achtergrond

Geenstijl

LIVE! Maat v Steur op niet-geheime geheime locatie

LIVE. Nu bezig. Het geheime gesprek over de publieke excuses die professor Maat van minister Van der Steur verlangt. De interim justitie-VVD'er durfde wél heel stoer de forensische professor live in een MH17-debat publiekelijk te ontslaan, maar nadat bleek dat dit ontslag volkomen onterecht was én dat de corpulente kasteelheer daarbij de Kamer verkeerd had voorgelicht, is de MinJus te laf om publiekelijk zijn excuses te maken [DOSSIER]. Dat zou hem namelijk wel eens zijn baan kunnen kosten. En als dat gebeurt, zit er geen Minervaan meer op V&J en komt de deksel van de Demmink Doofpot. De ontmoeting zou op een geheime, neutrale locatie plaats vinden, maar kennelijk heeft *iemand* toch de NOS, EenVandaag en het AD ff gebeld. Haha. Mooi zo. De locatie is in Utrecht, naast Hoog Catharijne. Professor Maat bracht zijn advocaat mee, Ard van der Steur kwam, of het allemaal nog niet schandelijk genoeg is, te laat aan. En nu zitten de heren samen in 1 kamer. Hopelijk heeft Indiana Bones zijn kladblokje weer meegebracht...
Schaamteloos: Lekker de toffe jongen uithangen om de pers te paaien. UPDATE 18u30: Maat is door de pomp en aanvaardt na drie uur bitterballen en cola light de excuses Van der Steur. Er worden GEEN persvragen beantwoord. Nou ja, gelukkig liggen er nog 42 Kamervragen over het liegen / verkeerd voorlichten door Van der Steur. De VVD'er verklaarde dat hij zich 'te veel door emoties heeft laten leiden', hetgeen een nogal gevaarlijke reflex is voor een minister van Veiligheid en Justitie.
Reactie Omtzigt: De CDA'er is één van de grote aanjagers achter het dossier-Maat, en laat het volgende weten: "Het is goed dat er excuses aan professor Maat zijn gemaakt. Ik ben blij dat de heer Maat ook aangeeft dit als voldoende eerherstel te ervaren. Er blijven nog wel veel vragen staan, en de Tweede Kamer is in afwachting van de beantwoording van de gestelde Kamervragen. Zo is het bijvoorbeeld buitengewoon pijnlijk dat minister van der Steur nog steeds niet wil toegeven dat hij een relaas, dat hij naar de Tweede Kamer beloofd en toegezegd had niet heeft gelezen. Het gaat dan om het politierelaas uit juni dat hij eerst niet naar de Tweede Kamer wilde sturen, daarna 300 pagina's heeft zwartgelakt, en daarna pas geheel vertrouwelijk deelde zodat de Tweede Kamer er niet over mocht spreken." Steur is dus nog niet van het verhaal verlost. Antwoorden: Ah voilà, daar zijn de - nietszeggende - antwoorden. Mooi getimed ná het gesprek. Ze lagen dus al klaar.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.