Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kalou (nog niet) in Oranje Olé Olé

Doe mij eens 1 bier!En we hebben uitspraak. Eh. Maar eigenlijk ook weer niet. En toch ook een beetje wel. Zojuist heeft de Raad van State bevolen dat Ivoriaan Salomon Kalou voorlopig nog niet voor Holland tegen Ivorië mag gaan ballen in Duitsland. Komt dat even slecht uit! Ivorië was verliezend finalist in de Afrika Cup. Wat is die rechtert voor een blinde heaumeau? Nu ja, eigenlijk komt het er op neer dat Rita Verdonk SLECHT GEWERKT heeft. "Minister Verdonk voor Vreemdelingenzaken en Integratie heeft onvoldoende gemotiveerd waarom voetballer Kalou niet in aanmerking komt voor versnelde naturalisatie. De minister moet een nieuw besluit nemen over het verzoek van Kalou." Kortom, de hele mikmak kan weer terug naar de penaltystip van FC Verdonk. Welke hoek wordt het, Rita? U mag kiezen uit De Maxima (mooi gekruld in linkerbovenhoek) en De Taida (vijf meter naast).

Reaguursels

Inloggen

zou die rayman is laat ook een percentage van de transfersom krijgen?

wachtmeester de bruy | 17-02-06 | 04:49

Helemaal terecht dat meneer Kalou niet voor Nederland mag ballen. Door de uitzondering voor topsporters zou wat mij betreft direct een dikke streep met een watervaste stift gezet mogen worden.

P.S. Pooface... trias politica is geen sprake van in Nederland. We hebben een stelsel van checks and balances ;-)

Adios!

Jazur | 17-02-06 | 01:35

@Montgomery Burns 15-02-06 @ 11:10

val een lekker dood, of ga in de zandbak spelen kind, of werkloze nietnut.

Hoe durf zonder enige kennis zo te praten, wat ben je van de kretologie? Ik vind jou stelling zeer poep. Derhalve, val dood.

De Nederlandse rechtsspraak mag dan overbelast zijn, ze is echter van hoge kwaliteit. Dus, val lekker dood, interresant-wannabe-losert.

Ridge Forrester | 16-02-06 | 10:17

Ach als Kalou een nederlands paspoort krijgt welke positie binnen Oranje moet hij dan krijgen,de plaats van Kuyt?
Kalou is nog jong en kan beter voor zijn eigen land uitkomen maar natuurlijk spelen voetbalmakelaars hierbij een rol,onbegrijpelijk dat van Basten en Cruijffie zich voor het karretje hebben laten spannen!
Zodra hij een nederlands paspoort heeft stijgt zijn marktwaarde met miljoenen eurries,en zal hij rechtstreeks naar de UK verhuizen!

nummertje | 16-02-06 | 08:42

nope, ik ben het helemaal met je eens. Je heb zat van die mensen die zeggen mijn buurman is ook allochtoon maar dat is een hele aardige maar de rest is tuig. Maar goed, ik ken het ik ben zelf hier geboren en getogen en praat gewoon abn, maar zodra ze je achternaam horen reageren ze toch anders.

Nogmaals ik ben hier geboren en getogen en ga nooit weg. ;) Laat jezelf niet uit de ring slaan door die albino apen die zo praten, er zijn er zat die normaal denken ;)

