Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bizar. David OntKenning runde geheim deradicaliseringsproject voor Van der Laan

Eberhard van der Laan ligt nauwelijks onder de grond en de lijken donderen alweer uit de kast: kennelijk heeft psychobabbelaar David Kenning onder zijn persoonlijke supervisie een "grijs project" gedraaid om Naffertuig van het radicaliseren af te brengen. Het ging om tuighvlogjes gespeeld door een lichtgetintiër om jongeren ervan te overtuigen dat radicaliseren "niet cool" is. Omegod, PvdA-laven die op advies van charlatans ook stoer proberen te doen, WHY. Omdat alles wat met de overheid te maken heeft niet hip is en "onze" Marokkanen sowieso buiten de maatschappij staan qua overheid (behalve bij het subsidieloket) moest elke band met de overheid vermeden worden. Medewerkers mochten niet over hun werkmail mailen, alle stukken gingen per pampieren post en de afspraken voor het project mochten niet in de agenda - en dat is best wel een dingetje bij mensen die de hele dag bazelen in zaaltjes voor hun werk. Nogal ondemocratisch ook, aangezien die mensen op transparante wijze in onze dienst horen te werken.

Grappig genoeg werd er een vrindje van Saadia Ait-Taleb ingehuurd die voor een gigantisch bedrag factureerde, want ja, je verwacht het niet. Uiteraard gaat de campagne aanvankelijk volledig uit van het allang ontkrachte beeld dat radicalisering komt door uitsluiting en racisme, in plaats van de aard van de islam en de voortzetting van flink wat eeuwen oorlog. Ook de mythe dat Jihad niet gaat om het djoeken van non-mossels maar een "interne strijd" is, wordt weer flink gepusht. Sosjaal-realisties drama dus: "Er worden verschillende scripts ontwikkeld en opnames gemaakt, met teksten als ‘Ik wil gewoon iets simpels om in te geloven, ik ben zo moe van al dit gedoe.’ En: ‘Waarom is elke politieman, elke uitsmijter, elke stadswacht een klootzak?’ In een tussennota wordt geschreven: ‘Doel van de campagne is het ondermijnen van de waarden, emoties en de aantrekkingskracht van de gewelddadige jihad en deze te vervangen door een nobele, interne, psychologische strijd.’

Als er echter hommels uitbreekt met salafisten in Amsterdam begint er wat te dagen bij Van der Laan: hij wordt piswoest op Saadia Ait-Taleb en Mounir Dadi dat ze blijven ontkennen dat radicalisering iets te maken heeft met het geloof: ‘Heeft dit niet met je achtergrond te maken? Dat je zelf moslim bent en islam niet bespreekbaar durft te maken?’ Goed, Van der Laan wordt ziek, Saadia Ait-Taleb wordt de laan uitgestuurd wegens vrindjespolletiek en David Kenning heeft ineens last van een slechte gezondheid. De filmpjes komen er niet. Nu wordt er driftig gespeculeerd dat het ontslag van Ait-Taleb niet zoveel te maken had met vriendjespolitiek als wel met het bedekken van het Grijze Project.

Bizar wel dat dit soort marketinggelul onder de grootste geheimzinnigheid plaatsvond: bij "Zwarte Projecten" van deradicalisering denk je eerder aan AT's die midden in de nacht haatpredikers in een ondiepe kuil in het Amsterdamse Bos deponeren. Het tekent de bestuurlijke arrogantie van psychobabbelend Moslinks in de Stopera dat men de eigen suspecte hobbies boven toch best wel belangrijke dingen als democratische controle plaats. 

Overigens mag topjournalist Nikki Sterkenburg (met meerdere paren versleten bidslippers in de wandelgangen van Islamitisch Nederland) natuurlijk geen gelijk hebben met haar stuk van regressief links: uiteraard is het allemaal weer racistisch en onfatsoenlijk om zo over het lijk van Van der Laan heen te pissen; daarnaast weigert men te accepteren dat dit soort vreselijk pijnlijke deradicaliseringsfaals totaal niet werken en dat het voorstellen van de internationale Jihad als een lokaal racismeprobleempje voor lastige pubers als kudt op dirk slaat.

Maar ja. Amsterdam moet een lieve stad blijven he. En iedereen die daar kritiek op heeft, mag worden verketterd om die definitie in stand te houden. Zoals met bijna alles, zal de islam ook met ironie nooit echt lekker boteren.

Social

Ja ok hoor

Reaguursels

Inloggen

Wat een grenzeloze kortzichtige naïviteit, wat een amateurs, wat een PvdA’ers.

Gags Beasley | 30-10-17 | 11:28

G*dT, heb ik nu goed gehoord op de radio 1. Nikki vertelde er waren witte- en grijze projecten om de gemeenteraad te misleiden.
Keer op keer laten incompetente naïve politici zich verneuken. De weg naar de hel wordt geplaveid met goede bedoelingen.
Voor hen die vallen over de toon "Mundus vult decipi, ergo decipiatur"
* CcMed*

kapitein oosterlng | 30-10-17 | 11:05

Waarom klagen de mensen nou, Politieke partijen kiezen doe je toch zelf. Bij de laatste verkiezingen is er toch opnieuw gekozen voor nog meer VVD + Linkse terreur. Ja, zelfs een ezel stoot zich geen tweede keer aan de zelfde steen.

FreeVogelaar | 30-10-17 | 10:57

Dus landelijk bestuur heef een commissie 'stiekem' en een hoofdstadbestuur moet iedere tactiek in de krant zetten?

Einde van de Domheid | 30-10-17 | 10:27 | 1

De VS hebben een enorm leger en Nederland een pang-pang gezelschap. U heeft kennelijk geen enkel idee dat landsbelang gaat boven lokaal belang. Dit ondanks het feit dat de gemeente er eerder was dan het Rijk. Het gaat niet om iedere tactiek in de krant maar om het speeltje van Groen Links en de PvdA dat werd gedoogd door Hofstee en Aalbersberg. Ollongren plaveidde de weg voor Halsema en lichtte haar alvast stiekem in hoe de hazen lopen. H en A lijken rijp voor strafontslag. Zo nee wordt die pet, die iedereen zou passen, vervangen door iets dat we niet willen. Daarna worden bef en toga ingepakt als Sinterklaascadeau.

gnor | 30-10-17 | 11:56

Toch mis ik nog iets. Een naam. Een naam die als je haar noemt als gestoken door een wesp reageert. De naam die zal zeggen dat alle ophef alleen maar komt vanwege haar hoofddoek, Marokaanse achtergrond en haar vrouw zijn en niets met haar daden te maken heeft. Een naam die altijd opduikt als het ergens stinkt in Amsterdam. De naam die bij de schorsing van Saadia AT halsoverkop vertrok bij de politie. De naam waarvan nog steeds niet duidelijk is wat ze bij de politie deed behalve stevig factureren. Het gaat toch niet gebeuren dat ze hier helemaal niets mee te maken heeft? Of ben ik nu gewoon te ongeduldig?

flashforward | 30-10-17 | 10:22 | 1

Elatik zit nog steeds onder de warme vleugels van Aalbersberg, reken maar dat als alles naar buiten komt dat er een traditionele chaos ontstaat!

