achtergrond

Geenstijl

GSTV. Macho's PvdA/VVD in minderheid en in paniek

De Eerste Kamer is vandaag herkozen. De twee grootste verliezers PvdA (-6) en VVD (-3) hebben samen nog maar 21 zetels over. Dat is 17 (!) te weinig voor een meerderheid. Zelfs met de Crematoriumcoalitie D66/CU/SGP (samen 15 zetels) er bij redden ze het niet. Dinges van de Staatsomroep stond er bij en ging er moeilijk van kijken. Want een kabinet in het nauw maakt stomme sprongen. Rutte & Zijlstra dumpten hun eigen verlies meteen in de schoot van de oppositie, "die in moeilijke tijden verantwoordelijkheid moeten nemen". Didi Samsom legde de schuld bij de kiezer, want die "heeft het landschap versplinterd". Welja. En na het malle kiesdrempelegoïsme waar de VVD vanmorgen mee kwam, wil Plasterk nu ook al het vetorecht van de Senaat afpakken. Tel daar ook nog de volstrekt "onnavolgbare" smoesjes over de 133 miljoen spooknaheffing bij op (zie ook de updates in dit topic), alsook het feit dat Plasterk maar 24 kilo kan bankdrukken (per arm) en dat Teeven thuis niks te vertellen heeft. En je weet dat we te maken hebben met een stelletje machteloze macho's die enkel nog aan het pluche plakken om te dienen als buklaven van een Brussels Rijk, dat behalve anderhalf miljard euro aan naheffing ook nog een dobbernegerquotum aan Nederland gaat opleggen. Gewoon. Omdat Rutte 2 nauwelijks nog bestaat en Nederland als autonoom bestuurd land al helemaal niet meer.
Naheffingsdebat: Dinerpauze voorbij, debat gaat verder met MinPres Rutte die uit mag leggen waar die 133 miljoen spooknaheffing nou echt vandaan komt, en waar hij de extra vluchtelingen denkt te gaan laten. LIVE op MINDERHEIDSMACHO24.
Naheffingskwartet 21u35: Rutte komt met een vierde verklaring voor de 133 mio naheffing. Recap: Die naheffing was volgens de originele verklaring van de MinFin een naheffing, volgens het eerste persbericht na de ophef van vanmorgen ineens nog slechts een 'aanvullende begroting', in de Kamerbrief die volgde op de debunk van dat persbericht werd het toch weer een 'gedeeltelijke naheffing' genoemd, maar vanavond in het debat is het volgens Rutte ineens 'geen naheffing', die bovendien 'niets met die verdomde naheffing van 642 miljoen te maken heeft'. Je kan dus zo'n naheffing eindeloos anders verherbenoemen, net zo lang tot de oppositie murw is en zwijgt over de naheffing. Want sja, die 133 miljoen is toch al overgeboekt, tegelijk met die andere 642 miljoen (die eigenlijk 1,1 miljard was omdat we eerst vooruit moeten betalen om daarna hopelijk nog een deel terug te kunnen krijgen. Hallo, bent u daar nog?)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.