achtergrond

Geenstijl

Uitstoot 2020: activistische rechtbank voert politiek

De rechtbank in Den Haag heeft actiegroep Urgenda gelijk gegeven en besloten dat de Nederlandse politiek voor 2020 de uitstoot met 25% moet verminderen. WTF. De rechter gaat namens een activistische lobbygroep op de stoel van de politicus zitten. Wat bij ons de vraag oproept: waarom juicht Jesse Klaver om deze uitspraak? Duiken we in:

25% minder asielzoekers
Het constitutionele recht is irrelevant verklaard en zijn functie als volksvertegenwoordiger compleet gepasseerd. Activistische lobbygroep Urgenda -die wij bij voorbaat spuugirritant vinden vanwege hun drammerige betweterigheid, zonder dat we opgezocht hebben wie ze eigenlijk zijn- passeert via de rechtbank het democratisch proces om de ideologie van de minderheid tot wet te laten bombarderen. Nu is 'minder uitstoot' een idealistisch principe dat bij fatsoenlijke mensen op applaus kan rekenen, dus wordt er niet om gemaald. Dat had heel anders geweest als Stichting Fuck Yeah Ons Vaderland via de rechter had afgedwongen dat de politiek voor 2020 25% minder asielzoekers moet regelen in Nederland.
Boe Tegen Burka's Deze tendens is eng. De Anti-Zwarte Piet-Brigade heeft het ook op deze manier geprobeerd, maar faalde tot nu toe. Als lobbygroepen via de rechtbank hun overtuiging tot wetgeving kunnen promoveren, waarom zouden activisten nog volksvertegenwoordigers proberen te overtuigen? En waarom zouden wij nog naar de stembus gaan als activisten uiteindelijk toch via ongekozen rechters de wetgeving kunnen dicteren? Deze rechter is of onnozel of weet precies wat hij doet met deze uitspraak. Beiden vinden wij zorgwekkend, want wat houdt actiegroep "Iedereen Gratis Bier", lobbygroep VleesVerbod of Stichting Boe Tegen Burka's dan tegen om hun zin door te drammen via een gewillige rechter? Schenken ze bitter lemon in de cel? Deze uitspraak is waanzin. Wat gaat de rechtsprekende macht doen als de uitvoerende macht noch de wetgevende macht deze uitspraak in praktijk brengt? De regering en de Tweede Kamer in de gevangenis gooien? U betaalt de prijs Wat als de politiek deze uitspraak wel gaat uitvoeren? De enige manier om uitstoot tegen te gaan als overheid is middels heffingen. Dus moeten de komende belastinghervormingen opnieuw hervormd worden. GroenLinks krijgt dan haar zin (wat gelijk het gejuich van Kortzichtige Klaver verklaart) en milieukosten worden realistischer door berekend naar bedrijven. Die dat weer doorberekenen naar hun producten, waardoor de consument uiteindelijk de kosten draagt voor deze uitspraak van de rechter. Hallo torenhoge benzine-accijnzen, autoprijzen en elektriciteitsrekeningen, doei koopkracht & economie. En daar kun je als samenleving via het democratisch proces voor kiezen, dan is dat prima. Maar het is niet prima als rechters dit beleid op voorspraak van activisten dictatoriaal opleggen aan de samenleving. De Fuck Democratie-uitspraak leest u hierrr.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.