lanexx | 30-10-17 | 10:36

Een ambt zonder geheimen bestaat niet,anders zou dat ambt overbodig zijn geweest en kon elke dag iemand anders dat ambt uitvoeren.En als een abtenaar(zoals een burgemeester) weet dat hij er straks niet meer is,dat is hij verplicht dat naar alle eerlijkheid te laten vastleggen.Zij die erven dragen de lasten.Zucht.

kzegje | 30-10-17 | 10:15

De lijken beginnen uit de kast te komen. Tja, daar sta je dan met je goed gedrag: heb je als kutamsterdammer lopen klappen, blijkt die burgermeester schimmige zaakjes er op na te houden.

loser | 30-10-17 | 10:10

Het is zorgelijk dat iemand een zaak opklopt, onaf naar buiten brengt en dat daar op wordt gereageerd. (Inmiddels weten we dat de Raad wèl op de hoogte was, maar we houden vast aan het eerdere onvolledige bericht.)
Je mag je best afvragen waarom iedere Westerse Europese hoofdstad aanslagen heeft gehad en Nederland niet, is dat net als het klimaat, *kuch* toeval?

Einde van de Domheid | 30-10-17 | 09:58 | 2

Ja, dat zal inderdaad komen omdat we de zaak hier 100% in de hand hebben. Hahaha! Waarom doe je toch altijd zo je best om je eigen nickname te ontkrachten?

Goldfinger | 30-10-17 | 11:12

Ik persoonlijk ben van mening dat Nederland minder aanslagen heeft ondergaan, omdat het hier in vergelijking met de omringende landen een soort vrijhaven is.
Dat was al het geval met de IRA en de Bader Meinhof groep.
Werd het in Ierland c.q. Duitsland te warm onder de voeten dan week men uit naar Nederland. Je moest wel heel erg pech hebben/opvallen om daar gepakt te worden.
Nederland is een prima locatie om op adem te komen, een nieuwe acties te plannen. Genoeg wijken waar men niet opvalt, en niemand je zal verraden.
Zij kunnen zich ook makkelijk via schiphol binnen europa verplaatsen. Zie de aanslagplegers in Belgie.
Waarom zouden ze zo'n uitwijklocatie compromiteren met een aanslag?
De zaken hier door de veiligheidsdiensten in de hand? Wij pakken het goed aan?
Je moet dan wel heel naief / dom zijn.
Waarom worden er dan niet meer planners van aanslagen/jihadisten opgepakt, terwijl ons aantal uitreizenden naar Syrie toch redelijk aan de hoge kant is.
Het "in de haarvaten van de samenleving zitten"heeft dat toch blijkbaar niet kunnen verhinderen.
In Belgie en Frankrijk zijn invallen en verijdeling van geplande aanslagen regelmatig in het nieuws.
Bij ons wordt 1 persoon met een AK na een tip gearresteerd die zich er hoogst waarschijnlijk nog via zijn advocaat uit zal lullen.

Roadblock | 30-10-17 | 12:26

Nee, stille tochten achteraf, die helpen!

Einde van de Domheid | 30-10-17 | 09:55

Vd Laan is er niet meer en nu blijkt het ineens allemaal geheim te zijn waardoor niemand weet hoe het exact zit. Dat riekt naar stront. Er zijn een aantal mensen die hun straatje schoon gaan vegen.

BozePaarseMan | 30-10-17 | 09:24
-weggejorist-
pa_niek | 30-10-17 | 09:16

Klinkt vooral hopeloos kortzichtig en dom en het is totaal mislukt zo erg dat een medewerker bunkerhard er uit getrapt wordt. Maar het lijkt toch vooral de openings salvo’s voor de gemeenteraad verkiezingen. Lekker jezelf profileren. En voor andere dekens om weer een voet tussen de gemeentelijke deur te krijgen.

P-unit | 30-10-17 | 09:16 | 1

Dekens de kans. Koffie!

P-unit | 30-10-17 | 09:17

Is ook een perfecte manier om mensen te de-radicaliseren... Ze op staande voet, zonder recht op uitkering, te ontslaan, omdat de grond onder jouw voeten te heet wordt.

Petrus Poortwachter | 30-10-17 | 09:09

Gaat goed komen. In de straten van Antwerpen worden de beginnende kleine burgeroorlogjes al uitgevochten.

Therapietje | 30-10-17 | 09:07 | 1

Heeft niets met islam, immigratie, integratie, totale schijt aan normen en waarden van het westen te maken. Meer met racisme en te weinig begrip en integreren vanuit onze zijde.

rattenvanger XL | 30-10-17 | 09:26

Groot Wassink is al druk bezig met downplayen en verhaal + boodschapper onderuithalen naar goed extreem-links gebruik.

Hoop dat Sterkenburg ondubbelzinnig kan aantonen dat Groot Wassink probeert de boel om de tuin te leiden: er was weliswaar een project dat wél met de Raad is gedeeld, maar het 'grijze' project niet.

Kan, naast Ollongren, meteen Groot Wassink zijn biezen pakken i.v.m. doelbewust voorliegen van het publiek.

raskol | 30-10-17 | 09:02

Ik roep het pas een jaartje of twintig, en ik blijf het roepen: Als je Europa wilt deradicaliseren, dan moet je beginnen met de signalen van de Arabische haatsattelietzenders te blokkeren.

bisbisbis | 30-10-17 | 09:02

Als ik een gerichte beïnvloedings/ desinformatiecampagne wil bestellen, dan is de gemeente Amsterdam nu niet direct de eerste partij die wordt uitgenodigd voor een pitch... wáár haal je de ten hemel schreiende arrogantie vandaan om ook maar een moment te denken dat je als gemeente, niet gehinderd door enige ervaring op het vlak van keuzebeïnvloeding ( een paar liegende ambtenaren op ‘voorlichtings-‘ avonden voor buurtbewoners bij nieuwbouwprojecten telt even niet mee,,,) met de centen van de belastingbetaler dit soort activiteiten kunt bedrijven en: sinds wanneer hoort ‘preventieve deradicalisering’ überhaupt tot de taakstelling van gemeenten?

bisbisbis | 30-10-17 | 08:53 | 4

Een paar types hebben goed geboerd lijkt me

P-unit | 30-10-17 | 09:19

@bisbisbis | 30-10-17 | 08:53
Om u even uit de droom te helpen; alle grotere gemeenten in het westen van het land hebben inmiddels 'deradicaliseringsmedewerkers' of een ' deradicaliseringsprogramma'. Er worden zelfs cursussen "deradicaliseren" gegeven. Als er een pot subsidie klaar staat, dan vliegt men daarop af. Zoek maar eens op de website van Binnenlands Bestuur. Of google op de sites van Den Haag, Delft, Zoetermeer, Rotterdam.

theo-is-dood | 30-10-17 | 10:53

klik: www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/kenn... ook het landelijk actieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme, een gezamenlijke uitgave van Ministerie van Veiligheid en Justitie, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.''

theo-is-dood | 30-10-17 | 10:55
▼ 1 antwoord verborgen

Enorme puinhopen onder vd Laan, vent is gehyped maar dat was totaal onterecht.

van Oeffelen | 30-10-17 | 08:52 | 5

Een zin, 3 onzinnige beweringen.