Dominator | 15-02-06 | 21:33

@ dominator: er lijken wel twee Nederlanden te bestaan. In mijn directe omgeving van kenissen, collega's, buren (meest autochtoon) één en al redelijkheid en acceptatie, maar als je ziet wat hier aan ongenuanceerde onlustgevoelens heerst, niet alleen tegen zij die zich misdragen maar gewoon tegen alles wat hier niet geboren is.. blank of zwart, ze krijgen de volle laag en Rita for president. En zo lang ik er in mijn directe leefomgeving nog niet teveel van merk blijven we nog wel, maar ik vraag mij af of de onderstroom die ik hier waarneem niet vroeger of later naar boven borrelt. De Nederlanders hebben ook de rare gewoonte om zich door deugnieten en profiteurs te laten ringeloren en dan uiteindelijk boos te worden op iedereen en alles dat van buiten komt, van de weeromstuit. Had men maar van meet af aan een strict en duidelijk immigratiebeleid gehad, dan zat je nu niet met een ontwrichtende samenleving. En het huidige beleid vind ik in dat opzicht ook niet opbouwend. Nog steeds worden goedwillende allochtonen geweerd, kansloze allochtonen binnengelaten, en ontvluchten bosjes autochtonen en ook allochtonen die iets in hun mars hebben het land. Dat gaat toch niet goed zo..

poppermotje | 15-02-06 | 21:25

@ poppermotje 15-02-06 @ 18:06

Je zou het haast gaan denken als je hier op GS aan het lezen bent dat het echt zo is wat je zegt. Het begint hier echt steeds meer op een kkk hangplaats te lijken. Ik snap alleen neit waarom die kneuzen deze uitspraken niet ff lekker met elkaar in de Bijlmer (020), Katendrecht (010) Spoorwijk (070) gaan verkondigen dmv spandoeken enzo.

Blijf nog maar gozer mensen zoals sommige apen hier posten en zoals die eikels op de dam overleven het toch niet. Uiteindelijk worden het allemaal "slachtoffers" van zinvol geweld. Of hun dochter komt thuis met een AliB of een Brada met een tam tam van 30 cm, als die dochter nu al niet geboned word door een van de mensen die ze zo ogenschijnlijk haten.

Dominator | 15-02-06 | 20:27

@ ultralinx: Quote "Kano draagt niks ekstra bij aan dit kutland behalve dan dat het steeds donkerder wordt. Oftiefen met die afgerichte boomaap."
.
.
Ik heb lang gedacht dat ik als kleurling (Arubaan) geaccepteerd werd door de autochtone Nederlanders omdat ik de taal beheers, werk en een nette vent ben. Ik dacht dat slechts de criminele boefjes en uitkeringstrekkers gehaat werden. Gaandeweg, door incidenten als Taïda en Kalou wordt het mij steeds duidelijker dat de autochtone Nederlander vooral en met name een diepe afkeer koestert jegens de succesvolle geïntegreerde allochtoon. Kennelijk is deze uiteindelijk nog bedreigender dan het legertje PvdA tuig. De ambitieuze VWO'ers zonder strafblad, de veelverdienende (en veel belasting betalende) voetballer, dat is de werkelijke steen des aanstoots. Nederland laat zich kennen. Misschien kan ik je over een tijdje blij maken ultralinx, met mijn vertrek uit dit achteruithollende land. Weer een beetje blanker. Alhoewel, mijn blanke vrouw gaat dan wel mee. Wat een treurnis. Links knuffelt de criminele allochtonen, rechts braakt de goedwillenden uit.

poppermotje | 15-02-06 | 18:06

Dubbele nationaliteit mag wel, maar als je kiest voor Oranje mag het niet!

Nooit meer slapen | 15-02-06 | 17:07

Kano draagt niks ekstra bij aan dit kutland behalve dan dat het steeds donkerder wordt. Oftiefen met die afgerichte boomaap. Achteraansluiten net als alle andere orgeldraaieraapies. Trace mun ipeetje maar ik ben verhuisd uit dat klotemoeras. En steek je battlefield 2 servert maar in jullie gezamelijke rektum. Au revoir losers!

ultralinx | 15-02-06 | 17:03

@Zwarte Kip

Wie heeft vastgesteld dat Kalou een bijzonder talent heeft? Is er een open solicitatieperiode geweest waarna is vastgesteld dat er werkelijk niet door NL talenten invulling kan worden gegeven aan de reeds lang openstaande vacature van een veel te goed betaalde maar nauwelijks scorende spits? Kalou wordt gewoon gebruikt om een precedent te scheppen waarmee en waardoor konthol Bos en consorten nu onze IJzeren Rita kunnen pesten en later grote hoeveelheden politiek schorum kunnen binnenhalen.

