achtergrond

Geenstijl

GeenStijl-redacteuren kiezen Nieuwsfoto v/h Jaar

selfiedujaar534.jpgDit is 'm dan. Unaniem verkozen door de GeenStijl-vakjury als Nieuwsfoto van het Jaar 2015. "Dutch celebs pose for a happy selfie at a Turkish refugee beach with drowned toddler" Foto medio september gemaakt door AFP-stringer Yannis Girovijfvijfvijfos op het strand van Bodrum, Turkije. Nee, sorry folks! Hard cynisch grapje. Fatsoenlijke types als Philip Remarque, Jeroen Pauw, Frans Timmermans, Leo Lucassen en Halina de Breij zouden natuurlijk nóóóóóit andermans ellende uitventen voor die extra paar kijkcijfers, stemmen cq oplage. Na de break onze ekte jaarlijkse selectie van indrukwekkende, grappige, ontroerende, teenkrommende, hoopvolle én minder hoopvolle nieuwsbeelden die anno 2105 op onze stijlloze netvliezen beklijfden.
hebdo.jpgRedactie anarcho-satirisch linksblaadje Charlie Hebdo. 7 januari 2015. Twaalf mensen - tekenaars, columnisten, 2 agenten en 1 tech medewerker - werden in hun gezicht geblaft door de islam. Een week lang was iedereen Charlie. Tot ze op fatsoenlijk links erachter kwamen dat de bloederige slachtpartij met de religie van moslims te maken had. Sindsdien vinden Jelle Brandt Corstius, Vrij Nederland, Buitenhof, Jos Collignon, Halina Wallis de Breij, Freek de Jonge en zo'n beetje iedere multiculti (m/v) die Robert Vuijsje voor de Volkskrant mag interviewen, dat "Mohammed-cartoons" eigenlijk niet moeten kunnen. Enfin. Terreur werkt - oh nee, dat mag je alleen over Geldermalsen zeggen. (Sollicitant)
SpaceX.jpgEen raket lanceren, zorgen dat een stel satellieten met 8km per seconde om de aarde vliegen, en dan een paar meter verderop weer landen. Dit is de grootste doorbraak in ruimtevaart sinds de maanlanding, en niet eens door een overheid, maar door een miljardair die heel graag naar Mars wil. Fuck yeah. (VonLoghausen)
ikzoudrdoen.jpgBegin november presenteerden o.a. Daphne Deckers, Susan Smit, Halina Reijn en Heleen van Royen het boekwerk Extase. "De leukste auteurs van Nederland trekken alle registers open en schuwen de wilde fantasieën en stoute verlangens niet. Laat je verleiden door Extase, de ultieme verzameling pikante verhalen." Georgina Verbaan (36) gebruikte bij de perspresentatie een toepasselijke blusher met de naam orgasm. Hihi. Enfin. Zolang de verlepte crème de la crème van de Hollandse showbizz nog dik kan verdienen aan geile verhaaltjes over kontneuken aan huismoeders verkopen, moeten we misschien niet te hard zeiken in dit land. Je kunt hier met negen andere mutsen tenminste gewoon geile verhaaltjes over kontneuken schrijven en daar een boterham mee verdienen. Topland. Behalve het weer. (VanLeeuwen)
brtfoto.JPGUnieke, nooit eerder gepubliceerde, iconische nieuwsfoto. De Grijns van Bart Nijman. Historische Proost Foto door ondergetekende gemaakt op 24 september, om 15:06 uur, op de burelen van uw stijlloze webplok. De GeenPeil Teller ging zojuist door de 300.000 digitale handtekeningen en op GeenStijl HQ knalden de kurken/plopten de flesjes. Die middag wisten we het zeker. Met nog 4 dagen te gaan was De Allergrootste Grap uit de Geschiedenis van GeenStijl in de knip. En het was geeneens een grap. Het was doodserieus & tiefushard werken. Toen ondergetekende in juli een maandje off the grid ging om vanuit de hangmat naar eekhoorntjes te kijken en over bbq-marinades voor opeetdingen na te denken, bekokstoofde Nijman alhiero een cunning plan. Toen ondergetekende in augustus weder ter redactie