achtergrond

Geenstijl

De meest populistische site van Nederland

Doe es lachen...Uit de ingezonden brievenrubriek: De laatste tijd begin ik me steeds meer te ergeren aan GeenStijl, met name aan de comments. Het lijkt wel alsof het de redactie erom te doen is zoveel mogelijk ongenuanceerde, afkeurende reacties uit te lokken op steeds dezelfde thema's: namelijk de Nederlandse overheid, met name de regering, politie en Justitie.

Daarnaast hitst GeenStijl het niet nadenkende deel der natie ook nog eens op. Zo staat er bij ieder bericht over de politie standaard een foto van een agent die op snelheidsovertredingen aan het controleren is. En als er een bericht in staat over de beroerde economie dan staat er vaak een foto van een schaterlachende Zalm bij. Deze foto's hebben doorgaans een zeer beperkte relatie met het onderwerp, maar dienen louter als olie op het vuur voor notoire zwartkijkers en scherpslijpers.
De reacties die vervolgens ingezonden worden zijn dertien in een dozijn. Door middel van vaak tenenkrommend taalgebruik (in veel gevallen is de term taalmisbruik beter op zijn plaats) wordt naar hartelust afgegeven op met name overheidsinstanties. Ook allochtonen zijn een geliefd mikpunt. Geregeld wordt dan een enkel voorval genoemd, waaraan een verwrongen wereldbeeld wordt opgehangen. Veel schrijvers worden niet gehinderd door enige kennis van zaken.
Door telkens deze gefrustreerde mensen aan het woord te laten, draagt GeenStijl bij aan de onverdraagzaamheid die in sommige delen van deze samenleving heerst. GeenStijl lijkt er niet langer op uit te zijn om objectief nieuws te brengen, maar is bezig selectief berichtjes en brieven te publiceren die, naar de redactie hoopt, veel ergernis zullen wekken en gefrustreerde reacties zullen genereren.
Natuurlijk is het de taak van iedere weblogger misstanden in de samenleving aan de kaak te stellen, maar wat u doet, heeft daar zo langzamerhand weinig meer mee te maken. U zou er verstandig aan doen dergelijke populistische uitingen niet langer te faciliteren, want uw website lijkt zo langzamerhand meer op een open forum voor ongeschoolden dan op een objectief nieuwsportaal.
F. Van Jole, Rotterdam

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.