achtergrond

Geenstijl

ingelogd als

lid

logout

nachtmodus

tip redactie

doneer

GeenStijl Culinair: echtwel cheddarkaas!

Lekker in het vuistje!Zes uur! Tijd voor culi-nieuws. Er is sensatie in kaasland! De afgelopen 99 dagen hebben meer dan zeshonderdduizend mensen het rijpingsproces van een homp cheddar gevolgd via Cheddarvision.tv. De met de hand bereide The West Country Farmhouse Cheddar van 20 kilo moet totaal negen maanden rijpen. Deze bijzondere kaas is bij naam beschermd zoals Champagne, Cognac of Fapsel. De afgelopen week liep de spanning al op richting de eerste mijlpaal in het proces, de tussentijdse controle. Volgens de deskundige kaasmaker Tom Carver die deze taak op zich nam smaakte de kaas vers, nootachtig en erg romig. De heer Lane, de drijvende kracht achter het project verklaarde: ‘Het blijkt dat een erg frisse kaas is met een vleugje groen, de smaak van het weiland.’ De website heeft nu een filmpje met een samenvatting tot nu toe gemaakt. Voor de optimale beleving: Trek schoenen uit, gooi sokken op tafel en geniet van het filmpje. Eet smakelijk!

Reaguursels

Praat mee in het Stamcafé

Word de held van GeenStijl en word GeenStijl Premium. Dan ben je onderdeel van het roze legioen en kun je tevens genieten van:

  • Het befaamde roze kroontje
  • Een bannervrije website
  • Extra reaguurfuncties
  • Eerste rang bij acties
  • En bovenal: Jij houdt GeenStijl onafhankelijk!

Ik kies voor het volgende premium pakket:

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.

GeenStijl.nl is een uitgave van GS Magenta B.V.