Ksi-Ziks | 15-02-06 | 16:57

Versneld naturaliseren lukt ook prima in een frituurpan.

Tubifiks | 15-02-06 | 15:18

Zoals Zwarte Kip al zegt, Kalou doet een beroep op een bestaande mogelijkheid om versneld te naturaliseren en Verdonk zegt 'Nee' zonder te zeggen waarom. Met Taïda hetzelfde probleem, die doet een beroep op een bestaande mogelijkheid om hier als buitenlander (nee, niet asielzoeker) tijdelijk te verblijven (MVV) en Verdonk zegt 'Nee' zonder te zeggen waarom. Mensen die vinden dat Verdonk een held is en vooral haar poot stijf moet houden met als argument dat de wet nu eenmaal de wet is, realiseren zich wellicht niet dat Rita zich juist niet aan de wet houdt (door beslissingen niet duidelijk te motiveren terwijl dat wel een vereiste is) en daardoor steeds door de rechter wordt gecorrigeerd. Dat is niet heldhaftig, maar slordig.

poppermotje | 15-02-06 | 15:07

Gaat dus waarschijnlijk wel voor Oranje uitkomen. Maar of we daar nu echt blij mee moeten zijn... Speelt al tijden niet echt op niveau en bovendien zou Kuyt zijn plaats aan Kalou moeten afstaan. Schat Kuyt toch iets hoger in op dit moment. Voor de breedte in ieder geval wel een welkome aanvulling.

Coyote | 15-02-06 | 14:57

@Montgomery Burns 15-02-06 @ 11:10

Je mag dan proberen om intelligent over te komen door het gebruik van jargon en ingewikkelde zinsconstructies, je faalt echter jammerlijk. Je mist namelijk de hele kern van de vraag in deze kwestie. Door het uitblijven van de motivatie door de minister goed te keuren, sta je willekeur toe. En daarmee vergroot je juist de macht van het plebs. Door je eigen redenatie word jij juist onderdeel van dat plebs. Je wilt namelijk niet langer op basis van wet- en regelgeving handelen, maar op basis van je onderbuik.
.
@Zwarte kip
Hulde! Eindelijk iemand die de feitelijke kern herkent en voor iedereen begrijpelijk uiteenzet. Groot misverstand is ook nog dat veel mensen nu denken dat Kalou van de rechter nu de Nederlandse nationaliteit dient te krijgen.
.
Ik weet niet of de advocaat van Kalou nog gevraagd heeft wie de adviseur van Verdonk is geweest. Op basis van de Algemene wet bestuursrecht moet die adviseur wel vermeld staan in het besluit van de minister.

Lof der Zotheid | 15-02-06 | 14:20

De minister baseert haar oordeel op het advies van medewerkers bij het IND en neemt die meestal direct over. Enige willekeur in het toekennen van de versnelde naturalisatie is er dus wel, omdat de betreffende medewerker (ihg van Kalou overigens een goede bekende van me) het advies levert. Ik kan me overigens niet voorstellen dat er geen rekening wordt gehouden met bestaande wetgeving en precedenten. Ik zal het eens vragen.

sjaakdeslinksesul | 15-02-06 | 13:43

@Ridge, in het verleden zijn sporters ook versneld genaturaliseerd omdat ze een bijdrage leverden met hun prestaties aan Nederland. Ik moet echter toegeven dat de versnelde procedure ooit bedoeld is geweest voor wetenschappers, groot schrijvers en mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de cultuur, of het Nederlands imago etc.

zwarte kip | 15-02-06 | 13:27

Ben het met Zwarte Kip wel eens, of in ieder geval verwoordt hij goed wat er werkelijk aan de hand is.

