achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Redactie Nieuwe Revu bedreigd en geïntimideerd door leipo Stefano van Delden

Media bedreigen altijd -veel

Dat is ook wat. Ben je Nieuwe Revu, schrijf je wekelijks over Bandidos en Hells Angels, staatsgevaarlijke tbs'ers, nietsontziende drugsbaronnen en bebaarde jihadisten en dan komt de meest acute bedreiging uit de hoek van een mislukte voetbalzaakwaarnemer. Te weten creepy gozer Stefano van Delden, die als zaakwaarnemer in een snelle wereld op zoek was naar het snelle geld, maar vooral naam maakte met uitermate vervelende bedreigingen en intimidaties aan het adres van de Ajax-top. Zo werden directeuren Marc Overmars, Edwin van der Sar, Jeroen Slop en jurist Ivo Trijbits slachtoffer van de nauwe normen en waarden van meneer. Van Delden schreef onder meer: "Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen!" en "Ik kom je vroeg of laat tegen op straat, de supermarkt of de hockeyclub. Hoe jij en M. mijn stiefzoon kapot hebben gemaakt ga ik het zelfde doen bij jullie kinderen."

Op 31 december werd Van Delden veroordeeld en sindsdien heet hij keurig Stefano van D. "Hij wil het verleden laten rusten en zich focussen op de toekomst. Hij erkent dat hij dingen heeft gezegd 'die ik niet had moeten doen en daar heb ik oprecht spijt van'", klonk het toen. Welnu, we zijn nog niet eens een maand verder en van 'oprechte spijt' komt weinig terecht. Van D. is immers veel te druk met het belagen van de redactie van Nieuwe Revu. "In de afgelopen anderhalve maand stuurt de gevallen zaakwaarnemer een hele reeks intimiderende berichten die zo dreigend overkomen dat na contact met het platform PersVeilig, de vakbond Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Openbaar Ministerie melding is gedaan bij de politie, die Van D. heeft verzocht zijn contactpogingen met de redactie te staken, of desnoods via een advocaat te laten verlopen."

In het kader van 'wie niet horen wilt, die moet maar voelen' kunnen we toch wel stellen dat Van D. weinig heeft geleerd van zijn veroordeling. Wel is hij trouwens heel erg goed in het roepen van 'racisme'. De fittie in Helmond was racisme, hij verwijt Marc Overmars racisme en de hoofdredacteur van Nieuwe Revu is blank dus ook een racist. Dodelijk draadje na de klik en nu maar hopen dat-ie ons niet op zijn zwarte witte lijst zet, want hij schijnt er meer op de korrel te hebben.
UPDATE 30-01: Mail met wederhoor van Stefano van Delden en omdat wij de beroerdste ook niet zijn, staat zijn kant van het verhaal na de klik.

Reactie Stefano van Delden

Stefano van Delden heeft aangifte gedaan tegen Jonathan Ursem, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu. De zaakwaarnemer wordt ervan beticht dat hij dreigingen zou hebben geuit. Van Delden beweert echter dat een poging tot aangifte door Ursem door de politie is afgewezen, omdat het mailverkeer niet als dreigend is gekwalificeerd. Er is tevens geen sprake van stalking, omdat de 6 emails verspreid zijn over drie maanden.

Van Delden heeft naar eigen zeggen eerder deze week contact gehad met de wijkagent die aangegeven heeft dat er sprake is van een zakelijk geschil dat niet door de politie, maar door de rechtbank opgelost dient te worden gezien er geen enkele sprake is van dreiging.

Dat de Nieuwe Revu nu toch besloten heeft het interview inclusief foto's te plaatsen, verbaast hem. "Ze hebben het eerder teruggetrokken omdat Ajax dit hun verzocht heeft, dus ik vind het vreemd dat ze het nu alsnog hebben gepubliceerd met een extra context dat ik hun zou hebben bedreigt . Dat ik nu word weggezet als een crimineel, komt als een totale verrassing. Ik heb maandag nog aangeboden om samen een kop koffie te drinken, zodat we naar een oplossing kunnen toewerken", reageert Van Delden op de commotie.

"Het kan niet zo zijn dat wanneer een partij zijn schikkingsafspraken niet nakomt en ik hen daar netjes op wijs, er zomaar geroepen kan worden dat er sprake is van bedreiging. Je bedreigd voelen is een gevoel, gezien mijn grote bouw en harde stem ben ik wellicht voor veel mensen per definitief een dreiging. Ik loop al in een maatpak om wat aan mijn uiterlijk te doen, maar ik kan mijzelf onmogelijk kleiner maken", zegt Van Delden. "Dat de Nieuwe Revu er nu zo groot mee uitpakt, zegt al voldoende. Alle afspraken staan zwart op wit, dus het is nu aan advocaten en de politie om de zaak verder te onderzoeken. Indien ik in gelijk wordt gesteld dan zal het betekenen dat Ursem veroordeelt zal worden van smaad en laster en valse beschuldigden hiervoor kan hij een gevangenisstraf opgelegd krijgen. Inhoudelijk wil ik verder niet op reageren ik focus mij vooral op mijn werk als zaakwaarnemer en de opvoeding van mijn dochter, voor wie ik grotendeels alleen de zorg draag."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.