Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Didi Samsom zwijgt over cash afgerekend huis

sintsamsom.jpgEen ding moet je die malle Erik de Vlieger nageven. Hij geeft niet op. Al tot 1, 2, 3 [...] 15, 16, 17 x toe probeert hij op twitter bij de fractieleider der PvdA het eerlijke verhaal los te peuteren over de aankoop van een huis ter waarde van 335.000 euro, zonder hypotheek. Met cash geld dus. Handje contantje. Boterrrr bij de vis. De PvdA-leider kocht dit huis in Leiden na de break-up met moeder de vrouw (campagnespotje) en de vermeende relationele doorstart met rechterhand Blonde Saar. Socialisten die een huis afrekenen met een bundeltje biljetten uit de binnenzak, daar zit natuurlijk een luchtje aan. De Vliegert heeft een punt. vliegertweet534.jpgGoed, oké. Het kan uiteraard zijn dat de PvdA-voorman de postcodeloterij heeft gewonnen. Maar zeg dat dan gewoon. Als er iemand is die cijfertjes paraat heeft dan is het rekenwonder Didi wel. Maar nu is de rode ingenieur opeens oostindisch doof voor financieelvragen over zijn nieuwe crib. Is er dan iets meer aan de hand? Heeft Samsom een tiet geld gekregen van Essent door die lobbyzombie Ten Haak in zijn lijfwacht op te nemen? Een rijke VVD-er die wat doorschuift omdat-ie doodsbang is dat de coalitie klapt? Douceurtje van de koning van Marokko, met het vriendelijke verzoek of Abou Didi Al-Shamsom dat "etnische monopolie" voortaan wil weglaten. Of toch gewoon een ordinaire koffer met Amerikaanse JSF-dollars? Zeg het, Samsom. Zwijgen is een vlieger die niet meer opgaat. Paddum. Tish.

Reaguursels

Inloggen

Ik zag Samson enige Jaren geleden regelmatig in de supermarkt in Leiden.Hij deed toen alles met de fiets, ik weet niet of hij dat nu nog steed doet....
Hij had toen geed dikke vette wagen onder z n kont ,ging met de fiets en de trein naar z n werk. Dit spaart heel veel geld uit . Verder zag ik hem in de winkel vegetarische dingen kopen, hij eet blijkbaar geen vlees, spaart aardig wat geld uit. Tegenwoordig draagt hij wel pakken, maar vroeger deed hij dat niet, had hij hele gewone kleren aan.Als je jaren het geen prioriteit geeft om in dure pakken te lopen, spaar je veel geld mee uit.Ergo: Diederik heeft een spaarpotje kunnen aanleggen. Duidelijk hoe.

conny suijker4953 | 13-05-14 | 23:17

Bezorgde_Burger | 11-05-14 | 11:58
Inderdaad niemand is te vertrouwen ook ik niet als de omstandigheden maar groot genoeg zijn , iedereen heeft een duistere kant die kan worden aangeboord door omstandigheden dit zit ingebakken in de mensheid . Neem b.v. de juweliersvrouw die 2 mannen overhoop schiet ,9hoe terecht misschien ook ) dit had zij nooit van te voren kunnen bedenken dat ze dat ooit zou kunnen.
Nu de politiek die van alles belooft voor verkiezingen en dan moet gaan onderhandelen en dan zelfs hun grootste item gewoon inleveren om op het pluche te omen/blijven kijk nu naar de peilingen van vandaag daar krijgt de PVDA toch weer een fikse tik door hun liegen en bedriegen.
Ik mag stemmen vanaf 1968 en ben altijd geweest behalve de laatste gemeentelijke verkiezingen omdat ik niet meer weet wie ik nog kan vertrouwen , dan zegt men stem plaatselijk , wel hier is de oprichter van de plaatselijke partij achterbaks op een onverkiesbare plaats gezet , nou vraag ik u wat moet ik nu als er zoveel word aan gerommeld.

wolkjewit | 11-05-14 | 12:22

@wolkjewit | 10-05-14 | 13:49

"Op die tour , oké . Maar het gaat hier niet over Geert en ook Geert is niet open/eerlijk of wel ? Ik denk van niet alhoewel ik veel van zijn ideeën ondersteun."

In bovenstaande laat U ruimte voor discussie door een vraag te stellen.

Ik reageerde op Uw tegel:


"Dat kan ook niet eerlijk zijn want politiek is nooit eerlijk geen een partij , allemaal leugenaars."

Sterke tabak propt U dan in mijn pijp, kan dan niet ontspannen genieten. De nasmaak die blijft hangen is dat niemand, ook U niet betrouwbaar bent. De paradox is dat de ideeën die U ondersteunt gelogen zijn:

"... alhoewel ik veel van zijn ideeën ondersteun" te verbinden aan "... politiek is nooit eerlijk geen een partij , allemaal leugenaars"

In tijden van polarisatie, propaganda en strijd met de gevestigde macht en elite is oprecht en eerlijk zijn veel moeilijker dan menigeen ooit dacht. Democratie is een kneedbare abstractie, voor parasieten die afhankelijk zijn van een politiek gecontroleerd bestaan. Niemand kiest een politieke partij die een bedreiging is voor een door subsidies gefinancierd luxe bestaan. Juist daarom is het nodig, tijdig en eenduidig te kiezen, voor vrijheid of overgave aan een dictatoriale macht.

Bezorgde_Burger | 11-05-14 | 11:58

Tooibooi | 11-05-14 | 00:46
Wij moeten dus ook verantwoording afleggen alleen niet in het openbaar , sorry vergeten.

wolkjewit | 11-05-14 | 10:40

Tooibooi | 11-05-14 | 00:46
Ook ik moet verantwoording afleggen over mijn financiële handel en wandel op 1 april het verschil is dat ik niet in een openbare functie zit en al helemaal niet bij een partij die qua financiën het laatste jaar er niet zo best uitkomt met de diverse malversaties zie b.v. de Hr. Roest enz.
Dat de Nederlanders verder van de politiek komen te staan ligt toch echt bij de politiek die van alles zegt voor verkiezingen en daarna alles net zo makkelijk verkwanselt om maar op het pluche te komen/blijven .
Een voorman van een politieke partij die openheid bij ieder interview uit zijn mond trekt moet dat nu maar eens waar maken om alle verdachtmakingen te ontkrachten.
Politiek en verdacht geld is van alle tijden dus met de billen bloot.

wolkjewit | 11-05-14 | 10:37

En het arme PVV voetvolk denkt echt, dat miljonair Geert Wilders, geen centjes op een bankrekening heeft staan?! Die knakker heeft toch helemaal geen kosten. Alles wordt toch door 'de' hardwerkende sloebers betaald! Ik ben benieuwd hoeveel Inkomstenbelasting hij moet betalen. Hij en zijn vrouw hebben vast veel aftrekposten! Of heeft onze Geert geen Inkomsten? Laagopgeleiden kan je toch heel makkelijk voor de gek houden. Vooral dom blijven, dat vindt Geert Wilders prima!

h65485665 | 11-05-14 | 09:57

Het is precies andersom zoals het in Andersomland ook hoort: de publiekee figuren schijten het volk in de bek en komen zelfs met directe corruptie vrolijk weg OMDAT het publieke figuren zijn. Het gepeupel moet elke cent die hij zelfs maar in zn oude pyjamabroek vindt verantwoorden.
Rötte zal zn JSF deal waarschijnlijk in aandelen Lockheed hebben laten uitbetalen die als hij klaar is met zn roverij zal verzilveren. Laat Sampie maar zien waarom hij zo maar met 3,5 ton de makelaar kan binnenstappen. Met inrichtingskosten kom je op ruim 4 ton, om dit fluitend uit te geven EN om van zn ex aftekomen moet hij wel een miljoen onder zn kussen hebben liggen. Zou Roemert nu nog steeds zo idolaat van die rooie sociaal democraten (neofascisten) zijn?
Of politici verdienen te veel of ze laten zich betalen, Samsom zou makkelijk van mensenhandelaren een miljoen kunnen vragen voor al die Generaal Pardonnetjes in harde cash. In alle landen ter wereld heet dat corruptie alleen in dit "hoogopgeleide" debiele land niet. KAMERVRAGEN en snel...

G. Raayer | 11-05-14 | 01:51

@wolkjewit | 10-05-14 | 21:05

Samsom moet zijn financiële handel en wandel publiekelijk bekend maken OMDAT hij een publiek figuur is???!

Heb je zelf wel door wat een bezopen reactie/stelling dat is?

Omgekeerd evenredig stel je dan volgens dezelfde argumentatie dat bijvoorbeeld jij en ik nergens meer verantwoording over hoeven af te leggen omdat wij geen publieke personen zijn.

De facto schaf je (waarschijnlijk onbedoeld, maar ook ondoordacht) met die stelling de democratische rechtstaat af en pleit je voor de tirannie der democratie. De ironie is dat je daarmee de vertrouwenscrisis onder veel burgers tav. de politiek (de zgn. 'kloof' tussen burger en politiek), waar veel aan jou soortgelijke opmerkingen in de basis vandaan komen, alleen maar vergroot. Het is het soort van cirkelredeneringen die leiden tot de welbekende vicieuze cirkel.

Tooibooi | 11-05-14 | 00:46

@loze stijl | 11-05-14 | 00:22

... en 'misschien' heeft Samsom Fort Knox wel succesvol overvallen ...

Tooibooi | 11-05-14 | 00:26

Samsom heeft de afgelopen 11 jaar als kamerlid 1,1 miljoen euro netto verdiend. Daarvoor zal 'ie ongetwijfeld ook (redelijk) geld verdiend hebben in andere banen. Zelfs zonder legale fiscale trucjes en/of aandelen/beleggingsportefeuilles (wat ik in zijn geval, net als de meeste NL'ers die dat soort bedragen verdienen, zou doen) kun je dan nog steeds wel 335.000 euro kunnen ophoesten, dwz. als je in de tussentijd geen fratsen (Ferrari's kopen oid) hebt uitgehaald.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat:

1. Samsom wel echt heel oliedom zou zijn als dit geldbedrag op enigerlei wijze niet in de haak is en

2. De Vlieger simpelweg niets heeft, behalve een uit gebakken lucht bestaande suggestieve vraag/opmerking/aanklacht en zich daarbij schuldig maakt aan waar veel mensen zich schuldig aan maken, nml. een (suggestieve) mening (zijn eigen in dit geval) die bewust wordt voorgesteld als een feitelijke interpretatie.

Tooibooi | 11-05-14 | 00:23

Wellicht onder de gordel maar misschien heeft hij wel de maximale aan PGB geregeld en het merendeel daarvan NIET gebruikt voor de verzorging van zijn dochter...

Wat me veel duidelijker lijkt is dat hij zonder persoonlijke pijn heel erg voor afschaffing van de hypotheekrente was en is, alleen maar omdat hij er zelf toch geen last van zal hebben ( geen hypotheek=geen rente= geen nadelige gevolgen van geleidelijke afschaf van de aftrek dus.

