achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Keuringsdienst van Woorden: Teun van de Keuken perst poepsaai klimaatnarratief 100 procent uit

Kom maar door met die zondvloed want dit is ook geen doen meer zo

Teun van de Keuken, die leerde u ooit kennen als die meneer die op televisie naar sapmakers belde om te vragen of het wel klopte dat 100 procent sap ook echt 100 procent sap was, en nog best geloofwaardig de teleurstelling kon overbrengen als de waarheid aan het licht kwam. Nou, die is inmiddels in een ketel zondvloedretoriek gedoken en dan krijg je columns waar je in iedere krant elke naam onder kunt zetten, en toch het verschil niet meer proeft. 100 procent gelijkgestemd, 100 procent verzuchtingen over het gedrag van ándere mensen, 100 procent kans op een reclame voor vliegvakanties op de tegenoverliggende pagina, en 100 procent een uitgeperst moraalverhaal. Het ligt aan u, het ligt aan zuivel en vlees, het ligt aan Elon Musk en het heeft eigenlijk geen zin meer om je te verzetten, want we gaan sowieso allemaal dood. Soms verlang je toch naar de tijd dat GeenStijl schreef, als het een dagje wat harder dreigde te gaan regenen, "We gaan allemaal DEAUD", en dat meneer Van de Keuken dan 's avonds op televisie zijn geruststellende telefoontjes pleegde waarvan we leerden dat de werkelijkheid nooit 100 procent is zoals hij ons wordt voorgeschoteld. Maar van dik sap perst men wel steeds meer poeha.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Wat is egoïstischer: een mooi en vol leven willen leiden, of denken dat jouw abortus invloed heeft op het klimaat?

De babbelbox staat eigenlijk al jaren in een mentaal verward blauw kooitje op het internet en vraagt / beweert:

@Van Rossem | 08-05-23 | 15:00 | 315 reacties

LIVE! Heel de wereld klimaatstaakt

Waar was u toen de wereldvrede uitbrak omdat alle volkeren elkaar vonden in hun gedeelde verantwoordelijkheid voor de enige planeet die we hebben?

@Spartacus | 20-09-19 | 13:50 | 0 reacties

Creepy Klimaatkind Thunberg trapt media buiten

Empathieloze duurzaamheidsdrone wilde niet dat media getuige waren van ruziënde klimaatkameraden op een conferentie in Lausanne

@Van Rossem | 09-08-19 | 20:20 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.