achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Terreuraanslag in Nice - truck rijdt in op publiek - Autoriteiten spreken van 73 doden/120+ gewond

BFMTV LIVESTREAM (Frans) - Op de Promenade des Anglais in Nice (maps) is zojuist een vrachtwagen op publiek ingereden tijdens een 14 juli-viering. Geruchten spreken van een aanslag, en ook van geweerschoten. Deze twitteraar beweert ter plekke te zijn en zegt dat de truck kilometers lang over de promenade door reed. "Had to be planned". Onderstaand een video van mensen die in paniek op de vlucht slaan, hier beaucoup Periscopes om op te klikken en daar nog een filmpje van rennende mensen. Franse inlichtingenbaas Patrick Calvar waarschuwde 2 dagen geleden nog voor 'aanvallen met auto's'. VIDEO 00:35: Gruwelijke aftermath-beelden. LET OP, schokkende video/gillende mensen/apathische agenten/moordwapen aan het slot. UDPATE: Aan deze foto's met afgedekt lichaam te zijn, zijn er sowieso dodelijke slachtoffers. Ook op deze foto veel mensen op de grond. UPDATE: Dit zou de vrachtwagen cq het moordwapen zijn. Er zou door de politie geschoten zijn op de bestuurder. UPDATE 23:36: Burgemeester van Nice Christian Estrosi spreekt over "dozijnen doden". Andere bron spreekt van 10 doden. Onder: foto van (politie-)kogelgaten in de voorruit van de vrachtwagen.
NOS 23:44: 400 NOS-redacteuren maken een extra journaal om 23:45 op NPO1.
NL GETUIGE 23:48: "Het gebeurde 20 meter voor mijn neus, man reed met vrachtwagen publiek in en trok vervolgens een pistool en loste schoten" - zie timeline.
UPDATE Franse media 23:51: Minstens 30 doden / 100+ gewonden
UPDATE 23:59: Chauffeur vrachtwagen neergeschoten en gedood. Mogelijk tweede dader op de vlucht.
UPDATE 00:24: Zestig doden, meldt procureur in Nice. Wapens en granaten gevonden in vrachtwagen (Figaro).
UPDATE 00:46: Beelden van de rijdende vrachtwagen, mogelijk aan het begin van z’n dodenrit, daaronder in volle vaart. Voertuig heeft volgens politie 2 kilometer (!) afgelegd. UPDATE 00:53: Politie tegen Le Figaro: 73 doden.
Ondertussen staat Professor Leo met een heel klein emmertje bij een enorme bosbrand. En ISIS eist de aanslag (kennelijk) op: Sja. De opdracht is inderdaad al vaker gegeven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.