We komen er wel....

loze stijl | 11-05-14 | 00:22

Het maakt niet uit hoe of waar hij het vandaan heeft maar hij is als publiekelijk figuur als voorman van een politieke partij verantwoording schuldig , simpel.
De Vlieger heeft gelijk daar komt natuurlijk wel blij dat deze zakenman door de overheid kapot is gemaakt en nu terug slaat.
Als de akte van zijn vorige huis boven tafel komt is er veel meer duidelijk en dat is zijn eigen credo ,openheid.

wolkjewit | 10-05-14 | 21:05

Misschien nog iets geerft..?

harstef | 10-05-14 | 20:52

Als je al 11 jaar een ton per jaar "verdient" ben je niet echt arm....

harstef | 10-05-14 | 20:49

-weggejorist-

DerHanzel | 10-05-14 | 19:55

-weggejorist-

DerHanzel | 10-05-14 | 19:54

@ josvanweperen | 10-05-14 | 18:45

Lijkt me sterk aangezien dat bedrijf Wolters-Samson heet met een "N" aan het eind i.p.v. een "M".

En die jongens van Echte Energie hebben ook publiekelijk verklaard (zie de post van Hemmenaar7 hierboven)dat Samsom daar alleen maar een paar maanden in loondienst is geweest en niks verdiende aan de verkoop:

www.stand.nl/stellingen/Politiek/Samso...

Het is sowieso hoog tijd dat eens heel goed uitgezocht wat er nu allemaal met die EUR 18 miljard Samsom-windmolengelden gebeurt, zeker als ik nu hierboven ook nog lees dat Ed Nijpels dat geld mag gaan beheren. De eerste honderden miljoenen zullen wel naar allerlei aan de PVDA en Greenpeace gelieerde consultants gaan die moeten gaan onderzoeken hoe dit belastinggeld het beste verkwist kan worden. Iedereen maakt zich in NL altijd druk over allerlei kleinigheden, maar zo'n enorm issue als dit daar hoor je bijna niks over. Is er uberhaupt een kamerdebat over geweest? Dat heb ik dan gemist.

Wat een totale waanzin dit, 18 mijard dat is meer dan het hele Defensiebudget en dat van Veiligheid en Justitie bij elkaar: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/overh...

En blijkbaar lopen de indirecte kosten nog veel verder op als ik die posts van Seven lees. En dat allemaal voor een paar procent van de energiebehoefte, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Dit wordt een financieel drama van ongekende proporties. Ook met de "kennis van nu" zie je dat dit fout gaat aflopen (haal deze post nog maar eens uit het Unesco archief in 2025 tijdens de parlementaire enquete naar het "Windmolen-fiasco").

Outsider-Inside | 10-05-14 | 19:12

Zo moeilijk is het niet:

- Hij is nazaat van uitgeverij Wolters-Samsom en heeft enkele miljoenen aan aandelen geerfd bij de overname.
- Zonder hypotheek betekent niet als cash, hij kan gewoon wat aandelen verkocht hebben.
- Op zich netjes zonder hypotheek want dan profiteert ie niet van de h-aftrek.

josvanweperen | 10-05-14 | 18:45

Geld van de JSF is het niet want dat miljoen heeft Rötte al in Amerika in een koffertje opgehaald onder het mom 'dienstreisje' en aansluitend doorging voor de gratis vakantie in Aruba door het "werkbezoek" te noemen samen met zn oogappeltje, de openlijk corrupte Schültz. Gezien de miljoenen aan cashgeld dat zich bij zich "politicus" noemende criminelen bevind hoeft daar dus niet aan getwijfeld te worden. Waar komt het anders vandaan? Waarom blèren zij allen anders zo hard "democratie" in koor?
Wie zagen wij opeens op EUSSR TODAY (nieuwsuur) in beeld verschijnen? ED NIJPELS!! Deze belastings multimiljonair ceremoniele baantjesmachine voor wie hele industrietakken en winkelstraten zijn opgeheven om het te kunnen betalen mag opeens de 18 miljard uitgaven aan windmolens gaan "coordineren". Daar zal ie ook wel wat miljoenen mee "verdienen" want hij kraamde de grootste onzin uit zoals altijd met grote pretogen. Sampie moet dus in de 'uitruil' formatie een miljoen of wat voor de windmolens hebben gekregen EN een vaste aanstelling voor na dit "kabinet". Anders hadden we Edje niet gezien....

G. Raayer | 10-05-14 | 18:37

Met boeven vang je boeven, he mijnheer de vlieger?

Gerrit gordijnstok | 10-05-14 | 17:00

Rijke ouders en eigen bedrijf. Why not?

maruyama | 10-05-14 | 16:36

Nivileren is een feest, maar wel zelf genoeg geld op je rekening hebben staan om een huis contant te kunnen betalen.

Osdorpertje | 10-05-14 | 16:31

Nivelleren een feest? Ben niet echt een vriend van Samsom, maar zo'n woning wens je je ergste vijand niet toe. En hoe mal moet je wel niet zijn om daar 335k voor neer te leggen. De link heeft het over 3 (drie) woonlagen, terwijl ik er toch echt maar 1,5 zie.

Maar het is inderdaad interessant om na te gaan waar die 335k vandaan komen, follow the money. Hetzelfde geldt eerlijkheidshalve ook voor Geert Wilders, die ook zijn kaken stijf op elkaar houdt over zijn geldschieters. Mogen we natuurlijk niet weten. Maar ga er maar van uit dat een hoop fondsen afkomstig zijn uit neocon-kringen uit de VS. Denk aan Allan Deshowitz en Pamela Geller. Eigenlijk is Wilders een beetje de Nederlandse Yatsenyuk, die couppleger uit Kiev. Eerst is er een oprechte volksopstand (resp. Fortuyn- en Maidanrevoluties). Vervolgens wordt er dan in de VS gekeken hoe dat revolutionaire potentieel voor Amerikaanse belangen kan worden ingezet en worden de juiste personen gedropt. Wilders praat anti-moslim, maar heeft als nevenagenda het mollen van de EU ten einde Europe in de vazal-positie tov de VS te laten blijven.

Wurgje de huisboa | 10-05-14 | 16:24

lalalalalalalalalalalalalalal,lees ik links boven.wat nu ?

noodgang | 10-05-14 | 15:56

ik hou het op 'een' koffer, goed gevuld voor bewezen en nog te bewijzen 'diensten' .. en nu moet er nog veel meer militair materieel gekocht worden.
En ik zou ook is bij andere langzittende (VVD) toppers gaan zoeken.. (zeker ook in het buitenland)

(c)ZWITSUL | 10-05-14 | 15:23

Bij een normale echtscheiding komt 50% van je gezamenlijke bezit aan je ex toe. Sociaal democraat Diederik S. zal in gemeenschap van goederen getrouwd zijn geweest. Als je 335.000 euro contant in een linker rode sok onder het bed hebt liggen, zal dat betekenen dat er ook nog een rechter sok was met dat bedrag voor zijn ex. Dat is dus bijna 7 ton aan cash geld.... Misschien moet Diederik eens aan zijn holmaat Asher vragen hoe die altijd de wet BIBOB op de wallen gebruikte om het witwassen van geld aan te tonen en huizen te onteigenen.

Of zou dat te principieel zijn voor de PVDA? Dat zal ze nivelleren

Andy55 | 10-05-14 | 15:19

Wat @simpelman zegt. Rijke ouders, bedrijf verkocht en al 12 jaar goed betaald en vorige huis gekocht op het goede moment. En nu kan hij een modaal (ja, want dat is het) huis kopen zonder geld te lenen.

Het is wellicht interessanter eens in de boeken van Erik de Vlieger te duiken. #ohnee #wacht

MrWorf | 10-05-14 | 15:13

als je geen hypotheek neemt betaal je cash? Gelul van een dronken aardbei.

Andersom dag | 10-05-14 | 14:48

Kijk het is natuurlijk erg stom van hem. Wat hij had moeten doen is hypotheek vestigen en maximaal aftrekken van de belasting zoals alle rechtse rakkers doen. Maar dat mag natuurlijk ook niet van sommigen.

De Treinende Rechter | 10-05-14 | 14:48

Jan Boule | 10-05-14 | 12:52 Bouwend Nederland. Logisch.

gentle giant | 10-05-14 | 14:04

Zou er nog niet dood gevonden willen worden, ook niet voo 335k

Tjemig | 10-05-14 | 13:58

Ouders waren toch arts specialist? alle declaratie verhalen nu kennende, kan daar ook behoorlijk geld uit de grote zorgruif binnen gekomen zijn.
Het kan dus best geleend van zijn beter gesitueerde ouders zijn.
Maar echte socialisten familie is het niet da's nu overduidelijk.

gebrokenvleugel | 10-05-14 | 13:55

Bezorgde_Burger | 10-05-14 | 13:47
Op die tour , oké . Maar het gaat hier niet over Geert en ook Geert is niet open/eerlijk of wel ? Ik denk van niet alhoewel ik veel van zijn ideeën ondersteun.

wolkjewit | 10-05-14 | 13:49

@wolkjewit | 10-05-14 | 13:43

Nou had ik dus iemand in gedachten die niet in een normaal huis kan wonen. Geert zal geen heilige zijn, maar hij heeft toch veel over voor zijn idealen.

Bezorgde_Burger | 10-05-14 | 13:47

@Brandend Zand | 10-05-14 | 09:45

Pas nog gelezen op de "Telegraph" uit Animal Farm Squealer schreeuwt:

“Comrades!” he cried. “You do not imagine, I hope, that we pigs are doing this in a spirit of selfishness and privilege? Many of us actually dislike milk and apples. Milk and apples (this has been proved by Science, comrades) contain substances absolutely necessary to the well-being of a pig. We pigs are brainworkers. The whole management and organization of this farm depend on us. Day and night we are watching over your welfare. It is for your sake that we drink that milk and eat those apples.”

Bezorgde_Burger | 10-05-14 | 13:43


Bezorgde_Burger | 10-05-14 | 13:32 Kent U deze nog: "Uitzonderingen bevestigen de regel

Uiteraard , maar laat hem de uitzondering dan maar uitleggen .

wolkjewit | 10-05-14 | 13:43

Grote groet schrijft De Vlieger. Haha, heel goed. Mooie spiegel t.o.v. De Hooghartigheid van al die Øplichters.

croque monsieur | 10-05-14 | 13:42

Ik maak nergers uit op dat er met kontanten is betaald. Heb ik iets over het hoofd gezien.

Rest In Privacy | 10-05-14 | 13:39

@wolkjewit | 10-05-14 | 09:45

Kent U deze nog: "Uitzonderingen bevestigen de regel."