Karel: of je kan spreken van rechtsongelijkheid is de vraag natuurlijk. Waarom krijg je wel snel een paspoort als je (schijn)huwt? Dat zou ook rechtsongelijkheid genoemd kunnen worden.

Er is een bepaald verschil in rechten, deels vastgelegd in de wet. Om tot een eenduidig beleid te komen moet er een goede en juiste motivatie komen van de minister. Willekeurigheid zou namelijk pas rechtsongelijkheid inhouden.

Dat sommige mensen wel in aanmerking komen om versneld Nederlander gemaakt te worden is op zich helemaal niet raar: Als iemand werkt, belasting betaalt, Nederlands spreekt en zich dus als goed burger gedraagt mag wat mij betreft zo een paspoort in de knuistjes gedrukt krijgen. Iemand die hier alleen maar zit, uitkering te trekken en zo niet zelf dan wel zijn kinderen het criminele pad op laten gaan... die mogen een enkeltje naar huis krijgen. Zulke mensen dragen niets bij aan de samenleving en zijn we liever kwijt dan "rijk".... en van die laatste groep hebben we er wel veel te veel rondlopen in ons ooit zo prachtige landje,...

The Hedge | 15-02-06 | 13:18

Maar Kip: worden dan niet de algemene beginselen van behoorlijk bestuur geschonden (a.b.b.b.)?

Mijns inziens wel, hij is niet van nationaal belang.

Ook: mijn buik raakt vol van die misverstanden tussen de gewone vreemdelingenprocedure (geen voorlopig verblijf maar die andere) en de nationaliteitskwestie van Kalou.

Ridge Forrester | 15-02-06 | 13:08

Verdonk moet gewoon opdonneren.
Ik snap haar echt niet :s

melmaniak | 15-02-06 | 13:06

kingsjors 15-02-06 @ 12:43: "Rita for President"
En dan is je nickname "kingsjors"

Je vind toch niet toevallig Bush EN Rita leuk?

Afval-verwerking | 15-02-06 | 13:04

@Karel, de versnelde procedure is er voor mensen die iets bijzonders kunnen. Inderdaad worden mensen met een talent dat van nationaal belang kan zijn voorgetrokken in de wet. Dat is dus inderdaad een wettelijke ongelijkheid.

zwarte kip | 15-02-06 | 13:04

Maar zwarte kip,

Het gaat toch om een stukje rechtsongelijkheid, omdat deze Kalou aardig tegen een bal aan kan trappen, moet hij maar gelijk Nederlander worden, maar zijn landgenoot die dat niet kan, moet hier ruim 5 jaar wachten voor hij misschien eens een antwoord krijgt of hij hier kan blijven.
Ik vind dat Rita gewoon voet bij stuk moet houden. hij moet gewoon net als ieder ander achteraan sluiten.

Karel Kruizenruiker | 15-02-06 | 12:51

Sjefke van hier om de hoek kan leuk de straat vegen , maak hem aub nederlander

kingsjors | 15-02-06 | 12:45

Mensen wat een misverstanden weer. Kalou heeft een verzoek ingediend voor versneld naturalisatie op grond van de Rijkswet nederlanderschap, dat heeft niets te maken met asielprocedures. De wet geeft tekstueel de Minister veel vrijheid om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor deze versnelde procedure. Zowel de rechtbank als de RvS hebben nu bepaald dat de Minister wel aan moet geven hoe ze invulling geeft aan haar beleid en dat heeft ze door niet te motiveren niet gedaan. Het is nu aan Verdonk om binnen 6 weken een besluit te nemen waarin ze aangeeft waarom Kalou niet voldoet aan de voorwaarden voor een versnelde naturalisatie, daarbij moet Verdonk van de RvS tevens aangeven aan welke voorwaarden Kalou moet voldoen om wel in aanmerking te komen. Dit is allemaal vrij logisch omdat de Minister tot nu toe niet heeft willen aangeven wie wel in aanmerking komt voor deze procedure en waarom, dit kan leiden tot willekeurigheid en dat mag niet.