Einde van de Domheid | 30-10-17 | 10:06

vd Laan was geen aardige vent, eerder narrig, nukkig en arrogant. Het zou de politiek sieren een onderzoekscommissie in te stellen naar wat er allemaal onder zijn leiding in Amsterdam heeft kunnen gebeuren. Daar zullen de schellen menigeen van de ogen vallen. Hype om die vent. Bahbah.

van Oeffelen | 30-10-17 | 10:37

Dat geleuter over niets dan goeds over de doden, begint te vervelen. Dat doen we ook niet bij Franco, Mussolini, Hitler, Pol Pot enz.

gnor | 30-10-17 | 12:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou die hartaanval van Nouri ... ?

Watching the Wheels | 30-10-17 | 08:48

Veel van die deradicaliseringsrapporten staan gewoon op de website van de gemeente Amsterdam. In 2016 zijn o.a. door groepsbijeenkomsten met allerhande experts 11 Actieplannen ontwikkeld. Welke dat zijn is mij niet duidelijk. Of de raad er van wist ook niet.

Simon_GS | 30-10-17 | 08:44 | 1

RADICALISERING EN DE ROL VAN DE LOKALE OVERHEID
16 nov 2015 Reageer
De landelijke aandacht voor radicalisering en extremisme is de laatste jaren begrijpelijkerwijs toegenomen. De berichten gaan over de lokroep van organisaties zoals IS. En over jongeren die besluiten ‘ineens’ te vertrekken naar Syrië om zich daar te mengen in de strijd. Of die in ons land het toelaatbare overschrijden, waarvoor ze worden opgepakt. Welke rol kan de lokale overheid spelen om zulke excessen te voorkomen, door bijtijds bij te sturen of in te grijpen? Vanuit onze Europese en binnenlandse opdrachten met het Radicalisation Awareness Network (RAN) hebben wij een schat aan expertise en ervaringen opgedaan. Die delen wij graag met u.
Radicalisation Awareness Network (RAN)
Sinds 2012 ondersteunt en coördineert RadarAdvies, in opdracht van de Europese commissie, het Europese Radicalisation Awareness Network (RAN). Dit netwerk brengt professionals uit de verschillende EU lidstaten bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.

Ook in úw gemeente
In iedere gemeente kunnen jongeren leven die zich beraden op extreme stappen. Door individuele problematiek of sociale spanningen voelen ze zich aangetrokken tot groeperingen die radicaliseringsprocessen aanwakkeren, of zijn daar vatbaarder voor. Het is belangrijk om zulke ontwikkelingen vroegtijdig te signaleren. Want dat is het stadium waarin nog relatief veel te bereiken valt. De schade voor de betreffende jongere, ouders en gemeenschap kan dan beperkt blijven. Voor gemeenten presenteren wij met betrekking tot radicalisering de volgende 5 G’s als belangrijke aandachtspunten.

Zie Binnenlands Bestuur

theo-is-dood | 30-10-17 | 10:57

Uiteraard namen al die linksen de VS enorm de maat destijds met de Iran-Contra deal.

BASinnic | 30-10-17 | 08:30

Dit nieuws komt net op tijd! Kunnen ze de sleepwet uitbreiden met het stiekem openen van alle post.

Petrus Poortwachter | 30-10-17 | 08:24 | 2

Dat was allang het plan om alle post te openen, alleen dan wel van onwelvoeglijke meningen, andere laten ze ongemoeid, leuker kunnen ze het niet maken, wel maffialijker..

Watching the Wheels | 30-10-17 | 08:46

Nu nog een president en dan hebben we Dé Democratische Republiek!

Petrus Poortwachter | 30-10-17 | 09:05

Dacht dat Sinterklaas niet meer wit mocht zijn in A'dam.

Watching the Wheels | 30-10-17 | 08:22
-weggejorist-
pindarinda | 30-10-17 | 08:18 | 1

Die aftap/sleeptwet gaat die ook in de 'hogere regionen' aan het tappen en slepen, of is die wet er alleen voor het hardwerkende loonplebs..
Ik bedoel maar;, hadden we die wet al gehad.. 'maar die is er allang en hebben blijkbaar in de hogere regionen vast dit allang opgemerkt maar hij was ziek dus doe maar ff niet een AT in die omgeving'!
Weer een mooi bewijs dat een aftapwet dus helemaal niks meer oplevert dan nu al te ontdekken of niet te ontdekken is..

fikkieblijf! | 30-10-17 | 07:57

Ik las het gisteren al: dit heet heimelijke beinvloeding en het verspreiden van nepnieuws.

boccelullus | 30-10-17 | 07:56

Van der Laan, zo vervuld van zichzelf en zijn eeuwige waarde voor de stad dat hij zijn eigen illegale winkeltje start. En als het winkeltje dan niet loopt, laat hij er anderen voor bloeden, want zijn ster mag niet ten val komen. Hoogmoed komt voor de val.

Schoorsteenveger | 30-10-17 | 07:55 | 1

Ja SV, dat bozeman depri-geleuter wordt wat sleets, zie het een beetje als wat dat meisje bij Pauw zei; het gaat allang niet meer om partijen maar om mensen, ik wil best een eind met je meegaan en de stelling 'Met vdLaan stierf het oorspronkelijk nut van de PvdA' maar 'hoogmoedig' is best wel een heel erg slechte analyse, als iemand zichzelf kon relativeren (in heel NL) dan was dat Eberhard wel.

Einde van de Domheid | 30-10-17 | 10:03

Beste burgemeester die Amsterdam deze eeuw heeft gehad?
Blijkt gewoon een ouderwetse, democratie-hatende. EUlitaire regent.

Rommelende Onderbuik | 30-10-17 | 07:45

Men geeft dus bakken met geld aan mosselmannen en hun vrienden om radicalisering tegen te gaan. Wat een grove naïviteit. Dhr vd Laan heeft zich tot op het bot laten belazeren en bedonderen en dat op kosten van de Amsterdammers.

xiuxiu | 30-10-17 | 07:45

Burgers en buitenlui weten wel meer niet, dat terzijde. Ik heb echter meer moeite met de klikspaan. Laten wij hem Judas noemen.

ogeon | 30-10-17 | 07:42 | 1
-weggejorist-
Lontekikker | 30-10-17 | 09:09

Marcel XXX stelt: "wat geweest is is geweest. Laat de nagedachtenis van v.d. Laan met rust."
Het zou mij niet verbazen als dit figuur wél in staat en bereid is om ervoor te pleiten dat alle standbeelden van Witte de With, Jan Pieterszoon Coen en andere helden uit een ver verleden moeten worden gesloopt want.... Dan ineens is "wat was is nu eenmaal zo" niet meer aan de orde.

langzullenweleven | 30-10-17 | 07:34

Categorie Greet Hofmans. Op zichzelf lijkt het me niet zo’n vreselijk feit: via een wat vreemde manier online willen deugen. Eberhards eigen draai eraan willen geven via een snuister plannentje zonder al te veel heisa.
.
Alleen de omslachtigheid -en daarmee de kosten- zijn raar. Er was op dat hele stadhuis toch wel een mocro te vinden die eea in gang kon zetten? Waarom geen contact gezocht met de AIVD die ongetwijfeld ook dit soort heerlijke projectjes opgezet hebben?

de Voorzittert | 30-10-17 | 06:00

Ik ben blij dat deze burgemeester aan het eind van zijn leven, het Licht heeft mogen aanschouwen. En dan is Mijn Schepper genadig. Maar ik zeg tegen alle Farizeeën en Tollenaars en mensen die zich verrijken over de rug van de armen en nooddruftigen in dit land, dat het voor hen eenvoudiger is om door het oog van een naald te gaan, dan het Koninkrijk Gods binnen te treden.
Uw dienstwillige dominee "Wraakje".

