Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Amsterdamse brandweer staat in brand: Leen Schaap krijgt doodsbedreigingen

Leen Schaap werd bij de Amsterdamse brandweer aangesteld om brandjes te blussen, maar hij gooide juist olie op het vuur en nu staat de complete kazerne in de fik.

Waar brandweermannen doorgaans bezig zijn met het redden van levens, is commandant Leen Schaap vooral druk met het vinden van dingetjes. Zo krijg je de indruk dat Leen Schaap vanachter zijn bureau zijn eigen brandweermannen maar vervelende ventjes vindt. Leen Schaap vindt de cultuur bij de brandweer bijvoorbeeld 'de maffia van de medezeggenschap'. Ook vindt Leen Schaap de witte mannen bij de brandweer hartstikke eng en wil hij daarom af van de witte mannen bij de brandweer. Leen Schaap vindt dat er meer vrouwen bij de brandweer moeten, niet omdat vrouwen met 42 kilo bepakking een stairmaster kapot lopen, maar omdat die kerels die er nu zitten er een zooi van maken. Leen Schaap vindt dat brandweerlieden discrimineren en seksistische mannetjes zijn. Leen Schaap vindt alle leden van motorclubs crimineel en zij mogen van Leen Schaap geen levens meer redden. Leen Schaap vindt dat iedereen gedwee moet meeklappen met zijn bootje op de gaypride en wie dat niet doet kan opdonderen. Leen Schaap vindt brandweermannen lui: ze zijn negen maanden per jaar vrij en dan zitten ze verder nog een beetje op hun reet in de kazerne.

Leen Schaap vindt het heeeeel erg als er een dildo in de kast wordt gevonden. Hi-hi-ha-ha er ligt een dildo in de la, superkinderachtig, maar Leen Schaap doet vervolgens alsof die dildo in zijn eigen kont zat door alle brandweermannen af te fikken. Leen Schaap vindt dat Leen Schaap het zelf heel goed doet, maar brandweermannen wiens vader en wiens opa en wiens overgrootvader allemaal bij de brandweer zaten vinden dat niet. Dus krijgt Leen Schaap een keertje kritiek en wat gebeurt er dan? Dan is Leen Schaap op zijn pik getrapt - Leen Schaap kreeg zelfs een snor op zijn lip 'EN DAT KRENKT', vindt Leen Schaap. Dus pakt Leen Schaap alle extraatjes en faciliteiten van de pensionado's af, grote jongen.

Kennelijk speelde Leen Schaap met vuur, want het binnenbrandje is uitgegroeid tot een inferno en nu staat de complete kazerne in de fik. De rookpluimen zijn in heel Nederland te zien: Leen Schaap krijgt doodsbedreigingen vanuit zijn eigen organisatie en hij moet beveiligd worden door de politie. Dat zal Leen Schaap wel weer sterken in zijn gedachte dat de héle organisatie door en door verrot is, maar wie geld inzamelt om iemand dood te rijden is knettergek en hoort thuis in een gesticht. Dat is dus niet DE HELE BRANDWEER, Leen, dat zijn een paar volksidioten die je eruit moet trappen. Enfin, Leen Schaap lijkt ons wel uitgeblust. Er is maar één persoon die Gothamsterdam kan redden. If that woman is everything that they say she is, then this city needs her. HALSEMA! Where are you?
UPDATE: Femmie noemt de bedreigingen 'onacceptabel'. Dat zal ze leren!

Reaguursels

Inloggen

Mag trouwens hopen dat er een uitvoerig rapport komt waarin alle misstanden tot achter de komma, nauwkeurig staan beschreven.
Hier laat ik het bij. Evocatus

Evocatus | 18-07-18 | 00:29

Dildo-affaire
Inderdaad smakeloze grap. Klootviool die dit deed verdient kledder met vlakke hand tegen kanis. Maar sommigen zullen dit sexisme noemen.

Geen Lid van dergelijke motorclubs
Terecht, te veel (verdenking van) criminele activiteiten. Zie veroordeling.

Racisme lees ik bij het AD na enig gezoek.
Hoe belemmert dat het brandweerwerk?
Ik neem even aan dat men bijv. geen neger* in het korps wil. Men vertrouwt die niet of zo? In een situatie van leven of dood (dat is reëel) moet je 100% op je maten kunnen vertrouwen, als dat niet het geval is, dan is dat gevaarlijk, ook al is de neger* in kwestie een prima kerel is.

Als, als dit hypothetische geval, een van de echte gevallen van racisme is dan lijkt mij langzaam aan uit laten sterven door natuurlijk verloop vooralsnog de beste oplossing. D'r waait in de maatschappij een andere wind en er gaat of men het wil of niet iets veranderen in dat opzicht. Dhr. Schaap en consorten willen het (te) snel en dat werk aproductief.

[*Voor de (moedwillig) slechte verstaanders, het woord neger staat hiervoor getinte personen van diverse culturele achtergrond. Maar als u mij van racisme wil betichten gaat uw gang. Overigens denk dat echte stevige echte negers een aanwinst voor het korps kunnen zijn.]

Extraatjes ontnemen.
Kinderachtige actie. OnMachtsvertoon leidend tot meer kwaad-bloedzetterij.
-
"de maffia van de medezeggenschap"
Dhr. Schaap is geen heer in het sociale verkeer. Wat voor lulligs de medezeggenschapsraad dan ook gedaan zou hebben - vooralsnog in de media geen concrete voorbeelden - Je vergelijkt ze niet met de mafia. Dhr. Schaap dient zijn excuses te maken.

Doodsbedreigingen
Indien echt -> Aanzetters vanuit brandweer & motorclub, zwaar straffen.

Probleem tussen Baas & Ondergeschikten?
Dan doet in principe de Baas iets niet goed. Een goeie baas die veranderingen wil is dusdanig goed dat hij die zonder werkelijk übergrote problemen voor elkaar krijgt. Kennelijk is dit dhr. Schaap niet gelukt. Dus: Exit dhr. Schaap.
Hiermee moet u het doen. Evocatus

Evocatus | 18-07-18 | 00:18

Het is opmerkelijk dat er bij het NOS Journaal noch bij Nieuwsuur duidelijk gemaakt wordt waartegen dhr. Schaap dan moet optreden of datgene wat moet veranderen.

Ja, het woord machocultuur is gevallen, maar wat betekende dat nu, liefst zo exact mogelijk, Nieuwsuur. Dat programma is ertoch om aangekaarte zaken uit het Journaal van achtergrondinfo te voorzien?

Ex-commissaris dhr. Riesse kwam nog meepraten, maar ook dat hielp niet echt. Er werd gerefereerd aan het "beruchte" bureau Warmoesstraat en corruptie. Ook weer geen uitleg; moet ik mij voorstellen dat de brandweermannen zich laten betalen om een fik uit te doven of betalen zij een pyromaan om ergens de zaak in de hens te zetten.

Was weer nieuwsverklaring van de bovenste plan ... brandhouten plank.
NIET DUS. Evocatus

Evocatus | 17-07-18 | 23:44

Brandweer heeft overal in Nederland een soort van incestcultuur. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Leen Schaap heeft gelijk. Volgens mij volgen er heel wat ontslagen op staande voet. Wat denken die spuitgasten godverdegodver!

pibasso | 17-07-18 | 19:20

Been idee of de verhalen over de spuitgasten in Amsterdam waar zijn. Ik zou graag het verhaal van een brandweerman graag horen
Maar over het aura van schaap hangt een zweem van zakken vullen.
Zo iemand wordt nooit geacepteerd zelfs niet bij de plaatselijke damclub

Jacktheflipper | 17-07-18 | 18:59

Femmie haat dus de hulpdiensten in Amsterdam. Weten we dat ook weer. Enkel de elite is top.

Brainder | 17-07-18 | 18:25 | 1

Hoe weet u dat? Dat "Femmie haat hulpdiensten"?
Ik vind dat nogal een stevige aantijging. Wat kan ze anders zeggen, dan datgene wat ze gezegd heeft? OK, het klinkt als een bezweringsmantra en dat is het ten dele ook, maar iets anders heeft ze niet in huis. Iedere andere burgemeester zou precies hetzelfde gezegd hebben.
Nou kom op, waar is die haat? Evocatus

Evocatus | 18-07-18 | 00:22

Dit Schaap is ongeschikt, zelfs als Schaap.
Al op de korrel van de me too beweging? voor het aanduwen als commissaris van politie van zijn 20 jaar jongere in gezagsverhouding staande collega Merel die slaafs en graag leert van Leen om het licht uit te doen in een ruimte waar ze niet verblijft......... zucht............ wat een deprimerend makend interviewtje link bij B.Spiritus 16.10 uur.
Graag ook nog even met terugwerkende kracht kapot fiscaliseren voor een niet goed te maken CO2 footprint. MMMMèèèèèèèèhhhhhhhhhhh.

bwanabanjo | 17-07-18 | 18:15

Doorgaan hiermee
Juffrouw vogelaer kregen we ook weg
Heeft waarschijnlijk ook een diepdonkerbruine tong.
Ze moeten daar iemand neerzetten die zelf de dood in de ogen heeft gekeken tijdens het werk.
Deze flapdrol had/zal zich aan niets ergers gebrand/branden dan aan z’n koffie.........

pennestront | 17-07-18 | 17:49

Als je personeel een dildo in je la legt, is dat over het algemeen niet omdat ze je zo graag mogen.
Denk daar maar eens aan Verhuur Ram

Bijtendehond | 17-07-18 | 17:15

Als je op deze manier leiding geeft en met deze strategie een cultuur omslag wil forceren, ben je volgens mij niet geschikt voor zo’n functie. Het zou Halsema sieren als ze hem eruit flikkert en eens een echte leider aanstelt. Ik ben eventueel beschikbaar.

Spare Rib | 17-07-18 | 16:57

Ik snap die bedreigingen dan maar ook al te goed. Naar ventje zeg

Dikkerd108kg | 17-07-18 | 16:18 | 1

Echt? Misschien heeft u familie werken bij de brandweer, maar het gaat m.i. echt iets te ver. Voor de rest is ken ik Schaap niet, maar je kunt als leider van een organisatie toch verstandigere dingen doen dan in de media roepen over je eigen medewerkers.

O2Neutraal | 18-07-18 | 09:26

Leen moet niet zo mekkeren!

Misschien is het een idee dat ze ipv Leen met de dood bedreigen hem een beetje testosteron supplementeren via zijn koffie ofzo?

Het zou zo maar eens alles zonder 1 klap op kunnen lossen..

Lionfromzion | 17-07-18 | 16:15

Nou ken ik die hele Leen niet en of het nu wel/niet een vermeend zooitje is bij de brandweer Amsterdam weet ik ook niet, maar als je die Leen ff door googlet kom je toch bij het beeld van een narcistische zakkenvuller, die via het afvoerputje van de politie bij de brandweer een baantje heeft gekregen waarmee hij zijn levensstijl in de lucht kan houden. Net de tegenpool van het profiel dat je bij de brandweer zou moeten loslaten.
Na het lezen van bijgaand interview een paar jaar terug in het parool zou ik ook kotsen van zoveel dédain zoals blijkt uit ‘s-mans gebruikte kwalificaties naar o.a. de ondernemingsraad. grimbo1976.files.wordpress.com/2014/0...

B.Spiritus | 17-07-18 | 16:10 | 3

Na vraag 1 in het interview hierboven en het bijbehorende profiel gelezen te hebben: hij 52, zij 32, beiden werkzaam voor de politie.

Ben ik nu 100% overtuigd dat Leen ipv op de kleintjes letten bij de bakker beter wat bloed kan laten afnemen bij de dokter.

Allemaal redenen om een lage testosteron spiegel te vermoeden.

Dat hij zoveel inzicht heeft mbt machocultuur en dat dat allemaal niet nodig is heeft hij wss opgestoken op de gay pride dan wel langs de snelweg als ie weer eens op "koopjesjacht" is voor Merel.

Maar goed dikbetaald alle stoere mannen bij de brandweer kan ook gewoon blijkbaar.

De gemiddelde Amsterdammer vind het vast niet erg als de brandweer wat later is met blussen omdat de glijpaal even in gebruik is voor de dagelijkse polefitness sessie of omdat de brandweerwagen even bij de Ethos goedkope nagellak aan het inslaan is.

Zijn beleid is overigens niet volledig onsuccesvol getuige de doodsbedreiging: statistisch gezien zou een echte man nml eerder zelfmoord plegen dan wel gewoon zijn tanden uit zijn smoel rossen.

Samenzweren om iemand het vuile klusje op te laten knappen klinkt als "meer voor vrouwen".

Gayyyy

Lionfromzion | 17-07-18 | 16:37

*stoere mannen wegpesten

Lionfromzion | 17-07-18 | 16:38

Hee lion, ga eens brandjes blussen en katten uit de boom redden. Jij bent 1 van die mensen die het brandweerkorps kennelijk goed kan missen. Bedenk maar eens goed wat je nog meer kan, als je straks ontslagen bent. Volgens mij kun je helemaal niets anders anders. Sterkte namens de commandant die jullie allemaal zo verfoeien

pibasso | 17-07-18 | 23:36

Ik heb geen mening over deze kwestie en ben bereid daar die hele krankzinnige sanatorium daaro voor te laten affakkelen.

Mazzelstof | 17-07-18 | 15:42

Ergens jammer dat de brandpreventieteams, die gewoon heel goed werk doen, er mede toe hebben geleid dat de heer Sschaap zich kan permitteren zoooo hooooog van de toren te blazen. Luiheid? Niet te lui iig om hun eigen leven te wagen!
We leven in een ontwikkelingsland waarin pencil pushen en kutvoorschriftjes belangrijker zijn dan de realiteit van alle dag!
Hoeveel mensen heb je nog voor je, leen, in de VettePolicorrupteBaantjesDraaimolen?

pennestront | 17-07-18 | 15:18

Waarnemend Burgemeester Jozias van Aartsen heeft zijn steun uitgesproken voor brandweercommandant Leen Schaap.
Dit deed hij in een brief, gericht aan oud-brandweerlieden die begin juni een klacht indienden tegen Schaap, meldt Het Parool.

Nou als Jozias van A. achter je staat, dan ben je goed fout....

Mazoeza | 17-07-18 | 15:04 | 3

Maar effe serieus, wat hebben oud-brandweerlieden nog met de hele situatie te maken? Ja de extraatjes zien ze straks verdwijnen...

okzbow | 17-07-18 | 15:08

Die oudjes zijn wellicht ervaringsdeskundigen op het gebied van brandweerman zijn?

Daarnaast misschien een hoog betrokkenheidsgevoel omdat het een soort van helden zijn die hun hele leven in dienst hebben gesteld van het redden van mensen en katten..

Je weet het niet maar je kunt er wel naar raden okzbow!

Of moet ik Leen zeggen?

Lionfromzion | 17-07-18 | 16:46

@Lionfromzion wat insinueer je nu? Dat ik Leen ben? Omdat ik heel goed begrijp waarom er bij de Amsterdamse brandweer orde op zaken moet worden gesteld? Denk je nu werkelijk dat als alle extra voordeeltjes worden weggesneden, er een gezondere werksfeer wordt gecreëerd, er ineens slechter brandjes worden geblust?

okzbow | 17-07-18 | 16:54

Die slapjanus sloopt een hecht team dat, doordat ze zo hecht zijn, kunnen zien of een brandweerman afglijdt vanwege traumatische ervaringen en die elkaar blindelings vertrouwen en zo optimaal presteren onder grote druk. Leen het Schaap snapt niet dat de brandweer de politie niet is. De politie zijn heaumeaux (m/v/o). De brandweer zijn helden. Een schaap die wolven leidt, je moet het maar durven.

Sliptong | 17-07-18 | 14:33 | 5

@Sliptong | 17-07-18 | 14:33 Het blijkt daar gewoon een frauduleuze, racistische en seksistische bende te zijn - maar blijf jij lekker volhouden dat ze deugen.

Goldfinger | 17-07-18 | 16:23

Ja ze zullen vast alle nieuwkomers testen om te zien of ze uit brandvertragend hout gesneden zijn voor ze hun leven in hun handen leggen..

Waarom zijn jullie eigenlijk geen brandweerman? Geen zin om te solliciteren bij zo'n seksistische organisatie zeker?

Niks te maken met het feit dat je het niet kan of durft natuurlijk!

Vanavond niet weer 112 bellen als je klaar bent met je barbecue en je dochter weer alle saté stokjes in 1x tussen de kooltjes mikt hè!

Lionfromzion | 17-07-18 | 16:53

@Lionfromzion en wat als ik het kan, en durf? Misschien omdat het mij een ontzettend suffe baan lijkt? ;-) En testen, ontgroenen, prima. Maar dit gedrag schijnt jaren aan te houden... allochtonen collega's worden constant gediscrimineerd (onder het mom van een grapje), idem voor het handje vol vrouwen wat er werkt (haha een dildo in haar kastje, haha vrouwonvriendelijke grapjes maken elke dag). "Leuke gezellige mannen club bij elkaar joh".

okzbow | 17-07-18 | 17:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Die privileges bestaan eruit dat brandweermannen en gepensioneerden steevast de kazerne gebruiken als prive parkeerplaats, wasstraat. Gratis boten en caravans stallen. Gepensioneerden declareren van alles en nogwat omdat ze "iets" doen in een brandweer-tshirt (bijv de 4daagse wandelen en dus het inschrijfgeld declareren). Extra loon voor werk wat nooit wordt gedaan... etc etc etc... maffia in het klein.

okzbow | 17-07-18 | 13:51 | 4

Femke zou eens grote schoonmaak moeten houden. Iedereen daar heeft al binnen een dag geleerd z'n grote waffel te houden, want straks ben je zelf aan de beurt voor al die extras.

Zelfs al is het waarschijnlijk dat de vakbonden al bezig zijn om oh-we-zijn-zo-zielig-en-mogen-we-misschien-wat verhaaltjes te schrijven voor als "de boel plat gaat", het zou erg verfrissend zijn als dit allemaal transparant is en elke belastingbetaler het weet.

EnNouJijWeer | 17-07-18 | 14:42

@jan, bijna 4mln over de afgelopen jaren... en dat zat hem voornamelijk in allerlei niet op papier staande afspraken waar de "kliek" goed van heeft geprofiteerd.

okzbow | 17-07-18 | 14:42

okzbow | 17-07-18 | 14:42 |

Tja, het begint bij transparantie. Maar 4 miljoen is wel veel, ligt eraan waar het aan is besteed. Maar kan vast wel minder!

Jan, Leiden | 17-07-18 | 15:01
▼ 1 antwoord verborgen

Wel eens gezien in wat voor huizen die brandweergasten wonen?
Na één kazernedienst van nog geen 2 dagen zit de 40-urige werkweek er namelijk op (brand of geen brand), en is er volop tijd voor een tweede baan. Zo gaat dat!

Jahowiseffe | 17-07-18 | 13:44 | 5

@Lionfromzion het doel heiligt de middelen? Dat is wat je zegt toch? Zolang ze goed brandjes blussen mag de brandweer lekker doen wat ze willen... racisme, discrimineren, uit de kas graaien.

okzbow | 17-07-18 | 17:25

@Lion enz.
Wat een lulkoek. Als iemand z´n werk goed doet dat is dat een vrijbrief voor van alles en nog wat? Daar heb je toch voor gekozen? Ik heb trouwens geen klachten over de brandweer, maar het zijn wel notoire zeikers, zeker gezien het feit hoe goed ze het hebben. Soort van verwende kinderen.

Jahowiseffe | 17-07-18 | 17:56

Klopt maar zij moeten paraat zijn zo gaat dat.
Dat zij na diensttijd met hard werken mooie spulletjes kunnen komen is prima.

Jacktheflipper | 17-07-18 | 18:52
▼ 2 antwoorden verborgen

ach Leen Schaap kennende zal hij nooit uit zijn eigen weg gaan.... Schaap is door van der Laan aangesteld om de tyfuszooi bij de brandweer op te ruimen. Gelet op alle commotie blijkbaar redenen genoeg om dit te doen... Als de hele brandweer hier last van heeft dan zal de hele brandweer mee moeten helpen om de vervelende appels eruit te flikkeren.. Kijkend naar de acties die sommige (oude) spuiters ten toon spreiden werd dat hoog tijd... btw de brandweer word betaald met belasting geld... meestal een veel gebruikt argument hier in de panelen...

sweedminder | 17-07-18 | 13:41 | 1

Gelet op de goede staat van dienst mbt het blussen van branden enz blijkbaar redenen genoeg om die jongens lekker hun ding te laten doen.

Als iets goed werkt hoeven we geen belastinggeld te spenderen aan een evt inferieure oplossing.

Goed argument maar je gebruikt het verkeerd!

Als we Leen vervangen voor iemand die wel gewoon zijn kerntaken uitvoert voor minder geld dan zou dat wel praktisch zijn, bedoelde je dat?

Lionfromzion | 17-07-18 | 17:19

Les één voor iedere politicus: Leer het woord "onacceptabel" uitspreken met verschillende intonaties. Oefenen voor de eigen videocamera.

Jahowiseffe | 17-07-18 | 13:40

Lees in de comments dat het om privileges zou gaan. Vraag is dan wélke dat zijn en waarom je er wel of niet tegen zou kunnen zijn. Zolang ik die privileges niet ken, hoe zou ik hier dan wat van mogen en kunnen vinden? Laat staan partij kiezen voor?

Jan, Leiden | 17-07-18 | 13:34 | 3

voor de reünistenvereniging van de brandweer, de atletiek- en wielrenclub en de zondagse dansclub. dus geen inschrijfgeld meer voor de vierdaags etc etc...

sweedminder | 17-07-18 | 13:44

sweedminder | 17-07-18 | 13:44 |

Dank, weer nieuw gereaguurd hierop om 14.09

Jan, Leiden | 17-07-18 | 14:11

Sweedminder heb je even nagerekend wat een alternatieve wervingscampagne kost die evenveel sociale aspecten beslaat zoals jij die beschrijft?

Vergeet je niet de hogere kosten in de zorg mee te rekenen als de eens zo lenige snelle fietsers op zondag thuis alleen zitten te zuipen ipv te swingen op de dansclub.

Ik ben benieuwd!

Lionfromzion | 17-07-18 | 17:27

Femke vind de bedreigingen 'onacceptabel'. Femke heeft er als kartelpartijlid mede voor gezorgd dat de term 'onacceptabel' dusdanig aan slijtage onderhvig is geweest dat het nu niets meer betekent.

U vindt het onacceptabel? Wat gaat u er dan aan doen, behalve er wat van vinden? Helemaal niks nada noppes, zoals iedereen die dit woord in de mond heeft genomen bij maatschappelijke verontwaardiging. Mishandeling van homo's in de binnenstad? Vernielingen van eigendommen en mishandeling van Joden? Moskeen die hele buurten uit de slaap houden? Scholen die bedreigingen ontvangen omdat ze aan Kerst doen? Is allemaal eerder onacceptabel genoemd door politici, is allemaal geen f%@k aan gedaan.

Sans Comique | 17-07-18 | 13:33 | 1

Links hoort liever lieve woordjes dan harde daden.

Alleycat | 17-07-18 | 16:06

Doodsbedreigingen zijn geen optie kennelijke conflicten op te lossen. Kennelijk lukt dit niet meer via functioneringsgesprekken, teambuilding/heisessie, en dat soort instrumenten, waarvan ook overigens nog nooit het nut van heb ingezien. Het speelt weer eens in Amsterdam en dat ligt voor mij (en velen hier) ver weg. En op tv hoor je altijd maar dat de hoofdstad zo geweldig is.

Mannes | 17-07-18 | 13:31 | 1

Een mekkerend schaap ontslaan is geen optie begrijp ik?