zwarte kip | 15-02-06 | 12:43

Wat ie er voor een toevoegende waarde ?
omdat ie toevallig leuk tegen een bal trapt ?
en ben het met crixus eens , we hebben er zat van

KJ Stuntelaar is net koud van heerenveen naar Ajax verhuist en hoppa in Orange
Maro kijkt toch ook niet verder als de traditionele top 3

Het zal lekker wezen zeg , hij krijgt een versnelde procedure en hoppa over een jaar of 2 verkoopt 010 hem aan het buitenland

Wat presteert ie op het moment aan leuk ballen ?
op dat laastste is het antwoord duidelijk , namelijk helemaal niets

nee kanootje , zo werken we hier in dit land niet en alls je dat niet begrijpt , zout dan lekker op

Rita for President

kingsjors | 15-02-06 | 12:43

En ondertussen we worden genaaid door lokale overheden, energiemaffia en andere zakkenvullende ambtenaren worden we afgeleid met dit soort kutnieuws. Geenstijl DE startpagina van dom-benedenmodaal-rechts! Opzouten met die driehersencellige balletjestrapper uit Zoeloeland! Er zijn nog genoeg nutteloze arme negertjes die eerder waren dan deze troetelnegert. Verdonk houdt het poot stijf wijf!

ultralinx | 15-02-06 | 12:37

Kom op Rita, zet die asielzoeker het land uit! Bovendien: we hadden toch een aanvallers-overschot in Nederland? Eens kijken: Van der Vaart, Huntelaer, Castelen, Sneyder, Van Nistlerooy, Kuyt, Makaay, Hasselbaink, Piee-Air, Van Persie, Kluivert... En ik vergeet er ongetwijfeld nog een paar...

crixus | 15-02-06 | 12:29

Als we deze potentiele autokraker gelijk uitzetten met die 26000 anderen valt het geeneens op...

ultralinx | 15-02-06 | 12:20

Als die Kano nou iets minder zwart was geweest, tja... Ik vind 'm wel wat donker.

ultralinx | 15-02-06 | 12:17

Weg met Kalou! Romeo Castelen moet in Oranje!

Dr. Faustus | 15-02-06 | 12:16

@Tubifiks 15-02-06 @ 11:56
LOL... Bondscoach Rita N'Donki

Jack Daniels | 15-02-06 | 12:14

negers die kunnen voetballen of goed concureren in laaggeschoolde arbeid moeten blijven de rest kan de pest krijgen. Allochtone blondjes die een dikke vette zakkevullert aan de haak slaan mogen ook blijven. Vind ik dan.

ultralinx | 15-02-06 | 12:12

Wat er bij niet in gaat is dat hij, volgens eigen uitspraak, zo gehecht is aan Nederland.

Jacob von Geitz | 15-02-06 | 12:09

En op de reservebank: Mohammed A t/m E.

Montgomery Burns | 15-02-06 | 12:02

Opstelling nederlands eftal 2018;

Zwami Bami
Archibald Pastrellie
Uncle Tom
Fortune Zaagbeens
Ernest Omokoeloee
Lyou Zingbling
Koeter Waals
Ahmed Moedjabeheading
Rodolfo Pinoshag
Makeloerie Tampeloerie
Andrei Tjetjeniko

Tubifiks | 15-02-06 | 11:56

Of die nou nu een paspoort krijgt of over twee jaar. Ik zie het probleem niet zo.

Jack Daniels | 15-02-06 | 11:48

@empe
fair enough, dit is idd al vaak genoeg besproken

rattekop | 15-02-06 | 11:46

@Ayaan; ja dat vind ik vreemd
@ongelovige; dat denk ik niet, waardoor de vergelijking idd minder goed opgaat. Maar goed dan blijft over het WK; voor velen belangrijker dan een bruiloft tussen maxina en Willem A

rattekop | 15-02-06 | 11:44

@rattekop 15-02-06 @ 11:10 Zal allemaal best waar zijn, maar dat hele voetbal intereseert me geen zier, evenals dat opgeblazen gedoe over dat schaatsen. Ik wil GS-fähige onderwerpen, geen sport-blog!

empe04 | 15-02-06 | 11:44

@ Ongelovige atheïst 15-02-06 @ 11:17
Taida is hier niet als vluchteling maar als toerist opeen Frans visum.

