van een racistische partij en is zelf extreem seksistisch.

Maar zoals altijd, Hutu's en Tutsi's, Nazi's en joodse mensen, als de tijdsgeest meezit lijkt alles mogelijk. Grijp uw kans! * wordt ziek *

Nu zal de PvdA-mens wel denken: wat een erge woorden. Wij discrimineren alleen positief en alleen minderheden en verdrukten. Da's wel jullie bedoeling ja. Maar als we zo doorgaan is het zonder schaamte uberhaupt maken van onderscheid, behoudens wat je als persoon voor jezelf verantwoord acht in je functie of prive, mijns inziens mensonterend. En daar gaat het mij om. Als er dan ook irritatie ontstaat door incompetentie of domheid of anderszins en de zweem van positieve discriminatie hangt daaromheen, ben je mijns inziens lekker haatzaaiend bezig.

Dat dan weer wel, beste PvdA-mens. En daarom ook even die vergelijking, weten jullie weer even wat de cocktail racisme en haat kan veroorzaken. Niet met vuur spelen dus en discriminatie niet entameren wat mij betreft. Ook niet strafbaar stellen. Snijdt iedereen die onterecht discrimineert zichzelf in de vingers. Een politicus snijdt echter in de vingers van NL, en die mogen dus niet discrimineren, maar wel zonder toelichting selecteren mist aan objectieve en meetbare eisen (o.a. diploma's en strafblad) is voldaan.

Maar zeker niet zoals nu gebeurt: discriminatie verbieden BEHALVE VOOR bepaalde rassen en de vrouwelijke sekse en/of vreemde nationaliteiten die dan juist omdat ze niet vooruit komen in onze maatschappij wel mogen worden onderscheiden van de rest en wel door DE OVERHEID. Dat steekt en is ten hemel schreiend.

NoMinister | 24-05-08 | 10:32

Dat is een scherp stukje proza hallevezool, zit naar mijn idee dicht bij de waarheid

Rogue1 | 24-05-08 | 10:32

Leerdam vraagt zich af waar het belang van de vrijheid van meningsuiting precies ligt. In andere landen is er immers ook geen vrijheid van meningsuiting en worden mensen opgepakt. Ook hier worden Marokkanen opgepakt, dus waarom niet ook een cartoonist.

John Leerdam oprotten hier uit Nederland naar het Antilliaanse boevennest waar je vandaan kwam want je snapt er geen ene moer van.

Pigsbutt | 24-05-08 | 10:29

Bel Bush, we worden geregeerd door gristentaliban.

sjonnie | 24-05-08 | 10:28

+ 1/2 @ GS voor benoemen poppenkast in artikel over poppenkast.
neger had er dan weer niet aan vastgeplakt hoeven worden(-1/2).
Kameraad Leerdam is een gekleurd mens met toevallig de baan poppenkastpop.
LifeCatcher | 24-05-08 | 09:37 zegt het best goed, er zijn ook witte en vooral grijze sokken. Al naargelang de behoefte kiest de hand een sokpop uit. Verkiezing is illusie, er wordt poppenkast gekozen, de voorstelling wordt lichtjes aangepast aan de waan van de dag, maar zowel het plan als de de sturende hand achter de poppenkast veranderen niet.
Stemmen is toestemming geven aan de hand om nog een voorstelling te geven, sterker nog, het is als een zaal vol kleine kinderen die "we want more" roepen. De speler doet nog een show, bang dat de kinderen gaan rondlopen door de de zaal en per ongeluk uitvissen dat janklaassen en de rest helemaal niet vanzelf bewegen, of erger, dat ze erachter komen dat de boef en de pliesie door precies dezzellefde kerel worden bestuurd.
Ruzie in de poppenkast is show, hoe erger hoe beter, de kinderen gaan er helemaal in op en verklikken aan de pliesie waar de boef zit.
Ruzie àchter de poppenkast komt er pas wanneer tweederde van de kinderen gaat afdwingen dat de show "hiephiephoeraeuropa" nooit meer wordt opgevoerd, gezien het feit dat er achter de poppenkast in 't romeins, 't babylonisch en 't egyptisch wordt gesproken zal dat nog een aardige klap geven. De show "hiephiephoeraeuropa" is namelijk verplichte kost, de kinderen moéten het iedere keer zien en ze moéten het leuk vinden ook, da's best belangrijk...
Omdát er poppenkast is, is het belangrijk dat de kinderen zich niet laten opnaaien door de poppenkast, en vooral Lief zijn voor elkaar, doch hun stem niet weggeven, opdat er later niet gezegd kan worden. "Dit is wat de kinderen wilden, dit is wat wij, de poppenkastspelers van hen mochten/moesten doen".
Levend bij de gratie van liefde, en Gestuurd door angst, dat zijn de kinderen.