kwam en teruglas wat de heer Nijmans bedoeling was, bulderde een bulderlach die tot op het Onderbuikslotermeerplein te horen was. No way dat dit gaat lukken. Moldavië, Georgië, Oekraïnië, Associatië. Who fukking cares? Welnu. U deed. Van de eerste drempel van 10.000 krabbels tot de tweede schier onmogelijk te slechten piek van 300.000 handtekeningen. Nederland bleek wel degelijk dat fenomenale democratische bolwerk waar we al eeuwen zo trots op zijn. Met dank aan 1 Man met een Plan (en het niet te onderschatten fantastische vrijwillige Leger des Peils). Never was so much owed by so many to so few.
Heel Nederland is van harte uitgenodigd op het Feest der Democratie op 6 april 2016. Al was het alleen al om De Grijns van Bart Nijman, Part Deux. Ghe ghe ghe. (Pritt)
kamervoorzitterDOEI.jpgBoehoehoehoehoe! Toedeledokie! Hahahahahahaha! (Jan Roos)
peterrrrrrrdeviesss.jpg"Al na twee afleveringen trekt SBS6 de stekker uit het televisieprogramma Mindmasters Live wegens tegenvallende waardering en kijkcijfers. Dat laat directeur televisie Peter Lubbers zaterdagmiddag weten. In Mindmasters Live werd gezocht naar de beste mentalist van dit moment. De uiteindelijke winnaar van het programma had mogen optreden tijdens het Festival of Magic in Saint Vincent in Italië. In de jury, de Raad van 10, hadden onder meer Patty Brard, Peter R. de Vries, Sabia Engizek, boer Geert uit Boer Zoekt Vrouw en Monique Smit zitting." (Bootsjongen)
blondedumpertreetenchick.pngDit is Mila DaVinci, met het hoofd van VanLeeuwen en mijzelf op haar reet, terwijl ze een DumpertReeten-sticker op haar aarswang plakt. (John Quid)
Echt waar -edit: zwaar nsfw-
zwartecavias534.jpgPretu Pete fans saludo Sinterklaas den Amsterdam Zuidoost. Hup Pretu Pete! (GUnight)
mekka534bedanktvooralles.jpgIn de woorden van filosoof des Vaderlands Dolf Jansen: 'Het was het jaar van angst, maar ook het jaar van hoop.' En welk een gelijk had hij. Natuurlijk gebeurden er vreselijke dingen. Maar we hebben het ons niet laten verdelen. Het heeft ons samengebracht. Zelfs het epicentrum van de islam besloot zich solidair te tonen met de slachtoffers van de islam. En we leefden nog lang en gelukkig. (Spartacus)
bataclan534.jpgBataclan, of hoe het vrijzinnige hedonisme op vrijdagavond "gezelschap" kreeg van de religie van de blinde haat. De fundamentalistische islam bewees op een willekeurige uitgaansavond in Parijs dat islamisme geen enkele andere aanleiding anders dan een diepgewortelde vergeldingsdrang tegen het Westen nodig heeft om onschuldige levens te verwoesten. Anders dan na Charlie Hebdo beroofden de daders het Westen met deze daad van de allerlaatste mogelijkheid om nog langer smoesjes van het kaliber 'Ja maar opiniemakers / cartoonisten / politici vragen er ook wel om met hun haatzaaiende uitspraken / kwetsende cartoons / islamofobe politieke stellingname' in te zetten om te ontkennen dat het jihadisme openlijk in oorlog is met het Westen, en het Westen met hen. We kunnen na 13 november 2015 alleen maar hopen dat we onszelf niet zullen terugtrekken in een repressieve politiestaat, maar juist gericht de strijd aangaan tegen radicalisering, fundamentalisme en de irrationele opvattingen waarmee de Koran is gevuld. Het Westen heeft betere ideeën over politiek, maatschappij en samenleving dan de islam. Maar heeft het ook genoeg moed om ze uit te blijven dragen?
- EDIT: Godverdomme Nijman, fijne nieuwjaarsboodschap weer -

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.