achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. 'Luchtruim Oekraine had dicht moeten zijn'

[EDIT 14u10: Persco voorbij. Integraal terugkijken hierboven] En dan nu, voor de verzamelde wereldpers die geen vragen mag stellen: de presentatie van het OVV/VVD MH17 onderzoeksrapport. De staatsfolder ligt al op straat, de keiharde emotie van deze dag zit in dit trieste verhaal, onze analyse is vanmorgen al opgeschreven en voor live updates & bevindingen kunt u terecht bij een van de weinige betrouwbaar-kritische media op dit dossier, RTL Nieuws, van wie ook de livestream hierboven is. Twee belangrijke bevindingen die inmiddels bekend zijn (naast het feit dat het toestel is neergehaald met een BUK-raket): 1. De passagiers hebben - in tegenstelling tot wat Timmerfrans beweerde bij Pauw - 'waarschijnlijk niet geleden'. En 2. Oekraïne had het luchtruim moeten sluiten.
Persbreidel: Strakke persco of niet, het feit dat de pers geen vragen mag stellen en alle betrokken ambtenaren hun bek moeten houden, wekt weinig vertrouwen. museumstukmetkreukels.png Foto boven: Decorum, mensen, decorum. Een kreukelig museumstuk ter illustratie van gekreukte verantwoordelijkheid. Zie ook onze GigaPica. Video onder: animatievideo met uitleg over hoe en waar de BUK zijn vernietigende werk deed. (Video hele persco volgt)
Rapporten: Via Politie.nl en het hele ding op ONDERZOEKSRAAD.NL.
Timelapse: Van de de reconstructie van de brokstukken.
MinPres Rutte: Zijn reactie is zoals gebruikelijk oppervlakkig en diplomatiek. Hij wil nog steeds niet zeggen dat de aanslag op MH17 een aanslag was, en hij wil ook niet speculeren over de rol van Rusland. Betekent dat dat Oekraïne ook nog een potentiële verdachte is in het onderzoek naar de schuldvraag? #dtv #MH17
Reactie Bontes: Vooralsnog het enige Kamerlid dat deze terechte kritische vraag opwerpt:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.