achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nieuwsuur duwt Kamervoorzitter Van Miltenburg om

Dominique Broekpak had zojuist in Nieuwsuur haar dikste scoop allertijden. In haar enthousiasme knalde ze d'r vlak voor uitzending al een tweet vol tikfouten uit over de "belastende informatie" die ze over Anouchka 'ik heb niet gelekt' van Miltenburg had, en ze was on air zó stellig in haar beschuldigingen over de Kamervoorzitter, dat ze nog net niet zelf het ontslag van de VVD'er indiende. Maar dat komt morgen wel, als we bovenstaande verklaring (op basis van anonieme bronnen) moeten geloven. "Iedereen trekt z'n handen van Van Miltenburg af", zegt Do van der Heyde. Alhier denken we nog steeds dat Ton Elias de hele ellende voor Van Miltenburg heeft opgezet. Maar hoe dan ook: Anouchka is toast. Morgenochtend is de Telegraaf weer aan de beurt met nieuwe roddels, daarna vergadert het Presidium - mogelijk voor de laatste keer met Anoes, die haar voorzitterschap aan MinPres Mark te danken had.
Rijksrecherche: Hoewel Voortman al onschuldig is verklaard, wordt de openbaarmaking van het Rijksrecherche-onderzoek geweigerd door Henk Korvinus (die ja), die tegenwoordig raadadviseur van Rutte is.
ANP: Het was al enorm ingewikkeld allemaal, maar ANP maakt het nog raadselachtiger: "Van Miltenburg ontkende eerder vandaag dat ze niet heeft gelekt.” Ehm. iemand?
DUISTERE KRACHTEN! Miltenburg ontkent lekken naar de media, maar ontkent NIET dat er andere mensen (uit het Presidium?) op de hoogte waren van de situatie, die dus het lek naar de media geweest kunnen zijn. Komen we tóch weer bij Ton E. uit.
Presidium: Paul Jansen (Telegraaf) schreef in juni - ten tijde van de Van Woerkom/Voortman-crisis - dat het Presidium wel degelijk bij elkaar is geweest op woensdag 25 juni, om te spreken over de kwestie. Een dag later wist de Telegraaf op basis van een anonieme bron te melden dat Voortman onder onderzoek stond van de Rijksrecherche. Wederom een aanwijzing richting Elias. (En de notulen van het Presidium bevestigen het verhaal van Paul Jansen.)
Landsadvocaat: LOL, alsof het allemaal nog niet Amerikaanse televisiesoap genoeg was...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.