hallevvezool | 24-05-08 | 10:27

John Leerdam: rot op. Uit de TK en uit 0031.
Incompetente profiteur. En eigenlijk geldt dat voor de hele PvdA.

NeefSteef | 24-05-08 | 10:26

Wil de laatste PvdA'er het licht uit doen.........?

Leeuwarder | 24-05-08 | 10:26

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt hem wel(ofzoiets)..

T@ Riest | 24-05-08 | 10:26

*Stoft alvast zwarte pak en rode stropdas af voor de begrafenis*

Rogue1 | 24-05-08 | 10:26

@Mulimans:
En DAN!? Wordt het dan VVD of wéér CDA met een andere combi? Het maakt geen fuck uit. Luister; hoeveel mensen hadden vóór de vorige verkiezingen een voorkeur voor PvdA/CDA/CU? 6% meneer. 6%!!! Oftewel; We krijgen precies wat een overgrote meerderheid van dit land helemaal niet wil.

Massaal wegblijven bij de stembus is het enige signaal dat je kan geven.

Rest In Privacy | 24-05-08 | 10:25

inquisitra | 24-05-08 | 09:16
Dit is dus een PvdA-trekje volgens jou? Alle overige politici zijn betrouwbaar en eerlijk en hebben geen lijntjes met de media? *proest*

Rest In Privacy | 24-05-08 | 10:23

Joop den Uil draait zich om in zijn graf. Psychiatrische instelling dat PvdA!

GSpot | 24-05-08 | 10:22

Het duurt (helaas) nog veel te lang tot de nieuwe verkiezingen. Genoeg tijd voor de PvdA om weer terug te krabbelen in de peilingen. Daarom hoop ik op vervroegde verkiezingen.

Mulimans | 24-05-08 | 10:18

Over John Leerdam:
Als je omhooggevallen bent, en je hebt níets om op te staan - dan ga je spartelen.

colonnecinco | 24-05-08 | 10:15

Leerdam heerscht! Mucho kudos voor John. Hij is het geheime wapen, de infiltrant binnen de pvdaaaarrgh. Ik weet niet bij wie hij werkelijk op de loonlijst staat, maar met dit soort geniaal zwalkende teksten is de pvdaaarrgh al helemaal volslagen kansloos. Zelf blijft hij natuurlijk buiten (neq)schot, want als antilliaan is hij een multiculti untouchable.

Suske | 24-05-08 | 10:14

De Antillen willen ook niet aan de vliegtaks. Immers," van Groningen naar Maastricht betaal je dat ook niet, en wij horen bij Nederland."
Boewahahahahaha!!!

fuckje | 24-05-08 | 10:07

Leerdam je bent een Loser en een Parasiet! Ga je eiland naar de klote helpen!

a-thee-ist | 24-05-08 | 10:06

wat een domme man wat hij daar allemaal bij elkaar kletst.

Gelukkig "worden Marokanen ook opgepakt" en "gelukkig vinden wij de discussie over vrijheid van meningsuiting iets wat wij toch heel belangrijk vinden in Nederland"

Hoe komt zo'n minkukel in de regering ?

