achtergrond

Geenstijl

Talpa trapt af

Buigt u even?De aftrap van Talpa TV vanavond. We zijn benieuwd. Vooral naar al dat gekrakeel erom heen. Maandag gaat de boel pas echt los natuurlijk, met om 19.00 uur GS-Televisie. Ja ja, Beau met de dubbele achternaam geeft het nu ook zelf toe! En dus zijn de grote meneren van huis gehaald. Max Westerman bijvoorbeeld, die daarvoor zijn luxe optrekje in Greenwich Village verlaat. En nu maar hopen dat de voormalige krassende kraai van de VPRO Harmke Pijpers, drammeriger dan Clairey Polak en Hanneke Groenteman bij elkaar, de kijkers niet massaal op de vlucht jaagt. StarF*cker gelooft er wel in...


Ik kan niet wachten...
Vandaag zal geschiedenis geschreven worden. De aftrap van Talpa TV. Een regelrechte aanval op alles en iedereen wat in Nederland televisie maakt. De Mol heeft de centen en het geduld om iets goeds neer te zetten en doet dat ook nog eens met zijn eigen geld. Dat is gemakkelijk. Scheelt toch drie meetings per dag en televisie maken is nou eenmaal een autoritair vak. Basisdemocratie draait op dit moment de publieke omroep de nek om.
Televisie-programmeren is permanent oorlog voeren. Kom jij met een voetbalwedstrijd? Prima, dan zet ik er voor "moeder-de-vrouw" een tranentrekkende Hollywood kaskraker naast. Dan mogen ze het samen uitknokken. Dat is de taal die De Mol spreekt. Is een programma niet goed genoeg? Dan pakken we het aan. Nieuw verfje, nieuwe presentatoren. Kritiek? So what, wie betaalt bepaalt. Dat is wederom de taal van De Mol en dat is de manier om een tv-station te runnen. Zo gaat het overal waar succesvol televisie wordt gemaakt. Ik heb niets met programma’s van idioten als Gordon of Gerard Joling. Maar de "bloemetjesjurken" zullen er soppend naar kijken.
Met voetbalpresentatoren als Wilfred Genee en Jan Joost van Gangelen is heel weinig mis. Die zullen Tom Egberts snel doen verbleken. Ik ben alleen benieuwd of de kijker naar 20 minuten NEC-NAC gaat kijken met commentaar van Albert Mantingh. Dan zullen "de bordjes regelmatig worden verhangen" en "gaat het na de thee" beter. De clichékoning van de Lage Landen. Een goede commentator is de van NOS Langs de Lijn overgekomen Ron de Rijk. De Mol gaat los vandaag. Maar eerst waren er gisteren nog de opmerkelijke interviews bij NOVA en in Het Parool, waar de tv-tycoon riep geen rol in de politiek te ambiëren, maar wel zijn "goede vriend" Peter R. te steunen met zijn nieuwe politieke beweging.
"Peter is de juiste man voor de Nederlandse politiek," aldus de machtigste media-man van Nederland. Talpa TV lijkt ook het tegengif te gaan worden voor de steeds grotere macht van "links" bij de publieke omroep. Wat dat betreft geloof ik in de brutaliteit van het dagelijkse nieuwsprogramma NSE. Het keihard aanpakken van regenten ter linker en rechterzijde. Het fileren van een antieke vakbond die juist tijdens Sail Amsterdam besluit om van de stad een open riool te maken en hoopt dat die beelden de hele wereld overgaan, omdat er een probleem is over een kwart procent loonsverhoging.
Dat soort dagelijkse kloterijen waar Nederland doodgewoon genoeg van heeft net als het gerimpelde vingertje van Clairey Polak. Of de mening van "de bouw- en houtbonden". Dat is, om maar eens de wijsheden van "de traditionelen" alvast te counteren, niet rechts of links maar keihard door het midden. Die taal spreken zeker Beau en Max, die gewend zijn te zeggen wat ze vinden en te doen wat ze denken. Links en rechts zijn antieke zaken want in de 21e eeuw gaan we recht door. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Of we nou onze brandende lucifer Geert Wilders of Jan Marijnissen steunen. Links en rechts zijn antieke begrippen die het alleen nog goed doen op het Mediapark in Hilversum in het kleine hoekje van de publieke omroep.
Stiekem hoop ik wel eens dat ze bij Talpa TV net zoveel kloten hebben als hier op GS en de beuk erin gooien als er rotzooi is...
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.