Bezorgde_Burger | 10-05-14 | 13:32

Samsom is een Essent-boy, zoals Bos een Shell-boy was. Politiek is voor die jongens handel, de rest is windowdressing. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een vlotte babbel en een gemankeerd geweten. Zoals outsider-inside hierboven zegt: follow the money. De Vlieger weet dat als geen ander.

o)+ | 10-05-14 | 13:23

Ghe. Didi is vanmiddag in Rotterdam en Den Haag voor een Gratis PvdA Europa Buurt BBQ. mwnw.nl/x/356 Ik ga wel ff langs denk ik, kijken of hij ook wegloopt.

Cappuccino | 10-05-14 | 13:22

"Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing en dakisolatie" "c.v. combiketel, Bosch 2004"
Echt veel heeft Diederik niet op met het milieu.

Oh wacht, hij heeft wel genoeg centjes om de gasrekening te voldoen..

Boris die Sauertopf | 10-05-14 | 13:20

Contant boven x duizend Euro word door de blauwe brieven jongens en meisjes, automatisch, naast een meetlat gelegd die box drie word genoemd. Is daar een mis match dan volgt voor u vragen met aanslag. Uitzonderingen gelden alleen in het landsbelang. Dat laatste is vermoedelijk de reden van optimisme bij vooral groen en linkse land redders. Die onvervaard strijden, vrijwillig, voor uw bestwil.

biltong | 10-05-14 | 13:14

Je kan op naam niet tweemaal hypotheekrenteaftrek krijgen, dat weet iedereen toch wel. Maar om met een andere vrouw weer huisje boompje beestje te gaan spelen, vind ik ook een gebrek aan mannelijkheid.

hawie | 10-05-14 | 12:58

De stadsgenoot van dhr.Samson, dhr. E.Brinkman nu senator CDA, kocht eind 90-er jaren een studentenpand aan het Plantsoen in Leiden .Op moment van koop een uitgewoond studentenhuis.Edoch, het Plantsoen is een beschermd stadsgezicht en aldus wist dhr.Brinkman 2.1 miljoen ( toen nog) gulden los te krijgen van het Nationaal Restauratie Fonds. De heer prof.mr. P.van Vollenhoven verschafte hem die lening met een looptijd van 30 jaar. Dhr.A.Pechtold, toen nog wethouder in Leiden ,verzette zich tegen deze deal daar dhr. Brinkman zich hiermee een voorrangspositie verwierf.Voor aftrek van de rente trof dhr. Brinkman bovendien een "aparte" regeling met de Belasting.Als je de weg weet , kom je er wel dit geldt ongetwijfeld ook voor dhr. Samson.
Bron : Ambachtelijke Restauratie.

Jan Boule | 10-05-14 | 12:52

Op deze manier heeft de heer SamSom het minste last van alle nare maatregelen die zijn kabinet neemt zoals huurverhogingen en afschaffing hypotheekrentaftrek.

van_de_pot_gerukt | 10-05-14 | 12:49

Didi is rijkeluiskindje...

FreedomFTW | 10-05-14 | 12:48

Als dit zijn tweede huis is dan heeft hij geen hypotheek aftrek. Als dit zijn enige huis is dan moeten wij blij zijn dat hij het op deze manier doet en geen hypotheek aftrek incasseert..

De opmerking hierboven over "daklozenberover Bertje van der Roest" vind ik veel interessanter dan het hele huizen verhaal van Samson..

schopkoppert | 10-05-14 | 12:43

@EnamKin | 10-05-14 | 09:42
Het gaat nu even om Samsom... Waarom steeds Wilders er bij halen? Samsom hebben we het over. Linkse zakkenvuller. Zgn socialist (eerlijk delen enzo?), eerlijke verhalen e.d. maar eigenlijk zijn eigen zak vullen. Zoals zijn voorgangers Kok, Cohen, Bos en zo velen met hem.
Daar gaat het in dit topic even over. Wilders komt in een ander topic wel weer eens aan bod...

BarneyBoner | 10-05-14 | 12:38

Maar... waar blijft nu dat eerlijke verhaal?

BarneyBoner | 10-05-14 | 12:32

Om te beginnen: van mij mogen Samsom, zijn regering en zijn partij in de stront zakken.
Maar.
Als anti-PvdA-hetze is deze poging wel héél erg slap. Op zaterdagochtend vroeg roepen dat "Diederik Zwijgt!" over een vraag die hem pas de vorige vrijdagavond is gesteld? Come on! En is dat nou echt het ergste wat die schuinsmarcheerder te verwijten valt, dat hij geen hypotheek nodig had bij de aankoop van een huis? Die hypocriet heeft/had twee ouders met een goede baan, heeft zelf al veel te lang een vetbetaalde baan en een paar jaar terug heeft hij nog een eigen toko met winst verkocht. Het zou raar zijn als die pipo níet aan een paar ton zou kunnen komen als hij opeens dringend zijn kinderen in de steek wil laten. (En trouwens: misschien wilde geen enkele bank hem een hypotheek geven omdat ze allemaal zien aankomen dat hij binnenkort werkeloos is).
 
Schrijf liever nog eens over daklozenberover Bertje van der Roest, dat hij nog steeds niet uit de PvdA is geflikkerd, dat is tenminste een écht schandaal.

simpelman | 10-05-14 | 12:19

-weggejorist-

polderplebs | 10-05-14 | 12:18

@Bokito ergo sum | 10-05-14 | 09:25
Ook zo'n graaier

New Order | 10-05-14 | 12:15

-weggejorist-

polderplebs | 10-05-14 | 12:13

Pffff hij heeft blijkbaar de aftrek niet nodig itt joop vd ende met zijn 10 miljoen hypotheek dus wat zeikt iedereen nou.

lidlbier | 10-05-14 | 12:11

Tja, dat is 1 van de vele voordelen die je geniet als pvda politicus; onbeperkt graaien in de portemonnee van de arbeider.

Slipsnifter | 10-05-14 | 12:11

@Koonkluk Huis (maar ook anderen), je zegt dus dat je 'schuldig' bent tot het tegendeel is bewezen?

Samsom en zijn vorige vrouw hebben altijd een goed salaris gehad. Als jij het raar vindt dat je op je 43e, terwijl je al vanaf 1995 in het arbeidsproces zit en gemiddeld wel een ton per jaar salaris hebt genoten, een huisje (want meer is het niet) met een oppervlakte van 105 m2 kan kopen, dan moet je nodig andere vragen gaan stellen!

Rut_ger | 10-05-14 | 12:09

schopkoppert | 10-05-14 | 11:40

Als hij gewoon zegt hoe hij eraan komt en het is legitiem dan is de discussie gewoon per omgaande gesmoord. Maar wie zwijgt, stemt toe...

eerstneukendanpraten | 10-05-14 | 12:05

Hij zal dit in ieder geval zichtbaar moeten maken bij de belastingdienst.

Braaf zijn! | 10-05-14 | 11:59

Kom op jongens niet zo negatief allemaal.
Je moet toegeven dat hij toch wel een beetje in stijl weet te blijven.
Aan de voorkant ziet dat huisje er uit als een bescheiden en eerlijk arbeiderswoninkje uit de jaren dertig.
Met wat fantasie zie je Didi 's ochtends om half zeven zo op z'n fiets stappen gekleed in overall met pet om zich tussen z'n gestaalde kameraden op den fabriek te begeeven om daar in het zweet zijns aanschijns zijn dagelijkse bammetjes met kaas te verdienen door het verrichten van zware ende noeste arbeid op de smederij afdeeling van den tractorfabriek onderwijl de Internationale zingend, dit tot irritatie van de uitbuitende sigaarrokende directeur van den fabriek.

copywriter | 10-05-14 | 11:56

Gaat dus om zijn tweede huis, dat hij zonder hypotheek aftikt. Dát, mensen, is het gewone, doorsnee doel van socialisten, veel geld verdienen, over de ruggen van die mensen die je vertelt dat zij het anders moeten doen. Zelf niet anders doen natuurlijk.

mental K | 10-05-14 | 11:50

Ik hoorde dat Samsom 'gewoon' dik geld heeft verdiend in de wind(molen)handel.
Wanneer dat klopt is dit inderdaad van grote politieke betekenis en is privacy niet aan de orde. Dan gaat het om ordinaire corruptie.

Fransg | 10-05-14 | 11:47

Eerlijk gezegd is het nog netjes dat hij het zo doet als hij ook een BV heeft: hij had het ook van zijn BV kunnen lenen tegen een forse rente en het dan tegen 52% kunnen aftrekken. Dat is veel interessanter...

hoevenpe | 10-05-14 | 11:46

Als hij het niet wil aantonen ga IK er in elk geval van uit dat hij corrupt is of op zijn minst was. En met mij hopelijk vele anderen. Zo simpel is dat. En voor de rest moeten alle stumpers maar vooral op de PvdA blijven stemmen. Aan domheid is helaas niets te doen.

Rest In Privacy | 10-05-14 | 11:46

schopkoppert | 10-05-14 | 11:40
Openheid is zijn credo dus daar wachten wij op .

wolkjewit | 10-05-14 | 11:42

Zijn vader is trouwens internist.. Een schenking gehad van zijn pa? Directeur geweest van een groenestroom leverancier.. Volgens mij is er niet veel aan de hand..

Let wel ik ben GEEN pvda-er maar mensen zomaar proberen zwart te maken gaat ook weer ver..

schopkoppert | 10-05-14 | 11:40

Wat een gelul dit zeg.. Hij kan toch geld geërfd hebben? Of gewoon zuinig leven en sparen? Hij is fractievoorzitter en dan verdien je best een boel geld? Als je dat netjes opzij zet en geen grote aankopen doet dan kan je best een boel overhouden? Daarnaast nog geld erven en hoppa :) Ook weten we niet of hij in gemeenschap van goederen is getrouwd of niet?

Als iedereen dit had gedaan hadden we de hypotheek crisis niet gehad haha

(als iedereen zoveel zou verdienen natuurlijk)

schopkoppert | 10-05-14 | 11:37

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 11:21
Met dank maar ik had deze les al voorbereid dus was op de hoogte van uw uitleg , fijn weekend.

wolkjewit | 10-05-14 | 11:23

Toch leert Samsom de burger hier wel iets. Ga in contanten. Breng uw geld buiten bereik van overheid en bank.
.
Tot zover de les van de dag.

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 11:21

wolkjewit | 10-05-14 | 11:14
Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 11:14

U moet achter uw beide reaguursels Zetten: 'althans, dat zou ik wel willen'.

@ Parel: wat bedoelt u met 'formeel' in uw zin?