Wraakzalzoetzijn | 30-10-17 | 05:53 | 2

Bepaald geen houding van een barmhartige samaritaan

hfakker | 30-10-17 | 06:31

Ja, daar heeft u gelijk in. Het is allemaal een beetje sneaky.

Wraakzalzoetzijn | 30-10-17 | 07:27

D’66 wilde toch een republiek Amsterdam. Ik. zou zeggen roep hem uit en zet er een hek om heen.

franck7020 | 30-10-17 | 05:48

Goed, ik ben radicaliserende moslim met plan voor aanslag, zie filmpje op youtube met twijfelende fake-mocro, ga blanke oude dametjes helpen oversteken ipv rippen, snuif de geur van verse bloemen in het park, knuffel een homo en word positief-reaguurder op Geenstijl, pure win-win

Bopje | 30-10-17 | 02:53

Na Jos Verlaan's boek Chaos aan de Amstel denk je het kan niet erger!
Op een pot met goud komen criminelen af, aldus de Watergeus.
SOEpsidie socialisten waar zij hun hoef of klauw plaatsen bloeit de rode maffia...

halve pinda | 30-10-17 | 02:42

En dit maken ze net bekend voor Allerheiligen op 1 november, moeten we de naam nog snel veranderen in AllesbehalveheiligevanderLaan. Nog steeds geloven dit soort goedzakken als van der Laan dat het allemaal ligt aan een slechte jeugd, blabla enz. Ik heb nieuws voor ze, de eerste lading moslim moordmachines van 8 of 9 jaar staat klaar om ons te onthoofden. Kijk maar eens het VTM nieuws van 13:00 uur terug van 29-10-2017.

Roze_bril_drager | 30-10-17 | 02:04

Over de doden niets dan goeds.

Helaas neemt dit niet weg dat het naar uitziet dat wat nu naar de oppervlakte komt onbehoorlijk bestuur is. Geen biggie, maar je vraagt je of dit het einde van het verhaal is. Laten we hopen dat er niet nog meer viezigheid naar boven komt.

Munchhausen | 30-10-17 | 02:03 | 1

ALS het verhaal van Elsevier klopt. Volgens GroenLinks is dit gewoon besproken in de raad dus waren alle partijen op de hoogte. Dan blijft het een vreemde aanpak natuurlijk. Veel viral campagnes beginnen zo en dan na de start is wel duidelijk wie de afzender is. Is het te vroeg voor een WOB verzoek om alle details boven water te krijgen?

Simon_GS | 30-10-17 | 08:23

OMG: een Engelse staatssecretaris heeft 7 jaar geleden aan een medewerkster gevraagd een vibrator te kopen in een sex-winkel.
Politiek correct in GB spreekt van een schandaal.

Jan Dribbel | 30-10-17 | 01:06 | 2

Wou het kreng niet orgasmeren?

Lewis Lewinsky | 30-10-17 | 01:13

Zo'n vibrator zorgt dank ook voor een hoop local warming.

Rest In Privacy | 30-10-17 | 03:22

Laat het zooitje nou eens gewoon flink radicaliseren, zodat iedereen er last van heeft. Want blijkbaar is dat nog onvoldoende. Pas dan kan je gaan ruimen, dit halfslachtig gedoe schiet niet op

Bill Cosby | 30-10-17 | 01:03 | 1

Inderdaad, tijd om te ruimen.

Hetvolkspreekt! | 30-10-17 | 01:34

OMG. Een PvdA-ert in de covert operatie biz. Zie het helemaal voor me dat vd Laan met een zwarte panty over zijn hoofd onder zijn buro zit met 27mc bakkie: De kip zit op het ei... de kip zit op het ei......." En ondertussen scheurt een mocro, met een van taxpoet betaalde, M5 over de wallen.
Hilarisch. Ik zie een de Mol format.
Anyway, ik zal morgen maar weer gaan klappen op de gracht.
Nog meer mongolen interesse? 1900 uur begint het.

Pedronegro | 30-10-17 | 00:58

Mooi. Dus geen Van der Laanlaan.

Lewis Lewinsky | 30-10-17 | 00:41 | 2

Misschien alleen een éénrichtingsverkeer laantje dat doodlopend is...

Overrijp | 30-10-17 | 01:05

Een Van der Laan de weg kwijt behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

Rest In Privacy | 30-10-17 | 03:24

Hoera - ik voel alweer een onderste steen aankomen. Iets met vooral geen ouwe koeien en de mantel der liefde ende verghetelheid, want van der Laan was toch zo'n goeie burgemeester, bij iedereen geliefd, enzo.
-
En God verhoede dat wij er achter moesten komen dat hij héél mischien wel eens niét zo'n goede burgemeester zou zijn geweest....

bisbisbis | 30-10-17 | 00:15 | 2

Onder de steen van van der laan. Wat een bizar verhaal is dit toch weer.

Rest In Privacy | 30-10-17 | 00:27

Van der Laan was liev,jammer genoeg niet voor de mensen die het geld moesten verdienen voor de kansenparels .

gelukzoeker | 30-10-17 | 01:09

De transgender links op de foto, is dat niet gewoon Paul Haenen met een bloksnor? Of is Wilhelmina weer opgegraven?

JvanDeventer | 29-10-17 | 23:59 | 2

Dat is dus David Kenning. Ken je nagaan.

Lewis Lewinsky | 30-10-17 | 00:49

Was Kenning niet die advocaat die in het eerste Wilders proces de show liep te stelen door haf bezopen rond te waggelen in de rechtzaal.

gelukzoeker | 30-10-17 | 01:21

Maar goed, de heiligverklaring van onze Eberhard heeft niet lang standgehouden. De zoveelste PvdA konkelaar die zijn zaakjes regelde buiten de democratische controle om.

Zapata10 | 29-10-17 | 23:54

Engelsen en Fransen deradiciliseren met bullets in plaats van YouTube.
De tijd zal leren wat meer effect heeft.
Wat niet wegneemt dat de heersende kliek in alle bestuurslagen gewoon de dienst uitmaakt en zijn eigen zin doet. Al jarenlang overigens, met de zegen van de menigte die het blijkbaar prima vind?

Eppo | 29-10-17 | 23:53 | 2

Paar ton voor filmpjes die alleen door u en mij (bekend als radjihadis) bekeken zouden worden.

Rest In Privacy | 30-10-17 | 00:30

Waarom kosten dit soort filmpjes een paar ton terwijl een turk in Zaandam ze graties maakt?

