achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Komen een moslim en een atheist in een talkshow...

Kijk, Leo Lucassen, Maurits Berger, Janny al-Hollandi, Dr. Kromzwaard, Joop-redactie, NPO, PvdA, D66, GroenLinks en al die andere Het Heeft Niks Met Islam Te Maken / Islam is Vrede / Het Is De Schuld Van Het Westen-boelsjitters. Een atheïst (Sam Harris) en een moslim (Maajid Nawaz) praten op de Australische televisie over Waarover Men Niet Spreekt. De heerschappen hebben hun respectievelijke ongeloof & geloof opzij gezet om samen een boek te schrijven: Islam and the Future of Tolerance: A Dialogue (koop dat boek). Deze heren willen islam niet uitbannen. Willen niet tornen aan de vrijheid van godsdienst. Willen geen enkele moslim bekeren tot het atheïsme. Wat ze wél willen, is een maatschappelijke beweging waarin 1.6 miljard moslims erop worden aangesproken dat je een geloof kan belijden zónder hoofden af te hakken, cartoonisten te vermoorden of openlijke jodenhaat te etaleren. Gewoon een kwestie van een scheutje democratie er overheen, een beetje rationalisme er doorheen roeren en dan in een grote stoofpot van onderbouwde redelijkheid alle middeleeuwse achterlijkheid er uit laten stomen. Want islam gaat niet weg. Niet als je het aanvalt. Ook niet als je het doodzwijgt. Beter snijden we het onderwerp eindelijk eens écht aan. Wanneer krijgen deze twee uiterst redelijke, welbespraakte en intelligente heren een uurtje de tafel bij Jeroen Pauw?
September 17, 2015. Panelists Sam Harris, Co-founder and Chief Executive of Project Reason and Maajid Nawaz Founding Chairman of Quilliam, joined moderator Juliette Kayyem, Lecturer in Public Policy at the Harvard Kennedy School, for a panel discussion to reflect on the future of Islam and tolerance regarding it. The panelists discussed many topics regarding Islam in modern society, such as Islam's place in modern culture, the events leading up to the modern public perception of Islam, and Islamic extremism. These topics were put forth with the final goal of collaborating to ensure a stable future of tolerance in the world.
Lecture by Maajid Nawaz in English. Wat het Midden-Oosten op dit moment nodig heeft, is een seculiere kracht die een seculiere droom koestert. Nu is de enige ‘droom’ het kalifaat. Maar die mag niet zonder concurrentie blijven, dat is de kern van de Socrateslezing door Maajid Nawaz. Nawaz analyseert de aantrekkingskracht van islamisten en geeft handvatten om het te bestrijden. Lezing afgelopen april gehouden in de Rode Hoed, Amsterdam, op uitnodiging van het Humanistisch Verbond van Boris van der Ham.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.