achtergrond

Geenstijl

Profiel: Veroordeelde linksextremist Said Roustayar

gekkejongedielenin.jpgDe 22-jarige Said Roustayar uit Bunnik is gisteren veroordeeld tot vier maanden cel plus twee maanden voorwaardelijk en hij heeft een gebiedsverbod voor de Schilderswijk. Daar had hij begin juli tijdens de Ramadanrellen stenen gegooid naar de politie en een bouwkeet in een vuur geduwd. Dat stenen gooien was 'uit zelfverdediging', durfde hij als verweer nog in te brengen, maar het mocht niet baten: hij kreeg de zwaarste straf van alle rellers in de Schilderswijk. "Mede door zijn acties escaleerden de rellen die nacht en droegen zo bij aan grote gevoelens van onveiligheid in de wijk", zo oordeelde de Haagse rechtbank. Maar wie IS Said Roustayar nou eigenlijk? Wellicht had u bovenstaande pica al herkend. Die komt uit een topic waarin GeenStijl opriep om mee te zoeken naar dit AFA-mannetje, omdat hij aanzette tot geweld tegen de pers en voor het in het vuur duwen van de genoemde bouwkeet. We weten al een tijdje dat de gezochte jongen op de foto Said was, maar hielden dat even voor ons tot de veroordeling. Ondertussen leerden we steeds meer over Said. Zo is hij geen AFA-hooligan, maar lid van de nauwelijks minder enge Internationale Socialisten, waar hij zich uitspreekt namens Young & United, een soort militante tak van de vakbondsbeweging die de FNV en de Jonge Socialisten van de PvdA als partners opvoert, maar vooral nauwe banden met de Internationale Socialisten onderhoudt. In april bezetten zij een McDonald's in Amsterdam. Naast deze activiteiten is hij een vriend van de boosaardige broertjes Al-Jaberi, met wie hij gezien en gefotografeerd werd op Gazademo's. Abulkasim Al-Jaberi kwam afgelopen woensdag bij het Paleis van Justitie boze woorden spreken terwijl de plusminus vijftig demonstranten spreekkoren schreeuwden voor de vrijlating van Said en - lol - boos naar de politie keken (mirror). Said kwam overigens niet opdagen bij de zitting van woensdag. Die stond nog onder de douche, volgens het OM, en had kennelijk de Facebookpagina die in zijn naam was opgericht niet gezien. Lullig voor z'n kameraden.
saidcollage.jpg Blogger Keesje Maduraatje ploos Kameraad Roustayar en zijn banden met de kolderieke karavaan van linksactivistische "antiracisten" al eerder uit. Zijn familie komt uit Afghanistan maar is uitstekend geïntegreerd: vader is technisch tekenaar, moeder psychologe. Said is of was zelf student geschiedenis en de vele activistische pagina's die hij via zijn Facebookpagina heeft geliked, vertellen veel over zijn communistisch-activistische sociale en politieke voorkeuren. Zijn zus Nila leidde de oproepen om te komen demonstreren voor zijn vrijlating. AFA Den Haag was ook van de partij. Bij de zitting op vrijdag stonden zus & zo er ook weer: Luie linksextremist Met deze kennis is een beeld te schetsen van Said als rechtsstaat hatende, Hamas minnende linksextremist. Aan zijn FNV-activiteiten en de vele lachende foto's die van hem te vinden zijn te zien is Said ogenschijnlijk geen kwaadaardige, maar toch toont hij zich makkelijk op te jutten tot het in open vuren duwen van bouwketen en het gooien van stenen naar de politie. Bovendien is hij in staat om anderen aan te zetten tot geweldsdaden, ook tegen de pers. Over dat feit staat overigens niets te lezen in het oordeel van de rechtbank, dus daar komt wellicht nog een staartje aan. Voorts komt Said wat lui over, en een tikje hypocriet natuurlijk: hij gebruikt een iPhone vol Israëlische technologie, of althans zo doen de Apple-oordopjes die in een GSTV-filmpje uit zijn vervalste merkshirtje hangen vermoeden. Voor die demo tegen Wilders bij een moskee in Utrecht had hij zich overigens ook al verslapen, bekent hij op camera tegen VanLeeuwen:
"Politieke gevangene" Zijn kameraden omschrijven Said als "politieke gevangene" maar dat is natuurlijk grote kolder. Hij is niet meer dan een agressieve activist met een breed netwerk en vele foute vriendjes, die allemaal lijden aan dezelfde tragiek die marginale clubjes schreeuwerige extreemlinkse staatshaters. Namelijk dat ze in een vrij land leven waar de sterke arm een zachte hand heeft die de straffen karig uitdeelt, waardoor ze blijven zitten met veel woeste wrok en rancune, maar slechts kleine, smalle doelwitten om op te richten. Zo kan een opruiende reltokkie als Said ineens gepromoveerd worden tot "politieke gevangene". Het klinkt stoer en dapper voor de Internationale Socialisten en hun entourage, maar voor de nuchtere buitenstaander ziet het er vooral koddig en kleinzielig uit. Met dank aan Carel Brendel, Keesje Maduraatje en enkele anonieme bronnen. freedomfordsaid.jpg Nogal brede en vage claims op een poster voor "politieke gevangene" Said.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.