achtergrond

Geenstijl

Volkertfoto. Iedereen wist het wel niet wel niet wel

De clusterfuck rond de Volkerfoto wordt met de minuut chaotischer. Er zijn foto's van Volkert gemaakt. Volkert vertelde zelf dat het een afgesproken mediamomentje was. De geheime beelden van die bekentenis zijn door Brandpunt/Reporter uitgezonden. Het OM weigerde vóór de uitzending te reageren op de beelden, maar verklaarde vanmorgen dat ze op voorhand WEL op de hoogte waren van de foto's en dat het daarmee GEEN overtreding van de voorwaardelijke voorwaarden is. Maar de Reclassering heeft op haar beurt tegenover het KRO-programma WEL verklaard dat het om een overtreding van de voorwaardelijke vrijlatingsvoorwaarden gaat. Volgens Brandpunt/Reporter is de Reclassering namelijk NIET om toestemming gevraagd voor de foto's: "Reclassering Nederland heeft bij herhaling laten weten dat hen niet om toestemming is gevraagd en het handelen van Van der Graaf m.b.t. de foto’s in de Telegraaf te beoordelen als een overtreding van zijn mediaverbod." Maar MinJus Ard van der Steur (wiens ministerie zelf NIET op de hoogte was van het fotomomentje) zegt net in het Vragenuurtje dat de Reclassering WEL op de hoogte was van het fotomomentje. Dus of de Reclassering liegt, of de schutterende Van der Steur verslikt zich weer eens. Maar iemand kent mensen die iemand kennen die iemand kent die overleden is aan het maken van de Volkertfoto's...
Update: De volledige vijftien minuten Volkert in het Vragenuur-video. Zwaarlijvige lichtgewicht Van der Steur krijgt er van alle kanten hard van langs, zelfs van zijn eigen VVD.
OMFG: De reclassering die het wist volgens Steur maar die het volgens zichzelf niet wist, wist het inderdaad toch volgens Steur, die zegt dat het geen misverstand was toen hij zei dat de reclassering het toch wist. Man man man. Quote Reclassering: “We wisten het wel. Ik ben er nog eens in gedoken en nu blijkt dat we de dag voor de publicatie van de foto’s door het Openbaar Ministerie op de hoogte waren gebracht.” Prutsers, allemaal.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.