achtergrond

Geenstijl

LIVE. Labiele man gijzelt kind in Limbugse woning

GRIP1. In een woning aan Het Weijerke in Herten (onder Roermond, straatbeeld) gijzelt een man een kind. De politie noemt het een 'conflict met een verwarde man in een huis'. De man zou gewapend zijn. De laatste keer dat zoiets - in Reuver, eveneens in Limburg - gebeurde, liep het slecht af met man & kind. Laten we hopen dat de hulpdiensten ditmaal meer geluk/succes hebben. Later meer.
Update 10:55: Arrestatieteam ter plaatse, evenals een onderhandelaar. Situatie heet nog steeds 'mogelijke gijzeling'. L1: "In de buurt van de woning staan twee brandweerwagens, drie politiewagens en een ambulance." De buurt is afgezet. Meldcodes op dit HV-forum.
Update 11:02: Weinig verhelderende update van de politie: "Een buurtbewoner maakte rond 09.30 uur melding van een man die verward in een tuin bij de woning rondliep." (Politie.nl)
Update 11:14: Eerste vage foto van De Situatie Ter Plaatse. Still uit dit filmpje van L1. Hier nog een foto van iets grotere afstand.
Update 11:24: Buren spreken van 'een agressieve man'. Opschaling naar GRIP2. Dat betekent: 'Gecoördineerd overleg tussen de hulpdiensten'. En een paar meter extra rood-wit lint.
Update 11:42: Het kind in kwestie is meisje van een jaar of 8. Exacte relatie met de man is nog onbekend, maar hij zou boos zijn op zijn ex-partner. Mogelijk is het een 38-jarige man die twee weken terug al eens vermist was.
Update 11:50: AT kleedt zich aan: mannen met bivakmutsen. FOTO. VIDEO. De politieonderhandelaar is ondertussen in gesprek.
Update 11:55: Via @L1: De gescheiden man zou 2 kinderen hebben, een jongetje van een paar maanden en een meisje van 7 of 8. Baby woont bij hem, meisjes woont elders. Man is vanmorgen gezien voor het raam met een baby op zijn arm. De buurt omschrijft hem als 'tamelijk labiel'. Onduidelijk of het meisje of de baby in de woning bij de man is.
Update 12:05: Politie meldt opschaling naar GRIP3. Dat is standje Reuver.
Update 12:30: Bron aan GS: Het gaat inderdaad om deze man, Johan Evers, die twee weken terug kort vermist was. Gebruikt medicatie voor epilepsie en COPD, en heeft in het verleden vaker [kwoot] "gekke dingen" gedaan.
Update 12:51: Vader met zoontje van drie maanden in huis. Geen aanwijzingen voor wapens, derhalve géén sluipschutters present volgens de politie. Volgens een L1-verslaggever zijn er wel sluipschutters.
Update 13:01: "Volgens een man die deze Johan E. kent was hij vroeger al een lastig kind qua agressie en pesterijen. De bron zijn oma woonde vroeger in de straat waar de gijzeling plaatsvindt. Volgens hem gingen de meeste kinderen naar binnen als hij naar buiten kwam spelen." (bron)
Update 13:09: Afzetlint & brandweerrode commandoposten bij ANP Foto.
Update 13:21: Gijzeling voorbij. Baby ongedeerd. Foto van de inval hierrr.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.