SheriffSharif | 10-05-14 | 11:20

als ik moest gokken zou ik zeggen: JSF. Dat gaat puur om geld en dat is voor een echte socialist het allerbelangrijkste.

jan-lul-de-behanger | 10-05-14 | 11:18

soundwave070 | 10-05-14 | 11:07
Ik ben geen klaploper maar Samsom heeft wat openheid van zaken uit te leggen als politiekleider van de partij met de grootste mond over openheid.
Voor mij stink het en dat komt door zijn sokken.

wolkjewit | 10-05-14 | 11:16

@SheriffSharif | 10-05-14 | 11:06

Bij die politieke functie hoort transparantie over persoonlijke geld stromen. Formeel, maar ook moreel, is een politicus verplicht deze zaken helder te houden.

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 11:14

SheriffSharif | 10-05-14 | 11:06
NEE, een politici heeft geen privé , kijk naar die Amsterdamse heroïne hoertjes naaier dat was toch ook privé ? Niet dus want hij kon opzouten en zo zijn veel voorbeelden. Dan moet je net in de politiek gaan , simpel.

wolkjewit | 10-05-14 | 11:14

@soundwave070 | 10-05-14 |
Dan heeft ie wel verrekt grote sokken. Goed geluisterd ook naar de slogan uit z'n jeugd: 'sparen, sparen, kapitaal vergaren'.
Alleen zou dat toch moeten indruisen tegen zijn politieke principes: vuig kapitalisme.
Nog maar eens goed ruiken aan die geldsok; wedden dat die stinkt.

Stenkel | 10-05-14 | 11:12

Met wat winst(overwaarde) op het vorige huis, een leven waar je niet al te veel rare privé uitgaven kán doen zal het meeste van zijn salaris wel op een spaarrekening terechtgekomen zijn. Hij heeft sinds 2003 een salaris van een Tweede Kamerlid dus die houdt echt wel wat over aan het eind van het jaar.

Geneuzel dit stuk. Wees blij dat hij geen gebruik maar van dat socialistische door de overheid gesubsidieerde hypotheekrenteaftrek..... oh nee dat is VVD.... uuh.. CDA... oh nee, dan laat je je huis verbouwen voor een paar ton door een 'bevriende' aannemer.

Rut_ger | 10-05-14 | 11:10

Wow een bak reaguursels vol met klaplopers die niet begrijpen dat je ook geld kunt sparen om dingen te kopen zonder jezelf in de schulden te werken.

soundwave070 | 10-05-14 | 11:07

wolkjewit | 10-05-14 | 10:43
Samson moet zich publiek verantwoorden voor zijn publieke functie, niet voor zijn prive-aangelegenheden. Er bestaat niet zoiets als een 100% controle voor burgers (en dat is Diederik in prive), en dat is maar goed ook.

SheriffSharif | 10-05-14 | 11:06

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:56
Maar omdat de rente zo absurd laag is, is het de vraag of die 350k spaargeld op de bank (30% over 4% fictive rente, dus 1,2% over spaarsaldo aan belasting, vaak hoger dan de rente nu, ergo tax van 100%) houden en voor een aankoop van een huis een hypotheek nemen uiteindelijk echt meer voordeel geeft. Zeker gezien de korting op het huurwaardefortait. financieel.infonu.nl/hypotheek/6504-ei...

seven | 10-05-14 | 11:06

Ondank dat ik de muil van Samson mij enorm tegenstaat is er wel een verschil tussen cash/contant afrekenen en geen hypotheek nemen. Indien het laatste het geval is niks aan de hand. Wanneer het echt cash betaald is zit er wel een luchtje aan. Een beetje frisse notaris accepteert geen cash betalingen, vraag me af of dit wettelijk nog is toegestaan trouwens.

holenmenss | 10-05-14 | 11:05

De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Behalve die van Politici, "die hebben het al zwaar genoeg" dus die mogen wel even heel verdacht en geld uit de broekzak een huisje kopen van 355K terwijl de voedselbanken beginnen vol te lopen.

Socialisme in een notendop is die Samsom.

LangeTijdGeleden | 10-05-14 | 11:04

@Parel van het Zuiden 10:56
Als je pleit voor een groootschalige diefstal op 'dood kapitaal' zoals Diederik, dan moet je zelf natuurlijk wel je eigen spaarcentjes snel in stenen investeren.
.
Want een dief van zijn eigen portemonnee, dat is Diederik natuurlijk niet.

tipo | 10-05-14 | 11:01

Ih8yousf | 10-05-14 | 10:58
Laten we het hopen.

wolkjewit | 10-05-14 | 11:00

@Frans1156 | 10-05-14 | 10:55

Hoeft niet. Een politicus moet zelfs " de schijn van " vermijden. Zeker in een mediaklimaat waar andere politici van andere partijen voor veel minder het mediale schavot op gaan. De Vlieger heeft de schijn van wel aangetoond.

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 11:00

Midden in een scheiding kopen betekend toch dat er nog ergens minimaal 335.000 rondzweeft.
Dan heb je het toch over Marcel van Dam achtige taferelen.

gentle giant | 10-05-14 | 10:59

Frans1156 | 10-05-14 | 10:55
Waarom denkt u dat de Vlieger dit doet hij is genaaid en naait nu terug , simpel en terecht.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:59

Gewoon. 't Komt van de Vriendjesloterij.
Niets aan de hand, gewoon doorlopen.

Stenkel | 10-05-14 | 10:59

Het is best goed mogelijk dat die het zelf bij elkaar heeft gespaard. Echter, voor de beeldvorming naar zijn achterban is het natuurlijk funest. Met een paar ton op zijn rekening zit hij nou niet bepaald in de doelgroep werkloos & beneden modaal. Met een beetje geluk ziet zijn achterban hem nu ook als een rijke VVD-er en is het laatste beetje vertrouwen wat ze in hem hadden nu ook definitief weggevaagd.

Ih8yousf | 10-05-14 | 10:58

@Sjors W. | 10-05-14 | 10:55

Zijn vrouw financieel pakken? Daar zal de rechter heus wel een stokje voor steken. In Nederland heeft de vrouw bij een scheiding "immer Recht"

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:57

Grote stamper | 10-05-14 | 10:54
De Vlieger lacht u vierkant uit , hij is zakenman dus niet eerlijk dat is duidelijk want anders kun je geen zaken doen , je moet vals spelen om veel geld te verdienen maar hij heeft heel wat meer geld als u en ik bij elkaar.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:57

@ Hemmenaar7 | 10-05-14 | 10:49

Mooie quote wel, 'Wat kan die man praten! Verkopen wat minder, dat is wel waar.'

Sjors W. | 10-05-14 | 10:57

Respect voor Samsom! Hij wil dicht bij zijn kinderen wonen en dat is het alle belangrijkste. De heer de Vlieger gedraagt zich als een droplul hij kan zich beter met zijn eigen zaken bemoeien.

tinus stittelaar | 10-05-14 | 10:56

@seven | 10-05-14 | 10:52

Tegen een TK salaris kun je anders aardig aftrekken. U voert op zich plausibele verklaringen aan. Ik moest het echter toch even vragen. Een politicus kun je namelijk nooit vertrouwen.

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:56

Ik vind deze (suggestieve) vraagstelling en public onfatsoenlijk. Wat is dit nu de Vlieger, je bent zelf jarenlang achtervolgt door Justitie met onbewezen verdachtmakingen, het heeft je leven jarenlang miserabel gemaakt, en nu doe je het anderen aan? Goedkope journalistiek. Treedt er pas mee naar buiten als je echt bewijzen hebt dat Samsom zich heeft laten omkopen of zoiets.

Frans1156 | 10-05-14 | 10:55

Snap dat zeiken op Samsom leuk is, maar iemand die sinds 2003 een ton per jaar verdient en tot zijn verheffing tot leiderschap zeker een paar keer paar jaar ergens een congresje voor heeft gezeten of een speech heeft gegeven via (bv.) de Speakers Academy, die kan dit prima bij elkaar hebben gespaard. Het is nou niet dat hij in zo'n luxueuze hut is gaan wonen.

Geloof ook niet dat Kamerleden veel kosten maken. Het kantinevoer daar is best prima en denk dat Samsom zijn pakken als representatiekosten bij de partij declareert.

@ Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:44

Tweede huis neem ik aan, zijn vrouw is in het oude blijven wonen. Moreel (en publicitair) heeft hij de verplichting dat netjes op te lossen, dus die vrouw zal tijdens de procedure niet financieel gepakt worden.

Sjors W. | 10-05-14 | 10:55

Samsom is een lul, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar Erik de Vlieger? Zelden een triester figuur gezien op de nets. Hij heeft iedere onderneming waar hij zijn handen op gelegd heeft vakkundig om zeep geholpen. Transparantie over zijn eigen handelen is hem volledig onbekend, en hij zuigt iedere euro uit zijn prooi waar mogelijk. Dus de Vlieger, projecteer je eigen schaamteloze handelen niet op een ander. Ik begrijp dat je op deze manier een goede afleiding vindt voor de kritieken die je zelf krijgt, maar je maakt jezelf er volkomen belachelijk mee. Zoek een baan, ga iets doen ofzo!

Rest In Privacy | 10-05-14 | 10:54

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:44
Misschien is dit z'n 2e huis. Daar is toch al geen aftrek op mogelijk. En wie weet staat huis waar z'n exen gezin in woont nog op zijn naam. Misschien dat hij op termijn als z'n 1e huis overgedragen is nog een ander duurder huis erbij koopt als hoofdverblijf waar hij wel een hypotheek op neemt. Aan de andere kant, hoeveel voordeel geeft een hypotheek nog als de rente op spaargeld toch nihil is.

seven | 10-05-14 | 10:52

Optelsommetje | 10-05-14 | 10:48
Ik snap niet waarom u er een derde partij bij haalt (PVV), de Vlieger is genaaid door het OM dus overheid van niet bewezen feiten dus hij mept nu lekker terug en Samsom heeft en openbare functie.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:51

@BertusBrulaap | 10-05-14 | 10:48

Wel weinig kastruimte. Daar kan hij lang niet alle lijken in kwijt.. l

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:50

@ de honden blaffen... | 10-05-14 | 10:29

"Echte Energie" werd in 2005 verkocht aan het Schiedamse Energiebedrijf ONS (ONS werd later zelf weer overgenomen door Eneco). Volgens Samsom's Engelse Wikipedia pagina was hij maar 5 maanden directeur van Echte Energie eind 2002.

Zie: www.enraedt.nl/NIEUWSBRIEF/include2.ph...

Volgens datzelfde persbericht had Echte Energie in 2005 slechts 10,000 klanten en was Samsom zo te lezen zeker niet de enige aandeelhouder, het bedrijf bestaat nog steeds (onder de naam EcoBisniz BV).

Het lijkt er dus op dat EE in 2005 het klantenbestand met 10,000 klanten heeft verkocht aan ONS. Veel meer dan EUR 1 miljoen zal dat toen niet opgeleverd hebben (100 euro per klant) en dan moest het nog verdeeld worden onder de aandeelhouders dus het lijkt me sterk dat Samsom daar dat huis cash van heeft kunnen betalen.