Rest In Privacy | 30-10-17 | 03:26

Ik begrijp de ophef niet zo goed. Deradicalisering gaat nooit werken, weggegooid geld dus, maarrrr. Hetzelfde geldt voor alle initiatieven die er van uit gaan dat de samenleving maakbaar is, goed voor een groot deel van het budget van iedere gemeenteraad. Het werkte voor Joop den Uyl niet en het werkt nog steeds niet. Toch vooral blijven proberen. De schoorsteen van de zieligheidsindustrie moet blijven roken.

lieverdeauddanreaud | 29-10-17 | 23:42 | 1
-weggejorist-
Lontekikker | 29-10-17 | 23:50

alweer een voorbeeld van de amsterdamse pvda zooi.
arrogantie,stiekem gedoe,zelfoverschatting en naïviteit.
fuck die zooi!!

pejoar | 29-10-17 | 23:41
-weggejorist-
Captain Pervert | 29-10-17 | 23:39 | 1

Mm, wie zou daar meer van weten?
*zwaait naar Kasja Olongren*

Eppo | 29-10-17 | 23:35 | 3

En dan nog? Denk je nu echt dat hier consequenties aan verbonden worden?
De doden praten niet.

Zapata10 | 29-10-17 | 23:40
-weggejorist-
demaup | 29-10-17 | 23:45

Kasja O. vliegt in de ontkenning modus!

demaup | 29-10-17 | 23:45

Ja ja, de duistere krochten van onze democratie waar zogenaamde eerzame bestuurders in donkere achterkamertjes dingen foezelen die het daglicht niet kunnen verdragen. Dezelfde eerbare bestuurders die handjeklap maken met onze o zo betrouwbare MSM. Maar complotten bestaan niet hoor.

Zapata10 | 29-10-17 | 23:33
-weggejorist-
Lontekikker | 29-10-17 | 23:26

Vraag aan Amsterdamse reaguurders. Die gozer met dat vette lange haar op die foto zag ik tot voor kort iedere dag oppe fiets door de Utrechtsestraat scheuren. Ken dat?

Basil Fawlty | 29-10-17 | 23:25 | 2

Yep. Naast de rolschaatser in zijn gouden string met zwembril en -muts op.

Zoals al eerder gezegd: er komen geen lijken maar hele begraafplaatsen uit de kast.

ristretto | 30-10-17 | 07:34

Die rolschaatser heb ik toevallig nog een paar maanden geleden gezien. Was hem kwijt maar hij schijnt nog te leven.

Basil Fawlty | 30-10-17 | 09:51

Mag ik hier even van kotsen? In Den Haag is er een enorm gevecht geweest om 20.000 euro per jaar (voor een kantoor, communicatiemiddelen (met politie & boa's) en hesjes) voor een man of 20 (buurtvaders) maar hier kunnen voor fucking tonnen filmpjes worden gemaakt want ja daar ga je dus echt op klikken als je aan het radicaliseren slaat natuurlijk.

Mocro070 | 29-10-17 | 23:23 | 2

20.000 euro te veel.
Buurtvaders projecten zijn allemaal mislukt in het verleden.

Rest In Privacy | 30-10-17 | 03:28

@Gulliver | 30-10-17 | 03:28
Dank voor je diepgaande onderbouwing.

Mocro070 | 30-10-17 | 07:38

Morgen spoed debat in de twee de kamer.

Ha ha denk het niet,of FVD?

pegaje | 29-10-17 | 23:12

Als ik hier schrijf wat ik denk wordt ik weggejorist en mag ik nooit meer terugkomen.

Orakel1958 | 29-10-17 | 23:11

Eberhard van der Laan zag dus het licht vlak voordat hij stierf, dat schijnt vaker voor te komen !

Castor12 | 29-10-17 | 23:09 | 1

lol!

Basil Fawlty | 29-10-17 | 23:18

Nou Ardbeg? Waar blijf je nou? Het was toch zo'n geweldige vent?

Baski | 29-10-17 | 23:08

Er zit één positief aspect aan dit verhaal: de onderzoeksjournalistiek in Nederland is toch nog niet dood.

De Vrijlansier | 29-10-17 | 23:08 | 1

Nee gelukkig nog niet helemaal. De machtige hand van de PvdA kan niet alles in de doofpot krijgen.

Zapata10 | 29-10-17 | 23:41

Volgens de nos verklaart groen links dat de raad wel van alles wist. Ook dan willen wij ook nog meer weten. Open de beerput, zelfs Dominique van der Heyde heeft haar vraagtekens.

Rest In Privacy | 29-10-17 | 23:06

Deze bestuurlijke waanzin is niet exclusief aan 020 voorbehouden. Ik verwacht een deemoedig getwitterd '#metoo' van een flink aantal burgemeesters hier te lande.

isitsoornot | 29-10-17 | 23:04

Als van der Laan af en toe eens GS had gelezen dan kon hij weten wat er mis is met de islam, met de salafisten en de jihadisten.
Maar nee: hij werkte liever samen met de vijfde colonne olv Elastiek.

Jan Dribbel | 29-10-17 | 22:57

NeeMarcelXXX dat doe ik niet !

Bergbloempje | 29-10-17 | 22:53

Ondertussen is Sylvana Simons door haar neg0rstrijd ook financieel voldoende onafhankelijk om wat aan te rommelen: www.ad.nl/binnenland/nieuwe-partijnaa...
Wederom een dikke faal!

Billy Ocean | 29-10-17 | 22:52 | 3

Muwahaha. Ongelooflijk. Het eerste wat je doet als je een partij of bedrijf begint is zorgen dat je naam al niet is vastgelegd. F*cking Google it. Leg je naam vast. Kost ongeveer tussen 800 en 1000 euro voor 23 EU landen voor 5 jaar. Hoe stupide is men wel niet dat als je dat al niet begrijpt. En dat is al de 2e keer dat ze de mist in gaat. Serieus Sylvana. Get laid, sticht een gezin, ga in Amsterdam oud zuid wonen, (je mag zelfs mijn buurvrouw worden) wordt gelukkig, drink veel Chardonnay en wordt dronken met je bakfietsvriendinnen maar val ons niet meer lastig met deze onzin.

Basil Fawlty | 29-10-17 | 23:11
-weggejorist-
Rest In Privacy | 30-10-17 | 03:30

Ik vind het wel toepasselijk. Bij1 biedt psychotherapie bij eenvoudige en bij complexe problemen, waar u niet meer zelf uit komt.

Simon_GS | 30-10-17 | 08:16

Die geplande wederopstanding van vd Laan in Amsterdam zal er dus niet van komen nu deze informatie naar buiten is gebracht. Koud en wel onder de grond en dan al aanstalten te moeten maken om te gaan draaien. Give the man a break!

BadLieutenant | 29-10-17 | 22:41

Eberhard had dus zijn eigen Greet Hofmans. Dit is een enorme smet op zijn nalatenschap, maar elke Amsterdammer (die niet besmet was met Ebermania of van marxistische huize was) wist dat zijn 'verhouding' met Saadje Taleb dikke foute boel was.

Verklaart overigens waarom ook types als Fatje Elastiek jarenlang tonnen kon verdienen. Eberhard geloofde in gebedsgenezing voor jihadi's en andere lieden vijandig tegen het westen.

Hij heeft misschien op het allerlaatste moment ingezien dat hij voor de gek is gehouden door Saadje Taleb haar congé te geven, laten we het maar positief houden voor de doden.

