achtergrond

Geenstijl

XR-ambtenaar Amsterdam saboteert benoeming burgemeester Castricum, want "gemeente erkent klimaatcrisis niet"

Amsterdamse ambtenaar en adviseur bestuurlijke zaken/verkeer en openbare ruimte Lucas Winnips werd vorig jaar nog wegens opruiing veroordeeld tot een taakstraf

De betreffende 'ambtenaar' van gemeente Amsterdam: Lucas Winnips

Opmerkelijk hè, hoe die ambtelijke inmenging altijd maar aan een zijde van het opiniespectrum plaatsvindt. Maar goed, Lange Lucas heeft aangekondigd morgenavond de benoeming van Castricums nieuwe burgemeester te gaan verstoren omdat de gemeente niet zou erkennen dat er een klimaatcrisis is:

",,Omdat ik in Castricum woon, voeren we actie bij de lokale overheid. Die moet eerlijk zijn naar de burgers’’, laat hij desgevraagd weten. De gemeenteraad wees eerder een burgerinitiatief van XR om de klimaatnoodtoestand uit te roepen af. Maar volgens Winnips gaven ,,zeven van de acht politieke fracties achter de schermen toe dat er wel degelijk een klimaatcrisis is.’’"

Lucas vindt dat zijn ambtenaarsschap niet conflicteert met zijn activisme. ",,Als ambtenaar doe ik geen afstand van mijn burgerrechten. Demonstreren is mijn grondrecht.’’" En daar heeft hij ondanks een aantal gedragsrichtlijnen naar de letter ongetwijfeld gelijk in. Maar naar de geest moet zo'n Gretagriezel natuurlijk gewoon subiet ontslagen worden.

Lucas eind januari aan het woord

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.