Weisse rose | 15-02-06 | 11:43

@lijntje
heb het niet over Taida maar zomaar een ordinair aangetrouwde veel voorkomende moslima

rattekop | 15-02-06 | 11:41

@rattekop:
Was dat met die pingpong chinees versneld? (serieuse vraag)

Ongelovige atheïst | 15-02-06 | 11:41

Het is wel guitig om te constateren dat de rechters helemaal geen beslissing durven te nemen. Dus om geen 'ja' of 'nee' te hoven zeggen en daarmee flink wat kritiek te verduren geven ze de handel gewoon weer terug aan de ambtenaren.

Gelukkig kost dit "kastje-muur" spel de belastingbetaler geen geld..... en dus weer tonnen!

Anti-links | 15-02-06 | 11:41

@ Rattekop

Het lijkt er zo op dat de regering het koningshuis belangrijker vindt dan voetbal en dat is natuurlijk vreemd?!?!

Ayaan | 15-02-06 | 11:41

@rattekopje: Aisha is gewoon een Yogu die de zaak tilt. Ze mag hier niet eens zijn, en moet zo snel mogelijk afgevoerd worden. Kalou mag hier wel zijn en werken, maar moet wat langer op zijn paspoort wachten, zoals iedereen.

lijn5 | 15-02-06 | 11:38

Als Kalou volgens de heren Cruijff en Van Basten een bijzonder talent is mag hij volgens de wet (dus geen uitzondering of wat dan ook) een versnelde procedure krijgen. Verdonk mag best haar poot stijf houden, maar juridisch gezien kan ze het niet tegenhouden...

Ruubse dinsdag | 15-02-06 | 11:33

@ongelovige 11:17

ok; had de vraag dan iets anders moeten stellen;
1) waarom maxima wel en een of andere aangetrouwde Aisha niet (iig niet versneld)
2) waarom een tafeltennis chinees wel en Kalou niet

het lijkt er zo op dat de regering het koningshuis belangrijker vind dan voetbal en dat is natuurlijk vreemd

rattekop | 15-02-06 | 11:33


Poot stijf houden Rita. Het gaat hier niet om Kalous diepe liefde voor Nederland of vanwege dreigende martelingen in Ivoorkust, het gaat erom dat zijn huidige club, zijn zaakwaarnemers en hijzelf sloten geld kunnen verdienen zodra hij een Nederlands paspoort heeft. En als Kuyt weggaat zul je zien dat Kalou helemaal niet zo goed is als we dachten.

Onbevlekt blazoen | 15-02-06 | 11:29

Zouden rechters tegenwoordig misschien lid zijn van een geheime politieke partij?

Romanus | 15-02-06 | 11:26

Moedig wijf, zo tegen de wil van de (Karakter)moordenaars ingaan. Terwijl de weg van de minste weerstand open voor haar voeten ligt te lonken. Gewoon met de stroom meegaan en er is nix aan 't handje.
Elke dag bewaakt worden, terwijl alle ongewervelde politici veilig over straat kunnen blubberen. Hun enige gevaar wat open afvoerputjes.

Jan Passant | 15-02-06 | 11:24

Ik denk dat we in deze Marco van B (en Johan C) vriendelijke moeten bedanken voor dit gesodemieter. Dat zij niet in staat zijn om met het huidige portfolio aan voetballende miljonairs een team op te stellen is aardig triest. Of zijn ze de verwende pubers aan het uithangen die altijd weer datgene moeten hebben wat er niet is. Ik denk dat we best blij kunnen zijn met een minister die gewoon consequent haar beleid voert, scheelt ook weer een torentje...