Graaf_van_Hogendorp | 29-10-17 | 22:41 | 1

Een burgemeester die een demonstrant laat oppakken die met een bordje staat leve de republiek daar heb ik nooit bewondering voor gehad.

Zapata10 | 29-10-17 | 23:43

Laat het rusten??? Open die beerput. Niet specifiek om Van der Laan een postuum knietje te geven, maar wel om de club waar hij deel van uitmaakte te ontmaskeren als vuige deugheulers met de Islam.

HaatbaardKnipper | 29-10-17 | 22:39

de heilige eberhard is op tijd gestorven om de vernedering van een gedwongen aftreden te voorkomen.
niet voor niets werd van de zomer met het afspelen van zomergasten voor alle gelovigen de aanstaande zaligverklaring ingezet. Zelfs de PvdA Amsterdam snapte dat het afschminken zou komen.
Van der Laan stond voor het slechtste wat de linkse kerk kon voortbrengen. De verdediger als advocaat van de harde kraakbeweging, de kern van wat AFA is.
En tegelijkertijd de vermoorde onschuld spelen. Van der Laan is de perfecte vertolker van de rol van O'Brien uit 1984. Net doen alsof hij voor de goede zaak staat, maar in feite de grootste rat uit het riool.

Glasgow Argus | 29-10-17 | 22:37 | 2

Waarvan akte. Tijd om het vizier te richten op de totale marginalisering van de PvdA. De hoofd enablers.

HaatbaardKnipper | 29-10-17 | 22:47

U is scherp op de deze zondagavond. Maar het klopt wel. Ik heb sowieso een bloedhekel an persoonsverheerlijking en van der Laan heeft weinig voorgesteld voor de stad. Radicalisering van Oost en West ging gewoon door. Mijn lokale belastingen bleven maar stijgen. We hebben inmiddels een serieus rattenprobleem (die echte dus niet alleen PVDA-ers, lol). Men is alleen maar bezig met "zielige vluchtelingen" en men pist bakken met subsidie weg. En weet je wat? Men blijft gewoon links stemmen. Iedereen klaagt maar wel op de PVDA/D666/GL/PvdD stemmen want heel veel mensen hangen aan dat staatsgeldinfuus.

Basil Fawlty | 29-10-17 | 22:52

Het zal waarschijnlijk aflopen (vrees ik) met een "over de doden niets dan goeds"!

demaup | 29-10-17 | 22:33

Waarom moet dit in het geheim gebeuren?
Zijn dit dark-opps van van der laan?
Er gaat weer een vreselijk stinkende pvda beerput open.

Kanarie_Geil | 29-10-17 | 22:28

Ach neem nou dit: ''We gaan de xenofoben hard aanpakken', zegt partijvoorzitter Selçuk Öztürk.' www.at5.nl/artikelen/174705/denk-opent... . Ik houd niet van Turken met een lelijke bek media.nu.nl/m/wzsxdbpaaf7c_wd640.jpeg... ,woon, werk in en geboren te Amsterdam. En dus slaat het op mij, de vieze vuile blanke man dat ik mij daar eentje ben. En daar wil ik aan toevoegen dat de ozturken de kolere kunnen krijgen wat mij betreft! Rotsnorren!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-10-17 | 22:27 | 4

De-P(s)aus | 29-10-17 | 22:38
Ja maar met turkse, die zich buitenlandse macht toe toeëigenen, nationalisten is het ook lastig argumenteren. Meer nog dan in mijn stad weet men daar in Rotterdam ook al lang van www.trouw.nl/home/feijenoord-onderzoe... . Kies je partij zou ik zeggen. Houd jij van snorren?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 29-10-17 | 22:49

Ik heb geen zin om te kiezen uit twee kwaden. En pas op dat je zelf geen bromsnor wordt. Volgens mij heb je het niet op snorren.

De-P(s)aus | 29-10-17 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik lees net ook weer dat het fvd groter wordt (11 zetels) ten koste van de PVV. Charlatan baudet levert een goed stukje werk. De elite kan tevreden zijn. Verdeel en heers. En half de biel Nederland trapt er weer in

beau van rtl | 29-10-17 | 22:27 | 6

We hebben bij de volgende verkiezingen ongeveer 10 partijen met 15 zetels. Hoe verdeeld wil je het hebben. En de VVD zal altijd de grootste zijn. Kwestie van een paar stemmetjes meer regelen. Mooi he zo n democratie.

beau van rtl | 30-10-17 | 07:45

Een half de biel is dus voor de helft gestoord.

fred upstairs | 30-10-17 | 08:04

Beau van rtl, eigenaardig uw reactie op Baudet en de PVV, de VVD zal helemaal niet altijd de grootste zijn, u klinkt als het vriendje van Rutte

Gags Beasley | 30-10-17 | 10:37
▼ 3 antwoorden verborgen

En Ollongren wist er van? Een minister die zeer recent in haar vorige functie meehielp de volksvertegenwoordiging buitenspel te zetten omdat de eigen idealen belangrijker werden geacht?

Go Geert!

Professor Superhirn | 29-10-17 | 22:26 | 1

Motie van wantrouwen wordt systhematisch weggestemd. Het Kartel houdt elkaar de hand boven het hoofd.

HaatbaardKnipper | 29-10-17 | 22:48

Ik snap het probleem niet. Die emotioneel labiele potentiele jihad-strijders zijn niet bereikbaar via 'de normale media' en voeden zich met de radicale info van imams en soortgenoten van dezelfde leeftijd. De enige manier om deze jongens van radicale gedachten af te brengen is om zogenaamd een lotgenoot op youtube een andere kant te laten zien met de boodschap 'doe het niet'. Als Van der Laan dit aan het dagelijks bestuur had verteld, lag het binnen 1 week op straat, dus dat was geen optie. Wat wel idioot is, dat je iemand 150.000 Euries betaald om de gederadicaliseerde moslim te spelen (als dit tenminste klopt).

salsaparilla | 29-10-17 | 22:24 | 2

Waarom moet het in het geheim? Er zijn genoeg van dit soort geluiden in de maatschappij en ook op Youtube. Je kan iemand inhuren om die mensen aan het woord te laten (een moderator die ze vertrouwen). Zo 'n geacteerde vlog wordt zo doorheen geprikt. Weggegooid geld. Er zijn genoeg moslim vloggers met groot bereik die best een discussie op gang willen brengen.

Simon_GS | 29-10-17 | 22:40

Daar zit wat in. Zeker nu blijkt dat het bestuur van Amsterdam er wel gewoon van af wist.

salsaparilla | 30-10-17 | 12:20

Stiekem gedoe en wat een kansloos project.
Vuur moet je met vuur bestrijden.

puntjeopdei | 29-10-17 | 22:24

Wat een ongelofelijke ondemocratische en ondoorzichtige bende en facturenschandaal daar in Amsterdam van onze belastingcenten. Parlementair onderzoek hiernaar en graag iedereen de Stopera uitbonjouren die hiervan wist, maar niets zei. Te schandalig voor woorden dit. Goed dat Elsevier dit snoeihard aan het licht brengt. Wat wist Ollongron? Onderzoek graag!

Jan, Leiden | 29-10-17 | 22:24

Net zo’n grote hypocriete engerd als die andere bewierookte pvda burgemeester die we hier in Rotterdam hebben dus.