Andreas B. | 24-05-08 | 10:05

Geenstijl i love you. Vuurtje oppoken of niet, die Leerdam is een enge kwal, dus aanpakken die zelf-benoemde-kunstenaar. Want hoe eerder die PvdA kapot is, hoe beter.

artbrut | 24-05-08 | 10:05

-weggejorist-

eddie no so nice guy | 24-05-08 | 09:58

Misschien kan die antiliaan gewoon wel helemaal niet lezen dus waarom zou hij dan hp de tijd kopen ^^ :)

Arianus | 24-05-08 | 09:56

Lekker vuurtje oppoken. PvdA slopen is nobel. Als de existentie van de PvdA is gereduceerd tot de zwarte pagina's van de geschiedenisboeken, zijn we er echter nog niet!

Chiant | 24-05-08 | 09:54

Er lopen alleen maar rare figuren rond bij de pvda die van toeten nog blazen weten, zakkenvullers dus. Trouwens, dat zal niet alleen bij de pvda zijn maar deze partij springt er wel uit. Een frisse wind door politiek den haag zal goed doen. Maar dat zal er waarschijnlijk niet van komen... :/

El Gordo | 24-05-08 | 09:53

"John Leerdam een domme onervaren politicus is"
.
Dat is inderdaad het verschil met de andere prominente pvda'ers. Die zijn ervaren en dom.

Droge_Droom | 24-05-08 | 09:52

Pure poezie dit stukje. Het klinkt als een kermende Kutja Schuurmuts in de oren. Heerlijk.

Dr R. Clavan | 24-05-08 | 09:51

Ja leuk, de PvdA kapoet maken. Alle leden gaan naar de SP en de structuren blijven bestaan. Hoe noem je dat: van de regen in de drup komen.

azijnseikerT | 24-05-08 | 09:50

Dat bewijst nog eens dat de partij van de afgang
een bedriegers partijtje is

gerrit5042 | 24-05-08 | 09:49

Negerts zijn nog niet toe aan het besturen van een land. Kijk maar wat voor zootje ze er van maken in Afrika.

Sinar | 24-05-08 | 09:49

Vuistdiep in Bouter Boslim

Andersom dag | 24-05-08 | 09:46

Uncle Tom

Schaar | 24-05-08 | 09:44

Wat is dit nu weer. De hele website is volgemept met banners en advertentie materiaal. Het wordt nu echt een poppenkast. Geenstijl wordt nu echt te commercieel. Lutsers.

Otje Kapotje | 24-05-08 | 09:42

Jos Collignon lijkt nog zo'n beetje de enige helder denkende medewerker bij de Azijnbode

Tobi | 24-05-08 | 09:39

John Leerdam die zichzelf een kunstenaar noemt. *proest*

Aussie | 24-05-08 | 09:38

NLCircle | 24-05-08 | 09:22
Ik vind het allemaal best, zolang het niet besmettelijk is.
Bij popenkastnegers moet ik aan zwarte sokken denken, maar ergens klopt dat óók weer niet.

LifeCatcher | 24-05-08 | 09:37

VAARWEL PVDA!
Doei doei!
Groetjes!

blikjegrolsch | 24-05-08 | 09:35

Klopt als een bus hoor, de gemiddelde PvdA politicus kun je inderdaad niet betreppen op kennis van zaken.

Homer J. Simpson | 24-05-08 | 09:34

Dat krijg je met figuren als Leerdom.
De PvdA pretendeert een afspiegeling van de maatschappij te willen zijn.
Een uit zijn nek lullende Antilliaan die zich niet eens verdiept in de lectuur of omstandigheden die zijn portefeuille betreffen, hoort daar natuurlijk gewoon bij.

ADO-Le-Cent | 24-05-08 | 09:32

Is het net interessanter Wouter te vragen waarom met de olieprijs de accijnzen ook moeten stijgen? Hoezo moet hij 'de inkomsten die daardoor verloren gaan ergens anders mee aanvullen'? (Deze extra winst staat toch nergens ingeboekt.) Kan hij de koppeling met LPG niet doorknippen en erger nog, de koppeling met de aardgasprijs?
Zo een waardig en inhoudelijk stukje PvdA kritiek, op de bal en niet op de man. zo moeilijk is dat toch niet. Enne,+1 wat is een poppenkastneger?

