achtergrond

Geenstijl

Fatima Elastiek middelvingert u de moeder

Oke wacht even. Fatima Elastiek middelvingert u uitermate subtiel helemaal de besnorde moeder in het Volksplatform. Over de shit die ze eigenlijk niet eens wil bespreken, maar de hele wereld is tegen Fatima Elastiek. Want het ligt helemaal nooit aan Fatima Elastiek als er weer eens een kutzooi is gemaakt, het ligt altijd aan iemand anders. Fatima Elastiek kent die en die niet, Fatima Elastiek wil die en die niet kennen, Fatima Elastiek weet niet hoe die en die aan hun baantje komen, Fatima Elastiek wil niet over haar man spreken, Fatima Elastiek wil niet over haar salaris praten, Fatima Elastiek wil niet over Saaida praten, Fatima Elastiek vindt dat het de schuld is van Hollanders en dat zijn allemaal gore racisten. Dat gaat ongeveer zo.

• Topambtenaar verdacht van fraude van 100.000 euro? Ben ik niet.
• Saaida Ait-Taleb gaf jihadronselaars vrij spel? Niks mee te maken.
• Maar dit ziet er toch niet handig uit? Als het Hollanders zouden zijn haalde het de krant niet.
• Financieel debacle bij muziekcentrum Muzy Q? Niets mee te maken.
• Kopvodcop? Niets mee te maken.

En dan een hele spread volgekalkt met dat soort ontkennende onzin, maar u begrijpt de insteek van het interview. En dan de racismekaart die u wist dat zou komen (Marokkaanse topambtenaren bij de gemeente Amsterdam maken er een teringzooi, verrassing, het zijn allemaal Marokkanen, maar dat het Marokkaanse topambtenaren zijn noemt Fatima Elastiek een Marokkanenjacht):

"Op één na waren ze allemaal van Marokkaanse afkomst. Ik werd gebeld door witte vrienden en oud-medewerkers: we hebben jarenlang intensief samengewerkt, waarom sta ik er niet bij? Dan moest ik ze uitleggen: omdat jij niet bruin bent, je bent niet interessant, begrijp dat nou. Het is een heksenjacht, een Marokkanenjacht. (...) Misschien moet ik die hoofddoek eens een keer afdoen."

Nou Fatima, misschien moet je dat symbool van vrouwenonderdrukking inderdaad een keertje afdoen. Het is namelijk helemaal geen Marokkanenjacht, het is een jacht op incompetente kutbestuurders van heel vaak de PvdA die hun zakken vullen, maar er geen ene kut van blijken te kunnen. Van die types als Fatima Elastiek. Die naar eigen zeggen geen Marokkaan is, maar zichzelf wel continu in de Marokkanenhoek lult. De 'ik-heb-het-altijd-gedaan'-hoek. Dat Nederlanders het raar vinden dat een Marokkaan 144.000 euro per jaar pakt. Aan de ene kant dat stoere powervrouw gelul en aan de andere kant zielig in een hoekje staan, wijzen naar je hoofddoek, Calimero roepen en iedereen de schuld geven behalve jezelf. Roepen dat je vanwege je kleur per definitie verdacht bent. Je noemt jezelf geen Marokkaan, maar je noemt 'anderen' wel Hollanders. Voor een agent in zuidoost is het handig als hij in Afrikaanse gebruiken thuis is. Saaida Ait-Taleb ken je helegaar niet. Eberhard van der Laan had er ook bijgelapt moeten worden. Fatima 'aan mij ligt het niet, ik wijs continu naar anderen en als ik iemand erbij kan lappen prima' Elastiek, het afgrijselijke dédain druipt eraf en het totale gebrek aan zelfreflectie kan gecategoriseerd worden als een van de meest schrijnende gevallen in de Marokkaanse geschiedenis. En ondertussen schittert daar het ALLERDIKSTE DOSSIER ooit - en dat is tot 2014. Elatik. De "Marokkaanse" vertaling van Onsympathiek.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.