achtergrond

Geenstijl

Late Night Wargasm: vliegtuigjes

Lockheed_Martin_F-22A_Raptor_JSOH-1.jpg Oorlog is kinetische diplomatie. Dus wat zijn de nieuwtjes rondom 's werelds gevleugelde diplomaten? De ons aller bekende Lockheed-Martin F-22 Raptor van de Yanks trapte onlangs het eigen maagdenvlies kapot door voor het eerst een IS gronddoel te verneuken in Syrië. Klinkt leuk, maar een hoop Redblooded Americans vonden dit een onwaardige ontmaagding aangezien het toestel is gebouwd voor air-to-air suprematie. Het toestel is "super-behendig" door thrust vectoring techniek; een techniek die ook al op het eerdere-generatie Russische toestel Sukhoi SU-30 is toegepast. Ohja, en iets met stealth. Lees hier een verslagje van hoe een F-22 piloot twee Iraanse F-4 Phantom piloten trolt door ongemerkt onder ze te vliegen. f22gs.jpg Onderstaand wat HD topzwarefallusbeelden.
De (Y)F-22 won het in de prototype fase in 1990 van de YF-23 van de Northrop/McDonnell (docu). YF-23.jpg De grootte van de F-22 vloot wordt op 184 operationele toestellen geschat, oorspronkelijk wilde de VS er 700. Wellicht dat er zich binnenkort twee waardige opponenten aandienen. Rusland bevindt zich in een gevorderd stadium van de ontwikkeling van hun Sukhoi T-50 Stealth Fighter (filmpje). T-50.jpgRussen zijn Russen en blazen hoog van de toren over hun vogel, maar India, een van de aanstaande afnemers, vinden hem vooral kut. En mensen uit India liegen niet want spiritueel. In China wonen Chinezen en zoals het Chinezen betaamt werken zij aan een cntrl-c versie van de F-22: de Chengdu J-20 (clandestiene beelden van testvlucht). J-20.jpg De data die gespleetoogde steeldieven van de VS ontvreemdden hebben sterk bijgedragen aan het (her)ontwerp van de kist. Iran, JSF's, dikke A-10 Warthog II's en kekke jet-drones na de breek.
Qaher-313) te hebben, maar die is van papier-maché en dat weet iedereen. De enige in-air foto is gesoept. Qaher-313.jpgEn hoe zit het met de F-35 JSF's? F35.jpg Haar maagdenvlies is thans intact, maar de vliegdekship-versies hebben hun eerste zeelandingen met succes doorstaan. Een belangrijke salespitch van Lockheed-Martin, dat beide toestellen ontwikkelde, was dat de F-35 het allerbeste tot zijn recht kwam in combinatie met de F-22. F22F35.jpg Een jammerheid van het verschijnen van de JSF is dat de VS hun A-10 Warthog-II vloot voor de JSF zal verruilen. De A-10 staat bekend als het mooiste lelijke vliegtuig dat er is, en is geliefd door velen. Oorspronkelijk werd het toestel ontworpen om Sovjet-tanks uit elkaar te trekken. a10gs.jpg A10.jpg Het vliegtuig is in feite om zijn GAU-8 Avenger Gatling gun heen gebouwd. Deze unit schiet 4.8-duizend democratieën per minuut. Die 30mm democratieën zijn retarded groot. Gun.jpg Velen, met name grondsoldaten, zetten zich in ter behoud van de A-10 vloot. Voordat de A-10 de schoen krijgt mag hij zich nog even uitleven tegen IS, aangezien hij sinds kort ook in die strijd wordt ingezet. Onderstaand een compilatie van A-10 strafing runs; let vooral even op die twee kenmerkende geluidjes.
Drones Er is ook enige vooruitgang op de drone-markt. Vergeet de Predators, Reapers en Global Hawks. De Amerikaanse XB-47 stealth-drone landt inmiddels succesvol op vliegdekschepen (filmpje) XB-47.jpg De Redcoats kunnen hierin natuurlijk niet achterblijven. Zij werken dan ook moeilijk hard aan hun Taranis drone, ontwikkeld door BEA Systems. Taranis.jpgDeze heeft onlangs een belangrijke serie testen doorstaan en is in tegenstelling tot de Yankee versie supersonisch (kek promo filmpje van BEA systems). Beide drones zullen uitsluitend worden gebruikt om voedselpakketten boven een Ebola-landen te droppen. De Russen hebben ook een aantal drone-projecten lopen maar die kunnen niet tippen aan die van de VS en UK. Hetzelfde geldt voor China, dat zich meer concentreert op het neerhalen van drones, uiteraard via de ctrl-c optie. Een andere opvallende ontwikkeling is dat Hezbollah voor het eerst succesvol drone-strikes heeft uitgevoerd tegen Soennitische whatevers. Vliegdekschepen zijn de machtigste conventionele wapens van deze tijd. De VS heeft er tien actief en twee in aanbouw. China en Rusland hebben er beide 1. Zie hier voor overige landen. Maar goed, wie zijn de goeiste? Dat wordt niet op het slagveld bepaald maar in de comments onder Youtube-straaljagerfilmpjes. Suggesties voor de volgende Wargasm?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.