achtergrond

Geenstijl

Één dode na aanslag in Cambrils, politie doodt vijf terroristen met nepbomgordels

En we gaan door met de berichtgeving over terrorisme (HIER en HIER eerdere topics) in Catalonië. In het plaatsje Cambrils in de provincie Tarragona zijn volgens de eerste berichten enkele gewonden (waaronder een politieman) gevallen na een nieuwe terroristische aanslag. Het lijkt erop dat vijf terroristen, allen voorzien van een bomgordel, hebben geprobeerd op mensen in te rijden. De politie meldt dat vier van de vijf daders zijn gedood en dat de vijfde gewond is (die is inmiddels ook overleden). Op de bovenste van de twee onderstaande video's ziet u de vermoedelijke daders op de straten van Cambrils liggen. De video daaronder lijkt eerder opgenomen. Er is weinig te zien, maar er zijn wel duidelijk schoten te horen. Inmiddels is bekend geworden dat een van de slachtoffers is overleden.

UPDATE 3u01: SITUATIE VOLGENS POLITIE 'ONDER CONTROLE'

UPDATE 8u56

Goedemorgen. In Ripoll, het dorpje van de familie Oukabir die wij inmiddels zo goed kennen, is een nieuwe arrestatie gedaan die te maken heeft met de aanslagen in Barcelona en Cambrils, meldt de politie. De aanslagen hebben volgens de politie met elkaar te maken. Gompie. Ook de vijfde terrorist is inmiddels overleden. Het aantal gewonden ligt op zeven.

UPDATE 9u12

De bomgordels waren nep, melden de autoriteiten nu.

UPDATE 12u51

Een vrouw die in Cambrils werd aangereden is overleden. Het totale dodental stijgt nu naar 14.

UPDATE 13u57: VIERDE ARRESTATIE

NU KOMT HET WEL HEEL DICHTBIJ

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nederlandse agente schrijft @MinPres vanaf camping Cambrils na aanslag: 'Slaap zacht'

Opgedoken op Facebook. Een vakantie vierende Nederlandse agente zet de islamitische terreur in Spanje in een context van Nederlandse veiligheid en gevaarlijk, ondergewaardeerd politiewerk.

@Van Rossem | 20-08-17 | 12:59 | 0 reacties

Daders Barcelona zijn Marokkaanse tieners (en feestende moslims stelen een Cortoon)

Terwijl het dodental van de aanslag in Barcelona is opgelopen naar 14, maakt de politie zojuist bekend dat de daders Spaans-Marokkaanse tienerjihadisten waren.

@Van Rossem | 18-08-17 | 15:09 | 0 reacties

'JIHADISTISCHE' AANSLAG: BUSJE RIJDT IN OP MENSEN IN BARCELONA, TEN MINSTE 13 DODEN, 1 DADER GEARRESTEERD

Een wit busje is op mensen ingereden op de bekende Ramblas van Barcelona. De politie spreekt van een terroristische aanslag. Een Spaans radiostation meldt 13 doden. Het lijkt erop dat de politie rond 7 uur de dader heeft gearresteerd. HIERRR verse updates.

@Ronaldo | 17-08-17 | 17:21 | 0 reacties

BMW RAMT BEWUST SOLDATEN IN PARIJS, ZES GEWONDEN

In Parijse gemeente Levallois-Perret is een BMW op militairen ingereden. Twee van hen zijn ernstig gewond, vier lichtgewond. Het gaat om een bewuste daad. De dader is na een schietpartij gearresteerd door de politie.

@Ronaldo | 09-08-17 | 09:34 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.