achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVEBLOG. Gemekker met Wekker bij #Buitenhof

HALLO WITTE MENSEN! Het anti-blanke boekje van Anousha Nzume Anna Steijn (zie inhoudsopgave hierboven en/of dit rant-draadje) moet heel hard gehypt worden. Buiten de randstedelijke Deugkringen geeft niemand een fuck om het verongelijkte racisme van de geprivilegieerde Sylvana's & Anousha's dus dringen hun helper whitey's van de witte media het boek al de hele week op in de Tuigvlogbode, NSB Mensenhandelsblad, de Azijnbode (drie pagina's zwarte inkt op witte schuld dit weekend!), De Correspedant (voorpublicatie), en vandaag dus met Gloria Wekker in Buitenvrouwhof. U kent haar wel, helaas, deze knettergekke quasicreool die haar universitaire positie misbruikt om te verkondigen dat wetenschappelijke objectiviteit een construct van witte mannen is om vrouwen en kleurlingen mee te onderdrukken. Het gemekker van Wekker gaat zo via de Witteman uw huiskamer in gepropageerd worden en dat mag je gerust een laffe aanslag op het gezond verstand van de argeloze zondagkijker noemen. En aanslagen tegen blanke mensen bloggen wij altijd live. Intunen op HALLOWITTEMANSEN1.
Update: Wekker wordt voorgesteld als "de grondlegger van het racistisch gedachtengoed", maar het kan zijn dat we een woordje gemist hebben in die zin.
APPROPRIATIE!: Wekker (niet wit) heeft het zelfbeeld van witte mensen onderzocht. Dat klinkt als CULTURAL APPROPRIATION.
Witte schuld: Paul Witteman vraagt héél voorzichtig of hij haar als witte man überhaupt wel kan interviewen.
Naamgrapje: De ex-vriend van Anna Steijn heet Sander Donkers. Wij grinniken.
Witte verzuchting: Mevrouw met ratelrelaas die keer op keer op televisie haar relaas mag ratelen, klaagt dat ze wordt buitengesloten.
Dweilen kreng: Elke keer als Gloria d'r toga uit trekt, denken witte mensen dat ze een schoonmaakster is. Zegt ze.
IMPERIALISME! Het is allemaal de schuld van het imperialisme. Wachten is tot het woord 'herstelbetaling' valt.
Schooladvies: Niet-witte kindertjes krijgen te lage schooladviezen en daarmee tonen Nederlandse Nederlanders hun institutioneel imperialistische negerhaat. Of zoiets, het begint nu serieus incoherent te worden.
Luisterlegenda: Elke keer als Wekker "we" zegt (bijvoorbeeld in de zin: 'Daarvoor zullen we beter ons best moeten doen'), bedoelt ze: 'JULLIE, DE WITTE MENSEN'.
OHJEE: Sceptische witte blikken in het publiek. Dit gaat helemaal fout. SCEPTISCHEKIJKERTS.png"BOEKJE": Ohjee. Witteman noemt het boekje van Anna Steijn 'een boekje'. DENIGREREND!
Hoop: "Is er nog hoop?", vraagt een vertwijfelde Witteman. Wekker kijkt moedeloos. Einde gesprek. Volstrekt niet overtuigd wit publiek klapt heeeeeel lauwtjes.
Pijnlijk: "Gebeurt niet veel hoor, dat er voor gasten geapplaudisseerd wordt", liegt Witteman (er wordt altijd geklapt voor gasten). Enorm betuttelend einde weer van deze blanke die het duidelijk niet begrijpt.
Coulissen: Wekker in de studiogangen gesignaleerd met een bezem en een mopwagentje.
Publieksreacties: Wederom niemand overtuigd door kantnochwal-verhaal van Wekker. Dus zal ze binnenkort wel weer aanschuiven met hetzelfde verhaal. Ondertussen heeft niemand ook maar een letter van het boekje van Nzume besproken in dit gesprek.
Toch nog wat opsteken? Lees dan dit verhaal van Robert Vuijsje over het racisme en de bekrompenheid van de anti-racisten. Wij sluiten hier ons liveblog om weer witte dingen te gaan doen. Zoals werken, de tuin omspitten en Luik-Bastenaken-Luik kijken.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.