achtergrond

Geenstijl

OPROEP! Stemmentellers gezocht voor #EU2014

duimenomhoogvoordemocratie.jpg Boeren, burgers en buitenlui. Hoor ons aan. Dit is een dringende oproep voor méér democratie. De dictators in Brussel hebben Nederland verboden om op donderdag 22 mei, de dag van de Europese verkiezingen, de uitslag van de stemmingen bekend te maken. De opkomst gaat namelijk dramatisch zijn, en de uitslag ook. Daarom mag die pas bekend worden als de laatste Eurolanden hun stembussen sluiten, op zondag 25 mei om 23:00 uur. In de moreel vervallen Europese democratie geeft MinBiZa Plasterk gewoon gehoor aan deze debiele eis: "Het is niet toegestaan de uitkomsten van de stemming door te sturen aan de pers", schrijft hij in een brief aan de gemeenten. Maar fuck Plasterk, fuck censuur en fuck de EU. Laten wij dat ene kleine polderlandje zijn dat dapper weerstand biedt tegen de democratiehaat van de Europese Unie. Die Superstaat houden we niet tegen, maar laat de rest van Europa zien dat we niet zwichten. Ook al stem je zelf niet voor dat zinloze Europarlement van anonieme, volgevreten juichaapjes: red de democratie, stop de Europese censuur, en doe ECHT IETS voor je recht op transparante democratie.

MELD JE AAN ALS STIJLLOZE STEMMENTELLER
Ga op 22 mei om 20:30 uur in een stemlokaal bij jou in de buurt luisteren naar de stemuitslagen, die volgens de Kieswet hardop voorgelezen moeten worden. En daar mag je gewoon bij zijn. Geef jezelf op via DIT INVULFORMULIER. Zodat wij de uitslagen van zo veel mogelijk stembureaus kunnen oogsten en met heel Nederland kunnen bouwen aan een betrouwbare, democratische en transparante Stijlloze #EUxitpoll. Fuck the EU. Lang leve Europa!
Belangrijk: Meedoen? Spelregels na de lees verder!
Spelregels voor Het Stijlloze Stemmentellen op 22 mei

1. Vul je deelname in op dit formulier. Belangrijk: gebruik een 'echt' adres in, zodat we belangrijke info per mail kunnen doorsturen.
2. Geef je voornaam (achternaam mag, maar hoeft niet).
3. Geef de naam en het exacte adres door van het stembureau waar je donderdagavond 22 mei om 20:30 uur bij de telling wil zijn. Staat op je stempas. Als die nog niet binnen is: je stembureau is waarschijnlijk hetzelfde als bij de gemeenteverkiezingen, of kies er eentje uit deze lijst van 8000+ stemlokalen.
4. Mogen we je 06? Die deleten we als we 'm niet nodig hebben (beloofd!), maar misschien mogen we je bellen als er bureaucratische bumps in the road zitten.
5. Heb je Twitter of Facebook? Als je iets invult gaan we er vanuit dat we gratis reclame voor je account mogen maken, bijvoorbeeld in het grote bedanktopic na de verkiezingen.
6. Stijlloze stemmentellers die zich aanmelden, ontvangen vanzelf meer info & aanwijzingen.

Belangwekkende disclaimer
Ten eerste: Je anonimiteit is gegarandeerd. Het gaat ons om niets anders dan de uitslagen, waarmee we de democratie willen bewaken.
Ten tweede: Die uitslag hoeven we niet exclusief, want in tegenstelling tot Brussel zijn wij niet totalitair. Gooi 'm op 22 mei lekker op Facebook. Op Twitter. YouTube. Je eigen blog. Maar gooi 'm ook even bij ons over de heg, met foto- of videobewijs, zodat we met alle data samengevoegd een betrouwbare uitslag kunnen projecteren. We bellen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.