achtergrond

Geenstijl

NEKKLEMFILMPJE! 'Hevige politiegeweld' 020-West

Nekklemfilmpjes zijn de kopschopvideo's van 2015. In dit nieuwe genre zijn het niet opgefokte groepjes banaalpubers die met een losse linker- danwel rechtervoet inschoppen op een (1) weerloos slachtoffer. Ditmaal gaat het om agenten die alleen of met z'n tweeën proberen om een verdachte aan te houden, niet zelden onder 'toeziend oog' van groeiende groepen bemoeizuchtige omstanders. Zo ook hier. Op dit specifieke incident kunnen we niet gelijk een datum prikken, maar de locatie was snel gevonden: Jan Pieter Heijestraat te Amsterdam-West (streetview). We zien een hevige en langdurige worsteling van twee agenten met een verdachte. Die weigert zich gewonnen te geven en verzet zich met alle macht tegen aanhouding, hetgeen resulteert in een nekklem. Door de bemoeienis van een omstander duurt het proces allemaal nog langer dan gewenst. Zelfs handboeien weerhouden de man met de afgezakte broek niet van opdringerig gedrag. Omstanders beginnen zich vervolgens ook steeds meer te roeren, in diverse talen. Het duurt lang voordat er assistentie arriveert...
Ophef Richtlijn: Mochten de gebruikelijke verdachten na het zien van deze video "POLITIEGEWELD!" en/of "RACISME!" willen schreeuwen, dan willen we er nog wel even fijntjes op wijzen dat één van de twee agenten duidelijk van Noord-Afrikaanse signatuur is en dat aanstormende assistentie van de donkere persuasie is, en een vrouw bovendien. Neem die informatie even mee voordat u zichzelf weer volstrekt belachelijk maakt met loze kretologie tegen een paar politieagenten die een heikele situatie onder controle proberen te krijgen.
UPDATE 13u15 met politieverklaring: AD.nl heeft met de politie gebeld: Navraag bij de politie leert dat de aanhouding in juni plaatsvond nadat er een melding over huiselijk geweld binnen was gekomen. Toen agenten met zwaailicht en sirene op de melding afgingen, hinderde een bestelbus de agenten op de J.P. Heijestraat en sneed de politiewagen af. "Na een korte stop door de politie en zeer recalcitrant gedrag van de bestuurder wilden de politiemensen door naar de spoedmelding. De bestuurder ging bewust met zijn hoofd in de politieauto hangen zodat de politiemensen niet konden gaan rijden. Op grond van dit gedrag en handeling is de politie overgegaan tot de aanhouding van deze bestuurder. De bijrijder bemoeide zich direct met de aanhouding. Hij greep op een gegeven moment één van de politieagenten bij de keel, waarna een worsteling ontstond om deze man onder controle te krijgen", aldus de verklaring van de politie. Er is pepperspray gebruikt bij de aanhouding maar toch bleef de bijrijder zich verzetten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.