Mather | 29-10-17 | 22:22 | 2

Precies.

Lupuslupus | 29-10-17 | 22:29

Ook een wolf in schaapskleren die uiteindelijk altijd voor de kasbah zal kiezen. De zogenaamde redelijke voorbeeld Mocro.

HaatbaardKnipper | 29-10-17 | 22:56

Stinkt het nu echt overal?? Is er dan werkelijk helemaal niemand meer betrouwbaar? Is het dan echt zo dat de een er alleen maar beter in is om de burgers zand in de ogen te strooien dan de ander en er zo in slaagt om een stel dwazen een liedje te laten zingen voor zijn voordeur voor hij daar horizontaal uitgedragen wordt? Godsamme, wat een kutland.

langzullenweleven | 29-10-17 | 22:22 | 2

Amen. Hoe ik mijn mooie land in de afgelopen 50 jaar heb zien afglijden tot de smerige puinhoop die het nu is, is echt onvoorstelbaar. Moet je zelf meegemaakt hebben om het te kunnen geloven. Heel af en toe gaat de beerput een klein stukje open en als de storm over één onderwerp is gaan liggen (en dat is al binnen hoogstens een paar weken), gaat de beerput met een noodgang weer dicht.

Lupuslupus | 29-10-17 | 22:27

Komt ook door het in - en - in linkse ambtenaren apparaat dat er een eigen heul agenda op nahoudt.

HaatbaardKnipper | 29-10-17 | 22:58

Men had grote moeite om vrouwen te vinden voor het kabinet. Wat doe je dan; je gaat vrouwen benaderen die heel graag een ander baanje willen.

watazooi | 29-10-17 | 22:16

Volk is naïef tot op het bot voor een non valeur als vd Laan.

goedrechts | 29-10-17 | 22:15 | 2

Op het moment dat een uitvaart van een bestuurder als een troetelbeertjesshow wordt gepresenteerd aan het plebs, weet je dat de beerlucht na de begrafenis niet te harden is.

Billy Ocean | 29-10-17 | 22:19

helaas, ik moet die conclusie delen

langzullenweleven | 29-10-17 | 22:22

Ik zou graag willen weten waarom (fucking w-a-a-r-o-m) zo'n soort projectjes geheim moeten worden gehouden?
Er ontstaat daarmee een beeld dat zowel de democratische principes als de Nederlandse/Amsterdamse bevolking ernstig worden geminacht door bestuurders. Ik vind dan ook dat niet alleen de PvdA-fractie van de gemeente Amsterdam hier opheldering over moet geven, maar dat ook de landelijke PvdA zich eens serieus achter zijn stinkende en doorrotte ballen zou moeten krabben en moet overwegen om hier eens schoon schip over te maken.

Ik vind het vooral een gotspe dat dit laatste op voorhand nooit zal gebeuren aangezien de PvdA-top erg close is met het koningshuis (lees: Beatrix).

Billy Ocean | 29-10-17 | 22:14 | 1

Erger: er zijn tonnen belastinggeld uitgegeven, zoner enige openbare verantwoording. Dat een burgemeester als een soort maffiabaas over zulke geheime potjes kan beschikken is pas echt verontrustend. Daar moeten toch boekhouders van geweten hebben?

Synecdoche | 29-10-17 | 22:35

Schandalig. Het verbaast mij helaas als menig reaguurder al aangeeft niet.

Basil Fawlty | 29-10-17 | 22:14 | 3

De bevolking wordt dag.in.dag.uit bedonderd. En als er eens iets boven water komt - zoals in dit geval - is het een storm in een glas water want er verandert helemaal niets. Dat is nog het allerergste.

Lupuslupus | 29-10-17 | 22:22

I know mate....

Basil Fawlty | 29-10-17 | 22:28

Stonden daar alle Gutmenschen te klappen na zijn dood op de Herengracht. Toch wel lullig als later blijkt dat mijnheer er een andere agenda op na hield. Maar zoals jij al zegt de bevolking wordt dag in dag uit bedonderd en, mijn toevoeging, ze willen dat ook.

Basil Fawlty | 29-10-17 | 22:33

Alleen is het lastig uit dit nieuws af te leiden dat het "niet werkt" of anders de mislukte logica dat als een bestuurder iets in het duister uitvoert (fout!) dat wat er uitgevoerd is ook per definitie fout zou zijn. Het is een apart onderwerp.

"het allang ontkrachte beeld dat radicalisering komt door uitsluiting en racisme, in plaats van de aard van de islam".

Het beeld dat de aard van de islam er mee te maken heeft strookt niet met de bredere werkelijkheid. Het is slechts de fantasie van een relatief kleine lawaaierige groep. En ja, een fantasie om weg te vluchten van een werkelijkheid die veel vervelender is: met overal veel meer gestoorden, fouten, gekte en brute gevolgen van gestoord beleid dan we willen aanvaarden. Het is verleidelijk dit grotendeels aan één duidelijke groep of denkwijze te hangen. Misschien dat bij de volgende klap met miljoen doden door atheïsten, christenen en/of narcisten er weer even nagedacht gaat worden over dat zeldzame "gezond verstand" en waar het leeft (wellicht in Amsterdam net zo min als in Rotterdam, als je 't mij vraagt).

GeenAccount | 29-10-17 | 22:12 | 1

@Geenaccount,

Lees gewoon het stuk. Natuurlijk werkt een project niet als het probleem waarvoor het is opgericht buiten beeld moet blijven. Je bestrijdt kanker ook niet met een stopbord aan het strand om de Noordzee tegen te houden.

En dit project was nog veel dommer, maar vooral kwaadaardiger. Want de blankenhaat wordt gewoon nog eens bevestigd door die "deradicaliserings-tuigbloggers". Bizar. Alsof je radicalisering bij neonazi's wil tegengaan met nazivloggers die klagen over joden. Zelfs bij de PvdA moeten minstens 5 tot 8 mensen werken die de totale achterlijkheid daarvan inzien. Waarschijnlijk zelfs al binnen 15 uur uitleg.

En het probleem is natuurlijk de islam, net als de afgelopen 1400 jaar. Vandaar dat moslims *per dag* meer aanslagen plegen dan ALLE aanhangers van ALLE andere religies *per jaar*. Nogal een verschil.
Beste bewijs dat jihadisten precies zijn wie ze zeggen te zijn, is het simpele feit dat ik geen enkele invloedrijke islamitische geestelijke kan bedenken die vrede, vrijheid en tolerantie predikt.
En jij ook niet. Probeer het maar.
En daar gaat het om uiteindelijk; is er in de islamitische wereld een gematigd geluid?
Helaas; niet of nauwelijks. Er zijn gematigde moslims; moslims die de islam niet zo serieus nemen. Maar zo gauw ze dat wel gaan doen worden ze gevaarlijk. En hoe meer moslims er om hen heen wonen, hoe lastiger het voor gematigde moslims wordt om gematigd te blijven.
Want sociale druk, vaak hand-in-hand gaand met geweld.

En ondertussen blijven islamitische geestelijken, overheden en media maar haat spuien over de niet-moslims. En een stapeltje door Amsterdam betaalde extremisten deed daar gewoon aan mee.