Einde van de Domheid | 24-05-08 | 09:31

poppenkastneger, wow leuk gevonden hoor.. NOT!

baaderraf | 24-05-08 | 09:31

"John gaat in 1995 terug naar Amsterdam. Hij is freelance-trainer voor communicatievaardigheden..."

*mompelt nog iets dat excuusnegerts best wel humor kunnen hebben....

Mr. C. Delicti | 24-05-08 | 09:31

Dat orkestje aan boord van de Titanic bleef ook maar spelen. Ook cultuurdinges. Niks aan de hand mensen. We zakken alleen als een ouwe onderbroek. Toedeledokie PvdA. Broodjes ham en een kopje koffie na de uitvaartdienst.

Klukkluk | 24-05-08 | 09:28

zozo prit, nu al wakker

roo | 24-05-08 | 09:27

leuk, PvdA bashen. Maak ze kapot. Gelukkig zijn na Fortuynhaatzaai campagne van de PvdA de meeste ogen wel geopent. Pure Stasi pratijken waren dat.

Fapfap | 24-05-08 | 09:27

Graag ook dat fragment van eergisteren waarin Woutertje Bos de VVD het verlies van een "staatsrechterlijke traditie" toeschreef op tape.

De partijleider ging daar pal voor Leerdam en de zijnen staan.

Jerolimo | 24-05-08 | 09:23

wars van enig vooringenomenheid, dit stukje proza.

Kerby | 24-05-08 | 09:23

@LifeCatcher
Welk deel begrijp je niet : 'Neger' of 'poppenkast' ? Combineren die hap en je hebt 'poppenkastneger'. De volgende oefening voor thuis is 'bananenvla'.

NLCircle | 24-05-08 | 09:22

Alle doelgroepen aanspreken door de lijst een afspiegeling te laten zijn van die kiezsers, dat is een doel van de partijleiders. In het geval van de PvdU-Antillianen is dit dus hopeloos mislukt.

Voltaire | 24-05-08 | 09:20

Wat is een poppenkastneger?

LifeCatcher | 24-05-08 | 09:20

Dat is gewoon de definitie van een politicus: iemand die reageert op iets waar hij niets van weet. Man, man, wat heb ik sommige politici onzin horen verkondigen over onderwerpen die ze toch echt in hun portefeuile hadden.

Weest gegroet | 24-05-08 | 09:20

Dank u heren van GS voor dit staaltje onderzoeks-journalistiek!! Ga zo door!!

*kijkt tevreden uit naar een toekomst zonder PvdA*

Snorry! | 24-05-08 | 09:19

GS, ga zo door! In de peilingen is de PvdA al weer 3 zetels gedaald, en dat kan beter.....;)

fuckje | 24-05-08 | 09:17

@patat-degeneratie

Leer 'eens' schrijven, lutser.

NLCircle | 24-05-08 | 09:17

Prima Pritt, blijf dit volgen want we hebben het einde er nog niet van in zicht. Vrees dat de PvdA hiermee weer wat verder aan hun graf heeft gegraven en dat mag ik graag zien.

NLCircle | 24-05-08 | 09:16

Een liegende PvdA'er. Dat is toch normaal?
Een PvdA'er die je overlevert aan achterlijk culturen. Dat is toch normaal?
Uitglijders van de PvdA laten corrigeren door vriendjes bij de media. Dat is toch normaal?
Draaien en je zelf vuistdiep in je eigen shit wentelen. Zeau... pvdA..

inquisitra | 24-05-08 | 09:16

'Ik ben een kunstenaar nota bene!" moet zijn "Ik ben een werkshuw mens nota bene!"

Patrick Zweedsey | 24-05-08 | 09:16

Leer es lullen, zak.

patat - generatie | 24-05-08 | 09:14

De "Parij van de Allochtonen" is reddeloos, redeloos, radeloos........

Leeuwarder | 24-05-08 | 09:14

Pvda'er liegt ja dat is toch normaal daar ??

BierBuikBas | 24-05-08 | 09:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland