achtergrond

Geenstijl

Cijfers. Kansloze asielplaag blijkt plaag

telegraaffrontpage.pngZo. En de boemerang van de zwijgdeal komt keihard in het gezicht van de politie terecht. De Telegraaf publiceert vandaag cijfers over criminaliteit onder asielzoekers (alle originele stukken HIERRR) en wat iedereen al wist blijkt te kloppen: terwijl de vluchtelingen uit gevaarlijke landen als Syrië, Eritrea en Afghanistan zich relatief koest houden, misbruiken 'asielzoekers' uit veilige landen als Albanië, Georgië, Marokko en Algerije ons opvangsysteem door plunderend door het land te trekken. Een paar honderd criminele kansloze asielplagers verpesten het weer eens voor de rest en de politie is machteloos. "De frustratie spat er vanaf als agenten beschrijven dat een deel van deze asielzoekers uit veilige landen niet eens vervolgd wordt de keren dat de politie ze wel in de kraag vat. Tijdens een rondgang in november 2016 komt de landelijke taskforce er achter dat dit bij meerdere eenheden speelt. De zaak wordt in een dergelijk geval geseponeerd en de verdachte kan gaan. Het idee achter die vrijlating is volgens de politierapportage dat iemands asielaanvraag bijvoorbeeld is afgewezen en dat die sneller is uit te zetten als er geen strafzaak loopt. Maar die uitzetting gebeurt vaak niet of laat tijden op zich wachten. Het resultaat is dat de vreemdeling straffeloos in Nederland kan blijven, terwijl de politie van zijn misdaden weet." Dat wordt weer fijn nuanceren in de media vandaag.
UPDATE Ha! Daar is de eerste nuance al! Ook asielzoekers die WEL een status krijgen misdragen zich: bijna 10.000 zijn verdacht van een misdrijf.
UPDATE-UPDATE: Het getal van 10.000 verdachten gaat niet om statushouders maar om vreemdelingen. De politie heeft in de documenten een fout gemaakt. misdrijfdingen.png toplandencrimi.png Hier legt burgemeester Jos Heijmans even uit waarom dit beleid zo verneukeratief is.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.