Dandruff | 29-10-17 | 23:58

Het laat weer eens zien dat we geen idee hebben wat we aan het doen zijn als het om radicale islam gaat. Dat belooft wat met terugkerend IS-tuig.

Bert Konterman | 29-10-17 | 22:09

Eindelijk weer een mooi dossier voor Geenstijl om tot de onderste steen uit te pluizen... Over 4 jaar hebben we de WOB-verzoekjes binnen en is het smullen geblazen. Enige probleem is dat we dan reeds islamitische vrouwenbesnijdenis in het basispakket hebben.

DommeNeger | 29-10-17 | 22:09 | 1

Je zou hard lachen als de werkelijkheid niet zo gruwelijk was. islam=terug naar de middeleeuwen.

ad melkert | 29-10-17 | 22:20

Applaus hoor. Ook voor de Eber. Lekker in pvda stijl ogen dicht en blind met belastinggeld gooien in de hoop dat problemen daarmee weggaan. Je gunt A'dam ook gewoon Feeks Falsema als burgemeester.

npo | 29-10-17 | 22:06 | 1

Hela hola, denkt u even aan die enkele normale bewonerts van 020
wij hebben het al zo zwaar in Amsterdam Open Inrichting heur

Tobi | 29-10-17 | 22:10

Femke gaat alle stunts zelf doen in haar YouTube tuigvlogjes.

puntjeopdei | 29-10-17 | 22:06

In democratisch opzicht was dit niet zo lief van Eberhard.

brutus68 | 29-10-17 | 22:03

Je verwacht het niet!

Tettentettentetten | 29-10-17 | 21:58 | 2

Welkom

pegaje | 29-10-17 | 23:10

Bedankt pegaje!

Tettentettentetten | 30-10-17 | 11:42

Naief van v/d Laan. Sommige figuren zijn gewoon niet te bereiken, die zijn al dusdanig van het padje dat je maar 1 ding kunt doen, ze interneren. Begin met ze hinderlijk te volgen, zorg ervoor dat ze om welk wissewasjes dan ook worden aangepakt en uiteindelijk heb je ze dan zover dat ze wel gaan schelden en dreigen dat je voldoende grond hebt om ze langere tijd op te bergen.

Graaisnaaiert | 29-10-17 | 21:57

Wat een ongelofelijk naïef project van de gemeente Amsterdam. Ik zou de proef filmpjes wel eens willen zien. Wie weet doet men dit wel vaker bij de overheid. Morgen wordt waarschijnlijk een hooggeplaatste Amerikaan opgepakt die slinks de publieke opinie wou beïnvloeden. Het zou mij niks verbazen als de campagne vóór de sleepwet al in het geheim gemaakt wordt op een ministerie.

Simon_GS | 29-10-17 | 21:57

Deze man was achterbaks tot op het bot. Ik kijk erabsoluut niet van op. Ik hoop dat dit breed uitgezocht gaat worden (waarschijnlijk worden ondertussen alle sporen gewist door zijn intimi: Ollongren, wachtmeester Parelberg, etc.

ad melkert | 29-10-17 | 21:56

Ach weet je, zand erover - enkel en alleen omdat het een PvdA ert was
en Ollongren nu in DH zit maar ook D666 links is
mogen we even overgeven

Tobi | 29-10-17 | 21:55 | 2

tja, helaas heb je gelijk. Wat een kutland

langzullenweleven | 29-10-17 | 22:23

tja, helaas heb je gelijk. Wat een kutland

langzullenweleven | 29-10-17 | 22:23

In die foto: rechts is toch Petra Stienen? Want islam-deskundige?

appelboor | 29-10-17 | 21:53 | 2

Dat dacht ik ook al. De mevrouw die haar kundigheid haalde uit het feit dat ze haar vrienden belden die dan vertelden wat ze op het Egyptisch journaal zaten. En toen de lijn opdroogde was Petra deskundologe-af. Lachwekkende muts overigens, die nog nooit een goede analyse/voorspelling heeft gemaakt over dat hele M-O.

Graaisnaaiert | 29-10-17 | 23:48

Grasnaiert; je zou ze eens bezig moeten zien met die kwijlebabbel Ramadan, tijdens een paneldiscussie in Canada met als opponent Douglas Murray. Stienen hoor je nu ook niet meer nu blijkt dat Ramadan zijn handen ook niet thuis kon houden. Zie joop.nl

fred upstairs | 30-10-17 | 08:17

Hoezo goede burgemeester, gewoon zo'n PVDA-kut die de boel verstierde op kosten van de ander. Dat die eikels altijd vlijtig voor elkaar applaudiseren wil niet zeggen dat het goed was, is of ooit zal worden wat ze doen. En met de islam hebben ze de plank altijd 100% misgeslagen.

Wachtmeester R | 29-10-17 | 21:53 | 1

Zo is het, waarde Wachtmeester R. Op uw gezondheid, proost!

dysdiadochokinese | 30-10-17 | 00:07

Eberhard van der Laan was minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV was. In 2009 stelde de PVV vragen over de kosten van de immigratie. Van der Laan antwoordde dat het kabinet geen boekhouding van allochtonen bijhield.
“Het kabinet is niet van plan apart uit te rekenen wat de kosten en opbrengsten zijn van allochtonen in Nederland.” Minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) zei dat de ministers wel gegevens willen verstrekken die zijn af te leiden uit de begroting. “Maar wij gaan principieel niet verder toerekenen dan we al doen in onze eigen begrotingen, want we houden geen boekhouding bij van groepen mensen”, voegde hij eraan toe. “We zijn niet geïnteresseerd in wat een individu kost – een Fries, een oudere, een gehandicapte of iemand met blauwe ogen.”

theo-is-dood | 29-10-17 | 21:53 | 1

Alleen bijten die overige groepen niet de hand af die hen voed. Maar tot ze in een oranje overall op de knieën moeten voor hun zandkleurige vrienden zullen ze dit weigeren in te zien

Kladderadatsch | 29-10-17 | 22:46

Zijn er nu nog steeds mensen die hem een 'goede' PvdA-er vonden?
Wat als er een PVV burgervader zou zijn die iets analoogs zou flikken?

Gele Beer | 29-10-17 | 21:52 | 1

Die zou opgegraven worden.

Sliptong | 30-10-17 | 12:41

Laat de mocromaffia vd Laan er voor opdraaien? Dit verhaal lijkt behoorlijk op desinformatie. Geef de waarheid een twist en bimsalabim je hebt ineens schone handen

Abu Bachouca | 29-10-17 | 21:51 | 1

Heel goed mogelijk. Want van die "schaamte-cultuur" kan men beter schaamteloze cultuur maken, geholpen door de zichzelf opheffende oorspronkelijke bewoners.

dysdiadochokinese | 30-10-17 | 00:52

Verrassend

dk-- | 29-10-17 | 21:48

Kajsa Ollongren, vice-premier en voormalig wethouder van Amsterdam, weet uiteraard van niets. En van der Laan heeft het zo vreselijk goed bedoeld dat er niemand gaat zeuren over de tonnen belastinggeld die dit geheime project heeft gekost.

theo-is-dood | 29-10-17 | 21:45
-weggejorist-
theo-is-dood | 29-10-17 | 21:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl