achtergrond

Geenstijl

Holle vaten klinken het hardst

Buigt u even?Politie en Justitie sporen nog altijd druk naar de ontsnapte tbs'er Marciano Ernst. Meneer is sinds donderdag voortvluchtig, dus die pillen zijn allang uitgewerkt. Om mensen niet onnodig ongerust te maken besloot Justitie zaterdag tijdens het naar buiten brengen van het opsporingsbericht te zwijgen over zijn achtergrond. Meneer zat namelijk vast voor moord op de minnaar van zijn ex-vriendin. Ondertussen rollen uit hun coma ontwaakte politici over elkaar heen om voor de zoveelste keer opheldering te eisen bij minister Donner. Piet Hein lacht zich volgens StarF*cker de tiefus. Hij weet dat de politici alleen maar brullen om het brullen en dat dit bij de Haagse folklore hoort waar de heren tijd nemen voor een plas maar wel alles blijft zoals het was. Mogen de ramen op het Binnenhof eindelijk eens wijd open? UPDATE: En nu is de directeur van de TBS-kliniek ook nog boos...


Killen die mannen...
Dat ik Piet Hein Donner een wereldvreemde "professor Zonnebloem" in de politiek vind, is voor niemand hier een geheim. Geen moment wekt deze politieke grijze muis ook maar vijf seconden de indruk te weten waar wij het in de kroeg over hebben. Of hier op het onvolprezen Geen Stijl. Zou Piet Hein wel eens gewoon ordinair een blonde del geneukt hebben met neptieten? Of zich door een junkie hebben laten pijpen? Of Willem Holleeder in de Yab Yum een "champie" hebben aangeboden? Of Tatjana in de reet geknepen? Ik denk van niet. In huize Donner is geluk heel gewoon, een beetje de mufheid van het Nederland in de jaren ’50 en ’60. Een kopje thee met een kaakje graag, dank u.
Piet Hein straalt dat uit. Ik ben pisnijdig dat hij nu weer iedere verwijzing naar terrorisme op internet wil uitbannen door columnisten het zwijgen op te leggen. Ik zal niet ontkennen wel eens gedroomd te hebben van een klein "aanslagje" zonder doden op pakweg Youp van ’t Hek of Gordon. Moet ik nu ook de Bijlmerbajes in? Verder gaat de minister niet over wat columnisten vinden. Vind ik.
Maar goed. We hebben weer een ontsnapte tbs'er. De brave man mocht in het kader van zijn therapie vrij rond wandelen bij een gesloten inrichting en dus moeten de idioten die daar verantwoordelijk zijn voor de behandeling niet verbaasd zijn dat de vuurwapengevaarlijke Marciano als een Nellie Cooman van het terrein spurtte. Iedereen die wel eens in een TBS-kliniek of psychiatrisch ziekenhuis is geweest, weet dat het verschil tussen behandelaars en criminelen nauwelijks waar te nemen is. Daar ben je dan als minister lekker mee. Meisjes die compleet wereldvreemd van een vage HBO komen en psychiaters die gekker zijn dan hun patiënten.
Dan mijn punt. Er ontsnapt een gevaarlijke crimineel. De politie meldt keurig met naam, toenaam en bijnaam wie "The fox on the Run" is en twee dagen later begint het politieke circus. Ik zal niet meteen met de grootste joker beginnen, onze Geert. Nee, eerst horen we een vage Limburger van de VVD ene Frans Weekers die op Radio 1 op hoge toon opheldering van de minister eist. Het ziet er voor Donner ernstig uit, als je dit junior-kamerlid hoort. Natuurlijk heeft Wilders dan al hard lopen brullen en roept de ex-rechter Aleid Wolfssen (PvdA) dat "als er wat mis gaat, de minister een groot probleem heeft."
Precies daar gaat het in dit land verkeerd. Sinds Pim Fortuyn menen politici dat veel en hard roepen volstaat. Donner en Balkenende halen hun schouders op, want meneer Weekers van de VVD zal Donner niet naar huis sturen. Het brullen is voor de publieke tribune. Daar is Geert Wilders de grootste hooligan. Het woord moslim of terreur hoeft maar te vallen of de politieke poedel slaat aan. Ondertussen worden de Nederlanders verneukt.
Niemand is meer verantwoordelijk voor wanbeleid. Ministers als Donner, Hoogervorst en Remkes mogen blijven stuntelen, de politieke muizen blijven brullen en als er straks, wat God en Allah verhoede, inderdaad een metro de lucht invliegt of het Binnenhof wordt opgeblazen, dan zullen de heren Weekers, Wilders of die dubbele naam van het CDA nog steeds verontrust zijn. Nederland is letterlijk aan de goden overgeleverd. In de ziekenhuizen is het een puinhoop. Terrorismebestrijding staat hier niet eens in de kinderschoenen, maar in de babysokjes. Financieel glijdt Nederland Europees gezien per dag verder af.
En wat doet de politiek? Die doen niks. Die zijn verontrust en proberen te overleven. Tot in ieder geval de volgende verkiezingen. Nederland is niet ziek, maar doodziek. Waar blijft het infuus?
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.