achtergrond

Geenstijl

Amsterdamse gays vréselijk onderdrukt

vlieg met me mee naar de regenboogNoodkreetje in de mail van Alper & Ray. Twee hippe gays uit 020-Centrum. De boys wonen in de grootste heaumeau straat van Amsterdam. En omdat ze trots zijn op hun stad en hun geyle geaardheid (kijk ze dan eens in stijlloos roze trouwen!) hebben de heren een vlaggetje uit het raam hangen. Een regenboogvlag. Zodat elke heaumeau kan zien. Kijk, daar wonen ook fans van den piemel. Maar nu zegt de gemeente Amsterdam dat dat helemaal niet MAG. Want de emancipatoirische uiting is eigenlijk reclame, en dus willen ze even vangen. Zo niet, dan moet de vlag verwijderd worden, op straffe van 2500 euri boete. Alper & Ray zeggen nu keihard up yours tegen de gemeente en laten de vlag lekker hangen. Check het FEAUTEAUBEWIJS. Inderdaad, Abuthaleb heeft zijn hielen nog niet gelicht of het gaat al fout met de integrasie in 020. Boys, succes met de actie. OPROEP: Alarmering voor alle BraTra TEAMS Regio ASD. PRIO1. Levensgevaarlijke situatie. Halvemaansteeg. Onmiddellijk ingrijpen.

Hallo GeenStijl,

Vandaag hebben wij een brief ontvangen van het stadsdeel Centrum (Gemeente Amsterdam) met het verzoek binnen veertien dagen onze regenboog-vlag vrijwillig te verwijderen. Mochten wij hieraan geen gehoor geven, “dan kan Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Centrum ons onder aanzegging van bestuursdwang of onder oplegging van een dwangsom van € 2.500,= aanschrijven tot het verwijderen van het ontoelaatbare”, schrijft het stadsdeel in de brief van 20 februari 2007. Stadsdeel Centrum schrijft dat uit een onderzoek is gebleken dat in strijd met artikel 8.4, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening, aan het gebouw Halvemaansteeg ontoelaatbare reclame is aangebracht. “Het betreft hier een emancipatorische vlag.”, benadrukt het stadsdeel.

Volgens het stadsdeel “voldoet de reclame niet aan de Richtlijnen Gevelreclame, als onderdeel van de Welstandsnota die is vastgesteld bij besluit van 26 januari 2006 (publicaties Stadsdeelbestuur 26 januari 2006), in werking getreden op 14 februari 2006. De reclame is in strijd met het bepaalde in artikel(en) 3.1 sub k en 4.1 sub d van de richtlijnen.” Daarmee verdwijnt het kleurrijke dundoek, dat nu nog het herkenningspunt is voor de vele gay toeristen die de stad elk jaar aandoen. De binnenstad van Amsterdam dreigt hiermee onherkenbaar te worden als homohoofdstad van Europa.

Dit is een regelrechte aanval op de vrijheid van expressie!

Wij zijn niet voornemens om gehoor te geven aan het verzoek van het stadsdeel. Op het vlagverbod is maar één gepast antwoord: zoveel mogelijk regenboogvlaggen aan gevels en ramen!

Dus of je nou homo, bi of hetero bent, laat je solidariteit zien, steun de vrijheid van expressie en seksuele voorkeur, en hang zo'n prachtig regenboogdoek uit je raam!

Alper & Ray

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.