achtergrond

Geenstijl

Mag niet meer: naar hoeren koekeloeren

Alleen nog een hek erom, entree vragen en dan zijn we er wel in het Amsterdamse neukdependance van de Efteling.

Er werden mil-joe-nen in Prestigeproject 1012 van Lodewijk Asscher gepompt om het karakter van de wijk te verbeteren, maar het is alleen maar kutter en kutter geworden op De Wallen. Gewone Amsterdammers met namen als Rob of Dries en achternamen als Oudkerk of Roelvink komen er sowieso niet meer. Hoewel. Hoe dan ook, Amsterdam heeft de oplossing gevonden. Er komen strengere regels voor rondleidingen.

Zo mogen toeristen alleen nog maar met hun rug naar de sekswerkers staan. Ja hallo hoe weet je dan wat je moet kiezen. Eigenlijk zegt de Republiek gewoon: "Het is verboden om een bepaalde richting op te kijken, die keuzevrijheid ben je kwijt, je autonomie ook, je zelfbeschikkingsrecht ook en fotograferen op straat mag ook niet." Nou leuk hoor, zo'n kechcursie met de bangaclub. Die andere regeltjes dan, want rondleidingen op De Wallen zijn natuurlijk wel gewoon superkut: Geluidsversterking, schreeuwen, alcohol en drugs zijn verboden. Toon respect voor sekswerkers, bewoners, ondernemers. Geen rondleidingen na 23.00 uur.

WAUW ENORM VERNIEUWEND ALLEMAAL. Erg knap hoor gemeente, om deze uitermate strenge regels zomaar te bedenken. Daar heeft vast een heel team al die jaren op zitten broeden. Aan deze grensverleggende protocollen had nog nooit iemand gedacht. Stomdronken doorgesnoven mafklappers uit Engeland die de respectloze hond uithangen gewoon een nachtje in de cel pleuren, om te kijken of ze daar nog zo'n grote schreeuwbek hebben? Nee joh, we doen het met de Amsterdamse slag. Met vergunningen en ontheffingen. Verboden te schreeuwen. Respect tonen. Verboden een bepaalde kant op te kijken. Maar hoho, de regels gelden ook voor de segwaytours. Ooo dan. Het pretpark is gered. Leve het pretpark.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.