Outsider-Inside | 10-05-14 | 10:50

Waarom heeft iedereen het hier nou over cash en contant? Hij heeft een huis zonder hypotheek. Betaling is vast bancair overgemaakt. Nergens staat vast dat de goede man met koffers geld over straat is gegaan.
Zie sowieso niet in wat het iemand aan gaat.

Djong | 10-05-14 | 10:50

@Optelsommetje | 10-05-14 | 10:48 'Bedrijfsleven'? Nou nou. Laat me niet lachen.

lijn5 | 10-05-14 | 10:49

het lijkt in ieder geval niet van Echte Energie te komen:
www.stand.nl/stellingen/Politiek/Samso...

Dit is feitelijk onwaar. Ik ben de oprichter/eigenaar geweest van Echte Energie. Samsom heeft voor mij gewerkt, in loondienst. Bij de verkoop van het bedrijf is hij niet betrokken geweest en hij heeft er geen enkel financieel voordeel (of nadeel) bij gehad.

Freerk Bisschop
#2 geplaatst op 30 oktober 2012 om 14:28

De vorige reactie is waar. Ik was oa samen met Freerk Bisschop, mede oprichter, - aandeelhouder en later ook directeur. Samson heeft geen enkele bemoeienis gehad, dan wel enig voordeel (of nadeel) van de verkoop van ons bedrijf Echte Energie. Hij werkte er toen al bijna een jaar niet meer. Het was ons wel al duidelijk dat er voor hem een mooie toekomst lag te wachten in de politiek. Wat kan die man praten! Verkopen wat minder, dat is wel waar.

Derk van Wijk

Hemmenaar7 | 10-05-14 | 10:49

Zoals SheriffSharif | 10-05-14 | 10:40 al opmerkte, Samsom heeft ooit een energiebedrijf opgericht en doorverkocht. Ongetwijfeld heeft ie daar in combi met z'n salaris genoeg geld aan overgehouden om dit huis contant te betalen. Maar waarom komt ie daar niet voor uit? Wellicht slecht voor z'n reputatie als bevlogen socialist die zomaar even bijna 750.000 ouderwetsche guldens kan kapotslaan op een huisje (Ja, ik ben nog van voor de euro en reken alles nog om, als het mij zo uitkomt).

FrankVeer | 10-05-14 | 10:49

Tja een figuur als Erik de Vlieger zou ik ook niet antwoorden. Dit is toch echt een privézaak. Maar als Erik even de wiki van Didi raadpleegt kan hij het antwoord vinden. Didi is ondernemer geweest, eigen bedrijf verkocht. Daar heb ik dan wel weer respect voor. Kan Geert met zijn mavo en nooit in het bedrijfsleven gewerkt hebbende weer niet zeggen...

Optelsommetje | 10-05-14 | 10:48

lijn5 | 10-05-14 | 10:45
Zou zo maar kunnen maar daar moet hij met zijn eigen woorden dan gewoon openheid in geven , dat krijg je als je in de politieke spotlight staat.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:48

Die rode haan heeft niet alleen een huis gekocht, maar ook een compleet voetbalelftal.

Gorinchem nieuwe woonplaats volledige voetbalelftal Eritrea.

www.nu.nl/binnenland/3771978/gorinchem...

Snowy2000 | 10-05-14 | 10:47

@wolkjewit | 10-05-14 | 10:39 Ik denk gewoon gespaard. Een goed salaris, en niet veel kans om iets uit te geven. Verloren zonnebril wordt al vergoed. Eten, alles.

lijn5 | 10-05-14 | 10:45

Nogal aan de prijs voor zo een klein optrekje met lekkend dak.

Kan iemand die het adres weet even op www.kadaster.nl/web/artikel/productart... checken of dit bedrag wel conform de daadwerkelijke waarde is?

frickY | 10-05-14 | 10:45

Even los van die contanten...
.
Samsom, een politicus waarvan we weten dat die graag op de pof regeren, besluit zijn huis niet te poffen. Hij koopt een huis zonder hypotheekrente aftrek binnen te hengelen. Vormgever van een kabinet dat geld nodig heeft.
.
Wat weet Samsom over nieuw HRA beleid wat wij burgers nog niet weten?

Parel van het Zuiden | 10-05-14 | 10:44

@Toine Tussenbeen | 10-05-14 | 10:24
Nu hadden Didi's ouders wel een goed beroep volgens Wikipedia.
(Hun huige toestand weet ik niet, dus dat erfenis-verhaal blijft een gok)

frank87 | 10-05-14 | 10:43

SheriffSharif | 10-05-14 | 10:40
De onderbouwing moet bij Didi vandaan komen.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:43

Jongens rustig, over 10 jaar zal blijken dat Samsom met deze transactie de woningmarkt in beweging heeft gekregen. De verkoper kan nu ook weer verhuizen, degene van wie hij een huis koopt ook, enzovoort enzovoort, tot heel Nl verhuist is en in de Provence woont. Winwinwin.

Iets anders, verplicht leesvoer voor de zaterdagmorgen: Alain Finkelkraut in de Volkskrant paieren versie. Iedere zin is raak. Lezon.

Magdatkandat | 10-05-14 | 10:42

Maya de Blij | 10-05-14
Nu is het Samsom, wat als het Wilders had geweest, ja dan had het land te klein geweest, het had op alle voorpagina's gestaan, dat is het verschil!

lanexx | 10-05-14 | 10:42

@Supermatthijs | 10-05-14 | 10:40
Kennelijk vond je dát géén probleem. Zegt genoeg, je selectieve wens tot inzage. Past bij een socialist.

New Order | 10-05-14 | 10:41

Ik klikte op dat ene linkje naar wikipedia/ diederikS. Staat dat Diederik in 2008 een BV aan Eneco heeft verkocht. Misschien heeft hij op die verkoop wel geld verdiend. Geld verdienen mag gelukkig nog steeds, ook als het door PvdAers gebeurt.

Als u vermoedt dat de transactie tussen diederik en Eneco stinkt dan graag een linkje naar wat onderbouwing.

SheriffSharif | 10-05-14 | 10:40

Nee, ik stem D66.
EnamKin | 10-05-14 | 09:43

*Probeert Enamkin zich voor te stellen met een kaal hoofd*

Olc32 | 10-05-14 | 10:40

@CoffeePatch | 10-05-14 | 10:37
Dat houd je alleen over als je de oude hut verkoopt. Daarom is die andere akte interessant. Daar zal veel uit blijken.

New Order | 10-05-14 | 10:40

@New Order | 10-05-14 | 10:36

Het hier en nu heb ik het over. Maar dat komt je niet zo goed uit ?

Supermatthijs | 10-05-14 | 10:40

Diederik Samsom is Kamerlid sinds 2003. Een salaris van een kamerlid is € 102.040,13 Euro Bruto per jaar. 11 jaar kamerlidmaatschap leverde Diederik Samsom dus 1.112.442,43 Euro bruto op.
.
Ook de fractievoorzitters ontvangen (voor de duur van hun voorzitterschap) een toeslag op hun schadeloosstelling. Deze toelage bedraagt 1 procent van de schadeloosstelling plus 0,3 procent voor elk lid dat de fractie buiten de voorzitter telt. De toelage mag in totaal niet meer dan 11,5 procent van de schadeloosstelling op jaarbasis bedragen.
.
Diederik Samsom ontving als fractievoorzitter van 37 fractieleden buiten Diederik zelf de afgelopen 2 jaar de maximale 11,5% over de jaarlijkse basistoelage van 87.738.72,- Euro dus nog eens een extra toelage van 20.179,91 Euro.
.
Bruto heeft Diederik dus buiten zijn kortstondige energiebedrijfje als ambtenaar 1.132.622.34 Euro ontvangen de afgelopen 11 jaar.
.
Dan moet je een huis van 3,3 ton wel cash kunnen aftikken, met een erfenis, een werkende vrouw en een hypotheek op je eerste huis.
.
Ben benieuwd waarom Diederik niet gewoon uitlegt hoe het zit. Blijkbaar toch iets te verbergen?

tipo | 10-05-14 | 10:39

lijn5 | 10-05-14 | 10:36
Minus de waarschijnlijk nog openstaande hypotheekschuld blijft er weinig over vandaar waar haalt hij cash 3,5 ton vandaan ?

wolkjewit | 10-05-14 | 10:39

Ome Gijs | 10-05-14 | 10:37
Vandaar dat de schenkbelasting voor een eigen woning tijdelijk is verruimd naar € 100.000.

CoffeePatch | 10-05-14 | 10:39

het bekende verhaal heel veel [pvda] links geluld, maar recht flink de zakken gevuld. verklaar het maar samsom.

bekijket | 10-05-14 | 10:38

Die linkse activisten zorgen altijd het best voor zichzelf! Dat is het eerlijke verhaal!!

denoorman | 10-05-14 | 10:38

Ome Gijs | 10-05-14 | 10:32
Maar als het nu wel in gemeenschap van goederen was en dan toch nog zo'n bedrag overhouden.

CoffeePatch | 10-05-14 | 10:37

Ah, ik lees net dat zijn vader internist was/is. Voorschot op de erfenis dus. Kom op mensen, doorlopen.

Ome Gijs | 10-05-14 | 10:37

Het is een bonus van de voedselbank omdat hij zo goed zijn best doet om meer klandizie binnen te halen

Rest In Privacy | 10-05-14 | 10:36

@wolkjewit | 10-05-14 | 10:34 Voorwaarden zonder Amsterdams verrekenbeding? Lijkt me sterk, dus bij een scheiding zullen ze wel samen delen.

lijn5 | 10-05-14 | 10:36

Jan Passant mk2 | 10-05-14 | 10:20

Ook bij Wilders kan ik aannemen dat hij beschikt over een flink eigen vermogen en dat hij ook zonder hypotheek een huis kan kopen. Ik zeg alleen dat ik het speculeren vind om te stellen dat Samsom gefinancierd wordt door externe partijen, zonder onderbouwing. Nadat De Vlieger deze speculatie de wereld in heeft geholpen, is Samsom verplicht om hem te beantwoorden en hij zal hem beantwoorden. Als Wilders een huis had gekocht dan hoop ik dat het niet met een plaatje op het internet verschijnt, sowieso raar om adressen van publieke personen zomaar op het internet te gooien. Maar ik hoef echt niet te weten hoe Wilders zijn huis financieert, behalve als het om exceptionele bedragen gaat.

wgqef | 10-05-14 | 10:36

@Supermatthijs | 10-05-14 | 10:28
Ah, je doelt ook op de financiering in het verleden van verschillende linkse partijen door de Sovjet Unie? Ach, nee, dacht ik al.

New Order | 10-05-14 | 10:36

New Order | 10-05-14 | 10:34
Juist.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:36

@Ome Gijs | 10-05-14 | 10:32
Huwelijksgoederen regime heeft geen bal te maken met een eventuele hypotheek op hun gezamenlijke huis. Interessant is om díe hypotheekakte eens in te zien.