Als degene die de functioneringsgesprekken moet beoordelen verder alleen maar functioneringsgesprekken met Halsema voert is dat vermoedelijk een doodlopende straat.

Of zie ik iets over het hoofd?

Waar zie je dat nog dat werknemers geld inzamelen om het opperhoofd om te laten leggen opdat zij hun taak, jouw kinderen uit een brandend huis trekken, naar hun standaard kunnen blijven uitvoeren?

Misschien is het een idee dat we wat geld inzamelen om wat professionele, gecertificeerde en belastingbetalende Hollandse hoeren bij die jongens langs te sturen als blijk van waardering?

Die meiden hebben het ook niet best de laatste jaren ivm belastingontduikende EU import beunhoeren.

Of niet dan?

Lionfromzion | 17-07-18 | 17:38

Altijd voorzichtig zijn met mensen die een groente of dier als achternaam hebben.

lekkende-ontlasting | 17-07-18 | 13:25

Zou zo zeggen Schaap het waren 2 mooie weken en neem Femke ook maar mee.
En 020 spuitfiguren, hou je spuit stijf.

Uw Verzekeringsadvis | 17-07-18 | 13:20

Ik heb wel zo'n vermoeden dat ze ergens nog steeds héél blij zijn dat Linke Leen opgetieft is.....

Tjemig | 17-07-18 | 13:19

Zelf in scene gezet afleiding.

repu077 | 17-07-18 | 13:18

Voor zover ik uit meerdere artikelen heb begrepen is dat Amsterdamse korps deels een zooitje oncontroleerbaar tuig dat geen correctie pikt. Nu Leen Schaap daar tegenin gaat wordt hij met de dood bedreigd, en dat staan velen hier dus toe te juichen. Vreemd....

Goldfinger | 17-07-18 | 13:11 | 2

Als het al tuig is dan zullen ze met de harde hand aangepakt moeten worden, niet door feministische beta mannetjes zoals deze loser.

Shezmu | 17-07-18 | 13:28

Gek dat ik nooit lees over slechte prestaties, hoge responstijd en al dat soort dingen..

Misschien is het niet zo erg in de praktijk om het tuig dat levens red te controleren daar er voldoende oncontroleerbaar tuig bestaat dat rooft moord en steelt en niet bereid is om brandjes te blussen.

Is het niet vreemd dat je de prioriteit legt bij het controleren van "tuig" dat een positieve bijdrage levert ipv tuig dat niets toevoegt en zeker niet de handen uit de mouwen steekt als er brand is.

Ben jij de gans die de gouden eieren legt dat je vinger van goud is?

Geld zat maar toch liever op je vinger zitten ipv een bureaustoel te kopen.

Vreemd..

Lionfromzion | 17-07-18 | 17:50

in een "gesloten ruimte" zoals brandweer en politie ontstaat een ons-kent-ons-moraal, een wij-gevoel (zoals de politie die altijd over "de collega's" spreekt en daarmee de groep sluit en de rest buitensluit ) dat het daglicht niet kan velen. Dat dat moet worden aangepakt is duidelijk en duidelijk is ook dat er langzaamaan sprake is van een maffia-achtige houding bij die brandweer. Doodsbedreigingen zijn onaanvaardbaar en moeten fors worden afgestraft. Een goed voorbeeld is ook de ruimte die de voorzitter OR kreeg van de korpsleiding bij de nationale politie.

langzullenweleven | 17-07-18 | 13:08 | 1

Ja man laten we streven naar een brandweer die presteert zoals de politie, strak plan!

Dat ze alleen nog maar katjes uit de boom redden van rijke kattenmensen omdat dat het meeste oplevert en dat ze dan allemaal spontaan ziek zijn als er weer levens gegeven moeten worden bij een volgende Enschede ramp of als de Botlek vlam vat.

Dat je voortaan net zoals bij de politie online hulp kunt vragen via een formulier..

Is uw kat een ras soort? Ga naar vraag 5.
Doet uw kat mee aan schoonheidswedstrijden en is deze verzekerd voor meer dan 5000 euro? Ga naar vraag 35 en voer het chip registratienummer van uw kat in en klik submit.

Geef me 1 voorbeeld waar de brandweer onder de maat presteert dan krijg je er 10 terug voor de politie.

Briljante strategie! Eerlijk waar het enige dat eigenlijk ontbreekt is een ICT systeem ontworpen in samenwerkingsverband van de belastingdienst en Translink om de Inventaris en de rittenregistratie bij te houden!

Kunnen ze eindelijk niet meer zonder ov chipkaart de brandweerwagen starten!

Lionfromzion | 17-07-18 | 18:07

Leen Schaap is een lul met vingers en de Amsterdamse spuitgasterij 1 grote neo-ambtenaristische boevenbende.
Leen is niet de juiste man om daar schoon schip te maken, de blusboys maken gehakt van alles wat zwakte toont. Femke zal daar nog wel achterkomen, in Amsterdam zijn heel veel van dat soort netwerken die je het leven totaal onmogelijk kunnen maken en die je dus óf gewoon laat doormodderen, óf je neemt je verantwoordelijkheid en zet er een echte ijzervreter neer die die etters in het gareel timmert. Maarja, vind maar eens een echte ijzervreter die voor die kut wil werken....

elfenstein | 17-07-18 | 12:59 | 3

Die laatste zin is nogal suf want een ijzervreter staat in dienst van het volk. Principekerel trekt zich niks aan van welke prutsert er op de troon zit.

Cobalt bomb | 17-07-18 | 13:03

Mooi dossier voor Femke om mee op d r muil te gaan, en ijzervreters mogen niet meer er moet voor de helft aan ijzerVREETSERS bijkomen was net op de radio, mannenbolwerk moet afgebroken, gaatr nog leuk worden.

Uw Verzekeringsadvis | 17-07-18 | 13:06

Cobalt bomb, ijzervreters zijn inderdaad mannen van principes en zodra je die bullshit wil laten uitvoeren zoals gendergeneuzel etc... dan zijn ze snel weg. Brandweer = machocultuur = prima. Ze moeten zich alleen niet gaan gedragen als verwende prinsen met teveel babbels want dan moet je ze kort houden en dat lukt dus niet met halfslappe kwezels zoals leentje. Helaas zal linksvolk nooit toegeven dat ze er een vrouwonvriendelijke grofgebekte heavy voor nodig hebben. De sjw spagaat die onvermijdelijk komt als je je met serieuze zaken gaat bemoeien.

elfenstein | 17-07-18 | 13:14

Ik denk dat het beste is wat Leen Schaap kan doen, zichzelf laten ombouwen tot gender neutraal. Geen piemel en geen kut. Dat straalt hij gewoon uit. Dat snorretje staat hem daarbij wel erg goed, scheiding in het haar kan beter. Succes Leen met je stompzinnig beleid!

Rest In Privacy | 17-07-18 | 12:59 | 3

sterk argument van je, hoor! zinvolle discussie zo

langzullenweleven | 17-07-18 | 13:09

langzullenweleven | 17-07-18 | 13:09 |
Graag gedaan hoor!

Rest In Privacy | 17-07-18 | 13:31

Langzullenweleven net zoals al die sterke argumenten van velen over de belabberde prestaties van de brandweer!

Als ik uit een brandend huis gered word door een transgender zal je mij niet horen klagen, ik vind het wel vreemd dat er mensen zijn die klagen dat ze niet door een transgender gered kunnen worden want seksisme..

Waarom kunnen we niet gewoon blij zijn dat er een bepaald slag mensen bereid is OM je te redden?

Zijn jullie nou zo simpel dat je niet snapt dat er al diversiteit is want er bestaan brandweermannen EN secretaressen.

Waarom zou je diversiteit BINNEN ELKE organisatie willen als er GENOEG diversiteit bestaat qua organisaties waar je kunt solliciteren?

Het zou fijn zijn als we wat meer diversiteit onder de zelfmoordcijfers zouden nastreven want ik krijg het idee dat teveel weldenkende mensen zich momenteel verlossen van het leed dat jullie veroorzaken met je gedram en gemekker. Een ondiep neerwaarts spiraal want zonder de normale mensen blijft er alleen maar gezeik over en is het snel klaar.

noem eens wat voorbeelden waar de resultaten van de brandweer onder de maat zijn anders?

