achtergrond

Geenstijl

Nederlandse Apache crasht in Mali - 2 doden

Volgens Persbureau Reuters is een Nederlandse Apache gevechtsheli gecrashed bij Gao, in het oosten van Mali waar de Nederlandse militairen zijn gelegerd. AFP voegt daar aan toe dat er twee doden zijn gevallen. Nederland heeft 4 Apaches, 3 Chinook transportheli's en 450 man troepen in Mali voor de Koendersmissie VN vredesmissie MINUSMA, tegen islamitische hakbars die Parijs-Dakar naar Zuid-Amerika verjaagd hebben, of iets dergelijks. Bovenstaande tweet, van een paar uur geleden, laat mogelijk de liftoff van de gecrashte heli zien. Journo Kees Broere is in Mali.
Defensie: Vooralsnog geen nieuws op @Defensie of @UN_MINUSMA (ohnee die doen alleen goed nieuws en dierenplaatjes), of een reactie bij @JeanineHennis.
Bevestiging: Missie in Mali bevestigt crash + slachtoffers tegenover RTL. Defensie zegt nog niets.
Mankement: Reuters meldt een technische oorzaak/ongeluk als reden voor de crash. De doden zijn de beide bemanningsleden.
ANP: Om 20:00 uur komt het MinDef met een persverklaring. (Toch benieuwd of ze dan ook meteen wat zeggen over die tien leeggestolen Afghaanse containers met stenen die op Volkel geland zijn.)
PERSCO: CDS Middendorp live om 20:00 uur. Per twitter is @FonsLambie (RTL) present.
PERSCO: 14u NLse tijd Apache-helikopter neergestort tijdens schietoefeningen op 47 km van Kamp Castor. Het lijkt een ongeval, maar dat is nog niet officieel. Twee doden, van 301e Squadron in Gilze-Rijen: Kapitein René Zeetsen (30) en luitenant Ernst Mollinger (26). RIP. [Video persco.]

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.