New Order | 10-05-14 | 10:34

lijn5 | 10-05-14 | 10:31
Dan zou zijn oude huis op zijn naam kunnen staan en zou alles van hem zijn en dan kun je cash betalen , als dat het geval zou zijn moet hij daar openheid over geven.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:34

@seven | 10-05-14 | 10:23
Daarvoor zou ik nou juist dat penthouseje huren, op kosten van de partij. En in dat boerderijtje zou ik na mijn actieve politieke loopbaan, duurt niet lang meer, van mijn wachtgeld gaan genieten.

VanBukkem | 10-05-14 | 10:34

Minder Pvda. Zeker nu.

GeefDeWaarheidNKans | 10-05-14 | 10:33

Het huwelijk was waarschijnlijk niet in gemeenschap van goederen dus was het boeltje oppakken en gaan. Alimentatie voor het vrouwtje en voor de kinderen gaan gewoon van het salaris van Samsom af. En wat is nou drie en een halve ton? Misschien heeft hij wel een voorschot op z'n erfenis gekregen of gewoon wat geleend van een 'vriend'. Misschien had hij op zijn 18e een leuke gift gekregen van een oom en die goed belegd, wie zal het zeggen. Bij mij in de straat heeft de meerderheid geprofiteerd van de huizenbubble door vanaf 1990 een paar keer van nieuwbouwhuis naar nieuwbouwhuis te verhuizen. Als er niet gescheiden is is daar ook zo'n bedrag mee verdiend.

Ome Gijs | 10-05-14 | 10:32

@spanarchist | 10-05-14 | 10:29 Niet in gemeenschap van goederen? wat heeft dar met een lening van doen?

lijn5 | 10-05-14 | 10:31

wgqef | 10-05-14 | 10:27
Juist daarom zou hij openheid moeten en kunnen geven en anders je mond voortaan houden over openheid , ook privé want politici en geld is altijd verdacht

wolkjewit | 10-05-14 | 10:31

Ahum, wie betaald er 335000 Euries voor zo'n huis? Zo'n iemand heeft de kennis om Nederland naar de rand van de afgrond te leiden.

Toetsiemonster | 10-05-14 | 10:30

Hij heeft reeds een riant handje contantje pensioen van Greenpiss.
Zo regelen die terroristische groene linkse tering rukkers dat onderling.
Toch?

swassannuf | 10-05-14 | 10:30

Die-de-rik zal wel niet in gemeenschap van goederen getrouwd zijn. Dat eerlijk delen en nivelleren gaat naar goed socialistisch gebruik immers vooral op voor anderen.
En het "ja maar Wilders"-verhaal van de linkse groupies is zo doorzichtig.

spanarchist | 10-05-14 | 10:29

Samsom verkocht ooit als directeur/eigenaar het energiebedrijf "echte energie".

de honden blaffen... | 10-05-14 | 10:29

seven | 10-05-14 | 10:26
Hij geeft een mooie duw terug.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:28

Het moet eerlijker ...

Rien7847 | 10-05-14 | 10:28

@New Order | 10-05-14 | 10:25

Juist, een privé zaak tegenover de financiering van een nederlandse politieke partij. Ik weet wel waar ik me drukker om zou maken.

Supermatthijs | 10-05-14 | 10:28

appeltjesgroeneweide | 10-05-14 | 10:14

Juist en wij hebben geen enkel idee hoe hij het gefinancierd heeft en daar moet openheid overkomen. Maar tot nu toe heb ik geen enkele aanwijzing gezien dat de Samsom zich laat financieren door externe partijen, dat is puur speculatief en nergens op gebaseerd. Als je al meer dan 10 jaar in de kamer zit dan kan ik mij voorstellen dat je een behoorlijk eigenvermogen heb, daarnaast zal zijn oude huis ook nog wel iets hebben opgebracht en beschikt zijn nieuwe vriendin ook over het nodige kapitaal, wat ik hier doe is ook puur speculeren, maar ik geef argumenten waarom ik aanneem dat hij over een behoorlijk eigen vermogen beschikt i.p.v. te stellen zonder argumenten dat hij gefinancierd wordt door externe partijen.

wgqef | 10-05-14 | 10:27

Opmerkelijk dat iemand na een scheiding nog zoveel cash geld heeft?? Van zo'n linkse idealist zou je toch verwachten dat hij zijn geld doneert aan de zielige mensen in ontwikkelingslanden of zo. Of is het graaien graaien en de gemeenschap moet voor de linkse hobbies betalten en Samsam zit er zelf warmpjes bij??? Iemand die zelf steeds zegt het eerlijke verhaal te vertellen is natuurlijk niet te vertrouwen..

denoorman | 10-05-14 | 10:27

Maya de Blij | 10-05-14 | 10:19
De Vlieger is allang binnestebuiten gekeerd, met (onbewezen) verdachtmakingen en al. Dit zal idd deels een stukje payback richting z'n oude vijanden (overheid, OM, politiek, Rabo etcetc) zijn.

seven | 10-05-14 | 10:26

@Supermatthijs | 10-05-14 | 10:09
t gaat hier om een privé uitgave van ruim 350K en niet om partijfinanciering. Maar die nuance zij linksmenschen opeens kwijt wanneer het over een roofsocialist gaat.

New Order | 10-05-14 | 10:25

Is de inhoudt van de kas van het ABP al door een account gecontroleerd?

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 10-05-14 | 10:24

@frank87 | 10-05-14 | 09:39
Tja, dat is de typische dooddoener die mijn ex-collega (nogal op de linkerhand) ook weleens had wanneer ik opmerkte dat ik weer eens een 25-jarig bontkraagje achter het stuur van een enorme Porschecedes zag rijden. "Misschien heeft hij een erfenis gehad".

Toine Tussenbeen | 10-05-14 | 10:24

VanBukkem | 10-05-14 | 10:19
Dat huis staat niet voor niets daar, ij is gescheiden, huis in de buurt van z'n kinderen & werk is handiger dan een villa in de middle of nowhere.

seven | 10-05-14 | 10:23

Maya de Blij | 10-05-14 | 10:19
Het verschil is dat de Vlieger een zakenan is en Samsom een politici met een grote mond over openheid , dat is pas hypocriet.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:21

Samsoms zaakje stinkt. Net als die kutpartij van 'm.

Fijnstoffer | 10-05-14 | 10:21

@wgqef | 10-05-14 | 10:02
Kom op zeg, als Wilders de helft van dat bedrag uit zijn kontzak had getrokken, dan zou jij toch ook "openheid van zaken" willen? Dat zou toch voorpaginanieuws zijn in alle beschaafde couranten?

Jij zou toch ook alles willen weten wanneer er alleen maar een ongegrond gerucht de ronde deed dat Wilders zoiets zomaar zou betalen? Zeg nou zelf.

Jan Passant mk2 | 10-05-14 | 10:20

Erik de Vlieger is minstens zo fout als Samsom.
Met zijn Oost Europese / vastgoed / vliegeniers zaken.
Lijkt erop dat de Vlieger persoonlijke rancune heeft tegen de man.
Triest om dat op zo`n manier te ventileren.
Daarbij gaat het hem geen ene zak aan hoe Samsom de boel financiert.
Of zou de Vlieger het ook fijn vinden wanneer er gedetailleerd naar zijn financiële handel en wandel wordt gekeken?
Dacht het niet, er zouden zomaar een paar apen uit de mouw kunnen komen.
En ik heb een hekel aan de PVDA trouwens, net als dat ik een hekel heb aan hypocrieten.

Maya de Blij | 10-05-14 | 10:19

@SODEP | 10-05-14 | 10:04
Nou idd. Ik had een mooi vrijstaand boerderijtje gekocht in de provincie. En voor het werk had ik op kosten van de partij, er is vast wel iets te ritselen, een penthouseje gehuurd in de buurt van Den Haag.

VanBukkem | 10-05-14 | 10:19

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 10:17

Samsom heeft groot gelijk dat hij niet antwoordt. Hij hoeft dat niet te doen, hij heeft er niks bij te winnen en het gaat die De Vlieger ook helemaal niks aan.
Ivoren Toren | 10-05-14 | 10:12
---
In de basis is dat ook waar.
Maar als je propageert een partij voor de onderklasse te zijn en continu de term 'het eerlijke verhaal' bezigt en je partij notoir bekend staat om malversaties met gelden, dan zou je kunnen weten dat op een dag dit soort vragen komen. Als 2e man in de politiek ben je nu eenmaal een publiek figuur en zul je je meer moeten verantwoorden in dit soort zaken dan Jan die op een kantoor werkt. maar da's mijn mening.

appeltjesgroeneweide | 10-05-14 | 10:17

EnamKin | 10-05-14 | 10:13
De enz enz slaat op het verloochen van didi zijn onderhandelingen met de VVD met de vorming van dit kabinet , alles overboord om op het pluche te komen .
U staat achter het huidige kinderpardon om maar iets te noemen.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:17

P.S. Alles na het minder dan teken valt weg.. fail. Enfin. Dat Energie-akkoord dus, 19 mrd directe subsidie, 50 mrd indirect (netverzwaring, backupcentrales etc komt uiteindelijk tlv de energierekening) voor tijdelijk minder dan 2% vd energie. Zou daar wat tegenover staan? Samsom heeft warme banden et Essent, maar ook met Eneco. Zijn groene energiebedrijfje echte energie is tegenwoordig deel van Eneco. Zal niet verbazen als Samsom belangen heeft of later opduikt in de sector die hij nu circa 70mrd uit onze portemonnee gunt.

seven | 10-05-14 | 10:15

Samsom heeft wel afgedwongen dat er EUR 18 miljard belastinggeld naar windmolens gaat. Dat is dus 18,000 miljoen euro!! Circa 3% van het Bruto Nationaal Product van NL, echt een gigantisch bedrag (EUR 1,100 per Nederlander).

Zie: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/...

Begin maar eens met in kaart te brengen welke bedrijven die EUR 18 miljard precies gaan ontvangen en welke instanties hiervan profiteren en of daar toevallig ook kennissen van Samsom bij betrokken zijn.

Follow the money!

Outsider-Inside | 10-05-14 | 10:15

@wgqef
Wat is er dan mis met het kopen van een huis in een keer.
---
Eigenlijk helemaal niets. Maar zodra het om een PvdA'er gaat met hun nivileringswensen en het zogenaamde 'eerlijke' verhaal hebben zij m.i. simpelweg net even wat meer uit te leggen dan anderen.
Ik vind dit bijv in mindere mate gelden voor VVD'ers omdat zij 'van het geld zijn' of in ieder geval waren. Maar ik vind het weer meer gelden voor SP leden omdat zij ook gelijkheid uitdragen.
Dus iedereen is gelijk, alleen zijn sommigen net wat gelijker.

appeltjesgroeneweide | 10-05-14 | 10:14

Supermatthijs | 10-05-14 | 09:59
Een van ons beiden is maatschappelijk naïef...

duitse herder | 10-05-14 | 10:14

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 10:13

Ivoren Toren | 10-05-14 | 10:12
Uw nick is precies wat hij denkt , ik zit in een ivoren toren bekijk het maar.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:13

Ik maak de huur ook altijd in één keer over.
(Over huur gesproken: Wat een ongelooflijke flikkerstreek weer van de belastingdienst, om mijn inkomensgegevens -door te spelen- te verraden aan de verhuurder. Goedemorgen maximale huurverhoging.)