Ongewenst | 15-02-06 | 11:23

-weggejorist-

jowwww | 15-02-06 | 11:20

En terecht .. ik vind het diep triest .. en niet echt volgens het beginsel van een nationale ploeg, als we deze samenstellen door even snel een paar buitenlandse spelers te nationaliseren.

We winnen OF met Nederlanders (die dat al jaren zijn) .. of we winnen NIET. Maar niet ff snel een paar topspelers Nederlands maken. Wat een onzin.

En verder : Verdonk is een van het weinige goeie wat uit Den Haag komt ...

BoX | 15-02-06 | 11:18

@rattekop; das een beetje appels met peren vergelijken. Maxima is getrouwd met een Nederlander dus gelden er andere regels/wetten en Taida is/was hier als vluchteling.

Ongelovige atheïst | 15-02-06 | 11:17

Laat hem lekker wachten.
Omdat hij een voetballertje is, zou hij eerder een vergunning mogen hebben.
Dit is echte BULLSHIT!
(En dit zegt een Feyenoorder)

verlindera | 15-02-06 | 11:17

Voetbal het zal me jeuken.

Lucifer | 15-02-06 | 11:13

@empe
het gaat hier toch om de ethische vraag wie wel binne te laten
1) maxima versneld en waarom ook weer?
2) Taida; goede student moet oprotten (dat is het beleid)
3) Kalou; meerwaarde voor de bedrijfstak voetbal dus waarom ook weer niet?

als je consequent wil zijn horen ze hier alle drie dus niet; misschien alleen Kalou

rattekop | 15-02-06 | 11:10

Rechters in nl zijn, naast bruinwerkers en erkend slechtzienden, ook zo corrupt als een zwartjoekel in een dounehuisje. Het gehele nederlandse rechtsapparaat wordt betaald door linke lobbyisten. Don Quichote achtige types als Rita Verdonk zijn dan ook gedoemd te falen tegenover de macht van het plebs. Hetzelfde klootjesvolk dat buitenlanders het liefst levend ziet verbranden, maar tegelijkertijd een voetballer de hemel in prijst. Tegen het hersenloze gepeupel houdt geen enkele beschaving stand (zie: Egyptisch beschaving, de Griekse, Romeinse beschavingen, de Azteken, de Inca's, de Tiwanacu en ga zo maar door). Alle beschavingen zijn vroeg of laat ten onder gegaan op het moment dat het domme plebs het voor het zeggen kreeg.

Montgomery Burns | 15-02-06 | 11:10

Hij spreekt Nederlands en hij wil voetballen voor Oranje als je dan geen Nederlander bent...

da wizard | 15-02-06 | 11:08

en zo is de trias politica bezig met elkaar lekker aan het werk te houden... Van uw centen.

pooface | 15-02-06 | 11:06

Kan Kalou eigenlijk wel echt voetballen en weet hij wel dat voetballen vooral een teamsport is? Ik zie alleen een luie egotrippende eikel a la Kluivert die daarom nauwelijks ballen aangespeelt krijgt van zijn maten en als hij toch de bal heeft gekregen, vooral door slordigheid van de tegenpartij, hij de bal ook niet overspeelt naar een beter opgesteld staande maat maar zelf steunend en kreunend naar het doel, doorgaans dat van de tegenpartij, sukkelt.

Ik denk daarom dat Kalou vooral om linkse partij politieke redenen wordt ingezet als joker tegen onze ijzeren Rita.

Exporteren naar b.v. Polen die egotripper.

Ksi-Ziks | 15-02-06 | 11:05

Harige Bangmaker @ 10:51
Onfeilbaar? iig knap dat ze de gezamelijke linkse druk weerstaat. En wie is nu een populist in deze. Verdonk gaat in tegen de fans, van Basten et cetera.
Wouter Boslim was allaaang door de knieeen geweest . Knielen en zuigen dat kan ie goed!

