achtergrond

Geenstijl

Franse Josse de Voogd gooit tapijt aan waarheidsbommen op argeloze TPO-lezer

Sympa huh, une lecture de la réalité premium gratuite ?

Nederland heeft Josse de Voogd. Duider des vaderlands, realist der realisme, weg, licht en waarheid in duister land van D66-dystopie en bakfietsende elite. In Frankrijk hebben ze Christophe Guilluy. Dat is een Josse de Voogd, maar dan op z'n Frans (want Frankrijk, duh), op steroïden and then some. Guilluy is een graag geziene gast in alle Franse media gast in sommige Franse media omdat je in Frankrijk, net als in Nederland, alleen maar te gast mag zijn in álle media als je de juiste mening hebt. Lees maar in dit artikel van top-auteur Kleis Jager op top-medium TPO hoe dat zit met jessedevoogdoïde meningen hebben, maar beslist niet overal welkom zijn: "Als je populair wilt zijn in het kamp van de redelijkheid, kan je maar beter je mond houden over immigratie en je concentreren op inkomensongelijkheid. Maar dat doe ik dus niet." Die laatste woorden: "Dat doe ik dus niet", is exact waar het om gaat. Elk land hoeft maar één Josse de Voogd/Martin Sommer/Christophe Guilluy/Douglas Murray/Tilo Sarazin te hebben, dat is ruim voldoende om het collectieve verstand niet definitief te verliezen en de waanzin, voorlopig, buiten te houden met verstandig realisme. Dus hup Christophe Guilluy, HUP! ZEG HET ZE!

Citations de bonus

*"Vaak wordt gezegd door de media: ‘Die mensen in dat of dat dorp stemmen Le Pen, maar er zijn daar helemaal geen immigranten, kijk die geborneerde types eens bang zijn voor het onbekende!’ Alsof de inwoners van dorpen nooit ergens komen. *

*"De weldenkenden duiden de roep om minder immigratie als een identitaire fantasie is van ‘petits blancs‘ (‘kleine blanken’). Dat is bewuste misleiding, oplichterij. *

"De grote lijn van het neo-liberalisme bestaat uit vernietiging van arbeidsplaatsen in de industrie, verarming en de erosie van de westerse middenklasse.

"De toegestane figuur uit het volk is de klassemigrant, personen die hun oorspronkelijke laaggeschoolde milieu hebben verlaten. Maar om te worden geaccepteerd moet je wel de taal spreken van ‘de salon’. En dus de intolerantie, het racisme, de homofobie en de domheid aanklagen waar je mee bent opgegroeid. Voor dat soort klassemigranten rolt de elite met tranen in de ogen van ontroering de rode loper uit.

"Mensen uit achterstandswijken worden systematisch voorgesteld als slachtoffers, de media zijn dol op jankverhalen, het houdt nooit op. Waar je nooit iets over ziet of leest, is de grote behoefte van deze groep aan een hard veiligheidsbeleid, men wil de boeven in de gevangenis zien en de weerstand tegen meer immigratie.

"Wat mij tegenstaat is dat deze nieuwe dominante klasse van rijk-links weigert om zichzelf als zodanig te zien. De retoriek is inclusief en tolerant, men is solidair met de minder bedeelden. De keuzes die de leden van deze klasse maken, dragen bij aan een neo-liberaal model dat ongelijkheid in de hand werkt.

"Steeds zeggen hoe schandalig de rijkdom is van Musk of Bezos, heeft het voordeel dat je jezelf verwijdert uit de rangen van de rijken. Maar heel erg rijk, dat ben je natuurlijk net zo goed met 10.000 euro per maand

"We hebben nu nog vriendelijke populisten, maar dat hoeft niet altijd zo te blijven."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.