Huis met gezin afgebrand omdat de brandweer hun bowling toernooi niet wilde onderbreken, ernstige uitslaande brand bij chemische fabriek brandweer nergens te bekennen of brandweer gooit olie op brandend vuurtje bij kinderdagverblijf 20 dode vrouwen en kinderen "het water was op en we wilden ons bier niet gebruiken".

Kom eens met een argument dat daadwerkelijk toewerkt naar iets dat beter is dan de huidige situatie. Tot nu zie ik alleen maar gezever dat op zijn best toewerkt naar een onbekende situatie waarvan we dan maar moeten hopen dat het de huidige evenaart alleen maar omdat de NS tegenwoordig genderneutraal is?

Op welke planeet leef je en heb je de brandweer wel eens nodig gehad vraag ik me af..

Soms is het volledig terecht dat iemand met de dood bedreigd wordt heb je daar wel eens bij stil gestaan? Of gebeurt dat niet op jouw planeet?

Klinkt als een geweldige plek! Laat me raden er is een online kalender app waar zelfmoord terroristen hun daden kunnen plannen en een speciale lokatie waar ze zich op kunnen blazen, mensen die slachtoffer willen worden kunnen dan zelf beslissen wanneer en door welke terrorist ze zich laten opblazen. Werkeloosheid bestaat niet meer want elke dag moet het decor van de lokatie helemaal opnieuw opgebouwd worden, werk zat voor iedereen!

Lionfromzion | 17-07-18 | 18:45

Als Halsema haar kaken dicht doet, gaan ze nooit meer open. Brrrrr.

tectonicos | 17-07-18 | 12:48

Big Brother attitudes heb je ook op microniveau. Zoals sommigen hier al opperden: "typisch overheids middle manager figuurtje". De (r)overheid is het probleem, niet de oplossing.

Bastiat | 17-07-18 | 12:42

Zo te zien via de diverse linkjes naar zijn voorafgaande "carriere" bij de politie een omhooggewaaide minkukel met misplaatste daadkracht. En nu is ie nu bang voor zijn eigen personeel. Weinig gewicht dus gewoon even het pand uitspuiten.

Schmalz | 17-07-18 | 12:41

Zelfs in een bakenrepubliek zou je dit niet geloven. Doodsbedreigingen van je eigen personeel.
Er is wel een oplossing. Al die vervelende mannetjes er uit gooien. Zo snel als mogelijk is. Liefst sneller. Dan is er een kans dat de brandweer aldaar weer een normaal bedrijf wordt.

Zijn ze gvd helemaal gek geworden?

Halsema go. Go! GO!

Bernhard de II | 17-07-18 | 12:39 | 6

@ Cobalt bomb | 17-07-18 | 12:54 |
Bedankt voor deze extreem nuttige toevoeging.

Bernhard de II | 17-07-18 | 13:06

@Cobalt bomb, verdomp da s waar !

Uw Verzekeringsadvis | 17-07-18 | 13:07

Is de brandweer een bedrijf?
Ga jij in de tussentijd eventjes alle branden blussen terwijl ze zoeken naar nieuw personeel?

Steek jezelf in brand en kijkt wie je komt helpen GO GO GO!

Doofstomme Josti zonder ritmegevoel vraag Halsema gelijk even of ze je wil helpen om de makers van Brandweerman Sam te dwingen het programma Brandweer Samantha te noemen zodat je kinderen ook verzekerd zijn van werk bij het brandwonden centrum!

Go go go verneuk het enige dat nog wel presteert in Nederland!

Lionfromzion | 17-07-18 | 19:00
▼ 3 antwoorden verborgen

De zoveelste totaal van god losgezongen exponent van de Nederlandse cultuur die bij zogenaamde "bestuurders" zo populair is. Die cultuur houd in dat álles wat bewezen werkt(e) per ommegaande afgekeurd moet worden, dat álle mensen die niet direct daarvoor in de juichhouding springen in het vakje "domme tokkie" geplaatst moeten worden en dat alles wat je personeel leuk vind per decreet verboden moet worden. Gewoon. Om te jennen.

En daar moet je dan als "bestuurder" geen ene fuck van leren. Zodat je keihard huiliehuili kan doen. Dan krijg je blaartrekkende opmerkingen als "Eind april zei hij tegen stadszender AT5: ,,Ik heb heel, heel veel stront over me heen gekregen de afgelopen jaren en krijg daar ook nog dagelijks mee te maken.”

En daar moet je dan dus nul komma nul van leren en gewoon tegen de stroom in blijven zwemmen. Veel dommer en kortzichtiger dan dit vind je ze bijna niet.

Dutchbeaurouge | 17-07-18 | 12:37 | 1

Maar wel geweldige resultaten bij de Politie geboekt, iedereen voelt zich steeds veiliger en steeds minder criminaliteit, sorry aangiften.

Gewoon een topvent die brandweerlui wat weten die nou van op een kazerne zitten en brandjes blussen.

/sarcasme

Zou je bijna vragen een biertje te gaan drinken want dit is 1 van de weinige reaguursels waar de stront niet van in mijn klompen loopt.

Tijd om internet weer uit te zetten merk ik.

Veel plezier allemaal met brandjes blussen!

Lionfromzion | 17-07-18 | 19:10

Leen is een schaap, ik herhaal voor alle Mossels, Leen is een schaap.
Tijd voor een capabele brandweercommandant die weet wat belangrijk is en orde op zaken stelt.

Cobalt bomb | 17-07-18 | 12:35 | 1

Je bedoelt die spuiter... ehhh henk schaap.... of is die naamtechnisch ook uitgesloten?

sweedminder | 17-07-18 | 13:47

Leen Schaap is een ambtenarij managers knuppel die zelf nooit brandweer is geweest maar wel de brandweermannen komt vertellen hoe zij hun werk moeten doen. Vind je het gek dat je ondergepist wordt als je met je vingertje gaat wapperen over diversiteit en 'cultuur' tegen mensen die vrijwel dagelijks hun eigen leven op het spel zetten om anderen te helpen.
Je verdient het om ondergepist te worden Leen Schaap,

JanVergoor | 17-07-18 | 12:33

En wederom een enorm gezonde verhouding tussen werkvloer en management. Gewoon zo houden, komt goed.

Kouwe Kees | 17-07-18 | 12:31

Leen is gewoon geen vent en al helemaal geen baas.

De luis | 17-07-18 | 12:31 | 2

Hij gaat in zn eentje de confrontatie aan met motorclubleden. Jij ook?

Alleycat | 17-07-18 | 16:08

Waarom?

Heeft de motorclub jou iets gedaan?

Staat natuurlijk in de functieomschrijving: kennis van brandpreventie is niet nodig, haat tegen motorclubs is vereist want die hebben geen reet met de brandweer te maken.

Hij had ook de kazerne wat kunnen opleuken zodat die lui niet van ellende bij de motorclub gaan hangen.. Ofzo voor zover er ook maar 1 relevant verband bestaat tussen motorclubs en de brandweer naast de brandveiligheid van het motorclubhuis.

Als hij een confrontatie was aangegaan met zo'n club hadden we beter nieuws gehad gok ik.. iets met Schaap over de dam gegooid ofzo

Lionfromzion | 17-07-18 | 19:19

Leen wil heel graag van zijn daderschap en snorretje af. Dus gaat hij zich als slachtoffer positioneren. Zo doorzichtig. Afijn, Femke en de deugmenschen in 020 zullen hem omarmen. Eens kijken of de gezonde Hollandse jongens van de brandweer de ruggen recht houden als ze als fascist, racist en seksist worden neergezet door de deugmaffia. NPO kom er maar in !

Graaier | 17-07-18 | 12:25 | 1

Ik wacht het onvermijdelijke optreden van de undercoverjournalist bij Jinek wel af.

Beefbus | 17-07-18 | 12:31

Wat hebben we in Nederland toch een hoop bestuurlijke onkunde. Vreemd dat een incapabel iemand het steeds maar weer mag verprutsen.

BozePaarseMan | 17-07-18 | 12:23 | 2

ja ze kunnen gelijk hier meereaguren..

sweedminder | 17-07-18 | 13:48

Bestuurlijke onkunde heeft ervoor gezorgd dat deze situatie, die nu hopelijk wordt veranderd, heeft kunnen ontstaan, en erger nog, decennia heeft kunnen voortduren.

pibasso | 17-07-18 | 23:09

Wat een belachelijk stuk van GeenStijl. Die Schaap heeft groot gelijk. De sukkels die er hier nog een schepje bovenop doen, hebben geen flauw benul van de ingesleten rottigheid en corruptie bij de brandweer. Maar ja, daar had je natuurlijk de laatste jaren een fatsoenlijke krant voor moeten lezen.

oran | 17-07-18 | 12:21 | 2

Prima allemaal maar waarom moet er dan een SJW-mongool op gezet worden om de boel om te gooien?

VeelTeSteil | 17-07-18 | 15:09

Voorbeelden genoeg dus, doe er eens eentje delen zodat ik het ook snap

Lionfromzion | 17-07-18 | 19:21

LEEN SCHAAP heeft in 99% groot gelijk! De brandweer in NL is 1 grote speeltijn! Eindelijk eens iemand die de rambtenaartjes op de huid zit. Echt, 1 grote soap en dito gotspe de brandweer in NL.

Rest In Privacy | 17-07-18 | 12:21 | 2

Idd, gewoon opheffen die brandweer. De burgert kan zelf ook anticiperen in deze anticipatie maatschappij

boerk | 17-07-18 | 12:45

Uit/aanbesteden : per brand indien mogelijk...!!

Mazoeza | 17-07-18 | 15:01

Er is wel degelijk iets aan de hand. De tram was in de jaren '80 ook zo'n tent die werd gerund door oud-communisten. Altijd 4 trams aan t eindpunt, want klaverjassen doe je met zn vieren. Van de 250 trams waren er met moeite 150 bruikbaar, de rest was stuk. De laatste tram vertrok altijd een kwartier te vroeg.. Ook hier doodsbedreigingen aan de directie als er wat van gezegd werd. "medezeggenschap"..
Gemeentereiniging was door en door corrupt. Wilde alleen bedrijfsafval ophalen als er int handje betaald werd, dit waren dan ook de meest geliefde diensten, t zg. "toeren".
Nee, die brandweer is zeker niet pluis. Hier schuilen oude CPN - dinosaurussen achter de kazernedeuren. In hun alliantie met de onderwereld.

Lex Trumbauer | 17-07-18 | 12:18 | 4

Jacobse, het is niet echt nieuws wat Lex hier plempt hoor, dat er hele akelige clubjes binnen die organisaties bestaan weet men al sinds de grijze oudheid.

elfenstein | 17-07-18 | 13:20

Maar de brandweer weigert dus brandjes te blussen en vertrekt altijd een kwartier te vroeg als er brand is of?

Wat is je fucking punt nu?

Dat de tram een kut vervoermiddel is zegt iets over de prestaties van de brandweer?

Of wil de brandweer net als de gemeentereiniging alleen uitrukken als het huis van een witte Hollander in brand staat (of een Satudara lid).

Niet pluis bla trams bla reiniging bla bla maar wat doet de brandweer nu precies verkeerd?

Behalve vuur doven natuurlijk want ik vind vuur zelf ook mooi maar je kunt t altijd weer aansteken

Lionfromzion | 17-07-18 | 19:27

Lionfromzion, iets teveel ganja gerookt? Zelden zo'n dom antwoord gelezen, en er komt hier wat voorbij. Pannekoek

pibasso | 17-07-18 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

Doodsbedreigingen door linkse brandweermannen? Die laatste zijn er niet.

Een Leen Schaap die aan zichzelf doodsbedreigingen toestuurt om huiliehuilie en boosboos en ziejeweldebeukmoeterin te kunnen doen , dát lijkt me veel waarschijnlijker.

HeelStijl | 17-07-18 | 12:17

Hoe zit het nou met de brandweer in Rotterdam en Den Haag? Heerst daar ook zo'n subcultuur of worden die Rotterdammers helemaal niet macho wanneer ze zo'n enorm stijf staande spuit moeten vasthouden? Waarom mag de A'damse politiek -- onzichtbaar op straat (vergelijk dat eens met Groep De Mos) -- vanachter hun bureaus krakelen met het macho van wereldvreemde weirdo's, die achter het mombakkes van links morele verontwaardiging hun eigen peeskamertjes wel vol laten overschuimen van machtswellust?

Eeuwig..Op..Vakantie | 17-07-18 | 12:14

Kijk, dit noemen ze nou backdraft, Leen.

Mr_Natural | 17-07-18 | 12:10

Een clash tussen politiek correct wensdenken en de realiteit. De samenleving is niet maakbaar

Rest In Privacy | 17-07-18 | 12:06 | 1

Inderdaad, de realiteit is weerbarstiger dan de theorie.

BozePaarseMan | 17-07-18 | 12:20

Wat een Zeurkous man.

Omebert | 17-07-18 | 12:06

Dat interview met parool staat dus niet meer online ... jammer, nou ben ik best benieuwd

WaltherP99 | 17-07-18 | 12:17

1 zeikwijf werkt er al

Bokito ergo sum | 17-07-18 | 11:59

Doet mij denken aan destijds minister Vredeling (Pvda) van defensie.
Die pannenkoek zei allergisch te zijn voor uniformen!

Lexus01 | 17-07-18 | 11:59

Dit is het resultaat van een doorgeslagen diversiteit en inclusiviteit maatschappij. Een paar linkse softe sukkels zijn helemaal gek geworden. Doodsbedreigingen zijn natuurlijk van de zotte en strafbaar maar laat iemand in Godsnaam opstaan om de prima functionerende cultuur bij de brandweer en andere organisaties overeind te hoduen en iedereen gewoon hun 'ding' te laten doen.

ILF2 | 17-07-18 | 11:55 | 1

Will zegt dat het waar is. dat soort types fabuleren not wel eens, nooit doen ze aangifte

Bokito ergo sum | 17-07-18 | 12:01

Kortom Leen Schaap is een typische Amsterdammer...

Eucalyppta | 17-07-18 | 11:53

Ik ken de beste brave zodensteken Leen Schaap niet, dus kan niet over hem oordelen.
Wat zie is dat hij niet erg goed ligt bij de mannen van de brandweer waaraan hij Leiding moet geven. En ja als dat niet goed gaat dan ben je weg..... Daaaaaag Leen (vertrek via het loket riante wachtgeldregeling)

Dutch_Viscount | 17-07-18 | 11:53

Zitten natuurlijk ook veel teveel mannen met praktische ervaring bij de brandweer. Hoognodig tijd voor projectmanagers, officemanagers, accountmanagers, business developmentmanagers, verandermanagers en niet te vergeten een manager om de managers te managen!

El Gouda | 17-07-18 | 11:50 | 2

Vooral niet te vergeten de diversiteit & inclusie consultants, natuurlijk!

echt_links | 17-07-18 | 11:56

Ja mooi, net als bij Liander, aansluiten van nieuwe huizen op gas/licht levert maanden vertraging op, een paar monteurs maar wel een schitterend nieuwbouwkantoor vol met stropdassenjongens.

Uw Verzekeringsadvis | 17-07-18 | 13:18

"het geld komt echt niet vanzelf binnen" zegt de fu**ing ambtenaar

ChatBot | 17-07-18 | 11:50

Die staan behoorlijk ver van de realiteit van de rest van het klootjes volk af.

_washier | 17-07-18 | 12:22

Vraagje hoe deed oud politieman Schaap het bij de politie ? Weggepromoveerd?
Naam is in elk geval goed voor de maaltijd bij het slachtofferfeest !