VanBukkem | 10-05-14 | 10:13

Samsom heeft groot gelijk dat hij niet antwoordt. Hij hoeft dat niet te doen, hij heeft er niks bij te winnen en het gaat die De Vlieger ook helemaal niks aan.

Ivoren Toren | 10-05-14 | 10:12

EnamKin | 10-05-14 | 10:03
Dat heeft niets met afgunst te maken maar wel met het totaal niet meer vertrouwen van politici , ik geloofde de PVDA in de jaren 70 en stemde op ze toto de 90e jaren maar tegenwoordig word ik misselijk van ze , kijk eens naar Wim Kok voor mij heeft hij alles verlochent waar hij als vakbondsman achterstond enz enz.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:11

Blijf je hier in vastbijten heer de Vlieger, ik denk dat je beet hebt namelijk.

bakoenin | 10-05-14 | 10:10

Zo'n ARBEIDERS woning kost in de provincie 45K.

Alfa 75 | 10-05-14 | 10:09

@New Order | 10-05-14 | 10:08

Doet hij als Greet even openheid van zaken geeft over zijn geldschieters. Fair deal ?

Supermatthijs | 10-05-14 | 10:09

Het is heel simpel; als er ook maar een schijn van belangenverstrengeling is, en dat is hier het geval, moet hij duidelijkheid geven.

New Order | 10-05-14 | 10:08

De Treinende Rechter | 10-05-14 | 10:00
Dat valt een beetje lastig te rijmen met het eerlijke verhaal, en hoe Ijzeren Jetta mensen met een uitkering of die werkloos zijn geworden door de mangel haalt.
Ik denk dat deze "kuch" socialist hele rijke vriendjes heeft, die hem onderhands een lening hebben verstrekt.
Met natuurlijk zoiets van ach we zien wel eens wanneer het terug komt.
Ach rente, who cares, en nee je hoeft niet af te lossen.
Want het is altijd handig als je een politicus in je vaste kring hebt die je nog wat verschuldigd is.

bakoenin | 10-05-14 | 10:06

Grote cashbetalingen; het kenmerk van drugshandelaren en gelijksoortige criminelen zoals afpersers.

Morgenhout | 10-05-14 | 10:06

Ik vind het opmerkelijker dat iemand ruim 3 ton vraagt voor zo'n klein kot. En het nog krijgt ook.

Als ik Didi was geweest en met zo'n zak geld had rondgelopen was ik even buiten de randstad gaan kijken...

SODEP | 10-05-14 | 10:04

De Treinende Rechter | 10-05-14 | 10:00
Dat is precies het probleem dat hebben we wel, deze man heeft het altijd over openheid van zaken geldt dat niet voor hem dan ?

wolkjewit | 10-05-14 | 10:03

Nou,nou, nou.... drieëneenhalve ton is nu niet direct een wereldschokkend bedrag. ZELFS in Nederland is het toch niet zo uitzonderlijk zijn dat iemand dat kan ophoesten.
-
Laten wij wél zijn: het blijft binnen Nederlandse proporties. De gemiddelde Parijse burgemeester praat het in een half uurtje bij elkaar, inclusief beveiligd appartement met uitzicht op de Seine.

bisbisbis | 10-05-14 | 10:03

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 10:03

Volgens mij is Diederick al een aantal jaar Kamerlid en verdient behoorlijk, daarnaast zal zijn nieuwe vriendin ook wel beschikken over het nodige kapitaal (verkoop oude huis, leuke baan, etc.). Wat is er dan mis met het kopen van een huis in een keer. Nu kunnen we allerlei voorstellingen maken wat er gebeurd is, maar niemand weet het en er is geen enkel motief te bekennen dat Samsom iets verkeerds heeft gedaan. Dat Erik de vlieger een amateurjournalist is, merk ik want hij heeft geen wederhoor toegepast, hij constateer iets en zonder wederhoor speelt hij het door. Als hij echt wederhoor had toegepast, dan had hij nu wel antwoord gehad of had gehoord dat Samsom weigerde te antwoorden, bij het laatste kan hij het als nog doorspelen aan een journalistieke bron. Oftewel we weten niks van het voorval en geven allerlei meningen die nergens op gebaseerd zijn.

wgqef | 10-05-14 | 10:02

EnamKin | 10-05-14 | 09:59
Mijnheer mijn huis is hypotheek vrij daar heb ik 30 jaar voor gebeuld.

wolkjewit | 10-05-14 | 10:01

Als ik hem was zou ik gewoon reageren met: Hebben jullie geen flikker mee te maken.

De Treinende Rechter | 10-05-14 | 10:00

@duitse herder | 10-05-14 | 09:57

Niet waar. Ik zie slechts zelden een landelijk politicus op twitter vragen beantwoorden en dat is dan toch echt Diederik Samson.

Supermatthijs | 10-05-14 | 09:59

Ik geloof best dat de man dat huis handje contantje kan betalen. Hij vangt een vorstelijk salaris, en daarnaast geeft ie in het dagelijks leven waarschijnlijk geen cent uit. Waarschijnlijk stapt de man al declarerend door het leven, zoals de meeste politici. Tja, dan hou je wat over.

VanBukkem | 10-05-14 | 09:59

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:59

uberdude | 10-05-14 | 09:55
Politici en geld is een geldige reden om uitleg te vragen .

wolkjewit | 10-05-14 | 09:58

@EnamKin | 10-05-14 | 09:53
Over drogredenen gesproken: mijn (inderdaad verborgen) aanname dat politici openheid zouden moeten geven over inkomsten om de schijn van corruptie te vermijden is natuurlijk niet automatisch een na te lezen wet.

Je bent een ervaren politicus, dat kan ik goed merken.

rara | 10-05-14 | 09:58

Cadeautje van multi miljardair Al Gore voor bewezen vriendschappelijke diensten... Samsom volgt dezelfde strategie... alleen bevriende journalisten uitnodigen met vooraf goedgekeurde vragen.
Andere journalisten is ophoepelen.

duitse herder | 10-05-14 | 09:57

Zullen we ook eens gaan kijken in de financiële keuken van driekwart van de overige Nederlanders? Of komen we dan teveel zwart werk, verzekeringsfraude, uitkeringsfraude en heling tegen? O nee, dan komt Ancilla Tillia, en zegt dat het opeens over privacy gaat.

uberdude | 10-05-14 | 09:57

Het is natuurlijk van de pot gerukt dat mensen door het bezuinigingsaccoord aan de rand van de afgrond gebracht zijn, dat zieken, gehandicapten en ouderen zwaar de dupe geworden zijn en dat je blijft volhouden: 'Wij vertellen het eerlijke verhaal'. En: 'Het moet eerlijker'... TERWIJL JE ZELF EEN HUIS CASH AFREKENT??
En dan 'het eerlijke verhaal' niet vertelt?
Samsom heeft de PvdA al naar de rand van de afgrond gebracht, ik hoop dat dit de doodsteek is voor die walgelijke graaipartij.

KoninginWildemina | 10-05-14 | 09:57

Wat een gelul. Dit is een privé-aangelegendheid. Hetgeen hij moet doen is het hele gebeuren totaal negeren.
EnamKin | 10-05-14 | 09:39
=
ECHT niet linksch-miecheltje EnamKin...
dit gaat de pvda stemmen kosten en zoooo heurt het ook!

meneer Q | 10-05-14 | 09:57

Bijzondere. 15 jaar werken in de politiek, beide relatie tweeverdieners, beetje zuinig doen: makkelijk bij elkaar gespaard. Niet iedereen wil 3 auto's en 4 keer per jaar op vakantie naar Thailand. Ophef om niks.
Dat de meeste mensen niet snappen dat hun huis moet worden afbetaald en niet weten hoe je je geld NIET uitgeeft, is een slechte eigenschap van Nederlanders. Waar we dan vervolgens wel goed in zijn, is jaloers zijn en azijnzeiken. GA STUDEREN EN DAARNA WERKEN, mijnheer de vlieger.

uberdude | 10-05-14 | 09:55

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:53

EnamKin | 10-05-14 | 09:51
U bent tot nu toe de enige die dat hier zo ziet , denk eens na klopt mijn stelling wel ?

wolkjewit | 10-05-14 | 09:53

@EnamKin | 10-05-14 | 09:48
"Zet jij dan als eerst je privé inkomsten en uitgaven op het net?"

Jij-bakken zijn echt goedkoop, zeker als ze misleidend zijn. Ik ben geen politicus, slimmerd. Samsom wel, en het zou politici als hem sieren als ze openheid van zaken geven over zaken die dubieus kunnen overkomen.

Het strafrecht in de discussie gooien is een zwaktebod, we hebben het hier over politici en geld. Of weet jij meer dan ik over politici, geld en strafrecht?

rara | 10-05-14 | 09:52

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:51

Herfkens had nog wat over?

Russ Meyer | 10-05-14 | 09:50

EnamKin | 10-05-14 | 09:48
NEE, hij staat in de politieke schijnwerper en heeft dus geen privé.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:50

Zoals altijd zal hij wel weer die eeuwige misselijkmakende vieze vette grijs op zijn glanzende kaalkop toveren zonder een zinnig eerlijk recht door zee en voor iedereen begrijpbaar verhaal uit die opgepoetste lippen vandaan te krijgen.
Hpfffff...... En dat zonder punten en komma's.....

DerHanzel | 10-05-14 | 09:49

-weggejorist en opgerot-

EnamKin | 10-05-14 | 09:48

Forza | 10-05-14 | 09:47
Moet 660.000 zijn natuurlijk*

Forza | 10-05-14 | 09:48

@EnamKin | 10-05-14 | 09:38
Het verschil tussen leningen en giften is vaak erg klein. Daarom gebruik ik de aanhalingsteken.

Net als bij kopen overigens (Was www.echte-energie.nl/ ook zoveel waard geweest als de naam Samson er niet op stond?)

frank87 | 10-05-14 | 09:47

Als kamerlid verdien je 100.000 bruto per jaar, laten we zeggen dat daar na belasting zo'n 60.000 van overblijft. Dan heeft hij zo'n 720.000 euro netto verdient over die periode. Het is zeker niet onmogelijk dat je daar 300.000 van gespaard hebt.

