achtergrond

Geenstijl

LIVEBLOG 118. @NRC: "Wij Palestijnen hebben jullie Kerstmis gegeven". Hamas doodt 11-jarige Palestijn bij voedseltruck, familie in opstand, zet Hamas-politiebureau in brand

De kerstgedachte

Gemiddeld NRC-opiniestuk tijdens kerst

Goedemiddag deze eerste kerstdag, vergeet u uw eerbetoon aan de Palestijnen niet omdat "Wij Palestijnen" u "Kerstmis hebben geven" en "de Westerse beschaving zoveel aan Palestijnen te danken heeft"? 

Je moet het maar uit je toetsenbord krijgen, en je moet deze kwaliteit van denken maar af durven drukken als krant hoor: "Wij Palestijnen hebben jullie Kerstmis gegeven. De boodschap die bestemd was om het tribale denken te veranderen, ging over liefde. Heb de minderbedeelden, de vreemdelingen en de ontheemden lief. Kom nu vooral naar de 21ste eeuw, lieve mensen. Het is Kerstmis en jullie zijn niet stout geweest, jullie hebben slechts genocide gepleegd. Jullie hebben de waarden geschrapt, jullie vernietigen ons en ons land. Wij schrappen jullie als lid! Ik kom met een enorme koffer en neem alles mee wat met Palestina te maken heeft: kerstbomen, schilderijen, liederen, feestdagen, erfgoed, cultuur, traditie en verhalen.

De schrijfster die u hier de les leest vierde op 7 oktober overigens feest: "The largest refugee nation is coming home." Je zou je bijna afvragen wie het NRC-opiniekatern eigenlijk leidt.

Dan schakelen we nu over naar Hamas, waar de Gazastrook zoveel aan te danken heeft. Gisteren doodde Hamas de 11-jarige Ahmad Shedad Breka naar verluidt met een kogel door het hoofd nabij een voedsel/hulpgoederenvrachtenwagen. Daarop kwam zijn clan in opstand, zette een prijs op het hoofd van de specifieke Hamas-agent en zette het plaatselijke Hamas-politiebureau en een wegversprerring in brand - zie video's na de breek.

In weer ander Hamas-nieuws lijken de Saudi's en Emiraten zich voor te bereiden op het vullen van een eventueel machtsvacuüm na Hamas' totale vernietiging. Dat is naar omstandigheden een voor Israël en het Westen zeer gunstige ontwikkeling, en zou het definitieve einde betekenen van Hamas en Qatar als leidende spelers in Gaza. Zeer lezenswaardige analyses/overwegingen HIER.

Update 15:00 - Volgens Hamas zijn er afgelopen nacht bij een "Israëlische luchtaanval op het vluchtelingenkamp Maghazi minstens 78 doden gevallen". De IDF meldt dat het voorval onderzocht wordt.

Gemiddelde discussie met NRC's Chef Opinie

Toestanden

Nog meer Palestijnse ellende die de Palestijnen aan de Palestijnen te danken hebben

Dankbaar voor onze verslaggeving?

Bedrag:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.