achtergrond

Geenstijl

Stijve nek of rugklachten? Op de blaren zitten of je scheel betalen aan fysio

Hartstikke leuk, al die moderne jobs als data-analist, cyber security expert en developer, maar hierdoor zitten we de hele dag op ons gat. En dat komt ons lichaam niet echt ten goede: niet gek als rug- of nekklachten er langzaam insluipen. Maar een bezoekje aan de fysio? 

Ho maar. De fysio kost namelijk flink wat knaken en wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. En als je al dacht dat het (demissionaire) kabinet geen goede beslissingen maakt, heb je gelijk: in 2024 komen er nieuwe regels voor fysiotherapie, waarbij wij wéér worden uitgesloten.

Even de balans opmaken: binnenkort maken in ieder geval twee groepen aanspraak op een vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering: jongeren tot 18 jaar (die met hun jonge lijf sowieso weinig te klagen hebben) en senioren met een verhoogd risico op vallen. Dit laatste is niet zo gek aangezien oudjes steeds vaker overlijden na een val. Maarja, de groep die het ook heel zwaar heeft door de alom stijgende prijzen, wordt uiteraard weer overgeslagen. 

Waar zijn onze eerste 3-4 behandelingen gebleven die vanuit de basisverzekering worden vergoed? Meer hebben we waarschijnlijk niet eens nodig! Helaas… we zullen het moeten doen met de aanvullende verzekering of geld uit eigen portemonnee. 

Het is zoals het is. Volgend jaar, maar weer op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Weer de afweging maken of fysiotherapie als aanvullende verzekering de moeite waard is. Zeker nu de zorgpremies in 2024 gemiddeld 12 euro per maand duurder worden. En dan óók nog een aanvullend pakket erbovenop? We houden letterlijk nooit geen geld meer over. 

De keuze is geheel aan jou: de pijn negeren, filmpjes kijken voor oefeningen, fysio uit eigen zak ophoesten of je scheel betalen aan een aanvullende zorgverzekering. Oh, en natuurlijk wachten tot fysiotherapie onderdeel wordt van de basisverzekering. Maar ja, op het moment dat we een keer gematst worden, kan je nog lang wachten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.