achtergrond

Geenstijl

LIVE! Fopstemming over fopfunctie na fophef

En dan gaan we nu naar het enige kieslokaal in Nederland dat vandaag geopend is, om te stemmen (met stembriefjes!) over de enige kandidaat voor de functie van Nationale Ombudsman. Op de lijst genomineerden staat 1 naam: die van ANWB-praeses Guido van Woerkom. Die kan dus, ondanks de extra fractievergadering die de PvdA nog snel heeft gehouden, niet verliezen. Het netto resultaat van alle fophef: enorme imagoschade voor het toch al wankele instituut der Tweede Kamer. Kunnen ze weer trots op zijn. En Van Woerkom zelf? Die wacht de uitslag af voor hij beslist of hij het wel of niet gaat doen. Want je kan je afvragen: Ombudsman is weliswaar een fopfunctie, maar met hoeveel dolken in je rug van bekrompen representanten van kleinburgerlijk links kan een mens nog functioneren?
WIN: Van Woerkom benoemd tot Nationale Ombudsman met 91 stemmen. Totalen: 144 aanwezigen, 102 stemmen. 91 voor Van Woerkom, 9 voor Brenninkmeijer, 1 voor Pauka (?) en 1 voor Azough (lol). Trolojolo.
Verklaring: Van de Nieuwe Ombudsman.
Bizar interview: RTL wil ff laten weten dat het deugt met een letterlijk tranentrekkend interviewtje voor de KruisverhoorCam. Jup, dat is de zachtaardige man die door Von Jolo wordt geframed als een rechtse machtswellusteling...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.