Forza | 10-05-14 | 09:47

*waarom* moet hij dat verantwoorden? Hij kan dat toch uit een erfenis hebben gekregen of idd de postcode loterij? Maar dat is toch gewoon prive?

th3freeze | 10-05-14 | 09:47

Brandend Zand | 10-05-14 | 09:45
Met je billen bloot met jouw nick doet wel zeer.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:47

Misschien heeft vakbondsleider Wim Kok het even voorgeschoten,kan die het weer opgeven aan de belasting,als staatssteun,en betalen wij het gewoon.
Afschudden die veren.

mokummer | 10-05-14 | 09:47

Het energie-akkoord is 19miljard directe subsidies & 50 indirecte subsidies (en levert dan nog steeds voor zolang die molens meegaan een marginaal aandeel (<2%) van onze energie) Samsom heeft iig warme banden met Essent, maar ook met Eneco. Zij namen eerder zijn groene energie bedrijf echte energie over. Misschien dat Samsom daarom zoveel subsidie naar die sector schuift. Zal niet verbazen als hij later daar een baan krijgt of ergens nog een belang heeft.

seven | 10-05-14 | 09:46

Het is trouwens best een lelijk, deprimerend huis.

KoninginWildemina | 10-05-14 | 09:46

@EnamKin | 10-05-14 | 09:42
Wilders kan al jaren niet meer zonder beveiliging op straat. Hij kan geen straatcoach zijn omdat hij dan niet te beveiligen is. Jij gebruikt dat tegen hem, en dat is natuurlijk waanzin. Minderwaardig ook.

rara | 10-05-14 | 09:46

@EnamKin | 10-05-14 | 09:43
*boeoeoeoeoe*

necrosis | 10-05-14 | 09:46

NiceGuysFinishLast | 10-05-14 | 09:44
Dat kan ook niet eerlijk zijn want politiek is nooit eerlijk geen een partij , allemaal leugenaars.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:45

Als huurder van een woning onder de huurgrens, moet ik financieel met de billen bloot.
Didi, als voorman van een regeringspartij, hoeft dat niet, hij is namelijk meer gelijk dan anderen.

Brandend Zand | 10-05-14 | 09:45

En Saar die dacht nu heb ik het voor elkaar.

pinkelotje | 10-05-14 | 09:45

Dat eerlijke verhaal van de PvdA komt mijn neus uit

NiceGuysFinishLast | 10-05-14 | 09:44

EnamKin | 10-05-14 | 09:42
Ik heb hele kleine ballen maar lieg niet, daar moet je ballen voor hebben.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:44

@EnamKin | 10-05-14 | 09:39
Want hij heeft niet de mogelijkheid om eerlijk te zijn?

rara | 10-05-14 | 09:43

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:43

KoninginWildemina | 10-05-14 | 09:42
Je zou het bijna denken , of zijn broer.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:43

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:42

Supermatthijs | 10-05-14 | 09:41
Dat bedoel ik.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:42

Enamkin = Diederik Samsom?

KoninginWildemina | 10-05-14 | 09:42

@frank87 | 10-05-14 | 09:37
Maar hij zal flink moeten dokken vanwege zijn ex-vrouw en hun kinderen....
Helaas kan ze hem niet meer kaalplukken.

necrosis | 10-05-14 | 09:42

Wat een gezeur weer allemaal. Dat geld is gewoon zoals een goed socialist dat doet gejat. Het is van jullie. Next.

Supermatthijs | 10-05-14 | 09:41

EnamKin | 10-05-14 | 09:39
Precies net als het Marokkanen probleem , zijn ze goed in bij de PVDA.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:41

Kom maar door met 'het eerlijke verhaal' Samsom!

KoninginWildemina | 10-05-14 | 09:41

ZIt nou nit zo te fitten op EnamKin. Het is ook maar een simpele ziel die in dienst is van het PvdA webcare team.

sinar2 | 10-05-14 | 09:40

EnamKin | 10-05-14 | 09:38
Gaat u 22 mei maar fijn op zijn partij stemmen.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:40

Snel vermogen hoger gaan belasten! Mensen die ruim 3 ton aftikken, bah! Hoeveel bijstandsmoeders kunnen daar wel niet van betaald worden?

psychonaut | 10-05-14 | 09:39

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:39

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:38

Er zijn wel meer duistere praktijken bij de pvda , denk aan pleuris Bertje , een euro politica die nogal creatief was met bonnetjes enz,enz enz dus dit kan er ook nog wel bij .

slotbert | 10-05-14 | 09:38

Heerlijk deze berichten.... Op naar de totale vernietiging van de PvdA..!!

kinderhoofdje | 10-05-14 | 09:37

Ach wat, Didi weet het al zijn hele leven heel mooi voor zichzelf te regelen. Dat geldt nu ook.

LJBrinkhorst | 10-05-14 | 09:37

Ik verwacht niet anders dat een beroepsactievoerder van Greenpeace, tevens werkzaam als bobo bij de PvdA, ruim 3 ton in contanten uit zijn kontzak kan trekken.
Dat soort heren zijn de nieuwe adel, de nieuwe rijken van dit land. Onofficieel natuurlijk, het zou Beschaafd nog Fatsoenlijk zijn als de belastingdienst zich zou mogen bemoeien met zulk vermogen.

Wij betalen niet voor niets zoveel belasting om het een beetje prettig te houden, aan de andere kant van de gapende fatsoenskloof.

Jan Passant mk2 | 10-05-14 | 09:37

Einde van de Domheid | 10-05-14 | 09:35
Een treffende nick.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:37

@EnamKin | 10-05-14 | 09:30
Samsom heeft nu de mogelijkheid die "aanname" van u te weerleggen...

BarneyBoner | 10-05-14 | 09:37

Is dit om de hypotheekrenteaftrek te redden? "Didi is tegen, want hij heeft geen hypotheek zoals Jan Modaal"

frank87 | 10-05-14 | 09:37

Stel dat Wilders was gescheiden en snel even met contant geld een optrekje had gekocht... De wereld was te klein geweest.
Maar nu is het policor Samson en pas nu, een jaar na dato is het?, komt er wat aandacht voor dit rare en toch wat questionable gebeuren met Samson.
Misschien wel een opzetje binnen het PvdA kantoor om zijn positie onmogelijk te maken, je weet het maar nooit.
Maar het biedt in ieder geval voer voor interne en externe kritikasters om hem het leven zuur te maken.
Misschien nog wel zuurder dan die miljoen werklozen die we deels door de EU hebben gekregen. Waar de PvdA zo warm voorstander van is.

appeltjesgroeneweide | 10-05-14 | 09:36

@EnamKin | 10-05-14 | 09:30
Een "lening" van een politiek vriendje of lobbyist is precies waar op gehint wordt in het verhaal. Dat zou namelijk wel nieuws zijn. Net zo als de koffertjes geld van Wilders.

frank87 | 10-05-14 | 09:35

EnamKin | 10-05-14 | 09:30
Deze voorman staat in de schijnwerpers dus is het logisch dat er naar gevraagd word en normaal als alles eerlijk gebeurd krijg je ook antwoord waar hij dan wel een lening heeft maar antwoord geven is wel het minste wat hij moet doen , ik snap alleen niet wat dit met de propagandamotor van de PVV heeft te maken die word eerder weggehoond.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:35

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:35

Is het niet gewoon zo simpel als dat de partij dat heeft voorgeschoten?

Einde van de Domheid | 10-05-14 | 09:35

Dit zijn privezaken en normaal gezien zou het me niet uitmaken hoe hij er aan is gekomen. Maar aangezien het een socialist is die zich net zo ongevraagd met onze centen bemoeit zeg ik zet maar door!

Ayn Rants | 10-05-14 | 09:35

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:34

@EnamKin | 10-05-14 | 09:30
Momenteel zit de progagandamotor van de PvdA flink te draaien, ui!
*gnehe*

necrosis | 10-05-14 | 09:33

EnamKin

Jij denk dat Wilders niet betaald word door de staat als fractievoorzitter van de PVV.
Net zo als die van alle andere partijen.

Willemdewilde | 10-05-14 | 09:32

Hij heeft de mond vol van eerlijk delen en sterke schouders enzo. Me dunkt dat meneer Samson zelf een hele sterke schouder is als hij dit bedrag zo neer kan leggen. Dus eerlijk delen! Stort die schatkist maar vol.

DKP | 10-05-14 | 09:32

Da's ook nog een veel geld voor een half opgelapte gedateerde woning. Als hij op z'n pot zit te persen moet ie toch wel haast gek worden van die ronddraaiende rode sjaaltjes die recht voor zijn neus in de wasmachine rondjes draaien in combinatie met een dambordvloer waar de eerste de beste epilepsiepatiënt knock-out van gaat.

Nestorix | 10-05-14 | 09:32

Een typisch voorbeeld van de Socialist 2.0: /tegelijkertijd/ links lullen en rechts vullen. Wim Kok en Wouter Bos deden dat nog gescheiden van elkaar.

BurgerSpionageNummer | 10-05-14 | 09:31

Alles kan, Staatsloterij.

Ashtrey | 10-05-14 | 09:31

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:30

Klasse meneer De Vlieger!

Russ Meyer | 10-05-14 | 09:29

Of gewoon een koffertje 'belastinggeld'..

TuurlijkNiet | 10-05-14 | 09:28

Dit stinkt naar de misdaad...

Verrekte_Mongol | 10-05-14 | 09:28

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:28

EnamKin | 10-05-14 | 09:25
Ik zie het verschil niet in uw stelling, het is allebei fout maar zeker van de voorman van een arbeiderspartij.

wolkjewit | 10-05-14 | 09:27

Vastgoed kopen met cash wordt vaak gedaan om dit geld wit te wassen. Zie bijvoorbeeld Russische oligarchen die miljoenen discutabel verkregen roebels voor penthouses in The Londense City neerleggen. Kamervragen kom maar door.

Schwanz | 10-05-14 | 09:26

Ja , dat zijn pijnlijke vragen voor een linkse zakkenvuller.

Willemdewilde | 10-05-14 | 09:26

-weggejorist-

EnamKin | 10-05-14 | 09:25

Job Cohen heeft destijds ook een huis contant betaald

Bokito ergo sum | 10-05-14 | 09:25

Ach, men kijkt niet eens meer op voor corruptie. Zeker niet bij zo'n milieu terrorist.

Voxlumen | 10-05-14 | 09:24

Ja, laat hij dat nu maar even heel erg snel gaan uitleggen want anders begint Spekman weer met 'godverdomme' zeggen en moet hij weer kotsen..

eerstneukendanpraten | 10-05-14 | 09:24

Kom op, Didi. Demense willen graag weten hoe dat huisje nou gefinancierd is.

Hans Kwalzan | 10-05-14 | 09:23

Dit land is écht verrot....

wielmoer | 10-05-14 | 09:23

'ondernemer' Erik de Vlieger?

necrosis | 10-05-14 | 09:21

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl