achtergrond

Geenstijl

ZelfmoordDocu: Vice News embedded bij ISIS

Op dit moment wordt volgens het internet ISIS vanuit de lucht gebombardeerd door straaljagers, mogelijk F16's. Niemand weet precies wie de bommen op het Kalifaat dropt, maar het zou zomaar een combinatie van de Turkse luchtmacht en US Air Force kunnen zijn. Obama dreigde eerder vandaag al met het tot zand reduceren van Allah's Alfamannetjes, nadat ze vandaag de grootste dam van Irak in handen kregen. Turkije wordt op haar beurt aan de grenzen overspoeld door voor ISIS vluchtende Koerden. Gezien hun historische verhoudingen met dat volk, houden ze liever de deur dicht en misschien doen ze dat door op dit moment de bomluiken open te zetten. Maar het kan ook evengoed de Iraakse luchtmacht zijn die met Team USA samenwerkt. Hell, misschien is het Allah zelf wel die met een paar welgemikte 500-ponders zijn goeie naam probeert te redden uit handen van FC Kalifaat. Terwijl we wachten tot het woestijnzand neder daalt na de bombardementen op de ISIS-posities in Noord-Irak, kunt u hierboven kijken naar 9 minuten embedded bazenmateriaal van Vice. Geen journalist met gezond verstand waagde zich in de buurt van de koppensnellende kalifaatbouwers. Vice deed het wel, in een soort embedded zelfmoordmissie in Raqqa, Syrië, waar ze op pad gingen met een persvoorlichter (!) van ISIS tijdens de strijd tegen het 17e leger van Assad. Hierboven staat deel 1 van 5, nog geen uur oud. Kijken op eigen risico.
Update: Het bommengooien gebeurt NIET door Turkije, aldus Turkije.
Update: Het zijn wél de Amerikanen, rapporteert New York Times op basis van 'Kurdish officials'.
DENIAL! Pentagon ONTKENT bombardementen in Irak. Wie zijn het dan wel? Opties: Iraakse luchtmacht, misschien Assad, zelfs Frankrijk zou kunnen. Of helemaal niemand en alles is een hoax. In dat geval wachten we rustig op deel 2 t/m 5 van de Vice-docu, en het spoedberaad van de VN V-raad dat donderdag plaats heeft.
Airdrops Wel min of meer bevestigd: eenmalige airdrop van hulpgoederen in Irak door de VS.
Het was Irak: Amerikanen gaan idd airdrops doen (CNN), en Irak heeft zelf ISIS gebombardeerd, aldus Irak tegen wederom CNN:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.