achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Kijken! Juncker en Rutte poetsen de uitslag van het referendum helemaal weg

Het referendum is geweest. De uitslag is glashelder. MinPres heeft zijn middelvinger opgestoken naar de kiezer en de VVD en PvdA hebben de democratie een dolk in de rug gestoken. Het is tragisch om te constateren, maar GeenPeil heeft vanaf dag 1 gelijk gekregen: het maakt in deze EU geen flikker meer uit wat de kiezer wil. OK GS, kunnen jullie d'r dan nu ff over ophouden? Ja dat is dus lastig. Want dit is er aan de hand: MinPres Mark zei dat Juncker een plan moet maken om "recht te doen" aan het Nederlandse nee, maar de paus van de Europese Unie zei gisteren tegen Pieter Omtzigt dat juist Rútte met een plan van aanpak moet komen. Hierboven de video, hieronder wat er gebeurde in de hoorzitting die gisterenmorgen in Brussel plaats vond:
1. Juncker zegt dat de Nederlandse regering gefaald heeft (lol).
2. Juncker legt de bal bij Rutte, terwijl Rutte zegt dat hij moet wachten van/op Brussel. Zo spelen ze een makkelijk één-tweetje en tillen ze de uitslag met alle gemak over het Britse referendum heen. "Jij bent 'm!"; "Nee, jij bent 'm!"
3. Maar Juncker gaat niet in op een vraag over de voorlopige inwerkingtreding van het associatieverdrag (en bij een tweede vraag daarover maakt hij zich er vanaf met een grapje over Merkel).
Conclusie: Rutte en Juncker spelen een spelletje lummelen met de uitslag van het referendum en daarmee steken ze de draak met de miljoenen mensen die zijn gaan stemmen, en vooral de 61% die tegen het associatieverdrag stemden. En zo flippert de uitkomst tussen de Brusselse bestuurslagen, om te eindigen in het zwarte gat van de EU, waar verantwoordelijkheid naar de kiezer niet meer bestaat.
Bonusvideo: Juncker geeft in dezelfde vergadering toe dat de EU zich te veel met het leven van mensen bemoeit.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.