Warrior4freedom | 15-02-06 | 11:04

Hij moet gewoon die Willem Alexander naaien, heb die met een week een verblijfsvergunning

hobbystick | 15-02-06 | 11:03

Kalou heeft net zoveel (of zo weinig) toegevoegde waarde voor onze samenleving als de gemiddelde schoonmaker, automonteur, hoogleraar of minister. Er is dus geen enkele reden om hem anders te behandelen. Laat die jongen toch lekker voor Ivorië gaan spelen!

Lash | 15-02-06 | 11:02

Ik vind het sowieso belachelijk dat iemand die toevallig beter tegen een bal kan schoppen dan andere allochtonen voorrang moet krijgen. Wat maakt hem dan beter dan die anderen?

Ik bedoel, heb je hem wel eens Nederlands horen spreken?

Eagle_Eye | 15-02-06 | 11:01

Lekker belangrijk! @redactie: doe es normaal. wat een bagger-bericht. Sinds wanneer zijn we een sport-weblog? Doortrekken en NEXT

empe04 | 15-02-06 | 10:59

Rita (consequentie) Verdonk houdt voet bij stuk. En zo hoort het ook!

Eagle_Eye | 15-02-06 | 10:58

Er moest maar eens een nieuwe GS-wet komen. Een duidelijke scheiding tussen voetbal en staat lijkt me wel wat.

diepgraver | 15-02-06 | 10:58


Zeg Pritt, zit je vandaag alleen op de redactie?

Komkom | 15-02-06 | 10:58

Hopelijk gaat die nu voor Ivoorkust spelen, en schakelt hij ons KEIHARD UIT!!!

Sneeuwbataljon | 15-02-06 | 10:52

Maar Verdonk is toch onfeilbaar?

Harige Bangmaker | 15-02-06 | 10:51

Rustig aan met die vernieuwde motivatie Ria! Ik zeg een commissietje, evaluatie en juridisch brainstormweekend. Uitspraak augustus 2006?

CoJoNes | 15-02-06 | 10:49

De neo-slavenhandelaars van Feijenoord zullen diep teleurgesteld zijn nu hun handeltje niet doorgaat.

lijn5 | 15-02-06 | 10:49

@ vergruizer3 mee eens! dat zal waarschijnlijk wel gebeuren. missen we niks aan....

MasterR. | 15-02-06 | 10:49

-weggejorist-

Marc_0123 | 15-02-06 | 10:49

Dus Verdonk gaat nu een uitgebreide motivatie schrijven waarom Kano niet in aanmerking komt voor versneld nederlanderschap en meneer krijgt gewoon voor de tweede keer de dikke vinger.
En terecht!

vergruizer3 | 15-02-06 | 10:46

Volgens mij zou er sprake zijn van belangenverstrengeling als Dhr Kaloe voor ons tegen de Ivoorkust zou uitkomen. In een professionele organisatie is dat altijd reden voor ontslag !

dommo | 15-02-06 | 10:46

"Onvoldoende gemotiveerd" da's links voor "Verdonk heeft eigenlijk gelijk maar als ik dat toegeef trapt mijn vrouw me 2 weken op de bank"

Branie | 15-02-06 | 10:45

Maar het is toch niet normaal dat er geen uitzonderingen gemaakt dienen te worden? Dan wil straks iedereen voor een versnelde procedure in aanmerking komen omdat hij/zij zo goed kan scrabblen/tafeltennissen/klaverjassen.

MrJ | 15-02-06 | 10:42

Hij gaat denk ik sowieso niet meedoen. Denk maar niet dat Verdonk nu in 1 keer zegt: o ik heb te weinig gemotiveerd dus hier heb je je paspoort. Ik denk niet dat we hem zullen missen op het WK dus hij gaat maar lekker voor Ivoorkust voetballen.

MasterR. | 15-02-06 | 10:42

Aftreden als ze dit verliest!

kruT | 15-02-06 | 10:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl