achtergrond

Geenstijl

Oxi: Verse Griekse MinFin negeert @J_Dijsselbloem

Om 13 uur kwam de Eurogroep bij elkaar. Een zaaltje vol muisgrijze MinFins (nu nog) onder leiding van EuroGruppenFührer Dijsselbloem. De nieuwe Griekse MinFin Euclid Tsakalotos was er voor het eerst bij. (De man zonder stropdas in de video hierboven.) Tsakalotos weet kennelijk niet wie Dijsselbloem is, of hij is nog gehaaider dan zijn voorganger Varoufakis. Want in het passeren loopt hij ruggelings langs De Dijs en negeert hij hem net zo lang tot die dan maar zélf z'n handje uitsteekt om zich voor te stellen. Nieuwe bezuinigingsplannen had Takslaatlos trouwens sowieso niet bij zich. Wat weer supergrappig is, want Juncker zei vanmorgen dat de bal bij de Grieken ligt, en de Grieken schuiven gewoon schouderophalend zonder voorstellen aan. Gevolg: de zinloze Eurogroepmeeting is alweer afgelopen. Zonder resultaat. Vanavond is er nog een Eurotop met de regeringsleiders en die is dus bij voorbaat óók al zinloos. En dat terwijl Dieselboom voor de meeting nog zei dat er 'geen uitkomst mocht zijn die de geloofwaardigheid van de eurozone aantast'. Dat station is al een paar oxi's gepasseerd, Jeroenepoen.
Eurotop: Om 18u30 begint de Eurotop. Rutte zei bij aankomst dat ie 'somber' is (BREEK!). Hij moest ook van Merkel zeggen dat 'een Grexit in Athene beslist wordt, niet in Brussel', maar dat is slechts een frame dat de EU graag intact wil houden dus dat is volstrekt ongeloofwaardig.
Dijssel Doorstep: Dijsselbloem: "Het is allemaal dringend. Superdringend. De tijd dringt. De klok tikt. Tik-tak." Gaap. Dorpsgek Verhofstadt schreeuwt tegen Tsipras op Twitter: Tsipras' Tactiek: LOL. Zie tweet hieronder. Het lijkt er op dat de Grieken de EU net zo lang fokken tot Brussel ontploft en Griekenland uit de euro trappen. En dan kan Tsipras met schone handen aan zijn volk vertellen dat hij hun Oxi tot de laatste snik verdedigd heeft, maar dat Brussel niet wilde luisteren. Lolduiding: Griekse mevrouw vertelt: 'Voor de euro konden we chips kanen en aan onze poes krabben, maar toen kwam Brussel ons bankstel stelen'. Fragment uit trailer van een Syriza-docu.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.