Mazoeza | 17-07-18 | 11:44

Legermensen bij politie, politiemensen bij brandweer, het werkt gewoon voor geen meter......... is al jaren bekend en ja bonden zijn maffia, maarja overheid is ook een soort georganiseerde criminaliteit, dus ja.

Kijktip :gangs of new york

2CVOcean | 17-07-18 | 11:43

Vroegah, toen we in 1944 met het Rode Leger oprukten tegen Nazi Duitsland, toen hadden we daar Politiek Commissarissen. Die controleerde of iedereen volgens het Communistische Geloof wel Politiek Correct was. Als je dat niet was, had je kans afgeknald te worden.

HogeNood | 17-07-18 | 11:41 | 1

Tegenwoordig zijn de Politiek Commissarissen vervangen door hele hordes SJW'ers

2voor12 | 17-07-18 | 11:44

Alles goed en wel, maar bedreigingen zijn een teken van zwakte en gaan te ver.

Mijn klomp breekt | 17-07-18 | 11:41 | 1

Ja, maar tegenwoordig noemen ze iedere vorm van tegenspraak een bedreiging.

sarcastro | 17-07-18 | 13:09

Leentje schaap heeft een heel Klein spuitje. Zo te lezen. Peter,s principle figuurtje.

Mark_D_NL | 17-07-18 | 11:40

Brandweerbestuursbubbel.
-
Hoeveel punten is dat met Scrabble?

Rest In Privacy | 17-07-18 | 11:39 | 1

666

Mark_D_NL | 17-07-18 | 11:41

Ahhh, en alwéér een manager met ambitie "om het over een andere boeg te gooien". Weet hij veel dat hij denkt aan het roer te staan, terwijl de rest van de organizatie weet dat hij gewoon op de tandem lekker moet meetrappen om tegen de berg op te gaan! Maar "hij is een top-manager die kan delegeren en een organizatie vanachter zijn buro met een spreadsheet kan aansturen!" Binnenkort dus Commissaris der Koningin, of burgemeester, of lid van de Staten Generaal. Goed bezig gozer!

Du-u-u-h | 17-07-18 | 11:38

Meer vrouwen bij de brandweer, daar moeten alle beroepsfeministen (M/V) het toch wel mee eens zijn? Ze pleiten tenslotte ook al jaren voor een vrouwenquotum bij de vuilnisophaaldienst en straatwerkers. Oh wacht...

U mag lekker doodverbranden omdat er zo nodig fysiek incapabele vrouwmensen moesten worden aangenomen. Maar het déugde wel hoor!

nobele wilde | 17-07-18 | 11:38 | 1

Als er een vrouw aangestled moet worden, dan moet zeker zijn dat ze de enige echte kerel van het korps is. Anders wordt er veel geld gestoken in Laura ashley behang e.d. in de kazerne ipv nieuwe kleding en wagens.

Cobalt bomb | 17-07-18 | 13:00

Zeg ik wist niet dat er zulke linkse naïeve baasjes bij zo een korps werden aangesteld. Lijken mij altijd hardwerkende kerels te zijn. Ja de wereld veranderd kennelijk.

AMX pri | 17-07-18 | 11:37
-weggejorist-
Sinister-President | 17-07-18 | 11:36 | 1

Zou het water hem al aan de lippen staan?

eerstneukendanpraten | 17-07-18 | 11:35

Dit schaapje heeft het offerfeest overleefd, al heb ik zo het vermoeden dat die binnenkort geconsumeerd gaat worden tijdens een BBQ!

Mr_Pikibelly | 17-07-18 | 11:35

Gezellige man. Een echte bestuurder, iemand die zijn gezin al goed bij elkaar kan houden

kapotte_stofzuiger | 17-07-18 | 11:45

Dank! Dat was genieten. Deze man staat symbool voor alles wat Amsterdam is.

Geneeskrachtig Kruit | 17-07-18 | 11:51

Met zijn 20 jaar jonger vrouwtje, wat een snob. Het zal je baas maar zijn.

De Ongematigde | 17-07-18 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

Dit krijg je als je een manager uit een andere branch de leiding geeft over een vakgebied waar hij geen affiniteit mee heeft: komt binnen met veel bravoure, jaagt iedereen tegen hem in het harnas, de hele organisatie loopt vast, en uiteindelijk rot hij op naar een nog beter betalend baantje met achterlating van grotere puinhopen dan die al aantrof,

quantumcollider | 17-07-18 | 11:31 | 4

Hé snapt er geen SNARS van; het lukt je maar niet om speelTUIN te typen hè?

Tjemig | 17-07-18 | 13:16

snars | 17-07-18 | 12:23
Meldt even je adres en personalia bij de brandweer. Kunnen ze lekker op de kazerne blijven als je huis in de fik staat. Of jijzelf.

VeelTeSteil | 17-07-18 | 15:00

De organisatie was al decennia vastgelopen. Kleine nuance quantum!

pibasso | 17-07-18 | 19:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nou, wachten totdat Halsema dit brandje geblust heeft. Ik zie nog geen witte rook...

Amsterdamsko | 17-07-18 | 11:30

Leen Schaap is niet macho. Leen Schaap is de verkeerde man, op de verkeerde plek, in de verkeerde tijd.

Mr.Crowley | 17-07-18 | 11:25 | 2

Eigenlijk precies wat een brandweerman niet hoort te zijn.

Mr.Crowley | 17-07-18 | 11:29

Leen is dan ook absoluut geen branweerman maar een carrieretijger. Had net zo goed manager bij een Hema-vestiging kunnen zijn

2voor12 | 17-07-18 | 11:56

De man is net zo net nep in alles, als de kleur van zijn haar. Gewoon een hele foute man die onder het mom van heel erg deugen en verbinden, brandweermannen kapot maakt. Iets zoals DENK, maar dan als individu met macht.

Graaier | 17-07-18 | 11:25

Ach gosh, bijten ze?. Stil maar lieverd.

zimmerschwanz | 17-07-18 | 11:24

Leent in het kruidvat

Kwetsnat | 17-07-18 | 11:23

Leen Schaap, die moet je na gebruik toch terug kunnen brengen?

Croxifoxio | 17-07-18 | 11:21

Al met al neem ik het een beetje op voor Leen. Als je ziet en hoort wat die lui voor roosters hebben is dat 1 op 1 te vergelijken met de Griekse cultuur in 2008. En ja die gingen ook massaal de straat op om te huilen, nou en.

Inferi0r | 17-07-18 | 11:21 | 3

Die lui gaan ook gewoon een brandend pand in om mensen te redden.
Of knippen een autowrak open om de restjes mens er uit te lepelen.

2voor12 | 17-07-18 | 11:48

Vergeet het opduiken van drenkelingen met dit mooie weer niet.

koosnaam | 17-07-18 | 12:01

@2voor12 Die lui zijn zonder uitzondering lanterfanters. Echt. Prutsers. Knoeiers. UITSCHOT zelfs.

Rest In Privacy | 17-07-18 | 12:25

Schaap is een onsympathieke man die echter toch gelijk heeft. De Amsterdamse brandweer is een subcultuur vol met allerlei toegeëigende rechten en andere lucratieve zaken die niets met het vak te maken hebben, maar waarvan het personeel bang is het te verliezen.

SergeantPierlala | 17-07-18 | 11:21 | 4

Ik denk dat de management laag in de Amsterdamse publieke sector wel wat meer "toegeëigende rechten en andere lucratieve zaken" voor zich zichzelf heeft geregeld.

ChatBot | 17-07-18 | 11:29

Niks mis met wat extra privileges voor mensen die elke dag hun leven in de waagschaal stellen.
Het probleem is dat die managers die zich hooguit aan hun nietmachine kunnen bezeren die privileges willen afpakken om ze daarna zelf toe te eigenen.

