achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Fijne video. Broodnuchtere man legt GeenPeil uit

Even een GeenPeil linkjes & ontwikkelingen roundup topic. Want het gaat hard nu hoor. Terwijl het allemaal niet zo ingewikkeld is. Het is zelfs heel simpel. Het is een beetje zoals het met azc's gaat: De boven ons gestelden loodsten zo stilletjes mogelijk een besluit door hun bestuurslagen, en nu zijn ze bang & boos omdat het volk een soort inspraakavond heeft afgedwongen.

De MinPres probeerde het historische GeenPeil-referendum van 6 april krampachtig klein te houden. "Het is maar een handelsverdrag", loog hij [moetlees debunk] over het politieke en militaire akkoord waarin naast vrijhandel ook visumregelingen en subsidiestromen (van ons naar hun) zijn opgenomen. Maar de Paus van Europa, JC Juncker, vindt dat Mark een stuk stelliger voor de Europese Belangen op moet komen: hij moet campagne gaan voeren voor de ja-stem. En Juncker helpt hem op weg door te dreigen met een CONTINENTALE CRISIS!!1! als Nederland 'njet' zegt. Waarop iedereen (behalve de Pravda van de Arbeid en de Neokoloniale Regenten Courant) in bulderlachen uitbarstte want #Remember2005. Geen domme bangmakerij bedrijven, Best Belangrijk.

Ondertussen is ook Joshua Livestropop een Ja-campagne begonnen, samen met wat handlangers (hoi Lot Feijen). Die wensen we natuurlijk veel succes want hup democratie, al vragen we ons eerlijk gezegd wel af of de man die Jalta.nl (een opiniesite met een paywall en 2 auteurs - red.) begon & om zeep hielp, de juiste man is voor een ja-campagne. Oh well, beter dan het rabiate clownsduo Wijkie & Boekie. Sowieso voorspelt EenVandaag dat de opkomst van 30% toch wel gehaald wordt (waarop Plasterk onmiddellijk 10 miljoen extra vrij maakte voor het referendum). Enfin. De ons verder volstrekt onbekende meneer in het filmpje hierboven legt het nog 1 keer uit zoals het is: peopsimpel. Meedoen aan het ieder dag vrolijker wordende feestje van de democratie? Of je nou voor of tegen het verdrag bent, of neutraal de democratie wil bevorderen: meld je aan als vrijwilliger voor het Leger des Peils en wij helpen je graag op gang!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.