2voor12 | 17-07-18 | 11:40

Precies, ik ken de brandweercultuur van binnenuit en die is behoorlijk ziek. Ik snap Schaap heel goed. Aanpakken die handel en die doodsbedreigers er allemaal uittiefen, op staande voet. Kut Amsterdammers die zichzelf belangrijker vinden dan het blussen van brandjes.

pibasso | 17-07-18 | 19:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb zelf zo vaak dit soort type "manager" gezien. In het bedrijfsleven zouden ze al lang al een schop onder hun kont gekregen hebben of hun bedrijf zou failliet zijn gegaan, maar bij de overheid blijven dit soort walgelijke types naar boven vallen, en niemand doet er iets tegen. En als ze wegens wanprestatie toch een schop krijgen, dan met een heleboel geld rijker.

Wladimir 1928 | 17-07-18 | 11:20 | 1

Ik dacht ook zoiets, bij voetbal vliegen de coaches er om de haverklap uit omdat ze niet goed liggen in het team.

sarcastro | 17-07-18 | 12:57

Wat een totale policor loser. hij wil een brandweer bestaande uit LHBT-kneuzen waar we uitgerekend hier sterke mannen nodig hebben.

boccelullus | 17-07-18 | 11:20

Schaap denkt zich in te likken bij de elite met zijn SJW standpuntjes. Waarschijnlijk aast hij al op een functie bij het waterschap of het provinciebestuur.

ChatBot | 17-07-18 | 11:18

Zoals vanouds, het is weer een politiek correcte diversiteits bobo die vergiftigd is door de deug virus, ze moeten er allemaal aan, de normalen, de niet gekleurde autochtoon die gewoon man of vrouw is. Schaap krijgt wat hem toekomt!

lanexx | 17-07-18 | 11:17

Schaap zelf vindt het wel bèèèèhèhèhèhèhèhèst

Ars Vivendi | 17-07-18 | 11:16

.. maar goed. Zoals ik een Amsterdamse (echte) brandweerman die zich oprecht zorgen maakte voor die vuile linkse stinkstad ooit al eens zei:
Het zal de Stopera een rotzorg zijn wanneer er doden vallen of de boel afbrandt, het is allemaal verzekerd en "geschokt" zijn is gratis. Bovendien gaat elke brand op zeker moment vanzelf wel uit.

Jan Passant mk2 | 17-07-18 | 11:16 | 2

"Geschokt zijn" is geweldig! PR momentjes. TV. Radio. Interviews.
Het is allemaal de schuld van de oude cultuur. Jij gaat dat veranderen! Alleen daarom al verdien jij 2 keer Balkenende. Jij wel. En kijk eens wat een medeleven je kan betuigen met de nabestaanden van de slachtoffers. Jij bent ministersmateriaal!

Uit het dagboek van Rutte: "MH17 neergeschoten. 193 Nederlandse doden. Premierschap volgende periode veilig gesteld."

TheEgg | 17-07-18 | 11:22

TheEgg: ha! Het is dat echte mensen een hart hebben en daarom nooit een valse hypocriete linkse lul willen zijn, anders was werkelijk iedereen een stinkend rijke ambtenaar met twee keer Balkenende. Zo moeilijk is dat Deugen op andermans kosten en - verantwoording niet.

Jan Passant mk2 | 17-07-18 | 11:25

Als er 1 schaap over de dam is.

komtdatschot | 17-07-18 | 11:14

zoals altijd 020 krijgt wat ze verdient

Rest In Privacy | 17-07-18 | 11:13

Sterkte voor de Amsterdamsche spuitgasten, je zal maar zo'n lul-de-behanger als 'baas' hebben.

Maar gelukkig gooit Femke as we speak nog wat droog hout op 't vuur dus het zal wel redelijk snel uit de klauwen gaan gieren. Wat daar uit komt is nog de vraag, maar slechter kan het in ieder geval niet wezen.

Vesta | 17-07-18 | 11:13

Ik begrijp niet wat er belangrijk is aan een wat incidentjes rond een lokale brandweerführer in een nietszeggend stadje.

Leptob | 17-07-18 | 11:12

Yep, doodsbedreigningen is zielig. Bijna net zo zielig als de heer Schaap. Duidelijk een totale kneus.

Gloweye | 17-07-18 | 11:11

Een brandweercommandant die zelf nooit wat heeft geblust.

Guido | 17-07-18 | 11:09 | 1

Nou, hij heeft vast wel een doofpotje ergens.

sarcastro | 17-07-18 | 12:54

Leen moet zich direct laten vervangen door een zwarte vrouw. Zo niet dan moet hij zijn hypocriete mond verder houden.

Mahatma | 17-07-18 | 11:08 | 2

Alleen maar zwart en vrouw en niet ook nog invalide en lesbisch? Racist!

2voor12 | 17-07-18 | 11:11

Ok dan: een blinde lesbische zwarte transgender in een rolstoel.

Mahatma | 17-07-18 | 11:33

Ken wat mensen van de Amsterdamse brandweer, de bloksnor past prima onder die linkse neus.
Zoals die ook past bij het bijna voltallige bestuur in de Stopera, allemaal zo links als de oude socialist uit vorige eeuw, hoewel zij uiteraard een ander pakje dragen en niet ECHT zo'n snor. Dat zou de hele linkse boel maar verraden voor de onwetende burgers die scherp op zulke details letten.

Jan Passant mk2 | 17-07-18 | 11:08 | 1

Daarmede tevens EU-adept en dus gehoorzamer van het grootkapitaal.

Rest In Privacy | 17-07-18 | 13:02

Je ziet ze overal, de managers die zelf nooit met de poten in de modder hebben gestaan en alleen van MBA'tje naar cursusje naar seminairtje gegaan zijn en zo de macht in handen kregen.
Geen enkel gevoel voor het werkvolk onder hun en alleen in het wild rondslaan met spreadsheetjes.

2voor12 | 17-07-18 | 11:08 | 1

Dat is heel bestuurlijk Nederland. Communicatiewetenschappers die over klimaatsverandering beslissingen nemen, archeologen die besluiten over gezondheidszorg en nieuwslezeressen die wel even weten wat goed voor uw organen is.

kapotte_stofzuiger | 17-07-18 | 11:11

Gezellige werksfeer daar. Maar ja wat verwacht je anders.
Het blijft wel Amsterdam.

keestelpro | 17-07-18 | 11:07

Je zet een narcistische pyromaan op die stoel. Dan slaat de vlam in de pan. Goh, verrassend.

de visser | 17-07-18 | 11:07 | 1

Verassend ook

Opperkork | 17-07-18 | 12:01

Branden jullie Leen Schaap nu af, of vinden jullie dat hij moet branden in de hel ?
Brandende vragen...

Wijze uit het Oosten | 17-07-18 | 11:06

Dit komt niet uit de lucht vallen al zal Leen -typische gehate manager door keer op keer domme beslissingen te nemen- inderdaad denken van wel.

Repetitive Beats | 17-07-18 | 11:06 | 1

Politiecommissaris chef brandweer maken: geen gied idee. Net als indertijd legergeneraal (Brinkman) politiechef maken. Voelt de cultuur niet aan en kent het vak niet.

Leffe Blonde | 17-07-18 | 11:25

Leen Schaap staat symboliek voor de huidige politiek in Nederland. Afgekeurde ambtenaren die niet tegen kritiek kunnen en daarom hun frustratie afreageren op hun 'onderdanen'. F*ck Leen Schaap! Brandweermensen zijn er om levens te redden, niet om divers en inclusief te zijn. Het hele SJW gebeuren sloopt de gehele samenleving. Pas wanneer een vrouw een volwassen man met volle bepakking kan redden in haar eentje, dan is ze geschikt voor de brandweer en anders gewoon niet.

Indoneesje | 17-07-18 | 11:05 | 3

Dikke +

zimmerschwanz | 17-07-18 | 11:26

Leen schaap is een blatende geit. Typisch overheids middle manager figuurtje.

Mark_D_NL | 17-07-18 | 11:38

Inderdaad, dit dus! Dikke + erbij

GeneralDirector | 17-07-18 | 13:53

Een leenschaap, voor mannen met een migratieachtergrond in hoge nood.

kapotte_stofzuiger | 17-07-18 | 11:04 | 1

Ik moest lachen.

Bijtendehond | 17-07-18 | 17:14

Moord en brand.

Mr_Natural | 17-07-18 | 11:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland